Ima i zadovoljnih i nezadovoljnih korisnika bh telecoma .. Sve najbolje na HS kablovskoj..

Moderator: Benq
ala7 wrote:Da li je ko uspio prebaciti iz bridge u router mode (pppoe/pppoa) ..??
Od jutros ne mogu uspostaviti istovremene konekcije sa dva racunara,tj. dvije konekcije..
TP Link modem je u pitanju.. Prebacim u PPPoA/PPPoE mode upisem username i password, fol konektuje se .. ali bezuspjesno,nemam pristup internetu preko racunara..
Ima li ko rjesenje ?
Ne kupuje mi se switch jer je TP Link modem/router wireless.. Jedan racunar kopcam preko mreznog kabla a drugi wireless.. Nikad nemam mira sa internetom.. Svaki ISP ima svoje bubice.. Samo komplikuju ..Dodje mi da sve iskljucim samo radi te nestrucnosti operatora radi komplikovanja iako je internet uredu (protok,ping i ostalo)arnes_king wrote:ala7 wrote:Da li je ko uspio prebaciti iz bridge u router mode (pppoe/pppoa) ..??
Od jutros ne mogu uspostaviti istovremene konekcije sa dva racunara,tj. dvije konekcije..
TP Link modem je u pitanju.. Prebacim u PPPoA/PPPoE mode upisem username i password, fol konektuje se .. ali bezuspjesno,nemam pristup internetu preko racunara..
Ima li ko rjesenje ?
I ja isto tako nisam mogao nastimati vise racunara da istovremeno rade, problem je bio u tome sto su oni zatvrotili portove na modemu a ne znam sto :S uglavnom ja nisam njih cekao da to otvore nego sam fino kupio switch i skopcao u njihov modem samo jedan mrezni kabal a preko switcha dijelio konekciju
ala7 wrote:Ne kupuje mi se switch jer je TP Link modem/router wireless.. Jedan racunar kopcam preko mreznog kabla a drugi wireless.. Nikad nemam mira sa internetom.. Svaki ISP ima svoje bubice.. Samo komplikuju ..Dodje mi da sve iskljucim samo radi te nestrucnosti operatora radi komplikovanja iako je internet uredu (protok,ping i ostalo)arnes_king wrote:ala7 wrote:Da li je ko uspio prebaciti iz bridge u router mode (pppoe/pppoa) ..??
Ima li ko rjesenje ?
I ja isto tako nisam mogao nastimati vise racunara da istovremeno rade, problem je bio u tome sto su oni zatvrotili portove na modemu a ne znam sto :S uglavnom ja nisam njih cekao da to otvore nego sam fino kupio switch i skopcao u njihov modem samo jedan mrezni kabal a preko switcha dijelio konekciju
20:11 08.05.2011
Zvao sam podrsku i rekose mi da zbog komplikovanog konfigurisanja modema TP Link iz Brigde u PPPoE mode trebaju doci tehnicari da podese to.. Nalog je postavljen a sad je do njih kad ce doci.. Ukidose i simultane konekcije na mojaTV full paketu..
goleta wrote:O ti prodajes konekciju hahaha.
A mi cekamo po tri mjeseca da nam dodju
Moguce je ukoliko imas dodatni stb (resiver),njega mozes il kupiti ili placati mjesecnu naknadu koristenja..ciacco wrote:Imam jedno pitanje.. Da li se ovo cudo moze prikljuciti na 2 tv (prizemlje i sprat kuce) .. I kako funkcionise.. Jel isti kanal na oba tv-a u isto vrijeme il moze razlicito
Zadovoljan sam,glavni razlog da postanem korisnik Moje tv,je bi veliki fiksni telefonski racuni,djeca puno koriste telefon a koliki ce biti racun,to ih malo interesuje.Racun je u toku godine znao biti i preko 100 km....ala7 wrote:Evo ubirem topli obrok![]()
Obicni sam smrtnik kao mnogi koristim mojaTV uslugu odnedavno.. kad saberes oduzmes neke nedostatke sve u svemu zadovoljan korisnik mojaTV usluge.. Tehnicka podrska bi trebala brze reagovati, tu im je glavni nedostatak.. Recimo sad kad su ukinuli simultane konekcije mogli su pojasniti upustvom kako prebaciti TP Link W8901G u PPPoE mode a da ne poremetis postavke za IPTV i VoIP..Ovako cekam kad ce se javiti da dodju tehnicari da prekonfigurisu modem..
Postoji upustvo za ADSL netFlat korisnike ali za mojaTV NE!!!
sta je premilink wrote:mojatv full ne nosi mobilnu uslugu, pa zato i nemas popust na mobitele. ako si na pretplati, predji na premi i imaces fantasticna snizenja i na mobitele.
ma ja shvatih da je to neki paket novi kad su mob u pitanju, falalink wrote:isto kao i full samo sto imas mobitel pretplatu 30KM.nera18 wrote:sta je premilink wrote:mojatv full ne nosi mobilnu uslugu, pa zato i nemas popust na mobitele. ako si na pretplati, predji na premi i imaces fantasticna snizenja i na mobitele.:$:$:$
http://www.mojatv.ba/paketi_moja_tv.html
to mi i jeste problem,uvjek moramo prelaziti na skuplju opciju da bi,kao nesto,dobili povoljnije,zar vec sad ne zasluzujemo da to dobijemo kao korisnici dugogodisnji i fiksne i mobilne telefonije a sad i moje tv....na kraju krajeva,i mi korisnici full paketa,sve cemo platiti,nema nista na poklon....korisnik full paketa,ima stutus kao onaj na ultra korisnik koji broj kupi na trafici,to mi malo smeta..link wrote:mojatv full ne nosi mobilnu uslugu, pa zato i nemas popust na mobitele. ako si na pretplati, predji na premi i imaces fantasticna snizenja i na mobitele.
Na preplati sam,i vec sam 5-6 mobitela kupio u BH Telekomu,planiram i ovih dana kupiti novi...mozda.link wrote:ako si na pretplati, mozes preko nje kupiti mobitel. takodjer i ultra korisnici mogu kupovati na rate. Telecom uredjaje koje prodaje veze za uslugu. Zar ima smisla da korisnik mojatv full kupi mobitel iako to nije mobilna usluga. razmisli malo.ZEKI-RIKI wrote:to mi i jeste problem,uvjek moramo prelaziti na skuplju opciju da bi,kao nesto,dobili povoljnije,zar vec sad ne zasluzujemo da to dobijemo kao korisnici dugogodisnji i fiksne i mobilne telefonije a sad i moje tv....na kraju krajeva,i mi korisnici full paketa,sve cemo platiti,nema nista na poklon....korisnik full paketa,ima stutus kao onaj na ultra korisnik koji broj kupi na trafici,to mi malo smeta..link wrote:mojatv full ne nosi mobilnu uslugu, pa zato i nemas popust na mobitele. ako si na pretplati, predji na premi i imaces fantasticna snizenja i na mobitele.
pa sad jos,uzmi paket premi,da bi mogao dobiti mobitel, malo povoljnije.......zvuci kao ucjena.