PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#3526 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

aditon wrote:Najbolje u svemu ovome što će biti moguće kupiti dva Ryzen procesora po cijeni jednog intelovog i7. Intel je precijenjen oduvijek bio.
Nadajmo se da će sve tako biti, inače nam' se smiješi totalni monopol kada su desktop procesori u pitanju a to nije dobro! :-?
Qler

#3527 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Qler »

Ja gulim FX-8350 i jos nisam naisao na nesto da mi je on slaba karika...
DonieBrasco

#3528 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Sacekati da ovo izadje pa vidjeti rezultate, pa uporediti sa Intelovim trenutnim, do tada je sve prica. Gledajuci u proslost pa do danas ruku na srce AMD nije dobar kao Intel. Isto tako kad Intel izbaci novu seriju vidjeti ima li drasticnog poboljsanja od prethodne serije.
SanskiBiser

#3529 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

DonieBrasco wrote:Sacekati da ovo izadje pa vidjeti rezultate, pa uporediti sa Intelovim trenutnim, do tada je sve prica. Gledajuci u proslost pa do danas ruku na srce AMD nije dobar kao Intel. Isto tako kad Intel izbaci novu seriju vidjeti ima li drasticnog poboljsanja od prethodne serije.
Kad izadje Ryzen pa kad pocnu rasprodaje FX serije po smijesnim cijenama (nadam se :-) ), prije 4 godine kad je FX serija izasla na Piku se prodavali novi Phenom II X4 940 za 140 KM :lol: Procesor koji je 2009 kad je izasao kostao 275$.
skafiskafsnjak

#3530 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by skafiskafsnjak »

Da ne otvaram bezveze novu temu . Koji bezicni mis preporucujete ? da nije sad nesh preskup ..do 30ak km . Obicna upotreba, ne za igre : )

hvala lipa :)
Raigor Stonehoof

#3531 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Raigor Stonehoof »

skafiskafsnjak wrote:Da ne otvaram bezveze novu temu . Koji bezicni mis preporucujete ? da nije sad nesh preskup ..do 30ak km . Obicna upotreba, ne za igre : )

hvala lipa :)
Za tu cijenu, apsolutno ti je svejedno, koji god ti lezi u ruci :)
aditon

#3532 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

SanskiBiser wrote:
DonieBrasco wrote:Sacekati da ovo izadje pa vidjeti rezultate, pa uporediti sa Intelovim trenutnim, do tada je sve prica. Gledajuci u proslost pa do danas ruku na srce AMD nije dobar kao Intel. Isto tako kad Intel izbaci novu seriju vidjeti ima li drasticnog poboljsanja od prethodne serije.
Kad izadje Ryzen pa kad pocnu rasprodaje FX serije po smijesnim cijenama (nadam se :-) ), prije 4 godine kad je FX serija izasla na Piku se prodavali novi Phenom II X4 940 za 140 KM :lol: Procesor koji je 2009 kad je izasao kostao 275$.
to bi bilo logično očekivati ali ne vjerujem iskreno u bilo kakav značajniji pad cijena poučen dosadašnjim iskustvima kad su naši trgovci upitanju.
aditon

#3533 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

Pa ako si pročitao članak s ovog linka što je ostavljen gore iznad, onda si mogao vidjeti da ovaj Ryzen koji su dobili na testiranje gazi i7 6900K po svim parametrima, uz to na testnom Ryzenu nije omogučena opcija fabričkog boosta več radi na 3,4 taktu cijeli period testiranja a što će se promijeniti prije nego Ryzen bude izbačen na tržište. Posebnu pažnju obratiti na software koji će se isporučivati uz ovaj procesor...kako stvari stoji, čuda će da čini. Naravno, očekujem od Intela ekspresan odgovor, međutim, Intel će po starom dobrom običaju biti sigurno opet duplo skuplji.

U svakom slučaju, jedva čekam da iziđe na tržište pa da vidimo sav potencijal koji se najavljuje iz AMD-a s ovim procesorom.
caseytron

#3534 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

aditon wrote:
Pa ako si pročitao članak s ovog linka što je ostavljen gore iznad, onda si mogao vidjeti da ovaj Ryzen koji su dobili na testiranje gazi i7 6900K po svim parametrima, uz to na testnom Ryzenu nije omogučena opcija fabričkog boosta več radi na 3,4 taktu cijeli period testiranja a što će se promijeniti prije nego Ryzen bude izbačen na tržište. Posebnu pažnju obratiti na software koji će se isporučivati uz ovaj procesor...kako stvari stoji, čuda će da čini. Naravno, očekujem od Intela ekspresan odgovor, međutim, Intel će po starom dobrom običaju biti sigurno opet duplo skuplji.

U svakom slučaju, jedva čekam da iziđe na tržište pa da vidimo sav potencijal koji se najavljuje iz AMD-a s ovim procesorom.
Dobru stvar je AMD skontao, sto imas bolje hladjenje = veci automatski OC. Laicki prevedeno. procesor ce pratiti prosjek temperatura, sto je nizi on ce sam sebi dizati clock sto vise. Ko ima neko losije hladjenje, naravno prosjecne temp su nesto vece i manje ce se clockati. Takozvani smart clock neki ce imati, jako jako dobro :-D
DJ Babo

#3535 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DJ Babo »

Sto se ryzena tice, lijepo bi bilo da cijene pocnu padati jer su stvarno previsoke, ali daj boze kceri da te beg uzme, jer cigani oko kuce hodaju...

niko ovo jos nije testirao, sve sto su novinari vidjeli je snimak internog amd-ovog testiranja.

amd mudro suti na trazenje americkih novinara da im posalju podatke o postavkama testiranja u kojem je ryzen bio 5 sekundi brzi od 6900k (54s vs 59s).

da se i ja prijavim sa konfiguracijom (vise za rad, manje za igru).
namirio se od mickey84 za narednih 5-6 godina.
skoro ce sedmica kako ovo kupi prasinu i ceka na jedno slobodno popodne...
mickey84 isporucio po dogovoru i u roku...

Image
caseytron

#3536 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

DJ Babo wrote:Sto se ryzena tice, lijepo bi bilo da cijene pocnu padati jer su stvarno previsoke, ali daj boze kceri da te beg uzme, jer cigani oko kuce hodaju...

niko ovo jos nije testirao, sve sto su novinari vidjeli je snimak internog amd-ovog testiranja.

amd mudro suti na trazenje americkih novinara da im posalju podatke o postavkama testiranja u kojem je ryzen bio 5 sekundi brzi od 6900k (54s vs 59s).

Image
Uu nek ti je sa srecom, samo pitanej zasto 960?
DJ Babo

#3537 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DJ Babo »

hvala :wink:

trazio sam cak i slabiju graficku, jer igram samo quake III ponekad, pa sam ovu uzeo zbog kakvog-takvog balansa i tri DP porta za lako postavljanje 3 monitora
SanskiBiser

#3538 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

aditon wrote:

Joj jes' se uspalio tj. napalio :D :izet:
SanskiBiser

#3539 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

DJ Babo wrote:Sto se ryzena tice, lijepo bi bilo da cijene pocnu padati jer su stvarno previsoke, ali daj boze kceri da te beg uzme, jer cigani oko kuce hodaju...

Image

Ja bi ovo sve jedno pola dana prvo samo gledao onako na stolu pa onda polako sto sporije sa cejfom kutiju po kutiju raspakivao :mrgreen:
SanskiBiser

#3540 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

aditon wrote:
SanskiBiser wrote:
to bi bilo logično očekivati ali ne vjerujem iskreno u bilo kakav značajniji pad cijena poučen dosadašnjim iskustvima kad su naši trgovci upitanju.

A i meni je ono paf kad vidim na PIK tj. OLX da Sapphire R9 270X OC with Boost koju sam ja platio prije 3 godine sa dostavom 345 KM kosta jos uvijek 340 KM pa cak do 380 KM nova, mislim ko to kupuje sad...ali ima izuzetaka, FX 6300 kad sam ga ja uzimao prije 4 godine kostao me je 265 KM plus 12 KM dostava, sad se moze uzeti nov vec za 180 KM na PIKu, kad bi se mogao uzeti FX 8370 za nekih 200 KM - eh pa da sklopim drugu konfiguraciju za male pare :D
aditon

#3541 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

SanskiBiser wrote:Joj jes' se uspalio tj. napalio :D :izet:
svima nam treba zdravija konkurencija :D
typeOnegative

#3542 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Da prijavim dalji razvoj situacije, ipak se radilo o sklopu nekih okolnosti,i kako sam i mislio lik je regularan skroz :)
uglavnom poslao je danas, sutra očekujem da stigne. Napravio sam male izmjene , nije bila dostupna pro gaming z170, pa mi je nudio pro gaming aura ali 50 km skuplja. ipak se nisam odlučio za nju i te pare prebacio na veći SSD (umjesto 850 evo 120GB ide 250GB verzija) i uzeo Asus z170A. Mislim da je to pametnije, jer su obe ploče tu negdje, a dobijem brzi i veći disk :D

Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
Maharadza

#3543 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

typeOnegative wrote:Da prijavim dalji razvoj situacije, ipak se radilo o sklopu nekih okolnosti,i kako sam i mislio lik je regularan skroz :)
uglavnom poslao je danas, sutra očekujem da stigne. Napravio sam male izmjene , nije bila dostupna pro gaming z170, pa mi je nudio pro gaming aura ali 50 km skuplja. ipak se nisam odlučio za nju i te pare prebacio na veći SSD (umjesto 850 evo 120GB ide 250GB verzija) i uzeo Asus z170A. Mislim da je to pametnije, jer su obe ploče tu negdje, a dobijem brzi i veći disk :D

Smart move! :thumbup:

120GB je danas NIŠTA, dok je i 250GB neki minimum za sistemski disk! Mada ko voli gaming i ima više MP naslova koje šuta, i to će brzo popuniti! npr. BF4 sa svim DLC-ovima zauzme 60GB, dok BF1 ~49GB a za njega nisu ni počeli DLC-ovi izlaziti! :run:

Samo je strašno kako ti SSD-ovi drže cijenu, a nekima čak i porasla npr. uzeo Samsung 850 EVO 250GB za 88 Eura prije pola god., danas isti košta 94 Eura! :shock:
Last edited by Maharadza on 15/12/2016 14:31, edited 2 times in total.
typeOnegative

#3544 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Hvala kolega :) i ja mislim haha, mada sto se tiče prostora više mi je nego dovoljan za sistem i set programa koje koristim, a naći će se prostora i za koju igru :D

DonieBrasco

#3545 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

DJ Babo wrote:da se i ja prijavim sa konfiguracijom (vise za rad, manje za igru).

Image
Jesi li sve djelove uzeo kod Mickey84, da li ti je dao neki popust obzirom da si uzeo poskupe artikle i to vise njih ?

Odlicna konfiguracija, kada slozis sve nabaci koju slikicu. :thumbup:
SanskiBiser

#3546 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

typeOnegative wrote:Da prijavim dalji razvoj situacije, ipak se radilo o sklopu nekih okolnosti,i kako sam i mislio lik je regularan skroz :)

Z170A je odlicna ploca, nesto je slabiji audio chipset nego na Gaming Pro mislim za razliku od Gaming Pro serije da na taj ploci mozes raditi downgrade Biosa - meni to konkretno puno znaci a na Auri toga nema, Aura je refresh Gaming Pro i ima dosta ROG fazona na njoj - kod mene je Aura samo sto kad sam ja uzimao bila je na akciji kostala je samo 20 KM vise od Gaming Pro.

250 GB ti je taman da mozes instalirati par ovih novijih AAA naslova

Image

Mafia III, GW2, GTA V (DZ Games folder), Crysis 3 plus sistem i ostane 5 gb free :lol: Eh sto ne uze onaj od 500 GB :mrgreen:
typeOnegative

#3547 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Trebalo bi bit da je ok ploča, htio sam običnu gaming pro ali nije bilo, a aura je pedeset km skuplja. ma bit će mi super i ova :)
Znam da je bolji audio kod PG/a, ali to mi ne igra veliku ulogu. Bitno je samo da podržava DTS connect i da ima SPDIF jer će zvučna uglavnom služit samo da pošalje signal dalje do AVR, a uradit će posao i kad budem igrao , jer samo fps-ove igram bas za kompom i radim , ostalo sve na TV sa xbox controllerom.

Last edited by typeOnegative on 15/12/2016 16:27, edited 1 time in total.
Qler

#3548 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Qler »

Meni su igre na WD black series 1TB.. nema performance gaina nekog jer on kad je loada disk moze u idle...
typeOnegative

#3549 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Imam i ja taj, tako će bit i kod mene, na ssd će ici ove sto igram online zbog bržeg loadinga i tomb raider definitivno

DJ Babo

#3550 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DJ Babo »

DonieBrasco wrote:Jesi li sve djelove uzeo kod Mickey84, da li ti je dao neki popust obzirom da si uzeo poskupe artikle i to vise njih ?

Odlicna konfiguracija, kada slozis sve nabaci koju slikicu. :thumbup:
Jesam, dobio sam vise ponuda, pa je Miroslav dao bolju. Uzeo sam sve od jednog covjeka racunajuci na popust zbog vrijednosti konfiguracije.

U sustini mozda 200-300 maraka povoljnije od pojedinacnih cijena koje su kod svih njih bile istaknute na piku. Na procesoru i dva ssd-a se najvise spustila cijena.

Slikacu sastavljanje, pa cu staviti koju sliku :thumbup:

Nagrdice ga Hyper 212 Evo, ali sta da se radi :mrgreen: ne mislim ga overclokirati
Post Reply