Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Partijaner

#3526 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Partijaner »

channel10 wrote:Moze li preporuka za neku online prodavnicu patika u Evropi?
Evo ti jedna Njemacka online stranica, imaju uvijek najnovije modele na trzistu. :-D

http://asphaltgold.de/de/
channel10

#3527 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by channel10 »

Partijaner wrote:
channel10 wrote:Moze li preporuka za neku online prodavnicu patika u Evropi?
Evo ti jedna Njemacka online stranica, imaju uvijek najnovije modele na trzistu. :-D

http://asphaltgold.de/de/
Hvala :thumbup:

Da li si ti narucivao sa ove stranice i preko koga salju za BIH? DHL ili standardna posta?

Cijene su pomasne, ali sta se moze.

edit: nasao sam ovo u vezi isporuke. DHL :sad: . Vjerovatno nista od narudzbe, a i nema ovih sto me zanimaju.
Partijaner

#3528 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Partijaner »

Ja sam care inace preko prijatelja to narucivao, jbg ako se vec trazi neki kvalitet onda ne treba se cuditi cijenama. :-D

Imas i ovu stranicu, pa mozes odmah vidjeti koliko te izadje postarina za sve zemlje.

http://www.hhv.de/shop/de/hilfe/versand
channel10

#3529 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by channel10 »

Partijaner wrote:Ja sam care inace preko prijatelja to narucivao, jbg ako se vec trazi neki kvalitet onda ne treba se cuditi cijenama. :-D

Imas i ovu stranicu, pa mozes odmah vidjeti koliko te izadje postarina za sve zemlje.

Kvalitet nije upitan (ali sto se tice cijene, usporedbu sam vrsio sa nike.com/us gdje su cijene u dolarima i ovdje u eurima), jer to osjetim vec nekoliko godina. Zadnjih par godina kupujem patike samo u inostranstvu. Neke sam ja kupio preko ebay-a iz USA, a sve ostale su mi donesene takodjer iz USA (kupljene preko nike.com). Posto to narucujem svake godine, sad mi nezgodno opet traziti da mi se kupi i donese.
A neki dan htio sebi uzeti neke patike za posla ( i oko kuce)i odem u FIS Vitez u Sportvision. Nadjem nekakve i trazim da probam. Cim sam ih u ruku uzeo, odmah se osjetila ogromna razlika. Onaj dio oko zgloba tvrd ko kamen. Nesto ostro, jednostavno smeta. Dzon do pocetka prstiju moze i nekako proci, ali pod prstima isto da ga i nema. Kazem onoj prodavacici, ono bez uvrede, ali jesu li vam patike oridjidji ili je ovo neka kopija :D . Ona se samo nasmjesi, pa probajte i drugu, mozda je druga ok. Probam i drugu i naravno sve isto. Dam joj svoje patike da opipa njih i ona odmah primjeti ooogromnu razliku.
Nekako se natjerao da pogledam patike kod nas (nekad davno odlucio da vise nikad ovdje ne kupim patike) i neslavno se zavrsi. Sad definitivno znam da vise nikad ovdje necu kupiti patike. A sto se tice sportvision-a, od vise ljudi sam cuo da sta god da su kupili tu, da im se nakon jednog ili dva pranja sve unistilo( izblijedilo dok si rekao keks, a sve placeno jako skupo- recimo duks od 120 KM izblijedio nakon prvog pranja).
Partijaner

#3530 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Partijaner »

Ma naravno, kod nas jedno te isti modeli stoje po 2 godine. :lol:
insaneinthebrain

#3531 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by insaneinthebrain »

gdje je najbolje pratiti posiljke iz kine :?
na kojoj stranici
SpecialOffer

#3532 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by SpecialOffer »

insaneinthebrain wrote:gdje je najbolje pratiti posiljke iz kine :?
na kojoj stranici
Ja ovdje pratim: http://www.17track.net
Mehemed
Vozim: automobil

#3534 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

amunike

#3535 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by amunike »

Pozdrav, moze li mi neko reci je li moguce sa debitnom karticom iz BIH kupovati na amazon.de ili amazon.uk i slati posiljke na adrese u druge drzave. Koliko znam u BIH i dalje dostavljaju jedino knjige... I je li omoguceno paypal placanje ili ide samo direktno kreditnom karticom?
Brane89

#3536 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Brane89 »

channel10 wrote:
Partijaner wrote:Ja sam care inace preko prijatelja to narucivao, jbg ako se vec trazi neki kvalitet onda ne treba se cuditi cijenama. :-D

Kvalitet nije upitan (ali sto se tice cijene, usporedbu sam vrsio sa nike.com/us gdje su cijene u dolarima i ovdje u eurima), jer to osjetim vec nekoliko godina. Zadnjih par godina kupujem patike samo u inostranstvu. Neke sam ja kupio preko ebay-a iz USA, a sve ostale su mi donesene takodjer iz USA (kupljene preko nike.com). Posto to narucujem svake godine, sad mi nezgodno opet traziti da mi se kupi i donese.
A neki dan htio sebi uzeti neke patike za posla ( i oko kuce)i odem u FIS Vitez u Sportvision. Nadjem nekakve i trazim da probam. Cim sam ih u ruku uzeo, odmah se osjetila ogromna razlika. Onaj dio oko zgloba tvrd ko kamen. Nesto ostro, jednostavno smeta. Dzon do pocetka prstiju moze i nekako proci, ali pod prstima isto da ga i nema. Kazem onoj prodavacici, ono bez uvrede, ali jesu li vam patike oridjidji ili je ovo neka kopija :D . Ona se samo nasmjesi, pa probajte i drugu, mozda je druga ok. Probam i drugu i naravno sve isto. Dam joj svoje patike da opipa njih i ona odmah primjeti ooogromnu razliku.
Nekako se natjerao da pogledam patike kod nas (nekad davno odlucio da vise nikad ovdje ne kupim patike) i neslavno se zavrsi. Sad definitivno znam da vise nikad ovdje necu kupiti patike. A sto se tice sportvision-a, od vise ljudi sam cuo da sta god da su kupili tu, da im se nakon jednog ili dva pranja sve unistilo( izblijedilo dok si rekao keks, a sve placeno jako skupo- recimo duks od 120 KM izblijedio nakon prvog pranja).
Primasport najbolja se pokazala sto se tice obuce.Kod njih sve original.
bavi

#3537 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bavi »

Jel iko naručivao iz V. Britanije?

Naručila neki paketić 28.05. i još mi nije došao. Obično su mi prije pošiljke stizale od 7 do 10 dana.
insaneinthebrain

#3538 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by insaneinthebrain »

na temi ebay svi se zale da im kasne posiljke iz vb
Mehemed
Vozim: automobil

#3539 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

Da, ne znam koji im je đavo pa kasne ovoliko, do sada je moglo sve stići najmanje 3x a do sada nije niti jednom stiglo.
dale cooper

#3540 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dale cooper »

I ja redovno naručujem neke muzičke magazine iz VB. Obično je sve dolazilo za 7 do 10 dana.
Evo drugi mjesec kako pošiljka ne dolazi. Poslata mi je čak i zamjenska ali ni nje nema.
Zna li ko relevantan kontakt broj na koji bi se moglo žaliti i upitati za informacije, ili je to
previše za tražiti od naše pošte? :roll:
Janjicar

#3541 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Janjicar »

Kakva je situacija s vazdusnim puskama sto se tice uvoza ? Vazdusna puska i CO2 pistolj

http://www.pyramydair.com/s/m/Swiss_Arm ... istol/3416
adelko

#3542 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by adelko »

Da li je neko vec narucio nesto iz Kine putem Hong Kong poste jer su bili obustavili dostavu. Od 15.6. su ponovo poceli sa isporukama u BiH?
almir90

#3543 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by almir90 »

Ima li neko iskustva sa ovim kineskim tabletima?

http://s.click.aliexpress.com/e/6Emyjy3F2
boky327

#3544 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by boky327 »

almir90 wrote:Ima li neko iskustva sa ovim kineskim tabletima?

http://s.click.aliexpress.com/e/6Emyjy3F2
Meni su stigla 2 takva, kako sam ih narucivao za druge nisam ih bas puno koristio ali sve u svemu za te pare su ok pogotovu dok je dolar bio 1.5 :mrgreen:
Sto se tice brzine i rada tableta tu je sasvim ok za te specifikacije, jedino je izrada plastike malo losija ali vrijedi tih para. Sto se tice dijelova znam pouypouzdano da displej odgovara sa 90% kineskih tableta od 7 inca i nisu skupi.

Ja sam ih narucivao preko ebay, prvi put je sve proslo glatko a drugi put me poreska ukopa. Obje posiljke su otvarane od strane carine za 1 tablet mi nisu trazili nista ali zato za drugi carinu i porez (ccca 30% vrijednosti tableta ) + nekih gluposti kao otvaranje posliljke, pakovanje, pregled... na 40$ sam skoro 40KM dadzbina platio.

To da li ce biti carine ili ne zavisi od carinika koji se potrefi u toj smjeni.
Ako budes narucivao reci kinezu nek na posiljci naoise for parts or not worikng i cijenu do 20ak $(obicno tp pisu na pakovanju) nek ti javi koliko je tacno napisao pa ako te budu zezali oko poreza samo im posaljes screenshot PayPal izvoda malo doradjen :mrgreen:

Nadam se da sam ti pomogao
almir90

#3545 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by almir90 »

boky327 wrote:
Meni su stigla 2 takva, kako sam ih narucivao za druge nisam ih bas puno koristio ali sve u svemu za te pare su ok pogotovu dok je dolar bio 1.5 :mrgreen:
Sto se tice brzine i rada tableta tu je sasvim ok za te specifikacije, jedino je izrada plastike malo losija ali vrijedi tih para. Sto se tice dijelova znam pouypouzdano da displej odgovara sa 90% kineskih tableta od 7 inca i nisu skupi.

Ja sam ih narucivao preko ebay, prvi put je sve proslo glatko a drugi put me poreska ukopa. Obje posiljke su otvarane od strane carine za 1 tablet mi nisu trazili nista ali zato za drugi carinu i porez (ccca 30% vrijednosti tableta ) + nekih gluposti kao otvaranje posliljke, pakovanje, pregled... na 40$ sam skoro 40KM dadzbina platio.

To da li ce biti carine ili ne zavisi od carinika koji se potrefi u toj smjeni.
Ako budes narucivao reci kinezu nek na posiljci naoise for parts or not worikng i cijenu do 20ak $(obicno tp pisu na pakovanju) nek ti javi koliko je tacno napisao pa ako te budu zezali oko poreza samo im posaljes screenshot PayPal izvoda malo doradjen :mrgreen:

Nadam se da sam ti pomogao
Hvala ti na informacijama.
BaDa

#3546 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by BaDa »

moze li mi neko preporuciti stranicu gdje se jefitno mogu naci tastature,misevi, slusalice i sl... dostava naravno u sarajevo :D
stefag40

#3547 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by stefag40 »

Za 8 dana sam dobio posiljku iz Hong Kong-a.Narucio Prvog ovog mjeseca poslali 4 dobio 12 ovog mjeseca (Veoma prijatno iznenadjen) :D. Prije kad sam narucivao trebalo mi je od 25-35 dana da dodje i pitanjeje i oceli doci.

U pitanjuje podloga za mis koju sam narucio preko ArtsCow 1 Dolar placena.Besplatna dostava.

http://www.artscow.com/photo-gifts/mous ... usepad-160

Kupon:
Z099MOUSEPADAYME2
tagomago

#3548 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by tagomago »

postoji li neki sajt sa kojeg se mogu naručiti slatkiši, čokolade, etc, različitih proizvođača?
BAN___KAI

#3549 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by BAN___KAI »

Ima li ovdje iko BBI visa elektron karticu a da može kupovati preko interneta ?
Kiki112

#3550 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Kiki112 »

*molim delete komentara..*

zašto mora biti BBI?
imam ja visu electron al nije BBI :-D
Post Reply