howdy wrote: nista kubikaza, ograniciti kW.
I nejma voznje iza 22:00
Moderators: _BataZiv_0809, anex
howdy wrote: nista kubikaza, ograniciti kW.
i samo zrakom hladjeni motorzateznistub wrote:howdy wrote: nista kubikaza, ograniciti kW.![]()
holowey wrote:i samo zrakom hladjeni motorzateznistub wrote:howdy wrote: nista kubikaza, ograniciti kW.![]()
u onoj nesreci putnici iz mercedesa bi prezivili samo u slucaju da se nisu nalazili u autucondy wrote:Odavno nisam vidio tezu nesrecu. Onaj dzip, on je grdosia od auta a kako je razbijen. Istraga ce utvrditi kako je doslo do nesrece i ko je kriv. Svi prejudiciraju krivnju, mozda nije kriv vozac Mercedesa.
Kod ovakvih nesreca jako je bitno biti i pozadi vezan. Uvijek se treba vezati i pozadi. Pogotovo djeca, jer od siline udara ako nisu vezani povrede su puno teze.
Slažem se sa ovim. Ja kad sam tek položio imao Bravu star 1.4 benzinac 70 konja. Od Čaršije do Ilidže kad je zaletim tek oko stupa ufati 80 km/h, nije moglo meda auto stoga nisam ni jurcaoKB9 wrote:omladina cim polozi odma hoce sto jace i brze auto, zakonom to zabranit treba
jarane moj do 25. godine bi se trebalo vozit 1.3 maksimalno
@bitanga
i nema slike auta, isto ko da je neko odrezo samo gepek i ostavio da slika, nazalost
a dijete iz dzipa, da li je ono bilo vezano pozadi ? Posto su strane table,vrlo moguce da je bilo vezano, i da mu je to spasilo zivot.KB9 wrote:u onoj nesreci putnici iz mercedesa bi prezivili samo u slucaju da se nisu nalazili u autucondy wrote:Odavno nisam vidio tezu nesrecu. Onaj dzip, on je grdosia od auta a kako je razbijen. Istraga ce utvrditi kako je doslo do nesrece i ko je kriv. Svi prejudiciraju krivnju, mozda nije kriv vozac Mercedesa.
Kod ovakvih nesreca jako je bitno biti i pozadi vezan. Uvijek se treba vezati i pozadi. Pogotovo djeca, jer od siline udara ako nisu vezani povrede su puno teze.
100% , samo što u večini slučajeva kontra efekat izaziva kod omladine.Nabucco wrote:Vrlo vjerovatno da su bili vezani, jer meni se cini da su dobili povrede grudnog koša, i unutrašnje krvarenje, vjerovatno prilikom loma rebara. Da nisu bili vezani vjerovatno bi pretrpili i povrede glave... Mercedes je C270, 170KS... Mada to nema veze.. Realno ja sa jačim autom "sporije" ulijecem i vozim kroz krivine... Pa prije 5-6 godina kada sam imao dvicu i to obicnu 1.6, sam prestizao isto koliko i sad prestižem sa autom od 110-240KS... ALi sve na foru, gdje drugi koce, sa dvicom da bi prestigo moraš davati gas... Sad sam rahat... Kad imaš konje pod nogom i kad ih znaš razumno koristiti nema ništa bolje...

A da li ti stvarno misliš da jača auta ne vuku djecu više da gasaju i ne omogućavaju im da brže razviju veće brzine?citroen xm wrote:Jel vi stvarno mislite da snaga auta nešto određuje? Pa ne voze ultrasportiste pa da ih auto loži da ga tjeraju. Sve je u glavi.
Ja sam položio davno na tromoj razdrndanoj dvici 1.6 D koja meda nije mogla. Odmah sam vozio jača auta, prvo 1.9 D pa onda 2.0 benzinac u dosta lakšem autu od ovih danas. Hoću reći, posle polaganja sam vozio jača auta nego što sada vozim. Evo me živ jer kada sam položio glava mi je toliko nafilovana raznim informacijama da mi ne pada na pamet da divljam. I vjerovatno ću se(nadam se) svojim stilom vožnje održavati u životu ako ne naleti neka ovakva budala na mene, onda sam donji naravno. Ovo je bilo katastrofalno prekoračenje brzine jer oba auta su vrlo jaka i sigurna, a lik je od Mercedesa napravio otvorenu konzervu sardina.
basicm wrote:Ne volim komentirati ovakve dogadjaje, nesreca je strasna i pametovanje i nasladjivanje ne pomaze. Vjerovatno je mladost i brzina uzrok, ali i s druge strane imamo zenu na duzem putu za volanom polu-tenka.
Ne zove se dzaba nesreca, nije bilo srece.
Prestupnike balavce treba const. nadzirati i proganjati po evidencijama da se stave pod kontrolu ili im oduzeti dozvole trajno. To je mentalni sklop koji nije uredu.tempuser wrote:Nema te edukacije i ogranicenja koja ce obuzdati mladost na gasu, jedina stvar koja provjereno pali je zestoko po dzepu!
Voze oni i bez dozvola. Ne divljaju oni što imaju dozvole nego što mogu i što misle da je to OK.vješalica wrote:Prestupnike balavce treba const. nadzirati i proganjati po evidencijama da se stave pod kontrolu ili im oduzeti dozvole trajno. To je mentalni sklop koji nije uredu.tempuser wrote:Nema te edukacije i ogranicenja koja ce obuzdati mladost na gasu, jedina stvar koja provjereno pali je zestoko po dzepu!
Jedino rjesenjetempuser wrote:Nema te edukacije i ogranicenja koja ce obuzdati mladost na gasu, jedina stvar koja provjereno pali je zestoko po dzepu!