Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

Srpscanin

#3526 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Srpscanin »

pravi_herceg_bosanac wrote:
Srpscanin wrote:
pravi_herceg_bosanac wrote:
Novim ratom hoces reci? :)
Novi rat bi samoproklamovani borci za drzavu BiH (opet) izgubili.
Pojasni? Koliko evo krenimo od

1)broja oklopnjaka. Koliko ih ima u Tuzli a koliko u Banja Luci?

Pa onda mi daj i podatke za:

2) topove i ostalo naorzanje. I na kraju mi izlistaj kolko ljudi mozete mobilizirati a kolko mi.

3) Fabrke vojne i namjenske industrije; da pomognem:

http://www.unisgroup.ba

Evo cak i da je ovo sto avaz pise tacno; nas i ostalih oko 2 miliona vas 1,2 miliona. Uz to znas da Tuzla i Sarajevo imaju ukupno oko 40.000 Hrvata samo te jos 20.000 Alijinih Srba. Kad sve pobrojis objasni mi kako bi vi sprijecili da vas ne tovarimo na traktore?
Nabavili bi moderno protivoklopno oruzje iz npr.Izraela :lol: Vecina tih tenkova bila bi onesposobljena vec u prvim kontaktima.Glede,prednosti u broju ljudi,ni tu stvari ne stoje kako na prvi pogled izgleda.Srbija bi uputila pomoc sto dobrovoljaca koje bi organizaovale politicke partije sto (nasilno) mobilisane Bosanace i Hercegovace a :D koji zive u Srbij\i a mozda i samih Srbijanaca . Inzinjerski bi tako uredili borbene linije da se agresoru jednostavno ne bi isplatilo :-D
Druga vazna stvar koju ne treba zaboraviti jeste da bi agresorska vojska bila mnogo manje motivisana od obnovljene VRS.Tesko bi se ta mobilizacija u Federaciji uopste i sprovela uspjesno.
Arteta

#3527 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Arteta »

CIrkus.
Skijaš

#3528 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

Srpscanin wrote:Nabavili bi moderno protivoklopno oruzje iz npr.Izraela :lol: Vecina tih tenkova bila bi onesposobljena vec u prvim kontaktima.Glede,prednosti u broju ljudi,ni tu stvari ne stoje kako na prvi pogled izgleda.Srbija bi uputila pomoc sto dobrovoljaca koje bi organizaovale politicke partije sto (nasilno) mobilisane Bosanace i Hercegovace a :D koji zive u Srbij\i a mozda i samih Srbijanaca . Inzinjerski bi tako uredili borbene linije da se agresoru jednostavno ne bi isplatilo :-D
Druga vazna stvar koju ne treba zaboraviti jeste da bi agresorska vojska bila mnogo manje motivisana od obnovljene VRS.Tesko bi se ta mobilizacija u Federaciji uopste i sprovela uspjesno.
Jao kada ti se sada exliberal i radosni zbog militarizma navale na leđa.
DejanSrbin

#3529 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by DejanSrbin »

Nabavili bi moderno protivoklopno oruzje iz npr.Izraela :lol: Vecina tih tenkova bila bi onesposobljena vec u prvim kontaktima.Glede,prednosti u broju ljudi,ni tu stvari ne stoje kako na prvi pogled izgleda.Srbija bi uputila pomoc sto dobrovoljaca koje bi organizaovale politicke partije sto (nasilno) mobilisane Bosanace i Hercegovace a :D koji zive u Srbij\i a mozda i samih Srbijanaca . Inzinjerski bi tako uredili borbene linije da se agresoru jednostavno ne bi isplatilo :-D
Ne bi nabavljali...Srbija ima dosta toga i previse....a i Srbija ovoga puta ne bi cutala mnego bi usla u rat....Toliko
madner

#3530 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Srbija da ratuje protiv NATO članice?

Ajme.
Blek Stena

#3531 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Blek Stena »

cetrnaeste, cetrnaeste....B..... udario! :D
Danguba

#3532 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Danguba »

DejanSrbin wrote:
Ne bi nabavljali...Srbija ima dosta toga i previse....a i Srbija ovoga puta ne bi cutala mnego bi usla u rat....Toliko
...a Murat Sabanovic...ha, mislis da bi sada blefirao... :lol: :lol:
MrAmani96

#3533 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by MrAmani96 »

Mister Yes

#3534 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Mister Yes »

radostan dan wrote:
Mister Yes wrote:Ako su avazovi rezultati tačni ništa od rata za mog života.
da te ne čitam dugo, rekao bih da ti izjava - sjetom zvuči... :zoka:
Ja sam prilični indiferentan po tom pitanju. Takav sam tip da sve u životu prihvatam kao nešto normalno i prirodno pa i rat. Niti ga priželjkujem niti ga se bojim. Biće šta biti mora.

Gornja izjava je samo zaključak. Ako su avazovi rezultati tačni ništa od poklapanja. Ili nam je dogovarati se ili razilaziti. S tim što naravno razilaženje neće biti bez ispaljenog metka. Jebiga i mi smo nezavisnost platili sa više od 60 hiljada života i boga pitaj koliko invalida. Nema đabe ni kod stare babe.

Ali možda se počnemo dogovarati ako naši skontaju da nema ništa od poklapanja pa malo stanu na loptu.
Paranoid

#3535 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Blek Stena wrote:cetrnaeste, cetrnaeste....B..... udario! :D
...lako ti je svirat uz jednu žicu....
zavrzlama

#3536 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zavrzlama »

.a i Srbija ovoga puta ne bi cutala mnego bi usla u rat....Toliko
Ebiga,sjedila kad je bila jaka,a sad kad ni kurcu ne valja bi usla u rat :D
Bodkin

#3537 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Bodkin »

Srpscanin wrote: Nabavili bi moderno protivoklopno oruzje iz npr.Izraela :lol: Vecina tih tenkova bila bi onesposobljena vec u prvim kontaktima.Glede,prednosti u broju ljudi,ni tu stvari ne stoje kako na prvi pogled izgleda.Srbija bi uputila pomoc sto dobrovoljaca koje bi organizaovale politicke partije sto (nasilno) mobilisane Bosanace i Hercegovace a :D koji zive u Srbij\i a mozda i samih Srbijanaca . Inzinjerski bi tako uredili borbene linije da se agresoru jednostavno ne bi isplatilo :-D
stare mi :D prejebena srbija koja nije mogla svoju teritoriju da zastiti :D ne bulazni svega ti. to sto bi se taj famozni rat zavrsio dejtonom dva, sto bi hrvati izasli kao jos bogatiji, sto bi poginulo jos jedno 50k ljudi i sruseno i ovo malo jadne infrastrukture sto imamo, to bi bio rezultat tog novog rate. granica bi manje vise ostala ista. mozda rs ne bi imala 49% nego 40-42 i to je sve. cuj srbija bi uputila pomoc. isto kao sto je rsk dobila, kao sto je rs 95 i kao sto je kosovo 99. bjezi bolan neozbiljan si..
Martinez_

#3538 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

Mister Yes wrote:
radostan dan wrote:
Ja sam prilični indiferentan po tom pitanju. Takav sam tip da sve u životu prihvatam kao nešto normalno i prirodno pa i rat. Niti ga priželjkujem niti ga se bojim. Biće šta biti mora.

Gornja izjava je samo zaključak. Ako su avazovi rezultati tačni ništa od poklapanja. Ili nam je dogovarati se ili razilaziti. S tim što naravno razilaženje neće biti bez ispaljenog metka. Jebiga i mi smo nezavisnost platili sa više od 60 hiljada života i boga pitaj koliko invalida. Nema đabe ni kod stare babe.

Ali možda se počnemo dogovarati ako naši skontaju da nema ništa od poklapanja pa malo stanu na loptu.

Sami ste sebi uvrtili da su procenti toliko bitni pa si sad i razočaran. Zamisli, da li je Bošnjaka 48% ili projektovanih 52%, od toga da zavisi budućnost zemlje i regionalne stabilnosti? Zbogom pameti

A kako si stvar predstavio, naročito njen ishod, ispašće još da je za mir i stabilnost i održivost BiH ključno da Bošnjaci ne pređu 50% te su možda Fahri Ameri napisali rezultate :lol:
Last edited by Martinez_ on 10/01/2014 22:23, edited 2 times in total.
radostan dan

#3539 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by radostan dan »

Mister Yes wrote:
radostan dan wrote:

ma razumijem, i bez ovog pojašnjenja...
sjetom zvuči... - je bila pošalica.
sama sam ti takA... :mrgreen:
radostan dan

#3540 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by radostan dan »

Srpscanin wrote:Nabavili bi moderno protivoklopno oruzje iz npr.Izraela :lol: Vecina tih tenkova bila bi onesposobljena vec u prvim kontaktima.Glede,prednosti u broju ljudi,ni tu stvari ne stoje kako na prvi pogled izgleda.Srbija bi uputila pomoc sto dobrovoljaca koje bi organizaovale politicke partije sto (nasilno) mobilisane Bosanace i Hercegovace a :D koji zive u Srbij\i a mozda i samih Srbijanaca . Inzinjerski bi tako uredili borbene linije da se agresoru jednostavno ne bi isplatilo :-D
toooo, rekni him rođo... :mrgreen:
racionalista

#3541 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by racionalista »

ma srbija se sada lahko može držati u šahu. granice su joj šuplje, ulazi u nju ko hoće i kad hoće. ko da je kakav problem izdati fetvu da se umjesto u siriju pojedinci idu raznositi po beogradu. baš me interesuje kako bi to uticalo na psihu lokalnog stanovnistva :D
madner

#3542 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Srbiju ne treba mjesati u unutrasnje stvari BiH. Mogu slati razglednice i za godinu dvije doc opet na vapace.
Ras Al Ghul

#3543 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Ras Al Ghul »

Prema preliminarnim, ali veoma pouzdanim rezultatima prošlogodišnjeg popisa, u Bosni i Hercegovini živi 48,4 posto Bošnjaka, 32,7 posto Srba, 14,6 posto Hrvata, a 4,3 posto stanovnika čine ostali, saznaje "Dnevni avaz" od dobro obaviještenog izvora upućenog u rezultate popisa.

Prema analizi koja nam je predočena, u brojkama, to znači da su u oktobru prošle godine popisana 1.836.603 Bošnjaka, 1.239.019 Srba, 553.000 Hrvata i 163.000 onih koji su se izjasnili kao ostali.

Ukupno, navodi se dalje u analizi, to znači da u BiH žive 3.791.622 stanovnika, što se poklapa i sa zvaničnim podacima statističkih institucija, koje su objavile da je toliko građana BiH popisano.

Po entitetima, ovaj dokument pokazuje da Bošnjaci čine 69 posto stanovništva u FBiH, Hrvati 20,9 posto, Srbi četiri, dok se šest posto populacije izjasnilo kao ostali. U Republici Srpskoj, navodi se još u analizi, Srbi čine 83,2 posto stanovništva, Bošnjaci 13,2, Hrvati 2,5, dok je ostalih 1,1 posto. U Distriktu Brčko Srbi čine 43 posto stanovnika, Bošnjaci i Hrvati zastupljeni su istim postotkom od 26,9, a ostalih je 3,2 posto.

Zanimljivo je, saznajemo, da je ova analiza poslana vladi Turske na zahtjev zvanične Ankare.

Eto Erdogana biće belaja :D
Blek Stena

#3544 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Blek Stena »

Paranoid wrote:
Blek Stena wrote:cetrnaeste, cetrnaeste....B..... udario! :D
...lako ti je svirat uz jednu žicu....
znas ti bolan kol'ko harfa ima zica? :D
Martinez_

#3545 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

racionalista wrote:ma srbija se sada lahko može držati u šahu. granice su joj šuplje, ulazi u nju ko hoće i kad hoće. ko da je kakav problem izdati fetvu da se umjesto u siriju pojedinci idu raznositi po beogradu. baš me interesuje kako bi to uticalo na psihu lokalnog stanovnistva :D
A kako tek na Bošnjake...
radostan dan

#3546 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by radostan dan »

racionalista wrote:ma srbija se sada lahko može držati u šahu. granice su joj šuplje, ulazi u nju ko hoće i kad hoće. ko da je kakav problem izdati fetvu da se umjesto u siriju pojedinci idu raznositi po beogradu. baš me interesuje kako bi to uticalo na psihu lokalnog stanovnistva :D
pravo dobro.

nakon neiskorištene prilike da slavko jovičić umre mučeničkom smrću onomad kad je bio zatočeništvu u zgradi parlamenta, što bi bila fantastična stvar za srpsku politiku, ovaj prijedlog je kO penal, a golman otišO da piša.
Bodkin

#3547 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Bodkin »

sutra bi krenuli. pogotovo kad se ovdje zarati. ili bi mozda dolazili iz sirije da se po splavovima raznose :lol:
Mister Yes

#3548 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Mister Yes »

Martinez_ wrote: A kako si stvar predstavio, naročito njen ishod, ispašće još da je za mir i stabilnost i održivost BiH ključno da Bošnjaci ne pređu 50% te su možda Fahri Ameri napisali rezultate :lol:
Ili dvotrećinski nečija ili podjednako svačija. To su dva scenarija stabilnosti. Ako su avazovi podaci tačni onda taj prvi ne djeluje pretjerano izgledan za sljedećih 100 godina.
radostan dan

#3549 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by radostan dan »

Martinez_ wrote:
A kako tek na Bošnjake...
a tek na racionalistu...zamisli, izvlače drvca ko će se zaletiti u Arenu, i racionalista izvuče najkraće.
pozdravite mi raju s foruma, bi što je zadnje napisao, uz nepokolebljivi žar u očima i sreću što se žrtvuje, dok kupuje kartu za bg u istočnom sarajevu, 20 posto popusta za studente.

jbg, bilo bi 40 %, al nije povratna...
Paranoid

#3550 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

..i naš'o lika koji za cvaju evra udje u bus sa sikirom i nasikira naciju.. :oops:
Locked