Za vozilo i vozaca tako da kad mjenjas vozilo mjenjas table a to traje i po mjesec dana.O'zone wrote:Da li se TA-tablice vežu za vozilo kao obične ili za licencu ili za vozača?
Jer znam par taxista koji su mjenjali vozila i budu na običnim tablama a regularni su.
Sarajevski taksisti- dno dna
-
Bimmer_
#3526 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
-
Bimmer_
#3527 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Vecinu si u pravu osim auta, imaju ogranicenja auto mora imati klimu, ABS, zracne jastuke... Ali ne moze mene niko natjerat da radim npr. sa VW kad ja ne podnosim taj auto. Treba postojati donja granica ali nikako standardizacija. A ovi sto voze bolja auta imaju poticaj svakako.Imaju dosta vise posla od ovih sa losijimrespo wrote:ne moraju svi biti isti al nek su bar od jedne firme svi istiakcid wrote:I jednoobrazna boja automobila je jedna od potreba taxi usluga, bez obzira ko je nosilac prava na ovu uslugu.respo wrote:po meni je dobra ideja samo da kazu ok sad ce te svi dobiti licence al uz te i te uslove
mora auto biti 2005+ recimo
mora imati klimu 4 vrata klince palce
mora vozac biti propisno obucen
higijena takva
5 osnovanih zalbi oduzima se licenca i dovidjenja
nelegalnog poslije toga kazniti sa minimalno 5000 maraka uz oduzimanje vozila
vrlo brzo bi dosli na manji broj od danasnjih taksista uz to da bi ostali oni posteni i kulturni na ulici dok bi ostali otplacivali zajmove za kaznu i otkup svog auta od kantona
al i tu uvesti reda "niza" klasa recimo golf 5 pezo 308 i jos jedan model slican
zatim "srednja" sta ja znam pasat 508 insignia i slicno
i najvisa s klasa bmw 7 i sta ja znam audi 8
i jos par kombija i to je to
mada i ne mora biti ogranicen broj proizvodjaca al recimo ko ima luksuzniji ima nekih pogodnosti u placanju dadzbina i to je to
- respo
#3528 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
pa i rekao sam ovo s autima i ne mora al bi bilo lijepo bar na neki nacin ograniciti raznolikost
zato i narojah klase pa neka niza srednja i visoka
pa ti biraj otprilike
ne moraju svi biti al bar da firme budu
da ne bude paja jedan s klasa drugi golf 2 onda sa taxi jedan bmw 7 drugi ne znam ni ja opet golf 2
zato i narojah klase pa neka niza srednja i visoka
pa ti biraj otprilike
ne moraju svi biti al bar da firme budu
da ne bude paja jedan s klasa drugi golf 2 onda sa taxi jedan bmw 7 drugi ne znam ni ja opet golf 2
-
Avetinho
#3529 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja bih isto bio hemicar, ali ne podnosim epruvete. Ili hirurg, ali mi gadno gledat tudje organe ili krv, gluho bilo. Ili ucitelj, ali mi djeca idu na zivce. A mogao bih biti i taksista, ali mrzim golfove.Bimmer_ wrote: Vecinu si u pravu osim auta, imaju ogranicenja auto mora imati klimu, ABS, zracne jastuke... Ali ne moze mene niko natjerat da radim npr. sa VW kad ja ne podnosim taj auto. Treba postojati donja granica ali nikako standardizacija. A ovi sto voze bolja auta imaju poticaj svakako.Imaju dosta vise posla od ovih sa losijim
Da se hoce ovaj svijet malo prema meni prilagodit, bas bi mi bilo dobro.
-
The Realist
#3530 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kada su firme u pitanju, može se narediti da samo jedan model auta bude, ili eventualno dva (karavan kao drugi), te poneki kombi.
Ali ako se radi o udruženjima kao što je SA-Taxi, to ne ide, jer ipak su to samostalni poduzetnici, ili šta već, neće sada svi mijenjati automobile.
Ali ako se radi o udruženjima kao što je SA-Taxi, to ne ide, jer ipak su to samostalni poduzetnici, ili šta već, neće sada svi mijenjati automobile.
- seoBIH
#3531 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ako postoji u udruzenju praivlnik da auto mora biti to i to, ne vidim problem !?
-
Bimmer_
#3532 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Plaho glupo poredjenje ali eto... Ako se vec dize nivo zasto postaviti gornju granicu? Nema nikakve logike. Ako vec ima i auta od 100.000KM da covjek taksira njim zasto ga ograniciti na auto od 15.000KM koji nije ni blizu i oduzeti mu klijentelu koja izricito zahtjeva taj autoJa Sam Odavle wrote:Ja bih isto bio hemicar, ali ne podnosim epruvete. Ili hirurg, ali mi gadno gledat tudje organe ili krv, gluho bilo. Ili ucitelj, ali mi djeca idu na zivce. A mogao bih biti i taksista, ali mrzim golfove.Bimmer_ wrote: Vecinu si u pravu osim auta, imaju ogranicenja auto mora imati klimu, ABS, zracne jastuke... Ali ne moze mene niko natjerat da radim npr. sa VW kad ja ne podnosim taj auto. Treba postojati donja granica ali nikako standardizacija. A ovi sto voze bolja auta imaju poticaj svakako.Imaju dosta vise posla od ovih sa losijim
Da se hoce ovaj svijet malo prema meni prilagodit, bas bi mi bilo dobro.
-
Bimmer_
#3533 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Napisao sam gore koji je problem isto kao sto ti neces da sjedes u npr.Golf 2, postoje ljudi koji zahtjevaju viši nivo.123456789 wrote:Ako postoji u udruzenju praivlnik da auto mora biti to i to, ne vidim problem !?
To je odabrana klijentela koja traži visoke standarde i zašto gubiti te ljude standarizacijom automobila. Tebi je mozda svejedno, za par km mozes se prevesti u bilo cemu. Ali onaj ciko sto ga vozim napr. za Beograd, Loznicu, ljudi iz ambasada, to su sve ljudi koji zovu direktno na mobitel. Njima nije ni malo svejedno u cemu se voze, kakva su sjedista, imaju li grijanje i hladjenje sjedista, 8 zracnih jastuka, kakva je muzika itd. Ljudi placaju ali hoce klasu.
Ako izostavimo i to, postoji pravilnik kakav auto moze biti
Limuzina ili karavan
Klima
ABS
Zracni jastuk vozaca i putnika
....
I to je to.
Sto se udruzenja tice ne mogu oni nametnut pravilnik kad ja ne moram ni biti u udruzenju, mogu biti samostalni prevoznik da ne pripadam nikome.
-
Bimmer_
#3534 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Lahko ako nisi upucen nije svako fukara.wannabe_ultra wrote:kako taksisat moze uopste kupiti auto od 100.000![]()
Zar se toliko zaradjuje/ukrade kao vozac taksija
Neko ima i dodatni biznis pored ovoga koji dobro zaradjuje, porodicno naslijedje, prodao dedovinu, dobio na lutriji, itd. ne mora po onoj nasoj Bosanskoj svako ko ima vise mora da je ukrao
-
Bimmer_
#3535 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da sta je tu cudno?wannabe_ultra wrote:pored toga sto voze taksi su i privatnici
Poznajem mnogo ljudi koji rade taj posao, a gledajuci iz perspektive prosjecnog gradjanina Sarajeva (koji razmislja da mi je plata 800-900KM i na konju sam) nemaju finansijsku potrebu da rade. Neki rade samo zato sto su navikli da rade, neki da bi ubili vrijeme, neki zbog odrzavnja kontakata, neki to vide kao zaradu za svakodnevni zivot a za ostalo imaju druge prihode, drugi ljudi vode njihov biznis a on radi to jer se osjeca slobodnije i rasterecenji na tom poslu itd.
Sta sad ako ja imam poprilicno visoke prihode iz drugih izvora, koji ne zahtjevaju moje svakodnevno angazovanje, trebam napustiti ovo jer jbg ja imam to sta cu na taksiju. Ne bi vjerovao pored svih mana koliko ovaj nosi, ima i prednosti izuzimajuci finansijske. Dovoljna prednost su ti samo razna poznanstva i kontakti koji se samo sire od direktora banaka, politickih funkcionera, pa do konobara.
A kakvo je nase uredjenje i drustvo poznanstva su jedan od najbitnijih faktora.
Naravno ti ljudi su u manjini pored ovih kojima je to osnovni izvor prihod za zivot ali to se primjeti odmah na automobilu, oblacenju i ponasanju.
-
bull21
#3536 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bimmer - Taksista, srednja viša klasa, vozi avto kakvo vi samo u snovima želite. Ima više prihoda (čitaj: radi i žena) i brani ilegalce dok su sa njim a čim se okrenu pljuje po njima.
Klasifikacija - šupak prve klase.
-
zdruzdjo
#3537 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa vala bimer treba. Iako ne volim komunizam, uvijek mi se svidjala ona njihova krilatica "imas kucu, vrati stan". Ne mislim bukvalno ali razumeti cemo se.Bimmer_ wrote:Da sta je tu cudno?wannabe_ultra wrote:pored toga sto voze taksi su i privatnici
Poznajem mnogo ljudi koji rade taj posao, a gledajuci iz perspektive prosjecnog gradjanina Sarajeva (koji razmislja da mi je plata 800-900KM i na konju sam) nemaju finansijsku potrebu da rade. Neki rade samo zato sto su navikli da rade, neki da bi ubili vrijeme, neki zbog odrzavnja kontakata, neki to vide kao zaradu za svakodnevni zivot a za ostalo imaju druge prihode, drugi ljudi vode njihov biznis a on radi to jer se osjeca slobodnije i rasterecenji na tom poslu itd.
Sta sad ako ja imam poprilicno visoke prihode iz drugih izvora, koji ne zahtjevaju moje svakodnevno angazovanje, trebam napustiti ovo jer jbg ja imam to sta cu na taksiju.
Svi zano kako je tesko (aka nemoguce) doci do taxi licence. Vjeruj mi bez imalo razmisljanja bih ja sad isao na taxi. Ali obzirom da je malo pretrpano od onih kojim treba ali i onih kojim ne treba, od toga nista.
A sto se tice zarade sa strane.....
Ma ja, svaki drugi taxi vozac ima zavrsen fakultet i magistrat, svaki treci je doktor nauka, doktor specijalista, programer u kakvoj firmi, profesor na fakultetu, vlasnik restorana.... pa eto taxiranje mu dodje kao neki hobi, kakvi bogati da se krade. Gluho bilo. Sve postenje do postenja. Sto bi rekao cika velja: nabijem ja sve vas POSTENE. (bez aludiranja na tebe da se ne uvrijedis)
-
Bimmer_
#3538 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bravo provalio si mebull21 wrote:Bimmer - Taksista, srednja viša klasa, vozi avto kakvo vi samo u snovima želite. Ima više prihoda (čitaj: radi i žena) i brani ilegalce dok su sa njim a čim se okrenu pljuje po njima.
-
Bimmer_
#3539 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Rekao sam da ima, manjina ali ima. Ima na taksiju propalih inzinjera nemaju za kifle. Ne mora biti zavrseno nista mozda je na vrijeme covjek ulozio u nesto pa se isplatilo, otvorio eto restoran-kafic-klub-slasticarnu pa radi dobro, ne moras imat fakultet da bi uspio u zivotu niti je on ikakva garancija, vidi se to dobro iz opceg stanja kod nas. Nije brate svak ni od nule poceo ima ljudi koji su naslijedili nesto od roditelja, pa imaju jaku odskocnu dasku...zdruzdjo wrote: Pa vala bimer treba. Iako ne volim komunizam, uvijek mi se svidjala ona njihova krilatica "imas kucu, vrati stan". Ne mislim bukvalno ali razumeti cemo se.
Svi zano kako je tesko (aka nemoguce) doci do taxi licence. Vjeruj mi bez imalo razmisljanja bih ja sad isao na taxi. Ali obzirom da je malo pretrpano od onih kojim treba ali i onih kojim ne treba, od toga nista.
A sto se tice zarade sa strane.....
Ma ja, svaki drugi taxi vozac ima zavrsen fakultet i magistrat, svaki treci je doktor nauka, doktor specijalista, programer u kakvoj firmi, profesor na fakultetu, vlasnik restorana.... pa eto taxiranje mu dodje kao neki hobi, kakvi bogati da se krade. Gluho bilo. Sve postenje do postenja. Sto bi rekao cika velja: nabijem ja sve vas POSTENE. (bez aludiranja na tebe da se ne uvrijedis)
Ne kazem da nema i onih koji se bave kriminalom, kamatom i ostalim ali to je na policiji da rijesi.
Znam druze da bi ali kakva ti korist da sad nas 300 odustane kad Kanton cvrsto stoji iza toga da ne izdaje nove oznake dok ne izadje novi zakon.
Zakon treba uskoro, evo imam pored sebe kopiju, upravo sam citao novi zakon o taksi prijevozu i ako imas uslove pripremi se da konkurises za licencu. Novi zakon mjenja dosta toga
-
Bimmer_
#3540 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ocigledno znas citat al slabo kontaswannabe_ultra wrote:koja kolicina nebuloza od ovog @bimmera![]()
moje misljenje je da su taksi vozaci ako ne najveci, onda prvi vrhu najveci sljam i olos u gradu.
cuj hobi mu taksiranje, a ovamo firme mu razvaljuju![]()
Nije hobi i ne zaradjuje se samo na firmama. Uzmi u obzir da npr imas eto ukradena, ni u kom slucaju naslijedjena 3 stana, izdajes ih pod kiriju mjesecno imas cisti prihod 1000KM po tom ne bi trebao nista radit imas neciju platu. Imas kafic koji radi i donosi prihod od 800KM (i on nesto radi kriminalno) znaci vrati licencu ne trebas radit. Ima ljudi primaju invalidninu (preko stele) i rade imaju dodatan prihod. Ima piljaru u mahali sta je znam vise.
Ima covjek kod mene na stajalistu ima sina, ozenjen ima dobar odlican posao, kcerka u inostranstvu. Sam zivi i ima doprinose od kirija. Bio prije rata u inostranstvu i u ratu vratio se pun ko brod (vjerovatno nakrao) ulozio novac u stvari koje mu donose prihode i izasao na taksi. Moze u penziju, ima uslove ali nece dosadno mu kuci ne zna sta ce od sebe. Imas raznih sifri
Otvori malo oci pogledaj po gradu nemoj samo buljit u racunar pa ce vidjet da ima sansi za zaradu velikih ne moras fabriku otvorit niti se zaposlit u drzavnoj sluzbi
Uostalaom ti nekim ljudima da pricas da provodis sate ne forumu a nemas neke koristi od toga rekli bi da si lud e tako isto ti mislis da su oni ludi sto cuvaju licence i dangube na standovima.
Last edited by Bimmer_ on 15/09/2013 14:32, edited 2 times in total.
- zmajadaH
#3541 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
bull21 wrote:Bimmer - Taksista, srednja viša klasa, vozi avto kakvo vi samo u snovima želite. Ima više prihoda (čitaj: radi i žena) i brani ilegalce dok su sa njim a čim se okrenu pljuje po njima.
Slika avatara ti odgovara ponašanju, vokabularu i gramatici....
Manje, više, Bimmer je rekao koje auto vozi, na kojem je štandu.Odrekao se anonimnosti i lijepo pokušava razgovarati sa ljudima vezano za problematiku sa ''SA taksijem''.
A ti u dubokoj anonimnosti možeš da vrijeđaš i pljuješ po čovjeku
Nađi se s njim lično pa mu to reci u lice, kad si već tako jak na riječima......
I nikako mi nije jasno kako to da vas taksisti gaze kao kakve miševe.
Ako sporo vozi, izađi mu iz auta i nemoj paltiti.
Ako mu smrdi auto, nemoj ulaziti u isto.Kažeš mu odjebi peksine.
Ako je prljavo, isto tako.
Ako neće da vozi kratku relaciju odjebeš ga i namjerno pored njega stojiš i zoveš ilegalni taksi pa mu kažeš eto zašto ima ilegalaca i zašto propadaš.
Imaš sve argumente u ruci da svakog taksistu zajebeš.
Taj argument su PARE koje su tvoje i kojima plaćaš vožnju.
I fakat postaje zamorno ovo cmizdrenje sa taksistima.
Kao eto 90 % ovog foruma koristi taksi bar jednom dnevno, a prije će biti jednom mjesečno, a možda ni toliko ....
-
zdruzdjo
#3542 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma od bimmera sam naucio da odgovara ili se uplice u pricu samo onda kad moze komentarisati. Sva skakljava pitanja samo ignorise.zmajadaH wrote: Ako sporo vozi, izađi mu iz auta i nemoj paltiti.
Ako mu smrdi auto, nemoj ulaziti u isto.Kažeš mu odjebi peksine.
Ako je prljavo, isto tako.
Ako neće da vozi kratku relaciju odjebeš ga i namjerno pored njega stojiš i zoveš ilegalni taksi pa mu kažeš eto zašto ima ilegalaca i zašto propadaš.
Imaš sve argumente u ruci da svakog taksistu zajebeš.
Taj argument su PARE koje su tvoje i kojima plaćaš vožnju.
I fakat postaje zamorno ovo cmizdrenje sa taksistima.
Kao eto 90 % ovog foruma koristi taksi bar jednom dnevno, a prije će biti jednom mjesečno, a možda ni toliko ....
Opet kazem, ne kontam kako mozes dati nekome , pa cak i drugu kojeg znas i koji je zajdno sa tobom na standu ilegalno, da ti svojim postupcima pljuje po hljebu koji donosis pred svoje najmilije.
A sto se tice ovoga sto covjek rece, sve stoji. Tvoje pare tvoj izbor. Hvala bogu 99% nas ima telefon i zuti, crni, mici, bici...taxi obozavaju kad narucis taxi i kazes "kod taxi standa kod hotela central". I gledas kako ode nafaka nekom drugom a ti sjedis u vozilu, citas crnu hroniku u avazu ili express, jer nisi htio " kratku".
-
direstraits0078
#3543 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A sta bi trebao? Da izvadi pistolj iza pojasa i skrati ga za glavu?zdruzdjo wrote: Opet kazem, ne kontam kako mozes dati nekome , pa cak i drugu kojeg znas i koji je zajdno sa tobom na standu ilegalno, da ti svojim postupcima pljuje po hljebu koji donosis pred svoje najmilije.
-
zdruzdjo
#3544 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ne mora se vaditi pistolj ali se moze zovnuti policija, inspekcija, na kraju krajeva i prijaviti u udruzenju slucaj pa ako je to razlog da se postane crna ovca-"so be it".direstraits0078 wrote: A sta bi trebao? Da izvadi pistolj iza pojasa i skrati ga za glavu?Lako je laprdati sakriven iza ekrana, ovi ljudi su na ulici svaki dan. Treba imati makar malo respekta prema njima. I nemoj nabijati na nos Bimmeru to sto u udruzenju Sarajevo taxi ima ljudi koji vecini korisnika taxi-usluga nisu po mjeri. Ti ih mozes promijeniti upravo na nacin koji si sam opisao: nazovi drugi taxi i zahvali im se uctivo kad ti odbiju voznju.
![]()
![]()
eee ali treba sjediti na 8 stolica i sa svima biti "dobar".
a zahvaliti se uctivo necu. ne vozim se cesto taxi-jem. mene dva puta odbili kod merkura na otoci, oba puta izadjem i na metar od istog zovem zutog i prilikom ulaska u auto samo bacim pogled. neces ti pare, ima ko hoce.
i da se razumijemo, taxisitima nije nimalo lak posao. ponekad mi se desi da budem pola dana u autu po gradu. valja to izdurati kojekakvih vozaca, guzve....nije samo sjedi i vozi. zajebano je to. svako ti udje u auto, svakoga gledas.....svasta nesto. ali neki kao da ne cjene ni sto imaju kakvu takvu sansu da zarade. nek se malo osvrnu po malim bosanskim mjestima (vares, breza, donji vakuf....) pa nek vide kakve sanse imaju ljudi tamo da zarade.
- drug_profi
#3545 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ovaj bimmer je jedan od manjine pismenih taksista. Jbg, bilo bi ekstra da je bar 75% takvih.
Sjeo sam ljetos sa nekim likom u gluha doba iz male pivnice da me vozi kuci, ja raspolozen, taxo tiho muziku drzi, slusam ja cujem Zeppeline - Kasmir, reko de pojacaj i okreni krug oko Cvile dok ne zavrsi pjesma. Ne znam koje je auto bilo, neki crveni karavan. Sa-taxi
Platio sam zato malo vise i ostavio mu baksis, ali auto cisto - mirise, muzika diskretna, on nenametljiv, ugodno me dovezao da ne moram ja stalno kocit i jos me utrefio pjesmom...
Nije bimmer, ali to je taj nivo usluge koji hocu.
Sjeo sam ljetos sa nekim likom u gluha doba iz male pivnice da me vozi kuci, ja raspolozen, taxo tiho muziku drzi, slusam ja cujem Zeppeline - Kasmir, reko de pojacaj i okreni krug oko Cvile dok ne zavrsi pjesma. Ne znam koje je auto bilo, neki crveni karavan. Sa-taxi
Platio sam zato malo vise i ostavio mu baksis, ali auto cisto - mirise, muzika diskretna, on nenametljiv, ugodno me dovezao da ne moram ja stalno kocit i jos me utrefio pjesmom...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3546 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Taksistima na beogradskom aerodromu predstavljen uređaj za izračunavanje cene vožnje
Taksisti na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ danas su imali priliku da se upoznaju sa uređajem za izračunavanje cene vožnje, čije su im karakteristike predstavili stručnjaci gradskog Sekretarijata za saobraćaj.
Uređaj po imenu „taksimetar“ kod aerodromskih taksista izazvao je veliku pažnju i zanimanje.
- Da sam juče umro, danas ne bih znao da ovako nešto postoji – kazao je Stevica Radojčić, (56), taksista „Beotaksija“ iz Malog Mokrog Luga – Trideset godina se bavim ovim poslom i nikad nisam čuo za ovaj izum. Eh, šta sve neće da izmisle, majku mu! – rekao je Stevica dok je u rukama prevrtao uređaj.
Njegov kolega iz „Žutog taksija“ Zoran Petrović (43) takođe je pažljvo razgledao taksimetar.
- I kažete da ovo može da izračuna broj pređenih kilometara i na kraju izbaci cenu? Na primer, ja zamislim da mušteriji odavde do Bloka 45 naplatim 60 evra i ova stvarčica toliko pokaže? Pa to je super! Znao sam da će kad-tad da se pojavi neki gadžet koji će da nam olakša posao! – bio je ushićen Zoran.
Ljubiša Mitrović (36), vozač „Alfa taksija“, bio je malo skeptičnjiji.
- Načuo sam ja da tako nešto postoji, ali su mi starije kolege rekle da to nipošto ne stavljam u kola jer je dokazano da taksimetar zrači i negativno utiče na zdravlje vozača. Pre par godina jedan je kolega pokušao da vozi mušterije od aerodroma do grada po taksimetru i posle dva dana je završio u Urgentnom centru sa slomljenom vilicom i ključnom kosti. Od tada se za taksimetar ovde više nije čulo – objasnio je Ljubiša.
- Lepo je to što Grad brine o nama taksistima, ali mator sam ja za te novotarije – rekao je Nemanja Grozdenović (29), vozač „Plavog taksija“ – U mom „audiju“ imam i previše dodatne opreme, za taksimetar stvarno nemam mesta. A i akumulator mi je slab, svaki čas se prazni. Uostalom, što mi taksisti sa aerodroma da budemo privilegovani, evo neka taksimetre prvo ugrade kolege sa Železničke stanice, pa kad stvar kod njih zaživi onda ćemo i mi ostali – bio je velikodušan Nemanja.
Stručnjaci Sekretarijata za saobraćaj želeli su taksistima da pokažu još neke novotarije, poput uređaja za izdavanje fiskalnih računa ili knjige „Bonton u svakoj prilici“, ali su ih taksisti zamolili da to ostave za neki drugi put jer je upravo tada sletao avion iz Ciriha sa većom grupom turista i poslovnih ljudi iz Švajcarske.
njuz.net
- branimir stulic
#3547 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Neku noc na aerodromu dvije zene pitaju taksistu da li ukljucuje taksimetar...
Odgovor lika sa dvije stative u ustima je bio slijedeci:
"Eno ti onih izvan ograde... oni ukljucuju".
PRAVI DRUMSKI RAZBOJNICI
PRAVI DRUMSKI RAZBOJNICI
- drndalo
#3548 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A svojevremeno su zamalo vadili pistolje i presretali ih da se obracunaju sa Crvenim, Zutim, Plavim, Zelenim, SAmirom, Cirom, Emirom, Bossom. Ali sa "svojima" nelegalnim se to ne moze ? Ah da, u ta doba ih je vecina imala dug na osnovu neuplacenih pausala poreza za barem 4-5 godina... Pa bi morali potezati pistolje sami na sebe...direstraits0078 wrote:A sta bi trebao? Da izvadi pistolj iza pojasa i skrati ga za glavu?zdruzdjo wrote: Opet kazem, ne kontam kako mozes dati nekome , pa cak i drugu kojeg znas i koji je zajdno sa tobom na standu ilegalno, da ti svojim postupcima pljuje po hljebu koji donosis pred svoje najmilije.Lako je laprdati sakriven iza ekrana, ovi ljudi su na ulici svaki dan. Treba imati makar malo respekta prema njima. I nemoj nabijati na nos Bimmeru to sto u udruzenju Sarajevo taxi ima ljudi koji vecini korisnika taxi-usluga nisu po mjeri. Ti ih mozes promijeniti upravo na nacin koji si sam opisao: nazovi drugi taxi i zahvali im se uctivo kad ti odbiju voznju.
![]()
![]()
- zmajadaH
#3549 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
branimir stulic wrote:Neku noc na aerodromu dvije zene pitaju taksistu da li ukljucuje taksimetar...
PRAVI DRUMSKI RAZBOJNICI
Tako će i biti sve do momenta kad odriješito kažeš ti vozi a ja ću platiti koliko pokaže taksimetar.
I on se ''moRe'' jebat' .Naravno poslije tražiš račun sa navedenom relacijom.
Garantujem 100% da će bit upaljen taksimetar.
Eh sad hoćeš li ti popustiti i dozvoliti mu da radi šta hoće, to je viš do tebe.
Jebu vas za vaše pare.
- titinho
#3550 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Uredu kad pricate da vas je neko prevario za pola marke, marku kao sto vam rade i u trznim
centrima gdje napise jednu cijenu a na kasi obracuna drugu Al Najgori su mi ovi koji pocnu braniti strance, pa majku vam ti ljudi su vecinom puni para i sto im ne uzimati
U svakom gradu na svijetu se zna da taksisti kradu strance, sta treba biti kod nas ?
Svakako svi ovi stranci u Sarajevo dodju jednlm u zivotu i nikad vise. Ja bi zakonom uveo tarifu za strance koja bi bila 50% skuplja od ove za nase gradjane.
Taksisti su ljudi i njihovo ponasanje je razlicito kao sto imate i gospodje po opstinama itd koje rade iza saltera sa ljudima pa je neka ljuta a neka raspolozena. Nista nije idealno na svijetu to valjda trebaju bosanci znati, al posto se pravite neka gospoda a u stvari ste papci to je drugo i sto niste mrdnuli do mostara.
Sent from my iPhone using Tapatalk
centrima gdje napise jednu cijenu a na kasi obracuna drugu Al Najgori su mi ovi koji pocnu braniti strance, pa majku vam ti ljudi su vecinom puni para i sto im ne uzimati
U svakom gradu na svijetu se zna da taksisti kradu strance, sta treba biti kod nas ?
Svakako svi ovi stranci u Sarajevo dodju jednlm u zivotu i nikad vise. Ja bi zakonom uveo tarifu za strance koja bi bila 50% skuplja od ove za nase gradjane.
Taksisti su ljudi i njihovo ponasanje je razlicito kao sto imate i gospodje po opstinama itd koje rade iza saltera sa ljudima pa je neka ljuta a neka raspolozena. Nista nije idealno na svijetu to valjda trebaju bosanci znati, al posto se pravite neka gospoda a u stvari ste papci to je drugo i sto niste mrdnuli do mostara.
Sent from my iPhone using Tapatalk