dopisivao sam se ovim iz Radia Sarajevo na fb i oni misle da se moze kod nas naruciti do 200 bez carineSir Charles wrote: Ista stvar stoji u zadnjem pasusu članka, tako da nije samo do naslova.
CARINA U BiH
Moderator: anex
- south
#3526 Re: CARINA U BiH
- Running
#3527 Re: CARINA U BiH
Tacno je da je N1 ovde obojeno izvjestio na stetu korisnika. Ovo mi je dokaz da ce biti zaboravljeno vec sutra. Mnogo je vecih problema u nasoj drzavi da bi se ovo izdiglo iznad svih i preokupirala javnost.
Ljudi ovde ocekuju posebnu emisiju o ovome da razglabaju.

Poslacemo najaktivnijeg clana kod Senada u CD na Faceu.
Poslacemo najaktivnijeg clana kod Senada u CD na Faceu.
Last edited by Running on 31/01/2017 19:41, edited 1 time in total.
- south
#3528 Re: CARINA U BiH
nazalost, nemas sta ni pogledatiisx wrote:Gdje da pogledam prilog?
- spree
#3529 Re: CARINA U BiH
n1 kita od priloga. gdje onaj forumas sto im je davao podatke. jbt pr ispricao svoje i to je kraj. treba mail n1 poslati 
-
mestramestric
#3530 Re: RE: Re: CARINA U BiH
Drug zbas kako kazu, tudja rula svrab ne cese... e tako se to kaze o problemu koje imamo koje je uradila TV N1 sramotasouth wrote:nazalost, nemas sta ni pogledatiisx wrote:Gdje da pogledam prilog?prilog samo onako preko k**** urađen sto se kaze pfffff katastrofa
Sent from my SM-G935P using Tapatalk
- Sir Charles
#3531 Re: CARINA U BiH
Nažalost, novinarstvo nam je na vrlo niskim granama. Da su dotični novinari pročitali samo nekoliko postova na ovoj temi znali bi šta treba pitati.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
mestramestric
#3532 Re: RE: Re: CARINA U BiH
Drug nazalost tudja ruka svrab ne cese. Koga briga za ovo.Sir Charles wrote:Nažalost, novinarstvo nam je na vrlo niskim granama. Da su dotični novinari pročitali samo nekoliko postova na ovoj temi znali bi šta treba pitati.
-
jahac96
#3533 Re: CARINA U BiH
Ja im nisam nista davao samo proslijedio drugog forumasaspree wrote:n1 kita od priloga. gdje onaj forumas sto im je davao podatke. jbt pr ispricao svoje i to je kraj. treba mail n1 poslati
- Sir Charles
#3534 Re: CARINA U BiH
Ma znam, ali radije nemoj ništa raditi, nego ovako nabacivati Ratku na volejmestramestric wrote:Drug nazalost tudja ruka svrab ne cese. Koga briga za ovo.Sir Charles wrote:Nažalost, novinarstvo nam je na vrlo niskim granama. Da su dotični novinari pročitali samo nekoliko postova na ovoj temi znali bi šta treba pitati.
- dale cooper
#3535 Re: CARINA U BiH
Čekaj, zar je 50KM i do sada bila cifra do koje si oslobođen plaćanja carine?
Jebiga, ja godinama uzimam (muziku i knjige uglavnom) preko interneta i možda su mi svega
par puta otvorili paket, a naplatili carinu možda jednom. Što jedino može značiti da se
zakon nije primjenjivao dosljedno.
Što se uključivanja špeditera tiče ovo je krajnji bezobrazluk i lopovluk. Uključivanje špeditera
za ovako male iznose je očita zajebancija i zaćerivanje građanima ove zemlje.
Minder funjare strike again!

Jebiga, ja godinama uzimam (muziku i knjige uglavnom) preko interneta i možda su mi svega
par puta otvorili paket, a naplatili carinu možda jednom. Što jedino može značiti da se
Što se uključivanja špeditera tiče ovo je krajnji bezobrazluk i lopovluk. Uključivanje špeditera
Minder funjare strike again!
- Dasi
#3536 Re: CARINA U BiH
Nista, obrisati N1 sa liste programa i onako su karna tv.
-
mestramestric
#3537 Re: CARINA U BiH
Da bas to, drug vjeruj nista bez dobrih batina za gosp. Ratka jer sve je na njihovoj strani. Vidis da se doticni lijepo seta Ferhadijom a mi kuckamo. To treba presresti gdje pa mu pokazati jel sad po zakonu.
- spree
#3538 Re: CARINA U BiH
ja sam im bacio jednu kritiku ako nista. bujrum ko jos zeli: http://ba.n1info.com/Kontakt
-
mestramestric
#3539 Re: RE: Re: CARINA U BiH
Ne moze se otvoriti link..spree wrote:ja sam im bacio jednu kritiku ako nista. bujrum ko jos zeli: http://ba.n1info.com/Kontakt
- triconja
#3540 Re: CARINA U BiH
Ovo sam postavio i na temu kubio bih nesto... ali niko ne odgovara. Da pitao ovdje posto sam laik na tu temu.
Ne razumijem kako to ide oko poste, moze li neko objasniti? Sta znaci ako je roba skuplja od 50 maraka? Jel se placa pdv i carina i spedicija ako je skuplja ili sta? Sta ako je jeftinija sta se onda placa?
Edit: dobio sam odgovor. Ja lopova braco moja. Pa ovo ne bi naumpalo nikom da ovako zavali narod.
Ne razumijem kako to ide oko poste, moze li neko objasniti? Sta znaci ako je roba skuplja od 50 maraka? Jel se placa pdv i carina i spedicija ako je skuplja ili sta? Sta ako je jeftinija sta se onda placa?
Edit: dobio sam odgovor. Ja lopova braco moja. Pa ovo ne bi naumpalo nikom da ovako zavali narod.
- Hajvan
#3541 Re: CARINA U BiH
Izbjegao sam speditera, no na iznos od 54,82 Eura dosao mi je Izvjestaj o prispjecu posiljke na kojem pise da platiti iznos od 46,60 carine i poreza...dale cooper wrote:Čekaj, zar je 50KM i do sada bila cifra do koje si oslobođen plaćanja carine?![]()
Minder funjare strike again!![]()
mora da sam los matematicar, jer nikako ne mogu da dodjem do tog iznosa.
-
harera
#3542 Re: RE: Re: CARINA U BiH
Definitivno !!!Dasi wrote:Nista, obrisati N1 sa liste programa i onako su karna tv.
Ogadili su mi se nakon ovog priloga . Jbt das im sve a oni maltene jos i naruzuse narod sto narucuje!!!
Poslano sa mog Nexus 7 koristeći Tapatalk
-
jahac96
#3543 Re: CARINA U BiH
Kako si to izbjegao speditera? Je li ti dosla obavijest da im posaljes fakturu i izvod iz banke? Ako nije onda su ti to oni sami procijenili vrijednost i oni to rade kako hoce od oka tako da te ne cudi to... A ako si ipak slao onda racunaj na to carinu 10% i onda na to sve 17% pdv i plus 10KM i plus otvaranje paketa zavisnosti od velicine 3,5KM-8,5KMHajvan wrote: Izbjegao sam speditera, no na iznos od 54,82 Eura dosao mi je Izvjestaj o prispjecu posiljke na kojem pise da platiti iznos od 46,60 carine i poreza...
- dale cooper
#3544 Re: CARINA U BiH
Hajvan wrote:Izbjegao sam speditera, no na iznos od 54,82 Eura dosao mi je Izvjestaj o prispjecu posiljke na kojem pise da platiti iznos od 46,60 carine i poreza...dale cooper wrote:Čekaj, zar je 50KM i do sada bila cifra do koje si oslobođen plaćanja carine?![]()
Nevjerovatno, tačno valja tražiti alternative. Sreća imam par prijatelja na zapadu na čiju adresu mogu naručiti.
-
TRANCE
#3545 Re: RE: Re: CARINA U BiH
Ne čudi me, jer jedno 80% ljudi i dalje živi u nekakvom idiotskom uvjerenju da bi bilo najbolje skroz zatvoriti granice i tako jačati domaću proizvodnju mobitela, procesora, LCD-ova, fotoaparata, medicinskih instrumenata itd.harera wrote:Definitivno !!!Dasi wrote:Nista, obrisati N1 sa liste programa i onako su karna tv.
Ogadili su mi se nakon ovog priloga . Jbt das im sve a oni maltene jos i naruzuse narod sto narucuje!!!
Poslano sa mog Nexus 7 koristeći Tapatalk
- zincx
#3546 Re: RE: Re: CARINA U BiH
I točak uvozimo...TRANCE wrote:Ne čudi me, jer jedno 80% ljudi i dalje živi u nekakvom idiotskom uvjerenju da bi bilo najbolje skroz zatvoriti granice i tako jačati domaću proizvodnju mobitela, procesora, LCD-ova, fotoaparata, medicinskih instrumenata itd.harera wrote:Definitivno !!!Dasi wrote:Nista, obrisati N1 sa liste programa i onako su karna tv.
Poslano sa mog Nexus 7 koristeći TapatalkOdatle i ta priča "'ta će oni naručivati, ima to sve i kod nas na Čaršiji kupiti". Jedino što nikako da skontaju da nije ostatka svijeta i uvoza, da bi u BiH vrhunac tehnologije bio točak
![]()
- zincx
#3547 Re: CARINA U BiH
kurs iznos devizniHajvan wrote:Izbjegao sam speditera, no na iznos od 54,82 Eura dosao mi je Izvjestaj o prispjecu posiljke na kojem pise da platiti iznos od 46,60 carine i poreza...dale cooper wrote:Čekaj, zar je 50KM i do sada bila cifra do koje si oslobođen plaćanja carine?![]()
1,96 54,82€ 107,4472 BAM
Carina 10% 10,74472
Carinski postupak 10
PDV 20,0926264
Otvaranje pošiljke 2,5
4 uplatnice 4, a možda i 3
Ukupno 47,33735
-
BJB
#3548 Re: CARINA U BiH
Nije carinjeno, iz UK mi je stigao Vietnamese coffe filter..Logicno raskopali su paket, karton unutra je bio sav vlazan, srecom sam filter je bio u plasticnoj vrecici i metalni je pa mu nije moglo nista biti ali sama "kutija" izgleda k'o da su lopte igrali s njom, a ispunjena je onim zelenim smokijem..
nije iz Kine, vec iz UK i airmail je u pitanju.

-
mestramestric
#3549 Re: RE: Re: CARINA U BiH
Drug jel ti to poslalo fizicko lice i kolika je vrijednost bila.BJB wrote:Nije carinjeno, iz UK mi je stigao Vietnamese coffe filter..Logicno raskopali su paket, karton unutra je bio sav vlazan, srecom sam filter je bio u plasticnoj vrecici i metalni je pa mu nije moglo nista biti ali sama "kutija" izgleda k'o da su lopte igrali s njom, a ispunjena je onim zelenim smokijem..
- _Reds_
#3550 Re: CARINA U BiH
Ima li neki broj ova carina na koji se javlja.