Demokratska fronta Željko Komšić

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#35201 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

daddy-kool wrote:

NiP (6) + SDP (4) +NS (5) + NLB (2) = 17
SDA (10) + SBB (4) + DF (3) + BOSS (1) = 18
sumnjam da bi komšić htio sa radončićem u vlast. ipak mislim da mu nije oprostio ono hinjsko udaranje u kampanji i pomaganje čoviću.

vlast u kantonu sarajevo ostaje. bez sda.
ultima_palabra

#35202 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

malakh wrote:
nikad_vise wrote: Covjek je dobio glasove i toliko glasova cisto jer su se Bosnjaci digli da izbace Covica iz vlasti jer sam i sam jedan od tih.Sto se tice njega i njegovog zlatnog ljiljana,ima jos mnogo zlatnih ljiljana pa ne zive na racun tog ljiljana i ne prodaju taj ljiljan u politicki populatizam.Da je se kandidovao za Bosnjackog clana predsjednistva,ni jedne izbore nebi bio izabran i to je realnost.Nek se zahvali Covicu za sve sto je postigao u BiH politici,jer kapacitet za to nije bio sigurno.
jos od 2010. godine sam rekao da nikada necu glasati za komsica. bio ubjedjen u to. 2014. godine, kada su svi koje poznajem mahom glasovali za njegovu stranku, ja sam ostao vjeran jednoj drugoj partiji. no medjutim, partija se promijenila. patrijom zavladali vjeciti studenti i polupismeni poltroni koji su kompletne porodice preko partije udomili, a carsiju ubacili u pratiju i razocarenje u meni prijedje crvenu liniju ispod koje nema oprostaja.

i opet ponovim da nema komsicu moga glasa, dok dragan covic nije poceo da otvoreno radi na destrukciji drzave.

poenta moje price jeste da sam davno i ja pricao istu pricu kao i ti, dok nisam shvatio da postoje interesi koji su bitniji od licnih sujeta i nezadovoljstava.

postoje glasaci nacionalnih stranaka koji pune 3 godine i 364 dana pricaju protiv nacionalnih stranaka, a taj jedan kljucni dan, izadju na izbore i daju im svoj glas, jer toboze, zbog onih drugih koji se homogeniziraju.

realnost jeste da su hrvati homogenizirani, odnosno da sve stranke u bih koje u svom nazivu nose predznak "hrvatska/i" djeluju jedinstveno, također isto vazi i za stranke koje dolaze iz republike srpske, koje djeluju homogenizirano, sem jednog dijela sdsa i pdpa. postavlja se pitanje sta je sa bošnjačkom stranom i šta je sa tom probosanakom gradjanskom opcijom?

da li bosnjacka strana relevantno odgovara kroz koaliciju sda-sbb, ne bih rekao, ali ako se to dogodi i ako vlast budu cinile iskljucivo nacionalne stranke koje su homogenizirale ostale manje stranke koje su dobile glasove nekog naroda, onda se torovanje produbljuje, a ljevica ili gradjanska opcija ili bh blok, mogu zauvijek izgubiti bitku i simbol postojanja. to u prijevodu znaci, ako se usvoji izborni zakon, ljevica, a i komsic, su proslost.

na kraju, za mene mozda i kljucno pitanje. dok se naziru pravci djelovanja buduce vlasti, u kojoj od H komponente mozemo ocekivati ucjene i bojkot zbog izbornog zakona i federalizacije dezave, a od S komponente nastavak retorike omalovazavanja i izrugivanja drzavi, uz prisnije odnose na relaciji dodik-vucic, tko ce biti komponenta koja ce jacati drzavu i cuvati njen suverenitet i teritorijalni integritet? sda i sbb? stranci? bh blok? ili svi oni zajedno?
SDA. Aljo je znao sa SDS-om, Bake zna sa SNSD-om.

Mirno spavajte.
nemampojma0

#35203 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Kaze jedan komentar na FB, a odnosi se na Damira Masica i Sasu Magazinovica povodom njihovog istupa danas. Citiram:

"Likovi na fotografiji su rat proveli u Srbiji, jedan u Valjevu, a drugi u novom Sadu, likovi imaju i krstenice jer nisu svoja imena koristili, i takva gamad seru po covjeku koji je mogaso to isto uraditi ali je izabrao uniformu i pusku."

Zanimljive informacije se cuju na FB i neke stvari postaju jasnije :D
palermo

#35204 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

daddy-kool wrote:
palermo wrote: dakle, zaista u čemu je problem

P:S sarajevki kanton.....pa ko bi bez DF-a ostao u vlasti sarajevskog kantona.....NIP, SBB, Hadžibajrić.....ah, da....i stranke ljevičarske provinijencije
NS i SDP.....

NiP (6) + SDP (4) +NS (5) + NLB (2) = 17
SDA (10) + SBB (4) + DF (3) + BOSS (1) = 18

ok, ali nisam ja to kontao neg ovo....

NIP (6)+SBB (4) +NLB (2) = 12 naspram NS (5)+ (SDP (4)= 9......i kakva je onda ovo vlada......ljevičarska ili nekakva druga......
palermo

#35205 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

kluz franjo wrote:Kolega palermo,
Drago mi je da smo na istom fonu (ako sam te dobro skontao).

I ja isto mislim da ako ikoga, onda jedino glasače DF-a ova neodlučnost ŽK treba i može da uznemiri.
tako je.......zato se i pitam što su se ovi drugi (iz Bh bloka) tako uznemirili i nastupaju sa tako oštrim rječnikom
Vidal89

#35206 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vidal89 »

SDA ako bi uzela samo DF ne moze napraviti vlast s njima u Tuzalnskom i USK.

Potrebna im je A-sda zbog USK i Pda zbog Tuzlanskog, kao i SBB zbog dobrih odnosa na realciji Covic-Fahro kad budu trebale ruke za novi izborni zakon.

Mislim da DF baca bombe kako bi ili ucinili uslugu SDA ili sjebaju Fahru namjerno da ne moze previse ucjenjivati Izetbegovica oko raspodjele vlasti.

Igra je ovo sve.
kluz franjo

#35207 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

palermo wrote:
kluz franjo wrote:Kolega palermo,
Drago mi je da smo na istom fonu (ako sam te dobro skontao).

I ja isto mislim da ako ikoga, onda jedino glasače DF-a ova neodlučnost ŽK treba i može da uznemiri.
tako je.......zato se i pitam što su se ovi drugi (iz Bh bloka) tako uznemirili i nastupaju sa tako oštrim rječnikom
Ne znam...
Možda im pun qufer ovih insinuacija i etiketa koji daju i inspiraciju i predsjednički legitimitet ovim bezglavim tupanima da po društvenim mrežama šire vrlo, vrlo bolesne i opasne priče...
Možda. Ne znam...
nikad_vise

#35208 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nikad_vise »

malakh wrote:
nikad_vise wrote: Covjek je dobio glasove i toliko glasova cisto jer su se Bosnjaci digli da izbace Covica iz vlasti jer sam i sam jedan od tih.Sto se tice njega i njegovog zlatnog ljiljana,ima jos mnogo zlatnih ljiljana pa ne zive na racun tog ljiljana i ne prodaju taj ljiljan u politicki populatizam.Da je se kandidovao za Bosnjackog clana predsjednistva,ni jedne izbore nebi bio izabran i to je realnost.Nek se zahvali Covicu za sve sto je postigao u BiH politici,jer kapacitet za to nije bio sigurno.
jos od 2010. godine sam rekao da nikada necu glasati za komsica. bio ubjedjen u to. 2014. godine, kada su svi koje poznajem mahom glasovali za njegovu stranku, ja sam ostao vjeran jednoj drugoj partiji. no medjutim, partija se promijenila. patrijom zavladali vjeciti studenti i polupismeni poltroni koji su kompletne porodice preko partije udomili, a carsiju ubacili u pratiju i razocarenje u meni prijedje crvenu liniju ispod koje nema oprostaja.

i opet ponovim da nema komsicu moga glasa, dok dragan covic nije poceo da otvoreno radi na destrukciji drzave.

poenta moje price jeste da sam davno i ja pricao istu pricu kao i ti, dok nisam shvatio da postoje interesi koji su bitniji od licnih sujeta i nezadovoljstava.

postoje glasaci nacionalnih stranaka koji pune 3 godine i 364 dana pricaju protiv nacionalnih stranaka, a taj jedan kljucni dan, izadju na izbore i daju im svoj glas, jer toboze, zbog onih drugih koji se homogeniziraju.

realnost jeste da su hrvati homogenizirani, odnosno da sve stranke u bih koje u svom nazivu nose predznak "hrvatska/i" djeluju jedinstveno, također isto vazi i za stranke koje dolaze iz republike srpske, koje djeluju homogenizirano, sem jednog dijela sdsa i pdpa. postavlja se pitanje sta je sa bošnjačkom stranom i šta je sa tom probosanakom gradjanskom opcijom?

da li bosnjacka strana relevantno odgovara kroz koaliciju sda-sbb, ne bih rekao, ali ako se to dogodi i ako vlast budu cinile iskljucivo nacionalne stranke koje su homogenizirale ostale manje stranke koje su dobile glasove nekog naroda, onda se torovanje produbljuje, a ljevica ili gradjanska opcija ili bh blok, mogu zauvijek izgubiti bitku i simbol postojanja. to u prijevodu znaci, ako se usvoji izborni zakon, ljevica, a i komsic, su proslost.

na kraju, za mene mozda i kljucno pitanje. dok se naziru pravci djelovanja buduce vlasti, u kojoj od H komponente mozemo ocekivati ucjene i bojkot zbog izbornog zakona i federalizacije dezave, a od S komponente nastavak retorike omalovazavanja i izrugivanja drzavi, uz prisnije odnose na relaciji dodik-vucic, tko ce biti komponenta koja ce jacati drzavu i cuvati njen suverenitet i teritorijalni integritet? sda i sbb? stranci? bh blok? ili svi oni zajedno?
Sta tacno znaci homogenizirati?Srbi u RS svi odreda mrze BiH i sutra bi je dijelili i nas klali?Hrvati isto tako?Znaci oni u sustini imaju svoju politiku koju guraju zadnjih 200 godina.Po tom pitanju su homogenizirani,i bez obzira na razlicite opcije svi isto razmisljaju.Po kojem pitanju nisu homogenizirani?Pa nisu samo po pitanju borbe za vlast i pljacke svog naroda.Srbi su se homogenizirali "sada" kad je Dodik totalno unistio opoziciju i diskreditovao je kod naroda,pa je onih par jadnika i smecara poletilo njemu u zagrljaj jer su vidjeli da ce vlast pripast njemu pa da izvuku kakvu korist.Jer po svim ostalim pitanjima tamo ali i u Hercegovini imaju totalno identicno misljenje prema BiH kako pozicija tako i opozicija.Cak i danak svjezeg vjetra iz RS-a Stanivukovic oslovljava RS kao drzavu i zemlju.

Kako su se homogenizirali Hrvati?Homogenizirali su se tako sto je HDZ totalno unistio opoziciju i putem HNS-a poklopio vecinsko Hrvatsko tijelo a neistomisljenike diskreditirao i ucinio nebitnim.Svaki od njih,bio pozicija ili opozicija smatra Kordica,Praljka i ostale smecare herojem.Neki to otvoreno kazu a neki malo umotaju.Bas kao i njihove matice koje stoje iza njih.

E sad treba da homogeniziramo Bosnjake?Kako da ih homogeniziramo?Tako sto ce svi oni koji odbiju uci u vlast i kazniti SDA prije svega za pljacku i izdaju svoje drzave,dobiti metu na celo kao izdajnici Bosnjaka i srpski spijuni.Bas ista igra kao sto je SNSD unistio SDS i ostale pricom da su Bakirovi ljudi u RS i ostale nebuloze.Aktivirale su se cijele masinerije udruzenja,medija,portala,FB stranica u toj namjeri da odrade isto ono sto je Dodik odradio sa svojom ali i Covic sa svojom opozicijom.

Meni je nevjerovatno da ljudi ne primjecuju ovaj obrazac,i na kakav se prljav nacin igra.Opozicija u Bosnjaka je vec dugo vremena slaba i nemocna da se suprostavi ovoj kriminalnoj sekti na vlasti,i prvi put kad su dosli u situaciju da ih kazne,pokrenula se cijela masinerija da te ljude proglasi cetnicima i slicno.Sta nas ceka onog momenta kad i ovako slaba opozicija totalno nestane.Ceka nas jos gore nego sto smo imali ovih 25 godina,cekaju nas progoni kao sto ih pravi SNSD u RS,saketanja i maltretiranja neprijatelja sistema.A vec se pocelo sa pravljenjem meta po KS.

Ljudi to ne mogu nikako da shvate,25 godina nas pljackaju i raseljuju iz drzave,sve nam je na koljenima i onaj posljednji glas sto se cuje kao kritika nastoji se sad okarakterisati izdajnicki i spijunski iz Srbije.

Neznam sta da kazem stvarno.Kako covjeku pomoci da vidi ako je covjek slijep.
palermo

#35209 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

nikad_vise wrote:
E sad treba da homogeniziramo Bosnjake?Kako da ih homogeniziramo?Tako sto ce svi oni koji odbiju uci u vlast i kazniti SDA prije svega za pljacku i izdaju svoje drzave,dobiti metu na celo kao izdajnici Bosnjaka i srpski spijuni.Bas ista igra kao sto je SNSD unistio SDS i ostale pricom da su Bakirovi ljudi u RS i ostale nebuloze.Aktivirale su se cijele masinerije udruzenja,medija,portala,FB stranica u toj namjeri da odrade isto ono sto je Dodik odradio sa svojom ali i Covic sa svojom opozicijom.

Meni je nevjerovatno da ljudi ne primjecuju ovaj obrazac,i na kakav se prljav nacin igra.Opozicija u Bosnjaka je vec dugo vremena slaba i nemocna da se suprostavi ovoj kriminalnoj sekti na vlasti,i prvi put kad su dosli u situaciju da ih kazne,pokrenula se cijela masinerija da te ljude proglasi cetnicima i slicno.Sta nas ceka onog momenta kad i ovako slaba opozicija totalno nestane.Ceka nas jos gore nego sto smo imali ovih 25 godina,cekaju nas progoni kao sto ih pravi SNSD u RS,saketanja i maltretiranja neprijatelja sistema.A vec se pocelo sa pravljenjem meta po KS.

Ljudi to ne mogu nikako da shvate,25 godina nas pljackaju i raseljuju iz drzave,sve nam je na koljenima i onaj posljednji glas sto se cuje kao kritika nastoji se sad okarakterisati izdajnicki i spijunski iz Srbije.

Pa ako ćemo pravo upravo ovaj tvoj post je izvrsna ilustracija onoga što si pisao o metodama SDA.....isto si uradio samo je drugačiji predznak......ilit da ne budem nejasan....ako ne bude po mome progonit će nas Srbi (u tvojoj verziji SDA).......već se počelo sa pravlenjem meta u RS (u tvojoj verziji Kanton Sarajevo).......vi koji ste protiv nas ste neprijatelji (u tvojoj verziji glupi i slijepi).....
nemampojma0

#35210 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

I ovi intelektualci nista ne znaju, nisu pitali vjecite studente iz SDP-a i forumske sveznalice, inace ne bi ovako govorili :D

http://ba.n1info.com/Vijesti/a318225/Kr ... lasti.html
ultima_palabra

#35211 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

nemampojma0 wrote:I ovi intelektualci nista ne znaju, nisu pitali vjecite studente iz SDP-a i forumske sveznalice, inace ne bi ovako govorili :D

http://ba.n1info.com/Vijesti/a318225/Kr ... lasti.html
Nadam se da DF-Zeljko Komsic nece ostaviti clana Predsjednistva Zeljka Komsica samog u borbi za drzavu :( To bi bilo bas onako nezrelo, nedrzavnicki i nepatriotski...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#35212 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

nikad_vise wrote: Sta tacno znaci homogenizirati?Srbi u RS svi odreda mrze BiH i sutra bi je dijelili i nas klali?Hrvati isto tako?Znaci oni u sustini imaju svoju politiku koju guraju zadnjih 200 godina.Po tom pitanju su homogenizirani,i bez obzira na razlicite opcije svi isto razmisljaju.Po kojem pitanju nisu homogenizirani?Pa nisu samo po pitanju borbe za vlast i pljacke svog naroda.Srbi su se homogenizirali "sada" kad je Dodik totalno unistio opoziciju i diskreditovao je kod naroda,pa je onih par jadnika i smecara poletilo njemu u zagrljaj jer su vidjeli da ce vlast pripast njemu pa da izvuku kakvu korist.Jer po svim ostalim pitanjima tamo ali i u Hercegovini imaju totalno identicno misljenje prema BiH kako pozicija tako i opozicija.Cak i danak svjezeg vjetra iz RS-a Stanivukovic oslovljava RS kao drzavu i zemlju.

Kako su se homogenizirali Hrvati?Homogenizirali su se tako sto je HDZ totalno unistio opoziciju i putem HNS-a poklopio vecinsko Hrvatsko tijelo a neistomisljenike diskreditirao i ucinio nebitnim.Svaki od njih,bio pozicija ili opozicija smatra Kordica,Praljka i ostale smecare herojem.Neki to otvoreno kazu a neki malo umotaju.Bas kao i njihove matice koje stoje iza njih.

da iskoristim drukčiji termin, politički homogenizirali, jer mislim, zapravo u to sam uvjeren, da još uvijek postoji određena masa građana (ne mali broj) koja misli da je sve ovo nepotrebno i koja razmišlja puno prosperitetnije od priče o majorizaciji, odvajanju, cijepanju, dijeljenju i da isti ti su apstinenti na izborima. shodno tome, ne mogu govoriti o narodima, već isključivo o poličkim predstavnicima.

dalje, opozicija u bošnjaka ne postoji, kao što ni bh blok nema opoziciju, jer bh blok se treba predstavljati kao četvrta opcija (opcija koja je ustavom definirana pod onim "ostali" u što prije svega spadaju bosanci i hercegovci, čime se derogira kompletan sistem konstitutivnosti) ne nacionalna i tako djelovati. opcija koja nije opterećena tko za njih glasa i kojem bogu se moli, ili uopće ne moli, njihov glasač. samo tako bh blok može opstati i samo tako u državi možemo dobiti kontratežu nacionalnim strankama.

tako isprofiliran bh blok mora biti dio vlasti i iz pozicije vlasti se obračunavati sa kriminalnim miljeom nacionalnih stranaka. iz pozicije vlasti predlagati zakone, tražiti ministre iz svih kvota, sudjelovati u svim dešavanjima unutar države. opozicija je najlakši politički posao. bezvoljno ružiti vlast, kriviti ih za sve, spavati na sjednicama, a na presicama biti glasan. to može svatko.

ovo što pričam je priča za budućnost, što znači da bh blok već od sutra mora početi aktivnije raditi na zbližavanju. komšić se mora otarasiti priče koju trenutno priča i otarasiti se kadrova poput sifeta podžića i sličnih njemu.

sada je kasno da bh blok možda i ne treba biti dio bilo kakve vlasti, jer ih je sda prevarila u zdk i sbk.
madner

#35213 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ja samo ne znam da li se ovi likovi svi prave ludi ili stvarno ne razumiju domete kada si u vlasti dodatni tocak. Jedini domet koji je tu moguc jeste uposljavanje svojih i sredjivanja tendera svojima, sve iznad toga je blokirano.

Borba protiv losih zakona apsolutno ne zahtjeva vlast, za promjenu situacije se ne moze biti u inferiornoj poziciji.
nikad_vise

#35214 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nikad_vise »

palermo wrote:
nikad_vise wrote:

Pa ako ćemo pravo upravo ovaj tvoj post je izvrsna ilustracija onoga što si pisao o metodama SDA.....isto si uradio samo je drugačiji predznak......ilit da ne budem nejasan....ako ne bude po mome progonit će nas Srbi (u tvojoj verziji SDA).......već se počelo sa pravlenjem meta u RS (u tvojoj verziji Kanton Sarajevo).......vi koji ste protiv nas ste neprijatelji (u tvojoj verziji glupi i slijepi).....
Oni koji su protiv mene,moje buducnosti i buducnosti moje zemlje svakako da jesu neprijatelji.25 godina kontinuirane pljacke i svakog drugog sunovrata doveli su drzavu na koljena a hiljade nasih otjeralo u druge zemlje.Stvar je da se metama prave ljudi koji hoce da prekinu taj kontinuitet.
Stvarno je paradoksalno da ljudima moras objasnjavati da zive u drzavi koja je u svakom segmentu zaostala i da su za to najodgovorniji oni koji su je doveli u takvo stanje.Nemam se namjeru igrati igre rijeci,svako ko imalo ima pameti moze procjeniti gdje nas je dovela sadasnja vlast i neko ce meni sad vaditi neki argument da dokaze da to ustvari nije to,a statistika o odlasku,o broju rodjenih,o kriminalu i korupciji,o namjestenim tenderima i svemu je neumoljiva.
nikad_vise

#35215 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nikad_vise »

madner wrote:Ja samo ne znam da li se ovi likovi svi prave ludi ili stvarno ne razumiju domete kada si u vlasti dodatni tocak. Jedini domet koji je tu moguc jeste uposljavanje svojih i sredjivanja tendera svojima, sve iznad toga je blokirano.

Borba protiv losih zakona apsolutno ne zahtjeva vlast, za promjenu situacije se ne moze biti u inferiornoj poziciji.
Totalno nevjerovatno.Komsic izadje u javnost i kaze da ce se donositi teske odluke i u istom intervju kaze da SDA-HDZ-SNSD mogu sve odluke donijeti sami i onda nastavi pricati o nuznosti ulaska u vlast radi zastite Bosnjaka od Srba i Hrvata.Prije toga im daju vecinu sa delegatima da mogu odlucivati sta god hoce o buducnosti BiH.I treba sedmice odvojit da ljudima to objasnis,ono fakat za ne povjerovati.U istom intervju kaze da je SDA spreman dati neke ustupke HDZ i da tu ne mogu nista uraditi jer imaju vecinu,a onda kaze kako je nuzno da se udje u vlast :-)
malakh

#35216 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

madner wrote:Ja samo ne znam da li se ovi likovi svi prave ludi ili stvarno ne razumiju domete kada si u vlasti dodatni tocak. Jedini domet koji je tu moguc jeste uposljavanje svojih i sredjivanja tendera svojima, sve iznad toga je blokirano.

neka predstavnici bh bloka predlože ukidanje dvije škole pod jednim krovom. čisto da svi vidimo hoće li iz opozicije moći to usvojiti ili progurati da se usvoji.
nikad_vise

#35217 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nikad_vise »

malakh wrote:

neka predstavnici bh bloka predlože ukidanje dvije škole pod jednim krovom. čisto da svi vidimo hoće li iz opozicije moći to usvojiti ili progurati da se usvoji.
Da li bi mogli sa pozicije vlasti to progurati sa HDZ i SDA u koaliciji?
drug_profi

#35218 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ja ne mogu da vjerujem koje je neznanje o funkcionisanju sitema prisutno na forumu.
Plus nesposobnost logickog razmisljanja.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#35219 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

ako si u vlasti a ne možeš blokirati, drugačije je u odnosu kada nisi u vlasti i ne možeš blokirati.

logično.
malakh

#35220 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

nikad_vise wrote: Da li bi mogli sa pozicije vlasti to progurati sa HDZ i SDA u koaliciji?
mogli bi ucijeniti. dovesti u pitanje i njihove fotelje. i da, reći ćeš mi da mogu preglasati na vladi i u domu naroda. mogu li u parlamentu to tek tako lako preglasati. mogu li se izvući ako ovi počnu zatezati i po kantonalnim vladama?

ucjena za dobrobit velike većine je uvijek opravdana. makar se za to morala platiti i neka cijena.

ps ja govorim kako se bh blok treba ponašati u budućnosti i šta im treba biti primarni cilj. sasvim dobro znam da hdz u domu naroda fbih trenutačno ima 12 delgata i da je taj dvanaesti poguran od strane sda. :wink: tako da, budućnost jaraniko. za 4 godine.
kiligonzales

#35221 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kiligonzales »

Banksy wrote:
madner wrote:Pa zato sto se ne moze sam sa sobom da dogovori, jedno prica prije nego ga podsjete na obaveze, drugo poslje.
Neka fino ko covjek kaze da mora, drugovi ce razumjeti.
Opravdanja su oprilike na tragu onima iz 2015.

BH blok... suviše je među nama razlilčitih ideja,

moram reći da nisam optimista,

građani za njih (SDA) glasaju, to je realnost,

naivan je onaj ko misli da će Bh. blok na sljedećim izborima uspjeti osvojiti 51 procenat podrške,

građani za njih (SDA) glasaju, to je realnost,

Kada budemo kritikovali SDA zbog toga što je prihvatio Čovićeve uvjete, hoće li građani imati pravo da nam kažu – a, što se niste borili. Zašto ste pobjegli? Toga je mene strah.( :lol: :lol: )

Sve izvucimo iz konteksta i onda pricajmo o Komsicu samo zato sto je realno sagledao situaciju u BH bloku.

Pitanje je kako ce u naredne 4 godine kapitalizirati propuste sadasnje vlasti, kad nisu kapitalizirali ove prethodne 4?

Isto tako otkud ta logika da ce se iz opozicije uciniti vise za drzavu, nego sa pozicija vlasti?

A kljucno je pitanje kako ce u drzavi sa ovakvim ustavnim okvirom BH blok obesmisliti i ispromovisati gradjanski koncept drzave i implementirati ga na sebi zeljen nacin u onim dijelovima BiH gdje isti nije dobrodosao?
kiligonzales

#35222 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kiligonzales »

malakh wrote:
nikad_vise wrote: Da li bi mogli sa pozicije vlasti to progurati sa HDZ i SDA u koaliciji?
mogli bi ucijeniti. dovesti u pitanje i njihove fotelje. i da, reći ćeš mi da mogu preglasati na vladi i u domu naroda. mogu li u parlamentu to tek tako lako preglasati. mogu li se izvući ako ovi počnu zatezati i po kantonalnim vladama?

ucjena za dobrobit velike većine je uvijek opravdana. makar se za to morala platiti i neka cijena.

ps ja govorim kako se bh blok treba ponašati u budućnosti i šta im treba biti primarni cilj. sasvim dobro znam da hdz u domu naroda fbih trenutačno ima 12 delgata i da je taj dvanaesti poguran od strane sda. :wink: tako da, budućnost jaraniko. za 4 godine.
Pa Nermin Niksic i rece da je to obesmislilo svaku koaliciju SDA i BH Bloka, to sto je SDA uradila BH bloku gurajuci HDZ.
kiligonzales

#35223 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kiligonzales »

fosna2014 wrote:Sa FB stranice DF

Sve receno. DF napusta BH blok :)
Krug 99 podržao Komšića: BiH ne smije ostati bez građanskog stuba u vlasti

https://nap.ba/news/52616
I to objavi medij mekadasnjeg aidovca i bivseg SDAovca, sada SDP-ovca... :D

Pricali se da je isti u stranci toj uopste :D
Seawolf

#35224 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Seawolf »

madner wrote:Trenutno je problem vratiti dug za kampanju.
Ta ista kampanja nije rađena sa primarnom namjerom da Željko Komšić postane član Predsjedništva (što je, matematički, morao biti i bez te kampanje), nego da u masovnom broju odvuče glasove na svoju stranu i umanji šanse Denisa Bećirovića da uđe u Predsjedništvo, kako bi kandidat SDA zasjeo na to mjesto.

Tako da Željko Komšić ne duguje ništa SDA-u, naprotiv, SDA duguje njemu.

Zato ne mogu povjerovati da će pokazati toliku intelektualnu podkapacitivnost i pomoći im u još nečemu, a pogotovu ne u pregrupisanju skupštinske većine u Kantonu Sarajevo.

Pa i Željko i njegova obitelj su stanovnici KS i valjda je svjestan kakve bi negativne posljedice stvorila promijena sadašnje vlade Kantona, vladom koju bi sastavljao sa SDA, SBB i BOSS.
General War

#35225 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

Chmoljo wrote:ako si u vlasti a ne možeš blokirati, drugačije je u odnosu kada nisi u vlasti i ne možeš blokirati.

logično.
Eno i krug 99 nesto prozova ljevicu, ali niko ne objasnjava sta to i kako mogu promjeniti ulaskom u vlast sto nama ovdje promice...znaci nesto drugo je u pitanju.
Post Reply