Niko ne spori, neka poziva muslimane i neka radi šta hoće - ali neka ne vrijeđa druge.iceman2010 wrote:Prvo: To sto vi komentarisete nije saopcenje IZ-a vec odlomak iz knjige autora koji ima ime i prezime i koji je objavljen na stranici rijaseta. Druga stvar je pismo roditelja koje je takodjer objavljeno na pojedinim portalima.
Drugo: IZ je nadlezna za tumacenje islamskih propisa. Sada ovde sve neki veliki muslimani uzimaju sebi za pravo da tumace islam i serijatske propise umjesto da uvazavaju stav jedine nadlezne institucije po pitanjima serijata u BiH. Zvati sebe muslimanom i reci: "Sta ima meni reis da prica" je smijesno. Biti musliman, a neuvazavati stav jedine institucije nadlezne za tumacenje islamskih propisa..... Sta reci? Stvarno je misljenje kao straznjica. Svako ga ima. Ali kao sto neko vec napisa: Svakom njegova vjera. Musliman ce po ovim pitanjima uvijek prvo potraziti stav uleme. A ja ne znam ni jednog alima koji je ohalalio slavljenje nove godine i DM-a. A sada se vi zapitajte i stavljajte svoje licno misljenje ispred stava komplet uleme po ovom pitanju. To je vasa stvar.
Da se razumijemo. Neka slavi ko sta hoce, ali nemojte osporavati pravo IZ da muslimane pozove da se ponasaju u skladu sa islamskim propisima. Ako izmedju ostalog i to nije posao IZ onda ne znam sta jeste. Ko hoce neka savjet primi, ko nece ne mora, ali je duznost IZ da pozove muslimane da se ponasaju u skladu sa islamskim propisima.
Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
- chuchumbamayumbe
#3526 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
- amrica
#3527 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
MUNAFIK wrote:
Znaci Islam i muslimani su krivi sto nam je ovaka situacija u BiH na politickom planu...
jok, eto je deda mraz kriv
-
Mr. Brightside
#3528 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Ponekad, čitajući forum, pomislim kako će mi mozak progristi put kroz
lobanju i otrčati vristeći...
- despina
#3529 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Mr. Brightside wrote:Ponekad, čitajući forum, pomislim kako će mi mozak progristi put kroz
-
MUNAFIK
#3530 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Slazem se, i mene spopadaju iste misli...Mr. Brightside wrote:Ponekad, čitajući forum, pomislim kako će mi mozak progristi put kroz
- chuchumbamayumbe
#3531 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Ma jok mene, ovo je samo forum, ne valja da ode na zdravlje.
Lijepo je što možemo palamuditi do mile volje, da smo u kakvoj kafani davno bi se pobili!
POZDRAV SVIMA!
Lijepo je što možemo palamuditi do mile volje, da smo u kakvoj kafani davno bi se pobili!
POZDRAV SVIMA!
-
MUNAFIK
#3532 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Joj tebe, ko bi se pobiochuchumbamayumbe wrote:Ma jok mene, ovo je samo forum, ne valja da ode na zdravlje.
![]()
![]()
POZDRAV SVIMA!
- chuchumbamayumbe
#3533 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
MUNAFIK wrote:Joj tebe, ko bi se pobiochuchumbamayumbe wrote:Ma jok mene, ovo je samo forum, ne valja da ode na zdravlje.
![]()
![]()
POZDRAV SVIMA!![]()
![]()
da smo u kafani to bi bilo malo ha-hu i hajde ili svak svojim putem il po jedno da se nazdravi, neko serbe neko pivu
A možda bi i tako bilo.
Kako god, najvažnije je ostati čovjek i koliko-toliko normalan u ovim ludim vremenima.
-
MUNAFIK
#3534 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Naravno da je najvaznije ostati covjek, ja iskreno smatram da se mi previse bavimo sporednim stvarima, nasi pravi ''neprijatelji'' sjede u poslanickim klupama (njih bar biramo pa hajd) ali oni jos gori u ministarskim foteljama, da oni rade sta treba ne bi mi ovdje pricali ove supljake oko NG, DM,Reisa IZ itd... Nego bi se svak razrahatio u svom domu sa svojom porodicom i uzivao...chuchumbamayumbe wrote:MUNAFIK wrote:Joj tebe, ko bi se pobiochuchumbamayumbe wrote:Ma jok mene, ovo je samo forum, ne valja da ode na zdravlje.
![]()
![]()
POZDRAV SVIMA!![]()
![]()
da smo u kafani to bi bilo malo ha-hu i hajde ili svak svojim putem il po jedno da se nazdravi, neko serbe neko pivu
![]()
A možda bi i tako bilo.
Kako god, najvažnije je ostati čovjek i koliko-toliko normalan u ovim ludim vremenima.
- fatamorgana
#3535 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Nije nekom palo na pamet, trenutno cijela zemaljska kugla ispraća prelazak iz stare u novu godinu, simple as that,BHF_Manijak wrote:
Hajd dobro, nekom eto tek tako palo napamet da se proslavi ispracanje stare i prelazak u novu godinu...
- fatamorgana
#3536 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Pa naravno, čim su te ubijedili da se Nova godina u svijetu i kod nas slavi radi obrezivanja Isusa,Mr. Brightside wrote:Ponekad, čitajući forum, pomislim kako će mi mozak progristi put kroz
-
iceman2010
#3537 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Samo mi objasni sta znaci ono B.C. Napisi mi na engleskom pa prevedi ako moze ikako.fatamorgana wrote:Pa naravno, čim su te ubijedili da se Nova godina u svijetu i kod nas slavi radi obrezivanja Isusa,Mr. Brightside wrote:Ponekad, čitajući forum, pomislim kako će mi mozak progristi put kroz
-
Mr. Brightside
#3538 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
@iceman,pusti trola smijesan je 
-
iceman2010
#3539 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Mozda znaci before chips. Ne znam. Slabo mi ide ovaj engleski ovih dana, a mozda opet ima veze sa simbolom bijele i crne boje. Ko ce ga znatiMr. Brightside wrote:@iceman,pusti trola smijesan je
- fatamorgana
- fatamorgana
#3541 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Jel' se to već drži prst na prekidaču za svjetlo,Mr. Brightside wrote:@iceman,pusti trola smijesan je
- fatamorgana
#3542 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Hoš' na arapskom,iceman2010 wrote:Samo mi objasni sta znaci ono B.C. Napisi mi na engleskom pa prevedi ako moze ikako.fatamorgana wrote:Pa naravno, čim su te ubijedili da se Nova godina u svijetu i kod nas slavi radi obrezivanja Isusa,Mr. Brightside wrote:Ponekad, čitajući forum, pomislim kako će mi mozak progristi put kroz
-
iceman2010
#3543 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
najlakse je sada okretati na za..iju. Fino pitam: Veceras nastupa 2012 godina od kojeg dogadjaja? Jel pitanje pretesko za vas sto sve znate?
- ljubav_aha
#3544 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
ali pristup i obajsenjenje IZ je gnusaniceman2010 wrote:Prvo: To sto vi komentarisete nije saopcenje IZ-a vec odlomak iz knjige autora koji ima ime i prezime i koji je objavljen na stranici rijaseta. Druga stvar je pismo roditelja koje je takodjer objavljeno na pojedinim portalima.
Drugo: IZ je nadlezna za tumacenje islamskih propisa. Sada ovde sve neki veliki muslimani uzimaju sebi za pravo da tumace islam i serijatske propise umjesto da uvazavaju stav jedine nadlezne institucije po pitanjima serijata u BiH. Zvati sebe muslimanom i reci: "Sta ima meni reis da prica" je smijesno. Biti musliman, a neuvazavati stav jedine institucije nadlezne za tumacenje islamskih propisa..... Sta reci? Stvarno je misljenje kao straznjica. Svako ga ima. Ali kao sto neko vec napisa: Svakom njegova vjera. Musliman ce po ovim pitanjima uvijek prvo potraziti stav uleme. A ja ne znam ni jednog alima koji je ohalalio slavljenje nove godine i DM-a. A sada se vi zapitajte i stavljajte svoje licno misljenje ispred stava komplet uleme po ovom pitanju. To je vasa stvar.
Da se razumijemo. Neka slavi ko sta hoce, ali nemojte osporavati pravo IZ da muslimane pozove da se ponasaju u skladu sa islamskim propisima. Ako izmedju ostalog i to nije posao IZ onda ne znam sta jeste. Ko hoce neka savjet primi, ko nece ne mora, ali je duznost IZ da pozove muslimane da se ponasaju u skladu sa islamskim propisima.
meni je zao PISMENIH muslimana,osoba koje znaju i postuju svoju religiju i religije svijeta
pitala sam te jucer:znas li kad je rodjen Isus
- ljubav_aha
#3545 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
kad je rodjen Isus,nema takvih infomracija u Biblijiiceman2010 wrote:najlakse je sada okretati na za..iju. Fino pitam: Veceras nastupa 2012 godina od kojeg dogadjaja? Jel pitanje pretesko za vas sto sve znate?
meni uospte ne smeta cirkumazacija Isusa 1og januara
- Drvosjeca iz Dejcica
#3546 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Od rođenja Ise a.s.iceman2010 wrote:najlakse je sada okretati na za..iju. Fino pitam: Veceras nastupa 2012 godina od kojeg dogadjaja? Jel pitanje pretesko za vas sto sve znate?
- sinuhe
#3547 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Ceric uvijek po svijetu hoda na osnovu onoga da smo spoj istoka i zapada(bez turskog kupatila, ali Boze moj) pa otkud takve poruke iz IZ uopste.
Sta bi zapadno mi mogli prihvatiti, eto kad je vec doslo da moram pitati?
Sta bi zapadno mi mogli prihvatiti, eto kad je vec doslo da moram pitati?
Last edited by sinuhe on 31/12/2011 17:33, edited 1 time in total.
- ljubav_aha
#3548 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Od rođenja Ise a.s.iceman2010 wrote:najlakse je sada okretati na za..iju. Fino pitam: Veceras nastupa 2012 godina od kojeg dogadjaja? Jel pitanje pretesko za vas sto sve znate?
-
iceman2010
#3549 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Znam ja da nema. Znam i sta je u stvari 25.Decembar i kakve veze sve to ima sa starim rimom i slavljenjem paganskih bogova, ali to ne znaci da cu slaviti bozic zato sto to ustvari nije dan kada je rodjen Isus.ljubav_aha wrote:kad je rodjen Isus,nema takvih infomracija u Biblijiiceman2010 wrote:najlakse je sada okretati na za..iju. Fino pitam: Veceras nastupa 2012 godina od kojeg dogadjaja? Jel pitanje pretesko za vas sto sve znate?![]()
meni uospte ne smeta cirkumazacija Isusa 1og januara
- ljubav_aha
#3550 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
sinuhe wrote:Sta bi zapadno mi mogli prihvatiti, eto kad je vec doslo da moram pitati?