Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- madner
#3526 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kada nas neko poredi sa Njemackom oko bi mu izvadio.
Njemci imali prve moderne univerzitete na svijetu, najveci broj nobelovih nagrada do WW2.
Mi imali najvecu nepismenost u Evropi do WW2.
Ceska je za nas bila super napredna drzava.
Njemci imali prve moderne univerzitete na svijetu, najveci broj nobelovih nagrada do WW2.
Mi imali najvecu nepismenost u Evropi do WW2.
Ceska je za nas bila super napredna drzava.
-
julisiz es grant
#3527 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Oni sami nemaju interesovanja ni inicijative da povećaju naplatu. Evo primjer: prvu stanicu od Ilidže prije nekoliko godina su primakli polaznoj na cca 200 metara. dakle onaj ko ne želi ući na polaznoj stanici gdje se mora poništiti ili pokazati karta da se priđe tramvaju, za 5 minuta lagane šetnje dolazi do prve naredne stanice i ulazi bez karte. Tome bi se lako moglo doskočiti da u tramvaj na polasku uđu revizori i na narednoj stanici (na kojoj se inače i otvaraju samo prednja vrata) ne daju nikome ući bez pokaza ili kupovine karte kod vozača. Ali to se ne dešava. Čak sam par puta i bio svjedok da su revizori ušli u tramvaj na polasku, ali kada krenu ulaziti ove neplatiše na narednoj stanici, oni samo nezainteresovano sjede.malakh wrote:svijest naših građana se, nažalost, mijenja samo kada ih dobro udare po novčaniku. sve ostalo se svodi na tipa "još ovaj put i neću više" ili na socijalu.studiorum_tuzlaensis wrote:svijest građana se mijenja kontrolorom karata na svakom ulazu u vozilo, na svakom stajalištu uz prigodan razgovor kao npr.:
Kontrolor: Poštovani, karta na pokaz.
Putnik: Nemam.
Kontrolor: Ne možete ući u vozilo.
Veoma jednostavno, za ovo nije potrebno više od 200 ljudi i to u periodu od 08:00-16:00. Isto da smo sa neba spali, pa nam je svijest građana kriva što u GRASu rade hiljade ljudi, a pet istih likova pegla turiste i djevojke po stajalištima, radi neponištene karte.
- Prpa.ba
#3528 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Narudzba za tramvaje ide paralelno sa obnovom sina od S-krivine do Ilidze.Banksy wrote:Ne znam. Trolejbusi mogu biti niskopodni, ali mislim da za takve tramvaje prvo treba rekonstruirati mrežu.
Nece se sve nove tramvaje isporuciti odmah, tj. po narudzbi, prva grupa od par novoproizvedenih tramvaja bi stigla tek nakon pola godine i to bez kasnjenja. Nakon toga bi dolazile nove grupe od po par tramvaja svakih par mjeseci. Slican plan je i za trolejbuse.
- thekupus
#3529 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma pusti, pola grada pise ovako kao bansky, iako pojma nemaju o cemu pisu. Eto njemu puno 4 miliona KM za tramvaj.Prpa.ba wrote:Narudzba za tramvaje ide paralelno sa obnovom sina od S-krivine do Ilidze.Banksy wrote:Ne znam. Trolejbusi mogu biti niskopodni, ali mislim da za takve tramvaje prvo treba rekonstruirati mrežu.
Nece se sve nove tramvaje isporuciti odmah, tj. po narudzbi, prva grupa od par novoproizvedenih tramvaja bi stigla tek nakon pola godine i to bez kasnjenja. Nakon toga bi dolazile nove grupe od po par tramvaja svakih par mjeseci. Slican plan je i za trolejbuse.
-
putokaz1
#3530 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
pogresno si protumacio moj post na koji se referiras, govorila sam o vlasti u globalu.
Vlada KS trenutno je, sa svim svojim manama i greskama, svijetla tacka politike u BiH.[/quote]
Oprosti
razumijem te
žao mi je
SDA je veoma crna ,zlo ali i Opozicija(globalno) je loša čast izuzecima dijelu 6ke u Sarajevu,dio 6 orke jedva čeka da udje s SDA
Zna se na koje mislim
Vlada KS trenutno je, sa svim svojim manama i greskama, svijetla tacka politike u BiH.[/quote]
Oprosti
razumijem te
žao mi je
SDA je veoma crna ,zlo ali i Opozicija(globalno) je loša čast izuzecima dijelu 6ke u Sarajevu,dio 6 orke jedva čeka da udje s SDA
Zna se na koje mislim
- Banksy
#3531 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Da, pretpostavljala sam, niskopodni ne mogu bez obnove mreže. I bilo je vrijeme za temeljnu rekonstrukciju. Urade li to, uspiju li, biće to velika, ogromna stvar za grad, a za njihovu vladu veliki plus.Prpa.ba wrote:Narudzba za tramvaje ide paralelno sa obnovom sina od S-krivine do Ilidze.Banksy wrote:Ne znam. Trolejbusi mogu biti niskopodni, ali mislim da za takve tramvaje prvo treba rekonstruirati mrežu.
- Banksy
#3532 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hajd', otkači se.thekupus wrote: Ma pusti, pola grada pise ovako kao bansky, iako pojma nemaju o cemu pisu.
-
mrjasmin
#3533 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vidjeli neko ovo? Rekao bi da nema nista od raspada Vlade KS....
https://www.facebook.com/vladakantonasa ... 949915707/
https://www.facebook.com/vladakantonasa ... 949915707/
- Haris.ba
#3534 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa pustili su Kurde niz vodu, a da sutra ne puste neke druge.... 
Jedino da se u KS pronadje nafta. To je jedina nada.
Jedino da se u KS pronadje nafta. To je jedina nada.
- bunk
#3535 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A ko je ta nova generacija politicara u Sk?
Kifla?
Kifla?
-
putokaz1
#3536 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ako neko napusti 6orku tipa DF SBB ili neki spavač(SDA igrač)
Mora da bude u SDA medju 10 slj izbore da bi ostao na političkoj sceni
Tako isto i Vujović da bi prošao prag slj izbore mora biti medju bar 8 na listi SDA,a oni neuzimaju lako takve,samo ih šutnu
Zbog Političkog medijskog pritiska zasad se niko nije odlučio biti novi :Stojnić
A ko li će prvi pokušat da ode SDA u KS,i rizikovat izbore 2020?
Mora da bude u SDA medju 10 slj izbore da bi ostao na političkoj sceni
Tako isto i Vujović da bi prošao prag slj izbore mora biti medju bar 8 na listi SDA,a oni neuzimaju lako takve,samo ih šutnu
Zbog Političkog medijskog pritiska zasad se niko nije odlučio biti novi :Stojnić
A ko li će prvi pokušat da ode SDA u KS,i rizikovat izbore 2020?
- Kikibombona
#3537 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zasto Palmer ne podrzi seljacku SDA vladu iz TK i ZDK?bunk wrote:A ko je ta nova generacija politicara u Sk?
Kifla?
...
Podrzao je samo KS i na pitanje senatorke da li pruzaju aktivnu podrsku odgovorio je potvrdno.
...
Stranci po prvi put podrzavaju jednu lokalnu vladu jer vide da je ovo prvi put u historiji kratke BH demokratije da jedna vlada zasluzuje podrsku.
...
SDA rumeni seljacici na aparatima
- bunk
#3538 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Palmer ne podrzava nikoga.
To je bacanje prasine u oci.
Njegov interes je ono sto mu State department naredi a to je uvlacenje BiH u NATO.
Vlada u Sa samo jedna u nizu vlada i nista posebno nema u vezi nje to je i budalama jasno..
A ovi sto podrzavaju sestorku pokusavaju stvoriti atmosferu da ako padne vlada od kofle odma nema nista ni od BiH.
Sipak.
Njegov interes je ono sto mu State department naredi a to je uvlacenje BiH u NATO.
Vlada u Sa samo jedna u nizu vlada i nista posebno nema u vezi nje to je i budalama jasno..
A ovi sto podrzavaju sestorku pokusavaju stvoriti atmosferu da ako padne vlada od kofle odma nema nista ni od BiH.
Sipak.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3539 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Samo jedna vlada u nizu koja nabavlja nove tramvaje i trolejbuse.
Cekaj malo... Hm...
Cekaj malo... Hm...
-
putokaz1
#3540 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kaže nisu nacionalne stranke u vladi KS a
SBB nevjera-Ko smo mi onda
a NIP nevjera
a
NBL nevjera

SBB nevjera-Ko smo mi onda
a NIP nevjera
a
NBL nevjera
- _Reds_
#3541 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
500.000 KM za nekakvu limenu zaštitu na šestosjedu na Bjelašanici. Malo li je.
U rangu kioska.
U rangu kioska.
- drug_profi
#3542 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pokusavaju se jasne Palmerove rijeci razvodniti i relativizirati...
Jel dotle doslo, patriote?
Patriote ste vi al u q. Kao sto ste i demokrate. Nezna se jeste li vece demokrate ili patriote.
Patriote ste vi al u q. Kao sto ste i demokrate. Nezna se jeste li vece demokrate ili patriote.
-
putokaz1
#3543 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kaže nisu nacionalne stranke u vladi KS a-Palmerovwe riječi pa jesul SBB,NIP i NBL todrug_profi wrote:Pokusavaju se jasne Palmerove rijeci razvodniti i relativizirati...
- Styling
#3544 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Naravno, Palmer je nako, bezze, pred Kongresom spomenuo tamo neku lokalnu vladu u tamo nekoj BiH i rekao da im se pruza aktivna podrska. Sto li, boze? Pa, ne odlucuje vlada KS o ulasku u NATO , nego oni koji nece da konstituju vlast.bunk wrote:Palmer ne podrzava nikoga.
Sipak.
- drug_profi
#3545 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kod nas su sve stranke nacionalne po tom rezonu.putokaz1 wrote:Kaže nisu nacionalne stranke u vladi KS a-Palmerovwe riječi pa jesul SBB,NIP i NBL todrug_profi wrote:Pokusavaju se jasne Palmerove rijeci razvodniti i relativizirati...
Ove koje pominješ su konzervativne sa većinskim članstvom i biračima sa teritorije gdje su Bošnjaci večina.
Ali ne vidim po čemu su one isključivo Bošnjačke, kao što SDA, HDZ i sve stranke iz RS tvrde da su zaštitnici svojih nacija. Ni jedna od ovih stranaka šestorke nema taj i takav diskurs. Neprirodno je da se npr. Desnica Radivojević učlani u SDA i očigledno je tu kao ikebana, ali ne vidim zašto bi bilo neprirodno da se recimo Igor Kamočaj učlani u NiP ili SBB.
- Porodice Foht
#3546 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Promaklo mi ovo, je li to neki vjetrobran/kisobran na samom sestosjedu (sjedalici), neki dodatak ili nesto pored staze? Volio bih da je ovo prvo u pitanju jer bas nedostaje.I mislim da je vrijednost investicije po_Reds_ wrote:500.000 KM za nekakvu limenu zaštitu na šestosjedu na Bjelašanici. Malo li je.
U rangu kioska.
mjeri.
- _Reds_
#3547 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vjetrobran limeni na izlaznoj stanici.Porodice Foht wrote:Promaklo mi ovo, je li to neki vjetrobran/kisobran na samom sestosjedu (sjedalici), neki dodatak ili nesto pored staze? Volio bih da je ovo prvo u pitanju jer bas nedostaje.I mislim da je vrijednost investicije po_Reds_ wrote:500.000 KM za nekakvu limenu zaštitu na šestosjedu na Bjelašanici. Malo li je.
U rangu kioska.
mjeri.
Meni to ne košta ni 100.000KM, ali hjade neka bude da je 500.000 KM. Samo jedan ponudac bio.
Last edited by _Reds_ on 25/10/2019 09:04, edited 1 time in total.
- Prpa.ba
#3548 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jedino sto moze komplikovati situaciju su standardne muke po tenderima. Npr vec se trebao raditi potez od Zemaljskog muzeja do Sarajevo City Centra, ali je bila zalba i mislim da je tender oboren.Banksy wrote:Da, pretpostavljala sam, niskopodni ne mogu bez obnove mreže. I bilo je vrijeme za temeljnu rekonstrukciju. Urade li to, uspiju li, biće to velika, ogromna stvar za grad, a za njihovu vladu veliki plus.
Sto se tice samih vozila, novitet je da su tenderi propisno medjunarodni i da skoro pa kompletnu dokumentaciju i proces vodi EBRD. Sanse da ti tenderi popadaju su minimalne, a velike su sanse da cemo dobiti pristojno odabrana vozila.
- wewa
#3549 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
a onda se sjetimo ViK-a i njihovih tendera...Prpa.ba wrote:
Sto se tice samih vozila, novitet je da su tenderi propisno medjunarodni i da skoro pa kompletnu dokumentaciju i proces vodi EBRD. Sanse da ti tenderi popadaju su minimalne, a velike su sanse da cemo dobiti pristojno odabrana vozila.
- Porodice Foht
#3550 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
E to vec lici na kiosk blizu Latinske cuprije._Reds_ wrote:Vjetrobran limeni na izlaznoj stanici.Porodice Foht wrote:Promaklo mi ovo, je li to neki vjetrobran/kisobran na samom sestosjedu (sjedalici), neki dodatak ili nesto pored staze? Volio bih da je ovo prvo u pitanju jer bas nedostaje.I mislim da je vrijednost investicije po_Reds_ wrote:500.000 KM za nekakvu limenu zaštitu na šestosjedu na Bjelašanici. Malo li je.
U rangu kioska.
mjeri.
Meni to ne košta ni 100.000KM, ali hjade neka bude da je 500.000 KM. Samo jedan ponudac bio.