SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
drugi_profil

#3526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

fixer wrote:
drugi_profil wrote:Kad skontas da si trehno za osiguranje 8 i po milja nepovratno, i da ti vozilo vrijedi 13 milja, postavlja se pitanje da li uopste ima racunice za to kasko.
Nadam se da ce izvuci dovoljno da kupi solidno auto.
Ocam, vise bi vrijedilo da ih je ulozila. Samo je problem sto si sa osiguranjem zasticen od dana kad je placena prva premija, i da su joj ga ukrali drugi dan, naplatila bi sve.
Da, slazem se. I imas pokrivanje stete iz bilo kojeg razloga. Ali..
Ja sam svojeveremeno razmisljao i zamalo da poletim da dajem istu sumu za 3 godine starog opela, i onda skontam da je bolje uvaliti cobru za 600KM jednokratno, te da nisam hajvan koji pravi udese, a za one koje ne skrivim ima redovno osiguranje, i da ce mi tesko neko na parkingu napraviti stetu koja se mjeri sa milju maraka svake godine.
iTo

#3527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by iTo »

ma kod nas se kasko definitivno ne isplati
gidra

#3528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by gidra »

znači činjenica je da će dobiti novac od kasko osiguranja ali taj novac neće biti dovoljan za hajmo reći opet neku solidnu peticu, koja se i danas kreće od 14 do 16 milja.
shandrprcSA

#3529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shandrprcSA »

gidra wrote:
shandrprcSA wrote:
gidra wrote: Pa kontrolisati vozila. Ako neće da stane, zovi druge patrole u RS i ganjaj lopove, ne plaćamo ih samo da bi pisali kazne za žmigavac, pojas ili parkiranje.
Ma ja, pa ce im stati :D Samo zaboravljas cinjenicu da su oni u autu za kojim im boli qrac sta ce biti samo da pobjegnu ;)
pa pobjeći će možda tada, ali drugi put će dobro promisliti hoće li ukrasti tu ili ne.
Samo pojačane kontrole vozila i pojačana kontrola kretanja policije po naseljima može spriječiti ovo što se događa u gradu u posljednjih par mjeseci.
Eh sada drugi je par opanaka to što su oni svi u talu i što im puca ona stvar za ove probleme.
pa sama murija se segaci na racun ganjanja lopova autom u smislu "propratimo ih ko papu" :lol: a na osnovu ovoga je jasno koliko imaju opcija :D
duledudule

#3530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by duledudule »

Tako je, ali ja lično premiju za kasko vidim kao premiju za miran san.
Moje auto je isto 2006. godište i vrijedi tih nekih 11-12000. Šta ti je lakše, davat mjesečno po nekih 70-80KM ili u slučaju krađe ili ndB totalke dati toliku sumu love odjednom?
drugi_profil wrote:Kad skontas da si trehno za osiguranje 8 i po milja nepovratno, i da ti vozilo vrijedi 13 milja, postavlja se pitanje da li uopste ima racunice za to kasko.
lua

#3531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by lua »

Imala sam sve kod sebe, oba ključa, saobraćajnu, vlasnički... Doslovno ono sve sve što je potrebno. Sad valja čekati 30 dana da policija fol ganja počinioce i onda po logici ove države 2 puta vadiš potvrdu za osiguranje kod policije, a tad će valjda brko iz Triglava sračunati kakve siće da mi se srce smiri.
drugi_profil

#3532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

duledudule wrote:Tako je, ali ja lično premiju za kasko vidim kao premiju za miran san.
Moje auto je isto 2006. godište i vrijedi tih nekih 11-12000. Šta ti je lakše, davat mjesečno po nekih 70-80KM ili u slučaju krađe ili ndB totalke dati toliku sumu love odjednom?
Ali i kod totalke ces imati isplatu od redovnog osiguranja, a od kradje se zastitis ugradnjom kvalitetne blokade. Mislim, ok je kad imas viska 80-100 maraka mjesecno, ali jbg. ja se ne nalazim tu.
drugi_profil

#3533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

lua wrote:Imala sam sve kod sebe, oba ključa, saobraćajnu, vlasnički... Doslovno ono sve sve što je potrebno. Sad valja čekati 30 dana da policija fol ganja počinioce i onda po logici ove države 2 puta vadiš potvrdu za osiguranje kod policije, a tad će valjda brko iz Triglava sračunati kakve siće da mi se srce smiri.
Nema ti se sta pametno reci. Pokusaj se smiriti i svariti to. Nadam se da ces dobiti isplatu kao da si ga prodala, a pokusaj naci i kakve veze.
sema911s

#3534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sema911s »

lua wrote:Imala sam sve kod sebe, oba ključa, saobraćajnu, vlasnički... Doslovno ono sve sve što je potrebno. Sad valja čekati 30 dana da policija fol ganja počinioce i onda po logici ove države 2 puta vadiš potvrdu za osiguranje kod policije, a tad će valjda brko iz Triglava sračunati kakve siće da mi se srce smiri.
evo da te razocaram ko bivsi uposlenik osiguravajuce kuce (grawe i uniqaa) cijena avuta se dobija od nekog trgovca auta koliko oni to po papiru procijene,., - nekih 10-15% na rashabanost auta,.,
uniqa je radila sa quatro i kod njih za golfa 5 2007tdi trendline,., kosto nov 35000km.,. 2012 kosta- 14000KM(predjeno 160kkm) -ovih 10-15% sracunajj koliko ces da dobijes,., stim da je cijena sada golfa 5 malko manja,.,

ako dobijes cenera budi sretnaa

nas ono kada kazu u osiguravajucim drustvima da su oni spostave nekih evropskih cijenjenih osiguranja,.,,jesu al slijepo crijevo istih
Reglan

#3535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Reglan »

@lua

Mom su drugu isto ukrali dzipa u Vogosci prije par godina,i to ne ovi iz rs-a nego oni balavci i sitni kriminalci iz vogosce.
Vidi sa mup-om dole u vogosci da malo preispita e njma dobro poznate lopove,drogerase koji redovno obijaju kuce po vogoscanskim naseljima.

On je nasao dzipa i uredno ga vratio,a lopova pustili uredno da se krece po vogoscanskim parkovima i pusti travu u parku kod murije.
BadBoy

#3536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

Strpite se još malo, sad će igrat reprezentacija a uskoro će i dan državnosti pa će patriotizam da puca iz svih nas. Jebem ti državu usranu.

Znači ni kasko nije adekvatna zaštita od svega toga? Šta se ovdje znači živi na sreću? Isto lutrija, samo čekaš da izvuku tvoj broj: da ti ukradu auto, da te presretnu, da te upucaju u kafiću, da obiju kuću, da ti izgori sve u požaru...
respo

#3537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by respo »

gidra wrote:znači činjenica je da će dobiti novac od kasko osiguranja ali taj novac neće biti dovoljan za hajmo reći opet neku solidnu peticu, koja se i danas kreće od 14 do 16 milja.
samo sto ovaj put nece ni kupiti peticu nego ce promijeniti proizvodjaca a vjerovatno i za manje para dobiti vise opreme i solidnije auto nego sto ga je imala jer su pored toga sto se kradu vise nego ostali i precjenjeni su
drndalo

#3538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drndalo »

drugi_profil wrote:
duledudule wrote:Tako je, ali ja lično premiju za kasko vidim kao premiju za miran san.
Ali i kod totalke ces imati isplatu od redovnog osiguranja, a od kradje se zastitis ugradnjom kvalitetne blokade. Mislim, ok je kad imas viska 80-100 maraka mjesecno, ali jbg. ja se ne nalazim tu.
O cemu pricas ? Jest kod totalke tvog auta koju je skrivio neko drugi, u slucaju tvoje krivice, mozes se fino *&#@&%%(^...

Sto je auto novije, kasko je u slucaju "ne daj boze" isplativiji, sto je starije, amortizacija smanjuje vrijednost isplate stete, kod kradje i totalke, ali kod postenog udesa placaju i ovlasteni servis iako si kriv (osim ako si bio "pod uticajem")...

Ja nazalost imadoh jedno dobro iskustvo sa kaskom u jednom losem dogadjaju... Doduse, auto staro 2 godine, ovlasteni servis i zdravo... Znam i za slucajeve auta bez istog, i bez velike zastite, za koje se vise ne zna gdje je razrezano u dijelove....

Gospodji iz Vogosce, glavu gore, nije vrijedno zivaca, dobices pare, mozda ne dovoljno za dobro proci, ali bolje nego da to nisi imala... Nikad ne prihvataj prvu ponudu osiguranja, dobro se konsultuj... Za svaku godinu starosti skidaju % amortizacije, ali ne daj da ti za ovu godinu kada je ukraden skinu kopletan % za cijelu godinu, nego samo za mjesece koji su protekli...
drugi_profil

#3539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

Rekao sam vec da nisam hajvan da izazivam nesrece sa takvim posljedicama, sto mogu reci nakon 28 godina voznje bez udesa. U takvom slucaju bi mi steta na mom autu bila zadnja briga.
Obrazlozio sam gore moju dilemu sa kaskom gdje sam odvagao sta je za mene bolje.
Neko drugi ima opet svoju racunicu.
sema911s

#3540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sema911s »

respo wrote:
gidra wrote:znači činjenica je da će dobiti novac od kasko osiguranja ali taj novac neće biti dovoljan za hajmo reći opet neku solidnu peticu, koja se i danas kreće od 14 do 16 milja.
samo sto ovaj put nece ni kupiti peticu nego ce promijeniti proizvodjaca a vjerovatno i za manje para dobiti vise opreme i solidnije auto nego sto ga je imala jer su pored toga sto se kradu vise nego ostali i precjenjeni su
respo idi bali na svog fijata punta,.,
uglavnomja

#3541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

postoje banke koje ne daju kredit za auto bez kaska
drndalo

#3542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drndalo »

Kao sto i treba da ne daju, previse je to para da bi se neko zjbvao sa njima...
johntra

#3543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by johntra »

sema911s wrote:
respo wrote:
btw, ne voza respo Punta, a i u pravu je...
ranger

#3544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ranger »

123456789 wrote:Ukraden je i BMW x5 prije par sedmica na Stupu (Tibra), cisto da se zna da automafija hara :) Isto tako dijaspora :bih:
Tibra aktuelna u zadnjih par mjeseci, kazu ljudi da se lopovi ni ne skrivaju, u 10-11 navece najnormalnije se motaju pored auta i "rade"...
Bodkin

#3545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Bodkin »

gidra wrote: koliko ako nije tajna i kada je to bilo? Djeluje mi kao nestvarno.
A gledaj još koliko je cura dala na kasko 7x1200KM :roll:
neko je vec napisao pametno, nikad ne treba prihvatiti prvu ponudu. on je dobio preko 20k maraka tada ( recimo prije godinu ali nemoj me drzati za rijec), a mogao ga je realno prodati za 18-19k. kod ovakvih stvari ako dobijes za auto onoliko za koliko si ga mogao prodati je odlicno. naravno da neces dobiti za nov auto ali ni ukradeni nije bio nov zar ne?
gidra

#3546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by gidra »

johntra wrote:
sema911s wrote:
respo wrote: samo sto ovaj put nece ni kupiti peticu nego ce promijeniti proizvodjaca a vjerovatno i za manje para dobiti vise opreme i solidnije auto nego sto ga je imala jer su pored toga sto se kradu vise nego ostali i precjenjeni su
btw, ne voza respo Punta, a i u pravu je...
koliko para toliko muzike, opet to ne pobija činjenicu da je golf jedino auto koje je na cijeni.
gnjev

#3547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by gnjev »

Uzmi dobro dobru cetvorku i stavi kakve zastite. Meni su tdi cetvorke perverzija :D
respo

#3548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by respo »

gidra wrote: koliko para toliko muzike, opet to ne pobija činjenicu da je golf jedino auto koje je na cijeni.
a to isto ne znaci da je vrijedan te cijene i da nije precijenjen
gidra

#3549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by gidra »

respo wrote:
gidra wrote: koliko para toliko muzike, opet to ne pobija činjenicu da je golf jedino auto koje je na cijeni.
a to isto ne znaci da je vrijedan te cijene i da nije precijenjen
Pogrešno tumačenje materije u koju se ne razumiješ. Ništa na svijetu nije precijenjno a pogotovo golf u BiH.
Golf vrijedi onoliko koliko je neko spreman da plati za njega kao i sve drugo na tržištu, a činjenica je da se ti golfovi prodaju sa tim cijenama.
Eh sada da je to ekstreman slučaj i da se jedan golf prodao precijenjeno sa nekom velikom cifrom ja bih rekao upravu si, ali par hiljada godišnje se golfova proda po toj cijeni na tržištu i onda dođe respo i kaže da je nešto precijenjeno, a tržište pokazuje sasvim nešto drugo :lol: .
Volio bih i ja moj respo da on vrijedi 5 milja pa da ih onda uzmem par komada, ali džaba.
Odosmo u offtopic.
respo

#3550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by respo »

gidra wrote: Pogrešno tumačenje materije u koju se ne razumiješ. Ništa na svijetu nije precijenjno a pogotovo golf u BiH.
Golf vrijedi onoliko koliko je neko spreman da plati za njega kao i sve drugo na tržištu, a činjenica je da se ti golfovi prodaju sa tim cijenama.
Eh sada da je to ekstreman slučaj i da se jedan golf prodao precijenjeno sa nekom velikom cifrom ja bih rekao upravu si, ali par hiljada godišnje se golfova proda po toj cijeni na tržištu i onda dođe respo i kaže da je nešto precijenjeno, a tržište pokazuje sasvim nešto drugo :lol: .
Volio bih i ja moj respo da on vrijedi 5 milja pa da ih onda uzmem par komada, ali džaba.
Odosmo u offtopic.
e nek se ti razumijes u materiju u pm :-)
to koliko ljudi daju za golfa samo govori o tim istim ljudima kakvi su a ne kakav je golf

al necemo vise off je
Locked