Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Naslovnica

#3526 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote:Update spiska:

Na Dobrinji kod OS Osman Nuri Hadzic na raskrsnici jos 2 Sparte postavljene,jedna puca u pravcu FBIH a jedna nadolazece iz RSa hehehe konacno smetljarima neregistrovanim da se stane u kraj
Dok se ne budu oduzimala ta neregistrovana auta, slaba korist od famoznih Sparta điđa.
Pojedinci imaju kazni preko 80k km i opet vozaju umjesto da su u zatvoru, uz oduzetu pokretnu i nepokretnu imovinu u visini dugovanja.
kloniran

#3527 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kloniran »

Naslovnica wrote:

Na Dobrinji kod OS Osman Nuri Hadzic na raskrsnici jos 2 Sparte postavljene,jedna puca u pravcu FBIH a jedna nadolazece iz RSa hehehe konacno smetljarima neregistrovanim da se stane u kraj
Dok se ne budu oduzimala ta neregistrovana auta, slaba korist od famoznih Sparta điđa.
Pojedinci imaju kazni preko 80k km i opet vozaju umjesto da su u zatvoru, uz oduzetu pokretnu i nepokretnu imovinu u visini dugovanja.
Kako ce uloviti sparta ove sto vozaju neregistrovana auta a nalijepili strane table.
Ja ih viđam par i to iz imucnih porodica da tako rade.

A policija je tu najvise kriva, prođe parkingom, vidi nasu euro oznaku na sofersajbi i strane table na autu i ne reaguje ili ne smiju da reaguju.
drug_profi

#3528 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Nije to.
Taj analiticki proces je svojstven visem obliku inteligencije. Recimo nivoa srednjoskolca barem.
turquoise

#3529 Re: mobilni radari tj kamere

Post by turquoise »

Molim vas moze mala pomoc, ima li negdje sparta na putu uzmedju mojmila i ilidze preko transverzale/kadindolske? Naime, sutra mi istice registracija i necu je obnavljati jer sam uzela novo auto a ono cw biti gotovo tek za 10tak dana. U medjuvremenu se moram kretati izmedju mojmila i ilidze jer vozam djecu, skole, treninzi, itd. Čini mi se na da sam na transverzali vidjela kameru, je li to ovo "aerodromsko" sto je na vjeshalicinom spisku?
drug_profi

#3530 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Vala ti ja necu pomagati da krsis zakon. Sve da imas 1001 obavezu.
Plati registraciju ili uzmi rentakar.
Travnički Noćni Šetač

#3531 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Travnički Noćni Šetač »

turquoise wrote: U medjuvremenu se moram kretati izmedju mojmila i ilidze jer vozam djecu, skole, treninzi, itd.
U neregistrovanom autu ćeš voziti djecu ?
vjeshalica

#3532 Re: mobilni radari tj kamere

Post by vjeshalica »

Zaobilazenje spartr joj nece puno pomoci jer rade civilni presretaci a moj spisak nije dopunjen ima jos lokejsn pa napisem kasnije
vjeshalica

#3533 Re: mobilni radari tj kamere

Post by vjeshalica »

Travnički Noćni Šetač wrote:
turquoise wrote: U medjuvremenu se moram kretati izmedju mojmila i ilidze jer vozam djecu, skole, treninzi, itd.
U neregistrovanom autu ćeš voziti djecu ?
Sta fali jel to je.samo.10tak dana jel jel???? Heheheheh :run:
seoBIH

#3534 Re: mobilni radari tj kamere

Post by seoBIH »

Ne mogu da vjerujem koji nivo debilizima pročitah. Uzmi jebeni taksi ili iznajmi auto.
zdruzdjo

#3535 Re: mobilni radari tj kamere

Post by zdruzdjo »

Jutros cujem da su sve kamere koje su na ulazu u istocno sarajevo i iz, prebacene da rade kao sparta.
Tako cuh. Ne tvrdim.
vjeshalica

#3536 Re: mobilni radari tj kamere

Post by vjeshalica »

Pa da mogu raditi ko sparta ne bi spartu nabavljali
Dakle prica od glupih ljudi
zdruzdjo

#3537 Re: mobilni radari tj kamere

Post by zdruzdjo »

vjeshalica wrote:Pa da mogu raditi ko sparta ne bi spartu nabavljali

I meni je to isto palo na pamet. Medjutim ono sto je mene iskreno zbunilo je to da u istocnom sarajevu kamere stvarno cudno izgledaju na lokacijama: cesta koja se penje od lukavice prema vracama, prelaz iz butmira u kotorac, cesta od aerodroma prema kuli. Mozda ih ima jos takvih.
vjeshalica

#3538 Re: mobilni radari tj kamere

Post by vjeshalica »

zdruzdjo wrote:
vjeshalica wrote:Pa da mogu raditi ko sparta ne bi spartu nabavljali

I meni je to isto palo na pamet. Medjutim ono sto je mene iskreno zbunilo je to da u istocnom sarajevu kamere stvarno cudno izgledaju na lokacijama: cesta koja se penje od lukavice prema vracama, prelaz iz butmira u kotorac, cesta od aerodroma prema kuli. Mozda ih ima jos takvih.
aaaa znam o čemu govoriš
to su cctv kamere
snimaju sve zivo nešto kao total video nadzor
ima ih po han derventi,palama,podgrabu,to otprilike istocno sarajevo pokrivaju,izgleda ko klasicna bijela ona za video nadzor ali ima crvenu linijicu na sebi na onom staklu
vjeshalica

#3539 Re: mobilni radari tj kamere

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote:

ima koristi ako sud pocne raditi svoj posao
a inace svi kantoni imaju mogucnost da naprave uredbu da oduzimaju vozila
ali od konkretne akcije nista
vjerovatno se sjecas da smo ovdje stavljali da su svaki dan u KS izvjestaj podnosili o oduzetim vozilima kod takvih
zgleda da se sa tom praksom nekako prestalo
vjeshalica

#3540 Re: mobilni radari tj kamere

Post by vjeshalica »

kloniran wrote: Kako ce uloviti sparta ove sto vozaju neregistrovana auta a nalijepili strane table.
Ja ih viđam par i to iz imucnih porodica da tako rade.

A policija je tu najvise kriva, prođe parkingom, vidi nasu euro oznaku na sofersajbi i strane table na autu i ne reaguje ili ne smiju da reaguju.
hajde posto ti znas zakon kako bi ti to uradio?
skinuo tablicu?
ako skines tablicu moras dati toj osobi-vlasniku kako hoces potvrdu da si je oduzeo i to iz opravdanih razloga dakle tacno da navedes kako i sta
ti ces napisati uocio sam neko pmv sa stranim tablama ali kako je BiH oznaka na sajbi onda je sigurno da ta tablica ne pripada i skinuo? :skoljka: odrali bi te kreteni na sudu,a auto npr regulara parkiran,ako uopce dodjes do suda, jer i ako oduzmes tablicu na cije ces ime da pises nalog? koga ces da ganjas? mozda su table ukradene sa nekog vozila u npr. Njemackoj....provodis postupak neregularan i nepotpun,
sta ako se ne javi niko da je skinuta tabla?opet nista....
moras konkretno ga zaustaviti u voznji pa da vidis jel ta tablica vezana uz saobracajnu i na kraju uz vozilo,i na kraju povesti postupak oduzimanja vozila jer je neregistrovano,pa oduzimanja tablica, pa provodjenje postupka...msm znas li koji je tu problem oduzeti đilkošu auto? procitaj zakon, vozila koja nikako nisu registrovana,znaci bez ikakvih papira pa makar i istekle registracije,se oduzimaju na licu mjesta i odvoze.....

a i da nije npr parkiran regulara ne mozes strancu pisati kaznu i ostavljati na sajbi
a ta sparta registruje i vozila ne samo tablice,imas citavu sliku sa tablicom,ne izbacuje samo tablicu vec i sliku auta
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3541 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mk ultra »

Danas od gracanice do male brijesnice golf 2 bez tablica ikakvih, gdje je sparta za njega :mrgreen:
zdruzdjo

#3542 Re: mobilni radari tj kamere

Post by zdruzdjo »

vjeshalica wrote:
zdruzdjo wrote: aaaa znam o čemu govoriš
to su cctv kamere
snimaju sve zivo nešto kao total video nadzor
ima ih po han derventi,palama,podgrabu,to otprilike istocno sarajevo pokrivaju,izgleda ko klasicna bijela ona za video nadzor ali ima crvenu linijicu na sebi na onom staklu
Jeste. Bravo, to je to.
Zato sam i dignuo obrvu kad sam jutros cuo tu pricu.
vjeshalica

#3543 Re: mobilni radari tj kamere

Post by vjeshalica »

mk ultra wrote:Danas od gracanice do male brijesnice golf 2 bez tablica ikakvih, gdje je sparta za njega :mrgreen:
ima patrola na licu mjesta pa neka ga goni uzivo
noviclan

#3544 Re: mobilni radari tj kamere

Post by noviclan »

vjeshalica wrote:
mk ultra wrote:Danas od gracanice do male brijesnice golf 2 bez tablica ikakvih, gdje je sparta za njega :mrgreen:
ima patrola na licu mjesta pa neka ga goni uzivo
A mozda su u golf stavili spartu
turquoise

#3545 Re: mobilni radari tj kamere

Post by turquoise »

:lol: :lol: :lol: stvarno impresivan nivo prvenstveno moralnosti, a onda i postivanja zakona, kod članova foruma. Bravo! Sve neki hobi entuzijasti, chataju o kamerama, prave spiskove 'nako. :lol: :lol: :lol:
Naslovnica

#3546 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

turquoise wrote::lol: :lol: :lol: stvarno impresivan nivo prvenstveno moralnosti, a onda i postivanja zakona, kod članova foruma. Bravo! Sve neki hobi entuzijasti, chataju o kamerama, prave spiskove 'nako. :lol: :lol: :lol:
Daj i nama malo toga da se smijemo...
kabal1337

#3547 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kabal1337 »

sparta je samo za punjenje budzeta
noviclan

#3548 Re: mobilni radari tj kamere

Post by noviclan »

kabal1337 wrote:sparta je samo za punjenje budzeta
Jos da hoce prepoznavati ona luksuzna vozila od 50000-200000 hiljada kojima u potvrdi o registraciji pise N1-teretno vozilo i lagano inspekcija na vrata
noviclan

#3549 Re: mobilni radari tj kamere

Post by noviclan »

Jedno strucno da li sparta evidentira vozila koja su odjavljena a registracija jos vrijedi
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3550 Re: mobilni radari tj kamere

Post by bitanga_sa_otesa »

noviclan wrote: vozila koja su odjavljena a registracija jos vrijedi
kako si to uspio?
Post Reply