PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

kamen spoticanja

#3526 Re: PROTESTI!!!

Post by kamen spoticanja »

StupskaBitanga wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Upravo je jedan od demonstranata opsovao majku zastupnicima.
Zastupnici smiraju dvojicu zastupnika koji su bijesni i govore da su njihove majke umrle i da je to sramota, i da im niko nije psovao mater, a da nije poginuo.

Trenutno je sve na ivici tučnjave. Zastupnici SDA i DF hoće da se skupština prekine.

Sramota !

Predstavnike demonstranata policija izvodi iz sale, jer neki zastupnici prijete tučnjavo,.
ovo postaje cirkus opštih razmjena
Stari ovo postaje anarhija opstih razmjera :wink:
dormeo

#3527 Re: PROTESTI!!!

Post by dormeo »

Nekoliko tacaka:

1. Okupljanja locirati ispred stranackih centrala i vikendica lopova na vlasti
2. Traziti smjenu svih vlada
3. Traziti smjenu svih direktora javnih preduzeca koji su stranacki postavljeni
4. Traziti postavljanje strucnih u vlade i na direktorske pozicije
biske

#3528 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

-LIBERO- wrote:
Chmoljo wrote:
pemanapemani wrote:Na čelo protesta bi trebali stati intelektualci ili ono malo nezavisne akademske zajednice, jer bi sve moglo otići u neku stvar. Moraju pokušati uobličiti i artikulirati zahtjeve građana. Još koji dan i sve će biti poistovjećeno sa destrukcijom.

To je trenutno njihova dužnost i obaveza prema Bosni i Hercegovini.
:thumbup:

očekivati da će neki pemanapemani ili Chmoljo stati na čelo je glupo i kontraproduktivno.

može i neko od kulturnjaka... izuzev Rileta i Alme Čardžić. :skoljka:

Ovo je pod hitno NEOPHODNO. I to sto prije.

Pocelo je sve ko bunt i nakupljena reakcija na nepravdu. Sada vec pocinje da se luta. Od pokusaja politicke kradje protesta, do mogucnosti da ode i i desno skroz.

E sada, pitanje za milion dolara. Koja su to dva-tri nekaljana intelektualca koja bi mogla, i zelila, istupiti i stati na celo.
u ovakvim okolnostima i nazif gljiva dolazi u obzir.
ocaj

#3529 Re: PROTESTI!!!

Post by ocaj »

ova slika ispod je daleko tuznija jer ONO (petorica) je naslo praviti BARIKADE u sred Sarajeva
Image[/quote]

Ova slika me podsjeca na '92,kad su nam carapari s brda blokirali grad, izgleda da sada carapare imamo u svojim redovima,aferim!
Eto vam izbora pred vraima,pa da vidim za koga ce te sada glasati. Opet se sirotinja i primitivci glasati za svoje nacionalne stranke pa ce se opet buniti da nemaju sta jesti..

Primitivizam nam je na nivou, a Dodik i Covic gledaju sa stane i trljaju tuke,kako je samo narod glup i naivan ...daj boze da ista na dobro izadje! Podjela Bosne je na pomolu!
hhaarree

#3530 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

_mufljuz_ wrote:ja ako dozivim otimanje "po zakonu " stecene megaimovine hohstaplera aka brankovic, izetbegovic, radoncica i ostalih pakaša srpske neciste krvi (koje li ironije da nama drzavom drmaju srbi nominativne islamske vjere) - onda moze komotno da me izbatina na smrt i kordon policije i da me zguzi citav drugi huligana....
idi odma nek te batinaju ako imas imalo savjesti i gram ljudskosti u sebi. pa bolan ti i tebi slicni su krivi za ovo, to je taj primitivizam koji nas koci od predhistorije.

i jebo vas kontejner po sred usta vise, pa ako vam tolko smeta idite ga maknite. Tastatura se uzarila, suze nad gradom rijeku napravile vise. Idi pridruzi se policiji ili koga vec smatras pravom stranom u ovoj situaciji
Last edited by hhaarree on 09/02/2014 22:08, edited 1 time in total.
vatrogasac

#3531 Re: PROTESTI!!!

Post by vatrogasac »

emirolini wrote:Razgovori i plenum mladih ljudi o buducnosti tuzlanske regije i Tuzle, postavljane stubova buducnosti

Image

Tuzla ide dalje! Naprijed Sarajevo, Mostar, Banja Luko, Bihac, Zenico, Bugojno ... i svi ostali!
Ovo je druga faza u kojoj treba formulisati jasno primarne zahtjeve i kontinuiranim mirnim protestima vršiti pritisak da se krene što prije sa realizacijom. Mislim da je Tuzlanski kanton sve ovo najozbiljnije shvatio.

Druga opcija je odustati od svega i vrati se u utorak i čekati izbore na kojima znamo da se neće mnogo promijeniti.
x_lecter

#3532 Re: PROTESTI!!!

Post by x_lecter »

StupskaBitanga wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Upravo je jedan od demonstranata opsovao majku zastupnicima.
Zastupnici smiraju dvojicu zastupnika koji su bijesni i govore da su njihove majke umrle i da je to sramota, i da im niko nije psovao mater, a da nije poginuo.

Trenutno je sve na ivici tučnjave. Zastupnici SDA i DF hoće da se skupština prekine.

Sramota !

Predstavnike demonstranata policija izvodi iz sale, jer neki zastupnici prijete tučnjavo,.
ja im tromajku jebem ... nek se jave na pp da se dogovorimo gdje cemo se naci da se tucemo
StupskaBitanga

#3533 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

kamen spoticanja wrote:
StupskaBitanga wrote:

Sramota !

Stari ovo postaje anarhija opstih razmjera :wink:
Nadam se da će na vrijeme ludilo stati
north

#3534 Re: PROTESTI!!!

Post by north »

Ovdje se ide iz u krajnosti u krajnost..ima onih koji kažu nek se pali, samo nek se ovo mijenja...ovdje se samo sa drugim slažem, prvo je suludo...drugi su mi najjači, oni kažu treba prestati, ništa se ne postiže ovim, usmjeravaju problem na kotrljanje kontejnera... to je simpatično jako s njihove strane....pa neko napisa kako je fino Bakir (kako lijepo napisa Chisum za njega kao nezavisnog kandidata iz Tarčina koji je prozreo vladajuće stranke i dao lijep elaborat stvarnih problema), čak dao super ideju kako se stvari mogu promijeniti spominjući neke fondove...samo gdje je ranije bio sa tim idejama nabijem ga ? sad se toga sjetio kad mu se guzica malo upašila.... dakle, po meni, nastaviti proteste još masovnije, još jače, ne paliti, ali halal svaka cigla u prozor ministara i premijera koji su odgovorni ako će to doprinijeti kolektivnim ostavkama....dalje, zahtjeve jasnije uobličiti, neko mora stati ispred ljudi, gdje su ti politički analitičari koje stalno palamude akademski po tv-u kako treba bosansko proljeće, a sad ih nigdje kad se zakotrljalo...nezadovoljni sindikati svih opustošenoh firmi, taksisti koji vazda kukaju kako nema zakona za njih..i za to su odgovorni političari na kantonalnom nivou....ma svi na noge da jednom bagru otjeramo za sva vremena u sto lijepih p.materina....šta onda kad se to postigne neko će pitati? e onda raspisati vanredne izbore pa vidjeti kako i šta dalje...
Corto Maltese

#3535 Re: PROTESTI!!!

Post by Corto Maltese »

ocaj wrote:ova slika ispod je daleko tuznija jer ONO (petorica) je naslo praviti BARIKADE u sred Sarajeva
Image

Ova slika me podsjeca na '92,kad su nam carapari s brda blokirali grad, izgleda da sada carapare imamo u svojim redovima,aferim!
Eto vam izbora pred vraima,pa da vidim za koga ce te sada glasati. Opet se sirotinja i primitivci glasati za svoje nacionalne stranke pa ce se opet buniti da nemaju sta jesti..

Primitivizam nam je na nivou, a Dodik i Covic gledaju sa stane i trljaju tuke,kako je samo narod glup i naivan ...daj boze da ista na dobro izadje! Podjela Bosne je na pomolu!
Da nije ovako dobra rezolucija i da nema onih automobila u pozadini, i pomislio bih da je fotografija iz marta/aprila 92.
Last edited by Corto Maltese on 09/02/2014 22:12, edited 1 time in total.
jastuk1

#3537 Re: PROTESTI!!!

Post by jastuk1 »

hhaarree wrote:
jastuk1 wrote:Svi vi koji pozivate na proteste pozivate na građanski rad među Bošnjacima i to samo među Bošnjacima, rasparčavanje Feederacije i davanje samo tri grada Bošnjacima.

Onda ćete plakati gorke suze za ovim stanjem kakvo je sada!!!!!!!!!! ZAŠTO SU BOŠNJACI KOLIKO KRATKOVIDNI I NAIVNI?

Btw, ja sam na birou već godinu i po, ne pada mi na pamet da rušim državu za čiju odbranu sam mladost dao na ovim protestima.
:lol:

ovo mi baca na one cetnicke price kako ne treba da idemo iz juge jer nam je fino u njoj :lol: ostani buraz na birou jos 50 i po godina i pravo djeca cim ti prohodaju i njih utefteri na isti biro, ima nas koji u zivotu vide vise od socijale i konformizma

Idi protestuj i samo znaj da protestuješ za građanski rat među Bošnjacima. Ovce kratkovidne!!!!!! Ovce!!!!!! Plače mi se kad vidim koliko je ovaj narod kratkovidan i naivan. KATASTROFA koliko su vam mozgovi isprani.
Na kraju neš imat ni prčvarnik, a kamili posao. Naiva teška.
ultima_palabra

#3539 Re: PROTESTI!!!

Post by ultima_palabra »

Hoće li taj treći? :lol: Najjadniji spin koji se pojavio zadnjih 20 godina...
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#3540 Re: PROTESTI!!!

Post by Picajzla »

Creasy wrote: Upravo zahvaljujući policiji mogli ste sinoć sjediti u svojim toplim domovima, dočekati djecu iz škole, sa fakulteta, izlaska i pisati komentare “Konačno proljeće”, “Sutra u većem broju”, “Pobij stoku”, ” Neka gore kao svijeće”, a mi ćemo i dalje vas čuvati od silovatelja, ubica, pljačkaša, razbojnika, nasilnika … čuvati vašu vladu koju ste izabrali i svaku slijedeću koju izaberete.
Image
palermo

#3541 Re: PROTESTI!!!

Post by palermo »

north wrote:Ovdje se ide iz u krajnosti u krajnost..ima onih koji kažu nek se pali, samo nek se ovo mijenja...ovdje se samo sa drugim slažem, prvo je suludo...drugi su mi najjači, oni kažu treba prestati, ništa se ne postiže ovim, usmjeravaju problem na kotrljanje kontejnera... to je simpatično jako s njihove strane....pa neko napisa kako je fino Bakir (kako lijepo napisa Chisum za njega kao nezavisnog kandidata iz Tarčina koji je prozreo vladajuće stranke i dao lijep elaborat stvarnih problema), čak dao super ideju kako se stvari mogu promijeniti spominjući neke fondove...samo gdje je ranije bio sa tim idejama nabijem ga ? sad se toga sjetio kad mu se guzica malo upašila.... dakle, po meni, nastaviti proteste još masovnije, još jače, ne paliti, ali halal svaka cigla u prozor ministara i premijera koji su odgovorni ako će to doprinijeti kolektivnim ostavkama....dalje, zahtjeve jasnije uobličiti, neko mora stati ispred ljudi, gdje su ti politički analitičari koje stalno palamude akademski po tv-u kako treba bosansko proljeće, a sad ih nigdje kad se zakotrljalo...nezadovoljni sindikati svih opustošenoh firmi, taksisti koji vazda kukaju kako nema zakona za njih..i za to su odgovorni političari na kantonalnom nivou....ma svi na noge da jednom bagru otjeramo za sva vremena u sto lijepih p.materina....šta onda kad se to postigne neko će pitati? e onda raspisati vanredne izbore pa vidjeti kako i šta dalje...
pa neki su se politički analitičari javili i rekli o čemu je riječ. Al ovdje se to ne pika.

Treba reći ono što godi ušima nekih ljudi ovdje.
Havatar

#3542 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

jastuk1 wrote:
hhaarree wrote:
jastuk1 wrote:Svi vi koji pozivate na proteste pozivate na građanski rad među Bošnjacima i to samo među Bošnjacima, rasparčavanje Feederacije i davanje samo tri grada Bošnjacima.

Onda ćete plakati gorke suze za ovim stanjem kakvo je sada!!!!!!!!!! ZAŠTO SU BOŠNJACI KOLIKO KRATKOVIDNI I NAIVNI?

Btw, ja sam na birou već godinu i po, ne pada mi na pamet da rušim državu za čiju odbranu sam mladost dao na ovim protestima.

ovo mi baca na one cetnicke price kako ne treba da idemo iz juge jer nam je fino u njoj :lol: ostani buraz na birou jos 50 i po godina i pravo djeca cim ti prohodaju i njih utefteri na isti biro, ima nas koji u zivotu vide vise od socijale i konformizma

Idi protestuj i samo znaj da protestuješ za građanski rat među Bošnjacima. Ovce kratkovidne!!!!!! Ovce!!!!!! Plače mi se kad vidim koliko je ovaj narod kratkovidan i naivan. KATASTROFA koliko su vam mozgovi isprani.
:thumbup:
Bosanski_kralj

#3543 Re: PROTESTI!!!

Post by Bosanski_kralj »

Al bruke od poslanika u skupštini USK. :-x
spinel_

#3544 Re: PROTESTI!!!

Post by spinel_ »

hhaarree wrote:
i jebo vas kontejner vise, pa ako vam tolko smeta idite ga maknite. Tastatura se uzarila, suze nad gradom rijeku napravile vise. Idi pridruzi se policiji ili koga vec smatras pravom stranom u ovoj situaciji

+1
Dozer

#3545 Re: PROTESTI!!!

Post by Dozer »

NISTA VISE NE TREBA DA SE PALI, POGOTOVO NE NASE, JAVNE ZGRADE!!
Politicare istjerati i raspustiti, pa ako treba i njihove stranke koje nas jasu vec 20 godina, ali ne treba nista paliti i rusiti!
Ripicipi

#3546 Re: PROTESTI!!!

Post by Ripicipi »

O'zone wrote:
Logovan wrote:
Rob_Atl wrote:Pitanje za ove sto nazivaju ljude huliganima itd. Kako bi nazvali ove ljude u ukrajini, egiptu, libiji sto su rusili i palili sve ispred sebe za bolje sutra? Ili su oni za vas normalni protestanti?
Evo ja ću ti reći. Po njima u Ukrajini, Egiptu, itd, ne ruše i ne pale huligani, nego doktori nauka, profesori, advokati, itd.
To je normalan svijet kome je dosta ponižavanja i siromaštva i koji je odlučio da uzme stvar u svoje ruke...
Takve kao ti bi ja jos veceras hapsio zbog podstrekivanja na paljenje i anarhiju.
devito

#3547 Re: PROTESTI!!!

Post by devito »

jastuk1 wrote:
hhaarree wrote:

Sta ti hoces?
Da ljudi sjede kuci i gledaju onog Bakira na ftvu(reko bi coek nema za hljeba).
Kod mene nenu kad nije fras opalio kad ga je gledala.
Ti si kratkovidan, i ne vidis da je sve gore i gore.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
hhaarree

#3548 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

jastuk1 wrote:
hhaarree wrote:

ou maj gad

eto na sta sam ja spao da me ovca ovcom zove, haj ba bjezi necu ni da trosim energiju da tipkam s tobom. Sprti papire s biroa i bjezi preko granice ako mislis da ce izbit gradjanski rat
Bosanski_kralj

#3549 Re: PROTESTI!!!

Post by Bosanski_kralj »

Ripicipi wrote:
Takve kao ti bi ja jos veceras hapsio zbog podstrekivanja na paljenje i anarhiju.
Pa što ne hapsiš? :D
agnostic_front

#3550 Re: PROTESTI!!!

Post by agnostic_front »

Eno napraviše ljudi treći entitet, a PC se otcijepio. A vi Bošnjaci i dalje pišite ovdje i podržavajte proteste. Sramota jedna kratkovidna.
Post Reply