"Prudski sporazum" ponovo aktivan

parapet

#3526 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by parapet »

JaErdogan wrote:Kao da je btno koliko si rasprostranjen. Najbitnije je koliko te ima. Sarajevo ima vise stanovnika za 100.000 nego sto je hrvata u bih.

I milijuni muha idu na govno... Po toj logici - govno ne moze biti lose...
energy star

#3527 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

JaErdogan wrote:Kao da je btno koliko si rasprostranjen. Najbitnije je koliko te ima. Sarajevo ima vise stanovnika za 100.000 nego sto je hrvata u bih.
Tahko je, tahko je!

A Zagreba ima dva puta više nego Sarajeva a Beograda dva puta više nego Zagreb!
I?
Hafis

#3528 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Stan mu je 450 KM mjesečno svakom koji god dođe...i to namješten i bRez djece, pa da ih je mlijun u Sarajevu.
kakonako

#3529 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by kakonako »

Hafis wrote:
kakonako wrote:Jos kad bi dr.Hafizaga bolje vladao podTcima,gdje bi mu kraj bio...daj,ba,doktore izjednaci te suglasnike,obnovi malo znanje.
Kolega kakao, bez uvrijede, ali malo smo se ipak zaletili:
podatci
zadatci
dodatci

Hrvatski pravopis. Izgugletaj pa navrVi opet na drugi dio predavanja.
Mada ne sporim da su u srpskom i bosanskom jeztiku vjerojatno podaci, dodaci, zadaci....isto kao i projekAt :)
Cijenjeni doture,ja se izvinjavam sto sam uocio nepravilnost glede jednjacenja suglasnika po zvucnosti racunajuci da Hafiz na "bosnjakom" portalu,kako je sam uStvrdio govori/pise,e da bi ga bolje razumjeli,bosanskim jezikom.Moje osobno poznavanje hrvatskog jezika je iz skole(doduse poodavno)a koji se zvao srpskohrvatski iliti hrvatskosrpski,plus nesto malo iz citanja hrvatskog tiska i beletristike,pa stoga...Inace rado procitam vase postove koji imaju smisla pa sam,ponadajuci se da ce moja opaska pozitivno na vas uticati i postove uciniti gramaticki ispravnim,primjetio sto sam primjetio.A i ne stoji intelektualcu,ma koje struke bio, da ne zna osnove pravopisa.Eto.
Alfons Kauders

#3530 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: ovaj jezik koji citiras mi nije poznat, osim ako ne mislis da su nadrealisti dokumentarac... a u zadnje vrijeme vidimo kome je do caritasa, sadake i prekogranicnog kmechanja... kako perecija zavrce subvencije za tlm/aluminij, ukida penzije mrtvacima bez OIBa i golobradim pukovnicima, tako je kmechanje sve glasnije i ucestalije
Daj bolan nismo djeca. To možeš mladim Boss-ovcima prodavat,i ili na Ćasu historije na kakvom pikniku uz Panonsko more.
Pa valjda vidimo gdje se najviše kmeči... čak i bubrezi nude za 200 KM. A da ne govorimo o štrajkovima, bilo glađu - bilo solo.
Otvoriš TV - zna se uvijek gdje je socijalni lelek, vječito. Ne ide ti ta mantra. Ta veća vam je sala Narodne kuhinje nego u nas najveći svadbeni salon, a mada smo upravo na ovom terenu prvaci Balkana u toj glupoj natjecateljsjkoj disciplini tko će više svatova okupiti.
Da to konačno završimo.
Da vidim dalje....
pa gledaj... da i imao 98,000 nezaposlenih na 500,000 ljudi... preduvjet je da imas 500,000 ljudi

da napunis kosevo, trebas imati ljudi... da napravis masovne nerede i haos na ulicama... trebas imati ljudi (i ulice)...

ko ce praviti strajkove i nerede u vukojebinama gdje ima 10 prezimena, pa je tetka u upravnom odboru te firme, ujak nezaposlen, rodjak policajac, rodica pripravnica na sudu, a sestra joj nezaposlena, ali zato hoda s finim doktorom iz vrgorca... otac nezaposlen ali se pokusava ugurati kroz stranku, a ako nista ode s burazom raditi fasade i kamen po dalmaciji... i onda ce njegov sin izaci na ulicu da tetki jebe majku, baca kamenje na rodjaka, pa na sud kod rodice i previjanje kod buduceg zeta?

daj ba doktore, nekad sam te smatrao za ozbiljnog forumasa :D
Hafis

#3531 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

kakonako wrote:
Hafis wrote:
kakonako wrote:Jos kad bi dr.Hafizaga bolje vladao podTcima,gdje bi mu kraj bio...daj,ba,doktore izjednaci te suglasnike,obnovi malo znanje.
Kolega kakao, bez uvrijede, ali malo smo se ipak zaletili:
podatci
zadatci
dodatci

Mada ne sporim da su u srpskom i bosanskom jeztiku vjerojatno podaci, dodaci, zadaci....isto kao i projekAt :)
Cijenjeni doture,ja se izvinjavam sto sam uocio nepravilnost glede jednjacenja suglasnika po zvucnosti racunajuci da Hafiz na "bosnjakom" portalu,kako je sam uStvrdio govori/pise,e da bi ga bolje razumjeli,bosanskim jezikom.Moje osobno poznavanje hrvatskog jezika je iz skole(doduse poodavno)a koji se zvao srpskohrvatski iliti hrvatskosrpski,plus nesto malo iz citanja hrvatskog tiska i beletristike,pa stoga...Inace rado procitam vase postove koji imaju smisla pa sam,ponadajuci se da ce moja opaska pozitivno na vas uticati i postove uciniti gramaticki ispravnim,primjetio sto sam primjetio.A i ne stoji intelektualcu,ma koje struke bio, da ne zna osnove pravopisa.Eto.
Kolega, nikakav problem :)
Ja se uopće više ne trudim rabiti književni Hrvatski jezik upravo iz razloga doprinosa lagodnijoj atmosferi na forumu, ali sam eto izraz ''podatci'' jednostavno nekako rutinski izbacio, istodobno ne znajući da mogu skrenuti pozornost na sebe.
Ponoviti ću - to nisam uradio hotimično, već jednostavno navikla ruka pravilno tipkati.
Inače, evo kao moja isprika par nekih ''specifičnosti'' u Hrvatskom jeziku koje valja upamtiti:

Netočno Točno
podaci - podatci
greška - pogrješka
obrada - obradba
energy star

#3532 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Dok god demografija je u plusu, to kompezira mali prostor.
Ali kad demografija prijeđe u minus na malom prostoru.

E onda je to disaster!!

E onda će se svoditi računi za sve što se napravilo!!

i to ne sa 2x nego sa 6x
Hafis

#3533 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
pa gledaj... da i imao 98,000 nezaposlenih na 500,000 ljudi... preduvjet je da imas 500,000 ljudi

da napunis kosevo, trebas imati ljudi... da napravis masovne nerede i haos na ulicama... trebas imati ljudi (i ulice)...

ko ce praviti strajkove i nerede u vukojebinama gdje ima 10 prezimena, pa je tetka u upravnom odboru te firme, ujak nezaposlen, rodjak policajac, rodica pripravnica na sudu, a sestra joj nezaposlena, ali zato hoda s finim doktorom iz vrgorca... otac nezaposlen ali se pokusava ugurati kroz stranku, a ako nista ode s burazom raditi fasade i kamen po dalmaciji... i onda ce njegov sin izaci na ulicu da tetki jebe majku, baca kamenje na rodjaka, pa na sud kod rodice i previjanje kod buduceg zeta?

daj ba doktore, nekad sam te smatrao za ozbiljnog forumasa :D
Ma znam. Budućnost je u umirućim bivšim socijalističkim industrijskim srednama u kojoj su se nabili ljudi dovedeni sa sela ludih šezdesetih i sedamdesetih godina, iz kojih su na taj način zauvijek otrgnuti, ali koji su srećom danas listom svi peMzioneri u nestrpljivom očekivanju prvog u mjesecu, tako da ih je briga za rahat patnju kad ugledaju poštara i 300 KM.
Čovječe, znaš li ti o čemu pričaš? 100 000 nezaposlenih na 500 000 ljudi, s tim da možeš tu pribrojiti još koju desetinu tisuća što se vode kao zaposleni a nisu vidjeli plaće od Svjetskog nogometnog prvenstva u Francuskoj, a neki još i kasnije.
Čovječe, rasulo vam je gore. A Imotski predaleko a papiri tanki...nikakvi.
Last edited by Hafis on 13/09/2014 19:10, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#3534 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
kakonako wrote:
Hafis wrote: Kolega kakao, bez uvrijede, ali malo smo se ipak zaletili:
podatci
zadatci
dodatci

Kolega, nikakav problem :)
Ja se uopće više ne trudim rabiti književni Hrvatski jezik upravo iz razloga doprinosa lagodnijoj atmosferi na forumu, ali sam eto izraz ''podatci'' jednostavno nekako rutinski izbacio, istodobno ne znajući da mogu skrenuti pozornost na sebe.
Ponoviti ću - to nisam uradio hotimično, već jednostavno navikla ruka pravilno tipkati.
Inače, evo kao moja isprika par nekih ''specifičnosti'' u Hrvatskom jeziku koje valja upamtiti:

Netočno Točno
podaci - podatci
greška - pogrješka
obrada - obradba
E moj doktore ti kad bi sjeo s mojom ekipom u po Hrvatske i poceo tako pricati, bez pogrjeske, izjebali bi te ljudi ko nikad u zivotu. :lol:
Hafis

#3535 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

I ti si meni fensi s onim ''projekAt'' u kojem sam te upecao par puta.
U mom bi ti društvu na taj izraz odmah nazvali merhaba, ne bi se morao ni predstavljati :)
Hafis

#3536 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Nisam siguran da znam kakvo nam je brojno stanje danas, samo znam da smo dobro zajebani koliko god nas ima :)

A taj grafikon....gdje su Hrvati islamske vjeroispovjedi tu?
energy star

#3537 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

JaErdogan wrote:@Energy star

Ovo su ti zvanicni demografski podatci:

http://www.fzs.ba/

Kantoni sa Hrvatskom vecinom su u minusu sa -2000 godisnje sto se tice prirastaja prirodnog.
Kantoni sa Bosnjackom vecinom su na +3000 godisnje.

To tj e samo puku prirodni prirastaj. A tu saberi mlade Hrvate koji, sa EU putovnicom, i sa osmjehom na licu odose u EU da studiraju, da rade. Tu saberi Hrvate koji se sele u Zagreb, Split itd.

Evo ti podatci katolicke crkve:

Image

To znaci da ste vi demografski slomljeni. Da ste u demografskom usponu ili na stabilnom; vi bi bili najveci zagovaraci BiH. Ali niste. Znate da cemo vas pojesti ako se ne ogradite u treci entitet. Kao sto smo vas pojeli u srednjoj Bosni na isti nacin znate da ce to uslijediti i sa Livnom, Duvnom, Mostarom.

Jer sve su to vukojebine do vukojebine. Mostar; 90.000 stanovnika sve ukupno. Pola toga su ne Hrvati. Livno 10.000 kao vas drugi grad. Kupres 4500 kao opstina. Toliko ima neboder prosjecni na Ali Pasinom polju.

Zato i kopate i nogama i rukama da dobiejte taj treci entitet. Jer ukoliko ga ne dobijete vi ste gotovi. Nemozete vi, ovako zavadjeni sa Bosnjacima, dugorocno opstati u BiH.
Istodobno pratim malo i hercegbosanske forume.
I tamo nađoh podatak

Popis 1961
Srbi 1.406.057 42.89 %
Muslimani 842.248 25.69 %
Hrvati 711.665 21.71 %
Jugoslaveni 275.883 8.42 %
////////////////////////////////////////

Popis 1971
Muslimani 1.482.430 39.57 %
Srbi 1.393.148 37.19 %
Hrvati 772.491 20.62 %
Jugoslaveni 43.796 1.17 %
///////////////////////////////////////

popis 1981
Muslimani 1.630.033 39.52 %
Srbi 1.320.738 32.02 %
Hrvati 758.140 18.38 %
Jugoslaveni 326.316 7.91 %
///////////////////////////////////////////
Popis 1991
Muslimani 1.902.956 43.47 %
Srbi 1.366.104 31.21 %
Hrvati 760.852 17.38 %
Jugoslaveni 242.682 5.54 %

Bošnjaci sa 850 000 1961. na 1.900 000. 1991.

Nevjerojatno nešto, pa bez obzira to što se i dio bošnjaka izjašnjavao srbima, hrvatima i jugoslavenima pa na kraju opet se izjasnio kao bošnjak.

Kad ove generacija dođe na izumiranje tamo negdje 2050...

Neće vam minus biti -3000 nego -30 000.

Tad ćete vi tražiti entitet!
vee-jay

#3538 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by vee-jay »

energy star wrote:
vee-jay wrote:
nadji post u kojem ja "svrsavam na 350 000 Hrvata protjeranih iz BiH u tijeku rata"

ili, kao sto sam ti vec jednom rekao: ako nesto ne znas, onda ne otvaraj usta.
Sa tim spiskom sam htio izraziti svoje čuđenje u vašu ogromnu uvjerenost o nadmoći nad BiH Hrvatima!

Nešto je tu kontradiktorno!
Ili podaci iz spiska ili ta vaša samouvjerenost!

Obadvoje zajedno nemere nikako!
Dobro hajmo ovako, kao prvo ucini sebi uslugu i ne postavljaj takve brojke u cilju ismijavanja jer u njima nema nicega smijesnoga.

Po ustavu jedina strana koja ne posjeduje moc u BiH je ona strana koja se ne nalazi u tri konstitutivna naroda. Dakle konstitutivni narodi nadogradjuju drzavu onako kako se dogovore. Upravo zato su do sada na svim pregovorima bili politicki predstavnici tih naroda.

Dakle, HDZ kao jedan od politickih predstavnika moze traziti ravnopravnost Hrvata na podruciju citave BiH. Sad, ta ravnopravnost se moze traziti time sto ce se traziti ravnopravnost svih Hrvata na svakom pedlju BiH – u cemu bi ih podrzali politicki predstavnici Bosnjaka - ili se ta ravnopravnost moze traziti za jedan dio Hrvata na jednom malom dijelu BiH - u cemu bi ih podrzali politicki predstavnici Srba. Ako se kaze da je BiH i hrvatska onda je prvi scenario jedini moguci. Ali kao sto znamo, HDZ ne ganja taj prvi nego upravo taj drugi scenario. Zasto? Pa zato sto ih zaboli kita za Hrvate, oni samo hoce da imaju svoju RS da bi se i dalje mogli bogatiti i da bi i dalje mogli hraniti hrvatski HDZ.

Ali sve dok HDZ ima politicku podrsku "svoga" naroda u BiH, taj zahtjev je - hajmo reci - legitiman. Samo sto ima jedan veliki problem a taj problem je definisan kao "Bosnjaci" - dakle jedan od tri konstitutivna naroda u BiH je protiv toga i da situacija bude jos teza po HDZ, otkako su se Hrvati i Srbi proglasili dijasporom Hrvatske odnosno Srbije u BiH, od BiH je napravljena drzava Bosnjaka - dakle onog naroda ciji je glas najjaci u BiH.

A da situacija po HDZ bude jos teza, ustav Federacije dozvoljava Bosnjacima da traze partnere u Hrvata koji podrzavaju gore navedeni prvi scenario, a ne drugi. A osim toga, na podruciju Federacije broj Bosnjaka je proporcionalno iz godine u godinu sve veci u poredjenju na broj Hrvata, a onaj koga je vise - on je jaci.

Ti naravno na ovom forumu, u svojoj skoli, svojoj ulici, medju svojom rajom... mozes izigravati buntovnika i pisati parole, ali to nece utjecati na cinjenicu da ti ustvari samim svojim zivljenjem u Federaciji tj. BiH skaces samom sebi u usta. Jedino onog dana kada izadjes van granica ustava ti dobijas na relevantnosti. Ali i sam znas sta bi se desilo kada bi izabrao taj put. Sad, HDZ bi te naravno poslao u taj put a vjerovatno i pokoji penzioner na ovom forumu ali na kraju krajeva, kad ga izaberes, taj put je tvoj.
vee-jay

#3539 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by vee-jay »

energy star wrote:
Tahko je, tahko je!

A Zagreba ima dva puta više nego Sarajeva a Beograda dva puta više nego Zagreb!
I?
I vidis to je razlog, zasto je Beograd vazniji od Zagreba a Zagreb od Sarajeva. A Sarajevo od citave Hercegovine.

Malen si a umislio si da si velik i vazan, uostalom, kao i citava BiH, kao i citav Balkan...
Hafis

#3540 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

JaErdogan wrote:
Hafis wrote:Nisam siguran da znam kakvo nam je brojno stanje danas, samo znam da smo dobro zajebani koliko god nas ima :)

A taj grafikon....gdje su Hrvati islamske vjeroispovjedi tu?
:lol: :lol: :lol: :lol:

Takvih nema.
Olandez, ti možeš guglati o Turskoj do besvjesti i steći zavidno znanje o njoj, mada ne znam kojeg će ti to vraga.
Međutim neke stvari jednostavno trebaš znati, ili barem vidjeti. Postoje Hvati islamske vjeroispovjedi, ja ih poznajem na desetine u svojoj sredini. I većinom su mogu ti reći mnogo žešći od mene po tom pitanju.
Hafis

#3541 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

JaErdogan wrote:
Nas prirodni prirastaj u najvecoj krizi ekonomksom je bio +2000. Vas je -2000 u zadnjih 11 godina. Pametnom dosta. Samo ce padati i padati. Bosnjaci ispod nule nemogu pasti jer u najvecoj krizi su bili iznad nule. Kriza prolazi; tj. vec je prosla.
Olandez, po tvojoj procjeni koje godine Mostar postaje većinski bošnjački i koje godine se možemo nadati uplovljavanju turskih brodova u Neum.
Jer ovo ti je sve priča bez pokrića ako nema ama baš nikakve naznake tog poklapanja na terenu.
Hafis

#3542 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

JaErdogan"
Katolici koji su u fazonu Bosanstva se ne broje u promilima vec u procentama. Posavina, Sarajevo, Tuzla. Svi ti Hrvati ili 95% njih imaju armijsku knjizicu.
Koliko bi to iznosilo ljudi u tisućama. Imaš li podatke?
Zašto onda HDZ pobjeđuje u Posavini ako su Hrvati u Posavini u fazonu bosanstva?
Znaš je HDZ više nego dobro prošao u Tuzanskoj županiji, obzirom koliko Hrvata živi tamo?
Kada nešto tako bubneš, onda moraš i podastrijeti neki podatak.

I opet ponavljam pitanje - kada će se vidjeti ti rezultati? Mostar, turski brodovi u Neumu....koje godine?
Hafis

#3543 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

JaErdogan"
Posle srednje Bosne dolazi na red Mostar i Livno. To ce se odvijati od 2030-3050. godine.
A tek sad vidjeh ovo.
Na temelju kojih parametara?
Hoćeš li nam to doseliti u Mostar. Imam gajbicu za tebe k'o bombonica... povoljno.
Samo ne jedi u restoranima, ne odvajaju svinjetinu posebno, i sve rade s istim kuhinjskim priborom.
Dakle, koji su pokazatelji? Meni se čini da će trebati to malo i požuriti, pusti ti priče ercegovca-pravog i prazno puhanje...
Hafis

#3544 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

JaErdogan wrote:
Hafis wrote:
JaErdogan"
Posle srednje Bosne dolazi na red Mostar i Livno. To ce se odvijati od 2030-3050. godine.
A tek sad vidjeh ovo.
Na temelju kojih parametara?
Hoćeš li nam to doseliti u Mostar. Imam gajbicu za tebe k'o bombonica... povoljno.
Samo ne jedi u restoranima, ne odvajaju svinjetinu posebno, i sve rade s istim kuhinjskim priborom.
Dakle, koji su pokazatelji? Meni se čini da će trebati to malo i požuriti, pusti ti priče ercegovca-pravog i prazno puhanje...
Pa koji ce ti parametri vise? Sta zelis od mene? Trazio si moje misljenje? Evo u srednjoj Bosni ste gotovi. Pa valjda i sam znas sta dolazi na red posle srednje Bosne?

Koja sila nam stoji na putu? Onih 10.000 staraca iz Livna? 4.500 ljudi iz Kupresa? Par hiljada srpskih staraca iz Drvara i slicnih vukojebina? Sve se to boji u hiljadama sa jedinim izuzetkom Mostar gdje vas je oko 45.000.
Pa jebo ga ti, nismo na pijaci i prodajemo sir pa svatko svoju cijenu tjera.
Ako kažeš da će se Mostar riješiti do 2025. vjerojatno postoje neki pokazatelji koji statističkom obraDbom ukazuju na tu godinu. Vjerojatno imaš stanje u Mostaru na dlanu: broj rođenih, umrlih, vjenčanih, upisanih u školu, zaposlenih, nezaposlenih, imovinsko stanje, promjene u katastarskim podatcima (tko više kupuje a tko više prodaje) i tako. Daj malo tih grafikona da te rasturim...a ne ovako - bubnuo godinu i čiča mića gotova priča.
Koja sila nam stoji na putu? Onih 10.000 staraca iz Livna
Tebi stoji do Livna nešto manje od desetak granica do aerodroma u Splitu ili Sarajevu. Znači ne kenjaj bezveze ili ne koristi izraz ''nam''. Ti si samo elektronski impuls, kilobat....rinaka u ovoj priči.
Što se tiče Livna - Hrvati tu poprilično stagniraju, normalno i Bošnjaci, takav je to kraj - pečalbarski.
Pitanje - koliko je Bošnjaka doselilo u Livno u zadnjih recimo 5 godina? ili kada namjeravaju doseliti?
Daj da pokušam nešto pogoditi: k'o da gledam spremaš se doseliti u Livno :D
Hafis

#3545 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Odoh. Koke su nestrpljive :)
A ti nemoj dokasno na internetu, i pomoli se prije spavanja za Erdogana.
BHCluster

#3546 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

Sta je ovo Hafisaga se registrovao kao Erdogan pa opleo pricu koja mu odgovara.

Imal tog "trecheg"?
Mister Yes

#3547 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

Hafis wrote: Nego rode, ovo me interesira: vi imate 100 000 nezaposlenih samo u toj Tuzli a prvi zagovaraš rahat patnju? Bit će da se dugoročno pouzdaješ u Caritas i Merhamet...ili gdje je kvaka?
Nije čestitost u tome da okrećete lica svoja prema istoku i zapadu; čestiti su oni koji vjeruju u Allaha i u onaj svijet, i u meleke, i u knjige, i u vjerovjesnike, i koji od imetka, iako im je drag, daju rođacima, i siročadi, i siromasima, i putnicima, i prosjacima, i za otkup iz ropstva, i koji molitvu obavljaju i zekat daju, i koji obavezu svoju, kada je preuzmu, ispunjavaju, naročito oni koji su izdržljivi u neimaštini, i u bolesti, i u boju ljutom. Oni su iskreni vjernici, i oni se Allaha boje i ružnih postupaka klone.
Kur'an 2-177
BHCluster

#3548 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

Hafis wrote: Nego rode, ovo me interesira: vi imate 100 000 nezaposlenih samo u toj Tuzli a prvi zagovaraš rahat patnju? Bit će da se dugoročno pouzdaješ u Caritas i Merhamet...ili gdje je kvaka?
E moj Hafisaga pa radi politke koju Hdz zagovara i vodi broj tzv Hrvata u Bosni i Hercegovini se prepolovio, neznam kome takva politika odgovara ali Hrvatima sigurno ne. :wink:
sanjin_1

#3549 Re:

Post by sanjin_1 »

parapet wrote:
sanjin_1 wrote:
parapet wrote: Kad će 100% Bosne?

Oće bit dosta ovih 23%?
Dosta valahi bilahi i ovih 23 %. Bitno je da ti nemaš više od 8 % kamenjara.
Neka te tamo medju tvojim šljivama i maglom
A tebe valahi među pojatama i guvnima..hoš entitet? :lol:
sanjin_1

#3550 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

energy star wrote:
sanjin_1 wrote:
energy star wrote:
što se tiče dodikovog prkna vi ste mislili da izvlačenjem iz istog....

-Trebinje, 1991. sastojalo od 25% Bošnjaka u njemu, dobro situiranih sa velikim imanjima.
Danas: Zero, nula , ništa
- Nevesinje, 1991. također 25%, također danas zero!
- Gacko, živjelo prije rata 40% Bošnjaka, danas, zero!
-Kalinovik, također 40% , također zero!
-Foča, 60% Bošnjaka, danas 10-15 %
-Čajniče , nekad 50% Bošnjaka, danas 5%
-Rudo , prije rata 30%, danas 3 %
-Pale, 30%, danas 3%
-Sokolac, prije rata 30% Bošnjaka, danas 3%
-Rogatica, 60 % Bošnjaka, danas 5%
- Višegrad, 70% Bošnjaka, danas 7%
-Han Pijesak , 40 % Bošnjaka , danas 3%
-Vlasenica, 60% Bošnjaka, danas 5%
- Srebrenica, 75% Bošnjaka, danas 35%
- Bratunac, 65%, danas 10 %
-Zvornik, 60%, danas 5%
-Lopare, 40%, danas 10%
-Ugljkevik, 40%, danas 5%
-Bijeljina, 30%, danas 5%
-Doboj, 40%, danas 10%
-Prijedor 45%, danas 10%

...ćete stvoriti na ostatku Bošnjakiju.
Ali ste se zajebali malo!
Šta želiš reći sa ovim podatcima? Da su Bošnjaci etnički očišćeni iz pojedinih djelova Bosne i Hercegovine?
Pa šta bi trebalo uraditi? Kao pandan ovim tvojim glupostima staviti procenat Hrvata u Posavini? ili Škabrnju? ili Vukovar?
I to vam ne smeta da se zlotvoru vlastitog naroda onako hinjski ne izvlačite iz dupeta....
Ali šta se može, to je vaš izbor...kad vam ratni zločinci iz HVO-a mogu biti heroji naroda a etnički vas očistili iz skoro kompletne srednje Bosne, što vas onda čudi što Bošnjaci ne žele sa vama?
Eto vas brate tamo u tih 8 % kamenjara (ili čuveni "Pojas HaZe") pa diplajte dok vam gubice ne fisnu.
obraz DŽon..i onda se čudite što ste vječno "donji"...niko bola ne voli politički garibluk.
Hopla, hopla, kako se to prefirgano hoće zamijeniti teza.
Dakle stalno se ovdje povlači 'očišćeni ste iz BiH, očistio vas ovaj, onaj, franjo, tuta, štela, mate, i prema tome šta imate dipliti o bilo kakvim pravima'.

I onda kad se crno na bijelo lijepo i čisto pokaže da su i bošnjaci očišćeni i to sa 70% BiH-a , e onda 'zlotvor onaj, zlotvor ovaj'.

dakle krucijalno pitanje, majka svih pitanja: Kako netko koga nema na čak 70% BiH može polagati pravo na tu istu BIH
O kakvoj perfidnoj zamjeni teza trabunjaš? To ti je činjenica a "majka svih pitanja" je (koliko samo ovo tupavo zvuči, tačno me sramota što te moram citirati), kako neko misli počiniti genocid, ratni zločin, spaljivati žive ljude, otvarati koncentracione logore poput Aušvica, provesti etničko čišćenje i onda se pozivati na rezultate kriminalnog akta kao legitimne ?

Ali tvoj mozak nije u stanju procesuirati koliki si komad fašiste pa ti ovakvo nešto ispada sasvim normalno.
Kada bi znao koliko si bolestan, rokno bi se iste sekunde, da se ne patiš ni ti ni tvoja okolina.
Preko hlijadu godina robije i presuda o genocidu, udruženom zločinačkom poduhvatu, nakon neoborivih dokaza o pokušaju biološkog uništenja jednog naroda, "ono" dipla o nekakvom pravu bilo kome?
Davno sam vas ja definisao kao "jalove fašiste u pokušaju". Ni danas se niste ništa promjenili. Čak šta više, još ste stotinama puta tupaviji već što ste bili prije 20 godina...valjda frustracije od nedosanjanog sna uzimaju danak, šta li?
Post Reply