Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
ado_law

#3526 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ado_law »

Vjerujem da bi dodo davno bio smijenjen da postoji iole ozbiljna probosanska opcija u rs-u, ovako ni stranci ne znaju sta dalje ako i maknu dodu.
Dodo je pretjero sto jest jest. A koliko me nervira dodo toliko me nervira i ova nasa sterilna "pro-bosanska elita" jer su bez karaktera, stava i nemaju nikakvog odgovora na dodino divljanje.
dallton

#3527 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

ado_law wrote:Vjerujem da bi dodo davno bio smijenjen da postoji iole ozbiljna probosanska opcija u rs-u, ovako ni stranci ne znaju sta dalje ako i maknu dodu.
Dodo je pretjero sto jest jest. A koliko me nervira dodo toliko me nervira i ova nasa sterilna "pro-bosanska elita" jer su bez karaktera, stava i nemaju nikakvog odgovora na dodino divljanje.
sto ti dodo smeta, to najbolji jaran kojeg su probosanci imali odkako je karadzic u zatvoru...idi jedno 2 stranice nazad ja sam ga prvi podrzao milion posto - najbolji vodja srpske dijaspore u BiH kojeg smo ikad imali
ado_law

#3528 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ado_law »

Ja sam ovdje "novi kolac" :-) tako da ne znam kakvi su stavovi pojedinih forumasa. A po cemu si za dodika kad opstruise svaku mogucu reformu, pa vise smo napravili drzave sa sds-om, nego sa ovim socijal-demokratom.
dallton

#3529 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

ado_law wrote:Ja sam ovdje "novi kolac" :-) tako da ne znam kakvi su stavovi pojedinih forumasa. A po cemu si za dodika kad opstruise svaku mogucu reformu, pa vise smo napravili drzave sa sds-om, nego sa ovim socijal-demokratom.
ko kaze?
ado_law

#3530 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ado_law »

mislim na cavicev sds
ado_law

#3531 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ado_law »

dallton wrote:
ado_law wrote:Vjerujem da bi dodo davno bio smijenjen da postoji iole ozbiljna probosanska opcija u rs-u, ovako ni stranci ne znaju sta dalje ako i maknu dodu.
sto ti dodo smeta, to najbolji jaran kojeg su probosanci imali odkako je karadzic u zatvoru...idi jedno 2 stranice nazad ja sam ga prvi podrzao milion posto - najbolji vodja srpske dijaspore u BiH kojeg smo ikad imali
dallton

#3532 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

ado_law wrote:mislim na cavicev sds
rekoh ko kaze da dodo opstruise reforme?
ado_law

#3533 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ado_law »

Il si fakat toliko ironican il je kasno pa te ne kontam sta hoces reci. Ajd ovako, jesil za dodika ili ne, sto je jaran probosanskim snagama ako sa njima u koaliciji nisu usvojili nijednu bitnu reformu?
dallton

#3534 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

ado_law wrote:Il si fakat toliko ironican il je kasno pa te ne kontam sta hoces reci. Ajd ovako, jesil za dodika ili ne, sto je jaran probosanskim snagama ako sa njima u koaliciji nisu usvojili nijednu bitnu reformu?
kako nisu kad je brcko amandman usvojen, svaka dalja secesija proglasena nelegalnom(po dejtonu), dogovoreno 4 teritorijalne jedinice (pc, pederacija, brcko i sarajevo distrikt s romanijom palama i istocnim sarajevom, skupa s kiseljakom i busovacom)...to je napredak nemjerljiv...dodo je za svoj dzep rasprodao sav strateski kapital u pcu, sto znaci da ce za nekih 6 mjeseci do godinu dana pc zavrsiti kao madjarska, federacija nije prodala nista, plus je jos sredio ukidanje kantona u federaciji znaci smanjenu budzetsku potrosnju i bogacenje federacije...sta je tu lose u ovim prilikama?

price o otcjepljenju, ovo, ono, to on prica svom toru da bi glasali za njega - i treba da glasaju za njega, a za koga ce drugo? a to sto se pojedini igraju igre "dodo neprijatelj" sta ces zivot je pozoriste oliti kazaliste
Frankyee

#3535 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Frankyee »

Dr Dodik svima kapu kroji a svi cute i bleje i niko da prstom mrdne. Narod u stanju hipnoze, drug Klempo vec sprema novo odijelo i "image" da bude prvi iza Dodika. Vec je drug Klempo spremio i novo ime pa ce Klempo preko noci postati Savo jer je nekako lakse za Dodika da izgovara. Svecano pokrstavanje druga Klempe uradice sam Vladika Kacavenda, jer vec ima iskustva sa vjerskim obredima pokrstavanja "Turaka". Jedini problem sa druga Klempu je sto nema dosta kose pa nece moci da uzme izgled uglednog Dr Dabica a'l ce zato da drug Klempo pocne citati i pisati poeziju a mozda i prozu.

Najvaznije naravno je da ce pupak svijeta i dalje ostati u nasem divnom Sarajevu i nece biti potrebe da se gleda i slusa niko ko je dalje od Visokog a bogami i Pala.

Koliko je Dr Dodik velikodusan vidjecemo i mi iz Krajine jer kad pocnu da se dijele Entiteti svima valjda ce i nama da nesto zapa'ne jace od ovog Kantona. Ionako smo udaljeni 29 sahata voznje do pupka svijeta pa nam je lakse do Trsta, Beca ili cak i Minkena. Pravo da vam kazem da 'oce Dodik da uradi kanalizaciju u Sanskom Mostu ili bar Kljucu dobio bi vise glasova nego u pola RS.
dallton

#3536 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Frankyee wrote:Dr Dodik svima kapu kroji a svi cute i bleje i niko da prstom mrdne. Narod u stanju hipnoze, drug Klempo vec sprema novo odijelo i "image" da bude prvi iza Dodika. Vec je drug Klempo spremio i novo ime pa ce Klempo preko noci postati Savo jer je nekako lakse za Dodika da izgovara. Svecano pokrstavanje druga Klempe uradice sam Vladika Kacavenda, jer vec ima iskustva sa vjerskim obredima pokrstavanja "Turaka". Jedini problem sa druga Klempu je sto nema dosta kose pa nece moci da uzme izgled uglednog Dr Dabica a'l ce zato da drug Klempo pocne citati i pisati poeziju a mozda i prozu.

Najvaznije naravno je da ce pupak svijeta i dalje ostati u nasem divnom Sarajevu i nece biti potrebe da se gleda i slusa niko ko je dalje od Visokog a bogami i Pala.

Koliko je Dr Dodik velikodusan vidjecemo i mi iz Krajine jer kad pocnu da se dijele Entiteti svima valjda ce i nama da nesto zapa'ne jace od ovog Kantona. Ionako smo udaljeni 29 sahata voznje do pupka svijeta pa nam je lakse do Trsta, Beca ili cak i Minkena. Pravo da vam kazem da 'oce Dodik da uradi kanalizaciju u Sanskom Mostu ili bar Kljucu dobio bi vise glasova nego u pola RS.
pa kazem sto puta pustite covjeka da radi - srbima samo treba pastir jer su goveda, tako da im obecavas kule i gradove i strasis ih nekim mudzahedinima ovako onako, i plesat ce koju god im melodiju sviras...
ado_law

#3537 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ado_law »

dallton wrote:
ado_law wrote:Il si fakat toliko ironican il je kasno pa te ne kontam sta hoces reci. Ajd ovako, jesil za dodika ili ne, sto je jaran probosanskim snagama ako sa njima u koaliciji nisu usvojili nijednu bitnu reformu?
kako nisu kad je brcko amandman usvojen, svaka dalja secesija proglasena nelegalnom(po dejtonu), dogovoreno 4 teritorijalne jedinice (pc, pederacija, brcko i sarajevo distrikt s romanijom palama i istocnim sarajevom, skupa s kiseljakom i busovacom)...to je napredak nemjerljiv...dodo je za svoj dzep rasprodao sav strateski kapital u pcu, sto znaci da ce za nekih 6 mjeseci do godinu dana pc zavrsiti kao madjarska, federacija nije prodala nista, plus je jos sredio ukidanje kantona u federaciji znaci smanjenu budzetsku potrosnju i bogacenje federacije...sta je tu lose u ovim prilikama?

price o otcjepljenju, ovo, ono, to on prica svom toru da bi glasali za njega - i treba da glasaju za njega, a za koga ce drugo? a to sto se pojedini igraju igre "dodo neprijatelj" sta ces zivot je pozoriste oliti kazaliste
Kad bi ovo bila istina onda bi bio naravno veliki napredak, jos da se ukine naziv Srpska iz naziva manjeg entiteta.... Mislim da bi sa tim mogao zivit :)
ado_law

#3538 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ado_law »

Ah da, policija na drzavnom nivou :) Kako brzo rastu apetiti :roll:
dallton

#3539 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

nece se ukinuti naziv, jer srbi moraju u nesto gledati i osjecati "da je sve njihovo" dok se ostale bitne stvari zavrsavaju...to se zove koncesija- - al s obzirom sta se dobija i nije narocito skupo
dallton

#3540 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

ado_law wrote:Ah da, policija na drzavnom nivou :) Kako brzo rastu apetiti :roll:
ciko ti je pristao i na to samo sto to mora lagano zavrsiti iza djale - valja i njemu pobjediti na narednim izborima...a svakako tu je SIPA ako nesto zapne :wink:
ado_law

#3541 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ado_law »

Evo upravo naletio na stranicu gdje se spominje gradnja aerodroma na sokocu :lol:

Projekat "Aerodrom Sokolac"
Svojim položajem i klimom (Glasinac ima najviše vedrih dana u godini) koju uživa opština Sokolac, idealno je mjesto za izgradnju aerodroma.

S druge strane, postojeći aerodrom Sarajevo koji se nalazi u zapadnom dijelu grada Sarajeva (praktički u naseljenom dijelu grada), na Sarajevskom polju, i nema prostora za njegovo širenje. Postoje problemi u pogledu kapaciteta i pozicije sarajevskog aerodroma (veliki broj maglovitih dana tokom zime, okružen je visokim planinama, kao i izuzetno gusto naseljenim područjem).

Na osnovu lokacijske dokumentacije u kojoj su detaljno ispitani telegrafski, navigacioni, meterološki, građevinsko – geološki, saobraćajni i komunalni uslovi, odnosno ispitane mogućnosti i pogodnosti lokacije, utvrđena je lokacija mješovitog vojno – civilnog aerodroma Sokolac u Glasinačkom polju na Romaniji. Izgradnja aerodroma predviđena je u Glasinačkom polju u prostoru južno od Sokoca, između rječice Rešetnice i puta Podromanija – Rogatica.

PREUZETO SA http://WWW.OPSTINASOKOLAC.ORG

ZANIMLJIVO
dallton

#3542 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

sto se smijes pusti covjeka nek pravi aerodrom ako ima pare za to, svima nam je u korist...cisto informacije radi - bih upravlja svojim nebom, a porezi od medjunarodnog saobracaja svakako idu bih (osim ako nece biti samo linije banja luka sokolac :lol: ), znaci treba covjeka podrzati neka napravi aerodrom ja sam prvi za

evo ti primjer - sta god dodo radio urlao protiv BiH ili radio na reintegraciji ide u korist BiH
*** SPAM *** - Republika Srpska suočiće se sa pravom demografskom katastrofom ukoliko Srbija dobije bezvizni režim sa zemljama EU prije BiH, procjenjuju demografi. Veliki broj obrazovanih mladih ljudi, posebno iz nerazvijenog istočnog dijela Srpske, zatražiće državljanstvo i pasoš Srbije i zauvijek otići sa ovih prostora, piše "Press RS".

"Siguran sam da bi najmanje 50.000 mladih Srba uzelo državljanstvo Srbije i otišlo da živi u zemlji čijim bi pasošem mogli da putuju i rade na Zapadu", kazao je Đorđe Radanović, predsjednik Centra za afirmaciju mladih iz Šekovića i član predsjedništva Evropskog pokreta u BiH.

Radanović kaže da bi se Srbi u BiH ponašali kao Hrvati kojih je svakog dana sve manje zbog mogućnosti posjedovanja hrvatskog državljanstva i pasoša, te češćeg putovanja i privremenog zapošljavanja u zemljama EU.

Upozorio je da je trend odlaska mladih, ali i čitavih porodica, posebno iz istočnog dijela RS, više nego zabrinjavajući, napomenuvši da je sve više praznih kuća u Šekovićima, Rogatici, Višegradu, Rudom, Čajniču, Kalinoviku.

Član Vijeća za demografsku politiku Stevo Pašalić smatra da bi mladi vjerovatno pokušali da iskoriste mogućnosti koje im daje dvojno državljanstvo i ističe da bi moglo biti odliva stanovništva.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Slavko Jovičić rekao je da BiH do kraja godine može da ispuni preostalnih 27 uslova za dobijanje bezviznog režima i upozorava da bi EU, nakon toga, mogla postaviti nove prepreke.

"Oni ne žele da na svojoj teritoriji vide likove sa pasošima BiH koji nemaju nikakve veze sa ovom zemljom. Riječ je o vehabijama i mudžahedinima koje EU ne želi na svom tlu", tvrdi Jovičić.

Šef pregovaračkog tima BiH za liberalizaciju viznog režima sa EU Samir Rizvo istakao je da je od preostalih 27 uslova iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima djelimično ispunjeno 18, a da je devet više političke, a ne tehničke prirode i da zahtijevaju usvajanje odgovarajućih zakona u parlamentu BiH.

To su, rekao je, zakon o graničnoj kontroli i zakoni koji se odnose na sprečavanje ilegalne trgovine oružjem i na pružanje međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima.

(mondo)
ako dodo nece u EU, rado cemo mu ispuniti tu zelju, pa nek srbi idu u EU preko srbije...ako hoce u EU - e onda mora jos vise reformi napraviti nego sada, znam da se mora stanovnistvo folirati radi vlasti i pricati price o ljepotama zivota o pcu ili blesavom otcjepljenju i federacijam itd. - al stvarnost je nesto drugo :D
ado_law

#3543 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ado_law »

I ja sam za, ako ga kad i napravi to bi upucivalo vise srbe na sarajevo, ekonomska regija koja za sobom povlaci ono sto si govorio- DISTRIKT SARAJEVO. A kazu mudriji da se Bosna na Drini brani..
dallton

#3544 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

ado_law wrote:I ja sam za, ako ga kad i napravi to bi upucivalo vise srbe na sarajevo, ekonomska regija koja za sobom povlaci ono sto si govorio- DISTRIKT SARAJEVO. A kazu mudriji da se Bosna na Drini brani..
to ti je cetvrta teritorijana jedinica i time smo zavrsili zaokruzivanje

dok je god medjunarodna granica na drini, a gorazde, sarajevo, tuzla, srebrenica, divic, janja, tako blizu drini - ja za odbranu brige nemam vjeruj..u slucaju rat sad je izmedju sarajeva i drine 50 km i 30-40000 hiljada srba - to nije nikakav problem s obzirom na ukupni odnos snaga i cinjenicu da srbija vise ne smije u ratove, a da joj je stanovnistvo jos manje za te ratove zainteresirano
ado_law

#3545 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ado_law »

Sto si se ti "izbrusio" na ovom forumu, svaka cast, dobro razmisljanje. :wink:
dallton

#3546 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

ado_law wrote:Sto si se ti "izbrusio" na ovom forumu, svaka cast, dobro razmisljanje. :wink:
nemam se sta izbrusiti, to je jasno svakom ko imalo pogleda stanje na terenu ...znaci ti se za sve to skupa ne brini, kako god okrenes dodu i pc mozemo slaviti kao predstavnika srpske dijaspore u BiH koja je BiH ucinila historijsku uslugu
ado_law

#3547 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ado_law »

Priznajem da sam malo afektivno reagovo na ovu dodovu izjavu, al uvjerio si me u ovo sto govoris. Ko zna mozda se Dodo jednog dana upise u historiju kao cuvar bosne ili bosanski kulin ban 21 vjeka :-D
dallton

#3548 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

ado_law wrote:Priznajem da sam malo afektivno reagovo na ovu dodovu izjavu, al uvjerio si me u ovo sto govoris. Ko zna mozda se Dodo jednog dana upise u historiju kao cuvar bosne ili bosanski kulin ban 21 vjeka :-D
cisto sumnjam - kako god okrenes, bit ce jos jedan heroj srpskog naroda nepravedno nastradao radi opste zavjere (doduse bogati heroj, :lol: ) ...i nije tu nista do dode, nego do onih koji su mu takvo stanje ostavili, on radi najbolje u uslovima koje ima ...na kraju zavisno od toga koliko BiH bude potrajala, vjerovatno ce se naci neki pametnjakovic za nekih 20 ili 30 godina koji ce skociti da odcjepi pc sa stanovnistvom koje mu je na raspolaganju nekih 20 ili 25 posto, reci ce imamo pravo na samoopredjeljenje, i bosnjaci ce mu pozeljeti sretan put i dug zivot u banja luci
ado_law

#3549 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ado_law »

Pozitivno sam se iznenadio na forumu B92, koliko srba iz srbije ne priznaje rs, cak je nazivaju genocidnom, sumskom itd itd. Ipak ima nade za ove krajeve
dallton

#3550 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

ado_law wrote:Pozitivno sam se iznenadio na forumu B92, koliko srba iz srbije ne priznaje rs, cak je nazivaju genocidnom, sumskom itd itd. Ipak ima nade za ove krajeve
pa bas sad nisam siguran da lete da je nazovu genocidnom (a i zasto bi je nazivali genocidnom?)...a nije to do priznavanja ili ne priznavanja, jednostavno nijedan centar ne dozivljava periferije - u srbiji niko ne dozivljava ni tamo neki kragujevac, a tek mos misliti recimo sekovice - to je kao da pricas o drugoj planeti ...al eto mogu srbi u pcu napraviti od sebe srpsku spartu i zanavijek braniti "vjekovni srpski interes", to nije nikakav problem, samo sto ce ih onda svi samo ostaviti na miru i pustiti da se lagano izoliraju - sto se vec desilo..ah da zaboravio sam dodam - na b92 forumu kao i mnogim drugim ove stvari koje mi pricamo ovdje a koje se u BiH znaju, tamo se ne znaju...mislim da je masa na b92 ubjedjena da su srbi (ili zajedno srbi i hrvati) u BIh bar 2/3 stanovnistva - al onda dodje SURPRISE :D
Locked