Ma to nema veze sa očima nego sa nekim drugim jako složenim i nedovoljno istraženim vitalnim organom.Humljanin wrote:Dioptrija Novače, dioptrija... Nemoj osuđivati, možda ćemo i mi biti takvi kada dođemo u njene godine
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Novak20
#35176 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Maraschino
#35177 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
https://www.klix.ba/vijesti/regija/hrva ... /190121058Novak20 wrote:Humljanin wrote:
U pravu si. Komšo je izdominirao hrvatsku dalekovidnicu![]()
Stanković skuplja svoju kosu po studiju![]()
![]()
![]()
![]()
Ljudi sa obrazom se stide Stankovica.
- SaraFina
#35178 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
mO k3 wrote:hah hah hah , to pokusavate biti smijesni??Humljanin wrote:Dioptrija Novače, dioptrija... Nemoj osuđivati, možda ćemo i mi biti takvi kada dođemo u njene godine
Ovo ne možeš odglumiti. Mislim nedostatak smisla sa humor. Kao što rekoh " svojstveno" je
-
mishic
#35179 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne, ne, nije samo Derventa. Pola srednje Bosne takodje ne moze da ga smisli. I sve ih je više.SaraFina wrote:Plus pobeda Stankovića u nedeljom u dva, i to u udarnom terminu! HR javnost konačno je obavEštena s kakvim se opstruiranjem, majoriziranjem i nepoštivanjem susreće HR narod u BiH
Koja šizofrenija vlada, za nEpoVerovati!
Gostovanje u emisiji proglasili pobedom ala braća Srbi
https://www.google.com/amp/s/www.jutarn ... 288189/amp
REPORTAŽA
'KOJI ČOVIĆ? PA MI ZA NJEGA NE POSTOJIMO, KAO NI CIJELA BOSANSKA POSAVINA' Magazin u posjetu malobrojnim stanovnicima hrvatskih sela Općine Derventa
Ovi bosanski Hrvati jedino opstriraju nam stožernika i HDZ, te savezništvom sa Dodikom.
Agde se našopali a Yutarnji, nije džaba YUtarnji!
Još sada kada vide kako funkcionira ovaj četnićki dvojac Čović-Dodik, kako odlikuju one koji su pobili na stotone Hrvata i to baš u SB taj broj će munjevito rasti.
- SaraFina
#35180 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Novak20 wrote:Ma to nema veze sa očima nego sa nekim drugim jako složenim i nedovoljno istraženim vitalnim organom.Humljanin wrote:Dioptrija Novače, dioptrija... Nemoj osuđivati, možda ćemo i mi biti takvi kada dođemo u njene godine
Onim " organom" većim od vaša oba u figurativnom smislu? I ako se deklarirate muškarcima
- SaraFina
#35181 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
mishic wrote:Ne, ne, nije samo Derventa. Pola srednje Bosne takodje ne moze da ga smisli. I sve ih je više.SaraFina wrote:Plus pobeda Stankovića u nedeljom u dva, i to u udarnom terminu! HR javnost konačno je obavEštena s kakvim se opstruiranjem, majoriziranjem i nepoštivanjem susreće HR narod u BiH
Koja šizofrenija vlada, za nEpoVerovati!
Gostovanje u emisiji proglasili pobedom ala braća Srbi
https://www.google.com/amp/s/www.jutarn ... 288189/amp
REPORTAŽA
'KOJI ČOVIĆ? PA MI ZA NJEGA NE POSTOJIMO, KAO NI CIJELA BOSANSKA POSAVINA' Magazin u posjetu malobrojnim stanovnicima hrvatskih sela Općine Derventa
Ovi bosanski Hrvati jedino opstriraju nam stožernika i HDZ, te savezništvom sa Dodikom.
Agde se našopali a Yutarnji, nije džaba YUtarnji!
Još sada kada vide kako funkcionira ovaj četnićki dvojac Čović-Dodik, kako odlikuju one koji su pobili na stotone Hrvata i to baš u SB taj broj će munjevito rasti.
Sad baš pomenuh enklave srednje Bosne i scenario koji je neminovan
- BHCluster
#35182 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Danas 21. januar 2019 a od tzv "Radio-televizija HB" ni prdez, obećanje ludom radovanje.Čović u Grudama: Do kraja godine Radio-televizija HB u vlasništvu naših općina
(25. rujna 2018)
- Humljanin
#35183 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
SaraFina wrote:Humljanin wrote:Dioptrija Novače, dioptrija... Nemoj osuđivati, možda ćemo i mi biti takvi kada dođemo u njene godine
Vi Ercegovci ćete zadnji potonuti i doživjeti sudbinu Dervenčana i Posavaca...Novak u srednjoj Bosni u idućih 4 godine nažalost
Evo vidim još jedam primjer autohtonog "bosanskog" (ili austrijskog?) humora
Što si bona neurozna. Bjež ba, pusti želje i projekcije. Šegamo se na Komšićev nastup u Ace Srbino-ustaše
Take it easy
- SaraFina
#35184 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
BHCluster wrote:Danas 21. januar 2019 a od tzv "Radio-televizija HB" ni prdez, obećanje ludom radovanje.Čović u Grudama: Do kraja godine Radio-televizija HB u vlasništvu naših općina
(25. rujna 2018)
Sve bi Čho, ali da mu Bošnje plaćaju i država koju na sve načine pokušava rasparčati s drugom Dodikom! Pa neće ići.
-
1GB
#35185 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Stankovic ispade govno, pas mu mater celavu. Onakva provokativna pitanja se ne postavljaju presjedniku jedne suverene drzave, i predstavniku hrvata u toj drzavi
Al ko mu jebe mater, sljedeca madzorizacija uskoro u kinima sirom vaskolike zemlje. Onaj Slaven mi je bas legenda tip...
Al ko mu jebe mater, sljedeca madzorizacija uskoro u kinima sirom vaskolike zemlje. Onaj Slaven mi je bas legenda tip...
- Humljanin
#35186 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Stvarno je Aleksandar pre-brezobrazan ispao što je postavljao pitanja. Trebao je pustiti gosta da postavlja pitanja.
Aco je karijeru izgradio na provokativnim pitanjima gostima. Dobro, nekima manje, nekima više, ali svatko zna da je stolica prekoputa Aleksandra Stankovića vruća i nimalo ugodna.
Šta ste očekivali? Da ga pita kakvo je vrijeme i ima li smoga u Sarajevu?
Ako predsjednik jedne države ne može odgovoriti na par glavnih pitanja koja se godinama vuku kao kontroverza vezana za njega, ona što je se uopće kandidirao za predsjednika. Ili je navikao samo na ulizivacke intervijue.
Tragedija mi je da uopće netko kaže "jest bezobrazan, postavljao mu je teška pitanja". Njemu je izgleda najteže bilo zadnje pitanje kad je na upit šta ima reći kćeri i mladima da ostanu u BiH rekao jedno 10 puta pateticnim glasom: "neznam, neznam...neznam...neznam, evo neznam..."
Ko hebe mlade, zna komšo sebi dnevnicu izbit
Aco je karijeru izgradio na provokativnim pitanjima gostima. Dobro, nekima manje, nekima više, ali svatko zna da je stolica prekoputa Aleksandra Stankovića vruća i nimalo ugodna.
Ako predsjednik jedne države ne može odgovoriti na par glavnih pitanja koja se godinama vuku kao kontroverza vezana za njega, ona što je se uopće kandidirao za predsjednika. Ili je navikao samo na ulizivacke intervijue.
Tragedija mi je da uopće netko kaže "jest bezobrazan, postavljao mu je teška pitanja". Njemu je izgleda najteže bilo zadnje pitanje kad je na upit šta ima reći kćeri i mladima da ostanu u BiH rekao jedno 10 puta pateticnim glasom: "neznam, neznam...neznam...neznam, evo neznam..."
- seln
#35187 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ako se to zaista desi, onda svako od nas, cim vidi SDA-ovca treba vikati "tally ho!".DonieBrasco wrote:Mozemo se mi zajebavati ali u ovu SDA ne bi me iznenadilo da mu prođe izborni zakon kako on hoce.
-
1GB
#35188 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sto mu ne postavi pitanje sta misli o tome sto je Covic podrzao Srbiju u vezi tuzbe za genocid u Srebrenici jadan... nego pustaju pismo dubioznih fratara koji se svaki drugi dan slikaju sa ustaskim simbolima?Humljanin wrote:Stvarno je Aleksandar pre-brezobrazan ispao što je postavljao pitanja. Trebao je pustiti gosta da postavlja pitanja.![]()
- Humljanin
#35189 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Eto koliko si plitkog duha i skučenog uma... Pa nije onaj uvod sa statusom fratra bio usmjeren protiv Komšića nego protiv fratra. Fratar nije pljunuo na Komšića nego na Stankovića što ugošćava Komšu, a ovaj ga pročitao u udarnom terminu i ismijao. U svemu vidite urotu..
Što će Komšića pitati za Čovićeve dubiozne poteze? Kakve to logike ima? Pa bio je i Čović gost kao i Bakir pa pogledaj kako je uzribao Čovića. Kakav je uvod bio, kakav prilog, kakvi gosti, koje mu je afere izvukao, kakva pitanja postavljao...
Mislim, ovo je presmiješno, nije Komšia ni približno okrznuo kako je Čovića zakačio. I opet plač i kuknjava.
Tragedija je da predsjednik jedne drzave ne moze podnijeti 4 kontroverzna i provokativnija pitanja bez plača.
Smiješno majkemi
Što će Komšića pitati za Čovićeve dubiozne poteze? Kakve to logike ima? Pa bio je i Čović gost kao i Bakir pa pogledaj kako je uzribao Čovića. Kakav je uvod bio, kakav prilog, kakvi gosti, koje mu je afere izvukao, kakva pitanja postavljao...
Mislim, ovo je presmiješno, nije Komšia ni približno okrznuo kako je Čovića zakačio. I opet plač i kuknjava.
Tragedija je da predsjednik jedne drzave ne moze podnijeti 4 kontroverzna i provokativnija pitanja bez plača.
Smiješno majkemi
- SaraFina
#35190 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nama je bitno da Komšo 2022 odradi još jedan mandat u precjedništvu. A te utjehe, kako ga je Stanković kao nešto izdominirao, u emisiji, trebaju HDZ-ovskoj kliki i njihovim štovateljima 
Opet Stanković 2022 neka unaprijed napravi termin.
Koje su to frustracije, Čović će u penziju u Makarsku a više nikad precjedništva vidjeti neće.
I slobodno neka prijeti sa opstrukcijom vlasti u FBiH. Ko mu popusti od naših stranaka politički će na marginu. Pa da vidimo i tu hrabrost.
Opet Stanković 2022 neka unaprijed napravi termin.
Koje su to frustracije, Čović će u penziju u Makarsku a više nikad precjedništva vidjeti neće.
I slobodno neka prijeti sa opstrukcijom vlasti u FBiH. Ko mu popusti od naših stranaka politički će na marginu. Pa da vidimo i tu hrabrost.
- seln
#35191 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ako postavlja pitanja (koliko god teska bila), onda moraHumljanin wrote:
-pustiti sagovornika da odgovori
-biti spreman da cuje misljenje koje se ne slaze sa njegovim.
Sta je od sljedeceg (Komsiceve izjave) netacno:
-bira se clan predsjednistva iz reda hrvatskog naroda
-isti je predsjednik svih drzavljana BiH, a ne samo Hrvata
-Hrvata ima max. 15%, a imaju 33% vlasti u drzavi i 50% u FBiH i mogu blokirati sve.
Dakle, sta je pogresno rekao?
A ako pita za mlade, onda bi trebao pitati Plenkovica i Kobilindu... ili Dragana Cirilicara, ili on mozda nije bio u vlasti?
Gdje je mladez iz Hrvatske?
Hajd, jebes Bosnu, uvijek bila prkno...a li sta je sa clanicom NATO i EU? Zasto joj je glavni grad Dublin?
- BHCluster
#35192 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Covic slavi dan tzv "rs-a" i pisha se po svim Hrvatima zrtvama SrBske agresije na BiH i HR, nista od obecanog avaj zajamcenog TV kanal, pa onda tzv memoraDNnum "BOING"... a tek je Januar! 
- Point.
#35193 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Je li to ta poznata evropska vrijednost kada ispušiš na izborima, uslovljavaš državu koju tobože toliko voliš da bi ostao u vlasti na neki način? Pa ova Dodikova lojava kuja nije prijetila prije 4 godine kada je pobijedio sad mu kriv IZ? E, ps nećeš Draganče ući više u Predsjedništvo da na glavi hodaš. Izdržala je BiH i gore političare i kočnićare, jebo ti mamu svoju koja te posrala.
- Point.
#35194 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Siječanj, kolega, siječanj. Da razumiju i majorizirani na forumu.BHCluster wrote:Covic slavi dan tzv "rs-a" i pisha se po svim Hrvatima zrtvama SrBske agresije na BiH i HR, nista od obecanog avaj zajamcenog TV kanal, pa onda tzv memoraDNnum "BOING"... a tek je Januar!
- muha_sa
#35195 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/103 ... _ruku.html
KOMŠIĆ PORUČIO HRVATSKOJ I SRBIJI: "Sjašite nam s vrata, ja mogu svašta da podnesem, pa da u ime BiH Vučiću i Plenkoviću pružim ruku"
„U Bosni i Hercegovini je puno zaklinjanja u EU, ali tu ima dosta demagogije od strane političara“, rekao je Komšić, optužujući da čak i neki dužnosnici Evropske unije imaju dvostruku politiku u Bosni i Hercegovini, što, upozorio je, ne može donijeti nikome dobro.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić govorio je danas u Ljubljani na konferenciji „Budućnost Bosne i Hercegovine: Kako ubrzati integracije EU i NATO?“ koji organizira Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES).
Komšić je govorio o važnosti da Bosna i Hercegovina postane članicom EU i NATO saveza, ali i o problemima sa kojima se zemlja i njeni građani susreće na tom putu.
"BiH će uvijek opstati, uvijek je imala snage i mudrosti. U BiH narodi nisu neprijatelji jedni drugima. Rat nam je došao od susjeda, vođen od strane naših susjeda. Ne možete ništa BiH. Rekao sam, sjašite nam s vrata, možete se i drugačije reći, molim vas prestanite nam pomagati", naveo je član predsjedništva BiH.
"Ne treba meni Vučić objašnjavati kakav je Milorad Dodik. Dodik i ja se znamo bolje nego što će nas ikad poznavati Vučić. Niti treba da mi pojašnjava bilo ko iz Zagreba, da mi objašnjavaju kakav je Dragan Čović, kakav je Bakir Izetbegović. Šta hoće zvanični Zagreb i zvanični Beograd? Ja se nadam da hoće prijateljstvo. Ja mogu svašta da podnesem, ja ću svašta da podnesem u ime BiH i u ime BiH ću njima da pružim ruku. To je poruka koju možemo poslati susjedima", poručio je Komšić.
Naveo je da je racionalno rješenje za BiH člnastvo u Eu i NATO-u i da bi logično bilo da se tim stvarima posvetimo.
"Ono što sam ja naučio u svom relativnom dugom životnom vijeku, ono što sam imao prilike da naučim iz istorije, kada je je riječ u BiH, vjerovali ili i ne, BiH je jača i od nas samih ovakih kakvi smo. Treba odustati od tih suludih pokušaja da se BiH podijeli. Ne možete nas pobijediti, uvijek nas ima više koji ćemo je braniti sve do zadnjeg", kazao je Komšić.
„U Bosni i Hercegovini je puno zaklinjanja u EU, ali tu ima dosta demagogije od strane političara“, rekao je Komšić, optužujući da čak i neki dužnosnici Evropske unije imaju dvostruku politiku u Bosni i Hercegovini, što, upozorio je, ne može donijeti nikome dobro.
„Treba nam pomoć evropskih institucija na našem EU putu. Ali, ne treba nam samo poruka, treba nam i konkretno djelovanje u BiH. Suviše sam često bio u situaciju da gledam dvostuke standarde evrospkih zvaničnika prema BiH. Sa takvom politikom nema napretka“, rekao je Komšić, ističući da očekuje da EU zna prepoznati one snage u BiH koji su zaista posvećeni Evropskoj uniji.
alt
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine rekao je da neke stranke u BiH žele izgraditi bolju poziciju za sebe u zemlji na uštrb demokratije, ali da takvu politiku, nažalost, podržavaju i neke susjedne zemlje Bosne i Hercegovine.
„Dejtonski sporazum se zloupotrebljava i pogrešno tumači. Kolektivni pravima se daje više prava nego građanima kao individuama“, rekao je Komšić, napominjući da to nisu principi Evropske unije.
„Treba napomenuti da je EU temeljena na principu zaštite pojedinca, a ne na zaštiti kolektivnih prava, što se želi nama u BiH prezentirati“, rekao je Komšić.
Član Predsjedništva BiH rekao je da je u Bosni i Hercegovini rat završen, ali da se još uvijek nije odustalo od ratnih ciljeva, te da je zbog toga EU i NATO jedina sigurna luka za Bosni i Hercegovinu, da ne razmišlja, kako je rekao, hoće li svako drugu generaciju u BiH zahvatiti neki novi sukob.
„Ako se sada propusti ta šansa, ko zna šta će se poslije dešavati“, rekao je Komšić.
KOMŠIĆ PORUČIO HRVATSKOJ I SRBIJI: "Sjašite nam s vrata, ja mogu svašta da podnesem, pa da u ime BiH Vučiću i Plenkoviću pružim ruku"
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić govorio je danas u Ljubljani na konferenciji „Budućnost Bosne i Hercegovine: Kako ubrzati integracije EU i NATO?“ koji organizira Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES).
Komšić je govorio o važnosti da Bosna i Hercegovina postane članicom EU i NATO saveza, ali i o problemima sa kojima se zemlja i njeni građani susreće na tom putu.
"BiH će uvijek opstati, uvijek je imala snage i mudrosti. U BiH narodi nisu neprijatelji jedni drugima. Rat nam je došao od susjeda, vođen od strane naših susjeda. Ne možete ništa BiH. Rekao sam, sjašite nam s vrata, možete se i drugačije reći, molim vas prestanite nam pomagati", naveo je član predsjedništva BiH.
"Ne treba meni Vučić objašnjavati kakav je Milorad Dodik. Dodik i ja se znamo bolje nego što će nas ikad poznavati Vučić. Niti treba da mi pojašnjava bilo ko iz Zagreba, da mi objašnjavaju kakav je Dragan Čović, kakav je Bakir Izetbegović. Šta hoće zvanični Zagreb i zvanični Beograd? Ja se nadam da hoće prijateljstvo. Ja mogu svašta da podnesem, ja ću svašta da podnesem u ime BiH i u ime BiH ću njima da pružim ruku. To je poruka koju možemo poslati susjedima", poručio je Komšić.
Naveo je da je racionalno rješenje za BiH člnastvo u Eu i NATO-u i da bi logično bilo da se tim stvarima posvetimo.
"Ono što sam ja naučio u svom relativnom dugom životnom vijeku, ono što sam imao prilike da naučim iz istorije, kada je je riječ u BiH, vjerovali ili i ne, BiH je jača i od nas samih ovakih kakvi smo. Treba odustati od tih suludih pokušaja da se BiH podijeli. Ne možete nas pobijediti, uvijek nas ima više koji ćemo je braniti sve do zadnjeg", kazao je Komšić.
„Treba nam pomoć evropskih institucija na našem EU putu. Ali, ne treba nam samo poruka, treba nam i konkretno djelovanje u BiH. Suviše sam često bio u situaciju da gledam dvostuke standarde evrospkih zvaničnika prema BiH. Sa takvom politikom nema napretka“, rekao je Komšić, ističući da očekuje da EU zna prepoznati one snage u BiH koji su zaista posvećeni Evropskoj uniji.
alt
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine rekao je da neke stranke u BiH žele izgraditi bolju poziciju za sebe u zemlji na uštrb demokratije, ali da takvu politiku, nažalost, podržavaju i neke susjedne zemlje Bosne i Hercegovine.
„Dejtonski sporazum se zloupotrebljava i pogrešno tumači. Kolektivni pravima se daje više prava nego građanima kao individuama“, rekao je Komšić, napominjući da to nisu principi Evropske unije.
„Treba napomenuti da je EU temeljena na principu zaštite pojedinca, a ne na zaštiti kolektivnih prava, što se želi nama u BiH prezentirati“, rekao je Komšić.
Član Predsjedništva BiH rekao je da je u Bosni i Hercegovini rat završen, ali da se još uvijek nije odustalo od ratnih ciljeva, te da je zbog toga EU i NATO jedina sigurna luka za Bosni i Hercegovinu, da ne razmišlja, kako je rekao, hoće li svako drugu generaciju u BiH zahvatiti neki novi sukob.
„Ako se sada propusti ta šansa, ko zna šta će se poslije dešavati“, rekao je Komšić.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#35196 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
aferim... zato ce jos jedan mandat da sjedi u predsjednistvu 
- Humljanin
#35197 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
seln wrote:
Ako postavlja pitanja (koliko god teska bila), onda mora
-pustiti sagovornika da odgovori pustio ga,
ni blizu ga nije pritiskao kao neke druge goste
saslušao ga svaki put i udario podpitanje
-bira se clan predsjednistva iz reda hrvatskog naroda točno
-isti je predsjednik svih drzavljana BiH, a ne samo Hrvata vrlo diskutabilna formulacija definicije jednog od tročlanog člana predsjedništva, ali načelno možemo reći točno
-Hrvata ima max. 15%, a imaju 33% vlasti u drzavi i 50% u FBiH i mogu blokirati sve. Hrvatima ništa nije poklonjeno, tako ni konstitutivnost. Upravo suprotno, dosta im se urušila politička pozicija unazad 20 godina. Izjave koje smjeraju na brojnost nisu relevantne u društvenopolitičkom kontekstu složenih država kao što je BiH. Takve se države uređuju dogovorom l, poštovanjem i uvažavanjem, a ne prosipanjem sile. U suprotnom, svaki narod ima pravo na samoodređenje što je potvrdio i UN, te ne bi trebalo čuditi da se neki narod emotivno ne veže uz društveni okvir ako ga taj društveni okvir ponižava ili diskriminira. Sasvim je normalno i legitimno težiti da se sačuva specifičnost pojedinog naroda i njegove kulture, jezika, itd.. nadalje, priča o 33% vlasti Hrvata pada u vodu kada se vidi da to 33% nije u stvarnosti toliko.
Željko Komšić upravo spada u to 33% što bi trebalo pripadati hrvatskom narodu u BiH. Isto tako u onih 5-6 bošnjačkih izaslanika u Domu Naroda od 17 koji pripadaju Hrvatima... Imaš tako i u Sarajevskom kantonu vladu gdje nema nijednog Hrvata, a na papiru stoji da bi trebali biti i Hrvati i tako u skoro svakom kantonu i općini gdje su većina Bošnjaci. Tako da, ta je priča za svezati maču o rep![]()
nije tu ništa pogrešno rekao. Fora je da je izvukao djeliće koji su istiniti, a zanijekao ostatak istine koji čini cjelinu jer mu to ne ide u prilog. Da bira se iz "reda hrvatskog naroda" , ali ga je Stanković upravo na tom pitanju "uništio" dokazavši mu da pored toga ta institucija hrvatskog člana predsjedništva de facto predstavlja Hrvate u BiH. Tako da, nije ništa tu pogrijesno, samo je namjerno prešućeno![]()
A ako pita za mlade, onda bi trebao pitati Plenkovica i Kobilindu... ili Dragana Cirilicara, ili on mozda nije bio u vlasti?
Hajd, jebes Bosnu, uvijek bila prkno...a li sta je sa clanicom NATO i EU? Zasto joj je glavni grad Dublin? mislim da je bespredmetno o tome raspravljati. Kada dođe Mile, njega rešeta za stanje u drzavi i što je ucinio za Srbe,
kad dođe Čova njega isto, izgleda da se samo Bošnjaci uvrijede kada iste stvari pita KomšićaUostalom, pogledaj nekad kako se provode hrvatski političari u Stankovića. Ne bi tako pričao. Želja je još prošao ko mali izviđač
može se nogom udarat u guzicu. Kad Aco zamisli nekog uništit ne staje nego zavre ko sivonja
Ne mogu da vjerujem šta je napravio crni Stanković Aca, pa se ovoliko ne smiruje kuknjava...
- Maraschino
#35198 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
BHCluster wrote:Covic slavi dan tzv "rs-a" i pisha se po svim Hrvatima zrtvama SrBske agresije na BiH i HR, nista od obecanog avaj zajamcenog TV kanal, pa onda tzv memoraDNnum "BOING"... a tek je Januar!
via Imgflip Meme Generator- Point.
-
asker
#35200 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Humljanin wrote:seln wrote:
Ako postavlja pitanja (koliko god teska bila), onda mora
-pustiti sagovornika da odgovori pustio ga,
ni blizu ga nije pritiskao kao neke druge goste
saslušao ga svaki put i udario podpitanje
-bira se clan predsjednistva iz reda hrvatskog naroda točno
-isti je predsjednik svih drzavljana BiH, a ne samo Hrvata vrlo diskutabilna formulacija definicije jednog od tročlanog člana predsjedništva, ali načelno možemo reći točno
-Hrvata ima max. 15%, a imaju 33% vlasti u drzavi i 50% u FBiH i mogu blokirati sve. Hrvatima ništa nije poklonjeno, tako ni konstitutivnost. Upravo suprotno, dosta im se urušila politička pozicija unazad 20 godina. Izjave koje smjeraju na brojnost nisu relevantne u društvenopolitičkom kontekstu složenih država kao što je BiH. Takve se države uređuju dogovorom l, poštovanjem i uvažavanjem, a ne prosipanjem sile. U suprotnom, svaki narod ima pravo na samoodređenje što je potvrdio i UN, te ne bi trebalo čuditi da se neki narod emotivno ne veže uz društveni okvir ako ga taj društveni okvir ponižava ili diskriminira. Sasvim je normalno i legitimno težiti da se sačuva specifičnost pojedinog naroda i njegove kulture, jezika, itd.. nadalje, priča o 33% vlasti Hrvata pada u vodu kada se vidi da to 33% nije u stvarnosti toliko.
Željko Komšić upravo spada u to 33% što bi trebalo pripadati hrvatskom narodu u BiH. Isto tako u onih 5-6 bošnjačkih izaslanika u Domu Naroda od 17 koji pripadaju Hrvatima... Imaš tako i u Sarajevskom kantonu vladu gdje nema nijednog Hrvata, a na papiru stoji da bi trebali biti i Hrvati i tako u skoro svakom kantonu i općini gdje su većina Bošnjaci. Tako da, ta je priča za svezati maču o rep![]()
nije tu ništa pogrešno rekao. Fora je da je izvukao djeliće koji su istiniti, a zanijekao ostatak istine koji čini cjelinu jer mu to ne ide u prilog. Da bira se iz "reda hrvatskog naroda" , ali ga je Stanković upravo na tom pitanju "uništio" dokazavši mu da pored toga ta institucija hrvatskog člana predsjedništva de facto predstavlja Hrvate u BiH. Tako da, nije ništa tu pogrijesno, samo je namjerno prešućeno![]()
Hajd, jebes Bosnu, uvijek bila prkno...a li sta je sa clanicom NATO i EU? Zasto joj je glavni grad Dublin? mislim da je bespredmetno o tome raspravljati. Kada dođe Mile, njega rešeta za stanje u drzavi i što je ucinio za Srbe,
kad dođe Čova njega isto, izgleda da se samo Bošnjaci uvrijede kada iste stvari pita KomšićaUostalom, pogledaj nekad kako se provode hrvatski političari u Stankovića. Ne bi tako pričao. Želja je još prošao ko mali izviđač
može se nogom udarat u guzicu. Kad Aco zamisli nekog uništit ne staje nego zavre ko sivonja
Ne mogu da vjerujem šta je napravio crni Stanković Aca, pa se ovoliko ne smiruje kuknjava...
Kakva kuknjava?
Predsjednik Komsic je jucer sebi obezbjedio jos 50ak hiljada glasova na narednim izborima.