drugi_profil wrote:duledudule wrote:Tako je, ali ja lično premiju za kasko vidim kao premiju za miran san.
Moje auto je isto 2006. godište i vrijedi tih nekih 11-12000. Šta ti je lakše, davat mjesečno po nekih 70-80KM ili u slučaju krađe ili ndB totalke dati toliku sumu love odjednom?
drugi_profil wrote:Kad skontas da si trehno za osiguranje 8 i po milja nepovratno, i da ti vozilo vrijedi 13 milja, postavlja se pitanje da li uopste ima racunice za to kasko.
Nadam se da ce izvuci dovoljno da kupi solidno auto.
Ali i kod totalke ces imati isplatu od redovnog osiguranja, a od kradje se zastitis ugradnjom kvalitetne blokade. Mislim, ok je kad imas viska 80-100 maraka mjesecno, ali jbg. ja se ne nalazim tu.
O cemu pricas ? Jest kod totalke tvog auta koju je skrivio neko drugi, u slucaju tvoje krivice, mozes se fino *&#@&%%(^...
Sto je auto novije, kasko je u slucaju "ne daj boze" isplativiji, sto je starije, amortizacija smanjuje vrijednost isplate stete, kod kradje i totalke, ali kod postenog udesa placaju i ovlasteni servis iako si kriv (osim ako si bio "pod uticajem")...
Ja nazalost imadoh jedno dobro iskustvo sa kaskom u jednom losem dogadjaju... Doduse, auto staro 2 godine, ovlasteni servis i zdravo... Znam i za slucajeve auta bez istog, i bez velike zastite, za koje se vise ne zna gdje je razrezano u dijelove....
Gospodji iz Vogosce, glavu gore, nije vrijedno zivaca, dobices pare, mozda ne dovoljno za dobro proci, ali bolje nego da to nisi imala... Nikad ne prihvataj prvu ponudu osiguranja, dobro se konsultuj... Za svaku godinu starosti skidaju % amortizacije, ali ne daj da ti za ovu godinu kada je ukraden skinu kopletan % za cijelu godinu, nego samo za mjesece koji su protekli...