Novi rat

Locked
zateznistub

#3526 Re: Novi rat

Post by zateznistub »

Zaista ne znam zasto chmoljo ovo nemandali, svakakvih budalastina a nista konstruktivno....
General War

#3527 Re: Novi rat

Post by General War »

Hafis wrote:
General War wrote:
Hafis wrote:Aha. Tako može.
A imaš li ti dovoljno godišnjeg odmora za tog derneka...da se to ponekad i razvući. Kad je bio Bljesak HV je stvarno imala konture moderne i ofanzivne oružane sile....a ovdje bi bilo i lovačkih pušaka...a nije isključena ni upotreba sjekira i vila...čak i luga u oči.
Nije bitno sta napadac ima od oruzja, vec sta ima onaj sto se brani :zjev:
a sto se tice oluje, evo bas citam u vecernjim cijenu koju hrvatska placa za podrsku samo francuske...rijec je o gradnji cesta i koncesija u istri.
Ali opet kad zbrojiš, cijena je bagatela.
Riješili neke otežavajuće stvari, a ceste neće nitko odnjeti.
slazem se, samo sam ilustrovao neke stvari.
Alfons Kauders

#3528 Re: Novi rat

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: Kontam. Dakle tvrdis da nijedan pripadnik ARBiH nije osudjen za zlocin? :-)
Veoma malo...gotovo nikako. većinom zbog pojedinačnih zločina....ubio, silovao
Glavna stratišta masovnih likvidacija nisu uopće procesuirana.
Stvarno? Ispricavam se, ocito nisam upoznat s nekim cinjenicama.

Hajde nabroji par tih srpskih "stratista" i "masovnih likvidacija" koje je pocinila ARBiH?
prog321

#3529 Re: Novi rat

Post by prog321 »

Hag je islamska institucija. Vidis da niko od Bosnjaka nije uhapsen. Alagic, Delic, i ostali se ne broje.

Hafizaga uvijek dokazuje da izmedju Hercegchetnika i ovih ravnogorskih ima mala skoro nepostojeca razlika. :-D
155_mm

#3530 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

155_mm wrote:ako je istina da bakir i SDA kontrolisu sud BiH onda treba pitati te izdajnike kako je miguce da srbi ucestvuju u presudama tog suda samo sa 78% a u zlocinima su ucestvovali preko 90%.
ima li predstavnika SDA ovdje da nam objasne ovo? hvala u naprijed.
Hafis

#3531 Re: Novi rat

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: Kontam. Dakle tvrdis da nijedan pripadnik ARBiH nije osudjen za zlocin? :-)
Stvarno? Ispricavam se, ocito nisam upoznat s nekim cinjenicama.

Hajde nabroji par tih srpskih "stratista" i "masovnih likvidacija" koje je pocinila ARBiH?
Pričam o Hrvatima. Učinjeno je nekoliko masovnih zločina koji nisu procesuirani. Sve je završilo prebacivanje odgovornosti, onom starinskom, parafraziram: ja sam tek 8. preuzeo dužnost...a ja sam 8. predao dužnost.
Dođe vojna postrojba u pitomo selo uz Neretvu, iz potpuno čistog mira hladno likvidira sve civile koje uspiju uhvatiti i nitko ne dobije niti klempu, a ne dao bog usmeni ukor.
I sve se završi suđenjem jednom-dvojici likova i pravda zadovoljena.
Last edited by Hafis on 20/07/2015 11:12, edited 2 times in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3532 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

Hafis wrote:Veoma malo...gotovo nikako. većinom zbog pojedinačnih zločina ....ubio, silovao
to neko novo bratsvo i jedinstvo

svi smo klali i ubijali, pljačkali i palili
hajmo malo u zatvor ... grupa srba, grupa hrvata i isto toliko bošnjaka i zaboravimo sve
idemo dalje u svijetlu i ružićastu budućnost
and

#3533 Re: Novi rat

Post by and »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Ne kontaš. Ne pričam o paritetu, već o činjenici da nitko nije odležao tih 1000. Tu je problem.
Kontam. Dakle tvrdis da nijedan pripadnik ARBiH nije osudjen za zlocin? :-)
koja su to stratišta?
vama je problem je što armija bih nije učestvovala ni osuđena za neki udruženi zločinački projekat.
u pravosuđu rade pripadnici svih naroda i ne vidim u čemu je problem da se nešto procesuira?
samo trebaju adekvatni dokazi.
sud je mjesto gdje nema šuplje,samo dokazi.
malo je smiješno da optužbe na račun suda dolaze od onih koji pri vladi imaju ured za pomoć optuženim i OSUĐENIM ratnim zločincima,koji su godinama krili optužene,kojima osuđenici bježe iz zatvora i koji ih nakon odslužene kazne dočekuju kao heroje.
Hafis

#3534 Re: Novi rat

Post by Hafis »

and wrote: koja su to stratišta?
vama je problem je što armija bih nije učestvovala ni osuđena za neki udruženi zločinački projekat.
u pravosuđu rade pripadnici svih naroda i ne vidim u čemu je problem da se nešto procesuira?
samo trebaju adekvatni dokazi.
sud je mjesto gdje nema šuplje,samo dokazi.
malo je smiješno da optužbe na račun suda dolaze od onih koji pri vladi imaju ured za pomoć optuženim i OSUĐENIM ratnim zločincima,koji su godinama krili optužene,kojima osuđenici bježe iz zatvora i koji ih nakon odslužene kazne dočekuju kao heroje.
E jebo ga...napisao sam gore.
Alfons Kauders

#3535 Re: Novi rat

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: Stvarno? Ispricavam se, ocito nisam upoznat s nekim cinjenicama.

Pričam o Hrvatima. Učinjeno je nekoliko masovnih zločina koji nisu procesuirani. Sve je završilo prebacivanje odgovornosti, onom starinskom, parafraziram: ja sam tek 8. preuzeo dužnost...a ja sam 8. predao dužnost.
Dođe vojna postrojba u pitomo selo uz Neretvu, iz potpuno čistog mira hladno likvidira sve civile koje uspiju uhvatiti i nitko ne dobije niti klempu, a ne dao bog usmeni ukor.
A mi ovdje pricamo o Srbima (Yug)

Dakle argumenata, hm, nemas? Koji kurac onda padobranski desant kad ne pratis ni sta je tema? :D
Hafis

#3536 Re: Novi rat

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: Stvarno? Ispricavam se, ocito nisam upoznat s nekim cinjenicama.

Dakle argumenata, hm, nemas? Koji kurac onda padobranski desant kad ne pratis ni sta je tema? :D
Aha. Znači na Hrvatima se ipak omaklo u par navrata, ali nije tema.
A što se tiče zločina nad srpskim civilima, ne radi se o nečijem merhametluku već o stanju na terenu. Hoću reći i nije bilo neke veće prilike.
sinuhe

#3537 Re: Novi rat

Post by sinuhe »

Alispago je na cekanju, kazu bolestan.
Hafis

#3538 Re: Novi rat

Post by Hafis »

sinuhe wrote:Alispago je na cekanju, kazu bolestan.
I Franjo i Alija su također bili na čekanju.
Duka Dizel

#3539 Re: Novi rat

Post by Duka Dizel »

and wrote:
koja su to stratišta?
Pa eto Srebrenica, Bratunac i taj kraj jesu stratišta teških zločina nad Srbima.
To je čak i konstatovano u Hagu, bez obzira što je Naser oslobodjen (što je težak skandal imajući u vidu praksu komandne odgovornosti koju je Hag ustanovio).

Ko je osudjen za te zločine? Jel tužilaštvo BiH išta radilo po tom pitanju?
Hafis

#3540 Re: Novi rat

Post by Hafis »

Ljudi tema je rat.
Nemojte sad skrećati temu na nebitne stvari kao što je pravda i slične izmišljotine zapada.
and

#3541 Re: Novi rat

Post by and »

sve to je pokušano dokazati u hagu.
pokušavaju se izjednačiti sve tri strane,ali činjenice su takve i to nikad neće uspjeti.
ipak zapisani su u presudama neki zločinački projekti i neko je postrojavao hrvate i srbe uz himne susjednih država i govorio da je ovo hrvatska/srbija.
u suverenoj,nezavisnoj,međunarodno priznatoj zemlji bih.
sinuhe

#3542 Re: Novi rat

Post by sinuhe »

Malo je vjerovatno da Oric jednog dana nece pred sud. Mlad covjek.
malamirha

#3543 Re: Novi rat

Post by malamirha »

sinuhe wrote:Malo je vjerovatno da Oric jednog dana nece pred sud. Mlad covjek.
i posten :D
Hafis

#3544 Re: Novi rat

Post by Hafis »

Ma...u nas je utješna vijest kada danas uhvate i procesuiraju nekog bravara iz Aušvica...grobinu od 96 godina, koja ne zna ni gdje se nalazi dok mu čitaju presudu. I onda netko kaže da je pravda uvjek dostupna. To je krajnji cinizam...
Ja se u jednom slažem: ovaj Sud stvarno mora doživjeti reorganizaciju....isuviše je godina prošlo, i ovim tempom 98% odgovornih će se izvući.
and

#3545 Re: Novi rat

Post by and »

Duka Dizel wrote:
and wrote:
koja su to stratišta?
Pa eto Srebrenica, Bratunac i taj kraj jesu stratišta teških zločina nad Srbima.
To je čak i konstatovano u Hagu, bez obzira što je Naser oslobodjen (što je težak skandal imajući u vidu praksu komandne odgovornosti koju je Hag ustanovio).

Ko je osudjen za te zločine? Jel tužilaštvo BiH išta radilo po tom pitanju?
to za komandnu odgovornost,vjerovatno nisu imali iste aršine za komadante legalne vojske i paravojski.
trebali ste sve te dokaze u hagu priložiti i to je to.
jedno je šuplja,jedno adekvatni dokazi.
imaju li srbi i hrvati svoje kadrove u tužilaštvu?
poboljšajte rad institucija,a ne blokiraj sve što možeš,a očekuješ rezultate.
malamirha

#3546 Re: Novi rat

Post by malamirha »

and wrote:sve to je pokušano dokazati u hagu.
pokušavaju se izjednačiti sve tri strane,ali činjenice su takve i to nikad neće uspjeti.
ipak zapisani su u presudama neki zločinački projekti i neko je postrojavao hrvate i srbe uz himne susjednih država i govorio da je ovo hrvatska/srbija.
niko ne pokusava izjednaciti sve tri strane.samo se trazi da se jednako sudi svima koji su pocinili zlocine.dal je to problem? :)
and

#3547 Re: Novi rat

Post by and »

malamirha wrote:
and wrote:sve to je pokušano dokazati u hagu.
niko ne pokusava izjednaciti sve tri strane.samo se trazi da se jednako sudi svima koji su pocinili zlocine.dal je to problem? :)
traži se da se ukine sud i tužilaštvo.a nije problem,imaju srbi i hrvati predstavnike u sudu pa tamo nek rješavaju problem.
nisam ni ja zadovoljan radom,mnoga pitanja nisu odgovorena,kažu da neki koji su učestvovali u zločinima su danas na položajima,neki se puštaju ...
prije 10-tak godina su koliko se sjećam ,logoraši predali na hiljade predmeta u sud u banjaluci.da li su ti predmeti riješeni?
da li je u fatinom dvorištu i prvivatnom vlasništvu nelegalna crkva?
da li je pronađen ubica čovjeka koji je kamenom ubijen na polaganju kamena temeljca u banjaluci?....
i sad bi trebalo tražiti da se ukine taj sud?
malamirha

#3548 Re: Novi rat

Post by malamirha »

Hafis wrote:
Ma...u nas je utješna vijest kada danas uhvate i procesuiraju nekog bravara iz Aušvica...grobinu od 96 godina, koja ne zna ni gdje se nalazi dok mu čitaju presudu. I onda netko kaže da je pravda uvjek dostupna. To je krajnji cinizam...
Ja se u jednom slažem: ovaj Sud stvarno mora doživjeti reorganizaciju....isuviše je godina prošlo, i ovim tempom 98% odgovornih će se izvući.
dok je uplita politike i nejednakih arsina nek se niko ne nada pravdi.svi znamo da je sud obicno sranje al kad to dodik kaze svi bi u rat jer potkopava drzavu.ne znam ko je vise potkopava, mile ili ovaj i ovakav sud???? koje su pare potrosili da donese presude koje su oborene jer je primjenjen pogresan krivicni zakon.i ko je za to odgovarao? niko!!!!nikom ne pade ni dlaka sa glave. uostalom,nase se pare krcme, a plate im 4000 ili 5oooKM.MOZE IM SE HOCE IM SE. :D :D
Alfons Kauders

#3549 Re: Novi rat

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Pričam o Hrvatima. Učinjeno je nekoliko masovnih zločina koji nisu procesuirani. Sve je završilo prebacivanje odgovornosti, onom starinskom, parafraziram: ja sam tek 8. preuzeo dužnost...a ja sam 8. predao dužnost.

Aha. Znači na Hrvatima se ipak omaklo u par navrata, ali nije tema.
A što se tiče zločina nad srpskim civilima, ne radi se o nečijem merhametluku već o stanju na terenu. Hoću reći i nije bilo neke veće prilike.
Bla bla bla Naser Oric velika riba u ARBiH, klao Hrvate, bla bla bla, ok.

Nemojmo mijesati teme. Sto se tice "vece prilike" - nisam siguran da se mogu sloziti, jer je u vecim gradovima poput Tuzle i Sarajeva docekalo vise Srba no sto je poginulo Bosnjaka u cijelom ratu.

Nije stvar prilike, vec potrebe i cilja, odnosno politike, iste one politike zbog koje se nekim sudi za UZP i genocid, a drugim za pojedinacne zlocine, ili zlocine koje su pocinile manje grupe ljudi.

To je ono sto vas boli, ne zrtve. Boli vas sto znate da to nije isto, ni blizu. Boli vas sto ste sluzili zlocinackom projektu, sto ste saucesnici, sto ste svoj znoj i svoju krv ugradili u konc logore i presude za strasne zlocine, sto ste ih omogucili, a i danas ih pravdate.

Kuknjava kako nema Bosnjaka optuzenih za ista djela je samo manifestacija toga. Jebiga sorry, ali sta ces, to jednostavno nije bio nas djir i to nije bila stvar "prilike", vec superiornih moralnih kvaliteta. :D
Moenx

#3550 Re: Novi rat

Post by Moenx »

Nesto kontam poceli su nas sada maltretirati i tuci ko nekad Albance
zamislite da jednog dana da ti kadrovi iz belih dvorova iz BG I BL(ko biva) ostanu bez nas ko bez Kosova
Locked