Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#3526 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Latina »

Lincoln-Burrows wrote:
Čemu galama :? :?
Ovo je jedna od rijetkih tema gdje se ovako dugo svi drže teme.

Lakse je poredati 15 smajlija i opsovati nego razmisliti. :zjev:

I ja sam jedva cekla da Obama pobijedi i nadam se i dalje da ce se nesto promijeniti nabolje.

Ali stvar je u tome da bi bila potrebna tako korjenita promjena u zapadnjackim drustvima, da sto vise razmisljam sve manje vjerujem da je to i moguce. Dok banke kukumavce za novac od drzava i Saudijskih princeva, dok je Island bankrotirao, a Pakistan i ko zna koliko jos zemalja ukljucujuci i BiH pred bankrotom, dok se u Afganistanu, Iraku, Kongu odvijaju ratovi bez ikakvog smisla, i daleko od ociju javnosti ( ooops, da nije bilo par postenih i nepotkupljivih novinara negdje '93 ko zna kako bi danas izgledala bosanska stvarnost ) valjda treba da se i dalje veselimo.

Kako ti @ahuseino vidis americku unutrasnju/spoljnju politiku u naredne 4 godine ? Prosvijetli nas ( samo nemoj reci da ce se Obama koncentrisati na "stabilizaciju ekonomije u USA u prve 2 godine" jer je to fraza koja nista ne znaci ).
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3527 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by pici »

ahuseino wrote::evil: :evil: :evil: :evil:

UNISTISHE TEMU :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

U PICHKKU MATERINU VISHE..... :twisted: :twisted: :evil:
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

I SA OVIM JEBENIM TEORIJAMA

:x :x :x :evil: :evil: :evil:

:evil: :evil: :evil: :evil:

jarane no sikiriki ;-) bolje i laprdat o SF teorijama neg se zamajavat da je zemlja okrugla :mrgreen: (nadam se da si skonto :mrgreen: ;-) )
jefferson

#3528 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

ahuseino wrote::evil: :evil: :evil: :evil:

UNISTISHE TEMU :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

U PICHKKU MATERINU VISHE..... :twisted: :twisted: :evil:
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

I SA OVIM JEBENIM TEORIJAMA

:x :x :x :evil: :evil: :evil:

:evil: :evil: :evil: :evil:
E moj Huso, najpopularniji forum u drzavi, najsiromasnija drzava, a 5 skoro najpopularnijih tema o SAD i politici. Onaj veleposlanik kada odgovori na neki post isto virus ko da udje na temu!
ahuseino

#3529 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

Latinica wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Čemu galama :? :?
Ovo je jedna od rijetkih tema gdje se ovako dugo svi drže teme.

Lakse je poredati 15 smajlija i opsovati nego razmisliti. :zjev:

I ja sam jedva cekla da Obama pobijedi i nadam se i dalje da ce se nesto promijeniti nabolje.

Ali stvar je u tome da bi bila potrebna tako korjenita promjena u zapadnjackim drustvima, da sto vise razmisljam sve manje vjerujem da je to i moguce. Dok banke kukumavce za novac od drzava i Saudijskih princeva, dok je Island bankrotirao, a Pakistan i ko zna koliko jos zemalja ukljucujuci i BiH pred bankrotom, dok se u Afganistanu, Iraku, Kongu odvijaju ratovi bez ikakvog smisla, i daleko od ociju javnosti ( ooops, da nije bilo par postenih i nepotkupljivih novinara negdje '93 ko zna kako bi danas izgledala bosanska stvarnost ) valjda treba da se i dalje veselimo.

Kako ti @ahuseino vidis americku unutrasnju/spoljnju politiku u naredne 4 godine ? Prosvijetli nas ( samo nemoj reci da ce se Obama koncentrisati na "stabilizaciju ekonomije u USA u prve 2 godine" jer je to fraza koja nista ne znaci ).
Dubina razmisljanja je izgleda relativan termin ovdje... ja "ne razmisljam" a mislim da znam DALEKO vishe nego mnogi ovdje... teoretichari "razmishljaju" a pomeni nemaju pojma dalje od onoga sto im se servira... a puno rupa... samo... zahtjevno je pravo razmishljanje, trazi inteligencije, edukovanja i izvora... mnogima fali ovdje kojesta :-?

... pa citiraju sve ovo kao argumente ;-)

Zasto si ti onda jedva chekala da pobjedi Obama? Dali je to hipokritichno od tebe?
... mislim ako ga je "neko postavio" i ako neche biti nikakve razlike? Ima li to smisla?

Moje vidjenje slijedeche 4 i 8 godina sam postao gore; i stojim iza toga.
Ovim teorijama je lijek jedino vrijeme; na zalost, morache se chekati.

Takodje chekam februar - mart konc logore. Vidjeches koliko chu se tad razapsovat na forumu, i koliko smajlija che biti. :twisted: Ima da me banuju na 6 mjeseci. :evil:
Latina

#3530 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Latina »

Dragi @ahuseino,

Postavila sam ti konkretno pitanje u vezi sa unutarnjom/spoljnjom politikom Amerike u naredne 4 godine. Nisam dobila odgovor, samo pokusaj licnih diskvalifikacija . :zjev:

Sta te sprijecava da to sto ZNAS podijelis s nama ( kazes negdje si to vec postirao, trebala bih pretrazivati tvoje postove ) ?

p.s. Jedva sam cekala da pobijedi Obama jer nada umire posljednja.
Jara

#3531 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Jara »

Naslovnica Mladine ;-)

Image
zonbirile

#3532 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

latinice
Učinjena je promjena da se smire duhovi,rastali tal od zadnje pljačke i pripremi teren za naredni period,jer na Božić 2013 FED gubi koncesiju na štampanje dolara.
tranquil

#3533 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by tranquil »

Eto par ljudi su sa youtube filmovima razotkrili cijelu zavjeru o Novom Svjetskom Poretku. Ma bravo.

Ozbiljno. Povjerujete svakom filmiću o svakakvim teorijama bez trunke kritičkog razmišljanja, i prihvatate sve što čujete a što se uklapa sa vašim predubjeđenjima, bez obzira na to koliko nelogično bilo, pri tome optužujući druge za isti nedostatak kritičnosti.

Pored toliko pravih problema, vi trošite svoje vrijeme i energiju, ali što je najgore i tuđe vrijeme i energiju u to neko ubjeđivanje, propagandu, misionarstvo...

Eto NWO 2013. Živi bili pa vidjeli. Ima li šta bliže što je u kalendaru, pa da možemo provjeriti vaše teorije na djelu? Bila je pobjeda McCaina po mnogima sličnim vama, pa eto šta bi?

"Sve se namješta za pobjedu McCaina", "Meni nešto smrdi" itd. itd. U međuvremenu je i Obama postao dio NWO-a. Šta je iduće u kalendaru za preuzimanje svijeta, brzo dajte mi raspored, da mogu zaokružiti na kalendaru?
ahuseino

#3534 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

tranquil wrote:Eto par ljudi su sa youtube filmovima razotkrili cijelu zavjeru o Novom Svjetskom Poretku. Ma bravo.

Ozbiljno. Povjerujete svakom filmiću o svakakvim teorijama bez trunke kritičkog razmišljanja, i prihvatate sve što čujete a što se uklapa sa vašim predubjeđenjima, bez obzira na to koliko nelogično bilo, pri tome optužujući druge za isti nedostatak kritičnosti.

Pored toliko pravih problema, vi trošite svoje vrijeme i energiju, ali što je najgore i tuđe vrijeme i energiju u to neko ubjeđivanje, propagandu, misionarstvo...

Eto NWO 2013. Živi bili pa vidjeli. Ima li šta bliže što je u kalendaru, pa da možemo provjeriti vaše teorije na djelu? Bila je pobjeda McCaina po mnogima sličnim vama, pa eto šta bi?

"Sve se namješta za pobjedu McCaina", "Meni nešto smrdi" itd. itd. U međuvremenu je i Obama postao dio NWO-a. Šta je iduće u kalendaru za preuzimanje svijeta, brzo dajte mi raspored, da mogu zaokružiti na kalendaru?
Ima...

Valika svjetska tragedija...
Konc logori po Americi...
NWO...

... sve do februara.

samo prati @vleposlanika
RtrnOfSalisbury

#3535 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by RtrnOfSalisbury »

uglavnom ste svi u zabludi glede 2013. jer nje nece ni biti kako je erabolirano od niza eksperata, 2012. ce galaksije uci u jednu plohu i cao. Zato cia i ostale organizacije moraju obami dati uvid u areal 51, knjigu tajni, i dakako teslinu fri enerdzi jer bi se pomocu nje moglo sprijeciti beskorisno trosenje neiskoristene energije u cilju pomjeranja nebeskije tijela. izvanzemaljci moraju sa obamom ostvariti blizi kontakt jer i njih se ovo itekako tice a ne samo da letaju svojim letjelicama i otimaju ljude. signitivno je sto obama nikako nije spomeno ni izvanzemaljce ni srusene nebodere, to moze znaciti samo jedno da opet rade zavjere i pricaju o ekonomiji i ratovima a ne o stvarnim problemima.
zonbirile

#3536 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

tranquil
Blažen bio u neznanju,na osnovu filma bih pisao kao i ti,a i film nisi skontao.Kako da diskutujemo ja i ti kada ti ništa o tome ne znaš,a na kraju nećeš se ni izviniti.
Samo odgovori sa da ili ne.
Znaš li da je FED privatan,štamparija novca u privatnim rukama
Znaš li da su na Božić 1913 dobili pravo da to rade sto godina
Znaš li da je Kenedi izgubio glavu pokušajući da im to oduzme
Znaš li da su 2007 naplatili 170 milijardi kamata
Znaš li da je porez na dohodak neustavna kategorija u USA
Znaš li scenario zadnje krize i aktere
Znaš li finansijere kandidata
Znaš li ko su masoni iznad 33
i još desetine pitanja,ali odgovori na ova,nemoj da se prepucavamo.
jeza u ledja

#3537 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Ahmadinejad poslao cestitke Obami:

In the name of God, the Compassionate, the Merciful

Mr. Barack Obama

President-elect of the United States of America

I congratulate you on having gained the majority of the votes of those who took part in the election. As you know, the chances that God gives to his subjects pass swiftly. They can be used for the perfection of humanity and to the benefit of nations or, God forbid, to the detriment of nations.

I hope you will choose to honor the real interests of people and justice and equity over the insatiable appetites of the selfish minority. Use this chance to serve to the extent you can. And leave a good name behind for yourself.

People expect an immediate and clear response to the pressure for fundamental change in the American government's policies, both foreign and domestic. This is the desire of all the world's nations and of the American nation as well, and it should be the objective and basis of all your future government's programs and actions.

On the one hand, the American nation, which has spiritual inclinations, expects your government to focus its energy and will on serving the people; dealing with the current economic crisis; restoring the country's standing, morale and hope; eradicating poverty and discrimination; and renewing respect for individuals, their safety and their rights. It also expects policies that will strengthen the foundations of the family -- part of the teachings of the holy prophets, who are also revered in America.

On the other hand, the nations of the world expect an end to policies based on warmongering, invasion, bullying, trickery, the humiliation of other countries by the imposition of biased and unfair requirements, and a diplomatic approach that has bred hatred for America's leaders and undermined respect for its people. They want to see actions based on justice, respect for the rights of human beings and nations, friendship and non-intervention in the affairs of others. They want the American government to keep its interventions within its own country's borders.

In the sensitive Middle East region, in particular, the expectation is that the unjust actions of the past 60 years will give way to a policy encouraging full rights for all nations, especially the oppressed nations of Palestine, Iraq and Afghanistan.

The great civilization-building and justice-seeking nation of Iran would welcome major, fair and real changes, in policies and actions, especially in this region.

If steps are taken in the path of righteousness, toward the goal of carrying out the teachings of the holy prophets, it is hoped that almighty God will help and that the enormous damage done in the past will be somewhat diminished.

I ask the high God to grant all of humanity and all nations health and happiness, honor and prosperity, and to grant rulers and officials the ability to learn from the past and to use every chance to serve, to spread love and kindness, to eradicate oppression, to do justice and to follow the holy guidelines.

Mahmoud Ahmadiniejad

http://www.campaigniran.org/casmii/inde ... =node/6803
Latina

#3538 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Latina »

Jara wrote:Naslovnica Mladine ;-)

Image
Sto ce reci da Promjenu svi prizeljkuju, nadam se da ce se i desiti.
tranquil wrote:Eto par ljudi su sa youtube filmovima razotkrili cijelu zavjeru o Novom Svjetskom Poretku. Ma bravo.

Misljenje ne formiram na video-klipovima, ove o Americkim Indijancima postirala sam jer su se poklopili sa mojim misljenjem.

Licno misljenje o nezajazljivosti pohlepe ( nekih ) ljudi i ozbiljnosti situacije u svijetu formiram na osnovu klimatskih promjena, svjetskog ekonomskog Burzovnog kraha i stravicnih imperijalistickih ratova. Sto ce reci da misljenje formiram na osnovu cinjenica.
Last edited by Latina on 09/11/2008 21:29, edited 2 times in total.
tranquil

#3539 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by tranquil »

zonbirile wrote:tranquil
Blažen bio u neznanju,na osnovu filma bih pisao kao i ti,a i film nisi skontao.Kako da diskutujemo ja i ti kada ti ništa o tome ne znaš,a na kraju nećeš se ni izviniti.
Samo odgovori sa da ili ne.
Znaš li da je FED privatan,štamparija novca u privatnim rukama
Znaš li da su na Božić 1913 dobili pravo da to rade sto godina
Znaš li da je Kenedi izgubio glavu pokušajući da im to oduzme
Znaš li da su 2007 naplatili 170 milijardi kamata
Znaš li da je porez na dohodak neustavna kategorija u USA
Znaš li scenario zadnje krize i aktere
Znaš li finansijere kandidata
Znaš li ko su masoni iznad 33
i još desetine pitanja,ali odgovori na ova,nemoj da se prepucavamo.
Ne znam većinu tih stvari, ali imam osjećaj da ti pouzdano znaš sve odgovore, da si ih saznao iz jako pouzdanih izvora, i da ćeš nam sada to sve detaljno elaborirati.

Ja se bojim ljudi koji tvrde da znaju sve odgovore.
[Matrix]

#3540 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by [Matrix] »

Latinica wrote:Evo kako mudri americki Indijanci vide Ameriku ( i njene klonove u svijetu ) :

Indigenous Native American Prophecy ( Elders Speak Part 1 )

Indigenous Native American Prophecy ( Elders Speak Part 2

Na samom pocetku covjek kaze - Vrijeme evolvira, a onda dodje do mjesta gdje se ponovo obnavlja. Prvo dodje vrijeme Prociscenja, a onda vrijeme Obnavljanja. Veoma smo se priblizili tom trenutku.

Nema nikakve tajne, mistike ni magije. Da bi Obama promijenio stanje ( beskonacni niz postupaka proizaslih iz pohlepe i njihovih posljedica ) dovoljno je da koristi zdrav razum. Zdrav razum je na Zapadu jako, jako oslabio i vracanje istog na politicku scenu bi mu trebao biti prioritet broj 1. Druga stvar pomenuta u ovim video prikazima je pitanje licne odgovornosti.

Svi pricaju o ( ljudskim ) pravima, niko ne prica o ( ljudskoj ) odgovornosti.

Do your thinking for yourself man.
:thumbup:

p.s ako trebas neku e-knjigu o pojmu odgovornosti.prije par mjeseci sam skanirao "Hans Jonas:Princip odgovornost".Istina pojam odgovornosti je ovdje sire postavljen
ne odnosi se samo na izazove "stare etike" a koja je orjentirana antropoloski,na covjeka i medjuljudske odnose vec ima u vidu odgovornost za buducnost covjecanstva.
Hans Jonas je filozof pa je knjiga filozofija (ne)odgovornosti znanstveno-tehnicke civlilizacije proizasle iz njenog posezanja u nedjeljivost prirode kako kosmickog poretka.
ako zelis ,javi se na PP sa mailom.
kirby

#3541 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by kirby »

gasite temu,nasikirao sam se pravo :D :D :run:
tranquil

#3542 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by tranquil »

Latinica wrote:

Misljenje ne formiram na video-klipovima, ove o Americkim Indijancima postirala sam jer su se poklopili sa mojim misljenjem.

Licno misljenej o nezajazljivosti pohlepe ( nekih ) ljudi i ozbiljnosti situacije u svijetu formiram na osnovu klimatskih promjena, svjetskog ekonomskog Burzovnog kraha i stravicnih imperijalistickih ratova. Sto ce reci da misljenje formiram na osnovu cinjenica.
Nisam zapravo mislio na tebe, nego na ovo veselo društvo što priča o iluminatima i novom svjetskom poretku :lol:

Inače jesam za zdravu dozu kritičnosti prema svemu, naročito prema onima koji sami sebe proglašavaju "vođama slobodnog svijeta".
Latinica wrote:

Image
E da, i ja sam isto za promjene. Iskreno - nadam se ali ne očekujem ništa drastično pozitivno. Postoji sistem unutar koga taj predsjednik U.S.A. djeluje i postoje granice tog sistema izvan kojih je teško izaći. Moguće je i mijenjati te granice - ali to ide jako sporo i mukotrpno.

Obamu doživljavam kao čovjeka koji definitivno ima "nešto" - e sada, to bi mogla biti gluma, ali u svakom slučaju imao on to "nešto" ili ne, suočiti će se sa granicama tog sistema koji postoji već decenijama. Za 4 godine ćemo ocjenjivati rezultate, vidjeti ko je griješio a ko ne. Da sam Amer, vjerovatno bih glasao za njega (za starca sigurno ne bih, samo je pitanje da li bih, naopak kakav jesam, izabrao neku varijantu koja nema nikakve šanse).

Svoj djelimični pesimizam temeljim na mom mišljenju da predsjednik U.S.A. ne vodi glavnu riječ u tom sistemu na čijem se čelu nalazi, samo za razliku od _veleposlanika & co., ne mislim da iza svega stoje neka tajna društva, nego samo dobri stari "truhli" kapitalizam, velike pare i njihovi vlasnici, prilično javni ljudi. Zato ne očekujem puno od Obame, ne sumnjam da će puno pokušati ali kao što sam već rekao - sačekajmo par godina pa onda dajimo ocjene o radu. Kakvi iluminati, masoni 33-ćeg stepena, Kennedy-jeve ubice, lonci i bakrači. Ako sam ja u pravu, u tako definiranim granicama, bez obzira na ograničenja, Obama i dalje ima puno više manevarskog prostora za pozitivno djelovanje nego u slučaju da su u pravu teoretičari zavjere - ako su oni u pravu, Obama ne samo da nema nikakvog manevarskog prostora, nego je čak "njihov" igrač.

Dakle, bez histerije, bez erupcija oduševljenja - sačekajmo šta će se dalje desiti. Obamu čeka težak period - kada dođe na vlast, svi svjetski ekstremisti će svojim akcijama testirati njegovu liniju tolerancije i praviti akcije samo da bi vidjeli reakciju, kako bi znali s kim imaju posla. Tako da mislim da ćemo prvih mjeseci 2009 svi saznati ko je zapravo Barack Obama.
ahuseino

#3543 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

tranquil wrote:
Latinica wrote:

Licno misljenej o nezajazljivosti pohlepe ( nekih ) ljudi i ozbiljnosti situacije u svijetu formiram na osnovu klimatskih promjena, svjetskog ekonomskog Burzovnog kraha i stravicnih imperijalistickih ratova. Sto ce reci da misljenje formiram na osnovu cinjenica.
Nisam zapravo mislio na tebe, nego na ovo veselo društvo što priča o iluminatima i novom svjetskom poretku :lol:

Inače jesam za zdravu dozu kritičnosti prema svemu, naročito prema onima koji sami sebe proglašavaju "vođama slobodnog svijeta".
Latinica wrote:

Image
E da, i ja sam isto za promjene. Iskreno - nadam se ali ne očekujem ništa drastično pozitivno. Postoji sistem unutar koga taj predsjednik U.S.A. djeluje i postoje granice tog sistema izvan kojih je teško izaći. Moguće je i mijenjati te granice - ali to ide jako sporo i mukotrpno.

Obamu doživljavam kao čovjeka koji definitivno ima "nešto" - e sada, to bi mogla biti gluma, ali u svakom slučaju imao on to "nešto" ili ne, suočiti će se sa granicama tog sistema koji postoji već decenijama. Za 4 godine ćemo ocjenjivati rezultate, vidjeti ko je griješio a ko ne. Da sam Amer, vjerovatno bih glasao za njega (za starca sigurno ne bih, samo je pitanje da li bih, naopak kakav jesam, izabrao neku varijantu koja nema nikakve šanse).

Svoj djelimični pesimizam temeljim na mom mišljenju da predsjednik U.S.A. ne vodi glavnu riječ u tom sistemu na čijem se čelu nalazi, samo za razliku od _veleposlanika & co., ne mislim da iza svega stoje neka tajna društva, nego samo dobri stari "truhli" kapitalizam, velike pare i njihovi vlasnici, prilično javni ljudi. Zato ne očekujem puno od Obame, ne sumnjam da će puno pokušati ali kao što sam već rekao - sačekajmo par godina pa onda dajimo ocjene o radu. Kakvi iluminati, masoni 33-ćeg stepena, Kennedy-jeve ubice, lonci i bakrači. Ako sam ja u pravu, u tako definiranim granicama, bez obzira na ograničenja, Obama i dalje ima puno više manevarskog prostora za pozitivno djelovanje nego u slučaju da su u pravu teoretičari zavjere - ako su oni u pravu, Obama ne samo da nema nikakvog manevarskog prostora, nego je čak "njihov" igrač.

Dakle, bez histerije, bez erupcija oduševljenja - sačekajmo šta će se dalje desiti. Obamu čeka težak period - kada dođe na vlast, svi svjetski ekstremisti će svojim akcijama testirati njegovu liniju tolerancije i praviti akcije samo da bi vidjeli reakciju, kako bi znali s kim imaju posla. Tako da mislim da ćemo prvih mjeseci 2009 svi saznati ko je zapravo Barack Obama.
:thumbup:
JThomas

#3544 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by JThomas »

bravo @tranquil :thumbup:

opet kažem, beskrajno mi je drago što je pobijedio obama a ne mccain.

ali, sistem je sistem. on se mijenja vrlo sporo i postepeno. kapitalizam će i dalje ostati kapitalizam. rat u iraku nije plod islamofobije, kao što neupućeni misle...on ju je samo iskoristio da pojedinci zgrnu ogromnu dobit. a ti pojedinci iz sjene, finansijeri, bankari, naftne kompanije, trgovci oružjem, razni haliburtoni i blackwateri...oni su ostali tu gdje su. kapital...sve je u kapitalu. možda ti iluminati i postoje, bog bi ga znao...ali šta će konspiracija onima koji drže ekonomsku moć, koji drže naftu, koji drže valutu i monetarni sistem, oružje i sve ostalo?

zato mislim da je RADIKALNE promjene iluzorno očekivati...naročito u vanjskoj politici, jer ih od drugog svjetskog rata naovamo nije bilo. a vala i prethodnici su mu zadali zadaću, i uz najbolju volju, ovolika govna bi bilo posao počistiti.

no ako ništa, ovo neko pozitivno raspoloženje u cijelom svijetu je u neku ruku dobro i samo po sebi.
_veleposlanik

#3545 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by _veleposlanik »

tranquil wrote: E da, i ja sam isto za promjene. Iskreno - nadam se ali ne očekujem ništa drastično pozitivno. Postoji sistem unutar koga taj predsjednik U.S.A. djeluje i postoje granice tog sistema izvan kojih je teško izaći. Moguće je i mijenjati te granice - ali to ide jako sporo i mukotrpno.

zonbirile ti je vec rekao o cemu se radi, govore hiljade ljudi, intelektualaca, politicara, analiticara... svi su upleteni u jednu veliku teoriju zavjere da bi nas zbunili, kako bismo bili buntovnici sistema i srusili postene igrace poput Busha, Chenneya... a za Rockefellere, Rothschilde, Morgane i Sachse - nikad cuo, stoga ne bi se ni trebali imati u obzir... plitko razmisljanje :roll:

kao prvo, pogledaj moj avatar, uzmi novcanicu od jedan dolar pa malo prouci... procitaj nesto o nastanku tog simbola, o njegovom protezanju kroz historiju... provjeri sve citate iz Zeitgeista, oba. potrazi bivse politicare koji su to uvidjeli i javno upozorili... procitaj ovaj dio: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 7#p2236947 , sto je ahuseino olimpijski preskocio. sta jos treba da ti prinesem dragi tranquilu, de reci? jos uvijek ti nista od ovog nema smisla? ni Kennedy? ni Aaron Russo? ni desetine novinara, istrazivaca i raznoraznih knjiga (koje sam svakako pretrazio, iscitao - zadaca koju ti ne zelis da uradis) itd???

pa prva dva covjeka Obame su Zionisti, zar to nije nimalo "sumnjivo"?? jos nije, vjerujem... Bush i Kerry, javno poznati clanovi Skull & Bones kulta, pa opet niko o tom ne komentarise. niko o tom i ne zna nista, a ustvari tu su nastali mentori CIA-e, i raznorazni paktovi sa drugim tajnim kultovima - Yale University... zasto to makar ne ispitas da sebi dokazes to sto tvrdis??? 11. septembar, lafo Bin Laden... WTC7???

dalje, WTC 1993. dokazani autoatentat, Oklahoma 1995. dokazani autoatentat, pa 11. mart u Madridu i 7. juli u Londonu takodjer... umjesto da ko papagaj govoris "teorija zavjere", uradi svoju zadacu, potrazi sebi protuverziju i dokaze da ne dolaze od vlade ili aktera ovih masakara... citaj o svjetskim zavjerama proslih decenija, o Hitleru i americkim dilovima po nazi Njemackoj tokom II Svjetskog Rata... o Project Paperclipu - kradji kompletne nazi inteligencije, naucnika, stratega, doktora, mislilaca... treba li jos sta? kada pocnes o ovom, sam ces skontati koliko si opaljen po usima, i vjerovao dosada najvecim tiranima na planeti, sa debelim kubanskim cigaretama, u odijelima i masnim brkovima...

smijesno mi je, a sa tim ne zelim da ispadam pametniji, sto su nade u Obami iskrene, kada znamo da vanjska politika pogotovo Amerike uopste ne ovisi o jednom predsjedniku... mogao bih cijelu noc ovako pisati, ali to je sve strpano u ovih 600 komentara, gdje sam mnogo toga izostavio ili preskocio... to je citava historija covjecanstva koju sam trebas da otkrijes, inace ostajes takav, sretan kakav jesi, prihvatajuci ono sto ti je servirano i ostavsi ravnodusan prema pravoj slici, jedinoj istini...

ja te pozivam da mi dokazes da u svemu sto nabrojah nisam u pravu. ahuseina preskacem, jer vidim koliko je iskren i posten u svojim namjerama...
niskoprofilni

#3546 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by niskoprofilni »

WASHINGTON (AFP) - The official website of US President-elect Barack Obama for his transition to the White House, www.change.gov, went online on Thursday inviting users to offer their ideas for the future of the country.

Under the headline of “Open Government,” the website asks readers to “Share Your Vision” via email.

“The story of the campaign and this historic moment has been your story,” the website states. “Share your story and your ideas, and be part of bringing positive lasting change to this country.”

The website’s homepage notes that it’s “75 days until inauguration,” when Obama is to be sworn in as president on January 20, 2009.
paratrooper

#3547 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by paratrooper »

niskoprofilni wrote:WASHINGTON (AFP) - The official website of US President-elect Barack Obama for his transition to the White House, www.change.gov, went online on Thursday inviting users to offer their ideas for the future of the country.

eto povoljne prilike za ambasadora da iskaze svoje nezadovoljstvo i da predlozi rjesenje, ovako smori nevine ljude :mrgreen:
Paolo Volpe & Sons

#3548 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Paolo Volpe & Sons »

Ako puno zatalasa pridruzice se A. Lincoln-u i J.F. Kennedy-ju (Istorija - Uciteljica zivota)
a ako ne zatalasa onda je USA = Hollywood :dance:
:bih:
Banksy

#3549 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Banksy »

Ovo puštati uvijek i stalno. Onima koji jadikuju, a 'one' nedjelje piju kafu u Štrosmajerovoj.

This is Democracy

http://www.youtube.com/watch?v=FS4RF8Sh6gg
tranquil

#3550 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by tranquil »

_veleposlanik wrote:ja te pozivam da mi dokazes da u svemu sto nabrojah nisam u pravu. ahuseina preskacem, jer vidim koliko je iskren i posten u svojim namjerama...
Lol. Nemam vremena da se bavim tim stvarima, da siječem svaku tvoju rečenicu i pronalazim neke "dokaze" preko Interneta (a preko ovog medija dokazi jedne strane su validni koliko i druge). Tvoj je, haman pa posao, da dokazuješ da si u pravu, a jako loše ti ide - do sada nisi nikoga ubijedio osim što imaš klimanje glavom ljudi koji su već imali slična ubjeđenja, tako da samo potvrđuju sve što im se slaže za ranije definiranim ubjeđenjima.
Post Reply