Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
PM72

#3526 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Niko ne tvrdi da toga nije bilo ali poluprovjerenim istinama i dezinformacijama nanosimo štete najviše sami sebi.Te pobio trojcu pa ih nije pobio ,samo ih ranio.Bacili ga sa balkona pa ga nisu bacili.Bio u ćilimu pa onda u zastavi.Ovukli ga tamićem ili u civarama.Onda će neko pitati - gdje su ga odvukli? Gdje je ukopan ili bačen? Kako ga nema na spiskovima "nestalih" pa će odmah reći - aha -evo još jednog našeg mučenika pa ga dodaju na listu 10 000 "nestalih". :-) Imao oružja kao komandos.U redu.Šta je imao od oružja,ko je to uzeo,koga je pogodio? Milion pitanja a nema odgovora.

da smo MI kako treba,njegovo ime bi bilo upisano u svim sudskim registrima.Kao primjer snajperiste i ubice.Ovako mi je sva ta priča pomalo škakljiva i sumnjiva.
Dozer

#3527 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Nije valjda da si jos uvijek skakljiv? :lol: :lol: :lol:

A evo i malo smijeha, sta ste tako ozbiljni ba...vidi ovoga kako gadja :lol: :lol: :lol:
Felid

#3528 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Felid »

PM72 wrote:Niko ne tvrdi da toga nije bilo ali poluprovjerenim istinama i dezinformacijama nanosimo štete najviše sami sebi.Te pobio trojcu pa ih nije pobio ,samo ih ranio.Bacili ga sa balkona pa ga nisu bacili.Bio u ćilimu pa onda u zastavi.Ovukli ga tamićem ili u civarama.Onda će neko pitati - gdje su ga odvukli? Gdje je ukopan ili bačen? Kako ga nema na spiskovima "nestalih" pa će odmah reći - aha -evo još jednog našeg mučenika pa ga dodaju na listu 10 000 "nestalih". :-) Imao oružja kao komandos.U redu.Šta je imao od oružja,ko je to uzeo,koga je pogodio? Milion pitanja a nema odgovora.

da smo MI kako treba,njegovo ime bi bilo upisano u svim sudskim registrima.Kao primjer snajperiste i ubice.Ovako mi je sva ta priča pomalo škakljiva i sumnjiva.
A gdje si ti bio u ratu ??? Moju priču mogu potvrditi ljudi iz Olimpijske ulice, barem onaj dio koji je živio blizu Jelačinog ulaza. Da si pročitao kako treba, vidio bi da nisam napisao da je ubio 3 čovjeka, već da je ranio. Razumijem te, zasljepljen si velikosrpstvom. Ima ga na spiskovima nestalih, jer se ne zna gdje je ukopan. '92 sigurno nije mogao biti prebačen na terituriju Srpske.
Vidiš, tvoja reakcija me nimalo ne uznenadjuje, jer upravo takvi kao ti, pokušavaju od nas koji smo ostali u svome gradu da naprave monstrume i zločince, i da svoje junaštvo uzdižu u nebesa, ubijajući svoj grad, svoje komšije i svoje prijatelje sa brda.
Ja ovo pričam kao direktni učesnik, a tebi kao nešto "škakljivo" ???

P.S. nadam se da će se i ostali uključiti, i imenom i prezimenom prozvati svakog snajperistu (koji je provjereno bio snajperista). I ne pokušavajte izjednačiti krivicu, jer to neće poći za rukom..
Felid

#3529 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Felid »

PM72 wrote:Osoba XY možda je i postojala ali da je pucao po pomenutim naseljima i da su trojca poginula da ga zaustave je :-) Sad ispade da su ga bacili sa balkona.Žrtve na strani "branilaca" - 0.Tu mi nešto čudno? Moguće da se čovjek bavio streljaštvom pa me ne čudi kad ima oružja u stanu.Oni koji vole šah imaju po nekoliko tabli u kući.
Oni koji se bave šahom nemaju topove i konje u kući, isto kao što oni koji se bave streljaštvom nemaju, ili ne bi trebali imati, pumparicu, puškomitraljez, vojni snajper, par automata, bombe, kame, žice za davljenje itd itd
insomnia78

#3530 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by insomnia78 »

Felid wrote:
PM72 wrote:Niko ne tvrdi da toga nije bilo ali poluprovjerenim istinama i dezinformacijama nanosimo štete najviše sami sebi.Te pobio trojcu pa ih nije pobio ,samo ih ranio.Bacili ga sa balkona pa ga nisu bacili.Bio u ćilimu pa onda u zastavi.Ovukli ga tamićem ili u civarama.Onda će neko pitati - gdje su ga odvukli? Gdje je ukopan ili bačen? Kako ga nema na spiskovima "nestalih" pa će odmah reći - aha -evo još jednog našeg mučenika pa ga dodaju na listu 10 000 "nestalih". :-) Imao oružja kao komandos.U redu.Šta je imao od oružja,ko je to uzeo,koga je pogodio? Milion pitanja a nema odgovora.
A gdje si ti bio u ratu ??? Moju priču mogu potvrditi ljudi iz Olimpijske ulice, barem onaj dio koji je živio blizu Jelačinog ulaza. Da si pročitao kako treba, vidio bi da nisam napisao da je ubio 3 čovjeka, već da je ranio. Razumijem te, zasljepljen si velikosrpstvom. Ima ga na spiskovima nestalih, jer se ne zna gdje je ukopan. '92 sigurno nije mogao biti prebačen na terituriju Srpske.
Vidiš, tvoja reakcija me nimalo ne uznenadjuje, jer upravo takvi kao ti, pokušavaju od nas koji smo ostali u svome gradu da naprave monstrume i zločince, i da svoje junaštvo uzdižu u nebesa, ubijajući svoj grad, svoje komšije i svoje prijatelje sa brda.
Ja ovo pričam kao direktni učesnik, a tebi kao nešto "škakljivo" ???

P.S. nadam se da će se i ostali uključiti, i imenom i prezimenom prozvati svakog snajperistu (koji je provjereno bio snajperista). I ne pokušavajte izjednačiti krivicu, jer to neće poći za rukom..
Ne provaljuj se
Procitaj koji post od pe em a
Makar procitaj ovaj koji si citiro
Felid

#3531 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Felid »

Šta sam se provalio ??
PM72

#3532 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Ja ovo pričam kao direktni učesnik, a tebi kao nešto "škakljivo"
???
Ajnštajn je izjavio da su svemir i ljudska glupost beskrajni.Odmah je dodao opasku da za "svemir i nije siguran".Ti si školski primjer čovjeka koji prvo blebeće pa onda razmišlja.

čega si bolan ti bio direktan učesnik? Pljačkanja stanova po Olimpijskom?
insomnia78

#3533 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by insomnia78 »

Felid wrote:Šta sam se provalio ??
Optuzujes covjeka za velikosrpstvo i prozivas za ratni angazman a nisi uopste ni procito post koji si citiro, u kojem ti sve jasno pise a kamoli da si procito koji njegov stariji post gdje covjek pise o svom ratnom putu
Felid

#3534 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Felid »

Upravo o tome pričam.. Jednostavno, ne želiš da čuješ istinu. U tvoj jedini mali mozak dopiru samo one informacije koje želiš da čuješ.
PM72

#3535 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

insomnia78,

Staro krpit i budalu sjetovati je uzaludan posao.neka laprda...
eifel

#3536 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by eifel »

PM72 wrote:
Ja ovo pričam kao direktni učesnik, a tebi kao nešto "škakljivo"
???
Ajnštajn je izjavio da su svemir i ljudska glupost beskrajni.Odmah je dodao opasku da za "svemir i nije siguran".Ti si školski primjer čovjeka koji prvo blebeće pa onda razmišlja.

čega si bolan ti bio direktan učesnik? Pljačkanja stanova po Olimpijskom?

A čime si se to ti bavio?
PM72

#3537 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Đe si "ekspert" :D

Ti kao da si u zemlju propao nakon što si Dozeru naletio na volej. :lol: A odgovore nisi dao...
eifel

#3538 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by eifel »

PM72 wrote:Đe si "ekspert" :D

Ti kao da si u zemlju propao nakon što si Dozeru naletio na volej. :lol: A odgovore nisi dao...
Ja sam se napljačko po stanovima i zalibo me za Dozere i tebe
Felid

#3539 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Felid »

insomnia78 wrote:
Felid wrote:Šta sam se provalio ??
Optuzujes covjeka za velikosrpstvo i prozivas za ratni angazman a nisi uopste ni procito post koji si citiro, u kojem ti sve jasno pise a kamoli da si procito koji njegov stariji post gdje covjek pise o svom ratnom putu
Svaka čast svakome, svako je dao dio sebe u ratu. Neki su i živote dali. Ovakvim stvarima, pitanjima i nevjericom samo doprinosi izjednačavanju zločina, opravdavajući pojedine ljude i njihove uloge u ratu. Nisam nikoga prozvao, moj post je više bio u općem smislu, pokušavajući da povratim i osvjestim ljude..
Ramzess Veliki

#3540 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Ništa ja ovdje ne kontam ... igra se negdje lopte na male?
Ponekad kad nekoga čitam ili slušam zapitam se gdje sam to ja bio? M..mu, znam da nisam bio u Švici jer bih vozio bar malo pristojnije auto ... ja veze nemam da su ti neki koje spominjete postojali, a iskreno drago mi je i da ne znam. Što manje znam to me manje glava boli.
Iskren savjet ... batalite imena i ta nekakva prepucavanja kroz nebitna dokazivanja.
butmir

#3541 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by butmir »

[quote="Felid"]
Negdje gore si spomenuo da je Dj.J.stanovao na broju 35 u Olimpijskoj.
Nece ici.
A,ako si na Mojilu raspitaj se kod starijih da li je bio tepih ili zastava???
Ja sam stanovao na 36.,a i sada stanujem.
To je ona, "cik-cak", dugacka zgrada iza Hipermarketa,a pomenuti je stanovao u zgradi preko puta Hiperm.
Repetitor

#3542 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Da su postojali likovi koji jesu bili naoruzani od strane SDS-a ko pristojno borbeno odjeljenje-JESU.
Da li su njihova imena toliko bitna,ili ne-KAKO KOME.
Da ima preuvelicavanja i dosta neistine-IMA.

Rekose partizani i pobjegose u sumu...

Salu na stranu ne ulazim oko tog Djoleta ili kako vec se zvase,jel istina ili nije,ali sam bio svjedok par puta kad je vojna policija pretresala pojedince i stanove pojedinih znanih i ne znanih srpskih junaka.
I svojim ocima sam gledao sta su sve nalazili.
Da ne povjerujes.
Ali eto...

Cuo sam @Ramzes da hoces da se aktiviras u udruzenju brigade :lol: :lol: Vidim i tvoj komandir im je obecao finansijsku i svaku drugu pomoc :D
Felid

#3543 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Felid »

butmir wrote:
Felid wrote: Negdje gore si spomenuo da je Dj.J.stanovao na broju 35 u Olimpijskoj.
Nece ici.
A,ako si na Mojilu raspitaj se kod starijih da li je bio tepih ili zastava???
Ja sam stanovao na 36.,a i sada stanujem.
To je ona, "cik-cak", dugacka zgrada iza Hipermarketa,a pomenuti je stanovao u zgradi preko puta Hiperm.
Butmir,
ja sam na Mojmilu od 84. Znam dobro šta pričam. Jelača je ležao u stanu prekriven ćilimom i knjigama koje su bile nabacane na njega. Kad je tamić došao da pokupi leš, bio je umotan u Jugoslovensku zastavu. Niko nije htio da iznosi leš koji je bio u stanu par dana. Dedo rahmetli je uzeo zastavu i umotao leš te ga svukao sa zadnjeg sprata do ispred ulaza.
PM72

#3544 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Repetitor, :thumbup:
Lično sam pretresao stanove i svega je nađeno.Ne samo srpske.To sam radio po naređenju predpostavljenih.Tako da mi niko ne može pričati o tome ,pogotovo balavurdija (što je u to doba sline o rukav brisala) i još me nazivati velikosrbinom.

Masa stanova pretrešena je od strane kojekakvih policija tipa Jukini,Kerimovi i inih vojnih policija.Dosta stanova su pretresani samo radi pljačke i plijena jer je fukara znala da su u tim stanovima živjeli dobrostojeći ljudi još ako su bili Srbi - eto ti razloga da mu upadnu i opušu šta stignu.

raspitao sam se kod kolege s posla (koji je tu stanovao) i zaista je postojao taj Đorđe i da je ubijen bombom.Tačno je da je imao oružje jer se bavio ili lovom ili streljaštvom ali o nekim količinama vojnog naoružanja nema govora.Kao ni o tome da je pucao sa krovova.Pokoškao se sa nekim u zgradi a ovaj mu rekao "sad ćeš vidjeti" i doveo teritorjalce.Šta se tačno desilo to vjerovatno nikad nećemo saznati.
Repetitor

#3545 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Standardno.
Kad se fukara i onaj mulj docepali oruzja 92ge,pa jos namerace na nekoga ko im je kao stao na zulj,desavalo se svasta.
Felid

#3546 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Felid »

Imam dovoljno godina, al razum izgubio nisam.. Ako ti je komšija poznavao Jelaču, nek objasni zasto je onda pružao otpor, pucajaći po haustoru kao ludjak, kad je Armija krenula u pretres. Nek objasni komšija, kako je moguće bilo raniti E. M. u glavu koji se nalazio ispred štaba u Olimpijskoj (pitaj komšiju gdje je bio štab), osim sa ulaza br. 35... Nek objasni komšija i kako su nakon Jelače prestala ranjavanja snajperom u zonama koje su vidljive samo sa njegovog ulaza.
PM72

#3547 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Postavio si se vrlo ružno i nekorektno tako da ti nisam dužan davati odgovore.Da ne bih napisao šta me zaboli i za Jelačom i za tobom,smatraj ovu našu diskusiju završenom.
Felid

#3548 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Felid »

Jesam, priznajem. Malo sam burno reagovao.. Evo javno se izvinjavam. Reagujem tako, kad neko pokuša da ospori neke bitne činjenice koje su se dešavale, a i koje su direktno/indirektno bile dio ovoga što danas imamo.
Evo još jednom IZVINJAVAM SE.
Ramzess Veliki

#3549 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Mislim da bi u ovom slučaju samo taj što su ga smotali u zastavu znao ispričati šta se tačno dešavalo. :shock:
eifel

#3550 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by eifel »

Felid wrote:Jesam, priznajem. Malo sam burno reagovao.. Evo javno se izvinjavam. Reagujem tako, kad neko pokuša da ospori neke bitne činjenice koje su se dešavale, a i koje su direktno/indirektno bile dio ovoga što danas imamo.
Evo još jednom IZVINJAVAM SE.
Šta mu se izvinjavaš.
Post Reply