Bloo wrote:Jutrovazi wrote:Aksamhajrula uvazene dzematlije![]()
Ja se izvinjaJem, ali meni se cini da su ove nekolikestranice off i da ih treba izbrisati![]()
Bilo bi lijepo s vase strane da otvorite sebi temu na kojoj cete se nadmudrivati i " jedi moj ćurče, jedi " ( da ne kazem ego ili sto bi uceni i upuceniji od mene rekli nefs , jedi, jedi)
I da ovu temu ostavite , ja bih vam bila zahvalna
![]()
Mozes vjerovati ili ne , licna stvar svakog pojedinca koja se ne tice ama bas nikog drugog osim doticnu osobu. S kojim pravom , s kojim ciljem i iz koje potrebe jedni druge pokusavaju vjekovima ubijediti da su na krivom putu ?
Ja u tom vidim manjak postovanja prema covjeku . Ako kazes nesto lose o necijoj svetinji to moze znaciti da ti je svejedno sta ce to proizvesti kod te druge osobe , svejedno ti za njena osjecanja ... mrsko mi pisati i objasnjavati ali ne vidim nista kvalitetno ni lijepo u ovoj vasoj razmjeni misljenja![]()
Sad se sjetih, gdje je Nasa, nisam je vidjela sto godinaod nedžematlije
Ne ulazeci u zadnjih par stranica raznoraznih nebuloza sa OBJE strane, zar ova tema nije namjenjena za sve koji imaju neka pitanja i došli su po odgovore, bez obzira da li su vjernici ili ne?
Povremeno mi je lakše pitati npr tebe ili arzija ako već ne mogu da nađem neko meni dovoljno razumljivo objasnjenje u bespućima interneta.
Da, loše kazivanje o nečijoj svetinji je svakako necivilizirano, ali ako postavim pitanje da mi se (ne nužno ja, nego bilo ko sa ove teme) da mi se objasni nešto u vezi te svetinje na način da razumijem, onda se svakako i dodatna pitanja i upiti za pojašnjenjem ne trebaju smatrati napadom, ili čak da rezultiraju dugim tiradama, sa elementima prozelitizma.
Dobro vece mlada damo
Pa upravo tako i ja ovu temu vidim, da pita sta god ko hoce , da mu neko odgovori pa ako odgovor nije u potpunosti zadovoljio pitača da se razvije ljudski dijalog.
Prije sest i po godina upitah ja ovdje kako se uci ezan novorodjencetu- nacekala sam se dok je neko odgovorio ( valjda je pitanje bilo tako jednostavno da nije zasluzivalo nikakav odgovor