Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
zonbirile

#3526 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

@volution

završičeš prije nego si i počeo.Znam dobio si novi kompjuter,ali pređi na lakšu temu,ima o kokama,sexu,nije ovo za tebe,ne znaš dijete ništa,otići češ u Banoviće,a možeš da tipkaš do mile volje,na lakim notama.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3527 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Chmoljo »

Volution wrote: Sta na ovo svijetu nije oteto ? Navedi JEDNU DRZAVU koja je stvorena MIRNIM PUTEM !

Slusaj prijetnji i mrznje **ama bas nikad nece imati mira na toj zemlji ** **sjahace i Amerika,pa tu je i Iran**

Sreca pa su oteli i nesto pametno napravili, tako da je mali Izrael sada najjaca drzava u velikoj okolini, bilo bi inace kamensko doba od ovih
Palestinskih kamenjara.
šta kažeš? 5 mil. Izraelaca jače os 100 mil. Arapa? :lol: :lol: :lol: zar ti stvarno misliš da recimo Saudijska Arabija i Egipat bezuvjetno podržavaju Palestinu? :lol: :lol: :lol:

da su države oko Izraela uistinu na strani Palestinaca i da uistinu toliko mrze Izrael koliko se o tome šupljira rastjerali bi oni sve... bacio bi Izrael koju atomsku jasno, ali onda ne bi zaratio sa 100 miliona Arapa nego sa milijardu i po muslimana ;-)

hajd ti sad malo uključi cod5 i oslobađaj Francusku...
Volution

#3528 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Volution »

Chmoljo wrote:šta kažeš? 5 mil. Izraelaca jače os 100 mil. Arapa? :lol: :lol: :lol: zar ti stvarno misliš da recimo Saudijska Arabija i Egipat bezuvjetno podržavaju Palestinu? :lol: :lol: :lol:

da su države oko Izraela uistinu na strani Palestinaca i da uistinu toliko mrze Izrael koliko se o tome šupljira rastjerali bi oni sve... bacio bi Izrael koju atomsku jasno, ali onda ne bi zaratio sa 100 miliona Arapa nego sa milijardu i po muslimana ;-)

Ima ih po broju 'masallah' puno, kao sto rece Saudiski Kralj 50tih godina, kaze, nas muslimana ima oko Izraela toliko milijuna, da, kad bi samo bili naoruzani sipkama otjerali Izraelce u more. Cekamo evo do dan danas. Nicemu ne vrijedi ta milijarda i po, covjecanstvo bi lahko moglo i bez nje, niti bi se ista mnogo promijenilo niti izgubilo. Samo kada uzmes prvu milijardu iz Azije (Indonezija, Indija(sjeverozapad), Pakistan, Bangladesh) te zemlje neigraju nikakvu ulogu u svijetskoj ekonomiji, svijetskoj kulturi, svijetskom drustvu, itd. tako da se moze komotno i bez nje. Dok bi se dobro osijetilo da nestane napr. mala Svicarska, Austrija, Svedska.
nego sa milijardu i po muslimana
Gdje su ti braca bila 92-95

I zar mislis da bi Izrael ostao sam ? Dovoljno je protiv tih 1,5 Mrd. kamenjara jos neka manja drzava, eto napr. Francuska da sve za 2 dana potope.
Jazz_Junkie

#3529 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Jazz_Junkie »

Sluzis se sramotnim vokabularom, volution. Jeste da su te zemlje zalosno zaostale, sto ne znaci da im ne treba pomoci. Ima i tamo mnogo progresivnih ljudi koji se ne slazu sa klerikalnom sferom, tako da nada za promjene postoji.
cevapcinica

#3530 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by cevapcinica »

callmethebreeeze wrote:
-LIBERO- wrote:Molme,Svedska, Dejvis KUP tenis :shock: :D Svedska- Izrael.
Demonstracije i sukobi sa policijom pro palestinskih ,anarho i ljevicarskih grupa,zbog agresije Izraela na Palestinu

ovo se pokazalo krajnje kontraproduktivno. malo se pricalo o stradanju palestinaca, a puno o haosu koji su ovi napravili. a da ne govorimo o tome kako su u komentarima na clanke o ovom ispadu, objavljenim na izraleskim sajtovima, svedski i drugi rasisti jedva docekali da ocrne arape i muslimane i dosljenike.
:run: :run:
Jedna licemjerna stvar vezana za tu temu je cinjenica da je "draga" OBN televizija izvjestavala kako su "antisemiti" pravili proteste protiv igranja meca. Znamo da je odredeni gospodin u vodstvu "Nove" vec otpustio novinarku iz Zagreba jer se "usudila" reci nesto protiv situacije nastale ofanzivom izraelske vojske ali valjda kreteni i pored silnog obrazovanja ne znaju sta znace rijeci/izrazi "antisemit" ili "kleveta".
callmethebreeeze

#3531 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by callmethebreeeze »

ja sam svojiim ocima gledao ove demonstracije i nisam vidio nista sto bi se moglo protumaciti kao antisemitizam. prije su na slicnim demonstracijama poistovjecivali sestokraku i kukasti krst, sto je, po meni, cisti antisemitizam, ali slicna sranja ovaj put nisam vidio. ne treba zaboraviti da su medju demonstrantima bili svedjani u velikim broju, i da medju ovim sto bacaju kamenje najvjerovatnije prednjace ekstremni ljevicari, medju kojima dominiraju etnicki svedjani.
cevapcinica

#3532 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by cevapcinica »

callmethebreeeze wrote:ja sam svojiim ocima gledao ove demonstracije i nisam vidio nista sto bi se moglo protumaciti kao antisemitizam. prije su na slicnim demonstracijama poistovjecivali sestokraku i kukasti krst, sto je, po meni, cisti antisemitizam, ali slicna sranja ovaj put nisam vidio. ne treba zaboraviti da su medju demonstrantima bili svedjani u velikim broju, i da medju ovim sto bacaju kamenje najvjerovatnije prednjace ekstremni ljevicari, medju kojima dominiraju etnicki svedjani.
Upravo tako! Vecina demonstranata su bili svedani, ali doticnoj gospodi je u interesu da sve demonstracije protiv drzave Izraela prikazu kao "antisemitske" demonstracije razularenih muslimana i/ili radikalnih desnicarskih grupa tj. neonacista. Samo je zalosno kad tako nesto pokusavaju "prodati" na nacin kao sto je to uradio OBN. Zar oni stvarno misle da je svijet glup i da ne vidi dalje od nosa.
callmethebreeeze

#3533 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

cevapcinica wrote:
callmethebreeeze wrote:ja sam svojiim ocima gledao ove demonstracije i nisam vidio nista sto bi se moglo protumaciti kao antisemitizam. prije su na slicnim demonstracijama poistovjecivali sestokraku i kukasti krst, sto je, po meni, cisti antisemitizam, ali slicna sranja ovaj put nisam vidio. ne treba zaboraviti da su medju demonstrantima bili svedjani u velikim broju, i da medju ovim sto bacaju kamenje najvjerovatnije prednjace ekstremni ljevicari, medju kojima dominiraju etnicki svedjani.
Upravo tako! Vecina demonstranata su bili svedani, ali doticnoj gospodi je u interesu da sve demonstracije protiv drzave Izraela prikazu kao "antisemitske" demonstracije razularenih muslimana i/ili radikalnih desnicarskih grupa tj. neonacista. Samo je zalosno kad tako nesto pokusavaju prodavati na nacin kao sto je to uradio OBN. Zar oni stvarno misle da je svijet glup i da ne vidi dalje od nosa.
nisam gledao taj prilog na obnu, ali sam vise puta gledao njihove vijesti koje su jako lose uradjene.
Chmoljo

#3534 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Chmoljo »

Volution wrote:
Chmoljo wrote:šta kažeš? 5 mil. Izraelaca jače os 100 mil. Arapa? :lol: :lol: :lol: zar ti stvarno misliš da recimo Saudijska Arabija i Egipat bezuvjetno podržavaju Palestinu? :lol: :lol: :lol:

Ima ih po broju 'masallah' puno, kao sto rece Saudiski Kralj 50tih godina, kaze, nas muslimana ima oko Izraela toliko milijuna, da, kad bi samo bili naoruzani sipkama otjerali Izraelce u more. Cekamo evo do dan danas. Nicemu ne vrijedi ta milijarda i po, covjecanstvo bi lahko moglo i bez nje, niti bi se ista mnogo promijenilo niti izgubilo. Samo kada uzmes prvu milijardu iz Azije (Indonezija, Indija(sjeverozapad), Pakistan, Bangladesh) te zemlje neigraju nikakvu ulogu u svijetskoj ekonomiji, svijetskoj kulturi, svijetskom drustvu, itd. tako da se moze komotno i bez nje. Dok bi se dobro osijetilo da nestane napr. mala Svicarska, Austrija, Svedska.

I zar mislis da bi Izrael ostao sam ? Dovoljno je protiv tih 1,5 Mrd. kamenjara jos neka manja drzava, eto napr. Francuska da sve za 2 dana potope.
ne znam ja šta ti čitaš :-) :-) :-)

to što je Saudijski kralj izjavljivao mačku o rep. već sam ti rekao da ni Saudijska Arabija ni Egipat uopšte nisu nešrijatelji Izraela. narod u njim možda i jeste, ali vlast nije. te šipke koje "kralj" spominje on koristi na svom narodu...

i za ovo drugo... vadiš iz konteksta. ja sam rekao da bi imali milijardu i po muslimana protiv sebe kad bi upotrijebili tu atomsku na koju tako svršavaš. recimo, bace je na Meku... zar stvarno misliš da ne bi Izrael bio zbrisan? sjeti se samo karikatura Muhammeda a.s. i sve će ti se samo kasti...
ah, umal da zaboravim... i Pakistan ima atomsku... 8-)

a '92-'95 kao što se iz gore navedenog da iščitati Arapi su nas pomagali ko i Palestince. koliko para toliko muzike. znači, sve što su nam davali to su uradili sa namjerom da izvuku neku korist. ko misli da su Arapi glupi u baratanju parama taj ima ozbiljnih problema.
i kakvi god bili, '92-'95 imali smo iskrenog saveznika u Iranu... valjda zato što nisu Arapi...

aufviderzen
Volution

#3535 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Volution »

Chmoljo wrote:

to što je Saudijski kralj izjavljivao mačku o rep. već sam ti rekao da ni Saudijska Arabija ni Egipat uopšte nisu nešrijatelji Izraela. narod u njim možda i jeste, ali vlast nije. te šipke koje "kralj" spominje on koristi na svom narodu...

i za ovo drugo... vadiš iz konteksta. ja sam rekao da bi imali milijardu i po muslimana protiv sebe kad bi upotrijebili tu atomsku na koju tako svršavaš. recimo, bace je na Meku... zar stvarno misliš da ne bi Izrael bio zbrisan? sjeti se samo karikatura Muhammeda a.s. i sve će ti se samo kasti...

a '92-'95 kao što se iz gore navedenog da iščitati Arapi su nas pomagali ko i Palestince. koliko para toliko muzike. znači, sve što su nam davali to su uradili sa namjerom da izvuku neku korist. ko misli da su Arapi glupi u baratanju parama taj ima ozbiljnih problema.
i kakvi god bili, '92-'95 imali smo iskrenog saveznika u Iranu... valjda zato što nisu Arapi...

aufviderzen
Kako ce biti 1,5 Mrd. kada ti je bez Egipta i Saudiske odpalo vec 80-100 Mio. Muslija, koliko ce ih na kraju ostati ?

Karikature Muhameda ? Ja neznam gdje si ti tu vidio neku veliku snagu, samo ih je opet po broju bilo puno, kamenjari.
ko misli da su Arapi glupi u baratanju parama taj ima ozbiljnih problema.
Jedno je baratati a drugo je imati i dobijati, biti inovativan i produktivan.
(Saudiski) Arapi nisu ni u stanju izvaditi vlastito ulje iz zemlje, sve to rade EU i USA kompanije. Na cijelom arapskom poluostrvu nije ni produciran niti jedna saraf. U S.Arabij se ama bas nista ne rentira, tako ni Hoteli u Dubai. Oni permanentno ulazu a nista od toga, i opet u dzepove vanjskih kompanija koji su pravili zgrade i hotele i umjetna ostrva, jer arapi (koje cudo) to neznaju. Primitivni Beduini i kada nebude ulja opet ce zaglavit pod sator. I iz takve okolnosti dolazi i veliki poslanik Muho A.S.
zonbirile

#3536 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

ima li pilota u avionu?Moderacijaaaa
Chmoljo

#3537 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Chmoljo »

Volution wrote: Jedno je baratati a drugo je imati i dobijati, biti inovativan i produktivan.
(Saudiski) Arapi nisu ni u stanju izvaditi vlastito ulje iz zemlje, sve to rade EU i USA kompanije. Na cijelom arapskom poluostrvu nije ni produciran niti jedna saraf. U S.Arabij se ama bas nista ne rentira, tako ni Hoteli u Dubai. Oni permanentno ulazu a nista od toga, i opet u dzepove vanjskih kompanija koji su pravili zgrade i hotele i umjetna ostrva, jer arapi (koje cudo) to neznaju. Primitivni Beduini i kada nebude ulja opet ce zaglavit pod sator. I iz takve okolnosti dolazi i veliki poslanik Muho A.S.
:lol: :lol: :lol: jako si hmmmm kako da kažem, nerazuman?! :?

da Arapi nisu tako vješti s parama ne bi ona centa imali. primjer? Nigerija, koja ima jako mnogo nafte. hoćemo li uporediti njihov standard i standard S. Arabije. sine, ne lupaj gluposti. probaj Arapa zajebati za jedan dolar pa mi javi je li ti uspjelo :lol:

međutim, koliko god ja vazio i trubio u tvom mozgiću se neće ništa bitnije promjeniti jer si jedan obični rasista. aufviderzen.
callmethebreeeze

#3538 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

arapi imaju finih para ulozenih u americi. prije par godina im nisu dali da kupe neku luku. kome se da guglati moze naci podatke o tome. nisu ni oni budale da ne znaju da ce nafte nestati. cak se i u saudiji pocinju desavati reforme, ide sporo, ali ide.
p.s ne znam vrijedi li se raspravljati s ovim volution, moja sesta kasika mi govori da nece dugo biti ovdje.
zonbirile

#3539 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

callmethebreeeze wrote:arapi imaju finih para ulozenih u americi. prije par godina im nisu dali da kupe neku luku. kome se da guglati moze naci podatke o tome. nisu ni oni budale da ne znaju da ce nafte nestati. cak se i u saudiji pocinju desavati reforme, ide sporo, ali ide.
p.s ne znam vrijedi li se raspravljati s ovim volution, moja sesta kasika mi govori da nece dugo biti ovdje.

ma znaš sve je počelo sa prvim naftnim šokom iz 1973g i od tada je i sinonim petro dolari.Mislim da je kiks,i to školski,ali nisu ga mogli eskivirati u toj konstelaciji snaga.Kao i sada i tada je bio američki monopol u istraživanju,proizvodnji alata za bušenje i eksploataciju,prevoz i preradu,potrošnju i naravno obračun trgovine u dolarima.Po šemi da oni štampaju dolar,dali su nešto za svašta.realnu vrijednost i što je najvažnije na svom tlu,to je najjača ekstra renta.Bilo kakva pometnja,ekses sve pravne norme i regule prestaju važiti,a realno ne možeš neboder sa Manhatna odnjeti,iakoje tvoj-to je jedan od segmenata ljubavi SAD i S.Arabije,važan u kontekstu priče o Izraelu.Jako su ih vezali upravo velikim kapitalom uloženim u realne vrijednosti širom Amerike.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#3540 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by dr.gog »

Samo nemojte previše otići u off topic :) , sa istorijom(imamo poseban podforum za te stvari) :wink:
callmethebreeeze

#3541 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

http://www.guardian.co.uk/education/200 ... rian/print

"For an academic to describe himself as "feeling for a while like public enemy No 1" suggests either an inflated ego or an incurable case of paranoia. Professor Ilan Pappe gives every appearance of suffering from neither. He is an amiable character with an engaging grin. By his own admission, he "likes to be liked". Not a natural rebel then? "Certainly not," he says.

Yet in 2005 and 2006, this Israeli son of German-Jewish emigrants found himself in the eye of a storm that would lead him to leave the country of his birth and seek sanctuary in the English west country. He has been chair in the history department at Exeter University for the last 18 months. By the time he left the University of Haifa, he had been condemned in the Israeli parliament, the Knesset; the minister of education had publicly called for him to be sacked; and his pictures had appeared in the country's biggest-selling newspaper at the centre of a target. Next to it, a popular columnist addressed his readers thus: "I'm not telling you to kill this person, but I shouldn't be surprised if someone did."

i tako dalje.
bogoljub

#3542 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Izgleda ovi cionisti nezasiti ubijanja.
Opet su nastavili sa bombardovanjem Gazze.
:x
bogoljub

#3543 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

- Obavještajna agencija Sjedinjenih Američkih Država CIA je saopštila da "Izrael neće postojati za narednih 20 godina". Na osnovu analize i dugoročnog predviđanja stručnjaka CIA koja je nedavno prezentirana članovima Senata za obavještajne poslove i Izabranom senatskom komitetu za obavještajne poslove, Izrael neće izdržati duže od 20 godina. U analizi se navodi da će u narednih 15 godina Izrael napustiti najmanje 2 miliona stanovnika okupiranog palestinskog teritorija i oko 500 hiljada posjednika "zelene karte" ili putne dozvole za dolazak u SAD. Prema izvještaju više od 1,6 miliona jevreja je zainteresirano za povratak na ognjišta njihovih predaka u Rusiju, istočnoevropske zemlje i zemlje zapadne Evrope. Navedeni izvještaj će zasigurno oraspoložiti anticionističke struje i zabrinuti cionističke lobije. Historija potvrđuje navode navedenog izvještaja, i ukazuje se na sudbinu Južnoafričke republike. Na koncu izvještaja se tvrdi da "budućnost nije poznata i da je ova analiza CIA samo jedan od mogućih scenarija među scenarijima". Opstojnost Izraela ovisi jedino o istaknutim ličnostima i osjećaju stanovništva za otporom, i ako stanovnici okupiranog palestinskog teritorija ne budu zainteresirani za borbu, ovaj scenario će se pretvoriti u stvarnost.

Veoma interesantno i nesto novo u američkim razmišljanjima o Izraelu! :!:
Zah

#3544 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Zah »

Haarec: Čitulja državi Izrael
Sreda, 21. mart 2007. 12:01

U pokušaju da doprinese promeni situacije u zemlji, jedan Izraelac (60) objavio je čitulju državi Izrael u uticajnom izraelskom listu "Haarec".

"U žalosti i bolu javljamo da je preminula naša voljena država Izrael", piše u čitulji na hebrejskom jeziku, uz napomenu da su je ubili "loši kopači zlata koji su samo težili vlasti, ljudi koje se biju i svadjaju".

"Oni koji su te ubili, iz tvojih su redova", naveo je u čitulji Šmuel Gonen iz Kirjat Ona u centralnom Izraelu.

Objašnjavajući svoj neuobičajeni gest, on je naglasio da ne žali zbog osnivanja jevrejske države, već zbog sudbine koja ju je zadesila i smatra da je stanje postalo nepodnošljivo.

"Država podseća na neku banana republiku. Članovi Kneseta (parlamenta) ponašaju se kao da su u cirkusu. Zvaničnicima se sudi za finansijske i druge zloupotrebe. Vladine kancelarije su kao stolovi za ping- pong, ministri ne ostaju duže od tri do četiri meseca na funkciji, ništa se tako ne može raditi", izjavio je Gonen.

Istovremeno je objasnio da je pod kopačima zlata mislio na lidere države.

"Ako se vodi sudski postupak protiv načelnika uprave za poreze, ako se vode ozbiljne policijske istrage i premijer i ministar odbrane jedva govore - kako se zemljom može upravljati", upitao je Gonen, koji se ljuti i na same Izraelce jer, kako kaže, oni samo žale, a ne preduzimaju ništa.

On nije obelodanio koliko ga je čitulja tačno kostala, ali je priznao da je potrošio "značajnu svotu novca".

Posle objavljivanja čitulje, zvali su ga mnogi čitaoci da izraze podršku, ali sumnja da će oni nešto uraditi, jer su umorni i obuzeti sopstvenim poslovima.

Neuobičajena čitulja objavljena je u trenutku kada su mnogi izraelski zvaničniči, uključujući i premijera Ehuda Olmerta, suočeni s optužbama i istragama zbog sumnje na primanje mita i umešanost u seks skandale.

(Tanjug)
bogoljub

#3545 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Zanimljivo da su to novine htjele da objave. Demokratija ipak nekad pokaze svoju dobru stranu!
dallton

#3546 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by dallton »

Former Ambassador to Saudi Arabia Charles "Chas" Freemen comments on the decision to withdraw his name for the nomination for chairman of the National Intelligence Council, and the controversy surrounding his criticism of the "Israel Lobby."
http://edition.cnn.com/video/#/video/be ... ideosearch

ovo je danas bilo na Fareed Zakaria show na CNN-u, bivsi americki ambasador u saudiji je odbio mjesto sefa national intelligence council (krovne americke obavjestajne sluzbe) i bukvalno na cnn-u nesto ranije izjavio da nije zelio "da se utjecaj likuda na americku politiku placa krvlju"...

za americke medije, ovo je velika stvar ako ne i pravi obrat ako nista u raspravi, pogotovo sto se radi o osobi koja je vrlo poznat dugogodisnji diplomata (ne salju ameri svakoga u saudiju)

i poruka od ambasadora nakon sto je odbio punudjeno mjesto i bio kritikovan kao "anti semita" , izvor foreign policy
You will by now have seen the statement by Director of National Intelligence Dennis Blair reporting that I have withdrawn my previous acceptance of his invitation to chair the National Intelligence Council.

I have concluded that the barrage of libelous distortions of my record would not cease upon my entry into office. The effort to smear me and to destroy my credibility would instead continue. I do not believe the National Intelligence Council could function effectively while its chair was under constant attack by unscrupulous people with a passionate attachment to the views of a political faction in a foreign country. I agreed to chair the NIC to strengthen it and protect it against politicization, not to introduce it to efforts by a special interest group to assert control over it through a protracted political campaign.

As those who know me are well aware, I have greatly enjoyed life since retiring from government. Nothing was further from my mind than a return to public service. When Admiral Blair asked me to chair the NIC I responded that I understood he was “asking me to give my freedom of speech, my leisure, the greater part of my income, subject myself to the mental colonoscopy of a polygraph, and resume a daily commute to a job with long working hours and a daily ration of political abuse.” I added that I wondered “whether there wasn’t some sort of downside to this offer.” I was mindful that no one is indispensable; I am not an exception. It took weeks of reflection for me to conclude that, given the unprecedentedly challenging circumstances in which our country now finds itself abroad and at home, I had no choice but accept the call to return to public service. I thereupon resigned from all positions that I had held and all activities in which I was engaged. I now look forward to returning to private life, freed of all previous obligations.

I am not so immodest as to believe that this controversy was about me rather than issues of public policy. These issues had little to do with the NIC and were not at the heart of what I hoped to contribute to the quality of analysis available to President Obama and his administration. Still, I am saddened by what the controversy and the manner in which the public vitriol of those who devoted themselves to sustaining it have revealed about the state of our civil society. It is apparent that we Americans cannot any longer conduct a serious public discussion or exercise independent judgment about matters of great importance to our country as well as to our allies and friends.

The libels on me and their easily traceable email trails show conclusively that there is a powerful lobby determined to prevent any view other than its own from being aired, still less to factor in American understanding of trends and events in the Middle East. The tactics of the Israel Lobby plumb the depths of dishonor and indecency and include character assassination, selective misquotation, the willful distortion of the record, the fabrication of falsehoods, and an utter disregard for the truth. The aim of this Lobby is control of the policy process through the exercise of a veto over the appointment of people who dispute the wisdom of its views, the substitution of political correctness for analysis, and the exclusion of any and all options for decision by Americans and our government other than those that it favors.

There is a special irony in having been accused of improper regard for the opinions of foreign governments and societies by a group so clearly intent on enforcing adherence to the policies of a foreign government – in this case, the government of Israel. I believe that the inability of the American public to discuss, or the government to consider, any option for US policies in the Middle East opposed by the ruling faction in Israeli politics has allowed that faction to adopt and sustain policies that ultimately threaten the existence of the state of Israel. It is not permitted for anyone in the United States to say so. This is not just a tragedy for Israelis and their neighbors in the Middle East; it is doing widening damage to the national security of the United States.

The outrageous agitation that followed the leak of my pending appointment will be seen by many to raise serious questions about whether the Obama administration will be able to make its own decisions about the Middle East and related issues. I regret that my willingness to serve the new administration has ended by casting doubt on its ability to consider, let alone decide what policies might best serve the interests of the United States rather than those of a Lobby intent on enforcing the will and interests of a foreign government.

In the court of public opinion, unlike a court of law, one is guilty until proven innocent. The speeches from which quotations have been lifted from their context are available for anyone interested in the truth to read. The injustice of the accusations made against me has been obvious to those with open minds. Those who have sought to impugn my character are uninterested in any rebuttal that I or anyone else might make.

Still, for the record: I have never sought to be paid or accepted payment from any foreign government, including Saudi Arabia or China, for any service, nor have I ever spoken on behalf of a foreign government, its interests, or its policies. I have never lobbied any branch of our government for any cause, foreign or domestic. I am my own man, no one else’s, and with my return to private life, I will once again – to my pleasure – serve no master other than myself. I will continue to speak out as I choose on issues of concern to me and other Americans.

I retain my respect and confidence in President Obama and DNI Blair. Our country now faces terrible challenges abroad as well as at home. Like all patriotic Americans, I continue to pray that our president can successfully lead us in surmounting them.

More to come.
Laura Rozen | Permalink | | Comments? Login or register
( filed under:
Agic Nurija

#3547 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Agic Nurija »

Chmoljo wrote:
Volution wrote:

aufviderzen
Koga ti bolan "šmoljo" brojiš u "čovječanstvo"? Arape?!
Pa oni su ti isto što i Srbi, oni su samo Arapi koji o LJUDIMA na ovom svijetu ne znaju ama baš ništa i zato ostatku svijeta i čovječanstva i ne mogu da ponude nešto od vrijednosti; prvo ne poznaju stvarni red ljudskih vrijednosti, a i kad bi ga kao takvi i spoznali, ne bi znali kome i gdje da to proslijede, rekoh, sami su na ovom svijetu, bez prijatelja, saradnika, susjeda......
ahuseino

#3548 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ahuseino »

dallton wrote:
Former Ambassador to Saudi Arabia Charles "Chas" Freemen comments on the decision to withdraw his name for the nomination for chairman of the National Intelligence Council, and the controversy surrounding his criticism of the "Israel Lobby."
http://edition.cnn.com/video/#/video/be ... ideosearch

ovo je danas bilo na Fareed Zakaria show na CNN-u, bivsi americki ambasador u saudiji je odbio mjesto sefa national intelligence council (krovne americke obavjestajne sluzbe) i bukvalno na cnn-u nesto ranije izjavio da nije zelio "da se utjecaj likuda na americku politiku placa krvlju"...

za americke medije, ovo je velika stvar ako ne i pravi obrat ako nista u raspravi, pogotovo sto se radi o osobi koja je vrlo poznat dugogodisnji diplomata (ne salju ameri svakoga u saudiju)

i poruka od ambasadora nakon sto je odbio punudjeno mjesto i bio kritikovan kao "anti semita" , izvor foreign policy
You will by now have seen the statement by Director of National Intelligence Dennis Blair reporting that I have withdrawn my previous acceptance of his invitation to chair the National Intelligence Council.

I have concluded that the barrage of libelous distortions of my record would not cease upon my entry into office. The effort to smear me and to destroy my credibility would instead continue. I do not believe the National Intelligence Council could function effectively while its chair was under constant attack by unscrupulous people with a passionate attachment to the views of a political faction in a foreign country. I agreed to chair the NIC to strengthen it and protect it against politicization, not to introduce it to efforts by a special interest group to assert control over it through a protracted political campaign.

As those who know me are well aware, I have greatly enjoyed life since retiring from government. Nothing was further from my mind than a return to public service. When Admiral Blair asked me to chair the NIC I responded that I understood he was “asking me to give my freedom of speech, my leisure, the greater part of my income, subject myself to the mental colonoscopy of a polygraph, and resume a daily commute to a job with long working hours and a daily ration of political abuse.” I added that I wondered “whether there wasn’t some sort of downside to this offer.” I was mindful that no one is indispensable; I am not an exception. It took weeks of reflection for me to conclude that, given the unprecedentedly challenging circumstances in which our country now finds itself abroad and at home, I had no choice but accept the call to return to public service. I thereupon resigned from all positions that I had held and all activities in which I was engaged. I now look forward to returning to private life, freed of all previous obligations.

I am not so immodest as to believe that this controversy was about me rather than issues of public policy. These issues had little to do with the NIC and were not at the heart of what I hoped to contribute to the quality of analysis available to President Obama and his administration. Still, I am saddened by what the controversy and the manner in which the public vitriol of those who devoted themselves to sustaining it have revealed about the state of our civil society. It is apparent that we Americans cannot any longer conduct a serious public discussion or exercise independent judgment about matters of great importance to our country as well as to our allies and friends.

The libels on me and their easily traceable email trails show conclusively that there is a powerful lobby determined to prevent any view other than its own from being aired, still less to factor in American understanding of trends and events in the Middle East. The tactics of the Israel Lobby plumb the depths of dishonor and indecency and include character assassination, selective misquotation, the willful distortion of the record, the fabrication of falsehoods, and an utter disregard for the truth. The aim of this Lobby is control of the policy process through the exercise of a veto over the appointment of people who dispute the wisdom of its views, the substitution of political correctness for analysis, and the exclusion of any and all options for decision by Americans and our government other than those that it favors.

There is a special irony in having been accused of improper regard for the opinions of foreign governments and societies by a group so clearly intent on enforcing adherence to the policies of a foreign government – in this case, the government of Israel. I believe that the inability of the American public to discuss, or the government to consider, any option for US policies in the Middle East opposed by the ruling faction in Israeli politics has allowed that faction to adopt and sustain policies that ultimately threaten the existence of the state of Israel. It is not permitted for anyone in the United States to say so. This is not just a tragedy for Israelis and their neighbors in the Middle East; it is doing widening damage to the national security of the United States.

The outrageous agitation that followed the leak of my pending appointment will be seen by many to raise serious questions about whether the Obama administration will be able to make its own decisions about the Middle East and related issues. I regret that my willingness to serve the new administration has ended by casting doubt on its ability to consider, let alone decide what policies might best serve the interests of the United States rather than those of a Lobby intent on enforcing the will and interests of a foreign government.

In the court of public opinion, unlike a court of law, one is guilty until proven innocent. The speeches from which quotations have been lifted from their context are available for anyone interested in the truth to read. The injustice of the accusations made against me has been obvious to those with open minds. Those who have sought to impugn my character are uninterested in any rebuttal that I or anyone else might make.

Still, for the record: I have never sought to be paid or accepted payment from any foreign government, including Saudi Arabia or China, for any service, nor have I ever spoken on behalf of a foreign government, its interests, or its policies. I have never lobbied any branch of our government for any cause, foreign or domestic. I am my own man, no one else’s, and with my return to private life, I will once again – to my pleasure – serve no master other than myself. I will continue to speak out as I choose on issues of concern to me and other Americans.

I retain my respect and confidence in President Obama and DNI Blair. Our country now faces terrible challenges abroad as well as at home. Like all patriotic Americans, I continue to pray that our president can successfully lead us in surmounting them.

More to come.
Laura Rozen | Permalink | | Comments? Login or register
( filed under:

Ovo je bilo josh u srijedu ili chetvrtak proshle sedmice.

Jeste veliko, ali ako si "prosjechni Amer", vjerovatno nisi ni chuo o ovome.

Ja ne znam jesu li velike TV kuche o ovome uopshte i prichale, i koliko... Ne gledam, ali neshto sumnjam da jesu... vishe nego ovlash...

Samo govori koliko smrdljivi AIPAC i bracha im imaju uticaja na "channeling the news..."
Chmoljo

#3549 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Chmoljo »

Agic Nurija wrote:
Pa oni su ti isto što i Srbi, oni su samo Arapi koji o LJUDIMA na ovom svijetu ne znaju ama baš ništa i zato ostatku svijeta i čovječanstva i ne mogu da ponude nešto od vrijednosti; prvo ne poznaju stvarni red ljudskih vrijednosti, a i kad bi ga kao takvi i spoznali, ne bi znali kome i gdje da to proslijede, rekoh, sami su na ovom svijetu, bez prijatelja, saradnika, susjeda......
odlično! evo još jedan iz KKK... :roll: ne znam šta je ovo, halloween :? :-)

bogati šta su Nataša Kandić i Sonja Biserko? Turkinje?
šta je Muhammed a.s.?

druga je stvar što im je kolektivno razmišljanje još na nivou plemenskog. ali pazi molim te, MI našli da ih osuđujemo... :lol: :lol: :lol: :lol:
callmethebreeeze

#3550 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Chmoljo wrote:
Agic Nurija wrote:
odlično! evo još jedan iz KKK... :roll: ne znam šta je ovo, halloween :? :-)

bogati šta su Nataša Kandić i Sonja Biserko? Turkinje?
šta je Muhammed a.s.?

druga je stvar što im je kolektivno razmišljanje još na nivou plemenskog. ali pazi molim te, MI našli da ih osuđujemo... :lol: :lol: :lol: :lol:
ja bi volio da nam agic nurija nabroji u kojim je arapskim zemljama bio i koliko arapa licno poznaje, prije nego sto dobije ban za ove gluposti.
:-) :D
Locked