Citati koje bi podijelili s drugima

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
_aja_

#3526 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by _aja_ »

Ko bi ga sreo i vidio, vjerovao bi mu. U velikim živahnim očima bilo je toliko sunca i čistog neba da se u njih nije moglo sumnjati. Školovan šarm i vješta riječ zaobljavali su utisak o lijepom i dragom biću.
Ali u Bosni uvijek ima dovoljno očiju koje vide.

Derviš Sušić
alchak.ba

#3527 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by alchak.ba »

Oni su se smijali meni što sam drugačiji, a ja sam se smijao njima što su svi isti (Bukowski)
shmizlica

#3528 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by shmizlica »

alchak.ba wrote:Oni su se smijali meni što sam drugačiji, a ja sam se smijao njima što su svi isti (Bukowski)
:thumbup:
vesela_sveska

#3529 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Javio bih ti se ja, ovako ponekad samo... Da se uvjerimo kako smo oboje dobro... Ali ne smijem. Više bih nam bola nanio nego što bih nas umirio. Ovako ćutimo oboje i nadamo se da je ono drugo dobro. Tamo negde. Daleko...
frameni

#3530 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by frameni »

"Zar ne vidiš koliko mi je važno da me obeštetiš? Da zatrpaš sobom prazninu što me plaši, da me izdvojiš između svih ljudi, da zaboraviš predrasude i zamišljeno nepotrebno dostojanstvo, da pošalješ do đavola sve pametne postupke jer nisu pametni, da me uvjeriš kako mi daješ sebe cijelu u zamjenu za ono što gubim ili da se praviš da je tako, da me obmaneš dok se ne naviknem na život, jer ovo što je sad, to nije život,već sjećanje i čekanje. Ali znam, uvjerio sam se, ti ne čuješ kad zovem upomoć, a da ti to kažem, ne bi vrijedilo, varka bi bila otkrivena, ne bih ti vjerovao ma šta da učinis ili bih mislio da sve činis iz sažaljenja.Možda tražim nemoguće, možda to čak ne bi ni bio lijek, a možda i ne možes da mi pomogneš .A ljubav ti je razumna jer joj ne vjeruješ suviše. Kao ni ja. Samo neću to da priznam."

Meša Selimović
frameni

#3531 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by frameni »

"Ljubav se zapali i uništava jezikom mržnje i uzajamnih optužbi. U bijesu i žestini se slama. Nakon razaranja, međutim, ipak ostane nešto njena traga što se poput neispunjene nade, sjećanja na strast koja nikad nije stigla do užitka, uhvati za misli i srce. Onda napokon umre, s nekoliko jednostavnih, skoro bezazlenih riječi. I odlaze duhovi, nestaju grijesi. Tako jest i uvijek će tako biti. Bez obzira što poduzimali."

Harold Robbins
frameni

#3532 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by frameni »

"Od zla sam dobila dosta dobrog. Šutnjom, potiskivanjem ničega, pažnjom i prihvatanjem stvarnosti, prihvatanjem stvari onakvim kakve jesu, ne onakvim kakve bih željela da budu. Radeći sve to, došla sam do neobične spoznaje, kao i snage, takve kakvu ranije nisam mogla ni zamisliti. Uvijek sam mislila da kada prihvatamo stvari, one nas baš nadjačaju na ovaj ili onaj način. Ovo definitivno nije tačno; prihvatanjem stvari neko može jedino da zauzme stav u odnosu na njih. Tako da sad imam namjeru da igram životnu igru, primajući sve što dolazi do mene, i dobro i loše, sunce i sjenke koje se zauvijek smjenjuju i, na ovaj način, također prihvatam sopstvenu prirodu sa svim njenim pozitivnim i negativnim stranama. Stoga, za mene, u svemu ima više života."

Murray Stein
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3533 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Entropio »

“Ja sam sakupljač neobičnih stvari. Neka drugi sakupljaju značke i marke. Ja sakupljam dane, časove i trenutke.”

Mika Antić
ptičica

#3534 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ptičica »

Entropio wrote:“Ja sam sakupljač neobičnih stvari. Neka drugi sakupljaju značke i marke. Ja sakupljam dane, časove i trenutke.”

Mika Antić
vesela_sveska

#3535 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Čovjek je čitav život u potrazi za jednim domom.

Jedini dom u kojemu mogu vječno stanovati je ljubav.
vesela_sveska

#3536 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Šta je to s nama i sa životom, u kakve se to konce splićemo, u šta upadamo svojom voljom u šta nevoljom, šta od nas zavisi, i šta možemo sa sobom? Nisam vješt razmišljanju, više volim život nego misao o njemu, ali kako god sam prevrtao, ispada da nam se većina stvari dešava mimo nas, bez naše odluke. Slučajnost odlučuje o ...mome životnom putu i o mojoj sudbini, i najčešće bivam doveden pred gotov čin, upadam u jedan od mogućih tokova, u drugi će me ubaciti samo druga slučajnost. Ne vjerujem da mi je unaprijed zapisan put kojim ću proći, jer ne vjerujem u neki naročit red ovoga svijeta. Ne odlučujemo, već se zatičemo. Strmoglavljeni smo u igru, punu nebrojenih izmjena, jednog određenog trenutka, kad nas samo ta prilika čeka, jedina ko ja nas može sačekati, u toku mješanja. Ne možes je zaobići, ni odbiti. Tvoja je, kao voda u
koju padneš. Pa plivaš, ili potoneš.

Tvrđava, Meša Selimović
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3537 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Entropio »

vesela_sveska wrote:Šta je to s nama i sa životom, u kakve se to konce splićemo, u šta upadamo svojom voljom u šta nevoljom, šta od nas zavisi, i šta možemo sa sobom? Nisam vješt razmišljanju, više volim život nego misao o njemu, ali kako god sam prevrtao, ispada da nam se većina stvari dešava mimo nas, bez naše odluke. Slučajnost odlučuje o ...mome životnom putu i o mojoj sudbini, i najčešće bivam doveden pred gotov čin, upadam u jedan od mogućih tokova, u drugi će me ubaciti samo druga slučajnost. Ne vjerujem da mi je unaprijed zapisan put kojim ću proći, jer ne vjerujem u neki naročit red ovoga svijeta. Ne odlučujemo, već se zatičemo. Strmoglavljeni smo u igru, punu nebrojenih izmjena, jednog određenog trenutka, kad nas samo ta prilika čeka, jedina ko ja nas može sačekati, u toku mješanja. Ne možes je zaobići, ni odbiti. Tvoja je, kao voda u
koju padneš. Pa plivaš, ili potoneš.

Tvrđava, Meša Selimović
pink floydd

#3538 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by pink floydd »

"Rad je stvorio čovjeka, a nerad gospodina." - nepoznati autor :lol:
tendzera

#3539 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by tendzera »

Dvije stvari definiraju čovjeka. Strpljenje kad nemaš ništa, i ponašanje kad imaš sve. ;-)
sour cherry

#3540 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by sour cherry »

tendzera wrote:Dvije stvari definiraju čovjeka. Strpljenje kad nemaš ništa, i ponašanje kad imaš sve. ;-)
Ovo je prejako,za zapisati.
alchak.ba

#3541 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by alchak.ba »

"Zivotinja je opasna kad je gladna, a covjek je opasan kad je sit" - A. I.
alchak.ba

#3542 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by alchak.ba »

Najveći neprijatelj znanja nije neznanje, već iluzija znanja. ~ Stiven Hoking
pink floydd

#3543 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by pink floydd »

Pamćenje je vještina, a zaboravljanje je umjetnost.
shmizlica

#3544 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by shmizlica »

sour cherry wrote:
tendzera wrote:Dvije stvari definiraju čovjeka. Strpljenje kad nemaš ništa, i ponašanje kad imaš sve. ;-)
Ovo je prejako,za zapisati.
šjooooooo, ja tendžere! :)
alchak.ba

#3545 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by alchak.ba »

"Kad vidis dobrog covjeka, pokusaj da nadmasis njegov primjer, kad vidis nekog loseg covjeka, ispitaj se da i ti nemas iste greske. - Confucius -
sour cherry

#3546 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by sour cherry »

Sun Tzu

Ukoliko poznaješ svog neprijatelja i ukoliko poznaješ samoga sebe - ne treba da se plašiš rezultata stotine bitaka.
ho oponopono

#3547 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ho oponopono »

...kakvi citati kakve trice okačim sve to mom macanu o rep! 8-)
alchak.ba

#3548 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by alchak.ba »

kakvi citati kakve trice okačim sve to mom macanu o rep!

-hopononon-
partybrakerica

#3549 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by partybrakerica »

"Najveće postignuće je da budete ono što jeste u svijetu koji konstanto pokušava da od vas napravi ono što niste."

Ralph Waldo Emerson
alchak.ba

#3550 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by alchak.ba »

"Cuvajte se sumnji, jer sumnje su najlaznije pomisli" Muhammed s.a.v.s.
Post Reply