:thumbup:AlI eto problema... Ta Skupština nema većinu koja bi mogla da smijeni neetičkog dužnosnika ili vladinog uposlenika... bez njegove saglasnosti.DrugaGimnazija wrote:Mislim da bi NS trebala insistirati na principima eticke vlasti koje je Bojan Bajic objavio. Dakle, nezavisni eticki "oficir" koji odgovara direktno skupstini, te prijavljuje neeticko ponasanje, tako da skupstina moze razrijesiti neeticke ministre i ostale vladine (politicke) uposlenike.
Na ovaj nacin mozemo lakse vjerovati tipovima kao sto je Konakovic. Ako su eticni kao sto neki vjeruju, imacemo ogroman pomak naprijed u KS, a ako nisu, nece moci ostati na poziciji.
@Pedja Kojovic ^^^
Pat pozicija, Najgora pozicija.
Dejtonski sporazum.
Rat se mora završiti... ovako, moj rođo Emir bi reko, jebi me dok te nisam jebo.Samo skoči na kamaru.
Situacija u kojoj svako, kad već skoči na kamaru, ima pravo da jebe i da bude jeban,
Nepotrebni nihilizam.
NS-u bi najbolje bilo ostati polu opozicija, ne protiviti se građanskim kombinacijama, ali ne učestvovati,
Ako nemaju 100 % garancije i odgovarajuči kolateral.
Eno i u TK vidim... ponavlja se isti sporazum kao i zimus... Ćamđić / Bijedić+ Begić.
Doduše tu će biti hajra, siguran sam. valja svu tu silnu kinesku lovu... milijarde... od Bloka 7... razbucati i rastaliti...dogovorit će se svi i to lako talđije ko napete puške, čekaju tendere i tenderske komisije, rukovodstva i UO u TE Tuzla.