BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
-
febo_acm
#3526 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma to sam naveo kao primjer, nisu velike razlike u cijenama izmedju 50 i 100 na bht. U par feninga. Sto se tice ove mini 15, nisam je poredio sa eronet 35. Meni ne odgovara ni Super 15, a ni Super 25. Cak sta vise, Super 50 sa 450 minuta za 40 KM bi mi bilo extra. Sa druge strane, mislim da mi je to malo previse. Slazem se i da je debilo obracunavati 60+ bilo sta... Treba da bude 1+1 sec. Medjutim koliko god ti mislio da vecina raje prica ispod 20 sekundi vjeruj da to nije tacno. Mozda ova omladina sto nema za kifle u ovoj naopakoj drzavi. Ja sam 16 godina(prije 15 godina) dobio broj sa pretplatom i od tada do danasnjeg dana sam koristio BHTelecom. Osim ovih 13-14 mjeseci kada sam prenio broj na Eronet zbog Super 80. I danas sam se nakon 15 godina razduzio sa BHT. Sve brojeve sam prebacio na konkurenciju i nemam vise nista njihovo. Mene vise nece levatiti. Ako ih Fadil proda, vratit cu se.
Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
- Maharadza
#3527 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
febo_acm wrote:Ma to sam naveo kao primjer, nisu velike razlike u cijenama izmedju 50 i 100 na bht. U par feninga. Sto se tice ove mini 15, nisam je poredio sa eronet 35. Meni ne odgovara ni Super 15, a ni Super 25. Cak sta vise, Super 50 sa 450 minuta za 40 KM bi mi bilo extra. Sa druge strane, mislim da mi je to malo previse. Slazem se i da je debilo obracunavati 60+ bilo sta... Treba da bude 1+1 sec. Medjutim koliko god ti mislio da vecina raje prica ispod 20 sekundi vjeruj da to nije tacno. Mozda ova omladina sto nema za kifle u ovoj naopakoj drzavi. Ja sam 16 godina(prije 15 godina) dobio broj sa pretplatom i od tada do danasnjeg dana sam koristio BHTelecom. Osim ovih 13-14 mjeseci kada sam prenio broj na Eronet zbog Super 80. I danas sam se nakon 15 godina razduzio sa BHT. Sve brojeve sam prebacio na konkurenciju i nemam vise nista njihovo. Mene vise nece levatiti. Ako ih Fadil proda, vratit cu se.

-
mariobl
#3528 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kojih 80 minuta to je meni na eronetu na super15 bila naucna fantastika. Realno koristio maksimalno 55 minuta. Eto sad ste presli na skuplje pakete na Eronetu i kazete da ste zadovoljni i da imate vise minuta naravno da imate, ali zato sad i placate vise nego na BHTavaks wrote:Pa svi smo i prešli sa BHT i očigledno je da smo se uvjerili na svojoj koži samo što ti to ne kontaš iako ti i crtaju ljudi [emoji38]mariobl wrote: Kamo srece
Eto isto ko nekad kad su ljudi na mobisu nisu mogli shvatiti kako meni na bht povoljnije platiti 0,55KM/min u odnosu na 065 mrezi 0,45KM/min a tamo obracun bio minuta a na bht sekunda. Ako nekome ne ide racunica obda najbolje da se uvjeri na svojoj kozi sta drugo da kazem. Budite i dalje ubjedjeni da na eronetu imate 200 minuta iako ih niko nikad u tom iznosu iskoristiti nece vec u najboljem slucaju 80-100. Jedino sto sigurno imate tamo je tih bruka sms pa ako vam je toliko zapelo za sms onda stvarno nema sta da razmisljate.
Poslano sa mog Le X620 koristeći Tapatalk
Ja od 100 iskoristim 80-90 i meni sasvim ok, a platim 14KM mjesečno a sms dođe samo kao bonus, ti da sve potrošiš na pozive ne možeš uklopiti u tih 80 minuta [emoji38] [emoji38] [emoji106]
Eronet Simonly još uvijek ubjedljivo najjeftiniji što se tiče postpaid paketa a pogotovo ovi skuplji (Super 35 za 29,25KM koji je bez premca a Midi 30 pojede za doručak)
-
mariobl
#3529 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Evo gledam zadnji racun sa Eroneta i na racunu stoji kolicina i cijena minute od 0,18KM sto znaci da i Eronet bez obzira na to sto ima ukljuceno 100/200 minuta ima cjenovnik a to je 0,18KM/min i to po obracunu 60+10s dok na bht mini15 je 0,20KM/min uz 30+30s eto sad je i uporedivo. Tebi druze treba flat ocigledno da visis na telefonufebo_acm wrote:Ma to sam naveo kao primjer, nisu velike razlike u cijenama izmedju 50 i 100 na bht. U par feninga. Sto se tice ove mini 15, nisam je poredio sa eronet 35. Meni ne odgovara ni Super 15, a ni Super 25. Cak sta vise, Super 50 sa 450 minuta za 40 KM bi mi bilo extra. Sa druge strane, mislim da mi je to malo previse. Slazem se i da je debilo obracunavati 60+ bilo sta... Treba da bude 1+1 sec. Medjutim koliko god ti mislio da vecina raje prica ispod 20 sekundi vjeruj da to nije tacno. Mozda ova omladina sto nema za kifle u ovoj naopakoj drzavi. Ja sam 16 godina(prije 15 godina) dobio broj sa pretplatom i od tada do danasnjeg dana sam koristio BHTelecom. Osim ovih 13-14 mjeseci kada sam prenio broj na Eronet zbog Super 80. I danas sam se nakon 15 godina razduzio sa BHT. Sve brojeve sam prebacio na konkurenciju i nemam vise nista njihovo. Mene vise nece levatiti. Ako ih Fadil proda, vratit cu se.
-
febo_acm
#3530 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Na sluzbenom visim, hoce to kad si non stop na vezi sa kupcima i dobavljacima. Tu imam TopTim. Privatno, treba mi par sati mjesecno. 5-6 bi bilo mjera. Meni u ovom slucaju ne igra ulogu ni 30+10, a ni 10+10. Vecina poziva mi je 80-90 i vise sekundi. Osnovna kultura mi nalaze 30 sekundi da se pozdravim sa ljudima i jos toliko da dogovrim kakav poslic. I eto recimo da cu ponovo preci na BHT. Treba mi 300 punih minuta mjesecno. Nema me nigdje na sa 15 i 30 BHT. Nema me ni sa Super 15. Super 25 tu i tamo. Super 35 mjera. Mtel uzas jos veci.
Tih 0.18 je nakon sto se potrose minute.
Tih 0.18 je nakon sto se potrose minute.
-
mariobl
#3531 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Uzmi bht flat i pricaj onda do volje.
-
febo_acm
#3532 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ima li za 30-40 flat sa dosta minuta prema svim mrezama?
-
febo_acm
#3533 bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Maharadza wrote:febo_acm wrote:Ma to sam naveo kao primjer, nisu velike razlike u cijenama izmedju 50 i 100 na bht. U par feninga. Sto se tice ove mini 15, nisam je poredio sa eronet 35. Meni ne odgovara ni Super 15, a ni Super 25. Cak sta vise, Super 50 sa 450 minuta za 40 KM bi mi bilo extra. Sa druge strane, mislim da mi je to malo previse. Slazem se i da je debilo obracunavati 60+ bilo sta... Treba da bude 1+1 sec. Medjutim koliko god ti mislio da vecina raje prica ispod 20 sekundi vjeruj da to nije tacno. Mozda ova omladina sto nema za kifle u ovoj naopakoj drzavi. Ja sam 16 godina(prije 15 godina) dobio broj sa pretplatom i od tada do danasnjeg dana sam koristio BHTelecom. Osim ovih 13-14 mjeseci kada sam prenio broj na Eronet zbog Super 80. I danas sam se nakon 15 godina razduzio sa BHT. Sve brojeve sam prebacio na konkurenciju i nemam vise nista njihovo. Mene vise nece levatiti. Ako ih Fadil proda, vratit cu se.
Zaposli me ko kcerku Fadilaga
- avaks
#3534 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Super 15, dabome, i plaćam 14KM sa PDV. Em jeftinije em više pričam, kud ćeš boljemariobl wrote: Kojih 80 minuta to je meni na eronetu na super15 bila naucna fantastika. Realno koristio maksimalno 55 minuta. Eto sad ste presli na skuplje pakete na Eronetu i kazete da ste zadovoljni i da imate vise minuta naravno da imate, ali zato sad i placate vise nego na BHT
Na Mini 15 trenutno samo interneta više ali mogu dokupiti kada mi zatreba i opet jeftinije prođem u čemu i jeste poenta
BHT dere sa pozivima a i sa internetom
-
mariobl
#3535 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Eto sreca tvoja na eronetu sve dzabe dobijes a zamisli opaki bht cak i sms naplacuje.
- TvrtkoTreci
#3536 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sam sebi protivrječiš, kažeš da se ne poredi prepaid i postpaid a onda da ti nije bitan naziv nego suština i da ti je najpovoljnije. Kad kazes najpovoljnije to podrazumjeva sve opcije nebitno postpaid ili prepaid.mariobl wrote:Alo covjece ponovo poredis kruske i jabuke pre paid s post paidom i sl. Ne ide to. Go free koliko ima korisnika i sa koliko njih mozes pricati za 0,00 KM po minuti? Daj ne budi smjesan sta ce mi to nemam posteno ni dopune gdje uzeti, a da ne govorim naci nekog da isto koristi. Bio je i izimobil imao slucnu ponudu pa gdje je sad. Nije mi bitan naziv bitna mi je sustina a to je da me kosta manje i da je postpaid ostalo mi nije bitno. Za mene je bht povoljniji a ti racunaj sebi sta ti je povoljnije.TvrtkoTtreci wrote:
Kako mozes poredit mrežu koja je ni godinu dana na tržištu...polako...imat će korisnika, evo npr. svi sa izimobil su prebačeni, i na kraju krajeva ima haloo koja je isti tip a nakupila je podosta korisnika, hvale se.i cifrom od 200.000 mada lično mislim da pretjeruju al neka je upola, to znači 100.00 "najbrojeva"
GOfree prodaju kartice i vrše dopunu sve trafike Duhanprometa i Logosoft ofisi
- avaks
#3537 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Opaki svojim korisnicima deru guzovemariobl wrote:Eto sreca tvoja na eronetu sve dzabe dobijes a zamisli opaki bht cak i sms naplacuje.
Ali polako ih raja napušta, ja prošle godine i zadnji br. Ultra ukino i prešao na Haloo... Samo lagano, Telemach kao isp i fiksni 8nekada samo BHT telefon plaćao skuplje nego ovamo sve usluge
Još dosta ljudi je otišlo što znam i u jednu ruku mi je drago da se raja malo opameti jer očigledno ti u BHT neće dok im zarada toliko ne padne
Pa onda možda i uvedu nešto normalno i konkurentno u mobilnoj
-
mariobl
#3538 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ama kad sam rekao bitno mi je koji je povoljniji nije naziv mislio sam od postpaid zato sto sam odmah naglasio da meni pre paid nije opcija. Ja te kioske ovdje nemam dopuna gofree ni na mapi, jefino mozda putem neta da dopunim. Ne sporim da nemaju dobru ponudu, ali je van mog kruga interesovanja. Sa izimobil prebaceni svi na mtel. Hallo meni ne djeluje toliko povoljan, samo sto je prvi krenuo s tim flat pozivima unutar svoje mreze. Haloo je samo druhi brend Eroneta jer vidim da prate sve uglavnom ko na hej savrsena tarifi. Po meni opet bolja savrsena od hallo.
-
mariobl
#3539 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa i kod nas je primjetan trend osipanja korisnika sa dominantnog operatera i ne tvrdim da je bh telecom u svim segmentima i uslugama konkurentan. Naprotiv ima jaku konkurenciju telemacha i jos nekih kabl operatera ima konkurenciju Eronet a u mobilnoj, ali kod pretplatnickih paketa mislim da jos uvijek daju najvise i da ne idu sa tim marketinskim trikovima kao Eronet koji cesto puta prodaje sarenu lazu korisnicima. BH Telecom ima standardne pakete po principu koliko trosis toliko platis i to je meni najbolje nego neke imaginarneinute sms koje nikada ni ne potrosis. Da nisam skoro presao s Eroneta pa i da mislim ali svjez sam i mogu uporediti bas. Da ne govorimo o visem nivou usluga podrske za iste i sl. Dakle bitno je sve i sve se gleda. BHT sada ima zaokruzenu ponudu ima roaming opciju ima internet opciju dokupa i sl.avaks wrote:Opaki svojim korisnicima deru guzovemariobl wrote:Eto sreca tvoja na eronetu sve dzabe dobijes a zamisli opaki bht cak i sms naplacuje.
Poslano sa mog Le X620 koristeći Tapatalk![]()
Ali polako ih raja napušta, ja prošle godine i zadnji br. Ultra ukino i prešao na Haloo... Samo lagano, Telemach kao isp i fiksni 8nekada samo BHT telefon plaćao skuplje nego ovamo sve usluge [emoji38] ) Eronet pretplata + 2 haloo na prepaid [emoji106]
Još dosta ljudi je otišlo što znam i u jednu ruku mi je drago da se raja malo opameti jer očigledno ti u BHT neće dok im zarada toliko ne padne![]()
Pa onda možda i uvedu nešto normalno i konkurentno u mobilnoj
- TvrtkoTreci
#3540 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Gdje ovdje ??mariobl wrote:Ama kad sam rekao bitno mi je koji je povoljniji nije naziv mislio sam od postpaid zato sto sam odmah naglasio da meni pre paid nije opcija. Ja te kioske ovdje nemam ....
-
mariobl
#3541 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
U RSTvrtkoTreci wrote:Gdje ovdje ??mariobl wrote:Ama kad sam rekao bitno mi je koji je povoljniji nije naziv mislio sam od postpaid zato sto sam odmah naglasio da meni pre paid nije opcija. Ja te kioske ovdje nemam ....
- TvrtkoTreci
#3542 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Na svim prodajnim mjestima mtela imaš kartice i dopunu GOfree
- avaks
#3543 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Trošio ne trošio tebi je dati 17,55KM mjesečno a ja za 14KM mjesečno sa Eronetom dobijem više pa bile to imaginarne minute ili nemariobl wrote:ali kod pretplatnickih paketa mislim da jos uvijek daju najvise i da ne idu sa tim marketinskim trikovima kao Eronet koji cesto puta prodaje sarenu lazu korisnicima. BH Telecom ima standardne pakete po principu koliko trosis toliko platis i to je meni najbolje nego neke imaginarneinute sms koje nikada ni ne potrosis.
Ti sada izračunaj sav taj novac da potrošiš na pozive koliko minuta možeš izvući i vidjećeš da nisi upravu
Da stvarno uvedu koliko trošiš toliko platiš to bi bilo super ali i nije tako bajno kao što ti misliš
-
mariobl
#3544 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kako ti platis 14KM na super 15 jedino ako si potpisao ugovor o nedizanju telefona na godinu dvije pa ti daju onaj popust. Ja na bht sam potpisao na godinu dana ugovor i dobijam 1gb gratis pa eto skontaj koliko je to na gofree i sl.
Ja cu onoliko koliko potrosim toliko i da platim, jer uglavnom trosim tu negdje i racuni mi idu do 20KM a ako i ostane nesto to prenesem u iduci tako da u globalu nece mi ostati nista preplaceno i neiskoristeno.
Ja cu onoliko koliko potrosim toliko i da platim, jer uglavnom trosim tu negdje i racuni mi idu do 20KM a ako i ostane nesto to prenesem u iduci tako da u globalu nece mi ostati nista preplaceno i neiskoristeno.
- avaks
#3545 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Simonly ugovor naravno s tim da uvijek možeš uzeti i telefon ali onda nastavljaš da plaćaš standardnu tarifu...
Meni je 3KM 1GB neta, na Gofree ti je 10KM 3GB a na Haloo je 8KM 2GB, znači opet BHT najlošiji
A ja vala itekako iskoristim pozive i internet i platim jeftinije nego ti
Meni je 3KM 1GB neta, na Gofree ti je 10KM 3GB a na Haloo je 8KM 2GB, znači opet BHT najlošiji
A ja vala itekako iskoristim pozive i internet i platim jeftinije nego ti
- rovac13
#3546 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jest vala sve si u pravu...........bolje 200 poziva po par sekundi uz 50 sms ova..........nego 200 poziva po minut uz 1000 sms ova...........sta ce timariobl wrote:Opet ti i tvoja racunica koja je nigdje veze. Ja kazem vise volim da na bht platim ono sto koristim nego da na eronetu imam nesto cega veliki dio nikad u potpunosti ne iskoristim.rovac13 wrote:Na eronetu
-200 razgovora po minutu
-1000 sms ova
-kosta 23,40 KM
Na midi 30
-200 razgovora po par sekundi do najduze pola minuta
-50 sms ova
- kosta 24,5 KM
[emoji38] [emoji38] [emoji38]
-
jarobot
#3547 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne mo@e 200 poziva po minutu to si sam priznao.rovac13 wrote:Jest vala sve si u pravu...........bolje 200 poziva po par sekundi uz 50 sms ova..........nego 200 poziva po minut uz 1000 sms ova...........sta ce timariobl wrote:Opet ti i tvoja racunica koja je nigdje veze. Ja kazem vise volim da na bht platim ono sto koristim nego da na eronetu imam nesto cega veliki dio nikad u potpunosti ne iskoristim.rovac13 wrote:Na eronetu
-200 razgovora po minutu
-1000 sms ova
-kosta 23,40 KM
Na midi 30
-200 razgovora po par sekundi do najduze pola minuta
-50 sms ova
- kosta 24,5 KM
[emoji38] [emoji38] [emoji38]
Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
- rovac13
#3548 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jesil ti toliko glup ?jarobot wrote: Ne mo@e 200 poziva po minutu to si sam priznao.
Zasto nebi moglo 200 razgovora po 60 sekundi.
-
mariobl
#3549 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijen
Zato sto nije realnorovac13 wrote:Jesil ti toliko glup ?jarobot wrote: Ne mo@e 200 poziva po minutu to si sam priznao.
-
jarobot
#3550 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijen
Ne može zbog obračunske jedinice. Nije to samo na eronetu. Priguglaj kako se računa pa ćeš vidjeti ko je glup. Ako radiš 59 sekundi razgovor nema 200 na svakom razgovoru gubiš sekundu a ako radiš 60 sec tad je već obračun 60+10 znači gubiš 10 sec. Jel sad jasnije.rovac13 wrote:Jesil ti toliko glup ?jarobot wrote: Ne mo@e 200 poziva po minutu to si sam priznao.
Neko zaista jes glup. Eronet nije sigurno fstsjući raju na psihologiju marketinga