Da, sa DLSS naravno i mix je Ultra/High, shadows sam morao smanjiti da imam igrive FPS 40 najnize oko 50 se drzi (stim da kad si u Screenshot mode, mislim da je native 4k)
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
-
ProgramskiJezik
-
Pirija
#35127 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
rofl ja sam 1984 imo ZX spectrum plus sa 48 kb, i nisam bio prvi u sarajevu tako da si ti daleko od prvog u jugiSanskiBiser wrote: ↑12/12/2020 12:46Ja igram igre od 1985, tako da ti je premalen staz da mozes nastupati kao AUTORITET , jedan od prvih ljudi u BiH i svojevremeno Jugi koji je imao ZX81Rodzer Mur wrote: ↑12/12/2020 11:29 Uvijek mi je bilo smijesno kad ljudi pocnu licno shvatati to sto neko ne gotivi igru koja se njima svidja, pogotovo kad je to igra koja je tek izasla![]()
Kakvu ti povezanost mozes imati s igrom koja je izasla prije 5 dana, hajd' da je to nesto kao cs recimo koji sam ja prvi put igrao prije 20 godina i sutao godinama ili pes, fifa... Nekom WoW, dota, LoL, ali ovo![]()
Igram igre preko 25 godina, ova me nije impresionirala uopste, kao sto rekoh u scenama borbi AI se ponasa kao u igrama od prije 10 godina, super je to sto sve svijetli, bljesti, mozes sebi cunu nabaciti na lika kojeg pravis i to je to... Igra kao igra je daleko od zanimljivosti koju recimo gta ili rdr donose
Ako je merak ljudima to sto ce dobiti 50 fpsa na najboljoj konfiguraciji i max detaljima, pa po tome mjere kvalitet igre, onda ok... Onda bi Arma 3 i dayz trebale biti medju najboljim igrama ikad![]()
![]()
- SanskiBiser
#35128 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pirija wrote: ↑12/12/2020 15:15rofl ja sam 1984 imo ZX spectrum plus sa 48 kb, i nisam bio prvi u sarajevu tako da si ti daleko od prvog u jugiSanskiBiser wrote: ↑12/12/2020 12:46Ja igram igre od 1985, tako da ti je premalen staz da mozes nastupati kao AUTORITET , jedan od prvih ljudi u BiH i svojevremeno Jugi koji je imao ZX81Rodzer Mur wrote: ↑12/12/2020 11:29 Uvijek mi je bilo smijesno kad ljudi pocnu licno shvatati to sto neko ne gotivi igru koja se njima svidja, pogotovo kad je to igra koja je tek izasla![]()
Kakvu ti povezanost mozes imati s igrom koja je izasla prije 5 dana, hajd' da je to nesto kao cs recimo koji sam ja prvi put igrao prije 20 godina i sutao godinama ili pes, fifa... Nekom WoW, dota, LoL, ali ovo![]()
Igram igre preko 25 godina, ova me nije impresionirala uopste, kao sto rekoh u scenama borbi AI se ponasa kao u igrama od prije 10 godina, super je to sto sve svijetli, bljesti, mozes sebi cunu nabaciti na lika kojeg pravis i to je to... Igra kao igra je daleko od zanimljivosti koju recimo gta ili rdr donose
Ako je merak ljudima to sto ce dobiti 50 fpsa na najboljoj konfiguraciji i max detaljima, pa po tome mjere kvalitet igre, onda ok... Onda bi Arma 3 i dayz trebale biti medju najboljim igrama ikad![]()
![]()
)
Stari moj nabavio 1983 ZX81 trebao starijem bratu na ETF sjecam se muka dok je nabavio iz vana kompajler za Forth programski jezik a ja preuzeo komp 1985 a buraz uzjahao na Apple 2c koji je imao Fortran programski jezik koji mu je trebao za ETF..kompleksni brojevi i slicne karafeke...
i btw crno ispod nokata je kostalo sve
- typeOnegative
#35129 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad smo kod tih starih računara iz bivše države,meni i burazu stari donio tamo 87 88 iz svabije što smo prošli peticom, al opet nam je bilo draže izaći van napravit kakav belaj nego igrati 
Bio je onaj sa LGBT bojama u ćošku tastature, mislim da je bio zx spectrum
Bio je onaj sa LGBT bojama u ćošku tastature, mislim da je bio zx spectrum
- Veigar
#35130 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Double draon je najbolja igrica za cmodore 64 bila, sate smo proveli igrajući je.febo_acm wrote: ↑12/12/2020 14:08Sjecam, plus Double DragonSanskiBiser wrote: ↑12/12/2020 13:43
sjecas li se ove sa C64 koja je ovo zaraza bila ko Super Mario na Nintendu![]()
Mada ja sam tad imao 6-7 godina, pa mi je sve malo mutno![]()
- typeOnegative
#35131 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ee bravo to je taj.. Al me sad nostalgija i melankolija neka opraVeigar wrote: ↑12/12/2020 16:38Double draon je najbolja igrica za cmodore 64 bila, sate smo proveli igrajući je.febo_acm wrote: ↑12/12/2020 14:08Sjecam, plus Double DragonSanskiBiser wrote: ↑12/12/2020 13:43
sjecas li se ove sa C64 koja je ovo zaraza bila ko Super Mario na Nintendu![]()
Mada ja sam tad imao 6-7 godina, pa mi je sve malo mutno![]()
![]()
![]()
![]()
- House
- SanskiBiser
- aditon
#35134 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
pa super...nemoraš ni igrati igre, ti samo gledaj yt klipove od, kako si naveo, ljudi kojima je to posao, sa najboljim postavkama i sa najjačom konfiguracijom...i da..na najtežem nivouRodzer Mur wrote: ↑12/12/2020 14:15 Pa ne moras igrati da bi primijetio neke stvarigledao sam u zadnjih nekoliko dana oko 2h gameplaya bez isjecaka i klipova, znaci direktan walkthrough i to ljude kojim je posao igranje igara, na najboljim postavkama, sa najjacom konfiguarcijom i na najtezoj razini, znaci u boljim uslovima nego sto bi vecina nas imala na svom pcu... to je sasvim dovoljno da doneses sam neke zakljucke, na stranu to sto je gledanost pala svima za 50%+ nakon par sati, sto je igra prepuna bugova, sama prica i igrivost nije na zavidnom novou nekom ko je igrao nesto slicno prije... Naravno nekom je odlicna i postujem to, ali mnogi su razocarani
-
Rodzer Mur
#35135 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
De mi svega ti pojasni kakvu ti ulogu igra to sto si sam probao ili gledao nekog drugog za ove stvari koje sam spomenuo? Najtezu razinu ti spomenuh jer je cak i tad inteligencija i reakcije AI u borbi kao da je pravljeno za djecu s posebnim potrebama, nikakav otpor, nekad cak i ne reaguju kad ih napadnes
najbolju konfiguraciju i postavke spomenuh jer cak i tada imas i bugove, a ni ne izgleda nesto specijalno, mozes reci da je taj dio i najbolji u samoj igri, ali opet nedovoljno za silni hajp... Gameplay i prica nista specijalno i ne drzi paznju...
Razmisljas kao fanboy
ja sam planirao kupiti igru i naravno da bih htio da je bolja, ali jbg ne mogu je nazor gotiviti i lagati samog sebe...
Razmisljas kao fanboy
- Averus
#35136 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne treba razmišljati ni kao fanboy, ni kao totalni skeptik.
Istina je da ne možeš suditi o igri na osnovu tuđeg igranja i mišljenja. Da je po tome, ja ne bih nikad odigrao neke od igara koje obožavam.
S druge strane, realno Cyberpunk nisu ispeglali i tu su debelo zajebali. Njima se puno sere, jer se zna da su bili indie studio koji se izborio za ozbiljniji status, te da će uzeti k srcu kad im ljudi seru na proizvod, dok će EA, Ubisoft, Activision, Square Enix i slični jednostavno da vam pokažu srednjak i nastave prodavati svako govno po dobrim cijenama. Što je najtužnije, navedeni će od govana i dalje zarađivati i nakon nekog vremena će se internet warriori ušutjeti, kad im dosadi i to je to.
CDPR će još dugo slušati prigovore jer jebiga - em su Poljaci, em nisu nastali od bogataških projekata. Zato ih tako puno ljudi brani uprkos fulama sa ovom igrom.
Ono što mi je zapalo za oko je da mnogi skeptici sude o igri na osnovu prvih par sati igranja ili gledanja igranja. Pobogu ako ste i "G" od Gamera, znate da njihove igre ne počinju prije 10ak sati igranja. Sve prije toga je doslovno tutorial, onako da se uhoda čovjek, da prirodnije igra ostatak igre.
Po meni, i dalje je najveća greška što su je pretvorili u FPS, jer time privlače ljude koji vole COD, BF, CSGO i slično. Eno gledam već po forumima najčešći komentar "kad ćete prebaciti zumiranje da je toggle, a ne da moram držati desni klik". Dakle FPS igrač koji je došao s neke od navedenih igara i očekuje isti osjećaj i igru kao što su one. Realno, standardne FPS igre su apsolutno besmislene i služe samo dobroj zabavi. Ne kažem da su sve loše, nego najčešće tu nema neke priče, dubine i razvoja likova - radi se samo o zadatku u rokanju. I onda ovi djetetu koje je odraslo na COD i GTAV ponude FPS Cyberpunk. Naravno da će klinac da sere po igri kad je on zamišljao nešto deseto.
Dakle najveća greška CDPR nije nedovršena igra, nego nekvalitetna komunikacija s kupcima. 90% ljudi nije znalo šta kupuje.
Za kraj, nigdje ne piše da se igra svima mora svidjeti ili ne svidjeti.
PS: Da ispravim nekoga ko je prethodno napisao da se igra pravila 8 godina - nije. Igra je najavljena prije 8 godina, aktivan development je od 2016. godine.
Istina je da ne možeš suditi o igri na osnovu tuđeg igranja i mišljenja. Da je po tome, ja ne bih nikad odigrao neke od igara koje obožavam.
S druge strane, realno Cyberpunk nisu ispeglali i tu su debelo zajebali. Njima se puno sere, jer se zna da su bili indie studio koji se izborio za ozbiljniji status, te da će uzeti k srcu kad im ljudi seru na proizvod, dok će EA, Ubisoft, Activision, Square Enix i slični jednostavno da vam pokažu srednjak i nastave prodavati svako govno po dobrim cijenama. Što je najtužnije, navedeni će od govana i dalje zarađivati i nakon nekog vremena će se internet warriori ušutjeti, kad im dosadi i to je to.
CDPR će još dugo slušati prigovore jer jebiga - em su Poljaci, em nisu nastali od bogataških projekata. Zato ih tako puno ljudi brani uprkos fulama sa ovom igrom.
Ono što mi je zapalo za oko je da mnogi skeptici sude o igri na osnovu prvih par sati igranja ili gledanja igranja. Pobogu ako ste i "G" od Gamera, znate da njihove igre ne počinju prije 10ak sati igranja. Sve prije toga je doslovno tutorial, onako da se uhoda čovjek, da prirodnije igra ostatak igre.
Po meni, i dalje je najveća greška što su je pretvorili u FPS, jer time privlače ljude koji vole COD, BF, CSGO i slično. Eno gledam već po forumima najčešći komentar "kad ćete prebaciti zumiranje da je toggle, a ne da moram držati desni klik". Dakle FPS igrač koji je došao s neke od navedenih igara i očekuje isti osjećaj i igru kao što su one. Realno, standardne FPS igre su apsolutno besmislene i služe samo dobroj zabavi. Ne kažem da su sve loše, nego najčešće tu nema neke priče, dubine i razvoja likova - radi se samo o zadatku u rokanju. I onda ovi djetetu koje je odraslo na COD i GTAV ponude FPS Cyberpunk. Naravno da će klinac da sere po igri kad je on zamišljao nešto deseto.
Dakle najveća greška CDPR nije nedovršena igra, nego nekvalitetna komunikacija s kupcima. 90% ljudi nije znalo šta kupuje.
Za kraj, nigdje ne piše da se igra svima mora svidjeti ili ne svidjeti.
PS: Da ispravim nekoga ko je prethodno napisao da se igra pravila 8 godina - nije. Igra je najavljena prije 8 godina, aktivan development je od 2016. godine.
-
Rodzer Mur
#35137 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kako ba po ovom ne mozes suditi o igri 
E'o samo dio od 2:27:30 dovoljno je 15 sekundi da vidis o cemu pricam ... na youtube ne izgleda bas najbolje, ali fokus je na gameplayu... odgledas minutu i vidis kako trce prema njemu, cak jedan i pada preko lesa, ne pucaju uopste, bas vrijedja inteligenciju, kako ostati uzivljen u igru nakon toga
https://youtu.be/eirxXPXl3bk?t=8854
Ako im je bio cilj da se fokusiraju na pricu, grafiku itd zasto onda praviti misije u kojim trebas pobiti 100 likova kad gameplay lici na ovo... to kvari immersion u potpunosti, niko ne ocekuje da trebas imati skill da to rijesis kao da je u pitanju pucacina tipa CS, ali brate imas tonu igara u kojim AI djeluje bar malo normalnije i predstavlja neku prepreku, a ne samo da ti ubija vrijeme dok ides ka drugom dijelu price...
E'o samo dio od 2:27:30 dovoljno je 15 sekundi da vidis o cemu pricam ... na youtube ne izgleda bas najbolje, ali fokus je na gameplayu... odgledas minutu i vidis kako trce prema njemu, cak jedan i pada preko lesa, ne pucaju uopste, bas vrijedja inteligenciju, kako ostati uzivljen u igru nakon toga
https://youtu.be/eirxXPXl3bk?t=8854
Ako im je bio cilj da se fokusiraju na pricu, grafiku itd zasto onda praviti misije u kojim trebas pobiti 100 likova kad gameplay lici na ovo... to kvari immersion u potpunosti, niko ne ocekuje da trebas imati skill da to rijesis kao da je u pitanju pucacina tipa CS, ali brate imas tonu igara u kojim AI djeluje bar malo normalnije i predstavlja neku prepreku, a ne samo da ti ubija vrijeme dok ides ka drugom dijelu price...
- arnes_king
#35138 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Rodzer, napisao si da ti se ne svidja igra i super to je to, nema potrebe da zatrpavas temu glupostima. Sve si mogao napisati ali da igra ne izgleda dobro e pa tu si pokazao koliko valjas gluposti. Ostalo je sve bas subjektivno ali pogledaj malo bolje jer je igra vrhunskog izgleda, bas next gen, naravno za sada samo na PC dok ne dodju i next gen console verzije. Svakako yt i drugi servisi imaju kompresiju, samo editovanje videa i gubi se kvalitet, a ako si gledao lajv strim onda se ne trebas ni cuditi zasto ti je izgledalo lose jer su lajvovi uvijek loseg kvaliteta bez obzira sto prikazuje npr 1080p daleko to losije izgleda.
I w3 se vecini svidio i najbolja je igra, meni nije i to sam napisao ali nisam smarao na nekoliko stranica i polusavao nametnuti drugima svoje misljenje niti sam nekome pokusavao kvariti cejf.
Ti se ponasas kao onaj lik s meme, ono "molim vas prestanite se zabavljati s tom igrom"....

Evo ja igru nisam pratio niti iscekivao, nisam je ni htio nabavljat8 odmah, ali ispala mi dobra ponuda i pravo sam pozitivno iznenadjen igrom. Ranije gledao po youtube i cudio se hahpu jer mi je izgledala dosadno, sada kada je igram opet vidim kako se igrama ne sudi po yt gameplayu. Slicno je i sa death stranding, gledas na yt i kontas wft sta je ovo, kad zaigras tek tad shvatis.
I w3 se vecini svidio i najbolja je igra, meni nije i to sam napisao ali nisam smarao na nekoliko stranica i polusavao nametnuti drugima svoje misljenje niti sam nekome pokusavao kvariti cejf.
Ti se ponasas kao onaj lik s meme, ono "molim vas prestanite se zabavljati s tom igrom"....
Evo ja igru nisam pratio niti iscekivao, nisam je ni htio nabavljat8 odmah, ali ispala mi dobra ponuda i pravo sam pozitivno iznenadjen igrom. Ranije gledao po youtube i cudio se hahpu jer mi je izgledala dosadno, sada kada je igram opet vidim kako se igrama ne sudi po yt gameplayu. Slicno je i sa death stranding, gledas na yt i kontas wft sta je ovo, kad zaigras tek tad shvatis.
-
Rodzer Mur
#35139 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa ne mogu ja nikome pokvariti cejf ako im je merak igrati tu igru, ali hvaliti je toliko i pricati da je nesto nevidjeno, pa gledamo li iste stvari
ovo je nedovrsen proizvod, mozda nekad za pola godine kad izbace 10-15 patcheva bude licilo na nesto, ali mislim da je greska izbaciti igru u ovom stanju...
E'o frisko... bukvalno otvorio stream i gledao 2 minute prije ovog
Eki nakon svega sto sam postavio moje misljenje je subjektivno, a ne vase
E'o frisko... bukvalno otvorio stream i gledao 2 minute prije ovog
Eki nakon svega sto sam postavio moje misljenje je subjektivno, a ne vase
- Averus
#35140 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nema potrebe stvarati animozitet. Tema je tu da pričamo o igrama - o onome što nam se sviđa, a i onome što nam se ne sviđa 
Za sve koji CP2077 igraju na AMD procesorima, evo dobre vijesti:
https://old.reddit.com/r/pcgaming/comme ... ler_which/
Neki prijavljuju povelik performance boost
Evo i video upute: https://streamable.com/jpx652

Neki prijavljuju povelik performance boost
Evo i video upute: https://streamable.com/jpx652
CDPR taught us how to use breach protocol to fix their game.
Last edited by Averus on 12/12/2020 21:16, edited 1 time in total.
- SanskiBiser
#35141 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/mods/Averus wrote: ↑12/12/2020 21:13 Nema potrebe stvarati animozitet. Tema je tu da pričamo o igrama - o onome što nam se sviđa, a i onome što nam se ne sviđa
Neki prijavljuju povelik performance boost![]()
krenulo je i modanje polako
Ovdje je tutorijal za taj mod ko ima AMD CPU
Last edited by SanskiBiser on 12/12/2020 21:16, edited 1 time in total.
- Averus
#35142 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@SanskiBiser Ja još jučer otišao da vidim ima li modova, već bilo zatrpano 
-
DonieBrasco
#35143 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
SPOILER - Cyberpunk 2077

Upravo gledam stream Cyberpunk 2077, misija da razapnes lika na krst, doslvno mu eksere zabijas.
Spoiler
Show

Upravo gledam stream Cyberpunk 2077, misija da razapnes lika na krst, doslvno mu eksere zabijas.
Last edited by DonieBrasco on 13/12/2020 12:26, edited 1 time in total.
-
ProgramskiJezik
#35144 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Cu da probam na svom 2600 pa javimSanskiBiser wrote: ↑12/12/2020 21:15https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/mods/Averus wrote: ↑12/12/2020 21:13 Nema potrebe stvarati animozitet. Tema je tu da pričamo o igrama - o onome što nam se sviđa, a i onome što nam se ne sviđa
Neki prijavljuju povelik performance boost![]()
krenulo je i modanje polako
Ovdje je tutorijal za taj mod ko ima AMD CPU
- Averus
#35145 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
De ne spoilaj jeboga tiDonieBrasco wrote: ↑12/12/2020 22:57SpoilerShow
-
l33t
#35146 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Samo da kazem da je worth ovaj fix za AMD procesore, skocio je cpu usage i ne spada fps u gradu
actually playable
- Averus
#35147 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije major spoiler, ali ću svejedno sakriti, pa ako nekoga zanima - samo detalj iz igre koji nema veze s pričom i questovima koliko ja znam

Doslovno zabranjeno staviti ananas na pizzu
Spoiler
Show

Doslovno zabranjeno staviti ananas na pizzu
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#35148 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zavrsen ghostrunner,dobra igra,narocito ko voli da testira reflekse
,steta sto nije duza...
idem i ja sad na cyberpunk,da vidimo kako radi sa i5 4460, 8GB RAM i RX580 8GB
idem i ja sad na cyberpunk,da vidimo kako radi sa i5 4460, 8GB RAM i RX580 8GB
- ferratilis
#35149 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Taman je izbacio recenziju kad sam zavrsio igru. Slazem se sa svim sto je rekao
- Averus
#35150 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma piči Cyberpunk na 2K