Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- BarbaDue
#3526 Re: Kodi/XBMC Media centar
Šta da uradim da mi u titlovima umjesto č i ć ne stoje è i æ?
- vicious
#3527 Re: Kodi/XBMC Media centar
Idi na settings, nadji postavke za titlove i promijeni Character set u "Central Europe (Windows)".BarbaDue wrote:Šta da uradim da mi u titlovima umjesto č i ć ne stoje è i æ?
- BarbaDue
#3528 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvalavicious wrote:Idi na settings, nadji postavke za titlove i promijeni Character set u "Central Europe (Windows)".BarbaDue wrote:Šta da uradim da mi u titlovima umjesto č i ć ne stoje è i æ?
- Pitarrr82
#3529 Re: Kodi/XBMC Media centar
Koji je trenutno najbolji addon za filmove i serije?
- irac300
#3530 Re: Kodi/XBMC Media centar
Rebirth i Neptun Rising. Ne treba im api key.Pitarrr82 wrote:Koji je trenutno najbolji addon za filmove i serije?
-
kakavdanakneiskustvu
#3531 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Ko hoće da isproba ovaj novi plugin od titlovi.com, može ga skinuti ovdje:
https://static.titlovi.com/downloads/ko ... ficial.zip
Kao što napisa koleginica @duplo zlobna, još je u beta fazi. Meni juče nije htio raditi, ali su u međuvremenu izbacili par verzija, dok nisu ispravili sve greške, danas fercera odlično.
Potrebno je registrovati se na sajt titlovi.com, pa onda ista procedura kao i za opensubtitles - addons-my addons-subtitles-titlovi.com-configure i ukucati user i pass.
sta uraditi sa svim ovim?,trebam li deinstalirati titlovi.com koji sam vec imao na kodiju?
- irac300
#3532 Re: Kodi/XBMC Media centar
Da. Prvo deinstalirati staru verziju, pa onda instaliraj ovako kako sam napisao u gornjem postu.kakavdanakneiskustvu wrote:irac300 wrote:Ko hoće da isproba ovaj novi plugin od titlovi.com, može ga skinuti ovdje:
Kao što napisa koleginica @duplo zlobna, još je u beta fazi. Meni juče nije htio raditi, ali su u međuvremenu izbacili par verzija, dok nisu ispravili sve greške, danas fercera odlično.
Potrebno je registrovati se na sajt titlovi.com, pa onda ista procedura kao i za opensubtitles - addons-my addons-subtitles-titlovi.com-configure i ukucati user i pass.
sta uraditi sa svim ovim?,trebam li deinstalirati titlovi.com koji sam vec imao na kodiju?
-
kakavdanakneiskustvu
#3533 Re: Kodi/XBMC Media centar
ok,ja sam deinstalirao,ovo gore skinuo,udjem u kodi,u dodaci,pa moji dodaci,podnaslovi,i tu nema titlovi.com,imam opensubititles.org,podnapisi.net,ovo titlovi.com sam deinstalitrao,kako ih ubaciti ponovo,jbg zna se da o ovome pojma nemam,opće poznata stvarirac300 wrote:Da. Prvo deinstalirati staru verziju, pa onda instaliraj ovako kako sam napisao u gornjem postu.kakavdanakneiskustvu wrote:irac300 wrote:Ko hoće da isproba ovaj novi plugin od titlovi.com, može ga skinuti ovdje:
- irac300
#3534 Re: Kodi/XBMC Media centar
Prvo moraš instalirati taj zip fajl što si skinuo.kakavdanakneiskustvu wrote:
ok,ja sam deinstalirao,ovo gore skinuo,udjem u kodi,u dodaci,pa moji dodaci,podnaslovi,i tu nema titlovi.com,imam opensubititles.org,podnapisi.net,ovo titlovi.com sam deinstalitrao,kako ih ubaciti ponovo,jbg zna se da o ovome pojma nemam,opće poznata stvar
-
kakavdanakneiskustvu
#3535 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Prvo moraš instalirati taj zip fajl što si skinuo.kakavdanakneiskustvu wrote:
ok,ja sam deinstalirao,ovo gore skinuo,udjem u kodi,u dodaci,pa moji dodaci,podnaslovi,i tu nema titlovi.com,imam opensubititles.org,podnapisi.net,ovo titlovi.com sam deinstalitrao,kako ih ubaciti ponovo,jbg zna se da o ovome pojma nemam,opće poznata stvarZnači, settings-addons-install from zip fajl, nađi lokaciju gdje si skinuo i instaliraj. Onda obavi ovu drugu radnju sa logovanjem.
settings bi na nasrm jeziku trebalo da je postavke sistema?
- irac300
#3536 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kod tebe je Kodi 17 je l' tako? Znači, na početnoj stranici Kodija, idi na opciju ''dodaci'' pa ćeš vidjeti u gornjem lijevom uglu ikonu kutije, klikni na nju, onda imaš opciju ''instaliraj iz zip datoteke'' i onda ćeš vidjeti datoteke od uređaja koji koristiš (ne znam je li ti računar ili box), u njima moraš naći gdje ti se downloaduje fajl sa interneta, tu ćeš pronaći fajl pod nazivom ''service.subtitles.titlovi-com-official'', njega trebaš instalirati. Jbt, oznoji me ovo, ne mogu nikako na našem jeziku da se snađem.kakavdanakneiskustvu wrote:irac300 wrote:Prvo moraš instalirati taj zip fajl što si skinuo.kakavdanakneiskustvu wrote:
ok,ja sam deinstalirao,ovo gore skinuo,udjem u kodi,u dodaci,pa moji dodaci,podnaslovi,i tu nema titlovi.com,imam opensubititles.org,podnapisi.net,ovo titlovi.com sam deinstalitrao,kako ih ubaciti ponovo,jbg zna se da o ovome pojma nemam,opće poznata stvarZnači, settings-addons-install from zip fajl, nađi lokaciju gdje si skinuo i instaliraj. Onda obavi ovu drugu radnju sa logovanjem.
settings bi na nasrm jeziku trebalo da je postavke sistema?
-
Cavendish
#3537 Re: Kodi/XBMC Media centar
@irac300 pošto si ti na ovoj temi izgleda primus interpares imam ovako jedno jednostavno pitanje. Koliko se treba otprilike platiti android box koji će služiti samo za kodi i YouTube i da li je ovaj internet bh telekoma dovoljno brz i stabilan za nesmetan rad?
- irac300
#3538 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma kakav ja i k****, pomažem ljudima šta mogu.Cavendish wrote:@irac300 pošto si ti na ovoj temi izgleda primus interpares imam ovako jedno jednostavno pitanje. Koliko se treba otprilike platiti android box koji će služiti samo za kodi i YouTube i da li je ovaj internet bh telekoma dovoljno brz i stabilan za nesmetan rad?
-
kakavdanakneiskustvu
#3539 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Prvo moraš instalirati taj zip fajl što si skinuo.kakavdanakneiskustvu wrote:[quote="irac300"
settings bi na nasrm jeziku trebalo da je postavke sistema?[/quote]
Kod tebe je Kodi 17 je l' tako? Znači, na početnoj stranici Kodija, idi na opciju ''dodaci'' pa ćeš vidjeti u gornjem lijevom uglu ikonu kutije, klikni na nju, onda imaš opciju ''instaliraj iz zip datoteke'' i onda ćeš vidjeti datoteke od uređaja koji koristiš (ne znam je li ti računar ili box), u njima moraš naći gdje ti se downloaduje fajl sa interneta, tu ćeš pronaći fajl pod nazivom ''service.subtitles.titlovi-com-official'', njega trebaš instalirati. Jbt, oznoji me ovo, ne mogu nikako na našem jeziku da se snađem.
e ja to vec sve tako i uradio,i kad klimnem na service.subtitles.titlovi.com-official,otvori mi nesto gdje pise resources?
- vatrogasac
#3540 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ovaj prvi sam uspio jednostavno instalirati i radi, a ovaj drugi kojeg toliko hvale neće. Na tutorijalima nude različite URL i vjerovatno je u tome problem.irac300 wrote:Rebirth i Neptun Rising. Ne treba im api key.Pitarrr82 wrote:Koji je trenutno najbolji addon za filmove i serije?
- irac300
#3541 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kada sam ga ja instalirao, bio je u Loockingglas repositoryu i sad bas da provjerim, kad nema ga.vatrogasac wrote:Ovaj prvi sam uspio jednostavno instalirati i radi, a ovaj drugi kojeg toliko hvale neće. Na tutorijalima nude različite URL i vjerovatno je u tome problem.irac300 wrote:Rebirth i Neptun Rising. Ne treba im api key.Pitarrr82 wrote:Koji je trenutno najbolji addon za filmove i serije?
@danak jarane, najbolje ako mozes da uslikas svoj Kodi, tesko je ovako skontati gdje grijesis.
-
kakavdanakneiskustvu
#3542 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kada sam ga ja instalirao, bio je u Loockingglas repositoryu i sad bas da provjerim, kad nema ga.irac300 wrote:Ovaj prvi sam uspio jednostavno instalirati i radi, a ovaj drugi kojeg toliko hvale neće. Na tutorijalima nude različite URL i vjerovatno je u tome problem.vatrogasac wrote:Rebirth i Neptun Rising. Ne treba im api key.Pitarrr82 wrote:Koji je trenutno najbolji addon za filmove i serije?
@danak jarane, najbolje ako mozes da uslikas svoj Kodi, tesko je ovako skontati gdje grijesis.[/quote]

evo,kliknem na ovo service.subtitles.titlovi-com.official i pojavi mi se ovo na slici ispod

russian pic hosting
- irac300
#3543 Re: Kodi/XBMC Media centar
Svasta. Ovo meni izgleda kao raspakovani zip fajl. Kako si prvi puta instalirao titlove?
-
kakavdanakneiskustvu
#3544 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Svasta. Ovo meni izgleda kao raspakovani zip fajl. Kako si prvi puta instalirao titlove?
pa jesam raspakovao,ne trebam to uraditi?
ne sjecam se kako sam to prvi put instalirao
- irac300
#3545 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pa ne trebas.kakavdanakneiskustvu wrote:irac300 wrote:Svasta. Ovo meni izgleda kao raspakovani zip fajl. Kako si prvi puta instalirao titlove?
ne sjecam se kako sam to prvi put instalirao
-
kakavdanakneiskustvu
#3546 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Pa ne trebas.kakavdanakneiskustvu wrote:irac300 wrote:Svasta. Ovo meni izgleda kao raspakovani zip fajl. Kako si prvi puta instalirao titlove?
ne sjecam se kako sam to prvi put instaliraoIzbrisi taj i skini cisti zip fajl, pa ga onda instaliraj.
uradio,mislim da sam instalirao,ali kad kliknem na neki film ili seriju i trazim titlove pise mi da mi je username ili pasword empty ili nije validan,sta god to znacilo
- irac300
#3547 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jesi se registrovao na titlovi.com sajtu? Ako jesi, unesi user i pass u titlovi.com addon, ona radnja sto sam prije pisao.
-
kakavdanakneiskustvu
#3548 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Jesi se registrovao na titlovi.com sajtu? Ako jesi, unesi user i pass u titlovi.com addon, ona radnja sto sam prije pisao.
ma jesam,registrovan,prijavljen trenutno,mozes li me podsjetiti kako se to uradi?
p.s.pronasao,uradio,hvala ti @irac
- irac300
#3549 Re: Kodi/XBMC Media centar
Sa srecom i ne barkaj vise.kakavdanakneiskustvu wrote:irac300 wrote:Jesi se registrovao na titlovi.com sajtu? Ako jesi, unesi user i pass u titlovi.com addon, ona radnja sto sam prije pisao.
ma jesam,registrovan,prijavljen trenutno,mozes li me podsjetiti kako se to uradi?
-
kakavdanakneiskustvu
#3550 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Sa srecom i ne barkaj vise.kakavdanakneiskustvu wrote:irac300 wrote:Jesi se registrovao na titlovi.com sajtu? Ako jesi, unesi user i pass u titlovi.com addon, ona radnja sto sam prije pisao.