CARINA U BiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
south

#3526 Re: CARINA U BiH

Post by south »

Sir Charles wrote: Ista stvar stoji u zadnjem pasusu članka, tako da nije samo do naslova.
dopisivao sam se ovim iz Radia Sarajevo na fb i oni misle da se moze kod nas naruciti do 200 bez carine :lol: uopste ne znaju za cifru od 50 KM i napisali meni da ce to provjeriti :run:
Running

#3527 Re: CARINA U BiH

Post by Running »

Tacno je da je N1 ovde obojeno izvjestio na stetu korisnika. Ovo mi je dokaz da ce biti zaboravljeno vec sutra. Mnogo je vecih problema u nasoj drzavi da bi se ovo izdiglo iznad svih i preokupirala javnost. :thumbup: Ljudi ovde ocekuju posebnu emisiju o ovome da razglabaju. :D :bih:

Poslacemo najaktivnijeg clana kod Senada u CD na Faceu. :D
Last edited by Running on 31/01/2017 19:41, edited 1 time in total.
south

#3528 Re: CARINA U BiH

Post by south »

isx wrote:Gdje da pogledam prilog?
nazalost, nemas sta ni pogledati :( prilog samo onako preko k**** urađen sto se kaze pfffff katastrofa
spree

#3529 Re: CARINA U BiH

Post by spree »

n1 kita od priloga. gdje onaj forumas sto im je davao podatke. jbt pr ispricao svoje i to je kraj. treba mail n1 poslati :twisted:
mestramestric

#3530 Re: RE: Re: CARINA U BiH

Post by mestramestric »

south wrote:
isx wrote:Gdje da pogledam prilog?
nazalost, nemas sta ni pogledati :( prilog samo onako preko k**** urađen sto se kaze pfffff katastrofa
Drug zbas kako kazu, tudja rula svrab ne cese... e tako se to kaze o problemu koje imamo koje je uradila TV N1 sramota

Sent from my SM-G935P using Tapatalk
Sir Charles

#3531 Re: CARINA U BiH

Post by Sir Charles »

Nažalost, novinarstvo nam je na vrlo niskim granama. Da su dotični novinari pročitali samo nekoliko postova na ovoj temi znali bi šta treba pitati.

Sent from my iPhone using Tapatalk
mestramestric

#3532 Re: RE: Re: CARINA U BiH

Post by mestramestric »

Sir Charles wrote:Nažalost, novinarstvo nam je na vrlo niskim granama. Da su dotični novinari pročitali samo nekoliko postova na ovoj temi znali bi šta treba pitati.

Drug nazalost tudja ruka svrab ne cese. Koga briga za ovo.

jahac96

#3533 Re: CARINA U BiH

Post by jahac96 »

spree wrote:n1 kita od priloga. gdje onaj forumas sto im je davao podatke. jbt pr ispricao svoje i to je kraj. treba mail n1 poslati :twisted:
Ja im nisam nista davao samo proslijedio drugog forumasa :lol:
Sir Charles

#3534 Re: CARINA U BiH

Post by Sir Charles »

mestramestric wrote:
Sir Charles wrote:Nažalost, novinarstvo nam je na vrlo niskim granama. Da su dotični novinari pročitali samo nekoliko postova na ovoj temi znali bi šta treba pitati.

Drug nazalost tudja ruka svrab ne cese. Koga briga za ovo.

Ma znam, ali radije nemoj ništa raditi, nego ovako nabacivati Ratku na volej

dale cooper

#3535 Re: CARINA U BiH

Post by dale cooper »

Čekaj, zar je 50KM i do sada bila cifra do koje si oslobođen plaćanja carine? :zoka:
Jebiga, ja godinama uzimam (muziku i knjige uglavnom) preko interneta i možda su mi svega
par puta otvorili paket, a naplatili carinu možda jednom. Što jedino može značiti da se
zakon nije primjenjivao dosljedno.

Što se uključivanja špeditera tiče ovo je krajnji bezobrazluk i lopovluk. Uključivanje špeditera
za ovako male iznose je očita zajebancija i zaćerivanje građanima ove zemlje.
Minder funjare strike again! :roll: :mrgreen:
Dasi

#3536 Re: CARINA U BiH

Post by Dasi »

Nista, obrisati N1 sa liste programa i onako su karna tv.
mestramestric

#3537 Re: CARINA U BiH

Post by mestramestric »

Da bas to, drug vjeruj nista bez dobrih batina za gosp. Ratka jer sve je na njihovoj strani. Vidis da se doticni lijepo seta Ferhadijom a mi kuckamo. To treba presresti gdje pa mu pokazati jel sad po zakonu.

spree

#3538 Re: CARINA U BiH

Post by spree »

ja sam im bacio jednu kritiku ako nista. bujrum ko jos zeli: http://ba.n1info.com/Kontakt
mestramestric

#3539 Re: RE: Re: CARINA U BiH

Post by mestramestric »

spree wrote:ja sam im bacio jednu kritiku ako nista. bujrum ko jos zeli: http://ba.n1info.com/Kontakt
Ne moze se otvoriti link..

triconja

#3540 Re: CARINA U BiH

Post by triconja »

Ovo sam postavio i na temu kubio bih nesto... ali niko ne odgovara. Da pitao ovdje posto sam laik na tu temu.

Ne razumijem kako to ide oko poste, moze li neko objasniti? Sta znaci ako je roba skuplja od 50 maraka? Jel se placa pdv i carina i spedicija ako je skuplja ili sta? Sta ako je jeftinija sta se onda placa?

Edit: dobio sam odgovor. Ja lopova braco moja. Pa ovo ne bi naumpalo nikom da ovako zavali narod.
Hajvan

#3541 Re: CARINA U BiH

Post by Hajvan »

dale cooper wrote:Čekaj, zar je 50KM i do sada bila cifra do koje si oslobođen plaćanja carine? :zoka:
Jebiga, ja godinama uzimam (muziku i knjige uglavnom) preko interneta i možda su mi svega
par puta otvorili paket, a naplatili carinu možda jednom. Što jedino može značiti da se

Što se uključivanja špeditera tiče ovo je krajnji bezobrazluk i lopovluk. Uključivanje špeditera
Izbjegao sam speditera, no na iznos od 54,82 Eura dosao mi je Izvjestaj o prispjecu posiljke na kojem pise da platiti iznos od 46,60 carine i poreza...
mora da sam los matematicar, jer nikako ne mogu da dodjem do tog iznosa.
harera

#3542 Re: RE: Re: CARINA U BiH

Post by harera »

Dasi wrote:Nista, obrisati N1 sa liste programa i onako su karna tv.
Definitivno !!!
Ogadili su mi se nakon ovog priloga . Jbt das im sve a oni maltene jos i naruzuse narod sto narucuje!!!

Poslano sa mog Nexus 7 koristeći Tapatalk
jahac96

#3543 Re: CARINA U BiH

Post by jahac96 »

Hajvan wrote: Izbjegao sam speditera, no na iznos od 54,82 Eura dosao mi je Izvjestaj o prispjecu posiljke na kojem pise da platiti iznos od 46,60 carine i poreza...
Kako si to izbjegao speditera? Je li ti dosla obavijest da im posaljes fakturu i izvod iz banke? Ako nije onda su ti to oni sami procijenili vrijednost i oni to rade kako hoce od oka tako da te ne cudi to... A ako si ipak slao onda racunaj na to carinu 10% i onda na to sve 17% pdv i plus 10KM i plus otvaranje paketa zavisnosti od velicine 3,5KM-8,5KM
dale cooper

#3544 Re: CARINA U BiH

Post by dale cooper »

Hajvan wrote:
dale cooper wrote:Čekaj, zar je 50KM i do sada bila cifra do koje si oslobođen plaćanja carine? :zoka:

Izbjegao sam speditera, no na iznos od 54,82 Eura dosao mi je Izvjestaj o prispjecu posiljke na kojem pise da platiti iznos od 46,60 carine i poreza...
:| :facepalm: Minderaška matematika. :mrgreen:

Nevjerovatno, tačno valja tražiti alternative. Sreća imam par prijatelja na zapadu na čiju adresu mogu naručiti.
TRANCE

#3545 Re: RE: Re: CARINA U BiH

Post by TRANCE »

harera wrote:
Definitivno !!!
Ogadili su mi se nakon ovog priloga . Jbt das im sve a oni maltene jos i naruzuse narod sto narucuje!!!

Ne čudi me, jer jedno 80% ljudi i dalje živi u nekakvom idiotskom uvjerenju da bi bilo najbolje skroz zatvoriti granice i tako jačati domaću proizvodnju mobitela, procesora, LCD-ova, fotoaparata, medicinskih instrumenata itd. :lol: Odatle i ta priča "'ta će oni naručivati, ima to sve i kod nas na Čaršiji kupiti". Jedino što nikako da skontaju da nije ostatka svijeta i uvoza, da bi u BiH vrhunac tehnologije bio točak :mrgreen:

zincx

#3546 Re: RE: Re: CARINA U BiH

Post by zincx »

TRANCE wrote:
harera wrote:
Definitivno !!!

Ne čudi me, jer jedno 80% ljudi i dalje živi u nekakvom idiotskom uvjerenju da bi bilo najbolje skroz zatvoriti granice i tako jačati domaću proizvodnju mobitela, procesora, LCD-ova, fotoaparata, medicinskih instrumenata itd. :lol: Odatle i ta priča "'ta će oni naručivati, ima to sve i kod nas na Čaršiji kupiti". Jedino što nikako da skontaju da nije ostatka svijeta i uvoza, da bi u BiH vrhunac tehnologije bio točak :mrgreen:

I točak uvozimo...
zincx

#3547 Re: CARINA U BiH

Post by zincx »

Hajvan wrote:

kurs iznos devizni
1,96 54,82€ 107,4472 BAM
Carina 10% 10,74472
Carinski postupak 10
PDV 20,0926264
Otvaranje pošiljke 2,5
4 uplatnice 4, a možda i 3
Ukupno 47,33735
BJB

#3548 Re: CARINA U BiH

Post by BJB »

Nije carinjeno, iz UK mi je stigao Vietnamese coffe filter..Logicno raskopali su paket, karton unutra je bio sav vlazan, srecom sam filter je bio u plasticnoj vrecici i metalni je pa mu nije moglo nista biti ali sama "kutija" izgleda k'o da su lopte igrali s njom, a ispunjena je onim zelenim smokijem..
Image nije iz Kine, vec iz UK i airmail je u pitanju.
Image
mestramestric

#3549 Re: RE: Re: CARINA U BiH

Post by mestramestric »

BJB wrote:Nije carinjeno, iz UK mi je stigao Vietnamese coffe filter..Logicno raskopali su paket, karton unutra je bio sav vlazan, srecom sam filter je bio u plasticnoj vrecici i metalni je pa mu nije moglo nista biti ali sama "kutija" izgleda k'o da su lopte igrali s njom, a ispunjena je onim zelenim smokijem..
Image nije iz Kine, vec iz UK i airmail je u pitanju.
Image
Drug jel ti to poslalo fizicko lice i kolika je vrijednost bila.

_Reds_

#3550 Re: CARINA U BiH

Post by _Reds_ »

Ima li neki broj ova carina na koji se javlja.
Post Reply