tranquil wrote:
E da, i ja sam isto za promjene. Iskreno - nadam se ali ne očekujem ništa drastično pozitivno. Postoji sistem unutar koga taj predsjednik U.S.A. djeluje i postoje granice tog sistema izvan kojih je teško izaći. Moguće je i mijenjati te granice - ali to ide jako sporo i mukotrpno.
Obamu doživljavam kao čovjeka koji definitivno ima "nešto" - e sada, to bi mogla biti gluma, ali u svakom slučaju imao on to "nešto" ili ne, suočiti će se sa granicama tog sistema koji postoji već decenijama. Za 4 godine ćemo ocjenjivati rezultate, vidjeti ko je griješio a ko ne. Da sam Amer, vjerovatno bih glasao za njega (za starca sigurno ne bih, samo je pitanje da li bih, naopak kakav jesam, izabrao neku varijantu koja nema nikakve šanse).
Svoj djelimični pesimizam temeljim na mom mišljenju da predsjednik U.S.A. ne vodi glavnu riječ u tom sistemu na čijem se čelu nalazi, samo za razliku od _veleposlanika & co., ne mislim da iza svega stoje neka tajna društva, nego samo dobri stari "truhli" kapitalizam, velike pare i njihovi vlasnici, prilično javni ljudi. Zato ne očekujem puno od Obame, ne sumnjam da će puno pokušati ali kao što sam već rekao - sačekajmo par godina pa onda dajimo ocjene o radu. Kakvi iluminati, masoni 33-ćeg stepena, Kennedy-jeve ubice, lonci i bakrači. Ako sam ja u pravu, u tako definiranim granicama, bez obzira na ograničenja, Obama i dalje ima puno više manevarskog prostora za pozitivno djelovanje nego u slučaju da su u pravu teoretičari zavjere - ako su oni u pravu, Obama ne samo da nema nikakvog manevarskog prostora, nego je čak "njihov" igrač.
Dakle, bez histerije, bez erupcija oduševljenja - sačekajmo šta će se dalje desiti. Obamu čeka težak period - kada dođe na vlast, svi svjetski ekstremisti će svojim akcijama testirati njegovu liniju tolerancije i praviti akcije samo da bi vidjeli reakciju, kako bi znali s kim imaju posla. Tako da mislim da ćemo prvih mjeseci 2009 svi saznati ko je zapravo Barack Obama.
zonbirile ti je vec rekao o cemu se radi, govore hiljade ljudi, intelektualaca, politicara, analiticara... svi su upleteni u jednu veliku teoriju zavjere da bi nas zbunili, kako bismo bili buntovnici sistema i srusili postene igrace poput Busha, Chenneya... a za Rockefellere, Rothschilde, Morgane i Sachse - nikad cuo, stoga ne bi se ni trebali imati u obzir... plitko razmisljanje
kao prvo, pogledaj moj avatar, uzmi novcanicu od jedan dolar pa malo prouci... procitaj nesto o nastanku tog simbola, o njegovom protezanju kroz historiju... provjeri sve citate iz Zeitgeista, oba. potrazi bivse politicare koji su to uvidjeli i javno upozorili... procitaj ovaj dio:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 7#p2236947 , sto je ahuseino olimpijski preskocio. sta jos treba da ti prinesem dragi tranquilu, de reci? jos uvijek ti nista od ovog nema smisla? ni Kennedy? ni Aaron Russo? ni desetine novinara, istrazivaca i raznoraznih knjiga (koje sam svakako pretrazio, iscitao - zadaca koju ti ne zelis da uradis) itd???
pa prva dva covjeka Obame su Zionisti, zar to nije nimalo "sumnjivo"?? jos nije, vjerujem... Bush i Kerry, javno poznati clanovi Skull & Bones kulta, pa opet niko o tom ne komentarise. niko o tom i ne zna nista, a ustvari tu su nastali mentori CIA-e, i raznorazni paktovi sa drugim tajnim kultovima - Yale University... zasto to makar ne ispitas da sebi dokazes to sto tvrdis??? 11. septembar, lafo Bin Laden... WTC7???
dalje, WTC 1993. dokazani autoatentat, Oklahoma 1995. dokazani autoatentat, pa 11. mart u Madridu i 7. juli u Londonu takodjer... umjesto da ko papagaj govoris "teorija zavjere", uradi svoju zadacu, potrazi sebi protuverziju i dokaze da ne dolaze od vlade ili aktera ovih masakara... citaj o svjetskim zavjerama proslih decenija, o Hitleru i americkim dilovima po nazi Njemackoj tokom II Svjetskog Rata... o Project Paperclipu - kradji kompletne nazi inteligencije, naucnika, stratega, doktora, mislilaca... treba li jos sta? kada pocnes o ovom, sam ces skontati koliko si opaljen po usima, i vjerovao dosada najvecim tiranima na planeti, sa debelim kubanskim cigaretama, u odijelima i masnim brkovima...
smijesno mi je, a sa tim ne zelim da ispadam pametniji, sto su nade u Obami iskrene, kada znamo da vanjska politika pogotovo Amerike uopste ne ovisi o jednom predsjedniku... mogao bih cijelu noc ovako pisati, ali to je sve strpano u ovih 600 komentara, gdje sam mnogo toga izostavio ili preskocio... to je citava historija covjecanstva koju sam trebas da otkrijes, inace ostajes takav, sretan kakav jesi, prihvatajuci ono sto ti je servirano i ostavsi ravnodusan prema pravoj slici, jedinoj istini...
ja te pozivam da mi dokazes da u svemu sto nabrojah nisam u pravu. ahuseina preskacem, jer vidim koliko je iskren i posten u svojim namjerama...