Zato meni krv popise daj kasni se, daj garaza ceka, ventilacija ceka, bla bla bla.mk ultra wrote:Mi nemamo pravilnik za podzemne garaže, sve je to u startu izbjegavanje, jer za jednu garazu srednje velicine do nekih 50tak mjesta sam sprinkelr kosta preko 100k... pa i kad urade smanjuju broj mlaznica o svom nahodenju, itd...made_in_sarajevo wrote:da 2h nisu mogli proći je laz. hajmo malo logike jebem ga. vatrogasci kad ulete pod sirenama i mrtvi se iz groba dižu. ako je smetalo koje auto vozač je u roku 5min bio dole,a još svakako jer i njegovoj guzici prpa. ondje nije baš toliki krkljanac da se ne može proći. vjerovatno je bilo haj malo vampo, haj malo tamo da se progura. parking ko.parking obratiti se hadziji Memiću što je dozvolio onoliku zgradu sa 100 parking mjesta. djevojka mi živi u ovim tibrama, parkirati iza 21h je bingo.
više je žalosno da se laže kako se 2h nije moglo proći, jer fino kažu u 4 i nešto primili poziv, za 30min pod kontrolom pozar bio. dakle to.nije 2h nikako. žalosno je jako što će sad pisati za parkirana auta,a niko nece prozvati izvođača radova, nadzor, opastinu zasto je dim iz garaže otišao u haustore, zašto na onolikoj garaži ne rade sprinkleri, gdje detekcija CO2, gdje detekcija dima, vatrodojava, ventilatori za usis, odsis, mlazni i sve ostalo što sad ogromna većina novih zgrada ima.
jebiga sda je to, bolje pisati o parkiranom autima.
Sprinkler ne radi na 80% objekata
Vatrodojave isto tako
CO detekcija sa kontrolom usis/odsis isto tako
A za sve navedene sisteme ukoliko ne rade, firma koja ispituje ili daje pozitivan zapisnik ili se salje u inspekciju negativan pa inspektor izlazi na teren.
Za sve su krivi pojedinci koji svjesno kazu da je nesto uredu a ono nije uredu. Zna se tacno ko ce otici tu na tehnocki prijem, ko ce ovjeriti dokumentaciju itd... jebeno nesto ne funkcionise ovom narodu dati ovlasti i vlast.
Samo dzabalesku i da se zakiti neko. Jebo sve ostalo.