Najbolje je Zulfiikarpašić opisao gramzivost crvenih fašista nakon što su sišli s brda što ga je ponukalo da sve to napusti i pobjegne iako je i sam bio partizanski borac.Stari_demagog wrote:Svijet je po komunistima nastao 45., tad je komunizam svakoj seljačini i svakom balvanu koji je bio spreman za čast komunizma počiniti nedjelo omogućio da iz raznoraznih vukojebina šljega u grad. Muslimani vrijeme broje od preseljenika Poslanika s.a.w.s iz Meke u Medinu, oni od preseljenja iz vukojebina u čaršiju.
Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
-
Mohamad Sissoko
#3526 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
- kamberovica polje
#3527 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Toliko se frke diglo oko jednog Hrvata, pa to je strašno.
-
PM72
#3528 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
he,he,he...čuj crveni fašisti
a vi kao "antifašisti"
dedo ti bio električar u onom ratu-nosio oznaku munje na šljemu
- seln
#3529 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ona koja se borila protiv fasizma... sa svim greskama i pretjerivanjima, ali se ipak borila protiv najveceg zla koje je pogodilo covjecanstvo.Stari_demagog wrote:Koja je to prava strana ? Koja nije "okaljala" ruke ?seln wrote:Sta je, dedo bio na krivoj strani?Stari_demagog wrote:Onako iskreno me zaboli klinac za Busuladžićem isto kao što me zaboli za Titom, njegovim prvoborcima, proleterima, pionirima i ostalim kurčevima-palčevima jer kad izumru generacije koje se sjećaju tog vremena izumrijet će i sjećanje na te ljude. Fascinantno je samo kako se bore protiv lika kojeg su jednom ubili, a kojem nisu imali muda ni suditi jer su bili intelektualne nule za njega.
I moze tu ustaskocetnickohandzarski podmladak izvrtati stvari kako hoce... ostaje cinjenica da je bila samo jedna prava strana.
- seln
#3530 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ja se borim i haveri moji,PM72 wrote:he,he,he...čuj crveni fašistia vi kao "antifašisti"
dedo ti bio električar u onom ratu-nosio oznaku munje na šljemu
da antifasizam vise ne postoji...

- kamberovica polje
#3531 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Šta se čudite, danas živimo u takvom vremenu gdje je desni populizam na vrhuncu. u jeku je rehabilitacije daleko većih fašista od ovog minornog hrvatskog cvijeta. Jebiga, ljudi ne uče iz prošlosti to je opće poznato.
- asurbanipal
-
Stari_demagog
#3533 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Zamisli, jedno zlo te spašavalo od drugog zla. Tako isto ja sad očekujem da nas SDA spašava od Duranovića i njegove jugofašističke bratije.seln wrote:
Ona koja se borila protiv fasizma... sa svim greskama i pretjerivanjima, ali se ipak borila protiv najveceg zla koje je pogodilo covjecanstvo.
I moze tu ustaskocetnickohandzarski podmladak izvrtati stvari kako hoce... ostaje cinjenica da je bila samo jedna prava strana.
- rajv0sa
#3534 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Zar se to ne zove relativizacija zločinaStari_demagog wrote:Koja je to prava strana ? Koja nije "okaljala" ruke ?seln wrote:Sta je, dedo bio na krivoj strani?Stari_demagog wrote:Onako iskreno me zaboli klinac za Busuladžićem isto kao što me zaboli za Titom, njegovim prvoborcima, proleterima, pionirima i ostalim kurčevima-palčevima jer kad izumru generacije koje se sjećaju tog vremena izumrijet će i sjećanje na te ljude. Fascinantno je samo kako se bore protiv lika kojeg su jednom ubili, a kojem nisu imali muda ni suditi jer su bili intelektualne nule za njega.
- seln
#3535 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
I ja imam utisak da ce ovo opet zavrsiti u jednom sveopstem klanju na globalnom nivou.kamberovica polje wrote:Šta se čudite, danas živimo u takvom vremenu gdje je desni populizam na vrhuncu. u jeku je rehabilitacije daleko većih fašista od ovog minornog hrvatskog cvijeta. Jebiga, ljudi ne uče iz prošlosti to je opće poznato.
Jednostavno, ljudi su zaboravili lekcije iz proslosti.
Ili, bolje receno. paznja dobrih moze vremenom popustiti, ali mrznja zlih - nikad.
-
Stari_demagog
#3536 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ne znam kako to nazvati s obzirom da se Bleiburg i raznorazna politička ubistva poput Busuladžićevog tretiraju kao potreba, a ne kao zločini jednog režima.rajv0sa wrote: Zar se to ne zove relativizacija zločina
- cyprus
#3537 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Drago mi je da je razum i moral u ovom slučaju ipak prevladao, ali kad skontam koliko je vremena prošlo svima nama u raspravi o imenu škole, pored toliko drugih gorućih pitanja, bude mi zlo...
A sa druge strane, ne sumnjam da će SDA ili neki od njenih klonova i satelita za ime škole skontati nekog drugog mladomuslimana, koji se nije tako ofirno uvlačio u analni otvor kvinslinzima i okupatorima, i onda će biti ''sve na svom mjestu''
A sa druge strane, ne sumnjam da će SDA ili neki od njenih klonova i satelita za ime škole skontati nekog drugog mladomuslimana, koji se nije tako ofirno uvlačio u analni otvor kvinslinzima i okupatorima, i onda će biti ''sve na svom mjestu''
- rajv0sa
#3538 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Pa i Armija BiH je činila zločine pa nije isto što i Vrs i Hvo. Mućni malo tom glavom, kopaš sam sebi rupu, ista ti je priča ko kod ovih relativizatora.Stari_demagog wrote:Ne znam kako to nazvati s obzirom da se Bleiburg i raznorazna politička ubistva poput Busuladžićevog tretiraju kao potreba, a ne kao zločini jednog režima.rajv0sa wrote: Zar se to ne zove relativizacija zločina
-
Stari_demagog
#3539 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Zločine nije činila Armija (i treba da te bude stid nešto takvo reći) nego pojedinci, debili. U slučaju Jugoslavije zločine je organizovala i sprovodila država-režim. Komunjarice se nikad neće ograditi ni od koga jer su oni ponosi na svoje zločince. To dovoljno govori o njihovom poremećenom mentalnom sklopu.rajv0sa wrote:Pa i Armija BiH je činila zločine pa nije isto što i Vrs i Hvo. Mućni malo tom glavom, kopaš sam sebi rupu, ista ti je priča ko kod ovih relativizatora.Stari_demagog wrote:Ne znam kako to nazvati s obzirom da se Bleiburg i raznorazna politička ubistva poput Busuladžićevog tretiraju kao potreba, a ne kao zločini jednog režima.rajv0sa wrote: Zar se to ne zove relativizacija zločina
- rajv0sa
#3540 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Precijenio sam te, moja greška 
-
Mohamad Sissoko
#3541 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Od prosječnog komunjare ćeš često čuti..."što vas Tito nije više pobio" kad neko ima kontra stav njegovom, dakle osim što su ponosni na zločine oni žale nad malim brojem pobijenih.Kao trebalo je još.Morbidno.Stari_demagog wrote: Zločine nije činila Armija (i treba da te bude stid nešto takvo reći) nego pojedinci, debili. U slučaju Jugoslavije zločine je organizovala i sprovodila država-režim. Komunjarice se nikad neće ograditi ni od koga jer su oni ponosi na svoje zločince. To dovoljno govori o njihovom poremećenom mentalnom sklopu.
- kamberovica polje
#3542 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Možda! I meni vuče na takav scenarij, mada ne vjerujem da će biti razmjera 2.S.R.seln wrote:I ja imam utisak da ce ovo opet zavrsiti u jednom sveopstem klanju na globalnom nivou.kamberovica polje wrote:Šta se čudite, danas živimo u takvom vremenu gdje je desni populizam na vrhuncu. u jeku je rehabilitacije daleko većih fašista od ovog minornog hrvatskog cvijeta. Jebiga, ljudi ne uče iz prošlosti to je opće poznato.
Jednostavno, ljudi su zaboravili lekcije iz proslosti.
Ili, bolje receno. paznja dobrih moze vremenom popustiti, ali mrznja zlih - nikad.
"Historija se ne ponavlja, ali se rimuje."-Mark Twain
- sadie_forever
#3543 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ovo je samo predizborna nema od promjene imena nista
- cadburry
#3544 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Meni je najlicemjernije u svemu kako se SDA i njihovi ideološki megafoni postavljaju naspram brisanja Busludžaićevog imena iz naziva škole kao "pored tolika problema koje ovo društvo ima, mi se bavimo imenom neke škole". A 2016., kad se iz sjednice u sjednicu Skupštine pokušavao Busuladžić ubaciti u naziv škole, satima se raspravljalo, prepucavalo i sl, tad nije bilo tih važnijih problema?cyprus wrote:Drago mi je da je razum i moral u ovom slučaju ipak prevladao, ali kad skontam koliko je vremena prošlo svima nama u raspravi o imenu škole, pored toliko drugih gorućih pitanja, bude mi zlo...
Naravno, ovo se ne odnosi na tebe, tvoja ideološka i politička stajališta su mi poznata.
- cadburry
#3545 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
A opština se pita koliko i Mjesna zajednica Dobroševići.Ned071 wrote:
nije sarajevo nastalo u aprilu 45 da se ulice samo po partizanima nazivaju... nema od ove price sa skolom nista... nece to dati opcina NG...
- Sara03
#3546 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Opet imamo važnijih problema, naše sranje je ljepše i manje smrdi, naš dobri Mukica...
- Sara03
#3547 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Sadeta, može onako iskreno, koliko si knjiga pročitala od dotičnog i koje tačno, ako nije tajna?sadie_forever wrote:Ako mogu ubit tebe tvoje knjige nece moci
-
Stari_demagog
#3548 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Kako se paze zbog ideološkog i političkog stajališta duše drage.cadburry wrote:Meni je najlicemjernije u svemu kako se SDA i njihovi ideološki megafoni postavljaju naspram brisanja Busludžaićevog imena iz naziva škole kao "pored tolika problema koje ovo društvo ima, mi se bavimo imenom neke škole". A 2016., kad se iz sjednice u sjednicu Skupštine pokušavao Busuladžić ubaciti u naziv škole, satima se raspravljalo, prepucavalo i sl, tad nije bilo tih važnijih problema?cyprus wrote:Drago mi je da je razum i moral u ovom slučaju ipak prevladao, ali kad skontam koliko je vremena prošlo svima nama u raspravi o imenu škole, pored toliko drugih gorućih pitanja, bude mi zlo...
Naravno, ovo se ne odnosi na tebe, tvoja ideološka i politička stajališta su mi poznata.
- cyprus
#3549 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Znaš kako kažu - samo sloga spašavaStari_demagog wrote:Kako se paze zbog ideološkog i političkog stajališta duše drage.
-
aratet
#3550 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Tako je svugdje u Svijetu. Historiju pisu pobjednici.Stari_demagog wrote: Zločine nije činila Armija (i treba da te bude stid nešto takvo reći) nego pojedinci, debili. U slučaju Jugoslavije zločine je organizovala i sprovodila država-režim. Komunjarice se nikad neće ograditi ni od koga jer su oni ponosi na svoje zločince. To dovoljno govori o njihovom poremećenom mentalnom sklopu.
Da je tvoj i Mustafin Hitler pobijedio rat onda bi bili komunisti i antikomunisti sa jedne, i saveznici i antisaveznici sa druge strane.
Ali na vasu zalost Hitler vam izgubio rat pa imamo fasiste i antifasiste.