"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
shlauf

#3526 Re: "Majstori" parkiranja

Post by shlauf »

http://tastelikepizza.com/item/2011/01/ ... -in-russia
:D

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
goran16v

#3527 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Direkt u hajfis! :lol:
chuchumbamayumbe

#3528 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

ma ovo neka zajebancija, loše odglumljeno skroz
5 0 5

#3529 Re: "Majstori" parkiranja

Post by 5 0 5 »

žulijan asanž wrote: evo jednog giganta. samo mi je žao što ga nisam sa zadnje strane slikao. kao što vidite, zadnjim dijelom je još više se popeo.

Image

ovaj jeste pravi majstor parkiranja. ako se bude kakav pehar dijelo na forumu predlazem ga daju vozacu ovog golfa.
Michun

#3530 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Michun »

ima li gdje tema majstori voznje?
nikako mi nije jasno zasto taxisti kad izalaze na glavnu ulicu ne cekaju ni milisekunde nego izlete ko' poplaseni...iskacu jbte. kocim ko mahnita! sta im je?
Don Zivconi

#3531 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Don Zivconi »

Michun wrote:ima li gdje tema majstori voznje?
nikako mi nije jasno zasto taxisti kad izalaze na glavnu ulicu ne cekaju ni milisekunde nego izlete ko' poplaseni...iskacu jbte. kocim ko mahnita! sta im je?
kako tek ulaze u kruzni tok to je prica za sebe :x
johntra

#3532 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

nije ovaj Golf prvi za pehara, bio je lik sa Audijem 80 ljetos već ovdje.... :D
tad su neki tvrdili da se otkočio i tako zaustavio, ali kao što vidimo ovo mjesto se koristi za parking...
5 0 5

#3533 Re: "Majstori" parkiranja

Post by 5 0 5 »

To je poslednje mjesto gdje je besplatan parking. Odmah ispod Bakija se placa. Ali mislim da nema potrebe da se parkira na podzid.
žulijan asanž

#3534 Re: "Majstori" parkiranja

Post by žulijan asanž »

shlauf wrote:http://tastelikepizza.com/item/2011/01/ ... -in-russia
:D

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
ovo je isječak iz filma. situacija se dešava u norveškoj. veze s rusijom nema, apsolutno nikakve. norvežani rođeni :D

inače film se zove A somewhat Gentle Man i žao mi je što ovo nije na temi gledali ste film preporučite ga jer je film ODLIČAN!!! :)

http://www.imdb.com/title/tt1386683/
Michun

#3535 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Michun »

Don Zivconi wrote:
inace, ima li ogranicenja za broj taxi vozila u ovom gradu?
ima ih ko mrava, voze ko ludaci, ulijecu a nikog ne pustaju, kad vide zensko dodaju gas kao da te zaHebu jer ti sporo vozis, pocesto trube bez jasnog razloga ali eto da se zna da je "u pravu", itd, itd.
swatch

#3536 Re: "Majstori" parkiranja

Post by swatch »

Michun wrote:
Don Zivconi wrote:
inace, ima li ogranicenja za broj taxi vozila u ovom gradu?
ima ih ko mrava, voze ko ludaci, ulijecu a nikog ne pustaju, kad vide zensko dodaju gas kao da te zaHebu jer ti sporo vozis, pocesto trube bez jasnog razloga ali eto da se zna da je "u pravu", itd, itd.
prije 8 godina prijavio se u auto skolu, polozio testove i krenem sa voznjom. Prvi dan voznje prolazim kroz raskrsnicu, sarajevo taxi prolazi kroz crveno, malo je falilo da nas pokupi, zaustavlja se i nama nesto tersa/prijeti. Trebalo mi je dobrih par dana da opet nastavim sa voznjama. Moje misljenje je da su se taksisti dosta osilili, ulijecu i voze kao kamikaze, trebala bi ih policija malo vise kontrolisati i kaznjavati.
kockica_kockica

#3537 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kockica_kockica »

Prije nekoliko veceri.. na raskrsnici na Alipasinom polju... Ja skrecem desno, drotovi skrecu u traku za lijevo i onda brzim okretom ulijecu ispred mene desno... :x
Michun

#3538 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Michun »

kockica_kockica wrote:Prije nekoliko veceri.. na raskrsnici na Alipasinom polju... Ja skrecem desno, drotovi skrecu u traku za lijevo i onda brzim okretom ulijecu ispred mene desno... :x
redovna pojava od ucesnika u saobracaju - grbavica pijaca, skretanje lijevo prema kovacicima kad se krene. izginut svi skupa... :x
kockica_kockica

#3539 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kockica_kockica »

Michun wrote:
kockica_kockica wrote:Prije nekoliko veceri.. na raskrsnici na Alipasinom polju... Ja skrecem desno, drotovi skrecu u traku za lijevo i onda brzim okretom ulijecu ispred mene desno... :x
redovna pojava od ucesnika u saobracaju - grbavica pijaca, skretanje lijevo prema kovacicima kad se krene. izginut svi skupa... :x
Ma sreca pa sam ih vidjela na vrijeme sta rade medjedi ... pa se zaustavih, inace bi me odnijeli... :roll:
smak

#3540 Re: "Majstori" parkiranja

Post by smak »

Image
slika sa slicica dana
:lol:
poznanik

#3541 Re: "Majstori" parkiranja

Post by poznanik »

Image
johntra

#3542 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

ovako je jedan dedo u Hrasnom zaključavao svoje parking mjesto i uredno ga iscrtavao, dok mu jednog dana murija nije došla i spucala kaznu i prijavu....
poznanik

#3543 Re: "Majstori" parkiranja

Post by poznanik »

johntra wrote:ovako je jedan dedo u Hrasnom zaključavao svoje parking mjesto i uredno ga iscrtavao, dok mu jednog dana murija nije došla i spucala kaznu i prijavu....
Pa naravno, vjerovatno i ovaj nelegalno koristi javni prostor.

Postoji zakon o privremenom korišćenju javnih površina, i svako odobreno zauzimanje se plaća.
starii

#3544 Re: "Majstori" parkiranja

Post by starii »

poznanik wrote:
johntra wrote:ovako je jedan dedo u Hrasnom zaključavao svoje parking mjesto i uredno ga iscrtavao, dok mu jednog dana murija nije došla i spucala kaznu i prijavu....

Postoji zakon o privremenom korišćenju javnih površina, i svako odobreno zauzimanje se plaća.
jel ovo leglano ? pored medicine isto frajer zauzeo ovako javnu povrsinu,nije parkign ulica je,bas cu uslikati ..mislim nišđe veze ulicu koristiti kao privatni parking :?
poznanik

#3545 Re: "Majstori" parkiranja

Post by poznanik »

starii wrote:
poznanik wrote:

jel ovo leglano ? pored medicine isto frajer zauzeo ovako javnu povrsinu,nije parkign ulica je,bas cu uslikati ..mislim nišđe veze ulicu koristiti kao privatni parking :?
Legalno je ako mu nadležna opštinska služba izda odobrenje, na prethodno podnesen zahtjev za privremeno zauzimanje javne površine. Odobrenje se plaća, ne znam sada koliko iznosi 6-mjesečno, ali se svakako sve može provjeriti podneskom zahtjeva za pristup informacijama.
Control panel

#3546 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

starii wrote:
poznanik wrote:

cini mi se da je legalno samo ono P ili R ne znam tacno sto ima broj a sve stoji na betonskom postolju. to je ono sto se plati kantonu. bilo koja druga izvedba kao ova na slici, pa neke stolice, kante, cigle ... nije legalno i na to bi trebala policija da reaguje. nema niko pravo da privatizira javnu povrsinu. otidji fino u kanton, podnesi zahtjev ako ti odobre plati jedno 500-1000 KM mjesecno i mozes parkirati. pa kome se ispalti neka ima svoj parking.
vnm

#3547 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vnm »

ima jedan lola na grbavici koji na parkingu kod muzicke skole ostavlja cigle, a kad parkiras auto na taj parking (ne nuzno gdje cigle stoje) i stoji ti duze od nekoliko sati onda ostavlja poruke tipa "imas parking pred svojim ulazom, ne parkiraj pred moju zgradu". za neke ljude jednostavno nije gradski zivot.
_ado_

#3548 Re: "Majstori" parkiranja

Post by _ado_ »

na Ilidzi, u Maloj aleji likovi betonirali stubice i razvuku lanac da zagrade 'svoje' parking mjesto. al sta ces, kad nam nacelnik moze saditi visnje i tresnje pored ceste, nista me vise ne moze iznenaditi :D
poznanik

#3549 Re: "Majstori" parkiranja

Post by poznanik »

_ado_ wrote:na Ilidzi, u Maloj aleji likovi betonirali stubice i razvuku lanac da zagrade 'svoje' parking mjesto. al sta ces, kad nam nacelnik moze saditi visnje i tresnje pored ceste, nista me vise ne moze iznenaditi :D
Daj nam fotografije tog "privatluka"
_ado_

#3550 Re: "Majstori" parkiranja

Post by _ado_ »

prvom prilikom slikam. samo sto vise i ne pokusavam uci na taj parking, jer je sve rezervisano :D
Locked