Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
BarbaDue

#3526 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by BarbaDue »

Šta da uradim da mi u titlovima umjesto č i ć ne stoje è i æ?
vicious

#3527 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

BarbaDue wrote:Šta da uradim da mi u titlovima umjesto č i ć ne stoje è i æ?
Idi na settings, nadji postavke za titlove i promijeni Character set u "Central Europe (Windows)".
BarbaDue

#3528 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by BarbaDue »

vicious wrote:
BarbaDue wrote:Šta da uradim da mi u titlovima umjesto č i ć ne stoje è i æ?
Idi na settings, nadji postavke za titlove i promijeni Character set u "Central Europe (Windows)".
Hvala :thumbup:
Pitarrr82

#3529 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Pitarrr82 »

Koji je trenutno najbolji addon za filmove i serije?
irac300

#3530 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Pitarrr82 wrote:Koji je trenutno najbolji addon za filmove i serije?
Rebirth i Neptun Rising. Ne treba im api key.
kakavdanakneiskustvu

#3531 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakavdanakneiskustvu »

irac300 wrote:Ko hoće da isproba ovaj novi plugin od titlovi.com, može ga skinuti ovdje:
https://static.titlovi.com/downloads/ko ... ficial.zip

Kao što napisa koleginica @duplo zlobna :D, još je u beta fazi. Meni juče nije htio raditi, ali su u međuvremenu izbacili par verzija, dok nisu ispravili sve greške, danas fercera odlično.

Potrebno je registrovati se na sajt titlovi.com, pa onda ista procedura kao i za opensubtitles - addons-my addons-subtitles-titlovi.com-configure i ukucati user i pass.

sta uraditi sa svim ovim?,trebam li deinstalirati titlovi.com koji sam vec imao na kodiju?
irac300

#3532 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
irac300 wrote:Ko hoće da isproba ovaj novi plugin od titlovi.com, može ga skinuti ovdje:

Kao što napisa koleginica @duplo zlobna :D, još je u beta fazi. Meni juče nije htio raditi, ali su u međuvremenu izbacili par verzija, dok nisu ispravili sve greške, danas fercera odlično.

Potrebno je registrovati se na sajt titlovi.com, pa onda ista procedura kao i za opensubtitles - addons-my addons-subtitles-titlovi.com-configure i ukucati user i pass.

sta uraditi sa svim ovim?,trebam li deinstalirati titlovi.com koji sam vec imao na kodiju?
Da. Prvo deinstalirati staru verziju, pa onda instaliraj ovako kako sam napisao u gornjem postu.
kakavdanakneiskustvu

#3533 Re: Kodi/XBMC Media centar

irac300 wrote:

Da. Prvo deinstalirati staru verziju, pa onda instaliraj ovako kako sam napisao u gornjem postu.
ok,ja sam deinstalirao,ovo gore skinuo,udjem u kodi,u dodaci,pa moji dodaci,podnaslovi,i tu nema titlovi.com,imam opensubititles.org,podnapisi.net,ovo titlovi.com sam deinstalitrao,kako ih ubaciti ponovo,jbg zna se da o ovome pojma nemam,opće poznata stvar
irac300

#3534 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

ok,ja sam deinstalirao,ovo gore skinuo,udjem u kodi,u dodaci,pa moji dodaci,podnaslovi,i tu nema titlovi.com,imam opensubititles.org,podnapisi.net,ovo titlovi.com sam deinstalitrao,kako ih ubaciti ponovo,jbg zna se da o ovome pojma nemam,opće poznata stvar
Prvo moraš instalirati taj zip fajl što si skinuo. :D Znači, settings-addons-install from zip fajl, nađi lokaciju gdje si skinuo i instaliraj. Onda obavi ovu drugu radnju sa logovanjem.
kakavdanakneiskustvu

#3535 Re: Kodi/XBMC Media centar

irac300 wrote:
Prvo moraš instalirati taj zip fajl što si skinuo. :D Znači, settings-addons-install from zip fajl, nađi lokaciju gdje si skinuo i instaliraj. Onda obavi ovu drugu radnju sa logovanjem.

settings bi na nasrm jeziku trebalo da je postavke sistema?
irac300

#3536 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

irac300 wrote:

settings bi na nasrm jeziku trebalo da je postavke sistema?
Kod tebe je Kodi 17 je l' tako? Znači, na početnoj stranici Kodija, idi na opciju ''dodaci'' pa ćeš vidjeti u gornjem lijevom uglu ikonu kutije, klikni na nju, onda imaš opciju ''instaliraj iz zip datoteke'' i onda ćeš vidjeti datoteke od uređaja koji koristiš (ne znam je li ti računar ili box), u njima moraš naći gdje ti se downloaduje fajl sa interneta, tu ćeš pronaći fajl pod nazivom ''service.subtitles.titlovi-com-official'', njega trebaš instalirati. Jbt, oznoji me ovo, ne mogu nikako na našem jeziku da se snađem. :D
Cavendish

#3537 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Cavendish »

@irac300 pošto si ti na ovoj temi izgleda primus interpares imam ovako jedno jednostavno pitanje. Koliko se treba otprilike platiti android box koji će služiti samo za kodi i YouTube i da li je ovaj internet bh telekoma dovoljno brz i stabilan za nesmetan rad?
irac300

#3538 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Cavendish wrote:@irac300 pošto si ti na ovoj temi izgleda primus interpares imam ovako jedno jednostavno pitanje. Koliko se treba otprilike platiti android box koji će služiti samo za kodi i YouTube i da li je ovaj internet bh telekoma dovoljno brz i stabilan za nesmetan rad?
Ma kakav ja i k****, pomažem ljudima šta mogu. :D Za boxove nisam nikakav ekspert, mislim da ima tema o njima, pa vidi tamo. Ali neće ti cijena preći 100KM, može biti samo niža ako nisi prezahtjevan korisnik. Pošto koristim BH Telecom internet, sa brzinom od 11Mb, mogu ti potvrditi da Kodi odlično radi. Znači isključivo gledam filmove u 1080p rezoluciji kao i sportski sadržaj preko Acestreama u HD-u.
kakavdanakneiskustvu

#3539 Re: Kodi/XBMC Media centar

irac300 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:[quote="irac300"

settings bi na nasrm jeziku trebalo da je postavke sistema?[/quote]

Kod tebe je Kodi 17 je l' tako? Znači, na početnoj stranici Kodija, idi na opciju ''dodaci'' pa ćeš vidjeti u gornjem lijevom uglu ikonu kutije, klikni na nju, onda imaš opciju ''instaliraj iz zip datoteke'' i onda ćeš vidjeti datoteke od uređaja koji koristiš (ne znam je li ti računar ili box), u njima moraš naći gdje ti se downloaduje fajl sa interneta, tu ćeš pronaći fajl pod nazivom ''service.subtitles.titlovi-com-official'', njega trebaš instalirati. Jbt, oznoji me ovo, ne mogu nikako na našem jeziku da se snađem. :D[/quote]

e ja to vec sve tako i uradio,i kad klimnem na service.subtitles.titlovi.com-official,otvori mi nesto gdje pise resources?
vatrogasac

#3540 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

irac300 wrote:
Ovaj prvi sam uspio jednostavno instalirati i radi, a ovaj drugi kojeg toliko hvale neće. Na tutorijalima nude različite URL i vjerovatno je u tome problem.
irac300

#3541 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

vatrogasac wrote:
irac300 wrote:
Ovaj prvi sam uspio jednostavno instalirati i radi, a ovaj drugi kojeg toliko hvale neće. Na tutorijalima nude različite URL i vjerovatno je u tome problem.
Kada sam ga ja instalirao, bio je u Loockingglas repositoryu i sad bas da provjerim, kad nema ga. :D Preselio je na Blamo Repository, jesi probao odatle instalirati?

@danak jarane, najbolje ako mozes da uslikas svoj Kodi, tesko je ovako skontati gdje grijesis.
kakavdanakneiskustvu

#3542 Re: Kodi/XBMC Media centar

irac300 wrote:
vatrogasac wrote:
Kada sam ga ja instalirao, bio je u Loockingglas repositoryu i sad bas da provjerim, kad nema ga. :D Preselio je na Blamo Repository, jesi probao odatle instalirati?

@danak jarane, najbolje ako mozes da uslikas svoj Kodi, tesko je ovako skontati gdje grijesis.[/quote]

Image

evo,kliknem na ovo service.subtitles.titlovi-com.official i pojavi mi se ovo na slici ispod

Image
russian pic hosting
irac300

#3543 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Svasta. Ovo meni izgleda kao raspakovani zip fajl. Kako si prvi puta instalirao titlove?
kakavdanakneiskustvu

#3544 Re: Kodi/XBMC Media centar

irac300 wrote:Svasta. Ovo meni izgleda kao raspakovani zip fajl. Kako si prvi puta instalirao titlove?

pa jesam raspakovao,ne trebam to uraditi?
ne sjecam se kako sam to prvi put instalirao
irac300

#3545 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

irac300 wrote:Svasta. Ovo meni izgleda kao raspakovani zip fajl. Kako si prvi puta instalirao titlove?

Pa ne trebas. :D Izbrisi taj i skini cisti zip fajl, pa ga onda instaliraj.
kakavdanakneiskustvu

#3546 Re: Kodi/XBMC Media centar

irac300 wrote:

Pa ne trebas. :D Izbrisi taj i skini cisti zip fajl, pa ga onda instaliraj.

uradio,mislim da sam instalirao,ali kad kliknem na neki film ili seriju i trazim titlove pise mi da mi je username ili pasword empty ili nije validan,sta god to znacilo
irac300

#3547 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Jesi se registrovao na titlovi.com sajtu? Ako jesi, unesi user i pass u titlovi.com addon, ona radnja sto sam prije pisao.
kakavdanakneiskustvu

#3548 Re: Kodi/XBMC Media centar

irac300 wrote:Jesi se registrovao na titlovi.com sajtu? Ako jesi, unesi user i pass u titlovi.com addon, ona radnja sto sam prije pisao.

ma jesam,registrovan,prijavljen trenutno,mozes li me podsjetiti kako se to uradi?

p.s.pronasao,uradio,hvala ti @irac
irac300

#3549 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

irac300 wrote:Jesi se registrovao na titlovi.com sajtu? Ako jesi, unesi user i pass u titlovi.com addon, ona radnja sto sam prije pisao.

ma jesam,registrovan,prijavljen trenutno,mozes li me podsjetiti kako se to uradi?

Sa srecom i ne barkaj vise. :D
kakavdanakneiskustvu

#3550 Re: Kodi/XBMC Media centar

irac300 wrote:

Sa srecom i ne barkaj vise. :D
:thumbup:
Post Reply