Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

GandalfSivi

#35151 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote: 01/11/2025 23:37 Kad bolje skontam, ovo je samo jos jedna vriska oko antisemitizma i jevreja. Jedino njihov lobi ima pravo da prelazi poprijeko partijskih linija.
Samo taj “issue” moze da pokrene skizmu i “kontroverzu” medju desnicarima.
U sustini, vrlo slicno kao medju ljevicom.
Mislim da je dosta komplikovanije od toga. Nema Heritage nista od branjenja “slobode govora” (mislim ono, kad oni brane slobodu govora ja bih se roknuo odmah), niti su dosada iskakali sa protivljenjem Izraelu (da ne kazem “Jevrejima”). Ovo je jako rizican potez (sto moras znati), i pravo pitanje je zasto…
jeza u ledja

#35152 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote: 01/11/2025 23:36
jeza u ledja wrote: 01/11/2025 23:26
Debili se pozicioniraju za 2018 i svako trazi svoj “track” kao sto su radili i cca 2021-2022, dok ih Trump ponovo nije poklopio.
Ne vjerujem da dolazi i do kakvog cijepanja jer ta partija postoji samo da podrzi velikog vodju.

Tucker je nacionalista, popularan medju ovakvim idiotima odavno. Uopste ne cudi sto je intervjuisao Fuentesa niti vidim zasto je to toliko bitno, kad se prakticno ne razlikuju.
Ova fondacija stoji iza Project 2025. To sve govori.
Pozicioniraju se sada jer vjerovatno (mozda, moguce) Veliki Vodja odlazi. Borba za nasljednika. Sada, koliko ce njegov amin vaziti, vidjet cemo. A Heritage ne stoji samo iza Projekta 2025 nego i mnogih drugih stvari, dugi niz godina. Mislim da su i Federalist society poklopili od kako je Trump postao predsjednik prvi put. Ali nikada nisu na otvoreno izasli (mislim da 90% Amera i ne zna ko su i sta su ni Heritage ni Koch brothers (dobro sada je samo jedan, drugi je umro, treci skuplja vina i ne mjesa se u politiku).

Da se vratimo na izlazak na crtu. Zasto sada i zasto zbog Tuckera? Ili ce ga gurati do kraja (sto jeste drama nevidjenih razmjera), ili citaju da i populisti medju republikancima (vidjeti pod MTG) bjeze od Izraela.

Mnogo stvari je ovdje za otpakovati, ali se ne mogu sloziti sa tobom da je ocekivano, trese se dosta toga, a dokle ne znam. Vjerovatno dok Trump ne bude igrao mirotvorca i ne presjece sve to…
Naravno da Trump nigdje ne ide, niti njega zanima Heritage, Tucker ili JD Vance. Ako ne bude on, stavice nekoga iz Trump porodice, a ovi ce se samo morati poklopiti.
Ne mislim da se ista trese. Svi ovi zajedno su nebitni u odnosu na Trumpa.
Hendrix

#35153 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

JD mora da nadje krscansku plavusu da bi imao sanse da bude nasljednik orange daddya. Ova seksi udovica je idealna, kao stvorena za sirenje familijarnih vrijednosti.

Usha bolje da nadje kakvog dobrog advokata. JD je lik koji ne preza ni od cega da se dokopa vlasti. Sam je priznao da je prije bio agnostik, valjda mu Thiel reko kako da se ponasa da uzme levate.
GandalfSivi

#35154 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Ja sam kontao koliko god se ovi nadali da ide Ivanka prva (mada je rekla da joj je dosta politike), pa Jr. (sa njim malo teze) pa Baron (Erica ce preskociti, of course)…
GandalfSivi

#35155 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Hendrix wrote: 01/11/2025 23:47 JD mora da nadje krscansku plavusu da bi imao sanse da bude nasljednik orange daddya. Ova seksi udovica je idealna, kao stvorena za sirenje familijarnih vrijednosti.

Usha bolje da nadje kakvog dobrog advokata. JD je lik koji ne preza ni od cega da se dokopa vlasti. Sam je priznao da je prije bio agnostik, valjda mu Thiel reko kako da se ponasa da uzme levate.
Nasao je, to je vec zavrseno. Ide udovica…
jeza u ledja

#35156 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote: 01/11/2025 23:42
jeza u ledja wrote: 01/11/2025 23:37 Kad bolje skontam, ovo je samo jos jedna vriska oko antisemitizma i jevreja. Jedino njihov lobi ima pravo da prelazi poprijeko partijskih linija.
Samo taj “issue” moze da pokrene skizmu i “kontroverzu” medju desnicarima.
U sustini, vrlo slicno kao medju ljevicom.
Mislim da je dosta komplikovanije od toga. Nema Heritage nista od branjenja “slobode govora” (mislim ono, kad oni brane slobodu govora ja bih se roknuo odmah), niti su dosada iskakali sa protivljenjem Izraelu (da ne kazem “Jevrejima”). Ovo je jako rizican potez (sto moras znati), i pravo pitanje je zasto…
Razumijem ja da je medju njima komplikovano. Ono sto ja govorim je da je jedino Trump bitan i tu su stvari vrlo jednostavne.
Cijela prica je sustinski nebitna jer je jedino bitan Trump.
jeza u ledja

#35157 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

I btw, JD ima nula sansi da dobije nominaciju. Jedino mozda kao Trumpov Medvedev.
Danguba

#35158 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Danguba »

GandalfSivi wrote: 01/11/2025 23:48
Hendrix wrote: 01/11/2025 23:47 JD mora da nadje krscansku plavusu da bi imao sanse da bude nasljednik orange daddya. Ova seksi udovica je idealna, kao stvorena za sirenje familijarnih vrijednosti.

Nasao je, to je vec zavrseno. Ide udovica…
Ona se svakako ponasala ''na izvolite'' vise nego ucvijeljena zena.
Sve za preduzece, kao kod Sojica. :mrgreen:
Point.

#35159 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

How convenient, JD, how convenient.
JD Vance je ovaj komentar ponovio pred 10.000 prisutnih na konferenciji Turning Point USA te je kazao kako preferira da njegova supruga, koja je hinduistica, bude kršćanka.

Naime, na spomenutoj konferenciji jedan od prisutnih pitao je američkog potpredsjednika kako vidi veze između američkog patriotizma i kršćanstva te ga je pitao kako je odgajati djecu u međuvjerskom braku.

Vance je rekao da je njegova supruga odrasla u hinduističkoj porodici, ali ne u posebno religioznoj porodici i napomenuo da su se, kada je upoznao svoju suprugu, oboje smatrali agnosticima ili ateistima.

Vance je prešao na katoličanstvo u tridesetim godinama. Kršten je u crkvi 2019. godine, baš kada je počeo da postaje istaknuti pristalica Donalda Trumpa.

"Moji stavovi o javnoj politici i kako bi optimalna država trebala izgledati prilično su usklađeni s katoličkim socijalnim učenjem", rekao je Vance.

Na događaju Turning Point USA, Vance je rekao da su on i njegova supruga na kraju odlučili odgajati svoju djecu kao kršćane.

"Kao što sam joj rekao, i kao što sam rekao javno, i kao što ću reći sada pred 10.000 mojih najbližih prijatelja - nadam li se, na kraju krajeva, da će je nekako dirnuti ista stvar koja je mene dirnula u crkvi? Da. Iskreno to želim, jer vjerujem u kršćansko evanđelje i nadam se da će moja supruga na kraju to vidjeti na isti način", kazao je.

Usha Vance je javno izjavila da ne namjerava preći na kršćanstvo.
zilog

#35160 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

Point. wrote: 02/11/2025 00:58 How convenient, JD, how convenient.
JD Vance je ovaj komentar ponovio pred 10.000 prisutnih na konferenciji Turning Point USA te je kazao kako preferira da njegova supruga, koja je hinduistica, bude kršćanka.

Naime, na spomenutoj konferenciji jedan od prisutnih pitao je američkog potpredsjednika kako vidi veze između američkog patriotizma i kršćanstva te ga je pitao kako je odgajati djecu u međuvjerskom braku.

Vance je rekao da je njegova supruga odrasla u hinduističkoj porodici, ali ne u posebno religioznoj porodici i napomenuo da su se, kada je upoznao svoju suprugu, oboje smatrali agnosticima ili ateistima.

Vance je prešao na katoličanstvo u tridesetim godinama. Kršten je u crkvi 2019. godine, baš kada je počeo da postaje istaknuti pristalica Donalda Trumpa.

"Moji stavovi o javnoj politici i kako bi optimalna država trebala izgledati prilično su usklađeni s katoličkim socijalnim učenjem", rekao je Vance.

Na događaju Turning Point USA, Vance je rekao da su on i njegova supruga na kraju odlučili odgajati svoju djecu kao kršćane.

"Kao što sam joj rekao, i kao što sam rekao javno, i kao što ću reći sada pred 10.000 mojih najbližih prijatelja - nadam li se, na kraju krajeva, da će je nekako dirnuti ista stvar koja je mene dirnula u crkvi? Da. Iskreno to želim, jer vjerujem u kršćansko evanđelje i nadam se da će moja supruga na kraju to vidjeti na isti način", kazao je.

Usha Vance je javno izjavila da ne namjerava preći na kršćanstvo.
Spetljao se sa Kirkovom udovicom, pa sad trazi razlog da se razvede...

Ljiga :roll:
ultima_palabra

#35161 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Ne mislim da ce endorsement Trumpa nesto vrijediti 2028., naprotiv... vec sad neki daju izjave, da bi mogli za koju godinu govoriti kako se nisu slagali bla bla... a nakon vjerovatnog debakla na midterms, ide utrka ko ce se vise distancirati.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#35162 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

zilog wrote: 02/11/2025 01:45

znači najgrlatiji i najodaniji ga umače udovici bijelih repera
Peacean

#35163 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

Eno ga sad i Nigeriji prijeti ratom :lol:
video

#35164 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by video »

pici wrote: 02/11/2025 06:07
zilog wrote: 02/11/2025 01:45

znači najgrlatiji i najodaniji ga umače udovici bijelih repera
I tata bi sine
jeza u ledja

#35165 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 02/11/2025 03:45 Ne mislim da ce endorsement Trumpa nesto vrijediti 2028., naprotiv... vec sad neki daju izjave, da bi mogli za koju godinu govoriti kako se nisu slagali bla bla... a nakon vjerovatnog debakla na midterms, ide utrka ko ce se vise distancirati.
Daju oni izjave jer su optimisti kao i ti. :oops: :D

Trumpova ce biti zadnja, dok je ziv i relativno zdrav. Osim u slucaju neke kataklizme to se nece promjeniti.

A midtermi su toliko gerrymanderovani da tesko da moze doci do debakla. To pod uslovom da isti uopste i dese kako treba.

Sta god da se desi, neko drugi ce biti kriv a ne Trump. A kad i ako krene stani pani svi ce se fino posloziti kako tata kaze. Ko krene protiv bice zgazen.
U svakom slucaju Trump se sigurno nece skloniti da bude nekom drugom moralna podrska. Ako slucajno bude otjeran povuci ce sve za sobom.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#35166 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

Peacean wrote: 02/11/2025 07:48 Eno ga sad i Nigeriji prijeti ratom :lol:
To je pitao nas s persecution.org
10 godina evidentiramo genocid
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#35167 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote: 02/11/2025 03:45 Ne mislim da ce endorsement Trumpa nesto vrijediti 2028., naprotiv... vec sad neki daju izjave, da bi mogli za koju godinu govoriti kako se nisu slagali bla bla... a nakon vjerovatnog debakla na midterms, ide utrka ko ce se vise distancirati.
ti baš optimista.
Truba

#35168 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

Mijanmar bi trebao biti sljedeci
A na kraju su koreja i kina
HelaS

#35169 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by HelaS »

Truba wrote: 02/11/2025 19:16
The Rev. Ezekiel Dachomo, a respected clergyman with the Church of Christ in Nations (COCIN), has issued an urgent appeal to the United States government and the international community to intervene and halt what he describes as an ongoing genocide against Christians in Nigeria’s Middle Belt.
He appealed directly to U.S. President Donald Trump and the international community to take decisive action.

“The genocide against Christians in Nigeria must stop,” he said. “The world cannot continue to look away.”
https://persecution.org/2025/10/27/nige ... hristians/
Point.

#35170 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Trump, od svih, će da brani kršćanstvo :lol:
JovicSA

#35171 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

HelaS wrote: 02/11/2025 20:34
Truba wrote: 02/11/2025 19:16
The Rev. Ezekiel Dachomo, a respected clergyman with the Church of Christ in Nations (COCIN), has issued an urgent appeal to the United States government and the international community to intervene and halt what he describes as an ongoing genocide against Christians in Nigeria’s Middle Belt.
He appealed directly to U.S. President Donald Trump and the international community to take decisive action.

“The genocide against Christians in Nigeria must stop,” he said. “The world cannot continue to look away.”
https://persecution.org/2025/10/27/nige ... hristians/
Da je tako bio agilan u Gazi, koja hipokrizija, da ti pamet stane.
Sanjarko

#35172 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

Nigeria also has an abundant supply of under-exploited natural resources, including coal, bauxite, tantalite, gold, tin, iron ore, limestone, niobium, lead and zinc.[172] The country's gold production in 2015 was 8 metric tons.[173] Despite huge deposits of these natural resources, the mining industry in Nigeria is still in its infancy.
Dolaze po ovo možda, ali zaštititi će i civile možda, ali to ne znači da ih neće opuhati, odkako je Kina uskratila rare earth metals and minerals Americi ovo im treba za industriju, najvjerovatnije.
Truba

#35173 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

kad je počeo pokolj u gazi ja sam okačio link na 200 ljudi u nigeriji ubijeni na bozic
odjek dzoni s i jos mozda 1 forumas
https://www.nedjelja.ba/hr/kriznim-pute ... njak/31760

sad isticu da je ubijeno vise muslimana...kakvi spinovi...

pa "normalno" da ce biti ubijeno vise muslimana kad ih je u startu vise u sjevernoj nigeriji i normala da se ubijaju medjusobno zbog sektaskih razlika
ali to nema veze s cinjenicom da ciljano stocari fulaniji napadaju poljoprivrednike krscane koji su jos cesto i pripadnici lokalnih plemena znaci manjina manjine

citat
U ovom se kontekstu, ipak, mora istaknuti kako je približno 34 000 muslimana također poginulo u napadima islamista tijekom promatranog vremena od dva desetljeća. Upravo ovaj podatak služi kao alibi za sve one koji tvrde kako masovna ubojstva kršćana nisu religijski motivirana. Naime, nasilje se često opisuje kao plemenski sukob između muslimanskih stočara Fulanija i uglavnom kršćanskih poljoprivrednika iz više zajednica Irigwa, ali da je korijen problema hrana i ispaša za stoku u pokretu, a ne vjerski motivi. Ipak, važno je istaknuti kako stradavaju i oni muslimani koji su za suživot, dijalog te ne dijele vrijednosti islamista o uspostavljanju šerijata te strogog zakona o bogohuljenju.
ultima_palabra

#35174 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote: 02/11/2025 19:40
ti baš optimista.
Pa nije to bas optimizam. Svaka administracija se trudi da bude popularna, ova ne. Sta to znaci, imaju dvije opcije: jedna je da su postavljeni tu da urade neke nepopularne stvari koje nekome dugorocno odgovaraju i da su prihvatili da ce tu biti samo jedan mandat i da je fokus na tome da naprave sto vise stete. I druga opcija je da ne planiraju sici s vlasti.
jeza u ledja

#35175 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 03/11/2025 14:56
Chmoljo wrote: 02/11/2025 19:40
ti baš optimista.
Pa nije to bas optimizam. Svaka administracija se trudi da bude popularna, ova ne. Sta to znaci, imaju dvije opcije: jedna je da su postavljeni tu da urade neke nepopularne stvari koje nekome dugorocno odgovaraju i da su prihvatili da ce tu biti samo jedan mandat i da je fokus na tome da naprave sto vise stete. I druga opcija je da ne planiraju sici s vlasti.
Kad kazes "administracija" to nipodastava fakat da se radi o grupi ljudi okupljenih u kult vodje Donalda Trumpa. Kad kazes da su "postavljeni" to nipodastava fakat da je cijela zemlja i cijeli sistem izokrenut i uvijen da bi servisirao zelje i ego jednog covjeka. Nije on tu "postavljen", vec su drugi tu postavljeni oko njega.
Trumpa apsolutno boli kurac za necije prohtjeve, osim ako njega nema tu. Niti je on nekome lojalan, niti kome odgovara za svoje poteze. Postoje stvari doduse koje ga ne tangiraju i koje je prepustio drugima da rade.

Tako da, ideja da je on prihvatio da tu bude po nekom zadatku, je bas ono....nerealna. :-)

Postoje dvije opcije, jedna je ta potonja koju si naveo, a druga je da on radi nepopularne stvari jer je lame duck president (sto bi objasnjavalo i sav trud da se predstavi kao neko ko ce i dalje biti relevantan u zadnje dvije godine predsjednikovanja). Ova druga je isto tako poprilicno optimisticna.

Mada iskreno, ja ne mislim da on misli da radi nepopularne stvari. A i zasto bi? Zbog anketa? Pa bio je nepopularan i u prvom terminu pa evo ga ponovo predsjednik.
Post Reply