Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
DonieBrasco

#3526 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by DonieBrasco »

shalla wrote:Čekaj, možda se i ne trebaš izvinjavati, možda je mislio na fonTele :mrgreen:
I kakvo iskustvo imate sa njima ? Djeluje mi da rade na isti fazon ako Unoverzalno.
kokuz_sa

#3527 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kokuz_sa »

ciza_bliza wrote:Je li neko imao problem sa displejom telefona u smislu da mu pojedini dijelovi ekrana ne rade, ne reaguju, u vertikalnom položaju ne mogu poruku napisati jer mi pet šest slova ne reaguje dok okrenut nešto i mogu. Može li se to jeftino popraviti, Samsung Galaxy 2 je u pitanju ako nešto znači. Nisam slomio displej, možda je flat kabl? Gdje popraviti u Sarajevu to ako može?
Otisao ti tach drug..

Imas opciju zamjena displeja u kompletu..cca 70KM..
Ili zamjena tacha mislim oko 40 do 50 da treba biti sve..

Lakse je zamjeniti u kompletu jer da bi se tach zamjenio moraju grijati da se odlijepi od rama
ciza_bliza

#3528 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by ciza_bliza »

Hvala :thumbup:
Raigor Stonehoof

#3529 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Raigor Stonehoof »

skafiskafsnjak wrote:
supercali wrote:zar nije kimtec imao radnju cini mi se na marijin dvoru ili tako nesto
ja koliko znam, nisu nikad.... ali et nisam ja relevantan hahaha . I na stranicu kad im odes, ne mozes gledati artikle ako nemas user i pass. Samo firme mogu ... :P
Pomijesao si sa Imtecom :)

KimTec drzi ekupi.ba
Raigor Stonehoof

#3530 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

shalla wrote:
quarterback wrote:
DonieBrasco wrote:Da li je neko od vas kupovao mobitel u BBI, stand na prvom nivou uz pokretne liftove sto vode prema garazi ?
? pa imas 38.000 postova o njima
Mislim da ne misli na Fontele već na one dole preko puta Baby centra što imaju Prestigio
To je nekad bio NetVision sa Prestigiom, sad je tu stand UniExperta. Oni imaju one Oukitel i slicna sranja.
Maharadza

#3531 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

skafiskafsnjak wrote:
supercali wrote:a stanic i kimtec ne prodaju mobitele?
Od Kimteca se ne moze kupiti tj. samo firme mogu kupiti ... jer nemaju prodavnicu . Sto se Stanica tice , mislim da moze jer npr na Stupu u Nikole Sopa imaju i prodavnicu . Cini mi su Technoshop te prodavnice...
Kimtec:
https://www.next.ba/category.asp?cate=m ... i-telefoni

Stanić:
https://technoshop.ba/proizvodi/mobilni ... -telefoni/
Mentha_Piperita

#3532 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Mentha_Piperita »

Molim Vas, gdje mi u Sa najsigurnije uzeti bateriju i punjač za stare vrste mobitela, tačnije u pitanju je Nokia 6230i? Pretpostvljam na nekoj od pijaca, jer samo bi oni mogli to još uvijek imati :roll: . Hvala unaprijed.
quarterback

#3533 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

Mentha_Piperita wrote:Molim Vas, gdje mi u Sa najsigurnije uzeti bateriju i punjač za stare vrste mobitela, tačnije u pitanju je Nokia 6230i? Pretpostvljam na nekoj od pijaca, jer samo bi oni mogli to još uvijek imati :roll: . Hvala unaprijed.
prvo bih zvao ovlasteni servis pa pitao imaju li posto hoces najsigurnije
zateznistub

#3534 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Mentha_Piperita wrote:Molim Vas, gdje mi u Sa najsigurnije uzeti bateriju i punjač za stare vrste mobitela, tačnije u pitanju je Nokia 6230i? Pretpostvljam na nekoj od pijaca, jer samo bi oni mogli to još uvijek imati :roll: . Hvala unaprijed.
Ne znam bas za taj da li imaju ali neke modele baterija imaju u elektronik centru na dobrinji
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3535 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Truba »

zašto je mobitel za keš 192 marke jeftiniji nego na rate preko banaka

pa zar banke toliku proviziju uzimaju?????

450 i 450+192 na 12 mjeseci

kupovao sam laptop u imteku od 1009 maraka na 12 rata ni marke nije skuplji jos dobio popust na rate
a usrani samsung ace su mi naplatitli 370 umjesto 300
a sada oće 192 marke vise da uzmu u jednoj firmi???
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3536 Re: RE: Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by konektovan »

Black swan wrote:zašto je mobitel za keš 192 marke jeftiniji nego na rate preko banaka

pa zar banke toliku proviziju uzimaju?????

450 i 450+192 na 12 mjeseci

kupovao sam laptop u imteku od 1009 maraka na 12 rata ni marke nije skuplji jos dobio popust na rate
a usrani samsung ace su mi naplatitli 370 umjesto 300
a sada oće 192 marke vise da uzmu u jednoj firmi???
Zato sto preko banke ne moze lazirati nista, mora se i porez drzavi platiti.[emoji12]

Sent from my C6603 using Tapatalk
semirsar

#3537 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by semirsar »

Svojevremeno mi je u Imtec-u prodavac htjeo na cijenu dodati 10% zato sto uzimam na rate, odbio sam naravno, isti taj uredjaj dobio u drugoj prodavnici bez tih famoznih 10%. Kasnije su uveli podjele za gotovinu, virman, kartice, i na rate... :mrgreen:
Uglavnom, zavisi od banke do banke, kazu da je ucb trenutno najbolja... :?:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3538 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Truba »

sinkro prodaje namjestaj pa je jedna cijena i za kes i za rate
mislim da je to najpostenije
srednju cijenu pa nek svi snose teret
skafiskafsnjak

#3539 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Kada se radi o Imtecu , tu je razlika cisto ono sto banka uzima , nista vise. Oni porez svakako placaju ...Ali kada je rijeci o npr. Univerzalno... e tu je tek razlika :lol:

Pored kamate banci, ide i porez drzavi koji ne placaju kad uzimaju kes :D iPhone 7 256gb za kes je 2350 KM. Na rate ili karticno placanje 3055 KM . HAhahahahaha. Porez 519 KM ... plus banka eto uzme 186 KM .
quarterback

#3540 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

skafiskafsnjak wrote:Kada se radi o Imtecu , tu je razlika cisto ono sto banka uzima , nista vise. Oni porez svakako placaju ...Ali kada je rijeci o npr. Univerzalno... e tu je tek razlika :lol:

Pored kamate banci, ide i porez drzavi koji ne placaju kad uzimaju kes :D iPhone 7 256gb za kes je 2350 KM. Na rate ili karticno placanje 3055 KM . HAhahahahaha. Porez 519 KM ... plus banka eto uzme 186 KM .
fakin 3 milje maraka :shock: pa nije golf 2 :lol:
skafiskafsnjak

#3541 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Svaka roba ima kupca... aahahahah
BaDa

#3542 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by BaDa »

ima li koj radnja u sarajevu u kojoj je moguce placati preko firme odnosno racuna firminog a da nije cijena odmah vec zato sto nije kes placanje? :D
problemnatravunu

#3543 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by problemnatravunu »

BaDa wrote:ima li koj radnja u sarajevu u kojoj je moguce placati preko firme odnosno racuna firminog a da nije cijena odmah vec zato sto nije kes placanje? :D
Najbolje u Telecomu
Raigor Stonehoof

#3544 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

BaDa wrote:ima li koj radnja u sarajevu u kojoj je moguce placati preko firme odnosno racuna firminog a da nije cijena odmah vec zato sto nije kes placanje? :D
Ako sam dobro shvatio ovu nebuloznu recenicu :D trazis da platis preko firme, i da dobijes cijenu "za kes" a ne vecu koja je obicno za karticno placanje?

Mozes to svugdje, te vece cijene za karticno placanje su zbog banaka koje gule za transakcije. Ti ako odjednom uplatis virmanski, nece prodavac imati nikakvih troskova.
BaDa

#3545 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by BaDa »

Raigor Stonehoof wrote:
Ako sam dobro shvatio ovu nebuloznu recenicu :D trazis da platis preko firme, i da dobijes cijenu "za kes" a ne vecu koja je obicno za karticno placanje?

Mozes to svugdje, te vece cijene za karticno placanje su zbog banaka koje gule za transakcije. Ti ako odjednom uplatis virmanski, nece prodavac imati nikakvih troskova.
da tako se to zove virmanski :D jer znam kad sam racunar trazio samo je winwin rekao da tako moze i da nema problema :)
Vidal89

#3546 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Vidal89 »

Kakav je ovaj Digitalcity na Hrasnu?

Neko iskustvo s njima?
azdralovic

#3547 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by azdralovic »

Raigor Stonehoof wrote:

A znaci zato je 30% skuplje kod univerzalnog kad ne placas cash :run:
skafiskafsnjak

#3548 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

azdralovic wrote:
Raigor Stonehoof wrote:

Hahaha pa zato sto placanje kesom ne prijavis pa ne placaju dadzbine...

A kad ide karticom mora prijaviti :P
azdralovic

#3549 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by azdralovic »

skafiskafsnjak wrote:
azdralovic wrote:
Raigor Stonehoof wrote:

Hahaha pa zato sto placanje kesom ne prijavis pa ne placaju dadzbine...

A kad ide karticom mora prijaviti :P
Haha pa znam malo sam ironican bio... tako da za ovog gore sto pita za virmansko placanje, cijena ce ti biti ista u radnjama koje uz mobitel svakako izdaju fiskalni racun bez obzira na vrstu placanja...To su ti obicno ove prodavnice tipa domoda,tehnomarketa i sličnih (naravno racunaj da je kod njih u startu visa cijena nego u recimo univerzalno,fontele etc...)
MTV

#3550 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by MTV »

Vidal89 wrote:Kakav je ovaj Digitalcity na Hrasnu?

Neko iskustvo s njima?
Od mene pozitivna. Uzeo Samsung A5 2016 u 7 mjesecu. Nikakvih problema, uzimao jos i dodatne opreme za druge mobitele.

Imam pohvale za plavookog prodavca (nemam pojma kako se covjek zove) koji radi jutarnju smjenu i kad mi sta treba idem samo kad on radi :)

Dosta mi je sabana iz univerzalno i mobil shop ciglane...
Post Reply