http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=4212
iPhone - All about
Moderator: Benq
- vaučer
#3527 Re: iPhone - All about
Koliko će sad koštati nova četvorka?
-
severin
#3528 Re: iPhone - All about
Chuckie wrote:Sve je to tačno, ali marginalna razlika u performansama u odnosu na četvorku
neće natjerati ljude da kupuju 4S, koji su već istresli lovu na 4. A u neku ruku
iPhone igra i ulogu statusnog simbola, te identičan dizajn može itekako uticati
na lošiju prodaju istog. Živi bili pa vidjeli.
zato sto su skrti ko da prodaju auto a ne telefon pa moras placati za ostalo dok kod drugih sve dobijes u paketu...
dalje se radi na 3D,hologram i projektor koje ce biti u skorijoj buducnosti u telefonima... naj vjerovatnije da ce samsun prvi to izbaciti i lg.. mada samsung vec i priprema tehnologiju ultra tankih i savitljivih mobitela koji podnose udar cekica...
i dalje stojim da je jedina prednost od apple bila aplikacije koje su imali prije nego je izasao android
-
Chuckie
#3529 Re: iPhone - All about
Ko i do sad.vaučer wrote:Koliko će sad koštati nova četvorka?
-
severin
#3530 Re: iPhone - All about
Chuckie wrote:Ko i do sad.vaučer wrote:Koliko će sad koštati nova četvorka?
-
Vertig0
#3531 Re: iPhone - All about
1500 KM iphone 4 je bio kad je tek izasao. Sad je 1050KM nov otkljucan. Nemas dobre informacije. Idi malo prati android.
- Curve
#3532 Re: iPhone - All about
slazem se, osobe koje imaju trenutno 4 rijetko da ce koji preci na 4SChuckie wrote:Sve je to tačno, ali marginalna razlika u performansama u odnosu na četvorku
neće natjerati ljude da kupuju 4S, koji su već istresli lovu na 4. A u neku ruku
iPhone igra i ulogu statusnog simbola, te identičan dizajn može itekako uticati
na lošiju prodaju istog. Živi bili pa vidjeli.
ovo je 4S vise da se prebacuju raja sa 3GS ili neki koji jos koriste 3G
onda moje misljenje je da su malo izgled trebalo promjenit, jer bosanac kad stavi na stol hoce da svi vide da ima najnoviji mob, sad kad stavi iphone 4S na stol, hmm jel to ima tek izasao najnoviji 4S ili je to ipak 4
dileme dileme
-
febo_acm
#3534 Re: iPhone - All about
Chuckie wrote:
-
novikorisnik
#3535 Re: iPhone - All about
AMD wrote:Chuckie wrote:![]()
- Jack Be Nimble
#3536 Re: iPhone - All about
Steve Jobs preselio se na onaj tamo neki drugi svijet.
-
shin
#3537 Re: iPhone - All about
Ovo prepiranje oko cijena.
iPhone 4 je vazda bio u slobodnoj brodaji 499 i 599€ ili $ zavisno od trzista. Nema snizenja niti poskupljenja, samo dolaze novi modeli po tim cijenama.
To sto kod nas cijene osciliraju od milje pa do 1700km je klasicna pijacarska preprodaja.
iPhone 4 je vazda bio u slobodnoj brodaji 499 i 599€ ili $ zavisno od trzista. Nema snizenja niti poskupljenja, samo dolaze novi modeli po tim cijenama.
To sto kod nas cijene osciliraju od milje pa do 1700km je klasicna pijacarska preprodaja.
- mO k3
#3539 Re: iPhone - All about
- Dupli_skalp
#3540 Re: iPhone - All about
kakva su iskustva s 3gs modelom? postoje li neke ključne mane kod ovog modela?
dalje, ima li sms/mms delivery report ili se nešto mora instalirati posebno?
dalje, ima li sms/mms delivery report ili se nešto mora instalirati posebno?
-
dugmee
#3541 Re: iPhone - All about
Kakva je procedura kad se naruci direktno preko interneta iz Apple shop-a iPhone, da li se mora sta otkljucavati, podesavati? Osim sto se mora sim kartica malo da isjece?
-
savsvoj
#3542 Re: iPhone - All about
Kako ja znam apple prodaje zakljucane telefone sa ugovorom zavisi od providera do providera ali mislim da ni u jednom storeu nemaju otkljucan.dugmee wrote:Kakva je procedura kad se naruci direktno preko interneta iz Apple shop-a iPhone, da li se mora sta otkljucavati, podesavati? Osim sto se mora sim kartica malo da isjece?
- Dupli_skalp
#3543 Re: iPhone - All about
'oće li meni neko odgovoriti na pitanje? 
- shalla
#3544 Re: iPhone - All about
Hipotetički:
Ukoliko bih imao nekoga u engleskoj da mi uzme Iphone, koliko bi to njega koštalo? Dakle znam da ide na ugovor i sl. ali šta to ustvari podrazumijeva, jel on može recimo to odraditi "fiktivno"? Tipa da on nastavi regularno da koristi svoj broj na svojoj mreži a ovo da ima eto čisto potpisan ugovor sa operaterom. Koliko on njima mora plaćati?
Jo jesam zakomplikovao pitanje, ni ja haman ne kontam šta sam pitao

Ukoliko bih imao nekoga u engleskoj da mi uzme Iphone, koliko bi to njega koštalo? Dakle znam da ide na ugovor i sl. ali šta to ustvari podrazumijeva, jel on može recimo to odraditi "fiktivno"? Tipa da on nastavi regularno da koristi svoj broj na svojoj mreži a ovo da ima eto čisto potpisan ugovor sa operaterom. Koliko on njima mora plaćati?
Jo jesam zakomplikovao pitanje, ni ja haman ne kontam šta sam pitao
-
savsvoj
#3545 Re: iPhone - All about
izgleda da sam malo ofulo 4s se moze kupiti odkljucan u uk storu 500 funti najjeftniji. A u zavisnosti od providera ti ide kolko placa ugovor npr za vodafon ovde mozes vidjeti :shalla wrote:Hipotetički:
Jo jesam zakomplikovao pitanje, ni ja haman ne kontam šta sam pitao![]()
![]()
http://www.vodafone.co.uk/brands/iphone ... /index.htm
- fatality
#3546 Re: iPhone - All about
nije tacno, ako kupujes od apple, otkljucan ti je telefon i mozes ga koristit gdje hocessavsvoj wrote:Kako ja znam apple prodaje zakljucane telefone sa ugovorom zavisi od providera do providera ali mislim da ni u jednom storeu nemaju otkljucan.dugmee wrote:Kakva je procedura kad se naruci direktno preko interneta iz Apple shop-a iPhone, da li se mora sta otkljucavati, podesavati? Osim sto se mora sim kartica malo da isjece?
Edit : nema to veze sa 4s, mislim da se uvijek moglo u apple kupovati otkljucan telefon ( sem one prve verzije)
- Quaresma
#3547 Re: iPhone - All about
neko mi posudi hiljaduipo
hajte, imate vi para 
-
DYD666
#3548 Re: iPhone - All about
Zavisi sta hoces od telefona, nema nekih kljucnih falinki (sem ako pod tim ne podrazumjevas recimo snimanje videa u 720p sto cetvorka ima a 3GS nema ... i tome slicno).eyesburn wrote:'oće li meni neko odgovoriti na pitanje?
Stvar je za koliko love i kako je ocuvan.
Ovo za report ne znam...mislim da zavisi i od operatera, u sustini se sve da nasteliti na ovaj ili onaj nacin.
-
dugmee
#3549 Re: iPhone - All about
Moze se kupiti i u Njemackoj od 14.10. pa zato i pitamsavsvoj wrote: izgleda da sam malo ofulo 4s se moze kupiti odkljucan
http://store.apple.com/de/browse/home/s ... jU1NTYyNzM
- ChataDodajStaHoces
#3550 Re: iPhone - All about
Nisi upravu. Apple je uvijek prodavao zakljucane telefone u USA iskljucivo na AT&T mrezi, a odnedavno Verizon, a sada i Sprint. Cijena od oko 600$ je bila iskljucivo kupovina bez ugovora na dvije godine, pod kojim se inace prodaje.fatality wrote:nije tacno, ako kupujes od apple, otkljucan ti je telefon i mozes ga koristit gdje hocessavsvoj wrote:Kako ja znam apple prodaje zakljucane telefone sa ugovorom zavisi od providera do providera ali mislim da ni u jednom storeu nemaju otkljucan.dugmee wrote:Kakva je procedura kad se naruci direktno preko interneta iz Apple shop-a iPhone, da li se mora sta otkljucavati, podesavati? Osim sto se mora sim kartica malo da isjece?
Edit : nema to veze sa 4s, mislim da se uvijek moglo u apple kupovati otkljucan telefon ( sem one prve verzije)
Jedino je Kanada i jos par zemalja prodavala fabricki otkljucan telefon.
Mislim da je u USA dok sam trazio bila kao dodatna mogucnost da ti otkljucaju u Apple store-u, ali ti to ne mogu 100% potvrditi...