nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zateznistub

#3526 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zateznistub »

howdy wrote: nista kubikaza, ograniciti kW.
:thumbup:

I nejma voznje iza 22:00
holowey

#3527 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by holowey »

zateznistub wrote:

i samo zrakom hladjeni motor :evil:
Nabucco

#3528 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nabucco »

Ako je Mercedes kriv, samo cu reci dobro je pa je bio LC još V8.... Viđao sam često Enisu u ovom LC i u drugim autima i nikad je nisam vidio da je nesto jurcala, tako da sam poprilicno siguran da ona nije prestizala, eh sad sigurno da je mozda malo i ona isla preko ograničenja, al necemo nagađati, bice izvješće neko....
zateznistub

#3529 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zateznistub »

holowey wrote:
zateznistub wrote:

i samo zrakom hladjeni motor :evil:
:lol:
KB9

#3530 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

condy wrote:Odavno nisam vidio tezu nesrecu. Onaj dzip, on je grdosia od auta a kako je razbijen. Istraga ce utvrditi kako je doslo do nesrece i ko je kriv. Svi prejudiciraju krivnju, mozda nije kriv vozac Mercedesa.

Kod ovakvih nesreca jako je bitno biti i pozadi vezan. Uvijek se treba vezati i pozadi. Pogotovo djeca, jer od siline udara ako nisu vezani povrede su puno teze.
u onoj nesreci putnici iz mercedesa bi prezivili samo u slucaju da se nisu nalazili u autu
BadBoy

#3531 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

KB9 wrote:omladina cim polozi odma hoce sto jace i brze auto, zakonom to zabranit treba

jarane moj do 25. godine bi se trebalo vozit 1.3 maksimalno

@bitanga
i nema slike auta, isto ko da je neko odrezo samo gepek i ostavio da slika, nazalost
Slažem se sa ovim. Ja kad sam tek položio imao Bravu star 1.4 benzinac 70 konja. Od Čaršije do Ilidže kad je zaletim tek oko stupa ufati 80 km/h, nije moglo meda auto stoga nisam ni jurcao :D

Međutim, tačno je da ko hoće da divlja divljat će i sa kosilicom. Imao sam jarana u mahali koji su sa Yugama, Fićama i ostalim većim kantama isto tako divljali. Mislim da se treba iz korijena uraditi revizija cjelokupnog sistema polaganja i dobivanja vozačke dozvole. Ovo što mi imamo samo je preneseno iz Juge kada je bilo daleko manje auta, kada su auta bila daleko slabija i kada su ljudi bili savjesniji. Od tada je sve samo otišlo nizbrdo.

Žali Bože ljudskih života...
citroen xm

#3532 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Jel vi stvarno mislite da snaga auta nešto određuje? Pa ne voze ultrasportiste pa da ih auto loži da ga tjeraju. Sve je u glavi.

Ja sam položio davno na tromoj razdrndanoj dvici 1.6 D koja meda nije mogla. Odmah sam vozio jača auta, prvo 1.9 D pa onda 2.0 benzinac u dosta lakšem autu od ovih danas. Hoću reći, posle polaganja sam vozio jača auta nego što sada vozim. Evo me živ jer kada sam položio glava mi je toliko nafilovana raznim informacijama da mi ne pada na pamet da divljam. I vjerovatno ću se(nadam se) svojim stilom vožnje održavati u životu ako ne naleti neka ovakva budala na mene, onda sam donji naravno. Ovo je bilo katastrofalno prekoračenje brzine jer oba auta su vrlo jaka i sigurna, a lik je od Mercedesa napravio otvorenu konzervu sardina.
condy

#3533 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

KB9 wrote:
condy wrote:Odavno nisam vidio tezu nesrecu. Onaj dzip, on je grdosia od auta a kako je razbijen. Istraga ce utvrditi kako je doslo do nesrece i ko je kriv. Svi prejudiciraju krivnju, mozda nije kriv vozac Mercedesa.

Kod ovakvih nesreca jako je bitno biti i pozadi vezan. Uvijek se treba vezati i pozadi. Pogotovo djeca, jer od siline udara ako nisu vezani povrede su puno teze.
u onoj nesreci putnici iz mercedesa bi prezivili samo u slucaju da se nisu nalazili u autu
a dijete iz dzipa, da li je ono bilo vezano pozadi ? Posto su strane table,vrlo moguce da je bilo vezano, i da mu je to spasilo zivot.

Zakonska obaveza je vezati se i pozadi
Nabucco

#3534 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nabucco »

Vrlo vjerovatno da su bili vezani, jer meni se cini da su dobili povrede grudnog koša, i unutrašnje krvarenje, vjerovatno prilikom loma rebara. Da nisu bili vezani vjerovatno bi pretrpili i povrede glave... Mercedes je C270, 170KS... Mada to nema veze.. Realno ja sa jačim autom "sporije" ulijecem i vozim kroz krivine... Pa prije 5-6 godina kada sam imao dvicu i to obicnu 1.6, sam prestizao isto koliko i sad prestižem sa autom od 110-240KS... ALi sve na foru, gdje drugi koce, sa dvicom da bi prestigo moraš davati gas... Sad sam rahat... Kad imaš konje pod nogom i kad ih znaš razumno koristiti nema ništa bolje...
drunken tiger

#3535 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drunken tiger »

Jaka kampanja o opasnosti brze vožnje, stroge kazne za one koji prekorače brzinu, edukacija po školama...Uvijek će biti budala i to se ne može iskorijeniti. Isto kao što svi znaju da je rat najveće zlo pa opet ima mamlaza koji bi ratovali. Ali jaka kampanja može dosta toga spriječiti. Forsirati kampanju na tv-u, društvenim mrežama, bilbordima...Isto tako među roditeljima jer su i oni krivci.
Bila je jedno vrijeme kampanja s onim slupanim vozilima po Sarajevu ali ne znam šta je bilo s tim, nešto su stali.
vješalica

#3536 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

i roditelji trabju da vode računa sa kim puštaju djecu u kola
ko je tek položio nek ne sjedaju jer današnji formati omladine misle da mogu prkositi zakonima fizike i prkositi neiskustvu
snake c3

#3537 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by snake c3 »

Nabucco wrote:Vrlo vjerovatno da su bili vezani, jer meni se cini da su dobili povrede grudnog koša, i unutrašnje krvarenje, vjerovatno prilikom loma rebara. Da nisu bili vezani vjerovatno bi pretrpili i povrede glave... Mercedes je C270, 170KS... Mada to nema veze.. Realno ja sa jačim autom "sporije" ulijecem i vozim kroz krivine... Pa prije 5-6 godina kada sam imao dvicu i to obicnu 1.6, sam prestizao isto koliko i sad prestižem sa autom od 110-240KS... ALi sve na foru, gdje drugi koce, sa dvicom da bi prestigo moraš davati gas... Sad sam rahat... Kad imaš konje pod nogom i kad ih znaš razumno koristiti nema ništa bolje...
100% , samo što u večini slučajeva kontra efekat izaziva kod omladine.
basicm

#3539 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by basicm »

Ne volim komentirati ovakve dogadjaje, nesreca je strasna i pametovanje i nasladjivanje ne pomaze. Vjerovatno je mladost i brzina uzrok, ali i s druge strane imamo zenu na duzem putu za volanom polu-tenka.
Ne zove se dzaba nesreca, nije bilo srece.
supercali

#3540 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

to su valjda to troje
Image
monika ne znam koja od ove dvije je bila odbojkasica valjda
BadBoy

#3541 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

citroen xm wrote:Jel vi stvarno mislite da snaga auta nešto određuje? Pa ne voze ultrasportiste pa da ih auto loži da ga tjeraju. Sve je u glavi.

Ja sam položio davno na tromoj razdrndanoj dvici 1.6 D koja meda nije mogla. Odmah sam vozio jača auta, prvo 1.9 D pa onda 2.0 benzinac u dosta lakšem autu od ovih danas. Hoću reći, posle polaganja sam vozio jača auta nego što sada vozim. Evo me živ jer kada sam položio glava mi je toliko nafilovana raznim informacijama da mi ne pada na pamet da divljam. I vjerovatno ću se(nadam se) svojim stilom vožnje održavati u životu ako ne naleti neka ovakva budala na mene, onda sam donji naravno. Ovo je bilo katastrofalno prekoračenje brzine jer oba auta su vrlo jaka i sigurna, a lik je od Mercedesa napravio otvorenu konzervu sardina.
A da li ti stvarno misliš da jača auta ne vuku djecu više da gasaju i ne omogućavaju im da brže razviju veće brzine?
tempuser

#3542 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Nema te edukacije i ogranicenja koja ce obuzdati mladost na gasu, jedina stvar koja provjereno pali je zestoko po dzepu!
Nabucco

#3543 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nabucco »

basicm wrote:Ne volim komentirati ovakve dogadjaje, nesreca je strasna i pametovanje i nasladjivanje ne pomaze. Vjerovatno je mladost i brzina uzrok, ali i s druge strane imamo zenu na duzem putu za volanom polu-tenka.
Ne zove se dzaba nesreca, nije bilo srece.

Ma ovo je bilo tek na 450km voznje od toga malo više od 350km auto putem ( cisto sumnjam da je isla okolo :D ).. A usto ona je više vremena za volanom neko u kancelariji tako da ima itekako iskustva za volanom.. Mada šta znaš, šoferi kamiona voze 20 godina i u 21. godini im se desi da zaspe za volanom i poginu ili ubiju nekog nedužnog.. Ja se opet vodim onom da se nesreća nikad ne dešava slucajno, vec da do toga dođe kad se poklopi par stvari.. Ovdje je to bila velika brzina Mercedesa sigruno, mada čisto sumnjam i da je LC išao normalnom brzinom, neiskustvo vozača sa vjerovatno nesto i alkohola u krvi, plus dobra muzika u autu, a uz to i dvije trebe u autu sa tobom, mrak, vjerovatno i šljunka po cesti od nasipanja. Onda ti se desi da naletiš na auto koje je haman kamion... Puno stvari se poklopi... A realno i ja sam sam kad sam tek položio ludovo za volanom, mislio da se meni ništa ne može desiti, onda poljubio zid i od tad po kiši nikad nisam ograničenje prekoracio za vise od 10 nasat.... I ne žalim štete napravljene tada jer mi je to bila dobra škola....
citroen xm

#3544 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Neki dan idem kroz grad, po jedna traka u jednom smjeru, vozim normalnom brzinom za grad..... Pretiče mene i još dva vozila ispred mene neki lik od 20-ak godina u raspalom Jugu bez zadnje karambolke. Duša mu u nosu, vrišti i naravno treba mu godina da pretekne ali ne odustaje. Da se nisu neki sklonili i usporili došlo bi do kontakta.

Isto tako sam vidio mlađeg lika u A5 koji tako normalno vozi da bi izašao i čestitao mu samo da se zaustavio negdje prije mene.

Možda su to izuzeci, ali potvrđuju moju priču da je sve u glavi.
vješalica

#3545 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

tempuser wrote:Nema te edukacije i ogranicenja koja ce obuzdati mladost na gasu, jedina stvar koja provjereno pali je zestoko po dzepu!
Prestupnike balavce treba const. nadzirati i proganjati po evidencijama da se stave pod kontrolu ili im oduzeti dozvole trajno. To je mentalni sklop koji nije uredu.

Neku noc seronjica je uredno pokusao kaznu na Trgu Austrije usao kolima gdje je dozvoljeno samo javnom prevozu.
Na faci mu se vidjelo da se brzo spustio na zemlju.
Seronjica u bijelom citroenu c3 sa jaranom.
Bez puno rasprave drot ga uputio da.potpise nalog i razlaz.
Yapi Yapo

#3546 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Yapi Yapo »

Lahko je meni za mene, mene strah da na mene ne naleti ovako neka budala.
drunken tiger

#3547 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drunken tiger »

vješalica wrote:
tempuser wrote:Nema te edukacije i ogranicenja koja ce obuzdati mladost na gasu, jedina stvar koja provjereno pali je zestoko po dzepu!
Prestupnike balavce treba const. nadzirati i proganjati po evidencijama da se stave pod kontrolu ili im oduzeti dozvole trajno. To je mentalni sklop koji nije uredu.
Voze oni i bez dozvola. Ne divljaju oni što imaju dozvole nego što mogu i što misle da je to OK.
Bakir1

#3548 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Svi bi mi bili isti ili gori da se razumijemo da smo mogli, r9 1.4 benzin i dvicina obicni dizel nema pite više od 120....
Ali stari nikad nije ni dao ništa brže.
vješalica

#3549 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

I za to treba imati kaznenu politiku,novac i lijecenje u ustanoviza poremecenike.
insomnia78

#3550 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Jedino rjesenje
Zestoke kazne, pogotovo za pocetnike + oduzimanje bodova sto ce ako nastavis dovesti do oduzimanja vozacke
Ovdje ako ti uzmu vozacku zbog alkohola prije nego je dobijes moras odredjenjo vrijeme vaditi nalaze koji ce pokazati da li si u medjuvremenu konzumirao alkohol :D
Ako jesi, policija nece bas zuriti da ti je ponovo izda

PS: mada kretene nece sprjeciti nista, ovdje sto upratim iz novina ili od ljudi koje znam vecina tih koji ponove prekrsaj a ostali su bez vozacke zbog voznje u pijanom stanju, samo nastave voziti bez iste
Post Reply