Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
ultima_palabra

#3526 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

astala_vistala wrote:Kolko sam upucen znam da mu je Rahmetli Alija obezbjedio sve moguce kredite na osnovu kojih je on sada i jedan od najbogatijih ljudi u BiH,do sad nema ni jedan sudski postupak protiv njega,legalno sve,i cuo sam da se busaju da ima vec preko 100 000 novih glasaca,jer ako je istina to je veliki rezultat za kratko vrijeme.

Nego juce sjedim na kafi sa prijateljima i jedan poznanik dolazi i imamo jednu "super" ponudu ako budemo svoj glas dali stranci Radom za Boljitak dobijamo po 100 maraka on je vec vjecnik u opstini i tako su ga izglasali.
Je li vrijedno prodati budućnost za 100 maraka?
reklimov

#3527 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by reklimov »

Auta i vikendice kupovati neće jer ih je kupio još onomad kad je faksom bez valjanog pečata za samo 24 sata uspio dobiti više stotina hiljada MOJIH I TVOJIH para iz Razvojne Banke,
A posebno njegovih. Koliko novca si ti iz tvoje firme ili profesije izdvojio kroz porez za drzavu? Taj čovjek zapošljava preko stotinu ljudi, plaća porez regularno ( nisu ga u tom kontekstu čak ni kroz namještaljke mogli inkriminirati), i jedan je od rijetkih poslodavaca na koga se radnici ne zale zbog neisplaćivanja plaća i doprinosa. Takvom situacijom se ne može Harisov GRAS pohvaliti, ili Lagumdžijina Hidrogradnja, da ne nabrajam dalje... Svi privatnici su u ovoj državi od Alij edobili nekakav početni bonus, Fahrudin ga je jedini znao iskoristiti.
tabloid

#3528 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by tabloid »

Been wrote:...uspio dobiti više stotina hiljada MOJIH I TVOJIH para iz Razvojne Banke, što navodi na zaključak da je Radončić ništa drugo do li vrlo razvijen lik.
Pa nije on dobio te pare iz Razvojne banke,uzeo je kredit,koji uredno vraca.Bilteni prozivaju Radoncica,i Lijanovici su dobili kredit,pa niko njih ne proziva.
ibizza

#3529 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ibizza »

reklimov wrote:
Auta i vikendice kupovati neće jer ih je kupio još onomad kad je faksom bez valjanog pečata za samo 24 sata uspio dobiti više stotina hiljada MOJIH I TVOJIH para iz Razvojne Banke,
A posebno njegovih. Koliko novca si ti iz tvoje firme ili profesije izdvojio kroz porez za drzavu? Taj čovjek zapošljava preko stotinu ljudi, plaća porez regularno ( nisu ga u tom kontekstu čak ni kroz namještaljke mogli inkriminirati), i jedan je od rijetkih poslodavaca na koga se radnici ne zale zbog neisplaćivanja plaća i doprinosa. Takvom situacijom se ne može Harisov GRAS pohvaliti, ili Lagumdžijina Hidrogradnja, da ne nabrajam dalje... Svi privatnici su u ovoj državi od Alij edobili nekakav početni bonus, Fahrudin ga je jedini znao iskoristiti.
Kad je toliki gazda,zasto ne uplacuje doprinose na 2000KM,nego uplati minimalac,a ostatak na ruke??
ajdin.kahrovic

#3530 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ajdin.kahrovic »

tabloid wrote:Na ovom forumu sve so je vezano za Radoncica je u negativnom kontektsu.Ali cinjenica je da Tuzilastvo nevodi nikakvu istragu protiv njega.Problem je sto ljudi vjeruju novinarima.Sud je jedini kompetentan da nekoga proglasi kriminalcem,barem je tako u demokratskim zemljama.Neki se mocnici(Selimovici) boje da pobjedi Radoncic,jer je najavio reviziju ratne privatizacije,zato u svojim biltenima Oslobodjenju i SAN pisu insinuacije o njemu.Jesu li ovi bilteni ikada pisali o Lagumdzijinim aferama,sto Tuzilastvo vodi istragu.Nisu,jer su u istom taboru.

To i jeste veliki problem. Upravo zbog tog problema se polupismeni kriminalci kao Radoncic mogu predstavljati kao moralne velicine, uspjesni biznismeni i postenjacine,a da blentav narod svrsi na to od odusevljenja. Jako si dobro identificirao problem. :thumbup:
luckylaka

#3531 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by luckylaka »

ultima_palabra wrote:
astala_vistala wrote:Kolko sam upucen znam da mu je Rahmetli Alija obezbjedio sve moguce kredite na osnovu kojih je on sada i jedan od najbogatijih ljudi u BiH,do sad nema ni jedan sudski postupak protiv njega,legalno sve,i cuo sam da se busaju da ima vec preko 100 000 novih glasaca,jer ako je istina to je veliki rezultat za kratko vrijeme.

Nego juce sjedim na kafi sa prijateljima i jedan poznanik dolazi i imamo jednu "super" ponudu ako budemo svoj glas dali stranci Radom za Boljitak dobijamo po 100 maraka on je vec vjecnik u opstini i tako su ga izglasali.
Jasta je bolan nego vrijedno.Proslost i buducnost nam je ista a 100 km je 100 km zato klepi stoju dok jos neko nudi :razz:
ultima_palabra

#3532 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

luckylaka wrote:
ultima_palabra wrote:

Jasta je bolan nego vrijedno.Proslost i buducnost nam je ista a 100 km je 100 km zato klepi stoju dok jos neko nudi :razz:
Vidi se američka škola 8-)
reklimov

#3533 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by reklimov »

bermiin wrote:
reklimov wrote:
Kad je toliki gazda,zasto ne uplacuje doprinose na 2000KM,nego uplati minimalac,a ostatak na ruke??
Ovdje govorimo o legalnosti poslovanja, ta tvoja konstatacija nije dokazana, vrijedi koliko i ona rekla-kazala....

Dok u slučaju Lagumdzija i Hadzić postoje čak i snimci njihovog kriminala, tužilaštvo i dalje šuti a i tvoji istomišljenjaci. Možda Lagumdžija jedva čeka da se optužnica prije izbora podigne, onda će to kao predizbornu kampaniju predstaviti, stoga mi je donekle i jasno zašto tužilaštvo šuti ali mi ova licemjerna šutnja pristalica famoznih socialdemokrata smeta.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3534 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

reklimov wrote:
Ovdje govorimo o legalnosti poslovanja, ta tvoja konstatacija nije dokazana, vrijedi koliko i ona rekla-kazala....

Dok u slučaju Lagumdzija i Hadzić postoje čak i snimci njihovog kriminala, tužilaštvo i dalje šuti a i tvoji istomišljenjaci. Možda Lagumdžija jedva čeka da se optužnica prije izbora podigne, onda će to kao predizbornu kampaniju predstaviti, stoga mi je donekle i jasno zašto tužilaštvo šuti ali mi ova licemjerna šutnja pristalica famoznih socialdemokrata smeta.
zato si ti tu da pričaš umjesto socIAldemokrata... :) jel' de? jel' de?
_majevica_

#3535 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by _majevica_ »

Fahrin formalni ulazak u politiku...

Moram malo dodati u vezi Fahrine stranke u Brckom.Naime kako sam saznao u njegovu stranku pristupa i
izvjesni Ismet Dedeic.Ako je to istina mislim da ce stranka dobiti samo lopove u Brckom...Ovo sam morao
napisati jer volio bi da dolazi do promjena u politici na narednim izborima al naravno u pozitivnom smislu
a sa navedenim likom ta stranka moze samo imati promasaj i neuspijeh u Brckom.Ovo pisem dobronamjerno
za bilo koju stranku da ipak se otarase lopova i ljudi u rukovodstvu stranaka koji nista ne rade pozitivno za
Bosnjake i Bosnu i Hercegovinu...
Chmoljo

#3536 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

demo00 wrote:Fahrudin Radoncic je jedan od rijetkih koji nas moze izvuci iz sadasnje krize u kojoj se nalazimo. Kao sto i njegov stranacki slogan tvrdi "Kriza je sansa". Ja sam odavno prestao vjerovati ovdasnjim politicarima, i eto Radoncic mi je dokazao da moze biti bolje.

Vjerujem u promjene...
čime ti je dokazao? državnim parama?
Been

#3537 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Been »

demo00 wrote:Fahrudin Radoncic je jedan od rijetkih koji nas moze izvuci iz sadasnje krize u kojoj se nalazimo. Kao sto i njegov stranacki slogan tvrdi "Kriza je sansa". Ja sam odavno prestao vjerovati ovdasnjim politicarima, i eto Radoncic mi je dokazao da moze biti bolje.

Vjerujem u promjene...
Uz dužno poštovanje, vjerujem da je kriza šansa jedino za Fahru, jatake i lovce u mutnom, što je i dokazano njegovim "svesrdnim aranžmanom" sa Razvojnom bankom, Keljimendijem i ostatkom kriminalne klike.
heckler

#3538 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by heckler »

Vjerujem u promjene...

jes jes, samo Fahro i Obama svijet spasavaju. :lol: A samo koje povjerenje ona njuska uvlijeva, sa onim pijacarskim podsmjehom i onim skiljecim ocima. A tek kad progovori ... uuuuh

Poslije Abdica najopasnije kukavicje jaje u novijoj historiji Bosne...
Chmoljo

#3539 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

demo00 wrote: Dokazao je time sto je sposoban kao biznismen, a onaj koji zna kako je opstati u BiH privredi, znat ce i upravljati ovom drzavom. Samo privrednik moze razumijeti potrebe BiH ekonomije. Ne mogu to defektolozi, maticari, politicari po zanimanju itd.
strašna sposobnost... uzeti kredit preko veze... :-) i napraviti šaraf... :-)
heckler

#3540 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by heckler »

demo00 wrote:
Chmoljo wrote:

Vjerujem u promjene...
čime ti je dokazao? državnim parama?
Dokazao je time sto je sposoban kao biznismen, a onaj koji zna kako je opstati u BiH privredi, znat ce i upravljati ovom drzavom. Samo privrednik moze razumijeti potrebe BiH ekonomije. Ne mogu to defektolozi, maticari, politicari po zanimanju itd.

Znaci ovo je po tebi odprilike recept za uspjeh.

1) Ulizi se stranci na vlasti.
2) Dobij pare od iste stranke i dopust da ne placas porez.
3) Odjebi stranku kad pocnu gubiti vlast i ulizi se sljedecem mocniku dok ti vise ne treba pa ih onda pljuj
4) Ucjenama, prijetnjama i korupcijom klepaj drzavne pare namjenjene razvoju privrede i dizi nekretnine mimo regulacionih planova i bilo kakvih dozvola.
5) Kad si pokrao sta si mogao predji u politiku za dodatnu garanciju za imunitet

Fali li jos sta?
heckler

#3541 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by heckler »

demo00 wrote:
heckler wrote:

Vjerujem u promjene...

jes jes, samo Fahro i Obama svijet spasavaju. :lol: A samo koje povjerenje ona njuska uvlijeva, sa onim pijacarskim podsmjehom i onim skiljecim ocima. A tek kad progovori ... uuuuh

Poslije Abdica najopasnije kukavicje jaje u novijoj historiji Bosne...
Prije da su Selimovici koji duguju i Bogu i narodu, kukavicje jaje ovog naroda. Pao Vegafruit, Oslobodjenje, Tuzlanska pivara itd. Strahujem od dana kada ce pola kompanija iz FBiH naprosto propasti.

Cek ne kontam jel to neka logika cin ne viris fahri iz supka mora da viris Selimovicima iz paksu?
Been

#3542 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Been »

demo00 wrote:
Been wrote:

Vjerujem u promjene...
Uz dužno poštovanje, vjerujem da je kriza šansa jedino za Fahru, jatake i lovce u mutnom, što je i dokazano njegovim "svesrdnim aranžmanom" sa Razvojnom bankom, Keljimendijem i ostatkom kriminalne klike.
Pa da je Radoncic kriminalac, ne sumnjam da bi ga drzavni aparat u sluzbi SDA i SBiH odmah uklonio sa polticke scene.

Ja sam prestao u to vjerovati onog dana kada je "zaratio" sa SDA. Dodat se sve pricalo kako ga SDA stiti. Sada vidimo da mu ustvari ne mogu nista jer je covjek zaista nevin.
već sam rekao...Radončić ne može "pasti" da ne povuče bratiju koja ga je i promovirala u prvog u Bošnjaka ( poslije reisa, naravno )...Upravo zato odlolijevaju sa ozbiljnijom istragom protiv njega.
Adrian_M41

#3543 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Adrian_M41 »

heckler wrote:
demo00 wrote:
Chmoljo wrote:Fahrudin Radoncic je jedan od rijetkih koji nas moze izvuci iz sadasnje krize u kojoj se nalazimo. Kao sto i njegov stranacki slogan tvrdi "Kriza je sansa". Ja sam odavno prestao vjerovati ovdasnjim politicarima, i eto Radoncic mi je dokazao da moze biti bolje.

3) Odjebi stranku kad pocnu gubiti vlast i ulizi se sljedecem mocniku dok ti vise ne treba pa ih onda pljuj
4) Ucjenama, prijetnjama i korupcijom klepaj drzavne pare namjenjene razvoju privrede i dizi nekretnine mimo regulacionih planova i bilo kakvih dozvola.
5) Kad si pokrao sta si mogao predji u politiku za dodatnu garanciju za imunitet

Fali li jos sta?
kad je to tako jednostavan recept (kako postati Milioner u 6 koraka by forumaš) zašto nisi i ti u toj branši? Na šta si ti ogorčen dečko?
heckler

#3544 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by heckler »

Adrian_M41 wrote:
heckler wrote:
demo00 wrote:

Fali li jos sta?
kad je to tako jednostavan recept (kako postati Milioner u 6 koraka by forumaš) zašto nisi i ti u toj branši? Na šta si ti ogorčen dečko?

Nemogu preko onog prvog koraka da predjem nikako. Smrad cmarova na vlasti mi se gadi vise nego sto me pare interesuju a nemam onaj elan seljacica iz sandzaka koji bi u bijegu od kaljuge bio spreman preko mrtvih da gazi i rodjenu mater da proda samo da se docepa polozaja.

A sta tebe to muci lutko nanino? Jos se nisu osnovali "Mladi of Fahra" ?
Adrian_M41

#3545 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Adrian_M41 »

Adrian_M41 wrote:
heckler wrote:
demo00 wrote:

Fali li jos sta?

Nemogu preko onog prvog koraka da predjem nikako. Smrad cmarova na vlasti mi se gadi vise nego sto me pare interesuju a nemam onaj elan seljacica iz sandzaka koji bi u bijegu od kaljuge bio spreman preko mrtvih da gazi i rodjenu mater da proda samo da se docepa polozaja.

A sta tebe to muci lutko nanino? Jos se nisu osnovali "Mladi of Fahra" ?[/quote]

Nije lutko nanino nego nanina. Nauči pisati ili je ovo u tvom selu ispravno...nebitno. "Mladi od Fahra" (op. kako ih ti nazva) me ne zanimaju, nego onako ubijam vrijeme. Ne kontam te nikako...ako ti se gadi "smrad čmarova na vlasti" zašto diskutuješ o ovome. Brate mi(n)li ima tema 2000000 postova za Ginisa...ili tako nešto pa tamo piskaraj koliko hoćeš. A ima nas kojima je pun k**ac i hoćemo promjene pa makar one bile i iz Crne Gore....
ajdin.kahrovic

#3546 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ajdin.kahrovic »

@demo 00

De ti meni odgovori na nekoliko pitanja, vrlo jednostavnih, sa kratkim, jasnim, argumentovanim odgovorima bez puno supljiranja:
1. Da li neko ko nije visokoobrazovan, iz bogate porodice, novinarcic nekih biltena, te neki zaposlenik (ocito ne novinar ni reporter, u protivnom mi nadji jedan njegov tekst iz "Danas" sa njegovim potpisom) novina "Danas" moze osnovati izdavacku kucu, sedmicnjak, pa dnevne novine, pod uslovom da se ne bavi aktivnostima koje nisu u skladu sa zakonom? Ukoliko je odgovor potvrdan, molim te objasni mi kako.

2. Da li ti tvrdis da Radoncic nije radio reviziju u Revizorskoj kuci Dzaferovic ciji je vlasnik Ramiz Dzaferovic?

3. Da li ti tvrdis da je moralno i u skladu sa zakonom da Radoncic dobije kredit Razvojne banke, namjenjen razvoju lokalnih zajednica, malih i srednjih poduzeca, da gradi Avaz Twist Tower (kamata u RB je 2%, dok je u komercijalnim bankama oko 9%)?

Hvala.
Zla polusestra

#3547 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Zla polusestra »

@ Demo 00, koliko te Fahro plaća da ga promovišeš po forumima? :roll: :mrgreen:

Što se teme tiče, prije bih glasala za Hitlera da je živ, nego za Fahru.
Been

#3548 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Been »

Savez za bolju budućnost utemeljitelja i klike !
Zla polusestra

#3549 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Zla polusestra »

Protiv Fahre će se javljati svi pošteni ljudi.

A zašto se Fahro ne kandiduje za predsjednika Crne Gore? :oops: Pa to je njegova država.
Zla polusestra

#3550 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Zla polusestra »

Ne može neko, ko nije Bosanac, željeti dobro Bosni više od Bosanaca. Može se neko izjašnjavati kako želi, ali porijeklo je najvažnije.
Post Reply