kuku nam ako će nam oni biti budući zemljacipustopoljina wrote:Ovo i drzavni i entitetski predizborni d.karosi trebaju poslusati polako i vise puta.
Zima dolazi, oni ce biti vracani koliko god puta da predju i treba ih smjestiti gdje mogu boraviti...
Nisu oni krivi ako se smrznuti i gladni pocnu ponasati lose.
Ja ne trpim glad i nisam dobra, a imam i krov nad glavom i nikad se ne smrzavam i mogu sebi skuhati sve sto pozelim kad god mi prahne.
I neka se mijenja struktura stanovnistva. Ako rs celnici misle da tu mogu dobro proci,varaju se. Ako neko u federaciji misli da to moze odlagati dok ne prodju izbori, nisu svjesni kako se zavaljuju...
Problem mora rijesavati citava drzava, oba entiteta...zbog svojih guzica.
Ti ljudi ce uvijek pokusavati uci u eu, ali eu je zatvorila vrata i ima sredstva da ih drzi zatvorenim. Oni ce u bosni ostati duze i tako se treba postaviti, ne kao prema bezumnim divljacima, nego buducim zemljacima.
Ilegalni migranti u BiH
-
PeppermintSA
#3526 Re: Migranti
- pustopoljina
#3527 Re: Migranti
HbgPeppermintSA wrote:kuku nam ako će nam oni biti budući zemljacipustopoljina wrote:Ovo i drzavni i entitetski predizborni d.karosi trebaju poslusati polako i vise puta.
Zima dolazi, oni ce biti vracani koliko god puta da predju i treba ih smjestiti gdje mogu boraviti...
Nisu oni krivi ako se smrznuti i gladni pocnu ponasati lose.
Ja ne trpim glad i nisam dobra, a imam i krov nad glavom i nikad se ne smrzavam i mogu sebi skuhati sve sto pozelim kad god mi prahne.
I neka se mijenja struktura stanovnistva. Ako rs celnici misle da tu mogu dobro proci,varaju se. Ako neko u federaciji misli da to moze odlagati dok ne prodju izbori, nisu svjesni kako se zavaljuju...
Problem mora rijesavati citava drzava, oba entiteta...zbog svojih guzica.
Ti ljudi ce uvijek pokusavati uci u eu, ali eu je zatvorila vrata i ima sredstva da ih drzi zatvorenim. Oni ce u bosni ostati duze i tako se treba postaviti, ne kao prema bezumnim divljacima, nego buducim zemljacima.
Tako pricaju i drugi za nas...vec vidjeno...
Sto prije prestane ibrecenje ljudima koji ne mogu leci popodne, napuniti frizider, gledati serije citav vikend, otici na kafu, poseksati se na miru, primiti placu...nego su vec predugo na putu i u neizvjesnosti...prije ce svima biti bolje.
- triconja
#3528 Re: Migranti
Jest, treba iskoristit situaciju na najbolji moguci nacin, ako vec ne moze raus onda ih prisilno asimiliraj i udri. Naravno ne treba ih sve smjestit u jedan geto nego ih treba sto vise rasprstit da se sto prije asimiliraju i tako to.pustopoljina wrote: Hbg
Tako pricaju i drugi za nas...vec vidjeno...
Sto prije prestane ibrecenje ljudima koji ne mogu leci popodne, napuniti frizider, gledati serije citav vikend, otici na kafu, poseksati se na miru, primiti placu...nego su vec predugo na putu i u neizvjesnosti...prije ce svima biti bolje.
- Saian
#3529 Re: Migranti
My love has gone far away and may never come back
He has left his family and friends behind and gone away
He may never come back What am I to do?
He was my friend and my confidant
How is he? Just let me know how you are
You have gone to a faraway land I miss you greatly
You have always been my guide
And I love you with all my heart
My love has taken off
Who knows when he will come back?
My darling has gone far away
And may never come back again
He has gone to live in a faraway country
He has not told me anything
It was not the rough morning weather
That prevented me from seeing him
Nor the heat of the midday sun
Not even the dangers of going out at dusk
Because I could not sleep well if I didn’t see you
-
walk_M-A-N
#3530 Re: Migranti
Za izbore ništa nije velika cijena i dobro im došlo.biscanka2 wrote: Pa Hrvatska ih vraca u zemlju iz koje su dosli - BiH.
To isto treba BiH da radi - znaci vracaj ih u zemlju iz koje su dosli, Srbiju ili Crnu Goru.
Nebi me cudilo da ovo sve ide u reziji Vucka i Dode kako bi Mekti zabiberili.
A jeftino je da ovaj savjetnik priča besmislice o zelenoj transverzali i time postiže dvije stvari: dodatno potiče nacionalizam kod Srba (a zatrovani su svakako), te blati Mektića, Šarovića i SDS (da nisu pametni dobri i Srbi).
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/86 ... nosti.html
Ne pratim ovo sve toliko da bih mogao nešto pametno dodati. Ima se šta zanimljivo pročitati.
Ne mislim na one kojima se priviđaju fluorescentni migranti, već na ovo što piše Uštipak.
Ali problem se usložnjava. Ne kontam da policija postavlja uslove.
http://www.rtvusk.ba/vijest/migranti-u- ... mlji/22345
-
walk_M-A-N
#3531 Re: Migranti
Jaoo, ispiranja šupljine gdje bi trebao biti mozak.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ima-378921
- all_might
#3532 Re: Migranti
walk_M-A-N wrote:Jaoo, ispiranja šupljine gdje bi trebao biti mozak.
Majko moja mila pa ovi ko da su u vrtić krenuli
- Atego
#3533 Re: Migranti
meni je samo briga šta će bit kad krajišnicima prikipi ...
Policijski službenik MUP-a USK zadobio je sinoć lakše tjelesne povrede kada ga je napao migrant iz Maroka i tom prilikom mu nanio lakše tjelesne povrede.
Kako nam je kazala Snežana Galić, portparol MUP-a USK, napad se desio sinoć oko 23 sata u ulici Bosanska u Bihaću.
- Pripadnici MUP-a USK zatekli su dvojicu nepoznatih stranih državljana koji su konzumirali alkohol. S ciljem identifikacije te utvrđivanja posjeduju li potvrde o iskazanoj namjeri za dobivanje azila u BiH, policijski službenici su im tražili dokumente na uvid. Migranti su odbili naredbu policijskih službenika i nastavili konzumirati alkohol, da bi u jednom trenutku jedan od migranata fizički napao policijskog službenika pri čemu mu je nanio lakše tjelesne povrede u predjelu desne ruke, konstatirane u Kantonalnoj bolnici Bihać - kazala je Galić.
Nakon toga su policajci uhapsili dvojicu migranata.
- Izvršeno je alkotestiranje te je utvrđeno prisustvo alkohola. S obzirom na to da migranti nisu posjedovali potrebnu dokumentaciju, nakon popunjavanja potrebnih upitnika, utvrđeno je da se radi o osobama A. B., rođen 1997. godine, i M. A. A., rođen 1987. godine, obojica iz Maroka - istaknula nam je Galić.
Nad njima je zavedena kriminalistička istraga zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz čl.359 KZFBiH napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, te daljnji rad na dokumentiranju ovog krivičnog djela nastavljaju istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać.
- triconja
#3534 Re: Migranti
Kakvi ba, mi smo merhametli narod.Atego wrote:meni je samo briga šta će bit kad krajišnicima prikipi ...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3535 Re: Migranti
daće donacije proimigrantski forumaši nefašistisvjezi_ustipak wrote:CPT wrote:Eto komsija Hamco ce nesto uraditi... Takve stvari TREBA drzava uraditi. Takve stvari uvijek DRZAVA treba uraditi. To je i generalno domena drzave u svakoj drzavi na ovom planetu._BataZiv_0809 wrote:Sjooo najgora vrsta suplje...TREBAte se malo organizovat....TREBA država neš duradi....TREBA ovo TREBA ono, a sve tudjim kurcem preko gloginja
Nece drzava BiH uraditi nista za te ljude minimum godinu dana jos.
Plata za dan policijskog pojacanja na istocnoj granici BiH kosta 88 000 km. Ministar Mektic trazio pojacanje pa tek kad je skontao koliko kosta klepio usima i usutio se.
Migrant u centru kosta 10-15 km po osobi, tri obroka i krov nad glavom. Prva grupa u Salakovcu mogla racunati na 50 milja za hranu. To im he trajalo 18 dana. Poslije se svi usutili.
Zdravstvo ide komercijalno. Otisao pomocnik ministra Marijan Baotic u Mostar da potpisuje ugovor za Salakovac i brze bolje se vratio kad je cuo koliko je para.
Usivak ministar obecava vec mjesecima i nista. Zasto? Pa mislio da ce tu neko dzabe raditi i od kuce donositi hranu za njih. Tek kad je upalio da mora primiti u radni odnos ljude koji ce tamo raditi, da mora obezbjediti hranu i doktora...kad je vidio iznos odjednom se usutio.
Medjunarodne organizacije: EU delegacija, UNHCR i IOM obecavali kule i gradove. Kad su dobili racun i zahtjeve odjednom se i oni usutili. Ambasade jele govna i drzale pridiku kad je bila frka za Salakovac. Mektic od nekih ambasada pare trazio za policiju, odjednom se usutise.
Cuti da Vijece ministara daje Crvenom krizu u Bihacu 50 milja za hranu i Crvenom krizu u Moataru 25 milja je smjesno. To su iznosi koji su kap u moru.
Kad granicni policajci BiH skontaju da iz iste kase idu pare za njihove plate i za migrante pocece i oni tuci kao Madjari i Bugari, samo pricekajte.
Nece doci nikakva magicna pomoc sa neba ovdje. EU Komisija je jasno rekla da nema para za nas i da je nasa obaveza da ih zbrinemo. Frontex je odbio zahtjev za pomoc. U ovoj situaciji je svaka zemlja sama. Samo sto se u BiH ljudi zavaravaju i uljuljkuju.
- VladaFBiH
#3536 Re: Migranti
kakav je samo ovo rasistički komentar ccccc koliko to moraš biti crn da se kvalifikuješ za roma ili nekog emigranta?Kejn wrote:
Nisu bili romi iako sam to odmah pomislio. Previše su crni za rome...
- Kejn
#3537 Re: Migranti
A mene kad nazoveš bijelcem to nije rasizam jel?VladaFBiH wrote:kakav je samo ovo rasistički komentar ccccc koliko to moraš biti crn da se kvalifikuješ za roma ili nekog emigranta?Kejn wrote:
- CPT
#3538 Re: Migranti
nijeKejn wrote:A mene kad nazoveš bijelcem to nije rasizam jel?VladaFBiH wrote:kakav je samo ovo rasistički komentar ccccc koliko to moraš biti crn da se kvalifikuješ za roma ili nekog emigranta?Kejn wrote:
pogotovo u Evropi
- CPT
#3539 Re: Migranti
ono kad neko serucka po migrantima&donacijama iz BiHBlack swan wrote:daće donacije proimigrantski forumaši nefašisti
- svjezi_ustipak
#3540 Re: Migranti
CPT wrote:ono kad neko serucka po migrantima&donacijama iz BiHBlack swan wrote:daće donacije proimigrantski forumaši nefašisti
Ti imas idealnu priliku da pomognes zemljacima i rodnoj grudi u suocavanju sa problemom migracije i sa migrantima. Zelis li pomoci? Zelis li da direktno na vrata doma u Bosni dobijes grupu migranata koje treba zbrinuti?
- Janjicar
#3541 Re: Migranti
De što dočar'o ti čo'jk. Od hrvata srba i ostalih još moram paziti kako cu se izrazavat i prema RomimaVladaFBiH wrote:kakav je samo ovo rasistički komentar ccccc koliko to moraš biti crn da se kvalifikuješ za roma ili nekog emigranta?Kejn wrote:
- Janjicar
#3542 Re: Migranti
A što se tiče cigana nek se drže svoje zemlje, srbije. 
- Atego
#3543 Re: Migranti
HOROR U BIHAĆU
Migrantska kriza izmiče kontroli: Afganistanac pokušao silovati majku dvoje djece!
Ilegalni migrant iz Afganistana neprimjetno je 13. jula, oko pola sata prije ponoći, ušao u stan u Bihaću, u ulici 502. viteške brigade, u kojem živi bračni par s dvoje maloljetne djece, te je pokušao silovati njihovu 36-godišnju majku, dok oca nije bilo u kući.
Dvoje djece
Kako je potvrđeno iz MUP-a USK, slučaj je policiji prijavio upravo otac, odnosno suprug napadnute žene, a sva je sreća da se on vratio u kuću nekoliko minuta nakon što je 30-godišnji Afganistanac ušao u stan.
Portparol MUP-a USK Snežana Galić potvrdila je da su supružnici uspjeli migranta savladati i zadržati do dolaska policijskih službenika, ali sve što se jučer moglo saznati više o ovom slučaju u policiji jeste da je istraga u toku.
Žena koja se zatekla u stanu s dvoje djece u šokantnoj je ispovijesti za portal Krajina.ba prepričala horor koji je proživjela.
- Suprug je morao izaći nakratko iz stana, dok sam ja bila sama u spavaćoj sobi s dvoje trogodišnje djece. Migrant je neprimjetno ušao u stan, prošao pored stola na kojem su se nalazili laptop, mobitel i novčanik. Nisam primijetila da je neko ušao u stan, jer sam zaspala. Migrant je ušao u sobu, skinuo se i kada je krenuo prema krevetu, probudila sam se. Pokušala sam ga odgurnuti i izbaciti iz sobe gdje se nalaze djeca, ali bio je jači od mene i vratio me na krevet držeći za ruke.
Ulica 502. viteške brigade u Bihaću, gdje se nalazi stan u kojem se dogodio pokušaj silovanja
U jednom trenutku uspjela sam se otrgnuti iz ruku monstruma, doći do prozora i počela sam vrištati i dozvati pomoć. S obzirom na to da se suprug nalazio ispred zgrade, odmah je došao do stana, ali nije mogao ući, jer je migrant zaključao vrata. Suprug je kroz balkon ušao u stan i izbacio migranta iz naše sobe. Kada je migrant vidio da je nadjačan, pokušao je pobjeći, ali ga je muž uhvatio i zadržao do dolaska policije, koja je izvršila uviđaj - ispričala je šokirana žena za portal Krajina.ba.
Uznemirena javnost
Nju i njenog supruga, kako je prenio taj portal, do jučer policija nije kontaktirala, tako da nije poznato više detalja, a očekuje se da će policija podrobnije obavijestiti uznemirenu javnost o detaljima slučaja.
No, ovo nije jedini incident vezan uz boravak migranata u Bihaću. Incident je zabilježen i prekjučer, kada su u centru grada napadnuti policijski službenici.
- Policijski službenici zatekli su dva migranta kako u centru grada konzumiraju alkohol. U cilju utvrđivanja identiteta, policajci su se obratili migrantima. Međutim, oni su odbili pokazati dokumente. Potom su nastavili s vrijeđanjem, a zatim i fizički nasrnuli na policajca. Nanijeli su mu lakše tjelesne povrede u predjelu desne ruke - potvrdila je portparol Galić, precizirajući da se radi o državljanima Maroka.
147 ilegalnih migranata u Bijeljini
Pripadnici Policijske uprave Bijeljina tokom vikenda otkrili su 147 novih ilegalnih migranata mlađe dobi. Riječ je o 136 osoba iz Pakistana, devet iz Eritreje te po jednoj iz Bangladeša i Indije.
Dvojica prokrijumčarena preko ograde
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH prilikom pregleda kamiona u Carinskoj ispostavi Sarajevo otkrili su dva migranta, pored robe koja se nalazila u tom vozilu.
- Službenici UIO pozvali su na uviđaj nadležnu policijsku stanicu. Otkrivena lica, za koje se ispostavilo da su ilegalni migranti, nisu odgovarala na pitanja policije koja je došla na uviđaj. Nakon toga policija ih je privela u stanicu na daljnju obradu. Detaljnim pregledom snimaka RTC terminala može se vidjeti da su migranti uvedeni preko ograde od dva lica koja su prethodno prešla ogradu provjeravajući koji je kamion najlakše otvoriti - saopćeno je jučer iz UIO.
- Roccohljup
#3544 Re: Migranti
Tu bljuvotinu koju je avaz nabacio na naslovnu stranu nije niko potvrdio. Stavise, na TV1 u prilogu iz USK kantona i izjavom ministra MUPa tamo spominju da neki mediji iz ko zna kojih razloga plasiraju lazne vijesti koje dizu tenzije tipa da migranti roštiljaju patke na Uni i da siluju zene. U oba slučaja je to Avaz uradio pa se zaista pitam jel im cilj da podstaknu kakav belaj radi Fahrinih interesa?
-
ovo_mi_je_nick
#3545 Re: Migranti
Zapamtite da ćete za ove migrante raditi za 10 godina. U bilo koju zemlju da su došli imaju svoje restorane, kafiće, radnje.
I imat će veća prava i privilegije nego hrvati, bošnjaci i srbi.
Pa ih dobro odomite i šaljite im pakete. Ovo nisu izbjeglice koje bježe od granata nego osobe koje traže bolji život i uslove, oni koje je njihova zemlja prognala zbog razloga koje ni oni ne žele da pamte, pa naravno da će se nastaniti u BiH, središtu evrope.
Pa jbt hodaš kroz svoj grad a kao da si u tuđoj zemlji, bojiš kad će te neko zbost a on nema ni lične niti može odgovarati pred sudom, dok se oni granaju rukama čoporativno bez i malo ustrućavanja.
I imat će veća prava i privilegije nego hrvati, bošnjaci i srbi.
Pa ih dobro odomite i šaljite im pakete. Ovo nisu izbjeglice koje bježe od granata nego osobe koje traže bolji život i uslove, oni koje je njihova zemlja prognala zbog razloga koje ni oni ne žele da pamte, pa naravno da će se nastaniti u BiH, središtu evrope.
Pa jbt hodaš kroz svoj grad a kao da si u tuđoj zemlji, bojiš kad će te neko zbost a on nema ni lične niti može odgovarati pred sudom, dok se oni granaju rukama čoporativno bez i malo ustrućavanja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3546 Re: Migranti
imaš problema sa zakonom u maroku i alžiru
platiš krijumčaru podereš dokumente i eto te na ludoj europskoj pipi
skidaš kožu kao zmija a mijenjaš karakter kao vuk koji se preoblači u jagnje
i onda otvaraš kafiće
platiš krijumčaru podereš dokumente i eto te na ludoj europskoj pipi
skidaš kožu kao zmija a mijenjaš karakter kao vuk koji se preoblači u jagnje
i onda otvaraš kafiće
- AleksoMKD
#3547 Re: Migranti
https://www.thelocal.dk/20180712/denmar ... -residents
Denmark's so-called ghetto plan, which has received broad coverage in domestic and international media, is unlikely to to have any real effect on social challenges in underprivileged areas, residents, representatives and experts told The Local.
The plan, which was passed in part by parliament last month with further consultations due in the autumn, comprises 22 initiatives to ‘integrate’ the ‘ghettos’. These include including demolition of housing units, double punishment for certain crimes in certain areas, stricter rules regarding social welfare benefits, mandatory day-care for children to learn Danish, easier access for municipalities to residents’ data and financial incentive for municipalities to achieve high levels of integration.
Prime Minister Lars Løkke Rasmussen and seven ministers presented the ‘ghetto plan’ in Mjølnerparken, one of the so-called ghettos in Copenhagen, in March this year.
It has since received considerable attention at home and abroad, including in international media such as the New York Times and the Guardian.
The manager of the residents' association in Mjølnerparken said how he did not understand why his four-block neighbourhood was classified as a ghetto.
“People from Mjølnerparken and other people agree that it is not a ghetto,” Muhammed Aslam told The Local.
The Danish Ministry of Transport and Housing classifies 27 underprivileged areas around Denmark as ‘ghettos’, based on criteria including residents’ heritage, levels of education, employment rate and crime rate.
Nathalia Patrick, a Ukrainian immigrant who spoke to The Local's reporter while she was walking with her child in the park in Mjølnerparken, said conditions in the area compared favourably to those in underprivileged neighbourhoods in France and Ukraine, where she has also lived.
“I don’t think it [Mjølnerparken] is ghetto,” she said. “I come here sometimes to play with my child because I think it is a peaceful area.”
The government proposal, meanwhile, states its aim to solve problems in specific areas.
“We need a more precise effort, whereby we do not inconvenience Danes all over Denmark. Action must be taken where the problems are greatest, and there only,” as Rasmussen said in his New Year's speech.
While the government dismisses criticisms that the ghetto plan is specifically targeting people with certain ethnicities or religions, residents of the areas in question have disputed this, primarily because of the criterion that labels an area as a ghetto if more than 50 percent of its residents have non-Western origins.
Aslam recalled the day when the plan was presented in Mjølnerparken, with the high-profile political announcement met by demonstrations calling for “equality of the law”, to which the minister of integration Inger Støjberg, writing on her Facebook page, rhetorically asked “which law”, in reference to Islamic Sharia law.
“[The government] doesn’t say it directly, but indirectly they just want to split Muslims from living together. And now they blame all problems on Muslims,” Aslam told The Local.
A 19-year-old resident of Mjølnerparken, who preferred to remain anonymous, said that she felt the law was tailored against a certain group of people.
“It is very discriminating and makes us feel like outsiders, and promotes a bad image of us in society, it is very stigmatising” she said.
Aslam said his four children, who were born in Mjølnerparken are enrolled in higher education, are still considered to be ‘ghetto’ because they live in a certain neighbourhood.
“What they [the government] are saying is that if you come from Africa or Asia or the Middle East then you cannot be Danish,” Aslam said on what the ghetto plan meant to him, adding “integration comes from both sides, not just one side.”
Denmark's so-called ghetto plan, which has received broad coverage in domestic and international media, is unlikely to to have any real effect on social challenges in underprivileged areas, residents, representatives and experts told The Local.
The plan, which was passed in part by parliament last month with further consultations due in the autumn, comprises 22 initiatives to ‘integrate’ the ‘ghettos’. These include including demolition of housing units, double punishment for certain crimes in certain areas, stricter rules regarding social welfare benefits, mandatory day-care for children to learn Danish, easier access for municipalities to residents’ data and financial incentive for municipalities to achieve high levels of integration.
Prime Minister Lars Løkke Rasmussen and seven ministers presented the ‘ghetto plan’ in Mjølnerparken, one of the so-called ghettos in Copenhagen, in March this year.
It has since received considerable attention at home and abroad, including in international media such as the New York Times and the Guardian.
The manager of the residents' association in Mjølnerparken said how he did not understand why his four-block neighbourhood was classified as a ghetto.
“People from Mjølnerparken and other people agree that it is not a ghetto,” Muhammed Aslam told The Local.
The Danish Ministry of Transport and Housing classifies 27 underprivileged areas around Denmark as ‘ghettos’, based on criteria including residents’ heritage, levels of education, employment rate and crime rate.
Nathalia Patrick, a Ukrainian immigrant who spoke to The Local's reporter while she was walking with her child in the park in Mjølnerparken, said conditions in the area compared favourably to those in underprivileged neighbourhoods in France and Ukraine, where she has also lived.
“I don’t think it [Mjølnerparken] is ghetto,” she said. “I come here sometimes to play with my child because I think it is a peaceful area.”
The government proposal, meanwhile, states its aim to solve problems in specific areas.
“We need a more precise effort, whereby we do not inconvenience Danes all over Denmark. Action must be taken where the problems are greatest, and there only,” as Rasmussen said in his New Year's speech.
While the government dismisses criticisms that the ghetto plan is specifically targeting people with certain ethnicities or religions, residents of the areas in question have disputed this, primarily because of the criterion that labels an area as a ghetto if more than 50 percent of its residents have non-Western origins.
Aslam recalled the day when the plan was presented in Mjølnerparken, with the high-profile political announcement met by demonstrations calling for “equality of the law”, to which the minister of integration Inger Støjberg, writing on her Facebook page, rhetorically asked “which law”, in reference to Islamic Sharia law.
“[The government] doesn’t say it directly, but indirectly they just want to split Muslims from living together. And now they blame all problems on Muslims,” Aslam told The Local.
A 19-year-old resident of Mjølnerparken, who preferred to remain anonymous, said that she felt the law was tailored against a certain group of people.
“It is very discriminating and makes us feel like outsiders, and promotes a bad image of us in society, it is very stigmatising” she said.
Aslam said his four children, who were born in Mjølnerparken are enrolled in higher education, are still considered to be ‘ghetto’ because they live in a certain neighbourhood.
“What they [the government] are saying is that if you come from Africa or Asia or the Middle East then you cannot be Danish,” Aslam said on what the ghetto plan meant to him, adding “integration comes from both sides, not just one side.”
- insomnia78
#3548 Re: Migranti
Ovo djeluje toliko izmisljeno... da ne spominjem stil kojim je napisanoAtego wrote:HOROR U BIHAĆU
Migrantska kriza izmiče kontroli: Afganistanac pokušao silovati majku dvoje djece!
Ilegalni migrant iz Afganistana neprimjetno je 13. jula, oko pola sata prije ponoći, ušao u stan u Bihaću, u ulici 502. viteške brigade, u kojem živi bračni par s dvoje maloljetne djece, te je pokušao silovati njihovu 36-godišnju majku, dok oca nije bilo u kući.
Dvoje djece
Kako je potvrđeno iz MUP-a USK, slučaj je policiji prijavio upravo otac, odnosno suprug napadnute žene, a sva je sreća da se on vratio u kuću nekoliko minuta nakon što je 30-godišnji Afganistanac ušao u stan.
Portparol MUP-a USK Snežana Galić potvrdila je da su supružnici uspjeli migranta savladati i zadržati do dolaska policijskih službenika, ali sve što se jučer moglo saznati više o ovom slučaju u policiji jeste da je istraga u toku.
Žena koja se zatekla u stanu s dvoje djece u šokantnoj je ispovijesti za portal Krajina.ba prepričala horor koji je proživjela.
- Suprug je morao izaći nakratko iz stana, dok sam ja bila sama u spavaćoj sobi s dvoje trogodišnje djece. Migrant je neprimjetno ušao u stan, prošao pored stola na kojem su se nalazili laptop, mobitel i novčanik. Nisam primijetila da je neko ušao u stan, jer sam zaspala. Migrant je ušao u sobu, skinuo se i kada je krenuo prema krevetu, probudila sam se. Pokušala sam ga odgurnuti i izbaciti iz sobe gdje se nalaze djeca, ali bio je jači od mene i vratio me na krevet držeći za ruke.
Ulica 502. viteške brigade u Bihaću, gdje se nalazi stan u kojem se dogodio pokušaj silovanja
U jednom trenutku uspjela sam se otrgnuti iz ruku monstruma, doći do prozora i počela sam vrištati i dozvati pomoć. S obzirom na to da se suprug nalazio ispred zgrade, odmah je došao do stana, ali nije mogao ući, jer je migrant zaključao vrata. Suprug je kroz balkon ušao u stan i izbacio migranta iz naše sobe. Kada je migrant vidio da je nadjačan, pokušao je pobjeći, ali ga je muž uhvatio i zadržao do dolaska policije, koja je izvršila uviđaj - ispričala je šokirana žena za portal Krajina.ba.
Uznemirena javnost
Nju i njenog supruga, kako je prenio taj portal, do jučer policija nije kontaktirala, tako da nije poznato više detalja, a očekuje se da će policija podrobnije obavijestiti uznemirenu javnost o detaljima slučaja.
No, ovo nije jedini incident vezan uz boravak migranata u Bihaću. Incident je zabilježen i prekjučer, kada su u centru grada napadnuti policijski službenici.
- Policijski službenici zatekli su dva migranta kako u centru grada konzumiraju alkohol. U cilju utvrđivanja identiteta, policajci su se obratili migrantima. Međutim, oni su odbili pokazati dokumente. Potom su nastavili s vrijeđanjem, a zatim i fizički nasrnuli na policajca. Nanijeli su mu lakše tjelesne povrede u predjelu desne ruke - potvrdila je portparol Galić, precizirajući da se radi o državljanima Maroka.
147 ilegalnih migranata u Bijeljini
Pripadnici Policijske uprave Bijeljina tokom vikenda otkrili su 147 novih ilegalnih migranata mlađe dobi. Riječ je o 136 osoba iz Pakistana, devet iz Eritreje te po jednoj iz Bangladeša i Indije.
Dvojica prokrijumčarena preko ograde
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH prilikom pregleda kamiona u Carinskoj ispostavi Sarajevo otkrili su dva migranta, pored robe koja se nalazila u tom vozilu.
- Službenici UIO pozvali su na uviđaj nadležnu policijsku stanicu. Otkrivena lica, za koje se ispostavilo da su ilegalni migranti, nisu odgovarala na pitanja policije koja je došla na uviđaj. Nakon toga policija ih je privela u stanicu na daljnju obradu. Detaljnim pregledom snimaka RTC terminala može se vidjeti da su migranti uvedeni preko ograde od dva lica koja su prethodno prešla ogradu provjeravajući koji je kamion najlakše otvoriti - saopćeno je jučer iz UIO.
- Atego
#3549 Re: Migranti
Portparolka MUP-a USK Snežana Galić potvrdila je da su supružnici uspjeli savladati migranta i zadržati ga do dolaska policije, ali sve što se juče moglo saznati više o ovom slučaju jeste da je istraga u toku.Roccohljup wrote:Tu bljuvotinu koju je avaz nabacio na naslovnu stranu nije niko potvrdio. Stavise, na TV1 u prilogu iz USK kantona i izjavom ministra MUPa tamo spominju da neki mediji iz ko zna kojih razloga plasiraju lazne vijesti koje dizu tenzije tipa da migranti roštiljaju patke na Uni i da siluju zene. U oba slučaja je to Avaz uradio pa se zaista pitam jel im cilj da podstaknu kakav belaj radi Fahrinih interesa?
- Roccohljup
#3550 Re: Migranti
Atego wrote:Portparolka MUP-a USK Snežana Galić potvrdila je da su supružnici uspjeli savladati migranta i zadržati ga do dolaska policije, ali sve što se juče moglo saznati više o ovom slučaju jeste da je istraga u toku.Roccohljup wrote:Tu bljuvotinu koju je avaz nabacio na naslovnu stranu nije niko potvrdio. Stavise, na TV1 u prilogu iz USK kantona i izjavom ministra MUPa tamo spominju da neki mediji iz ko zna kojih razloga plasiraju lazne vijesti koje dizu tenzije tipa da migranti roštiljaju patke na Uni i da siluju zene. U oba slučaja je to Avaz uradio pa se zaista pitam jel im cilj da podstaknu kakav belaj radi Fahrinih interesa?
jarane ja samo prenio sta sam vidio na vijestima i to od medija kojem ipak vjerujem puno vise nego avazu... Pogledaj video a i tekst ispod.
https://tv1.ba/vijesti/migranti-nisu-op ... eefikasna/