Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
seln

#35201 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Banksy wrote:
seln wrote:
Vec sam ponudio: Dino je SDA, samo pod drugom firmom.
Zabice vam ga do testisa prvom prilikom.
Pa nek zabije, ali nek probaju. Ovo je prilika koja se ne propušta. Ako i zabije, pokazaće se da su bili naivni i ništa više.

Za razliku od nenaivne propalice koja je sve vrijeme, svih 8 godina, igrala za SDA i sabotirala taj posao.
Pa bujrum, ko vam brani?
Eto cu ja doci iz Aústrije da vas sprijecim.
Jos ces me zamrziti kao Zeljka, pa ce ispasti da sam 40 godina podrzavao SDA.
seln

#35202 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

ultima_palabra wrote:
seln wrote:Vec sam ponudio: Dino je SDA, samo pod drugom firmom.
Pa šta ga sprečava da to sad uradi? 10+6+1, još jednog preletača je lako naći, i hop eto vlade.

Ili ipak nešto fali tvojoj premisi?
Ko je sprecavao SDA da napravi vladu bez SDP 2010?
seln

#35203 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Banksy wrote:
seln wrote:
Banksy wrote: Meni? Pa ko je pljeskao tom igrokazu, ti ili ja? Tad nije smetalo.
Ok, ja pljeskao, meni je bila skola.
Da si i ti pljeskala, mozda bi sad znala sta je balija.

Sa SDA ne bih vise pravio ni krizni stab za odbranu zemlje u slucaju agresije.
Nego bi ih ostavio na vlasti dok (mi) ne lipšemo...?
Ma da... zli dijasporci, jebali sebi BMW-a.
Puno srece sa Kiflom.
Toliko od mene.
seln

#35204 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

madner wrote:Kiflin cunning plan. Otici iz SDA kako bi sa SDA napravio vladu. :D
To bi u Bosni fakat bila premijera.
Banksy

#35205 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

seln wrote:
Banksy wrote:
seln wrote: Da si i ti pljeskala, mozda bi sad znala sta je balija.

Sa SDA ne bih vise pravio ni krizni stab za odbranu zemlje u slucaju agresije.
Nego bi ih ostavio na vlasti dok (mi) ne lipšemo...?
Ma da... zli dijasporci, jebali sebi BMW-a.
Puno srece sa Kiflom.
Toliko od mene.
Realno, ovako stoje stvari... mi lipšemo, ti ne, ti aplaudiraš desnom krilu SDA koje sabotira skidanje SDA, uz to si protiv bivšeg SDA jer bi on mogao skinuti SDA, pa je onda bolje da nam na vlasti ostane sigurna i netaknuta SDA... jesam li dobro razumjela?
edit: jbt bmw, kome je to fantazija..
Capsicum

#35206 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

Ono kad praviš vladu sa odmetnutim krilom SDA, guraš bivšeg SDA premijera ponovo u fotelju, a stranku koja je izjavila da će podržati i takvu vladu, ali neće sama učestvovati u njoj jer ne želi ništa s tom bitangom optužuješ da radi za SDA. Halo, imate podršku za vladu, neće ljudi da dijele odgovornost zbog učešća sa raznim SDA elementima. Dakle imate odriješene ruke da formirate vlast. Šta hoćete više? Fakat ne kontam. Isto ono kad se kurčiš Hamo pusti me da im jebem majku, a ti se grčevito držiš Hame i moliš Boga da te ne pusti.

Preuzmite odgovornost i pustite se infantilnih optuživanja drugih i paranoisanja.
drug_profi

#35207 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

seln wrote: Ono prvo ti je bolje pristajalo.
I zajebi zvjezdice.
Nisi vrijedan bana.
Moralna nula.
drug_profi

#35208 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Banksy wrote:
Realno, ovako stoje stvari... mi lipšemo, ti ne, ti aplaudiraš desnom krilu SDA koje sabotira skidanje SDA, uz to si protiv bivšeg SDA jer bi on mogao skinuti SDA, pa je onda bolje da nam na vlasti ostane sigurna i netaknuta SDA... jesam li dobro razumjela?
edit: jbt bmw, kome je to fantazija..
banksy ubjedjujes se sa trolom koji i ne izlazi na izbore, ali uredno ima misljenje i svemu
Banksy

#35209 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Ukratko, Konaković je bandit, cijela ekipa mu je banditska, ali, nažalost, i jedina šansa koju trenutno imamo. Šanse poput ove pojavljuju se, eventualno, svake četiri godine. Četiri godine su jako duge, a mi smo u slobodnom padu. Nemamo vremena, ako već i nije prekasno. Ja bih pokušala.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#35210 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

sabina1 wrote:
seln wrote:
JoseMujica wrote:DF je tu 100% u pravu

ako je NiP, zapravo Kifla, toliko iskreni reformator, onda ima i da punudi nekog drugoga za mandatara osim sebe samoga :D

ali poznajuči Kiflu, taj film nečemo gledati jer Kifla ne bi bio Kifla :lol: :lol: :lol:
I ja se ibretim kako NS licitiraju premijera za sebe, a tek treca partija po broju glasova.
Ne želim da kažem da ne žele premijera (NS) ali oni jednostavno nemaju kadar za premijera. Jedine tri osobe koje bi mogle biti premijeri (Peđa , Sabina i Marjanović) to ne žele.

Zahtjev DF-a je vrlo racionalan i jasan - u odnosu Kifle i ljevice ako već ljevica "mora"(a ne mora) sa kvaziodmetnutim krilom SDA , Kifla je dvostruko slabiji (ili će Kifla sebe proglasiti i ljevičarom ?) , premijera treba dati ljevica a stranka u Sarajevu sa najviše skupljenih glasova u okviru ljevice je - Naša stranka , jednostavno je.

To što su ovim izuzetno proSDA potezom od strane DF-a poremećeni neki drugi dogovori je drugi par rukavica.
Pozdrav.

za Kiflu su stvari veoma jasne...ako jeste to što se prodaje da jeste (neko ko želi da mijenja stvari) onda će mu ti programski ciljevi koalicije biti ispred ličnih ambicija

samo ja u to ne vjerujem...bio je vazda šuplje i slatkorječivo vnago...sa ili bez SDA

ps

a npr. ako NS nema kadrova za premijera ima SDP...pun profa i akademika
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#35211 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

Maystor wrote:
dr.gog wrote:Želio bi samo malo povjerenja i strpljenja raja...
Očekivao sam da ćeš im to reći svojim uobičajenim vokabularom.
:kiss:
Roccohljup

#35212 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

ma ja pitam jer kako cuh na radiju neki dan da su DF i SDP ponudili NS da oni daju mandatara z apremijera a ovi navodno odmah odbili bez nekog konkretnog objašnjenja. Mislim da bi mandatar iz bilo koje od te tri stranke bio bolji od kifle. Nadam se samo da razlog odbijanja NS ne lezi u bježanju od odgovornosti koja ide sa tom pozicijom (mada iskreno ne vjerujem u to).
kmirsad

#35213 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

dr.gog wrote:
Maystor wrote:
dr.gog wrote:Želio bi samo malo povjerenja i strpljenja raja...
Očekivao sam da ćeš im to reći svojim uobičajenim vokabularom.
:kiss:
:lol: :lol: :lol:
kmirsad

#35214 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Zna li neko da li g Elmedin Konaković prati ovaj forum, ako prati, hajmo ga pozvat svi u glas... da pristupi i odgovori svima...
DIIINOOOOO... jesi li se stvarno preobrazio, jesi li spreman potuči se sa SDA...hoćeš li se vratiti SDA-u...
Dođi Dino, bosanski sine, razriješi nam dileme... koje si pleme... :-D
DIIIIINOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
olimp84

#35215 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by olimp84 »

Banksy wrote:
seln wrote:
Vec sam ponudio: Dino je SDA, samo pod drugom firmom.
Pa nek zabije, ali nek probaju. Ovo je prilika koja se ne propušta. Ako i zabije, pokazaće se da su bili naivni i ništa više.

Za razliku od nenaivne propalice koja je sve vrijeme, svih 8 godina, igrala za SDA i sabotirala taj posao.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

:thumbup:

:thumbup:
GandalfSivi

#35216 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GandalfSivi »

kmirsad wrote:Zna li neko da li g Elmedin Konaković prati ovaj forum, ako prati, hajmo ga pozvat svi u glas... da pristupi i odgovori svima...
DIIINOOOOO... jesi li se stvarno preobrazio, jesi li spreman potuči se sa SDA...hoćeš li se vratiti SDA-u...
Jesi lud frajer, znas da politicari samo Banksy odgovaraju :D
zippoo87

#35217 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

banksy

de ti prozovi Kiflu,mozda odgovori :lol:
kmirsad

#35218 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

GandalfSivi wrote:
kmirsad wrote:Zna li neko da li g Elmedin Konaković prati ovaj forum, ako prati, hajmo ga pozvat svi u glas... da pristupi i odgovori svima...
Jesi lud frajer, znas da politicari samo Banksy odgovaraju :D
Bensy... hajmo ga zvat uglas...ti mi tercaj...
Hakiz

#35219 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Banksy wrote:Ukratko, Konaković je bandit, cijela ekipa mu je banditska, ali, nažalost, i jedina šansa koju trenutno imamo. Šanse poput ove pojavljuju se, eventualno, svake četiri godine. Četiri godine su jako duge, a mi smo u slobodnom padu. Nemamo vremena, ako već i nije prekasno. Ja bih pokušala.
Hoćeš reći, ne može biti gore nego što je sada...

...pa ako i ne bude bolje :D
statixx

#35220 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Bar je sigurno da ce SDA u slucaju koalicije pronaci nekog profu eksperta, a Efendica ostaviti po strani.... :-D
Lakat Jebić

#35221 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Lakat Jebić »

Hakiz wrote:
Banksy wrote:Ukratko, Konaković je bandit, cijela ekipa mu je banditska, ali, nažalost, i jedina šansa koju trenutno imamo. Šanse poput ove pojavljuju se, eventualno, svake četiri godine. Četiri godine su jako duge, a mi smo u slobodnom padu. Nemamo vremena, ako već i nije prekasno. Ja bih pokušala.
Hoćeš reći, ne može biti gore nego što je sada...

...pa ako i ne bude bolje :D
nije. hoce rec sda je 100% provjereno grozna, dino je 99% grozan. razlika je ovih 1%, u nju stane mogucnost da se napravi nesto u kantonu.

jbg nije kvantna fizika
drug_profi

#35222 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

seln wrote: Eto cu ja doci iz Aústrije da vas sprijecim.
Necu da ti se skinem ipak.
Zivis u Austriji, ne glasas na izborima i nadjes za shodno da trolas po politickim temama.
Kakav fantastican smisao za trolanje!

Zapravo ja ne znam zasto je ovdje ikoga briga sta ti mislis i zasto se sa tobom raspravljaju. Tebi je jako stalo da nas ubjedis da se treba drzati nekih principa.
Iz Austrije.
Pri čemu mi više nemamo vremena za principe.
Ali boli tebe q. ti si principijelan.
U Austriji.
DrugaGimnazija

#35223 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DrugaGimnazija »

Mislim da bi NS trebala insistirati na principima eticke vlasti koje je Bojan Bajic objavio. Dakle, nezavisni eticki "oficir" koji odgovara direktno skupstini, te prijavljuje neeticko ponasanje, tako da skupstina moze razrijesiti neeticke ministre i ostale vladine (politicke) uposlenike.

Na ovaj nacin mozemo lakse vjerovati tipovima kao sto je Konakovic. Ako su eticni kao sto neki vjeruju, imacemo ogroman pomak naprijed u KS, a ako nisu, nece moci ostati na poziciji.

@Pedja Kojovic ^^^
kluz franjo

#35224 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Sa nekog sociološkog aspekta je vjerovatno interesantno i fascinantno posmatrati kako se "formira" neka forumska klima.
Posmatrajući to kao sociološki eksperiment, interesantno je kako se svaka izjava predstavnika DF-a, SDP-a, NiP-a, SDA itd, "do bola" analizira "preko leđa" Naše stranke.
Pri tome, NS je rekla "prvo pričamo o zadacima" i "ništa nije dogovoreno, dok sve nije dogovoreno" i kako primjećujem u zadnjih 7 dana, NS se i u djelovanju i u izjavama i dalje drži tog principa.
Ali ne. Neko iz DF/SDP/SDA/HDZ/... da neku izjavu... Odmah kreće seciranje NS...
Mene niti interesuje, niti sam ekspert iz sociologije.

Politička realnost kaže sljedeće:
- tzv. "građanska ljevica" nije uspjela u dovoljnoj mjeri mobilizirati broj birača.
- tzv. "reformisana i nereformisana konzervativna desnica" je uspjela na svim nivoima pokrenuti i mobilizirati svoje birače.

Na nivou KS, pored gore spomenutog znamo i sljedeće:
- Najveći broj glasova su dobili "nereformisani" Efendić i "reformisani" Konaković.
Po mom ličnom mišljenju, građani KS su izabrali "od zla oca i gore matere" i "s' koca i konopca".

Po nekom sebičnom i sado-mazo mišljenju, najbolje bi bilo ispoštovati volju većine i toj većini birača i dati tu koaliciju "Efendić-Konaković".

Sa druge strane, i pored svog (opravdanog) pesimizma, želim "religiozno" vjerovati, da ako postoji i najmanja vjerovatnoća za pozitivni pomak u riješavanju akutnih problema običnih ljudi, da toj vjerovatnoći treba dati šansu. Samo iz tog razloga, dajem i NS priliku da PROVJERI kakve su realne mogućnosti za promjene kursa.

Bilo kakve koalicije, kojima je jedini i isključivi cilj "smjena SDA" ili Kurte, a ne suštinska promjena sistema, neće imati moju podršku.

I da se razumijemo, i dalje mislim da je kod Dine Konakovića samo njegov ego veći od njegovog neznanja.
Svi koji svoje nade i nadanja polažu u ruke "čudotvorca" Dine, bojim se da čuda doživjeti neće.

Ali ni to neće umanjiti njegovu popularnost. Željko je najbolji primjer.
kmirsad

#35225 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kluz franjo wrote:Sa nekog sociološkog aspekta je vjerovatno interesantno i fascinantno posmatrati kako se "formira" neka forumska klima.
Posmatrajući to kao sociološki eksperiment, interesantno je kako se svaka izjava predstavnika DF-a, SDP-a, NiP-a, SDA itd, "do bola" analizira "preko leđa" Naše stranke.
Pri tome, NS je rekla "prvo pričamo o zadacima" i "ništa nije dogovoreno, dok sve nije dogovoreno" i kako primjećujem u zadnjih 7 dana, NS se i u djelovanju i u izjavama i dalje drži tog principa.
Ali ne. Neko iz DF/SDP/SDA/HDZ/... da neku izjavu... Odmah kreće seciranje NS...
Mene niti interesuje, niti sam ekspert iz sociologije.

Politička realnost kaže sljedeće:
- tzv. "građanska ljevica" nije uspjela u dovoljnoj mjeri mobilizirati broj birača.
- tzv. "reformisana i nereformisana konzervativna desnica" je uspjela na svim nivoima pokrenuti i mobilizirati svoje birače.

Na nivou KS, pored gore spomenutog znamo i sljedeće:
- Najveći broj glasova su dobili "nereformisani" Efendić i "reformisani" Konaković.
Po mom ličnom mišljenju, građani KS su izabrali "od zla oca i gore matere" i "s' koca i konopca".

Po nekom sebičnom i sado-mazo mišljenju, najbolje bi bilo ispoštovati volju većine i toj većini birača i dati tu koaliciju "Efendić-Konaković".

Sa druge strane, i pored svog (opravdanog) pesimizma, želim "religiozno" vjerovati, da ako postoji i najmanja vjerovatnoća za pozitivni pomak u riješavanju akutnih problema običnih ljudi, da toj vjerovatnoći treba dati šansu. Samo iz tog razloga, dajem i NS priliku da PROVJERI kakve su realne mogućnosti za promjene kursa.

Bilo kakve koalicije, kojima je jedini i isključivi cilj "smjena SDA" ili Kurte, a ne suštinska promjena sistema, neće imati moju podršku.

I da se razumijemo, i dalje mislim da je kod Dine Konakovića samo njegov ego veći od njegovog neznanja.
Svi koji svoje nade i nadanja polažu u ruke "čudotvorca" Dine, bojim se da čuda doživjeti neće.

Ali ni to neće umanjiti njegovu popularnost. Željko je najbolji primjer.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Locked