NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cevapcinica

#3526 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cevapcinica »

Misirlija wrote:Kakve veze ima David Stern s tim? Mislio sam vise figurativno. Pogledaj u rijecnik ili nadrealiste da se prisjetis sta to znaci. :D

Sve je to u dure, samo u svojo opservaciji preskocio si momenat kada Melo faulira Kobija i jaranski ga potapsa po prsima a sudije mu zveknuse tehnicku, eto da pravda bude zadovoljena Jones je dodijeljen flagrant faul tako da sada ima trim, jos jedan i automatska suspenzija, anyway Magic - Nuggets jedini realno kosarkasko finale gdje igraju timovi a ne egoisticne individue.
Dragi moj pravila su pravila. Poslije dosudenog faula, svaki fizicki kontakt sa igracem daje automatsku tehnicku. I meni je bilo smijesno sto je CA dobio tehnicku ali pravila su jasna, nista nije izmisljeno. :-)
JThomas

#3527 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by JThomas »

ron jeremy je jedno šest puta bolji ofanzivni trener od mike browna, sve se na to svodi. mada nije to još gotovo, ni izbliza...noćas bi trebao biti prenos jelde?
hidrant

#3528 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

JThomas wrote:ron jeremy je jedno šest puta bolji ofanzivni trener od mike browna, sve se na to svodi. mada nije to još gotovo, ni izbliza...noćas bi trebao biti prenos jelde?
Sad?
Osporavati trenerske sposobnosti Browna je pomalo bezobrazno.
Zaboravlja se da je Ron Jeremy jedan od trenera koji najvise rade na pripremi utakmice,tako sto analizira igru
protivnika i cita njihove akcije.
Zasto se ne postavi pitanje da li je CLE uopce bolja momcad?
Po mom misljenju nije i to sam obrazlozio u prethodnim postovima.
Mislim a su bolji na 4 od 5 pozicija,a klupe obje ekipe su zanemarljive.
Takoder se zaboravlja losa odbrana tranzicije od strane CLE,sto Orlando obilato koristi,izuzev zadnje tekme.
Tu je radio sut za tri.
Steta sto REdick nije ukljucen u rotaciju.Jednostavno je milina gledati njegove suteve. :thumbup:
rIder

#3529 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by rIder »

Ubise ih tricama, mo williams i west preniski i u odbrani i u napadu u odnosu na orlandove trojkase (imaju ih 5-6 :roll: ), kada su brzo zavrsavali napade orlando se pogubio, ne znam sto stadose :?
JThomas

#3530 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by JThomas »

hidrant wrote:
JThomas wrote:ron jeremy je jedno šest puta bolji ofanzivni trener od mike browna, sve se na to svodi. mada nije to još gotovo, ni izbliza...noćas bi trebao biti prenos jelde?
Sad?
Osporavati trenerske sposobnosti Browna je pomalo bezobrazno.
Zaboravlja se da je Ron Jeremy jedan od trenera koji najvise rade na pripremi utakmice,tako sto analizira igru
protivnika i cita njihove akcije.
Zasto se ne postavi pitanje da li je CLE uopce bolja momcad?
Po mom misljenju nije i to sam obrazlozio u prethodnim postovima.
Mislim a su bolji na 4 od 5 pozicija,a klupe obje ekipe su zanemarljive.
Takoder se zaboravlja losa odbrana tranzicije od strane CLE,sto Orlando obilato koristi,izuzev zadnje tekme.
Tu je radio sut za tri.
Steta sto REdick nije ukljucen u rotaciju.Jednostavno je milina gledati njegove suteve. :thumbup:
pa ne zaboravlja se, to je JAKO bitan faktor, i to ga između ostalog i čini boljim trenerom. mike brown je odličan defanzivni trener, ali u napadu...stan van gundy AKA ron jeremy ga šije pet klasa.
LSD

#3531 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by LSD »

Ne znam na osnovu cega je Cleveland bolja ekipa od Orlanda?
Cavsi imaju mega-stara LeBrona (trenutno možda najboljeg košarkaša na svijetu) i odlicnog Mo Williamsa i ostalo pomocna radna šljakerska snaga koja je prosjek ili ispod prosjeka za NBA standarde.
Sa druge strane Orlando je timski mnogo jaci tim,imaju bolje igrace na svim pozicijama osim pozicije 3,naravno.
U napadu je Orlando daleko bolja ekipa (što i dokazuju u ovom finalu istoka)...cak im je i klupa bolja od klupe Cavsa.
I sve to bez kljucnog igraca i lidera ekipa Nelsona...e on ce im nedostajati u finalu itekako,posebno ako se tamo susretnu sa Denverom (mada mislim da ce Lakersi igrati u velikom finalu).
Dakle,Orlando je siguran finalist i to ce vjerovatno potvrditi vec u narednom mecu.
Na zapadu je druga prica...Denver sigurno nije ona ekipa od prošle godine koju su Lakersi pomeli,sad je to sasvim druga prica.
Ali opet ,serija se seli u L.A. i mislim da Lakersi nece dopustiti neko iznenađenje u ovim odlucujucim utakmicama, iako atmosfera u svlacionici nije dobra.Denver može do finala ako ponovi igre iz prve dvije utakmice tj.ako Billups uspije razigrati više od 2 suigraca...problem je što je ta igra sad procitana knjiga od strane Jacksona,tako da se Denver opasno pati u zadnje dvije utakmice...vrlo je moguce da vidimo i sedmu utakmice ove serije,ovdje je sve otvoreno do samog kraja.
hidrant

#3532 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

LSD wrote:Ne znam na osnovu cega je Cleveland bolja ekipa od Orlanda?
Cavsi imaju mega-stara LeBrona (trenutno možda najboljeg košarkaša na svijetu) i odlicnog Mo Williamsa i ostalo pomocna radna šljakerska snaga koja je prosjek ili ispod prosjeka za NBA standarde.
Sa druge strane Orlando je timski mnogo jaci tim,imaju bolje igrace na svim pozicijama osim pozicije 3,naravno.
U napadu je Orlando daleko bolja ekipa (što i dokazuju u ovom finalu istoka)...cak im je i klupa bolja od klupe Cavsa.
I sve to bez kljucnog igraca i lidera ekipa Nelsona...e on ce im nedostajati u finalu itekako,posebno ako se tamo susretnu sa Denverom (mada mislim da ce Lakersi igrati u velikom finalu).
Dakle,Orlando je siguran finalist i to ce vjerovatno potvrditi vec u narednom mecu.
Na zapadu je druga prica...Denver sigurno nije ona ekipa od prošle godine koju su Lakersi pomeli,sad je to sasvim druga prica.
Ali opet ,serija se seli u L.A. i mislim da Lakersi nece dopustiti neko iznenađenje u ovim odlucujucim utakmicama, iako atmosfera u svlacionici nije dobra.Denver može do finala ako ponovi igre iz prve dvije utakmice tj.ako Billups uspije razigrati više od 2 suigraca...problem je što je ta igra sad procitana knjiga od strane Jacksona,tako da se Denver opasno pati u zadnje dvije utakmice...vrlo je moguce da vidimo i sedmu utakmice ove serije,ovdje je sve otvoreno do samog kraja.
O Orlandu trubim vec dva mjeseca,al' drago mi je da su i ostali to skontali.

Kako mozes reci da su ih procitali u zadnje dvije utakmice?
U pon. su primili 120 poena i to 43 u zadnjoj cetvrtini.
LSD

#3533 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by LSD »

hidrant wrote:
LSD wrote:Ne znam na osnovu cega je Cleveland bolja ekipa od Orlanda?
O Orlandu trubim vec dva mjeseca,al' drago mi je da su i ostali to skontali.

Kako mozes reci da su ih procitali u zadnje dvije utakmice?
U pon. su primili 120 poena i to 43 u zadnjoj cetvrtini.
Nisam ja skonto da je Orlando odlicna ekipa zbog toga što ti trubiš vec dva mjeseca,vec sam to odavno znao :D :-)
OK,jesu im ovu zadnju zabili 120 koševa (to sam smetnuo sa uma :) ) ali su se patili itekako sa Lakersima u utakmicama 2 i 3...ne treba pominjati uopšte da je Jackson (jedan od najboljih trenera svih vremena) procitao igru Denvera tj.da je svjestan da su kljucevi uspjeha Denvera u rukama Billupsa...pa to im laici vidimo,a kamoli on.
Problem je može li se neutralisati taj kljuc i kako,na koji nacin...ako ništa bar ga probati maximalno ograniciti...e to kad bi uspjeli onda bi od Denvera dobili Cavse Zapada...Melo bi zabijao po 40 koševa redovno,forsirao bi maximalno,gledali bi silovanje i mazohizam i ekipa bi gubila...problem je Billups koji razigrava sve oko sebe.
hidrant

#3534 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Ma Denver je najbolji kolektiv u ligi i nevjerovatno raznovrsna ekipa u napadu.
Prosto je nemoguce ograniciti istu na ispod 100 poena,tako da LAL moze samo mahati usima.
Veceras ce K-Mart nekom slomit kicmu. 8-)
madner

#3535 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by madner »

Denver nece proci LA.

Odlicni su, ali LA za razliku od Cleavland ima sirinu u napadu. Melo je glup, bio je glup, ostat ce glup.
cevapcinica

#3536 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cevapcinica »

jutarnji wrote:
cevapcinica wrote:Ima pravde!!
Desi se ponekad :-D :-D . Al` fakat su navalili da gledaju kako se Kobe I leBrone krve u finalu.
Prvo LeBron ganja frajera po parketu da napravi kontakt, sekundu poslije onaj Varejano, ili kako ga americki komentator zove Vareza, izgura
Supermena k`o da je onaj njihov football a ne basket, sudija se naravno pravi lud.
Go Go Hidajet!!! :D
Zato sam i rekao da ima pravde!! Lebron se saplete i pade na kraju regularnog dijela utakmice i dobi dva slobodna. Katastrofa!
Misirlija

#3537 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Misirlija »

cevapcinica wrote:
Misirlija wrote:Kakve veze ima David Stern s tim? Mislio sam vise figurativno. Pogledaj u rijecnik ili nadrealiste da se prisjetis sta to znaci. :D

Sve je to u dure, samo u svojo opservaciji preskocio si momenat kada Melo faulira Kobija i jaranski ga potapsa po prsima a sudije mu zveknuse tehnicku, eto da pravda bude zadovoljena Jones je dodijeljen flagrant faul tako da sada ima trim, jos jedan i automatska suspenzija, anyway Magic - Nuggets jedini realno kosarkasko finale gdje igraju timovi a ne egoisticne individue.
Dragi moj pravila su pravila. Poslije dosudenog faula, svaki fizicki kontakt sa igracem daje automatsku tehnicku. I meni je bilo smijesno sto je CA dobio tehnicku ali pravila su jasna, nista nije izmisljeno. :-)

Ali Kobe nije dobio T kada je zalaktao Artesta
hidrant

#3538 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

madner wrote:Denver nece proci LA.

Odlicni su, ali LA za razliku od Cleavland ima sirinu u napadu. Melo je glup, bio je glup, ostat ce glup.

Cuj imaju sirinu.
Mozda i imaju protiv Utahe.
U ovoj seriji je samo Kobe na nivou i to se mora priznati,a nazivati najboljeg strijelca, u kosarci uopste,glupim,govori
o tvom neobjektivnom gledanju na ovu seriju.
Neelix

#3539 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

lakersi uzimaju, vjerovatno u 7, ko drugacije tvrdi, ne treba da zivi

ko god ih je imalo pratio ovog playoffa, vidio je da su lezerni u utakmciama koje im ne znace, ali kad ih se pritisne, odgovore punom snagom. sjetite se houstona, i poraza od 30 razlike, pa u sljedecoj pobjede od 40 :) upravo to ceka i denver veceras. predvidjam +30 za lakerse minimalno.
Neelix

#3540 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

sjecatel se ovoga :-) nenadjebivo :D
jasko_ba

#3541 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by jasko_ba »

02:00 NBA Play off: L.A. Lakers - Denver / izravan prijenos @ OBN
hidrant

#3542 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Sramota!

LAL je jednostavno morao pobijediti.
Previse smijesnih odluka da bi bile slucajnost.
Neelix

#3543 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

i tako, bice 4-2 kao sto sam i predvidio na pocetku serije.

sto se tice finala, nisam bas tako samopouzdan. orlando ne lezi lakersima nikako i puno bi mi draze bilo da je prosao cleveland. vidjecemo na sta ce to izaci.
madner

#3544 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by madner »

madner wrote:
hidrant wrote:U la la!

Sad je LAL malo strah?

Denver dokazuje svoju dominaciju,tako da je za ocekivati dvije pobjede u slj. dva meca.
Klocko, more bit bidne sedma tekma, a more bit bidne da LA uzme sljedece dvije.
Struuucnjak
hidrant

#3545 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

madner wrote: Struuucnjak
Naravno da se sada ne komentarisu sudije nakon onih sramotnih odluka.
Ma zna se da Lakersi moraju igrati finale.
Predlazem da se odmah proglase prvakom pa da se odigra postena utakmica u kojoj ce im Denver pokazati ko je
bolji.
madner

#3546 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by madner »

Sude sudije i za LeBricka pa opet 3:1.

To je izgovor, a Denver igra prljavo tako da ne znam kako bi to izgledalo kada bi odigrali jednu "posteno".
hidrant

#3547 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

madner wrote:Sude sudije i za LeBricka pa opet 3:1.

To je izgovor, a Denver igra prljavo tako da ne znam kako bi to izgledalo kada bi odigrali jednu "posteno".

Ne igraju prljavo,nego igraju musku playoff kosarku.
Nema veze.
Denver ce da dokaze da su bolja ekipa.
Idemo,sad u petak,uzet skalp curicama.
madner

#3548 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by madner »

Sta je musko u postavljanju noge?

Nisam nikad mogao Spurse zbog Bowena i njegovih akcija: "Postavi se tako da u padu iskrene nogu".
ja.neron

#3549 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by ja.neron »

madner wrote:Sta je musko u postavljanju noge?

Nisam nikad mogao Spurse zbog Bowena i njegovih akcija: "Postavi se tako da u padu iskrene nogu".
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

pogotovo kad su igrali finale zapada protiv Dalasa i kada su Steve Nash-u slomili nos a sudije ni mukaet što ovaj krvari i tako ga nastavili udarati do kraja utakmice
Misirlija

#3550 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Misirlija »

hidrant wrote:
madner wrote: Struuucnjak
Naravno da se sada ne komentarisu sudije nakon onih sramotnih odluka.
Ma zna se da Lakersi moraju igrati finale.
Predlazem da se odmah proglase prvakom pa da se odigra postena utakmica u kojoj ce im Denver pokazati ko je
bolji.
To se isto desilo Sacramentu i Portlandu prije nekoliko godina, bile su bolje ekipe ali sudije su ucinile svoje.
Interesantno da je jedan od tih sudija trenutno u zatvoru jer se kladio na Lakerse a da pri tome sudio utakmice Lakersima u finalu
zapadne konferencije. :lol:
Post Reply