Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Haj_Halve
#3526 Re: Liverpool FC
To je ovdje opste poznata cinjenica.
Imate pare novinara koji su uvijek blisci sa vlasnicima i ljudima u klubu i kroz koje se plasiraju informacije da bi se navijace i medije pripremilo na svakakve odluke koje se donese. Vazda bilo, vazda ce biti. Marca u Spaniji ti je malo ekstremnija verzija toga.
Svako ovdje zna da Rafa ne dolazi u obzir.Ko ce biti, to ne znamo ali nagadja se da zele AVBa.
Imate pare novinara koji su uvijek blisci sa vlasnicima i ljudima u klubu i kroz koje se plasiraju informacije da bi se navijace i medije pripremilo na svakakve odluke koje se donese. Vazda bilo, vazda ce biti. Marca u Spaniji ti je malo ekstremnija verzija toga.
Svako ovdje zna da Rafa ne dolazi u obzir.Ko ce biti, to ne znamo ali nagadja se da zele AVBa.
- vaučer
#3527 Re: Liverpool FC
Napisao si seriju faktualno netočnih podataka koji nikako ne mogu biti razlog da ozbiljnih poslovnih ljudi misle bilo šta - jer su netočni, nemaju veze sa stvarnošću itd. Ako je to nekim slučajem ono što Fenway misli onda su blago rečeno kreteni kojima je Ayre napunio glavu sranjima.Haj_Halve wrote:Jarane, citaj malo sta pisem doslovno pa onda stavljaj svoje glupe komentare.
Ja nisam gore napisao da je Rafa kriv, vec da ga za to NESV krivi. To su dvije razlicite stvari. Ako iko buba ovdje, to si ti.Bolje ti je da zboris tamo svom pucanstvu.
Zborenje pučanstvu?
To neka fora?
-
Haj_Halve
#3528 Re: Liverpool FC
Tocno tako pise u britsnkom tisku a ja sam ti samo to prenijeo.
U svakom slucaju,ocigledno zele da naprave raskid sa prosloscu Liverpoola.
Povijest Liverpoola nije bitna, vec to da su Amerikanci in charge i da mogu da rade sto hoce, cak i bez razloga.Bili oni kreteni ili ne, that's life mate.
U svakom slucaju,ocigledno zele da naprave raskid sa prosloscu Liverpoola.
Povijest Liverpoola nije bitna, vec to da su Amerikanci in charge i da mogu da rade sto hoce, cak i bez razloga.Bili oni kreteni ili ne, that's life mate.
- BHF_Manijak
#3529 Re: Liverpool FC
Bezze vrijedjas covjeka sa tim "bolje ti je da tamo zboris svom pucastvu" jer je Vaucer jedan od najkorektnijih forumasa, bar sto se pdf-a fudbal tice!!!
Makar on nije nikad bio u toj nacionalnoj furci, stavise, komentarise covjek i prati NASU reprezentaciju, fakat nidje veze ti je ovo! 
-
Coalman
#3530 Re: Liverpool FC
Eto kako stvari stoje najvjerovatnije će doći AVB. Ja sam nekako očekivao Beniteza, ali eto.
Čujem da je AVB dobio podršku od Johna Barnsa. Rekao je kako je AVB dobar menadžer, te da se njegova fudbalska filozofija i njegov način igre su uklapaju.
Čujem da je AVB dobio podršku od Johna Barnsa. Rekao je kako je AVB dobar menadžer, te da se njegova fudbalska filozofija i njegov način igre su uklapaju.
- BHF_Manijak
#3531 Re: Liverpool FC
Nadam se da nece eliminisati Gerrarda ko sto je Lamparda u Chelseau!
Eh ovo ce biti potvrda AVB-a, da li doista ga nisu razumijeli u Chelseau i nisu imali strpljenja ili je fakat njegov limit Porto i slicne ekipe. U Liverpoolu ima sve predispozicije da se dokaze, veliki klub sa ogromnom tradicijom ali koji nazalost vec nekoliko godina nije na nivou, dakle ima priliku da od neke "nule" krene i pokusa sprovesti svoju filozofiju u djelo, eh sad koliko ce mu za to trebati vremena i da li ce uspjeti da to sporvede u djelo vidjet cemo. Ovo mu je jednstvena sansa.
Eh ovo ce biti potvrda AVB-a, da li doista ga nisu razumijeli u Chelseau i nisu imali strpljenja ili je fakat njegov limit Porto i slicne ekipe. U Liverpoolu ima sve predispozicije da se dokaze, veliki klub sa ogromnom tradicijom ali koji nazalost vec nekoliko godina nije na nivou, dakle ima priliku da od neke "nule" krene i pokusa sprovesti svoju filozofiju u djelo, eh sad koliko ce mu za to trebati vremena i da li ce uspjeti da to sporvede u djelo vidjet cemo. Ovo mu je jednstvena sansa.
- Gandalf
#3532 Re: Liverpool FC
AVB-u ( ako stvarno dođe ) dati podršku barem na dvije sezone - i bolje je da ga što prije imenuju za managera, kako bi mogao što prije kreirati vlastitu sliku o stanju ekipe, mogućnostima, stilu igre, eventualnim pojačanjima.
-
Teufik
#3533 Re: Liverpool FC
Coalman wrote:Eto kako stvari stoje najvjerovatnije će doći AVB. Ja sam nekako očekivao Beniteza, ali eto.
Gdje si to cuo?Ja citam da je Martinez u prvom planu....
Mozda je on samo prvi u nizu s kojim ce pregovarati.
http://www.guardian.co.uk/football/2012 ... ez-manager
http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/18110974
- Ajant
#3534 Re: Liverpool FC
Ako Ameri nisu pokazali strpljenja Kennyu i njegovoj gradnji igre i tima u Liverpoolu, sumnjam da će pružiti AVB-u dvije sezone. Ma da, ovako sa strane, ne izgleda da je Kenny nesto gradio, vec je prije bilo :

-
Coalman
#3535 Re: Liverpool FC
Teufik wrote:Coalman wrote:Eto kako stvari stoje najvjerovatnije će doći AVB. Ja sam nekako očekivao Beniteza, ali eto.
Gdje si to cuo?Ja citam da je Martinez u prvom planu....
Mozda je on samo prvi u nizu s kojim ce pregovarati.
http://www.guardian.co.uk/football/2012 ... ez-manager
http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/18110974

Na većini kladionica je on favorit, ali tu je odmah i Martinez. Mada to i ne mora mnogo značiti jer je do skoro Benitez bio favorit.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#3536 Re: Liverpool FC
evo izgleda da su stupili u pregovore sa Martinezom.
Dobar je Martinez stručnjak, sad da li posjeduje pobjednički mentalitet potreban za jedan klub kao što je Liverpool, pitanje je.
Dobar je Martinez stručnjak, sad da li posjeduje pobjednički mentalitet potreban za jedan klub kao što je Liverpool, pitanje je.
- King Kenny
#3537 Re: Liverpool FC
The Anfield Wrap
Congratulations to Jen Chang on his new job as director of communications of Liverpool Football Club
"Kenny rejected the severance packages from FSG saying 'use the money to invest in players for the team."
- Quaresma
#3538 Re: Liverpool FC
Ja cuo da dolazi guardiola
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
- King Kenny
#3539 Re: Liverpool FC
Neće Guardiola, ali zato hoće njegov bivši kolega:Quaresma wrote:Ja cuo da dolazi guardiola
Former Barcelona Technical Director Txiki Begiristain has been named as the new Director of Football at Liverpool. - LFC NEWS.
- vaučer
#3540 Re: Liverpool FC
[quote="BHF_Manijak"][/quote]
Hvala, nisi trebao.
Momak je nov forumaš, ne znamo se još dobro.
Hvala, nisi trebao.
Momak je nov forumaš, ne znamo se još dobro.
- Charuga
- Globalni moderator
#3541 Re: Liverpool FC
Malo pripazi na pisanje!Haj_Halve wrote:Jarane, citaj malo sta pisem doslovno pa onda stavljaj svoje glupe komentare.
Ja nisam gore napisao da je Rafa kriv, vec da ga za to NESV krivi. To su dvije razlicite stvari. Ako iko buba ovdje, to si ti.Bolje ti je da zboris tamo svom pucanstvu.
-
Coalman
- King Kenny
#3543 Re: Liverpool FC
da, ali se priča po twitteru da će biti uzeto u obzir 3-5 kandidata.Coalman wrote:http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... tinez.html
-
Haj_Halve
#3544 Re: Liverpool FC
Smirite strasti djevojke,samo se zezam sa vaucherom.Nije na nacionalnoj bazi.Izvini vaucheru!
Pričaju sa Martinezom ali ne znam,mislim da nemaju jednog favorita već da imaju barem još nekoliko imena na listi.K'o zna,moguće je da žele nekoga koga u medijima ne spominju.
Pričaju sa Martinezom ali ne znam,mislim da nemaju jednog favorita već da imaju barem još nekoliko imena na listi.K'o zna,moguće je da žele nekoga koga u medijima ne spominju.
- Jack Be Nimble
#3545 Re: Liverpool FC
Nema drugu opciju nego da protjera sve iz Liverpoola i dovede svoju masinu. Dao je Daglishu/navijacima sansu to nije imalo nekog velikog uspjeha. Par kupova, ali ne zivi se od kupova. Ako je istina da su doveli nekoga iz redova Barcelone to je znak da su na pravom putu. Novi trener mora da eliminise Caregera i Gerarda jer su oni Terry i Lampard Liverpoola.
Ipak glavni problem Liverpula je stadion, niko ni jedne rijeci o tome vise ne govori a trebao se sagraditi do sada
.
Ipak glavni problem Liverpula je stadion, niko ni jedne rijeci o tome vise ne govori a trebao se sagraditi do sada
-
Coalman
#3546 Re: Liverpool FC
Da, Txiki Begiristain.Jack Be Nimble wrote:Nema drugu opciju nego da protjera sve iz Liverpoola i dovede svoju masinu. Dao je Daglishu/navijacima sansu to nije imalo nekog velikog uspjeha. Par kupova, ali ne zivi se od kupova. Ako je istina da su doveli nekoga iz redova Barcelone to je znak da su na pravom putu. Novi trener mora da eliminise Caregera i Gerarda jer su oni Terry i Lampard Liverpoola.
Ipak glavni problem Liverpula je stadion, niko ni jedne rijeci o tome vise ne govori a trebao se sagraditi do sada.
Former Barcelona Technical Director Txiki Begiristain has been named as the new Director of Football at Liverpool. - LFC NEWS.
Legenda ostaje legenda...Exactly why he is and forever will be King and a legend at the club!
"Kenny rejected the severance packages from FSG saying 'use the money to invest in players for the team."
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#3547 Re: Liverpool FC
Taj Txiki se dosta spominjao kao novi CEO u City-u ali su odustali jer je bio na čelu španske aviokompanije koja je bankrotirala u tom periodu.
- vaučer
#3548 Re: Liverpool FC
Haj_Halve wrote:Smirite strasti djevojke,samo se zezam sa vaucherom.Nije na nacionalnoj bazi.Izvini vaucheru!
Potpuno u pravu ali...Jack Be Nimble wrote:Nema drugu opciju nego da protjera sve iz Liverpoola i dovede svoju masinu. Dao je Daglishu/navijacima sansu to nije imalo nekog velikog uspjeha. Par kupova, ali ne zivi se od kupova. Ako je istina da su doveli nekoga iz redova Barcelone to je znak da su na pravom putu. Novi trener mora da eliminise Caregera i Gerarda jer su oni Terry i Lampard Liverpoola.
Ipak glavni problem Liverpula je stadion, niko ni jedne rijeci o tome vise ne govori a trebao se sagraditi do sada.
Oni mogu pričati o mladom treneru, građenju projekta itd, ali ako objektivno pogledamo vlasnicima gori pod nogama da Liverpool vrate u Ligu prvaka. O tom im ovisi daljnje podizanje sponzorskih ugovora, zarade, stadion ma sve. S druge strane takav trener je uvijek bacanje kocke, oni jednostavno nemaju dovoljno raznolikog profesionalnog iskustva da bi se moglo precizno procjeniti kako će funkcionirati na novoj klupi. Dakle vrlo je moguće da zaposle mladog&perspektivnog™ i da opet ne dohvate Ligu prvaka. Tad bi se zatekli u poziciji gdje nemaju rezultat, nemaju potporu navijača i gdje igrači već gledaju kako otići iz Liverpoola (ako se to ne dogodi već ovo ljeto).
Najsigurnija opklada za brz povratak u Ligu prvaka s timom koji nije baš toliko dobar je trener koji je to već radio s tom i takvom ekipom - Rafa Benitez, ali Benitez ih stavlja u doslovno istu situaciju kao i Dalglish. Puno ljudi ga neizmjerno voli i ako kojim slučajem Rafa ne bi ostvario rezultat a ovi ga (a bi) otpilaju kao Dalglisha mogli bi slobodno prodati klub jer bi se u očima navijača izjednačili sa Hichsom i Gilletom (ionako su blizu nakon otkaza Kennyu).
Ostaje da vidimo kako će oni izvagati situaciju i koliko će uložiti hrabrosti pa i novca u ovu odluku oko novog trenera. Zasad mi to ne izgleda nimalo dobro s imenima kao Brendan Rodgers i Roberto Martinez, te s Villas Boasom kao samo marginalno nadahnutijim rješenjem. Mislim da moraju dati klub u sigurne ruke, premostiti jaz do Lige prvaka i da to najsigurnije i najefektivnije može napraviti Benitez. Iako bih radije vidio na klupi Kloppa ili Guardiolu, ako oni već nisu dostupni onda trebaju napraviti najbolje moguće za klub i dati ga vrhunskom treneru za kojeg ne trebaju plaćati odštetu, koji poznaje sve detalje momčadi i koji ima višegodišnjeg iskustva u točno onom što Liverpoolu sad treba - iako im to nije najmilija odluka ona je ispravna.
- ultima_palabra
#3549 Re: Liverpool FC
Čuj Tricky Burger Stain
Gdje li njega iskopaše?
- vaučer
#3550 Re: Liverpool FC
Ta priča o Čikiju je izgleda otkazana.ultima_palabra wrote:Čuj Tricky Burger StainGdje li njega iskopaše?
Navodno poziciju sličnu onoj koju je imao Comolli preuzima Pep Segura, bivši Barcelonin zaposlenik koji je do sad radio s mlađim naraštajima u Liverpoolu. U biti idu na preslikavanje modela iz rezerva i juniora koji je postavio Benitez. To su zadnje vijesti oko te strukture 'iznad' trenera.