Da mi sad ne kazu evo ugovor ovi ce biti da vidimogul reci...ne ne prema zakonu tom i tom mora biti jos... Ako ima ko da se sa tim susretao da podjeli
Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
- pepeljara
#3526 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Da li neko moze nametnut il moraju viti tri ponudjaca upravitelja kad je nova gradjevin@?
Da mi sad ne kazu evo ugovor ovi ce biti da vidimogul reci...ne ne prema zakonu tom i tom mora biti jos... Ako ima ko da se sa tim susretao da podjeli
-
l33t
#3527 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
ima li gdje na netu, test koji se polaze za kucepazitelja ili nesto slicno, stranica ministarstva je uzas kao i sve druge vladine....
na guglu malo rezultata ili nimalo
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#3528 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ako ne mozete da se dogovorite oko upravitelja ili PEV isti mogu biti nametnuti od strane ministarstva,dok vi sami drugacije ne odlucite,odnosno dok se ne dogovorite prostom vecinom.pepeljara wrote:Da li neko moze nametnut il moraju viti tri ponudjaca upravitelja kad je nova gradjevin@?
Ne moze,mora se cekati knjizenje na sudu.sahara1428 wrote:Može li upravitelj potpisati ugovor sa ljudima u novoj zgradi čije pravo vlasništva nije uknjiženo u zemljišnu knjigu, ali su potpisani kupoprodajni ugovori i ljudi već žive u stanovima, ili mora čekati knjiženje jer je stvarni vlasnik još uvijek firma koja je zgradu izgradila
Neces to nigdje naci,osim ako ne znas nekoga da je vec polagao da ti otprilike kaze sta ima u testu. Po nekim informacijama do kojih sam dosao,test uopste nije tezak.l33t wrote:ima li gdje na netu, test koji se polaze za kucepazitelja ili nesto slicno, stranica ministarstva je uzas kao i sve druge vladine....
- pepeljara
#3529 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
mali_milojica wrote:Ako ne mozete da se dogovorite oko upravitelja ili PEV isti mogu biti nametnuti od strane ministarstva,dok vi sami drugacije ne odlucite,odnosno dok se ne dogovorite prostom vecinom.pepeljara wrote:Da li neko moze nametnut il moraju viti tri ponudjaca upravitelja kad je nova gradjevin@?
Hvala, a kako inicirat da nam predstave ili daju ponude vise njih, pa da razmotrimo ?
- mali_milojica
#3530 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Potrazite brojeve,pa razgovarajte sa par njih,ako su raspolozeni da dodju na neki sastanak sa vama,pogledajte cijene.odrzavanja koje vam nude,,a i sami se malo raspitajte o pojedinim upraviteljima,
-
DON_eARL
-
darejare
#3532 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
naravno da ima zastare... za račune upravitelja zastara je tri godine i računa se od dana dospijeća pa do dana podnošenja tužbe...pepeljara wrote:Najveca moguca glupost.mali_milojica wrote:Nema zastare,jer za svaki dug ide tuzba i to se stalno obnavlja da ne bi doslo do zastare. Takse za tuzbu se placaju sa zajednickog racuna ulaza,tako kad nekad pozelis izmiriti dug moraju se platiti i takse. Naravno samo za onaj dug za koji je neko tuzen.bluerapsody wrote:Mene zanima ako mi neko moze reci rok zastare kad su u pitanju dugovi za ovo ; ZOO clanovi koji se odnose na zastaru i koji su to clanovi ako mi neko moze ih pobrojati molim vas
Imal gdje pravnika da ospori te fazmozne naplate od ulaza, i prebaci na covjeka.
Uzimanje MOJIH para sto komsija ne placa je cista kradja.
-
darejare
#3533 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
upravitelja moze nametnuti samo ministarstvo i to u situaciji da se etažni vlasnici ne mogu dogovoriti o izboru upravitelja ili predstavnika...pepeljara wrote:Da li neko moze nametnut il moraju viti tri ponudjaca upravitelja kad je nova gradjevin@?
medjutim... sada imate nelegalnu situaciju da vam umjesto vas...upravitelja izabere investitor...odnosno zgradu da na održavanje upravitelju sa kojim je postigao najbolji dogovor... dok se vi snadjete...useljavate u novi stan...upravitelj pošalje racune a vi po inerciji krenete plaćati.... ako nazovete upravitelja i pitate ga odkud njegovi računi i zar stanari ne biraju upravitelja...reci ce vam da su stanari većinom izabrali njih...ali da vi mozda niste bili na tom sastanku...i vi to pustite...
npr....na novoj otoci....koja još nije ni završena...zna se da će upravitelj biti oki upravitelj...postaviće predstavnika koji ne stanuje u zgradi.... dok se stanari (etažni vlasnici snadju) predstavnik će već potpisati ugovore... pa onda niko kasnije nece ispraviti krivu drinu.... dakle...sve je trgovina na relaciji investitor-upravitelj... ko da više
-
darejare
#3534 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
tačno je da duznika tuži pravitelj ali u svoje ime a za vaš račun...dakle...neki duznik mujić mujo ne duguje upravitelju (osim 12% sto ide na proviziju) vec duguje vama...i kada se ta sredstva naplate ići ce na račun zgrade...zajedno sa taksom koju je dužnik obavezan nadoknaditi i uplatiti i nju i dug na računvjesticanametli wrote:Pa.ne moze to.....ne tuzi ga ulaz vec upravitelj....pa jel moguce ovo
- pepeljara
#3535 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
darejare wrote:tačno je da duznika tuži pravitelj ali u svoje ime a za vaš račun...dakle...neki duznik mujić mujo ne duguje upravitelju (osim 12% sto ide na proviziju) vec duguje vama...i kada se ta sredstva naplate ići ce na račun zgrade...zajedno sa taksom koju je dužnik obavezan nadoknaditi i uplatiti i nju i dug na računvjesticanametli wrote:Pa.ne moze to.....ne tuzi ga ulaz vec upravitelj....pa jel moguce ovo
ovce narod kad pristaje na takvo sto
Ne znam al imam misljenje da je uvijek kucepazitelj u talu sa nekim tako tim upraviteljima da budu oni glavni, a raja samo klima glavom i pristaje na sve.
- pepeljara
#3536 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
darejare wrote:tačno je da duznika tuži pravitelj ali u svoje ime a za vaš račun...dakle...neki duznik mujić mujo ne duguje upravitelju (osim 12% sto ide na proviziju) vec duguje vama...i kada se ta sredstva naplate ići ce na račun zgrade...zajedno sa taksom koju je dužnik obavezan nadoknaditi i uplatiti i nju i dug na računvjesticanametli wrote:Pa.ne moze to.....ne tuzi ga ulaz vec upravitelj....pa jel moguce ovo
ovce narod kad pristaje na takvo sto
Ne znam al imam misljenje da je uvijek kucepazitelj u talu sa nekim tako tim upraviteljima da budu oni glavni, a raja samo klima glavom i pristaje na sve.
-
darejare
#3537 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
član 378 ZOO taksativno nabraja sta zastarijeva u periodu od jedne godine...računi upravitelja nisu u toj grupi...bluerapsody wrote:u pitanju je odgodjeno sudjenje koje je bilo u decembru radi toga sto je predstavnik Hetiga imao pogresan proracun za taj stan , a decembru je bio star 3 god duug sad je to zakazano za mart nastavak tako da ce se opet ili odgoditi ili ne znam sta ce biti ... radi jebenih porodicnih prepiranja nisu dozvolili da se stancic izdaje a dugovi su na mojoj rodici koja je tek postala punoljetna a na nju presao stan poslije smrti jednog roditelja 2007 dok je drugi davno umro duga je prica u pitanju kad je u pitanju taj dug samo opet pitam da mi neko navede te clanove iz zakona ZOO ako nije problem
zastara za ovu naknadu je tri godine i računa se od dana nastanka obaveze pa do dana podnošenja tužbe... onog dana kada je upravitelj podnio tužbu..zastara je prestala da teče.... na zastaru ne utiče dužina trajanja postupka
- aleckovic
#3538 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
jbg ne radi mi rasvjeta u ulazu kako treba mjesecima a svaki mjesec 20 KM dajem upravitelju
- Salcho
#3539 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
pa zato i sluze, da pare uzimaju 
-
Oxygenn
- sezma
- Salcho
#3542 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
upravitelji su tu samo lovu da uzmu
-
sahara1428
#3543 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ukoliko postoji kriminal u koji su uključeni PEV i upravitelj, kome prijaviti ili podnijeti tužbu?
- mali_milojica
#3544 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ako imas dokaze Ministarstvu za stambena pitanja KS na M. Dvoru.sahara1428 wrote:Ukoliko postoji kriminal u koji su uključeni PEV i upravitelj, kome prijaviti ili podnijeti tužbu?
Ako nije tajna,na sta sumnjas?
-
sahara1428
#3545 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
PEV nikada nije izabran od strane etažnih vlasnika niti postoji zapisnik sa takvog sastanka, za radove na zgradi u iznosu preko 3000 KM ne postoji zapisnik niti spisak potpisa EV sa 2/3 stambene površine zgrade, PEV nikada nije dostavio EV-ima detaljan izvještaj sa računa zgrade, sa računa zgrade skidale su se pare za dijelove zgrade koji nisu zajednički, sa računa zgrade skidane su pare za korištenje krana za popravke na krovu, a kran je od upravitelja i apsolutno ne može da dobaci do krova, ne znam zašto je angažovan onda...i još mnogo toga...mali_milojica wrote:Ako imas dokaze Ministarstvu za stambena pitanja KS na M. Dvoru.sahara1428 wrote:Ukoliko postoji kriminal u koji su uključeni PEV i upravitelj, kome prijaviti ili podnijeti tužbu?
- mali_milojica
#3546 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Apsolutno sve nepravilnosti.sahara1428 wrote:PEV nikada nije izabran od strane etažnih vlasnika niti postoji zapisnik sa takvog sastanka, za radove na zgradi u iznosu preko 3000 KM ne postoji zapisnik niti spisak potpisa EV sa 2/3 stambene površine zgrade, PEV nikada nije dostavio EV-ima detaljan izvještaj sa računa zgrade, sa računa zgrade skidale su se pare za dijelove zgrade koji nisu zajednički, sa računa zgrade skidane su pare za korištenje krana za popravke na krovu, a kran je od upravitelja i apsolutno ne može da dobaci do krova, ne znam zašto je angažovan onda...i još mnogo toga...mali_milojica wrote:Ako imas dokaze Ministarstvu za stambena pitanja KS na M. Dvoru.sahara1428 wrote:Ukoliko postoji kriminal u koji su uključeni PEV i upravitelj, kome prijaviti ili podnijeti tužbu?
Ako je uopste bilo sastanka,zapisnik je zavrsio kod Ministarstva.
Kod mene PEV kad su neka ulaganja u pitanju,ako nema sastanka,onda barem krene od vrata do vrata i skuplja potpise za radove. Nedavno je skupljao potpise da bi se uradilo nesto sto je kostalo 300-400 KM,ne znam tacno i isao je da skupi 2/3 vecinu.
Po pravilu bi trebao svaki mjesec okaciti izvjestaj,a na kraju godine i godisnji izvjestaj o utrosku sredstava.
Ostalo je van svake pameti.
- pepeljara
#3547 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
slazem se.
MAda ne mozes ti tu puno uticati, tako da je i bitno ko ti je komsija.. da se nece prodat za cenera...
MAda ne mozes ti tu puno uticati, tako da je i bitno ko ti je komsija.. da se nece prodat za cenera...
-
sahara1428
#3548 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Da li neko zna da li je osiguranje od požara i odgovornosti obavezno, mi kao etažni vlasnici nikada nismo pitani jesmo li za to osiguranje ili ne?mali_milojica wrote: Apsolutno sve nepravilnosti.
Kod mene PEV kad su neka ulaganja u pitanju,ako nema sastanka,onda barem krene od vrata do vrata i skuplja potpise za radove. Nedavno je skupljao potpise da bi se uradilo nesto sto je kostalo 300-400 KM,ne znam tacno i isao je da skupi 2/3 vecinu.
Po pravilu bi trebao svaki mjesec okaciti izvjestaj,a na kraju godine i godisnji izvjestaj o utrosku sredstava.
- pepeljara
#3549 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
prijedlog..sahara1428 wrote:Da li neko zna da li je osiguranje od požara i odgovornosti obavezno, mi kao etažni vlasnici nikada nismo pitani jesmo li za to osiguranje ili ne?mali_milojica wrote: Apsolutno sve nepravilnosti.
O vrata do vrata, pokucaj popricaj sa komsijama
Predlozi ideju, i kad dodjete na sastanak, prema p. kucnog savjeta, predlozite, ako ne bude uradio kako treba, smjenite ga, a i moze se smjeniti i kucepazitelj
samo kad je slozna ekipa
-
sahara1428
#3550 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Hvala na prijedlogu...pepeljara wrote:
prijedlog..
O vrata do vrata, pokucaj popricaj sa komsijama
Predlozi ideju, i kad dodjete na sastanak, prema p. kucnog savjeta, predlozite, ako ne bude uradio kako treba, smjenite ga, a i moze se smjeniti i kucepazitelj
samo kad je slozna ekipa
Spremam se na akciju ali da prvo skontam šta kako, ovo je sve novo za mene