SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bently

#3526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bently »

Gray wrote:
cappy_tempo wrote:
TheGodfather001 wrote:Ne mogu da vjerujem kakve komentare citam... Kakva iskrivljena percepcija jednog ludjaka koji je tesko povrijedio dvoje nevinih ljudi, a na svu srecu, samo sebe ubio.
kao prvo niko jos ne zna kako je doslo do sudara,mozda je taksista kriv,mozda je Emir kriv,mozda je sunce krivo...kad se skonta koje kriv onda pricajte,a za ovo sto si ti napisao svaka ti cast,sad ja zelim da se tvom bliznjem ovo dogodi pa da se ja ili mi na forumu nasladjujemo jer si izgubio nekoga iz porodice.Emira nisam znao al ovo sto ti napisao je FUJ!

neko napisa kakav profesionalac,znaci oni sto voze F1 to su sve amateri,nascar i ostale trke i to su sve amateri,znaci jedini je sumaher profesionalac i ljudi koji imaju 30+ godina.vidi se da nikad u zivotu niste sjeli u trkaci auto,a ne gledali neku trku( ovo se odnosi na ove sto pljuju Emira i sto se prave da sve znaju,da su sve znali i prije nego se desio sudar). ista glupa prica kao i kad je Vedran poginuo,nedate mrtvim ljudima mira,makar iz postovanja suzdrzite se debilnih komentara,jer skontajte malo kako se njegovi prijatelji,rodjaci,brat,sestra ako je imao osjecaju dok citaju ove debilne komentare.

Kao prvo, sunce ne može biti nikako krivo.

Kao drugo, ne vjerujem da se iko naslađuje, ali i ja kažem da je sreća da je samo on poginuo, a ne i ovi ljudi iz taksija. Ne znači da mi je drago što je on poginuo, znači da mi je drago da ovi drugi nisu.

Dalje, profesionalac ne ubija ljude na javnim cestama. On je možda bio trkač, ali sigurno nije bio profesionalac jer profesionalci znaju gdje je vrijeme i mjesto za trkače aute i takvu vožnju.

Četvrto, a kako se osjećaju porodice ljudi iz taksija dok slušaju kako branite trkača koji ih je neregistrovanim autom koje uopšte nije trebalo biti na cesti i ko zna kojom brzinom zamalo ubio?
:thumbup: :thumbup:
mahalas505

#3527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mahalas505 »

Da li znaci ovi sto opravdavaju momka sto je vozio trkaci automobil u naseljnom mjestu, potencijalno bi mogli uraditi isto kao on?
Licno bih volio da je bio losiji u drustvu, a obazriviji na cesti.
denis.istok

#3528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by denis.istok »

Gray wrote:
cappy_tempo wrote:
TheGodfather001 wrote:Ne mogu da vjerujem kakve komentare citam... Kakva iskrivljena percepcija jednog ludjaka koji je tesko povrijedio dvoje nevinih ljudi, a na svu srecu, samo sebe ubio.
kao prvo niko jos ne zna kako je doslo do sudara,mozda je taksista kriv,mozda je Emir kriv,mozda je sunce krivo...kad se skonta koje kriv onda pricajte,a za ovo sto si ti napisao svaka ti cast,sad ja zelim da se tvom bliznjem ovo dogodi pa da se ja ili mi na forumu nasladjujemo jer si izgubio nekoga iz porodice.Emira nisam znao al ovo sto ti napisao je FUJ!

neko napisa kakav profesionalac,znaci oni sto voze F1 to su sve amateri,nascar i ostale trke i to su sve amateri,znaci jedini je sumaher profesionalac i ljudi koji imaju 30+ godina.vidi se da nikad u zivotu niste sjeli u trkaci auto,a ne gledali neku trku( ovo se odnosi na ove sto pljuju Emira i sto se prave da sve znaju,da su sve znali i prije nego se desio sudar). ista glupa prica kao i kad je Vedran poginuo,nedate mrtvim ljudima mira,makar iz postovanja suzdrzite se debilnih komentara,jer skontajte malo kako se njegovi prijatelji,rodjaci,brat,sestra ako je imao osjecaju dok citaju ove debilne komentare.

Kao prvo, sunce ne može biti nikako krivo.

Kao drugo, ne vjerujem da se iko naslađuje, ali i ja kažem da je sreća da je samo on poginuo, a ne i ovi ljudi iz taksija. Ne znači da mi je drago što je on poginuo, znači da mi je drago da ovi drugi nisu.

Dalje, profesionalac ne ubija ljude na javnim cestama. On je možda bio trkač, ali sigurno nije bio profesionalac jer profesionalci znaju gdje je vrijeme i mjesto za trkače aute i takvu vožnju.

Četvrto, a kako se osjećaju porodice ljudi iz taksija dok slušaju kako branite trkača koji ih je neregistrovanim autom koje uopšte nije trebalo biti na cesti i ko zna kojom brzinom zamalo ubio?
Svaka cast za komentar.

Svi ljudi su necija djeca, braca, sestre, rodjaci, ali to ne moze biti opravdanje za ucinjeno djelo, kada je Amar Mistric ubijen bilo je ljudi koji su njegove dzelate opisivali kao "cool, prava raja i sl."

Ne vidim da se iko nasladjuje njegovoj smrti (momak tek krocio u zivot, vjerovatno je i bio takav kakvim ga opisuju, OK momak i sl.) no isto tako je vecini drago da ljudi koji su bili u taksiju nisu zaplatili glavom, a on je prije sjedanja u auto trebao razmisliti o svojoj glavi i mogucim posljedicama.
skojotovski

#3529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by skojotovski »

atko wrote:
cappy_tempo wrote:
kao prvo niko jos ne zna kako je doslo do sudara,mozda je taksista kriv,mozda je Emir kriv,mozda je sunce krivo...
Pa cisto sumnjam da je taksista koji je vozio musteriju kriv... koji je udaren u svojoj traci ... ako se tome doda i cinjenica da je sa druge strane bio trkaci automobil i ako se sa slika jasno vidi da je brzina morala biti dooobro iznad ogranicenja da bi doslo do onakvog guzvanja ... to sto je pala mrtva glava mjenja ishod tragedije na gore ... ali ne mjenja njegovu odgovornost ... svi vi koj isad nesto filozofirate hajd pokusajte zamislti da je neko od putnika u taksiju bio vama blizak rod aa ????
@cappy
niko od navedenih nije kriv, kriva je musterija u taxiju! nevjerovatno ! :run:
DaysleepeR

#3530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

poenta svega je da se taj automobil nije smio voziti po gradskim cestama, niti je bio pravljen za vožnju bez zaštitne opreme jer je iz njega povađeno sve živo kako bi bio lakši na utrci

tu se fino vidi koliko je malo potrebno da se izgubi život, jedan nepromišljen čin ti obilježi čitav život, sjedneš u auto koje ne zadovoljava tehničke standarde za grada, niti sigurnosne, bez opreme pa dovoljno je bilo sa 40 na sat da se zabije negdje i pogine...

shvatam da je ljudima koji su ga znali žao, ali koliko je neukusno pisati "neka je poginuo" i sl. tako je neukusno sad pričati kako je bio fin momak i kako nije kriv nego se eto desilo slučajno...

jebiga, mali čin nepažnje i eto belaja
cappy_tempo

#3531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

100% je musterija kriva,kakvi ste vi bukvalci boze sacuvaj,ajde idite odmarajte,gledajte SP pustite nek se istraga zavrsi pa onda pricajte,jer ima i varijanta da je neki motorista kriv,da je presao u emirovu traku i ovaj da ga izbjegne i eto desilo se sta se desilo,ali to su sve price. pustite one cike u plavom da zavrse pa onda pricajte do sutra kako je neko debil kako neko nije debil.sve super on nije trebao voziti trkace auto po gradu,ali mozda ga je covjek prebacivo na drugo mjesto...ima 100 000 varijanti,a vi se nadovezali jedne,a to je da je on isao 200 na sat i udario taksistu.blago nama kad niko od vas nije po gasu opalio,umalo izazvo sudar,zaspo za volanom,prosao kroz crveno... i kad vec pljujete sto je on vozio trkace auto sto onda ne uradite nesta da se ovi balavci na skuterima sklone sa ceste? kad je vec super da debili zaginu,a da drugima ne bude nista onda fino sa autom nakaci nekog balavca i jedan manje u gradu i svima super.ukratko manite se mahalski prica i pustite nek se zavrsi istraga jer za 2 dana ce biti 100 000 verzija jer su svi bili tu i svi su to vidjeli.ja tek kad sam vidio reko sam odma "debil" zbog trkaceg auta ali onda skontam odkud meni pravo da ja komentarisem kad veze nemam sta se desilo i kako je sve to bilo.odkud vi znate da Emiru nije pozlilo ili nesta slicno i namoto u drugu traku? sad cete vi reci "kako ce mu pozliti 25 godina..." samo pogledajte smrtovnice 20-40 godina svaki dan srce nekoga opali
atko

#3532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by atko »

@cappy_tempo ... prvi govoris kako ne treba sad nagadjati sta je bilo pa onda opeltes scenario kako je momku pozlilo, kako je motorista neki mozda uletio ... moguce je svatsa ... nesretni slucajve si dogadjaju ... ali kad furas iznad ogranicenja ... sve si slucajnosti iskljucio
Tirkiz

#3533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Tirkiz »

DaysleepeR

#3534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

@cappy_tempo

onakav automobil se prebacuje na šlepi, gotova priča

šta god da je uticalo na udes, onaj automobil NIJE SMIO biti vožen na gradskoj cesti...

što se tiče ovih ostalih stvari, ne možeš očekivati da bilo ko osim policije radi nešto po tom pitanju, a koliko radi vidimo i na ovom primjeru...
Ridjobrki

#3535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Ridjobrki »

Profesionalac je kad vozač autobusa pređe milione kilometara i hiljade ljudi sigurno doveze iz tačke A u tačku B. Profesionalac je kada vozač kamiona preveze hiljade tona tereta i nikome štetu ne načini. Profesionalac je komercijalista koji razveze robe i robe i sve fino dostavi. To i slično su ljudi koji žive od volana. Od brdskih utrka u BiH se ne živi, pusti mi priču...

Ja shvatam kad neko posveti život nekoj strasti i uživa u tome, ali sve ima mjesto i vrijeme. Poznajem dosta momaka koji se lože na brzinu pa prže gume, driftaju na semaforima i ludiraju se sve dok vrag ne dođe po svoje. Koliko mi se čini, ovaj momak (rahmet mu duši) se od njih razlikovao samo po tome što se više posvetio automobilizmu od njih i imao bolje auto. Kad odbacimo suvišnu šuplju opet imamo mladu lolu koja jurca neprilagođenom brzinom po neprilagođenim stazama u neprilagođenom vozilu i to je uvijek ili ubica ili mrtvac na čekanju... Nažalost.
cappy_tempo

#3536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

ne isplati se raspravljati uopste.prvo niko ne zna koliko je emir vozio,koliko je taksista vozio i koje kriv i kako se to sve desilo ali svi se prave pametni...opet kazem kad se zavrsi istraga onda pljujte do sutra.sta ako dokazu da je taksita kriv? onda cete se izvinjavat ili cete se usutiti i naci nekoga drugog da pljujete...kad vec pljujete na trkace i brzu voznju sto ne jebete majke onim iz vlade,sto do pola izadju iz auta i masu lizalom i sekunda fali da naslazu 20 auta jer guzonji se zuri kuci,pocet ce mu serija.njih kad vidite sklanjate se i sutite, a neki trkac prodje odma svirate,pljujete,zelite sve najgore i tako dalje.sad cete reci kako ljudi rade svoj posao,pa eto i trkaci rade svoj posao tako sto gasaju...isti deblizima drugom pakovanje,jedni gasaju i stiti ih zakon,drugi gasaju i placaju kazne
Ridjobrki

#3537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Ridjobrki »

Cappy, zna se koliko je Emir vozio: dovoljno da golfa trojku zgužva k'o papir od čokolade i koliko god da taksista sudjeluje krivicom to ne može promijeniti tu činjenicu... :sad: Možemo mi tražiti opravdanje za sve ali žmiriti nad faktičkim stanjem nije korisno nikada.

A jebemo mater i vladi i ministrima isto tako kao i trkačima i svakom drugom idiotu koji ugrožava živote naše djece.
cappy_tempo

#3538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

ne znam jesi li kad upratio na tv-u emisije o autima pa puste test sudara i sa 60km/h pola auta nema,zguzva se kao od papira
Lekler

#3539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Lekler »

Jel moguce da vam je vaznije palamudati nego rec "nek mu je vjecni rahmet",kad su ga dovezli na klinicki dosli su mu majka i otac,to ne zelim nikom,momku je glava bila u strasnom stanju,ne znam dal' su dozvolili roditeljima da ga vide,zalosno brate ko god da je...

Neka ti je laka zemlja bosanska Emire

Taksista je u komi tako su mi rekli ovi sa ortopedije,sta je sa putnikom ne znam
Ridjobrki

#3540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Ridjobrki »

cappy_tempo wrote:ne znam jesi li kad upratio na tv-u emisije o autima pa puste test sudara i sa 60km/h pola auta nema,zguzva se kao od papira
A možemo se mi zavaravati i misliti da je naišao oblak pa da je to grad veličine bostana uradio ali... :sad:
skojotovski

#3541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by skojotovski »

cappy_tempo wrote:ne znam jesi li kad upratio na tv-u emisije o autima pa puste test sudara i sa 60km/h pola auta nema,zguzva se kao od papira

e, kad vec toliko toga pratis, jesi li slucajno upratio da se trkaca auta od tacke A do tacke B prevoze na slep vozilu??? i nemoj sebe zavaravati, ondje je moglo biti najmanje 2 x 60km/h, najmanje...
a rezultati istrage ce ti to potvrditi, vrlo brzo.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#3542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Šta sam vam govorio? :roll:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#3543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

atko wrote:nesretni slucajve si dogadjaju ... ali kad furas iznad ogranicenja ... sve si slucajnosti iskljucio
Ova rečenica sve govori...poslije ovog ja nemam šta dodati. Atko, svaka čast na zrelom promišljanju! :thumbup: (interesantno, kako se iz postova forumaša lako daju naslutiti njihove godine, životno iskustvo i pogled na stvari ;-) ).
aerosa

#3544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by aerosa »

Pera Trta wrote:
atko wrote:nesretni slucajve si dogadjaju ... ali kad furas iznad ogranicenja ... sve si slucajnosti iskljucio
Ova rečenica sve govori...poslije ovog ja nemam šta dodati. Atko, svaka čast na zrelom promišljanju! :thumbup: (interesantno, kako se iz postova forumaša lako daju naslutiti njihove godine, životno iskustvo i pogled na stvari ;-) ).
Jedino ako si vidovit...... :roll:
duboka_misao

#3545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by duboka_misao »

aerosa wrote: Jedino ako si vidovit...... :roll:
ti nemas brige , ja znam da nisi :D
aerosa

#3546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by aerosa »

duboka_misao wrote:
aerosa wrote: Jedino ako si vidovit...... :roll:
ti nemas brige , ja znam da nisi :D
Ma bježi ba ne brukaj me okolo :)
JThomas

#3547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

joj ovih entuzijasta brzine... :roll:

i još pita, kao, vozite li vi baš uvijek po svim propisima...ne vozim, brate, naravno da ne vozim. ali za početak, makar vozim auto koje je predviđeno da se vozi na cesti. i sad mu je đavo i sve osim njega krivo što je poginuo...profesionalac? profesionalac koji vozi trkaće auto po gradu? pa ne zajebavajte me... :roll:
(ne)forumas

#3548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by (ne)forumas »

kaze se prilagodi brzinu uslovima na cesti... prvo neregistrovanom autu nije mjesto na javnoj cesti, drugo trkacem autu nije mjesto na javnoj cesti, trece ma ja ba ocam' taksista je kriv jer se obavljajuci duznost - vozeci musteriju svojom trakom nasao bolidu na putu koji je eto malo presao u njegovu traku... na zalost auta su sve brza, dostupnija i voze ih ljudi koji su rastavljeni s mozgom i zdravim razumom, neizivljeni momci puni adrenalina... sve je to ok, medjutim za takvu voznju postoji i mjesto i vrijeme... sta da je u tom momentu u suprotnoj traci umjesto taksiste bila porodica sa djetetom kojoj je debil mogao ubiti dijete... na zalost ljudi ne razmisljaju o posljedicama i prevenciji, ne biraju ni mjesto ni vrijeme... ne kazem da ja postujem sve saobracajne propise, ali sigurno ne vozim iznad ogranicenja jer brzina ubija, hajde sto ces ubit sebe, nego ne do bog ces saputnika ili nekog nevinog osakatit' ili ubit'...
Pera Trta

#3549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Crko dabogda ko ukide obavezno služenje JNA! :x
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

Pera Trta wrote:Crko dabogda ko ukide obavezno služenje JNA! :x
JNA?! :?: :idea: :?:
Locked