Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- ilkbahar
#3526 Re: Poplave u cijeloj BiH
sa fejsa
"Aleksandar Vucic izasao na TV i pozvao gradjane da pomogu da se grade brane u Sapcu a u Beogradu odaziv strasan nema dovoljno autobuda da pokupi sve ljude, skoro 10 000 ljudi se skupilo i potom je Vucic posjetio mjesto okupljanja dobrovoljaca znaci dosao medju narod.
Kod se nas Bakir dodje bukvalno Audijem A8 u Svrake ispred srusene kuce i nesto palamudi par minuta i noga. U Vogosci se isprazni parking ispred opstine da bi se moga parkirati sva svita u pratnji Bakira a pun kombi u kojem su dva momka dovukla pomoc sa dovezenom hranom se morao sloniti jer parking mora biti prazan da doceka Bakira. Nasao sam se slucajno tu i uputio momke iz kombija na drugi ulaz dok me je gospodin drot zbonjeno gledao.
"Takođe, i devetnaestogodišnji Aleksandar Kocić iz Vinče, rekao je da želi da pomogne ljudima koji se nalaze u teškoj situaciji." a nasi devetnaestogodisnjaci su veceras na ZMBT.
Gospodo politicari u BiH imate srednjak."
"Aleksandar Vucic izasao na TV i pozvao gradjane da pomogu da se grade brane u Sapcu a u Beogradu odaziv strasan nema dovoljno autobuda da pokupi sve ljude, skoro 10 000 ljudi se skupilo i potom je Vucic posjetio mjesto okupljanja dobrovoljaca znaci dosao medju narod.
Kod se nas Bakir dodje bukvalno Audijem A8 u Svrake ispred srusene kuce i nesto palamudi par minuta i noga. U Vogosci se isprazni parking ispred opstine da bi se moga parkirati sva svita u pratnji Bakira a pun kombi u kojem su dva momka dovukla pomoc sa dovezenom hranom se morao sloniti jer parking mora biti prazan da doceka Bakira. Nasao sam se slucajno tu i uputio momke iz kombija na drugi ulaz dok me je gospodin drot zbonjeno gledao.
"Takođe, i devetnaestogodišnji Aleksandar Kocić iz Vinče, rekao je da želi da pomogne ljudima koji se nalaze u teškoj situaciji." a nasi devetnaestogodisnjaci su veceras na ZMBT.
Gospodo politicari u BiH imate srednjak."
- Man of steel
#3527 Re: Poplave u cijeloj BiH
Da se ja pitam ja bi proterao voz ovuda, nije to toliko loše koliko izgleda.
(malo humora u ove crne dane)
Svaka čast Zeničanima, ove slike mi skoro natjeraše suze na oči. Ovim ljudima trebamo svi zajedno pomoći.
Last edited by Man of steel on 16/05/2014 22:44, edited 1 time in total.
- Big Ang
#3528 Re: Poplave u cijeloj BiH
Od srca zelim da ti se ova dobrota visestruko vratiBrabonjak wrote:Paulaner wrote:Maloprije sam dosao iz Kasarne,nisam se htio dugo zadrzavati jer mi oci ne bi izdrzale...Sva Zenica se digla vjerujte mi,ma ko **ebe politicare i vodje,nama ne treba niko,ovaj narod me zadnjih godina toliko razbjesnio ali ovo sto sam vidio u ova 2 dana nikad necu zaboraviti,ZENIČANI SVAKA ČAST!!!!!!
Jos bih samo da vas napomenem da ne zaboravite onu djecu u Kasarnoj,ponesite im kakve obuce i igracke,znate koliko to njima znaci
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 216&type=1
Ja sam bio u kasarni popodne i pitao mogu li volontirati u njihovoj kuhinji jer sam završio za kuhara i nemam trenutno posao niti novca sa kojim bi mogao kupiti neke namirnice da pomognem, pa eto barem tako da doprinesem jer sam čuo da se prave i kuhana jela za ljude u kasarni. Jedan kapetan ili šta je već mi je uzeo podatke i rekao da će me sutra prvog pozvati ukoliko bude potrebe i da još nisu u potpunosti koordinirali kuhinju pošto se dosta žena javilo da isto tako kuha i volontira. Ako ništa od toga ne bude bit će čišćenja grada u svakom slučaju pa ću tu doći, red je.
-
omar little
#3529 Re: Poplave u cijeloj BiH
aaaaaaaa zivote dragi pa nestace bijeljine kompletStupskaBitanga wrote:Sela oko evakuiraju ali Sava probija i sva voda iz Doboja će završiti u Bijeljini tako najavljujuomar little wrote:majko, ne mogu da dobijem tamo svoje, jel evakuiraju sela okolo ili je sad i grad grad totalno pod vodom??StupskaBitanga wrote:Bijeljina je u haosu javljaju na RTRS. Kiša pada Sava probija
-
golman
#3530 Re: Poplave u cijeloj BiH
Gledam snimke na tv i na internetu iz pojedinih gradova i ne vjerujem svojim očima....u Vogošći kuća puca na pola i ruši se do temelja,u Maglaju vire samo krovovi,u Živinicama kuća "putuje" 300 metara,Bijeljini prijeti totalni potop,Obrenovac u Srbiji više ne postoji...strašno
- Op3r4t0r
#3531 Re: Poplave u cijeloj BiH
https://www.facebook.com/groups/243800719154239/bosan wrote:Veceras sam bio na nekim mjestima u Grazu (Austrija) da vidim je li pocela akcija prikupljanja pomoci.Cuo sam da se prikuplja na autobuskoj i zeljeznickoj stanici (Bahnof) ali nazalost nisam nikog tamo nasao .Valjda su neki studenti nesto skupili i to poslali busom Bundavica za Tuzlu . Isao sam u klub Bosnjaka Stajerske ali tamo jos nije nista krenulo. U Grazu je masa nasih ljudi i vjerovatno svi zele pomoci ali cekamo da vidimo gdje i kako. Ako neko zna nesto vise neka objavi ovdje da bi se krenulo sa akcijom . Vjerujem da nije lako ni organizovati ali mora se poceti . Molim za informacije , ljudi bi rado pomogli ali treba to pokrenuti . Pomoc nece izostati
U Grazu se danas skupljalo i slalo a nastavlja se i sutra kao i naredne dane
- kamberovica polje
#3532 Re: Poplave u cijeloj BiH
Preusmjerava li se kakva pomoć u Bijeljinu, tamo je izgleda sad najgore, pa to je grad od skoro 100000 ljudi. Ne mogu ni zamislit kakav bi to katastrofa bila da se evakuira cijela
- DaffyDuck
#3533 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zena koju su dobili na RTRS-u kaze kako cijeli dan nemaju telefonsku komunikaciju i da joj nije jasno kako su je uopste dobili. Kisa pada od popodne i nije stala. Jos kaze da je nacelnik Bijeljine za AJ izjavio da probija nasim na Savi i da je naredjena evakuacija nekih mjesnih zajednica (prigradskih) a ne grada kako su neki prenijeliomar little wrote:majko, ne mogu da dobijem tamo svoje, jel evakuiraju sela okolo ili je sad i grad grad totalno pod vodom??StupskaBitanga wrote:Bijeljina je u haosu javljaju na RTRS. Kiša pada Sava probija
- guber90
#3535 Re: Poplave u cijeloj BiH
Je li ona idiotska ptica Dodo iz RS-a prograsila vandredno stanje ili treba da poplavi svaki pedalj tog entiteta?
- nOrMaLaC
#3536 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sam grad je prosao bez ikakvih problema. I na opstini nije bilo nekih vecih problema. U MZ Sije bilo je evakuacija 10 domacinstava. Taj dio uz rijeku Bosnu je lose prosao.Rijeka Usora je u opadanju. Sve u svemu nije bilo hvala Bogu nekih vecih problema na teritoriji opstine Tesanj.Paulaner wrote:Ima li neki radio da ima uzivo program?
Ljudi kako je Tesanj prosao,nisam nista cuo za njih
- korisnik.1
#3537 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pruga Brčko-Banovići u prekidu u mjestu Maline (Živinice). Pruga je na više mjesta oštećena, negdje nedostaju pragovi a na jednom dijelu su i šine totalno potonule ali se ne može doći do tog dijela zbog poplave.

Inače ovom prugom se Termoelektrana Tuzla snabdijeva ugljem, a zbog prekida i cestovnog saobraćaja nije moguće ugalj dovoziti ni kamionima.

Inače ovom prugom se Termoelektrana Tuzla snabdijeva ugljem, a zbog prekida i cestovnog saobraćaja nije moguće ugalj dovoziti ni kamionima.
-
StupskaBitanga
#3538 Re: Poplave u cijeloj BiH
MUP RS nema pojma o evakuaciji u Bijeljini jer ministar je u otežanim telefonskim komunikacijama jer je u Doboju
Pa ko vrši evakuaciju? Sami sebe? To je još veći haos onda
Pa ko vrši evakuaciju? Sami sebe? To je još veći haos onda
- bosan
#3539 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bio sam s jaranom ali smo zakasnili . U klubu Bosnjaka su studenti nesto donijeli ali tamo nema organizovanog prevoza .Op3r4t0r wrote:https://www.facebook.com/groups/243800719154239/bosan wrote:Veceras sam bio na nekim mjestima u Grazu (Austrija) da vidim je li pocela akcija prikupljanja pomoci.Cuo sam da se prikuplja na autobuskoj i zeljeznickoj stanici (Bahnof) ali nazalost nisam nikog tamo nasao .Valjda su neki studenti nesto skupili i to poslali busom Bundavica za Tuzlu . Isao sam u klub Bosnjaka Stajerske ali tamo jos nije nista krenulo. U Grazu je masa nasih ljudi i vjerovatno svi zele pomoci ali cekamo da vidimo gdje i kako. Ako neko zna nesto vise neka objavi ovdje da bi se krenulo sa akcijom . Vjerujem da nije lako ni organizovati ali mora se poceti . Molim za informacije , ljudi bi rado pomogli ali treba to pokrenuti . Pomoc nece izostati
U Grazu se danas skupljalo i slalo a nastavlja se i sutra kao i naredne dane
Kad ste sutra opet na Bahnofu ?
- ilkbahar
#3540 Re: Poplave u cijeloj BiH
Strasno mi je zao ljudi kojima su kuce porusene, posebno ljudima iz SVraka. MOgu samo zamisliti kako im je tesko, a jos su jednom te iste kuce izgubili u ratu,kada su srusene i popljackane, zapaljene, pa su ih mukom ponovo gradili.
Sta nas ljudi ovo snadje.
- KPNCTNJAH
#3541 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zvao havera koji je u Bijeljini, kaze nemaju vode i struje, nesto vise od pola metra dubina oko njegove kuce...
-
HARIS96
#3542 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kakva je situacija u Doboju ??
- Legollas
#3543 Re: Poplave u cijeloj BiH
poplave ima u mjesnim zajednicama Tešanjka, Matuzići, Kraševo, Šije..Paulaner wrote:Ima li neki radio da ima uzivo program?
Ljudi kako je Tesanj prosao,nisam nista cuo za njih
- eluna
#3544 Re: Poplave u cijeloj BiH
i brčko je odsječeno ..... iz centra se nigdje ne može ........
još ne plavi u centru, ali neka im je bog na pomoći noćas
još ne plavi u centru, ali neka im je bog na pomoći noćas
- MOSALJOZE
#3545 Re: Poplave u cijeloj BiH
Baš je taj dio i u ratu nastradao u pravu siilkbahar wrote:Strasno mi je zao ljudi kojima su kuce porusene, posebno ljudima iz SVraka. MOgu samo zamisliti kako im je tesko, a jos su jednom te iste kuce izgubili u ratu,kada su srusene i popljackane, zapaljene, pa su ih mukom ponovo gradili.
-
StupskaBitanga
#3546 Re: Poplave u cijeloj BiH
a evakuacija i te priče?KPNCTNJAH wrote:Zvao havera koji je u Bijeljini, kaze nemaju vode i struje, nesto vise od pola metra dubina oko njegove kuce...
-
Itakoto
#3547 Re: Poplave u cijeloj BiH
Samo ne panicite ko Boga vas molim i ne sirite dezinformacije. Hladne glave donirati hranu, lijekove, pelene, svijece i baby hranu i pomoci onima kojima je pomoc najpotrebnija je trenutno prioritet.
- nasa
#3548 Re: Poplave u cijeloj BiH
Big Ang wrote:Od srca zelim da ti se ova dobrota visestruko vratiBrabonjak wrote: Ja sam bio u kasarni popodne i pitao mogu li volontirati u njihovoj kuhinji jer sam završio za kuhara i nemam trenutno posao niti novca sa kojim bi mogao kupiti neke namirnice da pomognem, pa eto barem tako da doprinesem jer sam čuo da se prave i kuhana jela za ljude u kasarni. Jedan kapetan ili šta je već mi je uzeo podatke i rekao da će me sutra prvog pozvati ukoliko bude potrebe i da još nisu u potpunosti koordinirali kuhinju pošto se dosta žena javilo da isto tako kuha i volontira. Ako ništa od toga ne bude bit će čišćenja grada u svakom slučaju pa ću tu doći, red je.
U ovoj groznoj nesreci lijepo je procitati da ima ovakvih ljudi I nije samo on, mnogi su na ovoj temi pokazali da su ljudi u punom smislu te rijeci
- cyprus
#3549 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kakvo je stanje u Posavskom kantonu? Ne spominje se često...
Last edited by cyprus on 16/05/2014 22:56, edited 1 time in total.
- KPNCTNJAH
#3550 Re: Poplave u cijeloj BiH
On ne zna nista o tome, ali kaze da se pogorsava situacija i da kisa pada jos uvijek...StupskaBitanga wrote:a evakuacija i te priče?KPNCTNJAH wrote:Zvao havera koji je u Bijeljini, kaze nemaju vode i struje, nesto vise od pola metra dubina oko njegove kuce...