FreakyStyley wrote:Umjesto da konstanto negiranje (ili otvorena glorifikacija) anti-humanih zlocina prosjecnog Bosnjaka ispuni prezirom prema srpskom untermenschu i time mu povrati energiju i svijest, prosjecni Bosnjak nastavlja da nasjeda na svaku ubogu akciju dirigovanu s druge strane Drine.
Rat nikad nije zavrsio, genocid nikad nije zavrsio, ni sociocid nikad nije zavrsio. Specijalni, hibridni i informacijski rat trenutno bukta, a mi ga gubimo samo zato jer smo glupi ko kurac.
Sve se to odvija i dan danas, pred nasim ocima (a ne lupam, nego su ovo opsta mjesta i sluzbene definicije navedenih pojmova), samo sto smo mi slijepi da to vidimo.
O tome dobro razmisliti kada iduci put upalite Pink, glasate za SDA, navijate za Tursku fudbalsku reprezentaciju ili pomislite da su vam Hrvati saveznici i prijatelji.
Koji kurac sa Srbinom raspravljate o priznavanju zlocina i nekoj, satro, katarzi? U njihovim je ocima istrebljenje genetskog otpada opravdano, samo je pitanje koliko se direktno ono opravdava.
Alija, dabogda ti zemlja kosti izbacila.
Znam, post mi je razbacan, besmislen i nepovezan s ovom temom, ali zato jer sam razocaran svime sto se desava u ovoj kurcevoj 2017. godini. Pa mater mu jebem, i mrtve nas ubijaju a niko da progleda. Sad ja vas pitam, od kud nam onda pravo da mislimo da smo zasluzili bolje?
Dobro si uočio jedan veliki problem u bošnjačkom mentalitetu. U medijima koji su okrenuti uglavnom Bošnjacima, konstantno se daje medijski prostor relativizatorima zločina, onima koji propagiraju neko pomirenje dok se negira maternji jezik (bosanski) - temelj identiteta. Dalje, na temeljima propalog bratstva- jedinstva vrši se opanjkavanje onih Bošnjaka koji su svjesni svog identiteta, onoga šta im se dogodilo i političkog položaja u kojem se nalaze; te im se spočitava nacionalizam. Prezentiraju se ljudi kojima je tako bolno izgovoriti "bosanski jezik", "Bošnjak" a u isto vrijeme nas naziva muslimanima da bi se što lakše u idućem potezu nalijepila etiketa islamskog radikalizma i sl. I onda se optuženi, etiketirani Bošnjak osjeti dužnim da se pravda i raspravlja sa čuvarima tekovina genocida.
Mene apsolutno ne zanima, niti me dira to šta o mome narodu ima da kaže Nemanja, Stevandić, Karajlić, Dodik, Ljubić ili Raspudić. Bez obzira na mišljenje koje o Bošnjacima prezentiraju (islamski radikalizam, unitarizam, ljevičarski nacionalsocijalizam, ...) nemam namjeru opovrgavati tako nešto, jer ono što oni nama stvarno misle i namjeravaju, nikakav dijalog niti ustupak Bošnjaka ne može promijeniti. Oni se nisu odrekli genocida, logora, protjerivanja i aparthejda, te je svako bošnjačko pravdanje i ubjeđivanje sa njima samoponižavanje.