Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#35226 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

DrugaGimnazija wrote:Mislim da bi NS trebala insistirati na principima eticke vlasti koje je Bojan Bajic objavio. Dakle, nezavisni eticki "oficir" koji odgovara direktno skupstini, te prijavljuje neeticko ponasanje, tako da skupstina moze razrijesiti neeticke ministre i ostale vladine (politicke) uposlenike.

Na ovaj nacin mozemo lakse vjerovati tipovima kao sto je Konakovic. Ako su eticni kao sto neki vjeruju, imacemo ogroman pomak naprijed u KS, a ako nisu, nece moci ostati na poziciji.

@Pedja Kojovic ^^^
:thumbup:AlI eto problema... Ta Skupština nema većinu koja bi mogla da smijeni neetičkog dužnosnika ili vladinog uposlenika... bez njegove saglasnosti.
Pat pozicija, Najgora pozicija.
Dejtonski sporazum.
Rat se mora završiti... ovako, moj rođo Emir bi reko, jebi me dok te nisam jebo.Samo skoči na kamaru.
Situacija u kojoj svako, kad već skoči na kamaru, ima pravo da jebe i da bude jeban,
Nepotrebni nihilizam.
NS-u bi najbolje bilo ostati polu opozicija, ne protiviti se građanskim kombinacijama, ali ne učestvovati,
Ako nemaju 100 % garancije i odgovarajuči kolateral.
Eno i u TK vidim... ponavlja se isti sporazum kao i zimus... Ćamđić / Bijedić+ Begić.
Doduše tu će biti hajra, siguran sam. valja svu tu silnu kinesku lovu... milijarde... od Bloka 7... razbucati i rastaliti...dogovorit će se svi i to lako talđije ko napete puške, čekaju tendere i tenderske komisije, rukovodstva i UO u TE Tuzla.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#35227 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

oste bakiriju da otmete KS, e neste valla, krv, suze i znoj su alijini dali za to e sad bi u plodovima tendera i uhljebljena da uzivate... SDA na svim nivoJima snOga nOroda :bih:
Hakiz

#35228 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Pici, mene čudi da ti nisi blizak sa NS-om.

Ima tu materijala za tebe...
seln

#35229 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

drug_profi wrote:
seln wrote: Eto cu ja doci iz Aústrije da vas sprijecim.
Necu da ti se skinem ipak.
Zivis u Austriji, ne glasas na izborima i nadjes za shodno da trolas po politickim temama.
Kakav fantastican smisao za trolanje!

Zapravo ja ne znam zasto je ovdje ikoga briga sta ti mislis i zasto se sa tobom raspravljaju. Tebi je jako stalo da nas ubjedis da se treba drzati nekih principa.
Iz Austrije.
Pri čemu mi više nemamo vremena za principe.
Ali boli tebe q. ti si principijelan.
U Austriji.
Pa tebe ocigledno jeste briga sta pisem... nakacio si mi se kao cicak, samo me jos za genocid nisi optuzio.
Sta je, sjebao te zivot? Zao mi je, ali gdje je tu tacno moja krivica?
Smatras da nemam karaktera i obraza? No prob... ali da mi to kaze neko ko zivi u zemlji u kojoj je karakter i obraz izumro u svakom obliku, to je bas za Monty Pythona.
Smeta ti sto ne glasam iz daleke Austrije? Idi sad od vrata do vrata i jebi mater komsijama kojima je bilo mrsko na putu do kladionice svratiti do biralista.
Smeta ti sto pisem? Nekoliko hiljada forumasa na nekoliko hiljada tema napisalo nekoliko miliona postova, od kojih vecinom mozes obrisati virtualno dupe, ali ti si bas mene nasao da na meni ostris kurac, jer "nisam glasao, a nesto se javljam".
Svaki dan vas jebu tipovi bez obraza, bez karaktera, mnogi sa kriminalnom prosloscu, ratni zlocinci vam sjede u drzavnim tijelima, mediji se natjecu ko ce napisati ili emitovati vece sranje.... i tebi smeta to sto ja pisem?
Danas-sutra ce ti na ulici prici lokalni kabadahija i isamarace te, samo zato sto mu se ne svidja tvoja faca, policajac ce stojati par koraka dalje i praviti se da ne vidi... ali ti bi najradije meni oduzeo sva ljudska i gradjanska prava.
Rekao bih ti da se lijecis, ali bojim se da za to nema lijeka.
seln

#35230 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

kmirsad wrote:
kluz franjo wrote:Sa nekog sociološkog aspekta je vjerovatno interesantno i fascinantno posmatrati kako se "formira" neka forumska klima.
Posmatrajući to kao sociološki eksperiment, interesantno je kako se svaka izjava predstavnika DF-a, SDP-a, NiP-a, SDA itd, "do bola" analizira "preko leđa" Naše stranke.
Pri tome, NS je rekla "prvo pričamo o zadacima" i "ništa nije dogovoreno, dok sve nije dogovoreno" i kako primjećujem u zadnjih 7 dana, NS se i u djelovanju i u izjavama i dalje drži tog principa.
Ali ne. Neko iz DF/SDP/SDA/HDZ/... da neku izjavu... Odmah kreće seciranje NS...
Mene niti interesuje, niti sam ekspert iz sociologije.

Politička realnost kaže sljedeće:
- tzv. "građanska ljevica" nije uspjela u dovoljnoj mjeri mobilizirati broj birača.
- tzv. "reformisana i nereformisana konzervativna desnica" je uspjela na svim nivoima pokrenuti i mobilizirati svoje birače.

Na nivou KS, pored gore spomenutog znamo i sljedeće:
- Najveći broj glasova su dobili "nereformisani" Efendić i "reformisani" Konaković.
Po mom ličnom mišljenju, građani KS su izabrali "od zla oca i gore matere" i "s' koca i konopca".

Po nekom sebičnom i sado-mazo mišljenju, najbolje bi bilo ispoštovati volju većine i toj većini birača i dati tu koaliciju "Efendić-Konaković".

Sa druge strane, i pored svog (opravdanog) pesimizma, želim "religiozno" vjerovati, da ako postoji i najmanja vjerovatnoća za pozitivni pomak u riješavanju akutnih problema običnih ljudi, da toj vjerovatnoći treba dati šansu. Samo iz tog razloga, dajem i NS priliku da PROVJERI kakve su realne mogućnosti za promjene kursa.

Bilo kakve koalicije, kojima je jedini i isključivi cilj "smjena SDA" ili Kurte, a ne suštinska promjena sistema, neće imati moju podršku.

I da se razumijemo, i dalje mislim da je kod Dine Konakovića samo njegov ego veći od njegovog neznanja.
Svi koji svoje nade i nadanja polažu u ruke "čudotvorca" Dine, bojim se da čuda doživjeti neće.

Ali ni to neće umanjiti njegovu popularnost. Željko je najbolji primjer.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kad sam ja napisao nesto slicno, digla se halabuka kako dijasporac hoce da sjebe BiH.
Al' ste principijelni, halal vam popara.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#35231 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

seln wrote:
drug_profi wrote:
seln wrote: Eto cu ja doci iz Aústrije da vas sprijecim.
Necu da ti se skinem ipak.
Zivis u Austriji, ne glasas na izborima i nadjes za shodno da trolas po politickim temama.
Kakav fantastican smisao za trolanje!

Zapravo ja ne znam zasto je ovdje ikoga briga sta ti mislis i zasto se sa tobom raspravljaju. Tebi je jako stalo da nas ubjedis da se treba drzati nekih principa.
Iz Austrije.
Pri čemu mi više nemamo vremena za principe.
Ali boli tebe q. ti si principijelan.
U Austriji.
Pa tebe ocigledno jeste briga sta pisem... nakacio si mi se kao cicak, samo me jos za genocid nisi optuzio.
Smatras da nemam karaktera i obraza? No prob... ali da mi to kaze neko ko zivi u zemlji u kojoj je karakter i obraz izumro u svakom obliku, to je bas za Monty Pythona.
Smeta ti sto ne glasam iz daleke Austrije? Idi sad od vrata do vrata i jebi mater komsijama kojima je bilo mrsko na putu do kladionice svratiti do biralista.
Smeta ti sto pisem? Nekoliko hiljada forumasa na nekoliko hiljada tema napisalo nekoliko miliona postova, od kojih vecinom mozes obrisati virtualno dupe, ali ti si bas mene nasao da na meni ostris kurac, jer "nisam glasao, a nesto se javljam".
Svaki dan vas jebu tipovi bez obraza, bez karaktera, mnogi sa kriminalnom prosloscu, ratni zlocinci vam sjede u drzavnim tijelima, mediji se natjecu ko ce napisati ili emitovati vece sranje.... i tebi smeta to sto ja pisem?
Danas-sutra ce ti na ulici prici lokalni kabadahija i isamarace te, samo zato sto mu se ne svidja tvoja faca, policajac ce stojati par koraka dalje i praviti se da ne vidi... ali ti bi najradije meni oduzeo sva ljudska i gradjanska prava.
Seln ,

za sustinu ovog posta cista desetka :thumbup: :thumbup: :thumbup:
kmirsad

#35232 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

seln wrote:
kmirsad wrote:
kluz franjo wrote:Sa nekog sociološkog aspekta je vjerovatno interesantno i fascinantno posmatrati kako se "formira" neka forumska klima.
Posmatrajući to kao sociološki eksperiment, interesantno je kako se svaka izjava predstavnika DF-a, SDP-a, NiP-a, SDA itd, "do bola" analizira "preko leđa" Naše stranke.
Pri tome, NS je rekla "prvo pričamo o zadacima" i "ništa nije dogovoreno, dok sve nije dogovoreno" i kako primjećujem u zadnjih 7 dana, NS se i u djelovanju i u izjavama i dalje drži tog principa.
Ali ne. Neko iz DF/SDP/SDA/HDZ/... da neku izjavu... Odmah kreće seciranje NS...
Mene niti interesuje, niti sam ekspert iz sociologije.

Politička realnost kaže sljedeće:
- tzv. "građanska ljevica" nije uspjela u dovoljnoj mjeri mobilizirati broj birača.
- tzv. "reformisana i nereformisana konzervativna desnica" je uspjela na svim nivoima pokrenuti i mobilizirati svoje birače.

Na nivou KS, pored gore spomenutog znamo i sljedeće:
- Najveći broj glasova su dobili "nereformisani" Efendić i "reformisani" Konaković.
Po mom ličnom mišljenju, građani KS su izabrali "od zla oca i gore matere" i "s' koca i konopca".

Po nekom sebičnom i sado-mazo mišljenju, najbolje bi bilo ispoštovati volju većine i toj većini birača i dati tu koaliciju "Efendić-Konaković".

Sa druge strane, i pored svog (opravdanog) pesimizma, želim "religiozno" vjerovati, da ako postoji i najmanja vjerovatnoća za pozitivni pomak u riješavanju akutnih problema običnih ljudi, da toj vjerovatnoći treba dati šansu. Samo iz tog razloga, dajem i NS priliku da PROVJERI kakve su realne mogućnosti za promjene kursa.

Bilo kakve koalicije, kojima je jedini i isključivi cilj "smjena SDA" ili Kurte, a ne suštinska promjena sistema, neće imati moju podršku.

I da se razumijemo, i dalje mislim da je kod Dine Konakovića samo njegov ego veći od njegovog neznanja.
Svi koji svoje nade i nadanja polažu u ruke "čudotvorca" Dine, bojim se da čuda doživjeti neće.

Ali ni to neće umanjiti njegovu popularnost. Željko je najbolji primjer.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kad sam ja napisao nesto slicno, digla se halabuka kako dijasporac hoce da sjebe BiH.
Ne sječam se.Vjerovatno ga nisam pročitao, Sigurno bih g lajkao. a možda i ne bi. Ja sam poprilično impulsivan.A i kontekst i aktuelni trenutak imaju uticaja na moje reakcije.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#35233 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

JoseMujica wrote: za Kiflu su stvari veoma jasne...ako jeste to što se prodaje da jeste (neko ko želi da mijenja stvari) onda će mu ti programski ciljevi koalicije biti ispred ličnih ambicija
samo ja u to ne vjerujem...bio je vazda šuplje i slatkorječivo vnago...sa ili bez SDA
ps
a npr. ako NS nema kadrova za premijera ima SDP...pun profa i akademika
Ovo je pod jedan.

Pod dva , njihova saradnja (Kifla i NS) je dogovarana mnogo ranije.

Da bi SDP istakao bilo kakav kadar mora prvo pocistiti sav kadar koji ih vodi uz rijetke izuzetke.
Nasa stranka ima samo tri prepoznatljive osobe s liderskim osobinama - Pedja , Sabina i Marjanovic (ima i Denisa ali on se ne racuna zbog dogadjaja od ranije).

Niti jedno od njih troje ne zeli niti ce biti premijer kantona Sarajevo.

Demokratskoj fronti zakonski treba zabraniti djelovanje.
(Iako im je ovaj potez oko Kifle maestralan , cestitati im na tome pa ih ukinuti).

Građanski........

Dakle daleko smo mi od pozicije da sposobna i harizmaticna licnost sa stavom i odlukama sa ljevice povede ono sto ovi simpatizeri ljubavi Kifle i ljevice u sustini prizeljkuju. A etiketiraju druge da stvari posmatraju crno-bijelo.

Pozdrav vama jose.
kmirsad

#35234 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:
JoseMujica wrote: za Kiflu su stvari veoma jasne...ako jeste to što se prodaje da jeste (neko ko želi da mijenja stvari) onda će mu ti programski ciljevi koalicije biti ispred ličnih ambicija
samo ja u to ne vjerujem...bio je vazda šuplje i slatkorječivo vnago...sa ili bez SDA
ps
a npr. ako NS nema kadrova za premijera ima SDP...pun profa i akademika
Ovo je pod jedan.

Pod dva , njihova saradnja (Kifla i NS) je dogovarana mnogo ranije.

Da bi SDP istakao bilo kakav kadar mora prvo pocistiti sav kadar koji ih vodi uz rijetke izuzetke.
Nasa stranka ima samo tri prepoznatljive osobe s liderskim osobinama - Pedja , Sabina i Marjanovic (ima i Denisa ali on se ne racuna zbog dogadjaja od ranije).

Niti jedno od njih troje ne zeli niti ce biti premijer kantona Sarajevo.

Demokratskoj fronti zakonski treba zabraniti djelovanje.
(Iako im je ovaj potez oko Kifle maestralan , cestitati im na tome pa ih ukinuti).

Građanski........

Dakle daleko smo mi od pozicije da sposobna i harizmaticna licnost sa stavom i odlukama sa ljevice povede ono sto ovi simpatizeri ljubavi Kifle i ljevice u sustini prizeljkuju. A etiketiraju druge da stvari posmatraju crno-bijelo.

Pozdrav vama jose.
:lol: :lol: :lol:
A bi li bilo dobro da je Dino postao iskreni i zagriženi građanski oprijedeljeni ljevičar... spreman da se za svoje ideje bori do smrti... :-D
Sad ćete vi meni ispričiti onaj stari vic:
Mujo, bio sam danas na ručku... velika porcija čevapa u kajmaku, dobro poljevena, salata i jogurt... sve pet maraka.
Ma daj... đe to ima...
Nema nigdje... al jelde da dobro zvuči...
Last edited by kmirsad on 27/10/2018 16:24, edited 1 time in total.
seln

#35235 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

kmirsad wrote:
seln wrote:
kmirsad wrote: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ne sječam se.Vjerovatno ga nisam pročitao, Sigurno bih g lajkao. a možda i ne bi. Ja sam poprilično impulsivan.A i kontekst i aktuelni trenutak imaju uticaja na moje reakcije.
Dobro ba mirso, hoces li konacno shvatiti: ljevica NEMA vecinu u KS!
Moze ponuditi DF NS, NS SDP, SDP NP, Mujo Sulji.... NE-MA-JU vecinu!!!!!
Pravljenje koalicije pod tim okolnostima je road to hell. Nece sastaviti ni godinu, a profitirace SDA.
Ne moze se pustiti da SDA jos cetiri godine upropastava drzavu?
Pa neka je onda narod ne bira.
Ljevica bi sa 12 mandata pravila vlast, a treba joj 19.
statixx

#35236 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Drago mi da se doslo do sustine. Nije dakle problem u broju mandata, jer cak i da je NS uzela 10, situacija je takva da nemaju sposobne osobe koje se mogu uhvatiti u kostac sa problemima. S druge strane Pedji i Sabini su najvaznije parlamentarne fotelje, izvrsna vlast ih ne interesuje.

Razumijem situirane ljude kojima je glasanje za NS prilika da dokazu masi da postoji progresivna elita koja vidi dalje od njih. Sad kad se pokazalo da je takvih znatno vise, pokret gubi smisao, narocito za njegove "core" glasace.

Prema tome ne preostaje nista drugo nego glasati za SDP. :thumbup:
kmirsad

#35237 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

seln wrote:
Pravljenje koalicije pod tim okolnostima je road to hell. Nece sastaviti ni godinu, a profitirace SDA.
ja... sječam se ovog posta...ne sječam se da sam graknuo na tebe...Moga sam samo reči da znam sve to što si napisao, ali da dreba traćiti način da se SDA skine... mogučnost Kifle, ali ne za mandatara, nego za ministra u najgorem i naj problematičnijem ministarstvu... ono... GRAS, ViK, zrak...pa nek se dokaže... lakše vladi smijenit ministra ako ne valja nego premijera...
drug_profi

#35238 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

sabina1 wrote:
seln wrote:
Seln ,

za sustinu ovog posta cista desetka :thumbup: :thumbup: :thumbup:
@seln
Naravno da me nije briga sta pises, jer sam odavno presto da to citam, samo preletim i zakljucim da tebi pomoci nema. Smaras covjece. Odlucio si da te se ovo ne tice samim tim sto si otisao i sto ne glasas i sad smaras sa svojim stavovima za koje nas boli kurac. Jel ti jasno? Smaras! Ponasas se kao džilkoš u kafani koji digne sve na sebe i konobare i muziku i glasno priča jer mu se može... kao što ti imaš pravo da pišeš po forumu i to maksimalno zloupotrebljavaš jer nisi relevantan apsolutno, a obzirom da te se i ne tice, komforno se to moze podvesti pod trolanje.

@sabinica
Narvno da ti se post sviđa. Prevarene i ogorčene žene nemaju nikakve kriterije.
starisalko

#35239 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

I onda se forumasi zajebavaju sto Sebija povecava broj kreveta na psihijatriji
kmirsad

#35240 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Pokušavat će da se vade na neuračunjivost u vrijeme činjenja krivičnih dijela i time umanjenu poslovnu sposobnost... treba širiti smještajne kapacitete...
seln

#35241 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

kmirsad wrote:
seln wrote:
ja... sječam se ovog posta...ne sječam se da sam graknuo na tebe...Moga sam samo reči da znam sve to što si napisao, ali da dreba traćiti način da se SDA skine... mogučnost Kifle, ali ne za mandatara, nego za ministra u najgorem i naj problematičnijem ministarstvu... ono... GRAS, ViK, zrak...pa nek se dokaže... lakše vladi smijenit ministra ako ne valja nego premijera...
Nisam rekao da si graknuo, ali se nisi slozio. Kada je franjo kluz napisao manje-vise isto, bio je thumb up.
Ali, ti si jos bio i najblazi (to valjda starost donosi sa sobom)... ostali su me proglasili za svasta nesto. Citaj malo unazad, pa ces vidjeti.
seln

#35242 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

drug_profi wrote: @seln
Naravno da me nije briga sta pises, jer sam odavno presto da to citam, samo preletim i zakljucim da tebi pomoci nema. Smaras covjece. Odlucio si da te se ovo ne tice samim tim sto si otisao i sto ne glasas i sad smaras sa svojim stavovima za koje nas boli kurac. Jel ti jasno? Smaras! Ponasas se kao džilkoš u kafani koji digne sve na sebe i konobare i muziku i glasno priča jer mu se može... kao što ti imaš pravo da pišeš po forumu i to maksimalno zloupotrebljavaš jer nisi relevantan apsolutno, a obzirom da te se i ne tice, komforno se to moze podvesti pod trolanje.
To je tvoje misljenje i imas puno pravo na njega. Napisao si ga dovoljno puta, cak i glupi dijasporac je razumio. Ali moras shvatit da je
-vjerovatno polovina forumasa negdje vani, tendencija u porastu.
-iz dijaspore stiglo tek nekih 8000 glasova od ca. milion dijasporaca, dakle, vjerovatno tri cetvrtine forumasa dijasporaca nije glasalo, a ipak se javljaju i iznose svoje misljenje.
Ali ti si se zakacio za mene. Vjerovatno sam ti iz nekog razloga antipatican, pogled na moje postove ti dize pritisak, mrzis samu pomisao na mene. Osamdesetih godina proslog vijeka se kod nas za tako nesto rabio izraz "ne mogu ga organski".
Ok, ne podnosis me "organski". Tvoje pravo. Kao sto je i moje pravo da me za tim blago zaboli.
Od sada, svaki put kad napises neko sranje gdje dovodis u pitanje moju licnost, a ne moje argumente, prijavicu to moderaciji.
Jarani?
putokaz1

#35243 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Dijasporci
1.Nisu glasali ni kad su bili ovdje
2.Nemaju interes,imaju život tamo,ne interesuje ih ovamo,čak im i godi da nemamo državu ovdje da mogu malo radit šta žele onih 5 dana što su ovdje
3.Dok plate dokumentaciju za glasanje putem DKP ili pošte,pošalju pošta kasni ne stigne na vrijeme na kraju CIK ga odbije kao nevažeći
4.Nemogu promjenit ništa ovdje
5.Znaju da su svi isti
itd
Hakiz

#35244 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

seln wrote:
To je tvoje misljenje i imas puno pravo na njega. Napisao si ga dovoljno puta, cak i glupi dijasporac je razumio. Ali moras shvatit da je
-iz dijaspore stiglo tek nekih 8000 glasova od ca. milion dijasporaca, dakle, vjerovatno tri cetvrtine forumasa dijasporaca nije glasalo, a ipak se javljaju i iznose svoje misljenje.
Ali ti si se zakacio za mene. Vjerovatno sam ti iz nekog razloga antipatican, pogled na moje postove ti dize pritisak, mrzis samu pomisao na mene. Osamdesetih godina proslog vijeka se kod nas za tako nesto rabio izraz "ne mogu ga organski".
Ok, ne podnosis me "organski". Tvoje pravo. Kao sto je i moje pravo da me za tim blago zaboli.
Od sada, svaki put kad napises neko sranje gdje dovodis u pitanje moju licnost, a ne moje argumente, prijavicu to moderaciji.
Jarani?
Samo, jeste čudno otići odavde, stvarati život negdje drugdje i raspravljati o bh. politici ili dnevnim događajima na forumu. Ima tema na kojima je svejedno ko učestvuje, domaći, stranac, dijaspora bilo ko. Ali na temama koje se tiču izbora u BIH fakat nema šta raditi neko ko je odlučio da neće više da bude ovdje.

Imaš ti kao i svako drugi pravo da diskutuješ, ne može ti to pravo niko oduzeti. Ali nema ni potrebe, ni svrhe da neko iz dijaspore bude na dnevnopolitičkim lokalnim temama.

A još kada je ta diskusija svisoka, dijeljenje lekcija, tek onda ne bi trebalo.

Naravno, nekima razog učestvovanja u diskusiji može biti upravo to, pametovanje, dijeljenje lekcija, obraćanje svisine, naslađivanje itd.
kiligonzales

#35245 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

Nek svako ide gdje hoce, sretan mu put, ali nek ne pametuje od tamo kad stigne kako treba biti, ako vec ne misli aktivno raditi na tome da to stanje promjeni ovdje.

To me podsjeti na silne nase ljude koji su tamo citav zivot i bahate se nad sudbinama svih nas koji s ovim zivimo zivot i borimo se svaki dan da makar ako ne mozemo ovdje sve promjeniti, barem promjenimo i uljepsamo zivot sebi i nasim mikrosvijetovima tj. krugu ljudi s kojima zivimo svakodnevno porodici i prijateljima.
kiligonzales

#35246 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

Pitanje: "Kada ce Naša stranka, pa i pomenuta koalicija obogatiti ovaj medijski prostor medijima kao sto su neki pojedini stranacki mediji poput Avaza, Faktora, Stava, Patrie, Vijesti i td, da malo razbiju monotoniju u medijskom prostoru i unesu neku svijezu dozu kriticke misli ovdje?"

Malo smo se svi zamorili od ovih novinara i vjecitih kolumnista, nek mi oprosti Kazaz, Bursac, Latic, Dezulovic i neki drugi nasi kolumnisti koji drve po medijima o nasem stanju. Malo bi za promjenu da citam Karahasana, Hemona, Hubijarke i neke druge ljude od pera, umjetnosti, zvanja i znanja umijesto ovih vjecitih spopadala koji ce umjesto demoralisanja nacije, buditi nadu da nam moze biti bolje i raditi aktivno da se to stanje popravi.
drug_profi

#35247 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

seln wrote:
Jarani?
nemam ja nista protiv tebe. Dapace, zavidim ti i cestitam. Samo ne shvatam potrebu da seres stalno o tome sta valja, a sta ne valja ovdje.
Pusti nas da mi o tome odlucujemo.
Eto, sto se toga tice, mozemo i pivu popit, samo o politici necemo jer te se ne tice, kao sto se ni mene ne tice sta biraju i sakim koaliraju Hrvati ili Austrijanci.
Nisi tu i ne mozes biti objektivan. Kraj price.
drug_profi

#35248 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

kiligonzales wrote:Pitanje: "Kada ce Naša stranka, pa i pomenuta koalicija obogatiti ovaj medijski prostor medijima kao sto su neki pojedini stranacki mediji poput Avaza, Faktora, Stava, Patrie, Vijesti i td, da malo razbiju monotoniju u medijskom prostoru i unesu neku svijezu dozu kriticke misli ovdje?"

Malo smo se svi zamorili od ovih novinara i vjecitih kolumnista, nek mi oprosti Kazaz, Bursac, Latic, Dezulovic i neki drugi nasi kolumnisti koji drve po medijima o nasem stanju. Malo bi za promjenu da citam Karahasana, Hemona, Hubijarke i neke druge ljude od pera, umjetnosti, zvanja i znanja umijesto ovih vjecitih spopadala koji ce umjesto demoralisanja nacije, buditi nadu da nam moze biti bolje i raditi aktivno da se to stanje popravi.
Istina.
Npr. Zurnal.info je dosta korektan portal. Moze biti i bolji. Uz čvrst i ispravan uređivački kurs.
kmirsad

#35249 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
seln wrote:
Jarani?
Samo, jeste čudno otići odavde, stvarati život negdje drugdje i raspravljati o bh. politici ili dnevnim događajima na forumu. Ima tema na kojima je svejedno ko učestvuje, domaći, stranac, dijaspora bilo ko. Ali na temama koje se tiču izbora u BIH fakat nema šta raditi neko ko je odlučio da neće više da bude ovdje.

Imaš ti kao i svako drugi pravo da diskutuješ, ne može ti to pravo niko oduzeti. Ali nema ni potrebe, ni svrhe da neko iz dijaspore bude na dnevnopolitičkim lokalnim temama.

A još kada je ta diskusija svisoka, dijeljenje lekcija, tek onda ne bi trebalo.

Naravno, nekima razog učestvovanja u diskusiji može biti upravo to, pametovanje, dijeljenje lekcija, obraćanje svisine, naslađivanje itd.
U načelu se slažem sa Hakizovim mišljenjem o ovoj problematici.
Mnogo puta sam ovdje napisao da apstinente od glasanja, bez obzira da da li su u domovini ili u dijaspori, smatram, na neki način, "zločincima", največim krivcima za ovo pakleno stanje u našoj državi. I to mnogo večim nego što smatram sve stranke tipa SDA...
Hem su nas ti apstinenti napustili i otišli u neki svoj bolji život,( haj neka su, ne zavidim im), ali neče iz tog svog blagostanja ni da nam svojim glasom i minimalnim trudom, pomognu da ovdje i mi koji smo ostali napravimo bar koliko toliko podnošljive uslove za život, hem se iz tog svog blagostanja naslađuju našim mukama i putem društvenih mreža pridikuju, elaboriraju, naprđuju...
Krivi su... bez obzira ga li iz tih neki svojih Amerika, Australija, Kanada, Dojčlanda, Austrija, Holandija... napadaju ili brane ove naše esdaove
muha_sa

#35250 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by muha_sa »

kmirsad wrote:U načelu se slažem sa Hakizovim mišljenjem o ovoj problematici.
Mnogo puta sam ovdje napisao da apstinente od glasanja, bez obzira da da li su u domovini ili u dijaspori, smatram, na neki način, "zločincima", največim krivcima za ovo pakleno stanje u našoj državi. I to mnogo večim nego što smatram sve stranke tipa SDA...
Hem su nas ti apstinenti napustili i otišli u neki svoj bolji život,( haj neka su, ne zavidim im), ali neče iz tog svog blagostanja ni da nam svojim glasom i minimalnim trudom, pomognu da ovdje i mi koji smo ostali napravimo bar koliko toliko podnošljive uslove za život, hem se iz tog svog blagostanja naslađuju našim mukama i putem društvenih mreža pridikuju, elaboriraju, naprđuju...
Krivi su... bez obzira ga li iz tih neki svojih Amerika, Australija, Kanada, Dojčlanda, Austrija, Holandija... napadaju ili brane ove naše esdaove
:thumbup:

oni-apstinenti, kojima je teško registrovat se a kamli izac i glasat--su najglasniji kriticari koji još podjebavaju onom poznatom "birali ste eto vam" :-)
Locked