Očekivao sam da ćeš im to reći svojim uobičajenim vokabularom.dr.gog wrote:Želio bi samo malo povjerenja i strpljenja raja...
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Maystor
#35176 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kmirsad
#35177 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Je li neko gledao sinoč na BHT gostovanje predsjednika NS-e, g. Pedje Kojovića ?
Nekako sam stekao utisak da je preumoran... da nema namjeru iči u još jedan mandat.
Postigao je sa saradnicima, fantastičan rezultat za NS, sva su mu vrata za novi mamndat otvorena, ali meni izgleda da se zasitio...
Ja mu skidam kapu...
Nekako sam stekao utisak da je preumoran... da nema namjeru iči u još jedan mandat.
Postigao je sa saradnicima, fantastičan rezultat za NS, sva su mu vrata za novi mamndat otvorena, ali meni izgleda da se zasitio...
Ja mu skidam kapu...
- Maystor
#35178 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sa 10 stolica u federalnom parlamentu, 3 u državnom i 1 u Predsjedništvu itekako je važno koga podržava DF. Imaju mnogo veću težinu nego NS i NiP zajedno. Kurtonalna vlast je samo žeton za potkusurivanje. A izgleda da su i naučili nešto iz prošlosti, za sada igraju dobro. Vidjećemo za dalje.dr.gog wrote:Banksy wrote:Nepotrebno kmečanje, približavamo se situaciji kad više neće biti važno koga podržava DF...
- madner
#35179 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naravno, pijemo pivu poslje dzume.Capsicum wrote:Šta si ti zapeo za kiflu? Jel ti rođak? Neće ljudi Kiflu i zdravo. Podržat će i takvu vladu, ali neće onda u njoj učestvovati. Ne znam šta ti nije jasno. Ako je NS-u toliko stalo do Kifle eto nek im bude premijer, ali stvarno je više infantilno prozivati DF za podršku SDA-u, kad su jasno i nedvosmisleno rekli da će podržati i tu vašu vladu sa Kiflom.madner wrote:Problem je sto DF nema principe.
Problem je sto licna sujeta upravlja odlukama.
Problem je sto bi radije vidili SDA vladu nego pokusali uraditi nesto zbog straha da ce ta koalicija biti uspjesna.
Problem je sto SDA preko DF skuplja glasove.
Da je drugacije bili bi dio ove price, ZK ne bi razmisljao kako da sukne Kifli nego kako da uradi nesto za KS.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#35180 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne želim da kažem da ne žele premijera (NS) ali oni jednostavno nemaju kadar za premijera. Jedine tri osobe koje bi mogle biti premijeri (Peđa , Sabina i Marjanović) to ne žele.seln wrote:I ja se ibretim kako NS licitiraju premijera za sebe, a tek treca partija po broju glasova.JoseMujica wrote:DF je tu 100% u pravu
ako je NiP, zapravo Kifla, toliko iskreni reformator, onda ima i da punudi nekog drugoga za mandatara osim sebe samoga![]()
ali poznajuči Kiflu, taj film nečemo gledati jer Kifla ne bi bio Kifla![]()
![]()
Zahtjev DF-a je vrlo racionalan i jasan - u odnosu Kifle i ljevice ako već ljevica "mora"(a ne mora) sa kvaziodmetnutim krilom SDA , Kifla je dvostruko slabiji (ili će Kifla sebe proglasiti i ljevičarom ?) , premijera treba dati ljevica a stranka u Sarajevu sa najviše skupljenih glasova u okviru ljevice je - Naša stranka , jednostavno je.
To što su ovim izuzetno proSDA potezom od strane DF-a poremećeni neki drugi dogovori je drugi par rukavica.
Pozdrav.
- seln
#35181 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znas sta?drug_profi wrote:Najjace mi je kad se ljudi koji ne glasaju na izborima nadju da sole pamet o principima i ko bi s kim trebao ili ne bi trebao, ko ima koliko procenata i sta oni znace.
Skini mi se.
- seln
#35182 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mashallah, elhamdulillah, super...dr.gog wrote:Banksy wrote:Nepotrebno kmečanje, približavamo se situaciji kad više neće biti važno koga podržava DF...
onda ce sve bit u redu, HDZ ce biti konstruktivan, Covic ce se boriti za Bosnu ko van Damme u filmu "Street Fighters"...
- Banksy
#35183 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kakve veze s Čovićem ima izbacivanje SDA i njenog desnog krila iz vlasti na nivou Kantona Sarajevo...? Zašto ti to tako teško pada? Ne razumijem.seln wrote:Mashallah, elhamdulillah, super...dr.gog wrote:Banksy wrote:Nepotrebno kmečanje, približavamo se situaciji kad više neće biti važno koga podržava DF...
onda ce sve bit u redu, HDZ ce biti konstruktivan, Covic ce se boriti za Bosnu ko van Damme u filmu "Street Fighters"...
- seln
#35184 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zaljubljen sam u Zeljka... razumijes li sada?Banksy wrote:Kakve veze s Čovićem ima izbacivanje SDA i njenog desnog krila iz vlasti na nivou Kantona Sarajevo...? Zašto ti to tako teško pada? Ne razumijem.seln wrote:Mashallah, elhamdulillah, super...dr.gog wrote:
Izbacicete fasadu, ostavicete bandu.... etro, Dino postao fin samo zato sto mu na celu vise ne pise "SDA", vec "NP".
Ako ljevica ima vecinu, neka napravi vladu.
Ali NEMA vecinu. To kao kad otvaras kafanu, pa uzmes mafijasa za partnera.
- Banksy
#35185 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tamo gdje je pola miliona nevažećih listića, s potkupljenom izbornom komisijom i izborima na samom rubu regularnosti, teško je baš sa sigurnošću tvrditi ko je koga izabrao.seln wrote:
hoces li konacno shvatiti: ljevica NEMA vecinu u KS!
Moze ponuditi DF NS, NS SDP, SDP NP, Mujo Sulji.... NE-MA-JU vecinu!!!!!
Pravljenje koalicije pod tim okolnostima je road to hell. Nece sastaviti ni godinu, a profitirace SDA.
Ne moze se pustiti da SDA jos cetiri godine upropastava drzavu?
Pa neka je onda narod ne bira.
I podsjetiću, Bakir Izetbegović je u prošlom mandatu ušao u Predsjedništvo s 18% od ukupnog biračkog tijela. Toliko o volji naroda.
- drug_profi
#35186 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kao sto rekoh, moze ti obraz izgleda svasta podnijet.seln wrote:Znas sta?drug_profi wrote:Najjace mi je kad se ljudi koji ne glasaju na izborima nadju da sole pamet o principima i ko bi s kim trebao ili ne bi trebao, ko ima koliko procenata i sta oni znace.
Skini mi se.
Last edited by drug_profi on 26/10/2018 15:20, edited 1 time in total.
- Banksy
#35187 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije je jednom davno imao ni SDP, pa nije smetalo. Ili su i crnokošuljaši ljevica?seln wrote:
- seln
#35188 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa onda bujrum na ulice i demonstriraj protiv izborne kradje za koju inace i ja vjerujem da je bila.Banksy wrote:Tamo gdje je pola miliona nevažećih listića, s potkupljenom izbornom komisijom i izborima na samom rubu regularnosti, teško je baš sa sigurnošću tvrditi ko je koga izabrao.seln wrote:
Pravljenje koalicije pod tim okolnostima je road to hell. Nece sastaviti ni godinu, a profitirace SDA.
I podsjetiću, Bakir Izetbegović je u prošlom mandatu ušao u Predsjedništvo s 18% od ukupnog biračkog tijela. Toliko o volji naroda.
Ali ne mozes prihvatiti izborni rezultat, a onda pokusati mimo tog rezultata praviti vlast.
A Bakir je mogao postati clan Predsjednistva i sa 10%, ali to su kruske i jabuke.
Imas li mozda neki argument koji malo bolje drzi vodu?
- seln
#35189 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I nije ti to bila skola?Banksy wrote:Nije je jednom davno imao ni SDP, pa nije smetalo. Ili su i crnokošuljaši ljevica?seln wrote:
- seln
#35190 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ono prvo ti je bolje pristajalo.drug_profi wrote:Kao sto rekoh, moze ti obraz izgleda svasta podnijet.seln wrote:Znas sta?drug_profi wrote:Najjace mi je kad se ljudi koji ne glasaju na izborima nadju da sole pamet o principima i ko bi s kim trebao ili ne bi trebao, ko ima koliko procenata i sta oni znace.
Skini mi se.
I zajebi zvjezdice.
- Banksy
#35191 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa ti trebaš ponuditi argument protiv pokušaja uspostave vlasti bez SDA u KS, po prvi put nakon rata. Ti skačeš na zadnje, ne ja.seln wrote:Pa onda bujrum na ulice i demonstriraj protiv izborne kradje za koju inace i ja vjerujem da je bila.Banksy wrote:Tamo gdje je pola miliona nevažećih listića, s potkupljenom izbornom komisijom i izborima na samom rubu regularnosti, teško je baš sa sigurnošću tvrditi ko je koga izabrao.seln wrote:
Ali ne mozes prihvatiti izborni rezultat, a onda pokusati mimo tog rezultata praviti vlast.
A Bakir je mogao postati clan Predsjednistva i sa 10%, ali to su kruske i jabuke.
- Banksy
#35192 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni? Pa ko je pljeskao tom igrokazu, ti ili ja? Tad nije smetalo.seln wrote:I nije ti to bila skola?Banksy wrote:Nije je jednom davno imao ni SDP, pa nije smetalo. Ili su i crnokošuljaši ljevica?seln wrote:
Last edited by Banksy on 26/10/2018 15:27, edited 1 time in total.
- seln
#35193 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vec sam ponudio: Dino je SDA, samo pod drugom firmom.Banksy wrote:Pa ti trebaš ponuditi argument protiv pokušaja uspostave vlasti bez SDA u KS, po prvi put nakon rata. Ti skačeš na zadnje, ne ja.seln wrote:
Pa onda bujrum na ulice i demonstriraj protiv izborne kradje za koju inace i ja vjerujem da je bila.
Zabice vam ga do testisa prvom prilikom.
- seln
#35194 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ok, ja pljeskao, meni je bila skola.Banksy wrote:Meni? Pa ko je pljeskao tom igrokazu, ti ili ja? Tad nije smetalo.seln wrote:I nije ti to bila skola?Banksy wrote:
Nije je jednom davno imao ni SDP, pa nije smetalo. Ili su i crnokošuljaši ljevica?
Da si i ti pljeskala, mozda bi sad znala sta je balija.
Sa SDA ne bih vise pravio ni krizni stab za odbranu zemlje u slucaju agresije.
- _Reds_
#35195 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Postavlja se pitanje ko je ovdje ustvari pravi bezkicmenjak.
- Banksy
#35196 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa nek zabije, ali nek probaju. Ovo je prilika koja se ne propušta. Ako i zabije, pokazaće se da su bili naivni i ništa više.seln wrote:
Vec sam ponudio: Dino je SDA, samo pod drugom firmom.
Za razliku od nenaivne propalice koja je sve vrijeme, svih 8 godina, igrala za SDA i sabotirala taj posao.
- ultima_palabra
#35197 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa šta ga sprečava da to sad uradi? 10+6+1, još jednog preletača je lako naći, i hop eto vlade.seln wrote:Vec sam ponudio: Dino je SDA, samo pod drugom firmom.
Ili ipak nešto fali tvojoj premisi?
- Banksy
#35198 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nego bi ih ostavio na vlasti dok (mi) ne lipšemo...?seln wrote:Ok, ja pljeskao, meni je bila skola.Banksy wrote:Meni? Pa ko je pljeskao tom igrokazu, ti ili ja? Tad nije smetalo.seln wrote: I nije ti to bila skola?
Da si i ti pljeskala, mozda bi sad znala sta je balija.
Sa SDA ne bih vise pravio ni krizni stab za odbranu zemlje u slucaju agresije.
- madner
#35199 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kiflin cunning plan. Otici iz SDA kako bi sa SDA napravio vladu. 
- Pandakonda
#35200 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa niko ne spori da je teoretski moguće, ali kolike su šanse da će DF dizati ruke bez da traže nešto zauzvrat ?seln wrote:Moguce je. Glasas za izbor vlade, glasas za odluke, ali ne ucestvujes kao clan vlade.malakh wrote:slažem se sa tobom. prosto nemoguć scenariji. ipak mislim da je ovo igrica dfa da kifla ne bude premijer.Pandakonda wrote: Kako je moguće "podržati" vlast a ne biti u istoj ? Da li stvarno vjeruješ da je Željko toliki dobrica da njegovi samo dižu ruke a ne traže ništa zauzvrat ?
To se zove prlamentarizam. poznato sirom svijeta.
NS nema tu nikakvu moć, da se koalicija pravi samo sa SDP i DF onda ok, ali ovdje se mora ići sa Kiflom koji je dobio više glasova i lik vjerovatno nema namjeru prepustit tu poziciju nekome drugomRoccohljup wrote:Jel zaista istina da NS ne želi premijersku funkciju koju bi joj spremno prepustili i SDP i DF? i zbog čega?