I kakvo iskustvo imate sa njima ? Djeluje mi da rade na isti fazon ako Unoverzalno.shalla wrote:Čekaj, možda se i ne trebaš izvinjavati, možda je mislio na fonTele
Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Moderator: Benq
-
DonieBrasco
#3526 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
- kokuz_sa
#3527 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Otisao ti tach drug..ciza_bliza wrote:Je li neko imao problem sa displejom telefona u smislu da mu pojedini dijelovi ekrana ne rade, ne reaguju, u vertikalnom položaju ne mogu poruku napisati jer mi pet šest slova ne reaguje dok okrenut nešto i mogu. Može li se to jeftino popraviti, Samsung Galaxy 2 je u pitanju ako nešto znači. Nisam slomio displej, možda je flat kabl? Gdje popraviti u Sarajevu to ako može?
Imas opciju zamjena displeja u kompletu..cca 70KM..
Ili zamjena tacha mislim oko 40 do 50 da treba biti sve..
Lakse je zamjeniti u kompletu jer da bi se tach zamjenio moraju grijati da se odlijepi od rama
- Raigor Stonehoof
#3529 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Pomijesao si sa Imtecomskafiskafsnjak wrote:ja koliko znam, nisu nikad.... ali et nisam ja relevantan hahaha . I na stranicu kad im odes, ne mozes gledati artikle ako nemas user i pass. Samo firme mogu ...supercali wrote:zar nije kimtec imao radnju cini mi se na marijin dvoru ili tako nesto
KimTec drzi ekupi.ba
- Raigor Stonehoof
#3530 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
To je nekad bio NetVision sa Prestigiom, sad je tu stand UniExperta. Oni imaju one Oukitel i slicna sranja.shalla wrote:Mislim da ne misli na Fontele već na one dole preko puta Baby centra što imaju Prestigioquarterback wrote:? pa imas 38.000 postova o njimaDonieBrasco wrote:Da li je neko od vas kupovao mobitel u BBI, stand na prvom nivou uz pokretne liftove sto vode prema garazi ?
- Maharadza
#3531 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Kimtec:skafiskafsnjak wrote:Od Kimteca se ne moze kupiti tj. samo firme mogu kupiti ... jer nemaju prodavnicu . Sto se Stanica tice , mislim da moze jer npr na Stupu u Nikole Sopa imaju i prodavnicu . Cini mi su Technoshop te prodavnice...supercali wrote:a stanic i kimtec ne prodaju mobitele?
https://www.next.ba/category.asp?cate=m ... i-telefoni
Stanić:
https://technoshop.ba/proizvodi/mobilni ... -telefoni/
-
Mentha_Piperita
#3532 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Molim Vas, gdje mi u Sa najsigurnije uzeti bateriju i punjač za stare vrste mobitela, tačnije u pitanju je Nokia 6230i? Pretpostvljam na nekoj od pijaca, jer samo bi oni mogli to još uvijek imati
. Hvala unaprijed.
-
quarterback
#3533 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
prvo bih zvao ovlasteni servis pa pitao imaju li posto hoces najsigurnijeMentha_Piperita wrote:Molim Vas, gdje mi u Sa najsigurnije uzeti bateriju i punjač za stare vrste mobitela, tačnije u pitanju je Nokia 6230i? Pretpostvljam na nekoj od pijaca, jer samo bi oni mogli to još uvijek imati. Hvala unaprijed.
- zateznistub
#3534 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ne znam bas za taj da li imaju ali neke modele baterija imaju u elektronik centru na dobrinjiMentha_Piperita wrote:Molim Vas, gdje mi u Sa najsigurnije uzeti bateriju i punjač za stare vrste mobitela, tačnije u pitanju je Nokia 6230i? Pretpostvljam na nekoj od pijaca, jer samo bi oni mogli to još uvijek imati. Hvala unaprijed.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3535 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
zašto je mobitel za keš 192 marke jeftiniji nego na rate preko banaka
pa zar banke toliku proviziju uzimaju?????
450 i 450+192 na 12 mjeseci
kupovao sam laptop u imteku od 1009 maraka na 12 rata ni marke nije skuplji jos dobio popust na rate
a usrani samsung ace su mi naplatitli 370 umjesto 300
a sada oće 192 marke vise da uzmu u jednoj firmi???
kupovao sam laptop u imteku od 1009 maraka na 12 rata ni marke nije skuplji jos dobio popust na rate
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3536 Re: RE: Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Zato sto preko banke ne moze lazirati nista, mora se i porez drzavi platiti.[emoji12]Black swan wrote:zašto je mobitel za keš 192 marke jeftiniji nego na rate preko banaka
Sent from my C6603 using Tapatalk
- semirsar
#3537 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Svojevremeno mi je u Imtec-u prodavac htjeo na cijenu dodati 10% zato sto uzimam na rate, odbio sam naravno, isti taj uredjaj dobio u drugoj prodavnici bez tih famoznih 10%. Kasnije su uveli podjele za gotovinu, virman, kartice, i na rate...
Uglavnom, zavisi od banke do banke, kazu da je ucb trenutno najbolja...
Uglavnom, zavisi od banke do banke, kazu da je ucb trenutno najbolja...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3538 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
sinkro prodaje namjestaj pa je jedna cijena i za kes i za rate
mislim da je to najpostenije
srednju cijenu pa nek svi snose teret
mislim da je to najpostenije
srednju cijenu pa nek svi snose teret
- skafiskafsnjak
#3539 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Kada se radi o Imtecu , tu je razlika cisto ono sto banka uzima , nista vise. Oni porez svakako placaju ...Ali kada je rijeci o npr. Univerzalno... e tu je tek razlika
Pored kamate banci, ide i porez drzavi koji ne placaju kad uzimaju kes
iPhone 7 256gb za kes je 2350 KM. Na rate ili karticno placanje 3055 KM . HAhahahahaha. Porez 519 KM ... plus banka eto uzme 186 KM .
Pored kamate banci, ide i porez drzavi koji ne placaju kad uzimaju kes
-
quarterback
#3540 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
fakin 3 milje marakaskafiskafsnjak wrote:Kada se radi o Imtecu , tu je razlika cisto ono sto banka uzima , nista vise. Oni porez svakako placaju ...Ali kada je rijeci o npr. Univerzalno... e tu je tek razlika![]()
Pored kamate banci, ide i porez drzavi koji ne placaju kad uzimaju kesiPhone 7 256gb za kes je 2350 KM. Na rate ili karticno placanje 3055 KM . HAhahahahaha. Porez 519 KM ... plus banka eto uzme 186 KM .
- skafiskafsnjak
#3541 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Svaka roba ima kupca... aahahahah
- BaDa
#3542 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
ima li koj radnja u sarajevu u kojoj je moguce placati preko firme odnosno racuna firminog a da nije cijena odmah vec zato sto nije kes placanje? 
- problemnatravunu
#3543 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Najbolje u TelecomuBaDa wrote:ima li koj radnja u sarajevu u kojoj je moguce placati preko firme odnosno racuna firminog a da nije cijena odmah vec zato sto nije kes placanje?
- Raigor Stonehoof
#3544 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ako sam dobro shvatio ovu nebuloznu recenicuBaDa wrote:ima li koj radnja u sarajevu u kojoj je moguce placati preko firme odnosno racuna firminog a da nije cijena odmah vec zato sto nije kes placanje?
Mozes to svugdje, te vece cijene za karticno placanje su zbog banaka koje gule za transakcije. Ti ako odjednom uplatis virmanski, nece prodavac imati nikakvih troskova.
- BaDa
#3545 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
da tako se to zove virmanskiRaigor Stonehoof wrote:Ako sam dobro shvatio ovu nebuloznu recenicuBaDa wrote:ima li koj radnja u sarajevu u kojoj je moguce placati preko firme odnosno racuna firminog a da nije cijena odmah vec zato sto nije kes placanje?trazis da platis preko firme, i da dobijes cijenu "za kes" a ne vecu koja je obicno za karticno placanje?
Mozes to svugdje, te vece cijene za karticno placanje su zbog banaka koje gule za transakcije. Ti ako odjednom uplatis virmanski, nece prodavac imati nikakvih troskova.
-
Vidal89
#3546 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Kakav je ovaj Digitalcity na Hrasnu?
Neko iskustvo s njima?
Neko iskustvo s njima?
-
azdralovic
#3547 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
A znaci zato je 30% skuplje kod univerzalnog kad ne placas cashRaigor Stonehoof wrote:Ako sam dobro shvatio ovu nebuloznu recenicuBaDa wrote:ima li koj radnja u sarajevu u kojoj je moguce placati preko firme odnosno racuna firminog a da nije cijena odmah vec zato sto nije kes placanje?trazis da platis preko firme, i da dobijes cijenu "za kes" a ne vecu koja je obicno za karticno placanje?
- skafiskafsnjak
#3548 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Hahaha pa zato sto placanje kesom ne prijavis pa ne placaju dadzbine...azdralovic wrote:A znaci zato je 30% skuplje kod univerzalnog kad ne placas cashRaigor Stonehoof wrote:Ako sam dobro shvatio ovu nebuloznu recenicuBaDa wrote:ima li koj radnja u sarajevu u kojoj je moguce placati preko firme odnosno racuna firminog a da nije cijena odmah vec zato sto nije kes placanje?trazis da platis preko firme, i da dobijes cijenu "za kes" a ne vecu koja je obicno za karticno placanje?
A kad ide karticom mora prijaviti
-
azdralovic
#3549 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Haha pa znam malo sam ironican bio... tako da za ovog gore sto pita za virmansko placanje, cijena ce ti biti ista u radnjama koje uz mobitel svakako izdaju fiskalni racun bez obzira na vrstu placanja...To su ti obicno ove prodavnice tipa domoda,tehnomarketa i sličnih (naravno racunaj da je kod njih u startu visa cijena nego u recimo univerzalno,fontele etc...)skafiskafsnjak wrote:Hahaha pa zato sto placanje kesom ne prijavis pa ne placaju dadzbine...azdralovic wrote:A znaci zato je 30% skuplje kod univerzalnog kad ne placas cashRaigor Stonehoof wrote:
Ako sam dobro shvatio ovu nebuloznu recenicutrazis da platis preko firme, i da dobijes cijenu "za kes" a ne vecu koja je obicno za karticno placanje?
A kad ide karticom mora prijaviti
- MTV
#3550 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Od mene pozitivna. Uzeo Samsung A5 2016 u 7 mjesecu. Nikakvih problema, uzimao jos i dodatne opreme za druge mobitele.Vidal89 wrote:Kakav je ovaj Digitalcity na Hrasnu?
Neko iskustvo s njima?
Imam pohvale za plavookog prodavca (nemam pojma kako se covjek zove) koji radi jutarnju smjenu i kad mi sta treba idem samo kad on radi
Dosta mi je sabana iz univerzalno i mobil shop ciglane...