TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
brazzo19
#3526 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Fakat jel moguce da tv i resiver rade na pribliznoj ili istoj frekvenciji i da jednostavno kad daljinskim od resivera upalim ili ugasim resiver da se isto tako pali i gasi i tv odnosno pojacava i smanjuje ... ostale funkcije su ok .... zvao sam 2 ovlastena servisa philipsa za BiH kao i ovlasteno predstavnistvo philipsa u BiH i niko ne zna u cemu je problem ni kako to iskljucit ovo mi je rekao jedan serviser da bi moglo biti jedino to .... mislim tv je nov pa me interesuje steti li to sta tv i hoce li biti kakvih problema jer nista mi drugo ne preostaje nego da ukljucim telemachov resiver i da radi 24/7 jer se ne moze sam iskljucit a da ne radi i tv .....

-
CooK
#3527 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Trebao si opet Samsung kupiti.brazzo19 wrote:Kako napraviti da mi se ovaj telemachov daljinski ne veze za tv, ja kad ugasim resiver na power tipki od daljinskog i tv se gasi, kad pojacam na daljinskom od tv odmah mi se tv pojacava ko da sam pojaco sa daljinskim od tv.a kako da razdvojim daljinske da budu za sebe ko na samsungu
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#3528 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
@brazzo19
Pošto si brat pitar i Philipsaš ja cu ti pomoći.

To kod tebe nije problem, nego prednost d3 daljinskog. Eto ti uputstvo za uparivanje i kodovi za brendove TV-a. Pa ako ti ova opcija na TV-u smeta ukucaj recimo Samsung (ne d'o Bog
) kod i neće biti upareni TV i daljinski od resivera. Javi radi li!
Sony sucks!
Pošto si brat pitar i Philipsaš ja cu ti pomoći.

To kod tebe nije problem, nego prednost d3 daljinskog. Eto ti uputstvo za uparivanje i kodovi za brendove TV-a. Pa ako ti ova opcija na TV-u smeta ukucaj recimo Samsung (ne d'o Bog
Sony sucks!
-
CooK
#3529 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
@Pitar sa Kariba
Ako mu je zadnji model daljinskog od Telemacha onda mu ti kodovi nista ne znace jer daljinski od resivera ne emituje uopste te frkvencije za televizore kada je postavljen na STB nego samo kada je postavljen na TV a ako je postavljen na TV onda mu upravljanje resivera preko daljinskog nece raditi.
Ako mu je zadnji model daljinskog od Telemacha onda mu ti kodovi nista ne znace jer daljinski od resivera ne emituje uopste te frkvencije za televizore kada je postavljen na STB nego samo kada je postavljen na TV a ako je postavljen na TV onda mu upravljanje resivera preko daljinskog nece raditi.
- Pitar sa Kariba
#3530 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
EDIT:Nisam te odmah bio skotao.
Uglavnom go Google.
Uglavnom go Google.
-
CooK
#3531 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma ne radi se o tome. Radi se o tome da ako mu je ovaj zadnji model daljinskog od Telemacha tu su odvojene frekvencije televizora i resivera i ako je kod njega prebaceno na STB na daljinskom od resivera a televizor prima naredbe znaci da je ista frekvencija rada resivera i televizora i on tu ne moze nista uciniti.
EDIT: tek kada sam odgovorio vidio sam tvoj edit ali da ne brisem sad ovo kada sam vec napisao
A kad vec edituje da napisem:
Samsung, Sony & Panasonic RULES!
EDIT: tek kada sam odgovorio vidio sam tvoj edit ali da ne brisem sad ovo kada sam vec napisao
A kad vec edituje da napisem:
Samsung, Sony & Panasonic RULES!
- Pitar sa Kariba
- shalla
#3533 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja vam ne mogu opisati koliko sam se razrahatio nakon što sam poslije kupovine Sony XD8005 uzeo CAM modul od Telemacha i tako se kotarisao receivera i jednog daljinskog
Hem lakše sve sa jednim daljinskim hem je ovaj EPG tj Guide na Sonyju strava dobar...
Hem lakše sve sa jednim daljinskim hem je ovaj EPG tj Guide na Sonyju strava dobar...
-
channel10
#3534 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Zar vi gasite risiver? Ja ga uopste ne gasim. Ugasim tv i to je to.
- diablobih
#3535 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Bas htjedoh isto pitati, sta imas gasiti resiver, ostavis ga upaljenog 24/7...
-
CooK
#3536 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja ovaj PDS3 moram gasiti jer se grije kao djavo kad je upaljen. Dobro grije se on i kad je ugasen ali puno manje. A PDS2 vise gasim iz navike nego iz potrebe jer se ne grije i nema neke velike potrebe za gasenjem ali eto, navika je cudo. 
- diablobih
#3537 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa sta ako se grije, nece izgoritiCooK wrote:Ja ovaj PDS3 moram gasiti jer se grije kao djavo kad je upaljen. Dobro grije se on i kad je ugasen ali puno manje. A PDS2 vise gasim iz navike nego iz potrebe jer se ne grije i nema neke velike potrebe za gasenjem ali eto, navika je cudo.
- TAFKAP
#3538 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Isključi receiver iz struje i pokušaj "isključiti" TV sa Telemachovim daljinskim. Ako se (TV) kojim čudom NE ugasi, onda provjeri na TVu da li je aktivirana opcija da se isti gasi kad se ugasi eksterni uređaj, reciever/DVD/BluRay Player.brazzo19 wrote:Kako napraviti da mi se ovaj telemachov daljinski ne veze za tv, ja kad ugasim resiver na power tipki od daljinskog i tv se gasi, kad pojacam na daljinskom od tv odmah mi se tv pojacava ko da sam pojaco sa daljinskim od tv.a kako da razdvojim daljinske da budu za sebe ko na samsungu
-
cikavelja
#3539 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Na kraju sam zavrsio sa ovim http://www.lg.com/hr/televizori/lg-55EG910V-oled-tv.
Hvala svima na savjetima, malo se budzet prekoracio ali mislim da je vrjedilo.
- zomri
#3540 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
cikavelja wrote:Na kraju sam zavrsio sa ovim http://www.lg.com/hr/televizori/lg-55EG910V-oled-tv.
Odličan izbor. Nadam se samo da nisi završio sa primjerkom koji je bio izlagan. Koliko si platio na kraju ako nije tajna?
-
arelinho
#3541 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nakon određenog vremena kada resiver stalno radi, a da se ne gasi može se desiti da ti prebacivanje kanala bude baš sporo. Zato se preporučuje da se resiver gasi nakon gašenja tv-a.channel10 wrote:Zar vi gasite risiver? Ja ga uopste ne gasim. Ugasim tv i to je to.
-
brazzo19
#3542 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Koliko bi trebao biti tv odmaknut od zida na nosacu da ima pravi efekat ambilighta ? jeli dovoljno nekih 8-9 cm od led dioda koje svjetle do zida i opcenito taj efekat ambilighta jeli vise izrazen kada je tv na zidu ili recimo na stolu normalno postavljen ili je svejedno ?
- shalla
#3543 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nek si ti uzeo Phillips zbog ambilighta jebo li te on 
-
brazzo19
#3544 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Iskreno da budem to je "prevagnulo" , gledao sam izmedju njega i sony.a sve je isto oba su android , 4k, 16gb memorije i sve ostale zajebancije ali ovaj ambilight je fakat poseban ugodjaj kad navece gledas tv ili tekmu ugaseno svjetloshalla wrote:Nek si ti uzeo Phillips zbog ambilighta jebo li te on
- Pitar sa Kariba
#3545 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kod mene je 15-cm udaljen od zida na komodi, vjerujem da se na nosacu postize bolji efekat. To ako ti je zid bijel!brazzo19 wrote:Koliko bi trebao biti tv odmaknut od zida na nosacu da ima pravi efekat ambilighta ? jeli dovoljno nekih 8-9 cm od led dioda koje svjetle do zida i opcenito taj efekat ambilighta jeli vise izrazen kada je tv na zidu ili recimo na stolu normalno postavljen ili je svejedno ?
-
brazzo19
#3546 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja sam citao kazu nekih 10.ak cm od zida da se odvoji da se postize najbolji ugodjaj.... doduse zid nije bijel nego kao krem neka blaga boja svijetla ali koliko vidim ok je dobro "baca" ambilighPitar sa Kariba wrote:Kod mene je 15-cm udaljen od zida na komodi, vjerujem da se na nosacu postize bolji efekat. To ako ti je zid bijel!brazzo19 wrote:Koliko bi trebao biti tv odmaknut od zida na nosacu da ima pravi efekat ambilighta ? jeli dovoljno nekih 8-9 cm od led dioda koje svjetle do zida i opcenito taj efekat ambilighta jeli vise izrazen kada je tv na zidu ili recimo na stolu normalno postavljen ili je svejedno ?Generalno sto je dalje od zida lošiji se efekat postize.
- Pitar sa Kariba
#3547 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sta bi s daljinskim? Ili si malo trolao?
- diablobih
#3548 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Fazon je sto ambilight mozes na svaki tv staviti, samo kupis kit sa neta.brazzo19 wrote:Iskreno da budem to je "prevagnulo" , gledao sam izmedju njega i sony.a sve je isto oba su android , 4k, 16gb memorije i sve ostale zajebancije ali ovaj ambilight je fakat poseban ugodjaj kad navece gledas tv ili tekmu ugaseno svjetloshalla wrote:Nek si ti uzeo Phillips zbog ambilighta jebo li te ona i par poznanika ima ovaj isti tv i niko nije imao nikakvih zamjerki i plus dobio sam 2 godine garancije u radnji plus 3 godine ako se online registrujem, dakle 5 godina imam garancije a cijena je za kes bila ispod 1000 km za 43" model, tako da mislim da sam napravio dobar "deal"
-
brazzo19
#3549 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Fakat nisam trolao nego mi se to desava, na poslu sam pa kad dodjem kuci probat cu ovo sto ste napisali .... nevjerovatno fakat ...Pitar sa Kariba wrote:Sta bi s daljinskim? Ili si malo trolao?
-
CooK
#3550 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Cestitke, pravi izbor. Trebao si odmah reci da si spreman izdvojiti kesh za OLEDa, da se ne zajebavamo bezveze sa IPS i VA panelima.cikavelja wrote:Na kraju sam zavrsio sa ovim http://www.lg.com/hr/televizori/lg-55EG910V-oled-tv.