Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Chisum

#3526 Re: FK Sarajevo

Post by Chisum »

hz__semir wrote:Ovi fanovi Barse, Arsenala, Reala su mi najjači, vazda bili.

Aaaa... pa stari navijaci... :roll:

Ne znam zasto ljudi, koji stadione posjecuju samo kada pjeva Dino Merlin, imaju potrebu da pisu po ovim temama?

Ima brate mali milion tema, a samo je jedna FK Sarajevo, pa ako vam je vec glape da ga pratite i bodrite, onda ga se prodjite i ovdje.
Fordas

#3527 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Eto Bevanda ce glasati da se Sarajevo dodijele bodovi iz Tuzle :lol: :lol: :lol: pa ja sad kad smo ispali iz svih utrka a sloboda osigurala opstanak sad se daju bodovi, ma hajde :lol: :lol: :lol: pa gdje si ranije bio lopino l***** da se oglasis o jedinoj ispravnoj odluci eto sad si kao fin, ne pristrasan a dok su tvoje sudije kasapile nas tim tada si sutio klempo jedan sugavi :twisted: :x
ploska

#3528 Re: FK Sarajevo

Post by ploska »

Koji su to moroni,nama momka ubiju u sred Listice,pa njima fino daju dozvolu da ponove utakmicu i to na svom stadionu uz prisustvo njihove miroljubne publike,a kod nas jednom belaj i odmah suspendiran stadion,novcana kazna,racunaju koliko cemo tekmi igrati bez publike,ma dokle vise ovako ,dokle..Treba otici pred savez i sravnat ga sa zemljom..
Andaluzijski pas

#3529 Re: FK Sarajevo

Post by Andaluzijski pas »

ovaj tapetar je najjači
ne bi da strahuje za bodove
već bi da dvadeset godina skuplja za nou campa
i gledanja utakmice sa trebom
i ostalim kinezima i japancima
uz fotoaparate i izjedanje bureka
(to bi ponio od kuće)

to ti je ba fudbal
a i trava je zelenija nego na koševu, grbavici ili bilinom
i igra messi
Akibh

#3530 Re: FK Sarajevo

Post by Akibh »

supetar wrote:
aerosa wrote:
supetar wrote:Ne postoji više nijedan opravdan razlog zbog kojeg bi postojala navijačka grupa što se odaziva na ime nekakvog Zagorovog stripa. Nakon ovog na Koševu siguran sam da bi bez tih huligana ovom gradu bilo mnogo bolje. Kazna nije adekvatna. Da imamo pravu policiju i pravosuđe, svi oni koji su ko zadnji majmuni tukli zaštitare i uništavali Olimpijski stadion, bili bi osuđeni na barem nekoliko mjeseci zatvora. A ona prčuladija koju svi možete vidjeti na snimcima dok razvaljuje stolice i gazi ljude koji u krvi leže samo zato što su radili svoj posao odavno je osuđena na propast, samo joj to još niko nije rekao. Nisu im rekli ni kod kuće, ni u školi, a trebali su. Nažalost, takvi kao oni će se, kad stasaju, vrlo lako uklopiti, možda i postati cijenjeni stanovnici ovog grada koji je uvijek pomalo bio, a sada je definitivno poseljačena primitivna bara koja gazi sav kvalitet. A nekad sam navijao za FK Sarajevo.... Fuj.
Super, drago nam je što više ne navijaš, i kako se sad osjećaš ?
jesi li vidio svjetlost iznad sebe i samo krenuo prema njoj ili ti je to preko noći došlo ?
:skoljka:
Osjećam se odlično! Navijam za Barsu i štedim lovu da nekad možda odem na Nou Kamp. To je fudbal, a ne da strahujem hoće li mi tri boda onijeti Iskra iz Bugojna... Daj ba, budi realan. Nemoj sam sebe lagati, to je najgore.
:lol: Ma ja, otic u Barselonu jednom u 20 godina, to je fudbal... Aaaa, zivote...
hordas 87

#3531 Re: FK Sarajevo

Post by hordas 87 »

eto to je to da smo svi stali uz BHF kad je igrala repka i srusili savez, nanijeli duplo vise stete i mozda bi manje bilo problema, BHF kad se trudio da otjera lopove svi su gledali samo svoje klubove e pa eto nam sad, a nisu otjerali jer je mafija pobjedila zavarila je ove OBICNE GRADJANE KOJI SVE VJERUJU STO JE NA TV-U i naravno ciro je tu igro veliku ulogu da se vrate ONI PRAVI ISTINSKI NAVIJACI KOJI VOLE DA GLEDAJU FUDBAL... pokusavo sam da nepisem ali nemogu kad vidim ove gluposti, svi sad pricaju nesta a sta je bilo prije ? gdje je Vedran a gdje su ubice i odgovorni za to ? kako to da oni neodgovaraju dan danas a mi cemo odgovarati do onog petka tamo? kako to ? kako da se krse pravila saveza i da se glasa hocel nam dati bodove ili ne, po politici ono ako mrzim taj klub necu ni da glasam za njega ? kako to ? zasto postoje pravila onda ? kako to da policija moze likvidirati navijaca a pri tome nece biti odgovornih ? kako to ? kako se moze stadion srustiti a vec sutra do ujutru sve ponovo stoji ? kako to, kako to da ljudi iz FKS nisu htjeli da dovedu pojacanje, da vec ranije urade nesta ? kako to da odjednom su htjeli renovirati stadion a sad moraju sanirati a bilo price prije par mjeseci i sve stalo ? kako su mislili u ovom kratkom periodu to da izvedu zar nedostaje finansija i nekih planova ? kako to da se nedostaje kvoruma i desi se neki problem kad treba doci odluciti u korist FKS, a kako to da svi budu tu kad treba da se kazni ? kako to policija da udara ljude koji su na podu vec lezali i da tjera nase starije ljude da ih gadjaju pendrecima i udaraju ? kako to da murija moze tako raditi a krimosima niesmije, kako da se zeljo,borac,zrinjski nekazni kao mi ? sto smo to mi problem toliki pa da mi najvise snosimo krivicu..... kako to da su uvijek krivi navijaci a ne oni koji su zasluzni zbog svega ?kako to da nisu htjeli odgoditi termin u 20 h radi lige prvaka nisu htjeli a sad kazu sve uradili ? pa kako to ? kako to da se nikad nije reklo fer i korektno ponasanja do sada navijaca FKS, kako nema tih lijepih strana, vec odma najruznije ? kako to nije mi jasno boli me sto ste slipi ljudi sto ste marionete i nametnuto vam je razmisljanje, sve dok vas nepoklopi vi cete nesta srati a kad vas poklopi vidjet cemo, ali tad vec ce biti kasno SARAJEVO CE SE IZVUCI OTJERATI OVE LOPOVE SAD, i ZAJEDNO SA SVOJIM NAVIJACIMA CE DA SE BORI ZA EVROPU I PROTIV OVIH JOS VECIH LOPOVA IZ SAVEZA...
strong69

#3532 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Juniori Sarajeva su zajedno sa Zrinjskim ubjedljivo prvi u juniorskoj ligi a juce su prosli u finale Kupa BiH. U finalu igraju sa Slobodom.

Svaka cast momci.
Fordas

#3533 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Steta sto taj talenat nema perspektivu u nasem klubu, dok su ovi na vlasti :-?
supetar

#3534 Re: FK Sarajevo

Post by supetar »

Andaluzijski pas wrote:ovaj tapetar je najjači
(to bi ponio od kuće)

to ti je ba fudbal
i igra messi
Karta do Barcelone.... 300 eura povratna(provjeri na Wegolo ili neku drugu niskobudžetnu avio kompaniju). Smještaj u La Rambli(glavnoj ulici) možeš naći za 30,40 eura. Klopa jeftina i dobra, bio i probao. Nou Kamp- neponovljiv- bio i vidio. Vidjeti Mesija, Ibrahimovića, Iniestu, kako igraju- neprocjenjivo!
E, al zato gledati fudbalere svog kluba kako se vuku po terenu, korumpiranu upravu i jadnu ligu- to je san svakog fudbalskog sladokusca... Da, i na kraju gledati neko nedoraslo derle kako drota udara letvom po glavi- e to mi je inspiracija... Odoh sad s vaše teme i ne vraćam se, vidim da sam nepoželjan :lol: a vi i dalje kukajte što su svi nepravedni prema FK Sarajevo i što nam je prvo pretkolo Evropske lige top tema zadnjih dvadeset godina :?
Andaluzijski pas

#3535 Re: FK Sarajevo

Post by Andaluzijski pas »

supetar wrote:
Andaluzijski pas wrote:ovaj tapetar je najjači
(to bi ponio od kuće)

to ti je ba fudbal
i igra messi
Karta do Barcelone.... 300 eura povratna(provjeri na Wegolo ili neku drugu niskobudžetnu avio kompaniju). Smještaj u La Rambli(glavnoj ulici) možeš naći za 30,40 eura. Klopa jeftina i dobra, bio i probao. Nou Kamp- neponovljiv- bio i vidio. Vidjeti Mesija, Ibrahimovića, Iniestu, kako igraju- neprocjenjivo!
E, al zato gledati fudbalere svog kluba kako se vuku po terenu, korumpiranu upravu i jadnu ligu- to je san svakog fudbalskog sladokusca... Da, i na kraju gledati neko nedoraslo derle kako drota udara letvom po glavi- e to mi je inspiracija... Odoh sad s vaše teme i ne vraćam se, vidim da sam nepoželjan :lol: a vi i dalje kukajte što su svi nepravedni prema FK Sarajevo i što nam je prvo pretkolo Evropske lige top tema zadnjih dvadeset godina :?
dobro
ti jesi istinski uživalac nogometne igre
i hedonistički joj se podaješ
što poštujem
i također se očitujem i ja: dugi niz godina navijam i gledam barcu (preko tv-a, live streama i youtubea)
ali mi je žao što ne osjećaš pripadnost nekome od domaćih
ali tvoji su nazori ipak evropski i svjetski
nogometni si građanin svijeta
Imamopobjednika

#3536 Re: FK Sarajevo

Post by Imamopobjednika »

Andaluzijski pas wrote:nogometni si građanin svijeta
:lol: :lol: najjaca!

Da se razumijemo, nijedan od ovih "navijaca" Barce, Reala, Bayerna, Milana - se ne moze nazvati navijacem. U najboljem slucaju mozda simpatizerom. Kakav je to navijac ako si jednom ili nijednom (puno veca vjerovatnoca) gledao utakmicu "svog voljenog" kluba uzivo. Nije to ni "n" od navijaca i takvi imaju najmanje prava ikome dijeliti bilo kakve moralne pridike jer sa fudbalom imaju onoliko dodirnih tacaka, koliko ja sa kvantnom fizikom.
north_1987

#3537 Re: FK Sarajevo

Post by north_1987 »

halo ba **** ti se na Barcu i ostale vase gigante.. Ovo je tema Sarajeva, sta zachatavate s tim glupostima..

i slazem se sa deckom iznad mene.. Kakav ti i navijac, nisi n od navijaca. Otiso si jednom na tekmu i smatras se navijacem? :D
Stani ja bih trebao sebe smatrati navijacem Milana,Liverpoola jer sam prisustvovao tim utakmica??? daj ne glupiraj se..
Eno ti Katalonije i Barce seli se tamo kad ti je bolje.. Ne znam sto si jos ovdje kad je tamo sve bolje(liga,jeftin zivot i to sto si naveo)
johnny_blazze

#3538 Re: FK Sarajevo

Post by johnny_blazze »

dok se "navijaci" budu ponasali kao da je klub njihovo valsnistvo i da mogu raditi sta hoce kad hoce nema napretka,sarajevo sa trenutnom organizacijom slabo ce sta napraviti treba krenuti sa modernijim pristupom,fudbal je pored sporta biznis,a samo najace firme izvoze u evropu,trebaju pravi ljudi da pokrenu ovaj klub i da donesu profit onda sumnjam da ce se ovo desavati
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3539 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

tatapatak wrote:Odakle VAMA pravo da meni govorite da navijam.... MOJA STVARRR .. :dance:
Druze :D ,ako si vec na sjevernoj tribini,i jos ako si u kopu ,onda se od tebe ocekuje da NAVIJAS,i jos ocekivanije je da ti neko ko vodi navijanje govori da navijas :D (to je vise ono Naviiiijjaaaajjjjj iz megafona da se digne atmosfera,digne moral ,spica.... :D :dance: ;-) )..jer' nekako je ,blago receno,BEZVEZE da stojis i gledas utakmicu iz kopa ;-)

Druga opcija ti je da se izdvojis u coskove sjeverne tribine i gledas tekmu,il' da odes a neku od drugih tribina.

Sasvim jednostavno

Za ovo vecinu drugoga slazem se sa tobom ;-)
Imamopobjednika

#3540 Re: FK Sarajevo

Post by Imamopobjednika »

tatapatak wrote:Odakle VAMA pravo da meni govorite da navijam.... MOJA STVARRR .. :dance:
Dok god si na sjevernoj tribini SVAKO ti ima pravo skrenuti paznju da navijas i ljudi ce ti na svakoj utakmici skretati paznju na tu stvar. Ako ti se ne navija - imas istok i zapad. Svi mirni.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#3541 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

johnny_blazze wrote:dok se "navijaci" budu ponasali kao da je klub njihovo valsnistvo i da mogu raditi sta hoce kad hoce nema napretka,sarajevo sa trenutnom organizacijom slabo ce sta napraviti treba krenuti sa modernijim pristupom,fudbal je pored sporta biznis,a samo najace firme izvoze u evropu,trebaju pravi ljudi da pokrenu ovaj klub i da donesu profit onda sumnjam da ce se ovo desavati
U samom startu griješiš. Upravo su navijači ti koji žele da usmjere Klub u tom pravcu koji si ti naveo. Na vođenje Sarajeva, kako je trenutno organizovano, nema trunke utjecaja navijača već raznoraznih "ugostitelja", kriminalaca, sitnih lopovčića, ljudi koji i ne prate igre Kluba. Pravi ljudi su spremni da pokrenu FKS, ali to im je trenutno onemogućeno od strane žvaljaka, merdanovića i alihodžića (da sad ne nabrajam sviju, pogledaj samo spisak "delegata" na skupštini).
Baltazar_khan

#3542 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Frank Sinatra

#3543 Re: FK Sarajevo

Post by Frank Sinatra »

Jos na sjeveru nije niko dobio batine sto nije navijao. Ako stojis u "centru desavanja" tzv. kopu, onda se od tebe ocekuje da navijas. Ukoliko iz bilo kojeg razloga to ne radis, onda se bar pomjeri prema coskovima tribine gdje uvijek ima nekoga ko ne navija, a taj centar prepusti onima koji zele da puste glas.
Svest će se na to da i na Koševo dolaze samo raja koja idu i na gostovanja a od njih ostali neće smjeti da dođu, nije to u redu
Zasto mislis da neko treba da se boji tih ljudi koji idu na gostovanja?

p.s.
Ja sam malo stariji od tebe, pa sam i kod kuce i na strani. Nema ljepse stvari od utakmice i navijanja za svoj tim. Definitivno nisu u pravu te tvoje kolege :)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3544 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

:sax:
Last edited by -LIBERO- on 24/04/2010 01:27, edited 1 time in total.
ibizza

#3545 Re: FK Sarajevo

Post by ibizza »

Baltazar_khan wrote:
:thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup:
Bordolini

#3546 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

Baltazar_khan wrote:
ja ga jebem ko se nije najezio
hordas 87

#3547 Re: FK Sarajevo

Post by hordas 87 »

tatapatak

sad odjednom nevljaju samo zato sto se desilo ovo, samo zato sto nece pola raje da navija a najvaznija tekma posle rata pa sta treba raditi da se navija? daj ba ili si ti stvarno zaboravio sta su ti momci uradili pa sad tu nesta pametujes ili ti ustvari nisi ono sto se prestavljas i tu si sa namjerom da kritikujes te momke i da eventualno pokusas posvadjati nekoga... ali odma da ti kazem na tvoju informaciju posto nisi tako redovan na sjeveru vlada jedinstvo i dosta se toga uradilo, dosta se toga patilo, pa sta ako opsuje jbt koliko i ja puta najboljem jaranu opsujem nesta kad se iznerviram pa nista, daj ba takvi su mi najgori samo cekaju jedan ispad da kritikuju, psuju, vrijedjaju a ustvari nigdje ih kad su najvise trebali, ti kao navijac sarajeva zasto se netrudis da ti sarajevo bude bolje ? jesil clan ijednog udruzenja? sta samo zelis da drugi rade posao i dok je to dobro onda su oni dobri cim je neki ispad oni losi ? ma daj ba ako imas neki problem tako kao sto ti pricas i uvelicavas onda otidji momcima u udruzenje i reci im to u lice sta ti smeta, a ne ovdje po forumu pisati jer neces tako nista postici ...ali jedina stvar sto moze biti da nemoze doci do toga da odes u udruzenje i kazes sta nije uredu jeste to sto nisi taj sto se prestavlja ili si neko dijete ili si neki drugi navijac..pozz

tipkanjem,ubjedjivanjem i sta vec po forumima necete nista postici ovdje je dosta onih LAZNIH navijaca sarajeva, dosta policije i koje kakvih jos, u cilju samo zakuhavanja i da se dodje do svadje ali svatite jedno SJEVERNA TRIBINA CE DA BUDE JACA I JACA, SNAZNIJA I VECA, SARAJEVO CE ISTO TAKO, KAD USPIJEMO SVE PA KAD BUDEMO IGRALI U EVROPI A NE OVU JADNU LIGU ONDA CETE SVI GOVORITI LIJEPE STVARI I HVALITI....
vbm

#3548 Re: FK Sarajevo

Post by vbm »

BetAdria.com: Zvijezda Gradačac - Sarajevo: 1,40 3,45 4,00
aerosa

#3549 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

tatapatak wrote:Ali da me ne shvatite pogrešno, kao nekog provokatora, navijao sam ja možda i više nego neki od Vas, ali jednostavno to je moj izbor a ne moranje ili u suprotnom degenek.
Molim te navedi mi tog koji je dobio degeneka na sjeveru jer nije navijao .

A kad već spominješ :
tatapatak wrote:Ali ovo što se radi nije dobro, da se ja koji nikad nisam otišao ni na jednu drugu stranu sem sjevera osjećam tu nepoželjnim.
A možda je i do mene, imam 28 , možda sam i ostario
Ja imam 32 i ne osjećam se nepoželjnim tu na sjeveru jer je to moja tribina i tu su ljudi, neki mlađi neki stariji koji je isto tako osjećaju kao svoju. Ali jedna stvar u svemu tome stoji, ako si već tu , u sredini tribine, pa pusti i glas, ne košta to ništa. Ako nećeš, ne želiš, ne možeš da navijaš uvijek imaju i ostale dvije tribine, a na kraju krajeva sjedi sa strane na sjeveru neće ti niko ništa prigovoriti. Ja sam jednu utakmicu ove sezone gledao sa istoka, upravo iz razloga jer nisam MOGAO navijati od bolesti, a glupo mi je bilo stajati na sjeveru i biti nijemi posmatrač.
udrch

#3550 Re: FK Sarajevo

Post by udrch »

tatapatak wrote:Moram i ja koju :D
Bio sam na tekmi i zaključak::::: FUJ
Ne osuđujem toliko što se uletilo na teren ali osuđujem ono udaranje jadnih redara koji možda kao i mi navijaju za naš voljeni klub.
Gledati dijete od nekih 10 godina sa kamenom ko šaka u ruci kako gađa policiju:::: FUJJ :x
Gledati kako neki narkoman psuje raji mater zato što ne navijaju:::: FUJ :x
Gledati kako mi neko za leđa baca topovske udare a na to tzv. vođe navijača ništa :::Fujj :x
Imam sina 3 godine i zamalo da ga povedem na utakmicu:::: FUJJJ ZA MENE na šta sam mislio :?
Odakle VAMA pravo da meni govorite da navijam.... MOJA STVARRR .. :dance:
Prošli "Saziv vođa navijača" mi se gadio zbog nekih narkomana koji su mislili da je sjever njihov koji su znali i pretući nekoga , a vidim da su i ovi isti - možda i gori malo su luđi
REVOLUCIJA :bih: PODRŽAVAM ALI I ZA TO MORATE IMATI NEKA PRAVILA.Slažem se da nikad u našoj državi ništa nećemo promijeniti evolucijom, ali NE UDARATI NEDUŽNE LJUDE.
Policija FUJJ :x :x :x Morao sam kao normalan navijač da gledam da ne dobijem pendrek po glavi (mada me više boli što sam morao za vrijeme utakmice da mislim hoćeli mi neki narkoman opsovati mater - pa belaj )
SARAJEVOOO ZAUVIJEK :thumbup: :bih: :D
:thumbup:

Naježi se čovjek samo kad i pomisli na smrt Vedranovu, ali..
Naježi se čovjek kad razmisli da je nečije dijete gledalo kako mu otac na dužnosti dok pokušava zaraditi svoju platu prima batine od grupe huligana koji svoje frustracije liječe na nedužnim ljudima..
Šta su zaštitari sa platom od 500KM, neosigurani ili oni policajci imali sa manekenima koji nisu dali 200% sebe da pobijede u jednoj od najvažnijih utakmica u povijesti Bordo kluba..
Locked