Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
buzzer

#3526 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

Real Khan wrote:Ne znam kako da ti objasnim da se "drugačije mišljenje" ne može automatski nazivati "lažima"?
stavljanje u usta/tastaturu neizgovoreno i/ili (zlo)namjerne tendenciozne interpretacije tudjih rjeci, a sve u svrhu diskreditacije, nema veze sa drugacijim misljenjem. u bosanskom jeziku ja ne poznajem adekvatniji izraz kojim bi to mogao opisati. i, da budemo jasni, meni ovo uopste ne pricinjava zadovoljstvo.
Real Khan wrote:Ako se ti slažeš sa nedefinisanim odgovorima, tvoja stvar, ali molim te nemoj mene nazivati lažovom kada kažem da ja nisam zadovoljan šupljom pričom iz usta ili pera tvojih političkih gurua.
ovo vec lici na "drugacije misljenje" i ja to ne komentarisem. apsolutno me ne interesuje sto ti smatras pedjine rjeci supljom pricom, sto ga smatras mojim politickim guruom, sto njegove odgovore smatras nedefinisanim, jer to (pretpostavljam) dolazi iz tvoje glave i to je tvoje misljenje na koje, naravno, imas pravo.
cim predjes granicu lijepog ponasanja i pocnes podmetati nesto sto nije receno ili napisano, eto mene.
Real Khan

#3527 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

buzzer wrote:
Real Khan wrote:Ne znam kako da ti objasnim da se "drugačije mišljenje" ne može automatski nazivati "lažima"?
stavljanje u usta/tastaturu neizgovoreno i/ili (zlo)namjerne tendenciozne interpretacije tudjih rjeci, a sve u svrhu diskreditacije, nema veze sa drugacijim misljenjem. u bosanskom jeziku ja ne poznajem adekvatniji izraz kojim bi to mogao opisati. i, da budemo jasni, meni ovo uopste ne pricinjava zadovoljstvo.
Real Khan wrote:Ako se ti slažeš sa nedefinisanim odgovorima, tvoja stvar, ali molim te nemoj mene nazivati lažovom kada kažem da ja nisam zadovoljan šupljom pričom iz usta ili pera tvojih političkih gurua.
ovo vec lici na "drugacije misljenje" i ja to ne komentarisem. apsolutno me ne interesuje sto ti smatras pedjine rjeci supljom pricom, sto ga smatras mojim politickim guruom, sto njegove odgovore smatras nedefinisanim, jer to (pretpostavljam) dolazi iz tvoje glave i to je tvoje misljenje na koje, naravno, imas pravo.
cim predjes granicu lijepog ponasanja i pocnes podmetati nesto sto nije receno ili napisano, eto mene.
:shock: :D Brrr(smajlikojisetreseodstraha) :D
Banja Luka

#3528 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banja Luka »

Covjece, tema o Nasoj stranci u kojoj je predvidjeno da forumasi postavljaju pitanja Pedji Kojovicu, a da on odgovara na postavljena pitanja se pretvorila u kompletnu pljuvacinu od strane real khana. Hajde molim te odmori malo i prestani da kontaminiras temu, tako je lijepo bilo dok si bio odsutan. Pa ja svaki put kad otvorim temu, u nadi da cu procitati nesto inteligentno, vidim da je tvoj post posljednji i duboko se razocaram.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3529 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Sta ces,Real Khan zeli da postane zvijezda teme :D . Vrlo vjerovatno nedostatak paznje u realnom zivotu,nadomjesti ovakvim ispadima po ovoj temi :thumbup:

Hajde Real,pljuni opet ,oci foruma su uprte u tebe...mi te volim,ti si nas ponos k'o zastava :dance: :thumbup: :bih:

:sax:
Anes Tesanj

#3530 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Anes Tesanj »

Pedja Kojovic wrote:U narednih nekoliko dana cu se javljati ako i kad budem mogao.
Na putu smo.
U toku je promocija Manifesta Nase strane po BiH.
Danis i ja veceras u Bihacu, sutra u Cazinu i tako dalje.

p.k.
Hoćete li uskoro navraćati u Tešanj?
Bitte_Halt_ja_ja

#3531 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Koliko samo energije ovaj RK trosi da "dokaze" da je Nasa Stranka najvece zlo u BiH, sve cetnici.

Mene interesuje jel te placaju ili imas nesto licno protiv Pedje?

a suplju da samo postavljas pitanja koja te interesuju ti niko ne kupuje, vec zadnjih 50.000 postova si to dokazao kroz agresivnost i zavidnu zadrtost.
Real Khan

#3532 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

-LIBERO- wrote:Sta ces,Real Khan zeli da postane zvijezda teme :D . Vrlo vjerovatno nedostatak paznje u realnom zivotu,nadomjesti ovakvim ispadima po ovoj temi :thumbup:

Hajde Real,pljuni opet ,oci foruma su uprte u tebe...mi te volim,ti si nas ponos k'o zastava :dance: :thumbup: :bih:

:sax:
Bitte_Halt_ja_ja wrote:Koliko samo energije ovaj RK trosi da "dokaze" da je Nasa Stranka najvece zlo u BiH, sve cetnici.

Mene interesuje jel te placaju ili imas nesto licno protiv Pedje?

a suplju da samo postavljas pitanja koja te interesuju ti niko ne kupuje, vec zadnjih 50.000 postova si to dokazao kroz agresivnost i zavidnu zadrtost.
Dragi forumaši,

Nije meni cilj da budem "u centru pažnje" preko ove već odavno zamrle teme (k'o fol su na putu, a nema kvalitetnih odgovora iz NS već mjesec dana). Međutim, ponekad moram odgovoriti i na vaše provokacije. Ova tema je ostala u životu najviše zahvaljujući vašim provokacijama i pljuvanjem po svima koji u Našoj stranci ne vide nešto "novo", odnosno, ne svršavaju u gaće kada čuju "(oba)vijest" iz tabora Naše stranke. Ipak se zapitajte koliko doista pomažete Našoj stranci sa antireklamom. Ako vam smeta moje pisanje (koje inače nije upućeno vama nego 99% se odnosi na Našu stranku od koje očekujem konkretne odgovore), jednostavno ignorišite i čitajte nešto drugo...Ja u pravilu preskačem vaše komentare i čitam ih krajičkom oka sa osmijehom na licu. :D

Protiv Peđe Kojovića nemam ništa lično, kao ni protiv bilo koga drugog u Našoj stranci. Ukoliko pratite moje komentare, vidjet ćete da se podjednako kritički odnosim prema svakom političkom subjektu u našoj državi, tako da Naša stranka nije nikakav poseban izuzetak. Jedino je možda prisutna veća količina pljuvačke iz usta branioca te političke stranke, što predstavlja dodatni izazov za repliciranje istim.
:D

I za kraj, ne znam da li bi vam više odgovaralo da nema kritičkog promišljanja, ali bi meni to predstavljalo totalni krah ovog društva jer bismo potpuno potonuli u dubine neznanja i bezgranične "kosmičke gluposti"... Ugodan dan vam svima želim, ali nemam namjeru prekidati svoje razmišljanje i pisanje. :mrgreen:
Suti i trpi

#3533 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Real Khan wrote: Dragi forumaši,

Nije meni cilj da budem "u centru pažnje" preko ove već odavno zamrle teme (k'o fol su na putu, a nema kvalitetnih odgovora iz NS već mjesec dana). Međutim, ponekad moram odgovoriti i na vaše provokacije. Ova tema je ostala u životu najviše zahvaljujući vašim provokacijama i pljuvanjem po svima koji u Našoj stranci ne vide nešto "novo", odnosno, ne svršavaju u gaće kada čuju "(oba)vijest" iz tabora Naše stranke. Ipak se zapitajte koliko doista pomažete Našoj stranci sa antireklamom. Ako vam smeta moje pisanje (koje inače nije upućeno vama nego 99% se odnosi na Našu stranku od koje očekujem konkretne odgovore), jednostavno ignorišite i čitajte nešto drugo...Ja u pravilu preskačem vaše komentare i čitam ih krajičkom oka sa osmijehom na licu. :D

Protiv Peđe Kojovića nemam ništa lično, kao ni protiv bilo koga drugog u Našoj stranci. Ukoliko pratite moje komentare, vidjet ćete da se podjednako kritički odnosim prema svakom političkom subjektu u našoj državi, tako da Naša stranka nije nikakav poseban izuzetak. Jedino je možda prisutna veća količina pljuvačke iz usta branioca te političke stranke, što predstavlja dodatni izazov za repliciranje istim.
:D

I za kraj, ne znam da li bi vam više odgovaralo da nema kritičkog promišljanja, ali bi meni to predstavljalo totalni krah ovog društva jer bismo potpuno potonuli u dubine neznanja i bezgranične "kosmičke gluposti"... Ugodan dan vam svima želim, ali nemam namjeru prekidati svoje razmišljanje i pisanje. :mrgreen:
1. Izgleda da kod simpatizera NS ne postoji stranacka disciplina kao kod vecine stranki u BiH :D . To je za mene izrazito pozitivno, a vjerujem da je za simpatizere autokratski stranki izrazito negativno. Bajic ima samo 4 godine mandata tako da ne moze primjenjivat strogocu, jer sutra moze najebat kada sidje sa mjesta predsjednika stranke :D .

2. Nesto sam slabo upratio kritike na racun drugi stranki, mora da sam corav :mrgreen: .

3. Nisu problem tvoje kritike, nego su problem tvoje podmukle konstrukcije koje su motivisane nekom bolesnom zeljom za diskreditacijom Nase stranke. Izmisljas neke fantomske teorije zavjere, lijepis etikete, a da za to nemas nikakav dokaz (osim bujne maste, naravno)...

Zvio Real Khan - Zivio :-D !
Anes Tesanj

#3534 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Anes Tesanj »

Real Khan wrote:Dragi forumaši,

Nije meni cilj da budem "u centru pažnje" preko ove već odavno zamrle teme (k'o fol su na putu, a nema kvalitetnih odgovora iz NS već mjesec dana).
Hahahaha, k'o fol na putu, hajde dokaži da nisu na putu. Evo ti čvrsti dokazi da jesu :

Ermin Hajder: Danis Tanović, Peđa Kojović i Damir Šagolj u Bosanskom Petrovcu danas oko 15 sati.
Ponedjeljak u 1:06 poslije podne · Komentariši · Ne sviđa mi se
Senija Dervisevic, Edina Walter Matosevic, 16 drugih i tebi se ovo sviđa.

Evo ti dokaz, ako ne vjeruješ dodaj Ermina Hajdera na FB pa pročitaj lično.
Ovo stvarno najbolje govori o tebi, kako samo lažima pokušavaš ocrniti NS.
Ako imaš konkretno nešto reći, reci ! :sax:
halo_ba

#3535 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by halo_ba »

- Predivno, Henry! je li isporuka za ovaj prelijepi kuhinjski aparat besplatna?
- Da, Nancy! Ovaj prelijepi multifunkcionalni aparat isporucujemo besplatno na kucnu adresu, a narucilac ce od nas BESPLATNO dobiti ovu prelijepu viljusku za gril!
- Pa to je nevjerovatno!
Real Khan

#3536 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Anes Tesanj wrote:
Real Khan wrote:Dragi forumaši,

Nije meni cilj da budem "u centru pažnje" preko ove već odavno zamrle teme (k'o fol su na putu, a nema kvalitetnih odgovora iz NS već mjesec dana).
Hahahaha, k'o fol na putu, hajde dokaži da nisu na putu. Evo ti čvrsti dokazi da jesu :

Ermin Hajder: Danis Tanović, Peđa Kojović i Damir Šagolj u Bosanskom Petrovcu danas oko 15 sati.
Ponedjeljak u 1:06 poslije podne · Komentariši · Ne sviđa mi se
Senija Dervisevic, Edina Walter Matosevic, 16 drugih i tebi se ovo sviđa.

Evo ti dokaz, ako ne vjeruješ dodaj Ermina Hajdera na FB pa pročitaj lično.
Ovo stvarno najbolje govori o tebi, kako samo lažima pokušavaš ocrniti NS.
Ako imaš konkretno nešto reći, reci ! :sax:
Evo konkretno: valjda i u Bosanskom Petrovcu postoji neki kompjuter sa internet konekcijom, ako već nemaju laptop sa wireless-om... Mislim da je jako neodgovorno od Peđe da zapostavlja toliko dugo ovu temu koju je on sam otvorio... 8-)
Banja Luka

#3537 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banja Luka »

Jeste da, neodgovorno, hoda po nekim stranackim skupovima umjesto da se naprdjuje ovdje sa raznoraznim kanovima da li je cetnik ili nije cetnik na sto i nesto stranica...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3538 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Ma morate da ga razumijete,on je navikao na visoku dozu demokraticnosti i međusobne komunikacije u stranci za koju glasa,BPS-Sefer Halilovic. ;-)
Ridjobrki

#3539 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

Real Khan wrote:
Evo konkretno: valjda i u Bosanskom Petrovcu postoji neki kompjuter sa internet konekcijom, ako već nemaju laptop sa wireless-om... Mislim da je jako neodgovorno od Peđe da zapostavlja toliko dugo ovu temu koju je on sam otvorio... 8-)
Sigurno da ima ali u tom su kraju dobri janjci pa ga ja shvatam ukoliko ga je to omelo... :D
-LIBERO-
Čiča Gliša

#3540 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

E ovo je vec dobra za*jebancija.. :D :D :D
Pedja Kojovic

#3541 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Pozdrav svima
Lijepo je bilo :),
ali je meni u Sarajevu najljepse.

To sto je Ermin Hajder u ovih dvije godine uradio u Bosanskom Petrovcu je zaista sjajno.

Nije problem internet, ali sam vrijeme provodio pricajuci sa ljudima koji su nam bili domacini.
Krajisnici zaista znaju ugostiti - mada niko od nas trojice nije od velike hrane.

p.k.
Ridjobrki

#3542 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

Pedja Kojovic wrote:
To sto je Ermin Hajder u ovih dvije godine uradio u Bosanskom Petrovcu je zaista sjajno.
' se kladimo da nije? :-?
Anes Tesanj

#3543 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Anes Tesanj »

Pedja Kojovic wrote:Pozdrav svima

Nije problem internet, ali sam vrijeme provodio pricajuci sa ljudima koji su nam bili domacini.
Krajisnici zaista znaju ugostiti - mada niko od nas trojice nije od velike hrane.

p.k.
Ne odgovori ti meni Peđa, kad ćete doć u Tešanj :D
Pedja Kojovic

#3544 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Anes Tesanj

Zaista ne znam.
U toku je pormocija Manifesta po BiH.
Rasporedjeni smo u nekoliko timova koji putuju po tribinama.
Ja koliko znam Tesanj nije planiran u ovoj fazi.
U predizbornoj vjerovatno jeste.

p.k.
vivaldi

#3545 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vivaldi »

Anes Tesanj wrote:Ne odgovori ti meni Peđa, kad ćete doć u Tešanj
Ako ne moze Pedja, pita Real Khan moze li on doci o tvom trosku :lol:

PS. Poslije Clintona, zar je vama bilo ko drugi zanimljiv :D
dejvidbovi

#3546 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dejvidbovi »

Mislim da je preduslov za stvaranje istinski multietničke, progresivne, svima prihvatljive stranke konsenzus bar najvišeg rukovodstva oko nekih svakodnevnih pitanja, tačnije pogleda na neke teme koje će neko, prije ili kasnije morati staviti na dnevni red, i regulisati ih zakonski. Koliko shvatam, najistaknutiji likovi u Našoj Stranci su gospoda Tanović i Bajić. Konkretno, zanima me pogled Naše Stranke na pitanja koja ću postaviti. Neprihvatljiv je odgovor da svi članovi ,demokratski, imaju pravo na svoje mišljenje, jer stranka mora imati konkretan stav oko ovakvih sitnica:
1. Agresija ili građanski rat?
2. Sekularna evropska država (zar/burka/maska Spajdermena...)?
3. Dudaković "heroj" ili jednostavno lik koji u kameru NAREĐUJE strijeljanje zarobljenih Kladušana i paljevine (slučaj automatski dokazan, samo još odrezati kaznu)?
Aktuelne teme na koje je moguće brzo i koncizno odgovoriti, bez palamuđenja. Znači, da li vi unutar stranke imate zajednički stav o ovim i sličnim temama, ili ih prešutite i ignorišete radi "mira u kući"? Je l rekao Danis: "Nije bila agresija, već klasični građanski rat", a Bojan njemu: "Fakat, buraz, a Atif ti je duša od čovjeka. Da je, bogd'o on bio i u Dobrovoljačkoj...." Ako je tako, mislim da ćete imati samo sopstvene glasove na izborima (ako se ne pokoljete među sobom).
Pedja Kojovic

#3547 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

dejvidbovi

Odgovore na vasa pitanja mozete pronaci na prethodnim stranicama i ja cu ih ovdje samo ukratko ponoviti.
Nama je cilj da zadrzimo sto veci stepen demokraticnosti u stranci. Odluke i stavovi organa stranke o pojediim pitanjima su, medjutim, obavezujuci.
Nas generalni stav je da se istoricari trebaju baviti istorijom i da ce se karakter rata moci utvrditi tek kad se utvrde sve cinjenice.Sadasnja vlast nema interesa da to uradi jer im vise odgovara da za potrebe dnevne politike manipulisu tragedijom koja se dogodila.
U nasem Manifestu mi smo jasno rekli da BiH vidimo kao sekularnu drzavu koja ne favorizira niti ateizam niti ijednu od religija.
Samo nadlezni sudovi u sudskom procesu mogu utvrditi postojanje ratnih zlocina i osuditi one koje su za njih odgovorni.
Nasa stranka ce uvijek stajati na strani zrtve, bez obzira o kome se radilo. i zahtijevati da svi ratni zlocinci, bez obzira o kome se radilo, budu uhvaceni, sudjeni i kaznjeni.

p.k.
ultima_palabra

#3548 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

dejvidbovi wrote:Mislim da je preduslov za stvaranje istinski multietničke, progresivne, svima prihvatljive stranke konsenzus bar najvišeg rukovodstva oko nekih svakodnevnih pitanja, tačnije pogleda na neke teme koje će neko, prije ili kasnije morati staviti na dnevni red, i regulisati ih zakonski. Koliko shvatam, najistaknutiji likovi u Našoj Stranci su gospoda Tanović i Bajić. Konkretno, zanima me pogled Naše Stranke na pitanja koja ću postaviti. Neprihvatljiv je odgovor da svi članovi ,demokratski, imaju pravo na svoje mišljenje, jer stranka mora imati konkretan stav oko ovakvih sitnica:
1. Agresija ili građanski rat?
2. Sekularna evropska država (zar/burka/maska Spajdermena...)?
3. Dudaković "heroj" ili jednostavno lik koji u kameru NAREĐUJE strijeljanje zarobljenih Kladušana i paljevine (slučaj automatski dokazan, samo još odrezati kaznu)?
Aktuelne teme na koje je moguće brzo i koncizno odgovoriti, bez palamuđenja. Znači, da li vi unutar stranke imate zajednički stav o ovim i sličnim temama, ili ih prešutite i ignorišete radi "mira u kući"? Je l rekao Danis: "Nije bila agresija, već klasični građanski rat", a Bojan njemu: "Fakat, buraz, a Atif ti je duša od čovjeka. Da je, bogd'o on bio i u Dobrovoljačkoj...." Ako je tako, mislim da ćete imati samo sopstvene glasove na izborima (ako se ne pokoljete među sobom).
Još samo da se odredi oko genocida nad Armenima :-)
veljaca

#3549 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by veljaca »

Pedja Kojovic wrote:Pozdrav svima

p.k.
Pozdrav,

Moze li objasnjenje ovoga podvucenog i boldiranog ?

Hvala
veljaca s.r.
Anes Tesanj

#3550 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Anes Tesanj »

vivaldi wrote:
Anes Tesanj wrote:Ne odgovori ti meni Peđa, kad ćete doć u Tešanj
Ako ne moze Pedja, pita Real Khan moze li on doci o tvom trosku :lol:

PS. Poslije Clintona, zar je vama bilo ko drugi zanimljiv :D
Ma kakav Clinton, prepade se jer je kuća eksplodirala :D
Kod nas tako svaki dan, po 2-3 kuće odu u vazduh xD
Locked