http://www.pravda.rs/2018/03/26/rosu-uh ... ezbednost/
Dešavanja u Srbiji
- Young Erotica
#35226 Re: Dešavanja u Srbiji
Kako ih rade Taci i Vucko,ovi novinari su posebni debili par sati pre samog dogadjaja omane im se tekst
- ljevoruki
#35227 Re: Dešavanja u Srbiji
Ono naziva nekoga teroristom
Ni pameti ni obraza.
Ni pameti ni obraza.
- bh.tornjak
#35228 Re: Dešavanja u Srbiji
Ja cijelo vrijeme pisem o koordinisanoj akciji i reakciji....Young Erotica wrote:Kako ih rade Taci i Vucko,ovi novinari su posebni debili par sati pre samog dogadjaja omane im se tekst![]()
![]()
![]()
![]()
-
kiligonzales
#35229 Re: Dešavanja u Srbiji
Sviju mi PLJAČ...
Pičkousti pljače i kmeči "albanski banditi" su nam j...li keve
Pičkousti pljače i kmeči "albanski banditi" su nam j...li keve
- SpecialOffer
#35230 Re: Dešavanja u Srbiji
Ako mislite na vrijeme objave posta samo da znate da se ono moze moze mijenjati kako god zelite.bh.tornjak wrote:Ja cijelo vrijeme pisem o koordinisanoj akciji i reakciji....Young Erotica wrote:Kako ih rade Taci i Vucko,ovi novinari su posebni debili par sati pre samog dogadjaja omane im se tekst![]()
![]()
![]()
![]()
-
kiligonzales
#35231 Re: Dešavanja u Srbiji
Kina i Rusija da su jaci faktor od NATO saveza u svijetu, vrata Rusije bi bila i dalje u Ceskoj, a nebi se lomila koplja oko Ukrajine ili Rusije. Isto tako je i sa Kinezima. Ne mogu rijesiti neka stara pitanja koja se ticu same Kine, kako mislis da bi mogla rijesiti jednu krizu Srbije u Evropi?Kikibombona wrote:
Kosovo nikad ne moze funkcionisati kao normalna drzava sve dok ne dobije priznanje Srbije. A Srbija nikada nece priznati Kosovo ako ne dobije nesto zauzvrat. Na takav poraz nijedan srpski politicar ne moze pristati.
Najgore je kada covjeka opije trenutak moci i misli da mu niko nista ne moze. Propala su sva moguca carstva i sve velike imperije. Da je neko rekao da ce propasti rimsko ili otomansko carstvo kada su bili na vrhuncu moci svi bi se smijali.
Sutra moze Kina preuzeti primat na globalnoj sceni i podrzati Srbiju da vrati punu kontrolu nad Kosovom. Moze li neko garantovati da je to nemoguc scenarij!? Naravno da ne. Ovdje je veoma opasno ostaviti nerasciscene racune. Vidis da vrtimo historiju 2 000 godina unazad. Misljenja sam da bi za kosovske Albance bilo dobro da postignu historijski dogovor sa Srbijom. Odreknu se dijela sjevera Kosova i veci ostatak spoje sa Albanijom. I tako da se zavrsi prica za sva vremena.
To sutra je daleko, mi zivimo danas, u danasnjem odnosu snaga, malo Kosovo i malo veca BiH uzivaju americku zastitu, kao i CG i sutra ce biti djelom saveza kojim rukovodi Amerika i na njihov suverenitet se nece smjeti udarati kao prije.
Srpsko rukovodstvo ima posrnulu Srbiju, koja sebi ne moze priustiti novi luksuz ratovanja, a odnos snaga iz 90-tih se promjenio i samo Kosovo nije zemlja bez glave i repa, tako da bi suludo bilo slati vlastitu djecu da se bore za izgubljenu stvar.
Kosovari se ne trebaju odreci svojih djelova radi Srbije, vec je vrijeme da Srbi prihvate da je Kosovo vec 10 godina nezavisno i da ce sa svakom godinom biti samo jos jace.
I na kraju kada bi Srbima uspjelo takvo sto na Kosovu, gdje ih ima sramotno malo, otvorili bi jednaka vrata promjena granica na Balkanu i takvo sto bi insistirali i u BiH.
Zato i jeste bitno ne pristati na ucijene Beograda. Pitanje kosovskih granica je jasno, Srbija ce prije ili kasnije morati priznati Kosovo i stvarati bolje uslove za Srbe na Kosovu, umjesto provocira tenzije i stavlja ih u nezgodan polozaj. Najlakse je srpskim predstavnicima iz BG tudjim kurcem gloginje glogat.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#35232 Re: Dešavanja u Srbiji
AV je gad od covjeka.
Vrijedja Albance i Kosovo do besmisla a htio bi da pregovara sa njima o necemu.
Pickoustom zaista treba razbiti njusku i
mu kevu.
Vrijedja Albance i Kosovo do besmisla a htio bi da pregovara sa njima o necemu.
Pickoustom zaista treba razbiti njusku i
- edo_79
#35233 Re: Dešavanja u Srbiji
Unapred dogovoren i izorganizovan incident ... s jedne strane pripadnici žandarmerije u civilu, sa smrknutim licima i facom tipa, ajd dodji, napadni ako smiješ, a s druge strane neka''lafo'' murija .... došli ljudi s dugim cijevima, a ako malo bolje pogledate, vidjećete da nema dva pripadnika policije sa istom vrstom naoružanja (govorim o dugim cijevima) ..... sabrali se ono ko šta ima i hajmo belaj napravitFudo387 wrote:Primjecujem da je kosovska murija krajnje tolerantna,Pitar sa Kariba wrote:chkePi.....
Da je u pitanju bio recimo americki SWAT, onaj u plavoj jakni bi momentalno dobio metak, ustvari, dobio bi tri.
Dva u prsa, jedan u glavu.
Vidi se iz aviona da su na ulazu pripadnici specijalnih snaga srpske zandarmerije sa jasnim instrukcijama da izazovu
belaj, i da se nakon prvog topovskog udara udalje sa lica mjesta.
A da nije ovih dana trebao biti podnesen izvjestaj o ubistvu onog nesretnika, tog nekog srpskog politicara na Kosovu?
-
hizo ramidovic
#35234 Re: Dešavanja u Srbiji
nemojte zaboraviti da je srbija regionalni lider, garant mira i stabilnosti ovog dela balkana kao i garant DMS...bez obzira sto im predstavnici vlade ni u 'srce svoje drzave' ne mogu otici kad zele...
-
lajkujMe
#35235 Re: Dešavanja u Srbiji
Ja providne sheme....
Znaci Vucicu makar pokusaj nesto novo nego jok mentor Milosevic. Ovo sto se desava na Kosovu u zadnjih mjesec i po je klasicna obavjestajna shema prvo ubiju nekog vaznog srbina i pokazu prstom na Kosovare, pa onda sad maltene ponovljena 89god s "mirnim" protestom i mitingom na kojem naravno neki ilegalac politicar iz Srbije biva uhapsen, pretucen i deportiran i to krivi Kosovari (a oni stite svoj zakon i ugovor) a nije pretucen niti uhapsen nego deportiran.
Ko ne vidi ovu klasicnu semu onda je budala. Ocigledno srbi ne vide drugi nacin nego sa dignu opet belaj jer mirnim putem Kosovo nece vratiti Srbiji.
A da se razumijemo jedno Kosovo jeste Srbija i ucinjena je nepravda prema Srbiji nisam srbin nemojte me pogresno razumiti ali Kosovo je vazda bio dio Srbije i mnogo historije srpske tu ima. To sto se ne volimo ne znaci da moramo lagati. E sad sto ocigledno Albanci nemaju pametnijeg posla nego voditi ljubav e to je druga prica.
Uglavnom strah me da Srbija to jest Vucic moraju agresivno uci u ovo jer ako izgube Kosovo (ma da vec jesu) onda je to politicko ubistvo i svaka naredna vlada ce se morati nosati s tim.
E sad puno prostora za manevrisanje nema, mogu jedino u rat s njima ali to je samoubistvo (bez potpune podrske Rusije). NATO ce ih sravniti s zemljom nemaju Srbi vojne sposobnosti da se bore protiv Albanaca i Natoa zajedno.
Znaci Vucicu makar pokusaj nesto novo nego jok mentor Milosevic. Ovo sto se desava na Kosovu u zadnjih mjesec i po je klasicna obavjestajna shema prvo ubiju nekog vaznog srbina i pokazu prstom na Kosovare, pa onda sad maltene ponovljena 89god s "mirnim" protestom i mitingom na kojem naravno neki ilegalac politicar iz Srbije biva uhapsen, pretucen i deportiran i to krivi Kosovari (a oni stite svoj zakon i ugovor) a nije pretucen niti uhapsen nego deportiran.
Ko ne vidi ovu klasicnu semu onda je budala. Ocigledno srbi ne vide drugi nacin nego sa dignu opet belaj jer mirnim putem Kosovo nece vratiti Srbiji.
A da se razumijemo jedno Kosovo jeste Srbija i ucinjena je nepravda prema Srbiji nisam srbin nemojte me pogresno razumiti ali Kosovo je vazda bio dio Srbije i mnogo historije srpske tu ima. To sto se ne volimo ne znaci da moramo lagati. E sad sto ocigledno Albanci nemaju pametnijeg posla nego voditi ljubav e to je druga prica.
Uglavnom strah me da Srbija to jest Vucic moraju agresivno uci u ovo jer ako izgube Kosovo (ma da vec jesu) onda je to politicko ubistvo i svaka naredna vlada ce se morati nosati s tim.
E sad puno prostora za manevrisanje nema, mogu jedino u rat s njima ali to je samoubistvo (bez potpune podrske Rusije). NATO ce ih sravniti s zemljom nemaju Srbi vojne sposobnosti da se bore protiv Albanaca i Natoa zajedno.
-
The BEN10
#35236 Re: Dešavanja u Srbiji
Fudo387 wrote:
Primjecujem da je kosovska murija krajnje tolerantna,
Da je u pitanju bio recimo americki SWAT, onaj u plavoj jakni bi momentalno dobio metak, ustvari, dobio bi tri.
Dva u prsa, jedan u glavu.
Vidi se iz aviona da su na ulazu pripadnici specijalnih snaga srpske zandarmerije sa jasnim instrukcijama da izazovu
belaj, i da se nakon prvog topovskog udara udalje sa lica mjesta.
A da nije ovih dana trebao biti podnesen izvjestaj o ubistvu onog nesretnika, tog nekog srpskog politicara na Kosovu?
-
llull
#35237 Re: Dešavanja u Srbiji
Ti si retard, ko prijeti... Tacno neki ljudi jednostavno nisu normalni... Ko prijetio u kuci mu bilo tako kako drugima zeli ... cccLBVIEW wrote:Sta ti to prijetis?llull wrote:Kako li cemo reagovati kad tako Lukacovi maskirani balvani upadnu npr u mjesnu zajednicu u Konjevic Polju, ili Srebrenici opet krenu da privode, ili Janji ... hoce li tada i nesretni bosnjaci tamo biti chkepi ... Samo se ludak moze suprostavljati goloruk naoruzanim ljudima ... sta je trebalo da ih izgaze ... ili cak izbuse ...?Nije ti ovo 92-a tnikce.
A karaju vas po zaslugama.
Ma jasta je nego dogovoreno, samo glupan ne vidi to ... A ovi srbi se popalili kako je onaj heroj sto je udario zandara u Mitrovici. Pa ja ne bih udario saobracajca, jer znam sta bi me cekalo a kamo li onog oklopljenog ...bh.tornjak wrote:Ja cijelo vrijeme pisem o koordinisanoj akciji i reakciji....Young Erotica wrote:Kako ih rade Taci i Vucko,ovi novinari su posebni debili par sati pre samog dogadjaja omane im se tekst![]()
![]()
![]()
![]()
- agim.
#35238 Re: Dešavanja u Srbiji
Kako je Kosovo bilo srpsko ?lajkujMe wrote:Ja providne sheme....
A da se razumijemo jedno Kosovo jeste Srbija i ucinjena je nepravda prema Srbiji nisam srbin nemojte me pogresno razumiti ali Kosovo je vazda bio dio Srbije i mnogo historije srpske tu ima. To sto se ne volimo ne znaci da moramo lagati. E sad sto ocigledno Albanci nemaju pametnijeg posla nego voditi ljubav e to je druga prica..
imas li koji dokaza , mislim neutralne ne one mitomanske poput SANU-a ?
-Prije nego sto ces odgavarati na moje pitanje ,sto i ne moras , od dakle su protjerani 5-6-7 miliona Albanaca za Tursku jer danas ih toliko ima a sigurno i vise ?
-
radostan dan
#35239 Re: Dešavanja u Srbiji
mi se razmimoilazimo samo po pitanju vučića, ostalo smo manje -više saglasni...vivaldi wrote:moje razmisljanje je nesto drugacije.radostan dan wrote:ja mislim da oni nisu pogriješili...mislim, nisu ni malo naivni, znaju oni sta rade, i zasto rade. ako treba da pale sviječe, pale svijeće...ako treba da masovno padaju u nesvjest, padaju...masovno trovanje hranom, nije problem...te tako i ovo. ima razlog zasto je samo djurić pokupljen, i ima razlog čemu prekomjerna upotreba sile pred kamerama.kao sto ima i razlog zasto je djuric poslat na kosovo, i pored znanja/saznanja/ podataka mogucih posljedica, implikacija...mi samo mozemo blejati u prazno...tek u narednih par dana ce biti malo bistrije...ako most u mitrovici bude ponovo blokiran ili ne, i ako padne vlada, ili ne.u svakom slucaju, zajebane scene su se desile, i zajebane riječi su pale. da li to odgovara samo ovoj dvojici lokalaca, ili je čvor počeo da se otpetljava na visem nivou...vidjeće se.
npr -
da...nezavisnost kosova je gotova stvar, ali status sjevera nije i sve se ovo desava zbg toga.
kosovo nije dobilo nezavinost juce vec prije 10 godina, a od tada uglavnom stoji u zivom blatu. zivo blato podrazumijeva stagnaciju, a stagnacija dize socijalne tenzije sto nije u interesu nijednoj vlasti.
tu i tamo...priština se obavezala na formiranje ZSO i specijalnog suda za ratne zločine koje je je počinilo UČK i rukovodstvo. otpori prvom a posebno drugom su strašni, i tači se optužuje za izdaju...tako da, diskutabilno je koliko su i oni zainteresovani da se stvari normalizuju.albancima je stalo do rjesenja, a rjesenja nema sve dok rusi potezu veto, a srpskoruske sheme po bijelom svijetu su drasticno reducirale nova priznanja.
da...do rjesenja je stalo i srbima jer ih kosovo ceka na putu za eu. vjerovatno ne u formi zvanicnog vec precutnog priznanja.
ovdje ne mogu da se odredim...nekad mi se čini da imaju interes da završe stvar i potvrde svoju -bezgrešnost- po pitanju međunarodnog prava, a nekad mi se pak čini da namjerno neće ništa da završe, da bi mogli da se igraju i dalje. ne samo po pitanju kosova, nego uopšte.do rjesenja je stalo i amerima jer vec krate i dole troskove, a bez rjesenja je onda i njihov ostanak bez roka trajanja, a i u interesu da konacno zavrse bar neko od bezbroj otvorenih pitanja sirom svijeta u koja su direktno involvirani.
nisam primjetio...u posljednjih mjesec dana, sa dinamiziranjem pregovora desilo se nekoliko vaznih stvari i sve su bile iz pravca beograda/moskve.
a sad dolazi dio o vučiću, gdje se nikad nismo slagali, i to ostaje kao konstanta, i dalje...ne samo po pitanju politike, već i po pitanju ekonomije, al pošto nisam iz te struke, moram se povući iz rasprave, osim što izražavam sumnju u efekte iste.
kada je vucic najavio da ce se o eventualnom dogovoru odrzati referendum on je time pojacao pritisak i na sebe i na amere/albance, jer cim je to otislo u eter duh se vise ne moze vratiti u bocu, i svim je jasno da na referendumskom pitanju ne moze ponuditi goli kurac vec nesto konkretno.
nedugo zatim, odigro je i drugi krupan potez kada je smisljeno i planski zakmeco kako mu nista nisu ponudili cime je sebe stavio pod ogorman pritisak domace javnosti, a samim tim i drugu stranu.
ono sto vucicu trenutno ide u prilog je sto mu pitanje kosova trentuno nije ogorman teret jer ce ga ostaviti zadnje pred ulazak u eu pa ima fore bar jos 5-6 godina do tada, tako da sad ako misli da tak treba, mangupski ili melodramaticno moze komotno napusti pregovore i nastaviti po starom za iste pare.
druga stvar koja mu ide u prilog je sto ekonomija ide u dobrom pravcu a to je najvaznija stvar i za mir u kuci, a zbog toga i dominira na izborima.
- Thorgerson
#35240 Re: Dešavanja u Srbiji
Kosovo je međunarodno priznata drzava. Kraj price. O cemu pricas? To sto smo mi podanici i nemamo svoje ja, ne mora znaciti da su i oni takvi. Jel dogovoreno da se ovako odigra, vjerovatno...ali iz drugog razloga.lajkujMe wrote:Ja providne sheme....
Vucic dize frku da bi sutra mogao izaci pred narod i reci, ej ljudi ajmo mi njih priznati da ih ne morali bezveze napasti i poklati, a nije nam bas do ratovanja, ono mrsko nam je, a taman nam ekonomija pocela napredovati ...jebo taj komadic zemlje, ajmo se okrenuti EU i onda ce zagrlit merkelovcu i svi sretni.
Jer pokusao je sve, bio je balio po briselu, pa po americi...i svi su mu rekli ono sto nije htio da cuje.
-
lajkujMe
#35242 Re: Dešavanja u Srbiji
Kosovo do je 1974 bio obicni dio Srbije, nikad odvajan ni u otomansko doba. Sem sto se tamo nalazi vecina srpskih svetih bogomolja imamo historijske cinjenica da jesu.agim. wrote:Kako je Kosovo bilo srpsko ?lajkujMe wrote:Ja providne sheme....
A da se razumijemo jedno Kosovo jeste Srbija i ucinjena je nepravda prema Srbiji nisam srbin nemojte me pogresno razumiti ali Kosovo je vazda bio dio Srbije i mnogo historije srpske tu ima. To sto se ne volimo ne znaci da moramo lagati. E sad sto ocigledno Albanci nemaju pametnijeg posla nego voditi ljubav e to je druga prica..
imas li koji dokaza , mislim neutralne ne one mitomanske poput SANU-a ?
-Prije nego sto ces odgavarati na moje pitanje ,sto i ne moras , od dakle su protjerani 5-6-7 miliona Albanaca za Tursku jer danas ih toliko ima a sigurno i vise ?
Po tvojoj logici onda i RS ima pravo na svoju drzavu jer su etnicki homogeni s sirokom autonomijom. Ne ide jel tako? Ja znam samo jedno za razliku od Srbije bosna ne bi dala tek tako RS bilo kome. Imamo 100.000 kostiju koji to dokazuju.
-
155_mm
#35243 Re: Dešavanja u Srbiji
bez obzira sta je pozadina ovog dogadjanja na kosovu mislim da bi fadil trebao da pozuri sa izgradnjom one tvornice baruta.
- animals
#35244 Re: Dešavanja u Srbiji
Cista provokacija Srbije..
cuj napad na goloruk narod..
poslati kriminalci da izazovu po ko zna koji put sranje..
nigdje naroda..
nigdje naroda..
-
Haman2
#35245 Re: Dešavanja u Srbiji

Kosovo nije bilo sastavni dio Srbije u Otomanskom carsvu. Kosovo je pripojeno Srbiji poslije balkanskih ratova, kad su stvorene drzave: Albanija, Bugarska, Grcka, Srbija. Naime, povlacenjem Osmanlija sa Balkana ostao je prazan prostor bez vlasti pa je medjunarodna zajednica formirala nove drzave i tako je Kosovo dodijeljeno Srbiji.Pogledaj mapu Srbije do balkanskih ratova.
-
kiligonzales
#35246 Re: Dešavanja u Srbiji
Jeste 100posto je Kosovo oduvijek dio Srbije, to je historija po mjerama šajkača i opanaka. To je tako kad se zanemari dio historije da su i Albanci nekada bili pravoslavcima i pripadnicima Bizanta.lajkujMe wrote:Ja providne sheme....
Prvo su Albanci Kosova hranjeni da ratuju sa Osmanlijama, pa kad je revolucija ugasnula, Srbi su u Balkanskim ratovima to Kosovo pregazili i stavili pod kontrolu Srbije, od tada pa do danas na Kosovu gdje je Albanaca daleko više nego Srba Srbi bi trebali biti glavni, malo morgen.
- BlueBlood
#35247 Re: Dešavanja u Srbiji
"tu su, tu su!"bh.tornjak wrote:Ja cijelo vrijeme pisem o koordinisanoj akciji i reakciji....Young Erotica wrote:Kako ih rade Taci i Vucko,ovi novinari su posebni debili par sati pre samog dogadjaja omane im se tekst![]()
![]()
![]()
![]()
https://twitter.com/cheetah75/status/978296310066446336
Vucic reziser za 10
-
decembar2017
#35248 Re: Dešavanja u Srbiji
Sto ce ovo uopste na temi o smrdiji, nema smrdija tu vise nista da radi, i ovaj snimak je to dobro pokazao. Ko zeli da bude na teritoriji nezavisne i suverene drzave Kosovo treba da trazi dozvolu drzavnih organa Kosova, ko nema dozvolu dobije batinePitar sa Kariba wrote:chkePi.....
" Niko bre ne sme da vas bije "
- Maraschino
#35249 Re: Dešavanja u Srbiji
Danas idu u probojanimals wrote:Cista provokacija Srbije..
nigdje naroda..

-
Haman2
#35250 Re: Dešavanja u Srbiji
Srbi su strasni vojnici. Oni gaze sve i to sami. Tako bar pise u srpskoj istoriju za koju jedan engleski povjesnicar jevrejskog porijekla rece- citat po sjecanju. " Kad udjete u galeriju u njoj mozete vidjeti puno slika, malo orginala a najvse falsifikata. Tako vam je i sa srspkom istorijiom". Dakle, srpska istorija je najobicnija sarena laza za malu djecu ali i odrasle koji zele slusati lijepe pricice u supjesima njihovih boraca na frontovima.