BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ala7

#3526 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

CoCoJamBo wrote:Nevjerujem ja ovoj BHT ,Jednom su me sjebali i nikad vise! Sad sam na HS i rahat sam vala :)

Image
Ima i zadovoljnih i nezadovoljnih korisnika bh telecoma .. Sve najbolje na HS kablovskoj.. ;)

Image
ala7

#3528 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

Evo i na mojaTV full/premi ukinute su simultane konekcije.. Maloprije pokusao uspostaviti konekciju sa drugog racunara, nije moglo.. stane na "verifying username and password".. Lokacija: Ilidza
Kakva su vam iskustva sa prebacivanjem iz brigde u router mode (pppoe/pppoa), da li imate problema sa konekcijom ??
ala7

#3529 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

Da li je ko uspio prebaciti iz bridge u router mode (pppoe/pppoa) ..??
Od jutros ne mogu uspostaviti istovremene konekcije sa dva racunara,tj. dvije konekcije..
TP Link modem je u pitanju.. Prebacim u PPPoA/PPPoE mode upisem username i password, fol konektuje se .. ali bezuspjesno,nemam pristup internetu preko racunara..
Ima li ko rjesenje ?
arnes_king

#3530 Re: MojaTv BH telecom

Post by arnes_king »

ala7 wrote:Da li je ko uspio prebaciti iz bridge u router mode (pppoe/pppoa) ..??
Od jutros ne mogu uspostaviti istovremene konekcije sa dva racunara,tj. dvije konekcije..
TP Link modem je u pitanju.. Prebacim u PPPoA/PPPoE mode upisem username i password, fol konektuje se .. ali bezuspjesno,nemam pristup internetu preko racunara..
Ima li ko rjesenje ?

I ja isto tako nisam mogao nastimati vise racunara da istovremeno rade, problem je bio u tome sto su oni zatvrotili portove na modemu a ne znam sto :S uglavnom ja nisam njih cekao da to otvore nego sam fino kupio switch i skopcao u njihov modem samo jedan mrezni kabal a preko switcha dijelio konekciju :)
ala7

#3531 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

arnes_king wrote:
ala7 wrote:Da li je ko uspio prebaciti iz bridge u router mode (pppoe/pppoa) ..??
Ima li ko rjesenje ?

I ja isto tako nisam mogao nastimati vise racunara da istovremeno rade, problem je bio u tome sto su oni zatvrotili portove na modemu a ne znam sto :S uglavnom ja nisam njih cekao da to otvore nego sam fino kupio switch i skopcao u njihov modem samo jedan mrezni kabal a preko switcha dijelio konekciju :)
Ne kupuje mi se switch jer je TP Link modem/router wireless.. Jedan racunar kopcam preko mreznog kabla a drugi wireless.. Nikad nemam mira sa internetom.. Svaki ISP ima svoje bubice.. Samo komplikuju ..Dodje mi da sve iskljucim samo radi te nestrucnosti operatora radi komplikovanja iako je internet uredu (protok,ping i ostalo)

20:11 08.05.2011
Zvao sam podrsku i rekose mi da zbog komplikovanog konfigurisanja modema TP Link iz Brigde u PPPoE mode trebaju doci tehnicari da podese to.. Nalog je postavljen a sad je do njih kad ce doci.. Ukidose i simultane konekcije na mojaTV full paketu..
arnes_king

#3532 Re: MojaTv BH telecom

Post by arnes_king »

ala7 wrote:
arnes_king wrote:
Ima li ko rjesenje ?

Ne kupuje mi se switch jer je TP Link modem/router wireless.. Jedan racunar kopcam preko mreznog kabla a drugi wireless.. Nikad nemam mira sa internetom.. Svaki ISP ima svoje bubice.. Samo komplikuju ..Dodje mi da sve iskljucim samo radi te nestrucnosti operatora radi komplikovanja iako je internet uredu (protok,ping i ostalo)

20:11 08.05.2011
Zvao sam podrsku i rekose mi da zbog komplikovanog konfigurisanja modema TP Link iz Brigde u PPPoE mode trebaju doci tehnicari da podese to.. Nalog je postavljen a sad je do njih kad ce doci.. Ukidose i simultane konekcije na mojaTV full paketu..

Ma meni jebu zivce nikad da mi dodju zamijenuti ovo smece od ZTE a zeza me stalno, a usput kod mene ide prvo njihov modem ZTE od kojeg vodi kabal do switcha, iz tog switcha ide jedan kabal u jedan PC a drugi kabal vodi u moj TP-Link wirelles router, iz tog routera ide par mreznih kablova u par racunara,playstation 3 i jos jedan racunar kao i moj mob na wirellesu, a jedan kabal vodi u drugi switch iz kojeg opet par kablova ide u drugih par racunara xD

Tako da u mene u mrezi ima taj jedan njihov ZTE modem, 2 moja switcha i moj TP-Link wirelles router uz pomocu svega je spojeno ukupno 9 racunara, playstation 3 i moj mobitel xD i plus jos moja tv hahahahah
goleta

#3533 Re: MojaTv BH telecom

Post by goleta »

O ti prodajes konekciju hahaha.
A mi cekamo po tri mjeseca da nam dodju
arnes_king

#3534 Re: MojaTv BH telecom

Post by arnes_king »

goleta wrote:O ti prodajes konekciju hahaha.
A mi cekamo po tri mjeseca da nam dodju

Internet klub, jbg mora se od necega zivjeti :D
ciacco

#3535 Re: MojaTv BH telecom

Post by ciacco »

Imam jedno pitanje.. Da li se ovo cudo moze prikljuciti na 2 tv (prizemlje i sprat kuce) .. I kako funkcionise.. Jel isti kanal na oba tv-a u isto vrijeme il moze razlicito
ala7

#3536 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

ciacco wrote:Imam jedno pitanje.. Da li se ovo cudo moze prikljuciti na 2 tv (prizemlje i sprat kuce) .. I kako funkcionise.. Jel isti kanal na oba tv-a u isto vrijeme il moze razlicito
Moguce je ukoliko imas dodatni stb (resiver),njega mozes il kupiti ili placati mjesecnu naknadu koristenja..
Sto znaci 1 STB = 1 TV.. Nije moguce sa jednim stb-om gledati program na dva tv-a... Moguce je dva stb-a koristiti ukoliko ti je propusnost parice dovoljna za to..
Mustafapasa

#3537 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

ALA ti izgleda znas nesto o Mojoj TV usluzi, sigurno i ti radis u BHT :)
Clover

#3538 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Clover »

Jesu to stvarno ukinuli simultane konekcije? Kod mene je adsl na 2 racunara, a vec dva dana ne moze istovremeno, prvo sam mislila da je do mene. Jao, ne mogu da vjerujem :x :x
hali gali halid

#3539 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hali gali halid »

U zadnjih par dana mi je spor internet, video klipovi na youtube mi se preeesporo otvaraju, moram pritisnuti pauzu i cekati nekih 10-15 minuta da bih mogao pogledati :roll: . Sad da li je do mog računara, neki virus ili nešto, ili je do njih ne znam...
ala7

#3540 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

Evo ubirem topli obrok 8-)
Obicni sam smrtnik kao mnogi koristim mojaTV uslugu odnedavno.. kad saberes oduzmes neke nedostatke sve u svemu zadovoljan korisnik mojaTV usluge.. Tehnicka podrska bi trebala brze reagovati, tu im je glavni nedostatak.. Recimo sad kad su ukinuli simultane konekcije mogli su pojasniti upustvom kako prebaciti TP Link W8901G u PPPoE mode a da ne poremetis postavke za IPTV i VoIP..Ovako cekam kad ce se javiti da dodju tehnicari da prekonfigurisu modem..
Postoji upustvo za ADSL netFlat korisnike ali za mojaTV NE!!!
Mustafapasa

#3541 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

Ma ovdje cim malo nesto znak i to kazes odmah si uposlenik...
Ja bas danas planiram kupiti fiksni telefon za 1KM...Ovaj postojeci mi ne odgovara vise...iako sam i njega nedavno kupio...
Ima i za mojaTV...to dobijes prilikom instalacije a imas i na stranici

http://www.mojatv.ba/uputstva_mojatv.html
ZEKI-RIKI

#3542 Re: MojaTv BH telecom

Post by ZEKI-RIKI »

ala7 wrote:Evo ubirem topli obrok 8-)
Obicni sam smrtnik kao mnogi koristim mojaTV uslugu odnedavno.. kad saberes oduzmes neke nedostatke sve u svemu zadovoljan korisnik mojaTV usluge.. Tehnicka podrska bi trebala brze reagovati, tu im je glavni nedostatak.. Recimo sad kad su ukinuli simultane konekcije mogli su pojasniti upustvom kako prebaciti TP Link W8901G u PPPoE mode a da ne poremetis postavke za IPTV i VoIP..Ovako cekam kad ce se javiti da dodju tehnicari da prekonfigurisu modem..
Postoji upustvo za ADSL netFlat korisnike ali za mojaTV NE!!!
Zadovoljan sam,glavni razlog da postanem korisnik Moje tv,je bi veliki fiksni telefonski racuni,djeca puno koriste telefon a koliki ce biti racun,to ih malo interesuje.Racun je u toku godine znao biti i preko 100 km....
To sam sad rijesio...ostala usluga tv program,izbor kanala,kvalitet slike, i internet,za sad sve u redu,i bez puno zamjerki.
Malo mi je zasmetalo,kad sam pitao ima li kakav popust na kupovinu mobitela,za korisnike moje tv,full paket,kazu Nista....ucini mi se kao da nismo bas cjenjeni na nacin na koji bi trebali.Jer smo vecina nas i dugogodisnji korisnisci i fiksne a mobilne telefonije,a sad plus i Moje TV.Zar nije dovoljno.....
Cjena mobitela je u BH Telekomu po prilicno visoke, pa bi svaki popust dobro dosao,a vjerujem i da smo zasluzili nekakav popust.Pa makar i zbog ove lojalnosti prema BH Telekomu....
nera18

#3543 Re: MojaTv BH telecom

Post by nera18 »

link wrote:mojatv full ne nosi mobilnu uslugu, pa zato i nemas popust na mobitele. ako si na pretplati, predji na premi i imaces fantasticna snizenja i na mobitele.
sta je premi :shock: :$:$:$
nera18

#3544 Re: MojaTv BH telecom

Post by nera18 »

link wrote:
nera18 wrote:
link wrote:mojatv full ne nosi mobilnu uslugu, pa zato i nemas popust na mobitele. ako si na pretplati, predji na premi i imaces fantasticna snizenja i na mobitele.
sta je premi :shock: :$:$:$
isto kao i full samo sto imas mobitel pretplatu 30KM.

http://www.mojatv.ba/paketi_moja_tv.html
ma ja shvatih da je to neki paket novi kad su mob u pitanju, fala :)
ZEKI-RIKI

#3545 Re: MojaTv BH telecom

Post by ZEKI-RIKI »

to mi i jeste problem,uvjek moramo prelaziti na skuplju opciju da bi,kao nesto,dobili povoljnije,zar vec sad ne zasluzujemo da to dobijemo kao korisnici dugogodisnji i fiksne i mobilne telefonije a sad i moje tv....na kraju krajeva,i mi korisnici full paketa,sve cemo platiti,nema nista na poklon....korisnik full paketa,ima stutus kao onaj na ultra korisnik koji broj kupi na trafici,to mi malo smeta..
pa sad jos,uzmi paket premi,da bi mogao dobiti mobitel, malo povoljnije.......zvuci kao ucjena.
ZEKI-RIKI

#3546 Re: MojaTv BH telecom

Post by ZEKI-RIKI »

link wrote:
ZEKI-RIKI wrote:
to mi i jeste problem,uvjek moramo prelaziti na skuplju opciju da bi,kao nesto,dobili povoljnije,zar vec sad ne zasluzujemo da to dobijemo kao korisnici dugogodisnji i fiksne i mobilne telefonije a sad i moje tv....na kraju krajeva,i mi korisnici full paketa,sve cemo platiti,nema nista na poklon....korisnik full paketa,ima stutus kao onaj na ultra korisnik koji broj kupi na trafici,to mi malo smeta..
pa sad jos,uzmi paket premi,da bi mogao dobiti mobitel, malo povoljnije.......zvuci kao ucjena.
ako si na pretplati, mozes preko nje kupiti mobitel. takodjer i ultra korisnici mogu kupovati na rate. Telecom uredjaje koje prodaje veze za uslugu. Zar ima smisla da korisnik mojatv full kupi mobitel iako to nije mobilna usluga. razmisli malo.
Na preplati sam,i vec sam 5-6 mobitela kupio u BH Telekomu,planiram i ovih dana kupiti novi...mozda.
Vjerovatno si u pravu,da kao korisnik full paketa,ne bih trebao imati pravo na bilo kakav popust za kupovinu mobitel,ali ja tebe pitam ako vec GODINAMA,koristim usluge fiksne,mobilne telefonije,a odnedavno i moje tv /samo u BH Telekomu/...pa zar ja i mnogi slicni,moramo jos uvjek dokazivati lojalnost BH Telekomu/u situaciji kad imamo poprilicno izbora..../pa ovo sto smo GODINAMA korisnici nije dovoljno,sad jos moras uzeti i najskuplji paket,da bi dobio nekakv popust kod kupovine mobitela...
Nebitno,vazno je da Moja Tv,dobro slusa,nek bude i bolja...
Muflon

#3547 Re: MojaTv BH telecom

Post by Muflon »

Pa taj broj što imaš jednostavno prijavi u PREMI paket i gotovo, a ako si na MIDI pretplati onda to pogotov ima smisla, tako ćeš umjesto dva računa dobijati jedan, usput ćeš dobiti i 500 MB besplatnog internet saobraćaja na mobitelu, a vrhunac je krajnje povoljna ponuda za mobitele, najbolje mobitele nećeš plaćati više od 16 KM mjesečno na dvije godine... i još ćeš, vjeruj mi, i uštediti... dakle, nemoj insistirati na priči kako zaslužuješ ovo ili ono, nego dobro razmisli i počni da muzeš telekom koliko god ti je dopušteno...
Mustafapasa

#3548 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

paket premi placas 30KM a kosristis zapravo saobracaj od 50KM
drugo, imas 500B mobilnog interneta
trece, sve beneficije kupovine aparata od 50KM
cetvrto, sve ti je na jednom raunu...

nije ucjena moj jaro nego nece ljudi da citaju njihove cjenovnike...a ako procitas, odmah si uposlenik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mustafapasa

#3549 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

da, i na premi paketu imas 15KM razgovora sa fiksnog prema mobitelu dok sam full-a 10KM...
:bih:
barneyy

#3550 Re: MojaTv BH telecom

Post by barneyy »

Zna li neko kada se prebaci na Moja tv full paket, da li pozivom na stari (033XXX..) broj telefona bude obavijestenje da se taj broj promijenio u novi broj (070XXX...) u vidu govorne poruke, ili moram svakom javljati da je promijenjen broj? :)
Locked