Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- Point.
#3526 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Gledaj ova dva legitimna neradnika, od jutros kmeče ko djeca kad im ne daš slatko prije ručka.
-
Hafis
#3527 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Rekoh li ja prije godinu i pol da će biti dobre gonje zbog Božine apelacije. Sarajevski mediji su gotovo godinu dana ignorirali ovu odluku Ustavnog suda. A ovdje strućnjaci tvrdili da nema ništa od toga i da je to samo kmečanje...ko vele - izbori se moraju održati.madner wrote:Drzavni organ![]()
Ova SDA HDZ konstrukcija koja treba da provuce izmjene koje su Bake i Cova dogovorili nema nikakav legitimitet izbora. Samo steta sto je SDA uspio da se izvuce od gnjeva. HDZ se igra krivca.
Kad, ne lezi vraže, vidi sada kmečanja...strah me tv upaliti.
- BHCluster
#3528 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Izbori su se odrzali.Hafis wrote:Rekoh li ja prije godinu i pol da će biti dobre gonje zbog Božine apelacije. Sarajevski mediji su gotovo godinu dana ignorirali ovu odluku Ustavnog suda. A ovdje strućnjaci tvrdili da nema ništa od toga i da je to samo kmečanje...ko vele - izbori se moraju održati.madner wrote:Drzavni organ![]()
Ova SDA HDZ konstrukcija koja treba da provuce izmjene koje su Bake i Cova dogovorili nema nikakav legitimitet izbora. Samo steta sto je SDA uspio da se izvuce od gnjeva. HDZ se igra krivca.
-
Hafis
#3529 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Vego, je li nam se Edim uspio ugurati u skupštinu GK-a?
Ako nije, valjda imaju nekog rezervnog igrača koji se izjasnio kao Hrvat. Inače, po patrijotski blok može biti gusto kako god CIK odluči.
Ako nije, valjda imaju nekog rezervnog igrača koji se izjasnio kao Hrvat. Inače, po patrijotski blok može biti gusto kako god CIK odluči.
- madner
#3530 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa vidis da sam ja bio u pravu kada sam rekao da se izbori mogu odrzati i da se moraju implementirati rezultati. Bila je prica, nista od izbora ako X, Y i Z. I ne bi bilo nikakvih problem da SDA ne strahuje za svoju poziciju pa na hinjaka ne pokusava da se obezbjedi za sljedecih 15 godina.Hafis wrote:Rekoh li ja prije godinu i pol da će biti dobre gonje zbog Božine apelacije. Sarajevski mediji su gotovo godinu dana ignorirali ovu odluku Ustavnog suda. A ovdje strućnjaci tvrdili da nema ništa od toga i da je to samo kmečanje...ko vele - izbori se moraju održati.madner wrote:Drzavni organ![]()
Bumo vidili sta ce se desiti, zanimljiva vremena.
- 512MB
#3531 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
I sve fulo Hafiz sta se moglo fulat
Nit je sud rekao kako treba izgledat novi zakon, nit je "gonja" zbog ljubiceve apelacije (koju je sud vecinski odbio)... gonja je jer HDZ kmechi i blokira gdje moze..
Nit je sud rekao kako treba izgledat novi zakon, nit je "gonja" zbog ljubiceve apelacije (koju je sud vecinski odbio)... gonja je jer HDZ kmechi i blokira gdje moze..
-
Hafis
#3532 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Isto govorimo. Izbori se JESU održali, ali još uvijek nema načina njihove implementacije - kako je i bilo predviđeno.madner wrote:Pa vidis da sam ja bio u pravu kada sam rekao da se izbori mogu odrzati i da se moraju implementirati rezultati. Bila je prica, nista od izbora ako X, Y i Z. I ne bi bilo nikakvih problem da SDA ne strahuje za svoju poziciju pa na hinjaka ne pokusava da se obezbjedi za sljedecih 15 godina.Hafis wrote:Rekoh li ja prije godinu i pol da će biti dobre gonje zbog Božine apelacije. Sarajevski mediji su gotovo godinu dana ignorirali ovu odluku Ustavnog suda. A ovdje strućnjaci tvrdili da nema ništa od toga i da je to samo kmečanje...ko vele - izbori se moraju održati.madner wrote:Drzavni organ![]()
Zaobilazeći Parlamentarnu skupštinu BiH kao jedino mjerodavno tijelo za Izborni zakon, išlo se namjerno na ovu opciju šeš ili beš, uzdajući se u VP, OHR. I sad smo tu gdje smo. Trenutno se napravila atmosfera linča prema CIK-u i nervozno se pogledava prema zabrinutom Inzku.
Upravo sam tako bio i napisao ovdje davno, ali tko će to sad tražiti.
- madner
#3533 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ni nalik na ono sto si pisao.Hafis wrote:Isto govorimo. Izbori se JESU održali, ali još uvijek nema načina njihove implementacije - kako je i bilo predviđeno.madner wrote:Pa vidis da sam ja bio u pravu kada sam rekao da se izbori mogu odrzati i da se moraju implementirati rezultati. Bila je prica, nista od izbora ako X, Y i Z. I ne bi bilo nikakvih problem da SDA ne strahuje za svoju poziciju pa na hinjaka ne pokusava da se obezbjedi za sljedecih 15 godina.Hafis wrote: Rekoh li ja prije godinu i pol da će biti dobre gonje zbog Božine apelacije. Sarajevski mediji su gotovo godinu dana ignorirali ovu odluku Ustavnog suda. A ovdje strućnjaci tvrdili da nema ništa od toga i da je to samo kmečanje...ko vele - izbori se moraju održati.
Zaobilazeći Parlamentarnu skupštinu BiH kao jedino mjerodavno tijelo za Izborni zakon, išlo se namjerno na ovu opciju šeš ili beš, uzdajući se u VP, OHR. I sad smo tu gdje smo. Trenutno se napravila atmosfera linča prema CIK-u i nervozno se pogledava prema zabrinutom Inzku.
Upravo sam tako bio i napisao ovdje davno, ali tko će to sad tražiti.
Znalo se i tada da zakonski gledano nema druge osnove osim 1991, ali se i tada vec suskalo da su se Cova i Bake dogovorili da se preko CiK progura dogovor. Mozemo proci stare postove, prije circa 6 mjeseci kada ste govorili da se zakon mora usvojiti prije izbora kako bi isti bili priznati i slicne gluposti.
-
Hafis
#3534 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Zajebano je kad pila okrene naopako.
Izgleda da HDZ uopće neće trebati provoditi nikakve blokade kako je papagajski ponavljano u medijima, već bi moglo biti upravo suprotno.
Bošnjački politički vrh nije svjestan što je značilo usvajanje Božine apelacije, barem onog dijela koji se dotiče konstitutivnosti i njenog ostvarivanja. Tako da će ih vjerojatno svaka buduća odluka ustavnog suda uvijek nanovo ''neprijatno'' iznenađivati. Zato i ovolika atmosfera linča prema CIK-u, ali i prema Ustavnom sudu, koja će se primicanjem datuma odluke sve više povećavati.
Izgleda da HDZ uopće neće trebati provoditi nikakve blokade kako je papagajski ponavljano u medijima, već bi moglo biti upravo suprotno.
Bošnjački politički vrh nije svjestan što je značilo usvajanje Božine apelacije, barem onog dijela koji se dotiče konstitutivnosti i njenog ostvarivanja. Tako da će ih vjerojatno svaka buduća odluka ustavnog suda uvijek nanovo ''neprijatno'' iznenađivati. Zato i ovolika atmosfera linča prema CIK-u, ali i prema Ustavnom sudu, koja će se primicanjem datuma odluke sve više povećavati.
- mO k3
#3535 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
pisi nam nesto novo512MB wrote:I sve fulo Hafiz sta se moglo fulat![]()
- Maraschino
#3536 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
U cemu je problem ako covjek poziva da se ispostuje zakon a ne politicki vodja.Novak20 wrote:
Izgleda da može dok se ovako slobodno prijeti članovima SIP/CIK i njihovim porodicama.
Da Inzko nije korumpiran i nesposoban, Žuljevića bi suspendovao iz politike zbog prijetnji Komisiji zaduženoj za organizovanje i provođenje izbora i njihovim porodicama.
https://vijesti.ba/clanak/428135/clanov ... datni-haos"Ponavljam, počinili bi krivično djelo. Uz sve to, uveli bi zemlju u dodatni haos", naglašava Žuljević.
Ovaj delegat se nada da će većina članova CIK-a BiH shvatiti da "oni nisu tamo da bi provodili volju političkih pokrovitelja, već da moraju pokazati hrabrost kako bi osigurali provođenje zakona kada su u pitanju izbori".Dakle, treba se provesti volja Žuljevića bez obzira na Ustav i IZ BiH. Onda bi članovi SIP/CIK bili ok."Neka se dobro zamisle da li će ti isti političari, kojima bespogovorno služe, biti tu za njih i njihove porodice kada se zbog poteza koje vuku po njihovim naredbama nađu u nezahvalnoj i neželjenoj situaciji. Neće ih ni ljudi ni istorija pitati ko ih je nagovorio na poteze koje su povukli", mišljenja je Žuljević.
Last edited by Maraschino on 16/11/2018 10:34, edited 1 time in total.
-
Hafis
#3537 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Šta je ovo ljudi, u mene ovdje svi u filteru?
Bit će sve dokazani borac do borca za promicanje hrvatsko-bošnjačkog prijateljstva, dok su u filteru
Bit će sve dokazani borac do borca za promicanje hrvatsko-bošnjačkog prijateljstva, dok su u filteru
- spreca
#3538 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Oooo evo stigo nam 'ercegovacki "Alija Sirotanovic" 
- mO k3
#3539 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
spreca wrote:Oooo evo stigo nam 'ercegovacki "Alija Sirotanovic"
jebesh , jebesh
-
Hafis
#3540 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nego nije mi jasno kako misle da će im netko odobriti da iz svake županije ide minimalno po jedan predstavnik iz sva tri naroda. Pa evo i da im CIK to dopusti, slijedi hitna apelacija Ustavnom sudu koji se već oglasio po tom pitanju u Božinoj apelaciji.
Valjda misle da će im ona igra riječi ''ako je jedan takav izabran'' pomoći da sud odluči u njihovu korist.
Oj dominacijo, draga li si. I to se pravo zadali...svaka nana, kućanica, nezaposlena frizerka zna kako treba CIK odlučiti i da je Ustav FBiH stariji od Ustava BiH i njegovog suda.
Valjda misle da će im ona igra riječi ''ako je jedan takav izabran'' pomoći da sud odluči u njihovu korist.
Oj dominacijo, draga li si. I to se pravo zadali...svaka nana, kućanica, nezaposlena frizerka zna kako treba CIK odlučiti i da je Ustav FBiH stariji od Ustava BiH i njegovog suda.
- spreca
#3541 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
nisam ja takimO k3 wrote:spreca wrote:Oooo evo stigo nam 'ercegovacki "Alija Sirotanovic"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jebesh , jebesh
-
Hafis
#3542 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Spreči i Moketu uručiti zlatne HTZ čizme s Veleredom kralja Dmitra Zvonimira za promicanje hrvatsko-bošnjačkog prijateljstva u dijaspori 
- mO k3
#3543 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Odma da ti kazem , nije tebi puno toga jasno , toliko si puta fulio u svojim analizama da si sada totalno zbunjen dvomuis li se nekada sta ces da napises ?? ..... kako godHafis wrote:Nego nije mi jasno kako misle da će im netko odobriti da iz svake županije ide minimalno po jedan predstavnik iz sva tri naroda. Pa evo i da im CIK to dopusti, slijedi hitna apelacija Ustavnom sudu koji se već oglasio po tom pitanju u Božinoj apelaciji.
ides na ignore ....
- spreca
#3544 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
ti ces dobiti orden Lopata A.Sirotanovica Svetog Cirila Covica za zasluge u promociji ADZHafis wrote:Spreči i Moketu uručiti zlatne HTZ čizme s Veleredom kralja Dmitra Zvonimira za promicanje hrvatsko-bošnjačkog prijateljstva u dijaspori
- seln
#3545 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne moze, za ovu godinu je laureat Karamatic.Hafis wrote:Našem Lusteru treba dodijeliti zlatnu mistriju i mješalicu Kralja Petra Krešimira IV s lentom, za promicanje hrvatsko-bošnjačko muslimanskog prijateljstva.
- Point.
#3546 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hafis wrote:Šta je ovo ljudi, u mene ovdje svi u filteru?
Hafis wrote:Spreči i Moketu uručiti zlatne HTZ čizme s Veleredom kralja Dmitra Zvonimira za promicanje hrvatsko-bošnjačkog prijateljstva u dijaspori
Dajte ljudi, pa treći put danas legitimni prosipa istu foru, makar neko da se nasmeje. Mjesec dana u Banovićima, lik imao dosta vremena da skonta neki šuk, mozgao, mozgao a vi tako.Hafis wrote:Našem Lusteru treba dodijeliti zlatnu mistriju i mješalicu Kralja Petra Krešimira IV s lentom, za promicanje hrvatsko-bošnjačko muslimanskog prijateljstva.
-
Novak20
#3547 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Problem je u tome što se mora ponoviti milion puta da je zakon ovaj put na strani Hrvata. Nema to veze sa nekakvim političkim vođom.Maraschino wrote:
U cemu je problem ako covjek poziva da se ispostuje zakon a ne politicki vodja.
Ako SIP/CIK ispoštuje IZ BiH, prilikom implementacije izbora mora se primijeniti popis iz 2013. Kad se tome doda odluka US BiH po kojoj su prekriženi dijelovi IZ BiH da iz svakog kantona mora biti jedan B/H/S u DN F BiH i da shodno tome mora doći do novog preračunavanja broja delegata u DN onda je sasvim razumljiva cika, prijetnje, kmečanje bošnjačke politike i zazivanje VP i OHR da riješe "problem".
A uz sve to, SDA je k'o fol nekako mlaka, skoro pa nezainteresirana.
- seln
#3548 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Sta ces, monolog je omiljeni nacin komunikacije u hrvata.Hafis wrote:Šta je ovo ljudi, u mene ovdje svi u filteru?
- seln
#3549 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne mogu, jebi ga... unij me, al ne mogu kad nije smijesan.Point. wrote:Hafis wrote:Šta je ovo ljudi, u mene ovdje svi u filteru?
Bit će sve dokazani borac do borca za promicanje hrvatsko-bošnjačkog prijateljstva, dok su u filteruHafis wrote:Spreči i Moketu uručiti zlatne HTZ čizme s Veleredom kralja Dmitra Zvonimira za promicanje hrvatsko-bošnjačkog prijateljstva u dijasporiDajte ljudi, pa treći put danas legitimni prosipa istu foru, makar neko da se nasmeje. Mjesec dana u Banovićima, lik imao dosta vremena da skonta neki šuk, mozgao, mozgao a vi tako.Hafis wrote:Našem Lusteru treba dodijeliti zlatnu mistriju i mješalicu Kralja Petra Krešimira IV s lentom, za promicanje hrvatsko-bošnjačko muslimanskog prijateljstva.
Hrvatski humor ti dodje kao srpski merhamet.
- seln
#3550 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
E, moja budalo... to kmecanje, to dolazi od toga jer nam se zateze kozica oko glavica dok vam ga zabijamo.Novak20 wrote:mečanje bošnjačke politike
A rvatstvo je toliko ufurano da to ne moze skontati.