Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#35126 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Pandakonda wrote: Kako je moguće "podržati" vlast a ne biti u istoj ? Da li stvarno vjeruješ da je Željko toliki dobrica da njegovi samo dižu ruke a ne traže ništa zauzvrat ?
slažem se sa tobom. prosto nemoguć scenariji. ipak mislim da je ovo igrica dfa da kifla ne bude premijer.
drug_profi

#35127 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Koliko god su se kleli kod Fejsa da im pozicije nisu bitne, već program, sve se raspada radi pozicija.
Ako šou potraje duže od mjesec dana, birači će biti razočarani, a neki već i jesu.
Evo moj kolega dosadasnji apstinent sad meni prebacuje sto sam ga nagovorio da izadje na izbore.
kmirsad

#35128 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

malakh wrote: a i upratio sam kolegu @kmirad da je pisao o toj mogućnosti.

treba se komšić javno zahvaliti glasačima naše stranke što su ga podržali na ovim izborima. :lol:
Da, dobro si upratio... jesam to ostavio kao jednu od mogučnosti. Da ću odluku o glasanju za Predsjedništvo donijeti na dan izbora. nakon što se dokopam neki vjeredostojne ankete. Sebi sam suzio izbor na Falatara, Bečirevića i Komšića.
Prva dilema mi je bila da li glasati za Hrvata ili Bošnjaka
Dakle moj prvi izbor je bio Falatar. pod uslovom da mi ta anketa kaže ima imalo šanse. Anketa koje sam se dokopao je pokazala da nema šansi.
Ostali su Bečirović i Komšić, kontra Đaferoviću i Čoviću.
Anketa mi je pokazala da Komšić prolazi.sa mojim ili bez mog glasa.Tu je otpala dilema da li da glasam za bošnjaka ili hrvata.
Glas je otišao Bečiroviću.
Nažalost Bečirović nije prošao.
Sa ostalih listi glasao sam za sve Žene koje sam pronašao na listama Naše stranke.
Nisam zaokružio ni jednog muškarca.
pemanapemani

#35129 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

malakh wrote:
Radio Sarajevo wrote:DF neće s NiP-om jer su derivat SDA, a sa SDA u vlasti i iz njihovog šupka vire već godinama.

Ko o čemu, kurva o poštenju.

Briljantno DF, briljantno...

:roll: :roll: :roll:
ljudi rekli da neće sa nipom, a neće ni sa sda. ali su ipak izjavili da će podržati vladu sa narodom i pravdom, ali da neće učestvovati u istoj.
Ali, ukoliko u novoj vladi budu predstavnici Naroda i Pravde (NiP), DF će podržati formiranje nove vlade, ali mi nećemo učestvovati u tome, jer su naši stavovi vrlo jasni, a to je da ne želimo koalirati sa Strankom demokratske akcije (SDA), ali ni sa njihovim derivatima"
ne može im se nakon ovoga baš olako fakturisati da su trojanski konj ili produžena ruka sda.
Ljudi rekli da hoće i sa SDA ako usvoje Zakon o borcima.

Prava prostitutka, hoće sa svima, ako se dovoljno plati.
kmirsad

#35130 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:Koliko god su se kleli kod Fejsa da im pozicije nisu bitne, već program, sve se raspada radi pozicija.
Ako šou potraje duže od mjesec dana, birači će biti razočarani, a neki već i jesu.
Evo moj kolega dosadasnji apstinent sad meni prebacuje sto sam ga nagovorio da izadje na izbore.
:thumbup:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#35131 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kmirsad wrote: Da, dobro si upratio... jesam to ostavio kao jednu od mogučnosti. Da ću odluku o glasanju za Predsjedništvo donijeti na dan izbora. nakon što se dokopam neki vjeredostojne ankete. Sebi sam suzio izbor na Falatara, Bečirevića i Komšića.
Dakle moj prvi izbor je bio Falatar. pod uslovom da mi ta anketa kaže ima imalo šanse. Anketa koje sam se dokopao je pokazala da nema šansi.
Anketa mi je pokazala da Komšić prolazi.sa mojim ili bez mog glasa.Tu je otpala dilema da li da glasam za bošnjaka ili hrvata.
Sa ostalih listi glasao sam za sve Žene koje sam pronašao na listama Naše stranke.
zajvaljujem na postu. samo sam imao namjeru da objasnim kolegi da su i glasači koji su dali glas našoj stranci ujedno dali glas i komšiću.

a i ti, kao jedan od najodanijih simpatizera naše stranke, na forumu, si ozbiljno razmišljao da glasaš za komšića.

to samo ukazuje na činjenicu da međusobne ideološke ili bilo kakve druge razlike između naše stranke i dfa, ne postoje i da je to prirodna koalicija. naravno, uz sdp.
kmirsad

#35132 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

malakh wrote:
kmirsad wrote: Da, dobro si upratio... jesam to ostavio kao jednu od mogučnosti. Da ću odluku o glasanju za Predsjedništvo donijeti na dan izbora. nakon što se dokopam neki vjeredostojne ankete. Sebi sam suzio izbor na Falatara, Bečirevića i Komšića.
zajvaljujem na postu. samo sam imao namjeru da objasnim kolegi da su i glasači koji su dali glas našoj stranci ujedno dali glas i komšiću.

a i ti, kao jedan od najodanijih simpatizera naše stranke, na forumu, si ozbiljno razmišljao da glasaš za komšića.

to samo ukazuje na činjenicu da međusobne ideološke ili bilo kakve druge razlike između naše stranke i dfa, ne postoje i da je to prirodna koalicija. naravno, uz sdp.
Nema na čemu malakh. Ipak smatram važnim podcrtati, da mi je prvi izbor bio Falatar. I danas bi bio.
Volio bih da se moglo glasti ne... ZA... nego... PROTIV... uz mogučnost da zaokružim sve za koje sam... PROTIV.
Falatar bi tada dobio mnogo veče šanse da prođe.
Takvo glasanje bi bilo najmjerodavnije...
Last edited by kmirsad on 26/10/2018 09:06, edited 1 time in total.
seln

#35133 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

pemanapemani wrote:
Željko je kriv jer je upropastio da ljevica ima zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva.

Za temelje građanske države je bilo ključno izbaciti HDZ iz vlasti, a član Predsjedništva je bio na drugom mjestu.

Trebalo je omogućiti da HDZ 1990 ima odeređen broj zastupnika u Domovima naroda, a ostatak Hrvata iz pro BiH stranaka.

Nemam iluziju da bi Hrvati većinski glasali za građanski model uređenja države. Trebalo je naći način da Hrvati u manjem broju glasaju za građansko, a da ostatak poguraju Bošnjaci i tako osiguraju kontrolni paket u Domovima naroda, tj. 1/3 zastupnika u Klubovima Hrvata.

Kandidatura Komšića je bila besplatna kampanja za HDZ, jer je njima Komšić kao crvena krpa biku. Na nekog drugog Hrvata oni nemaju adekvatan populistički odgovor, kao na Komšića. On je to znao i opet se kanadidovao.
Činjenice pokazuju da je Komšić odigrao za HDZ, svjesno ili nesvjesno.
Pa sto odmah ne kazes.
Zeljko je kriv za pojavu nacionalizma kod srba i hrvata polovinom osamdesetih, za agresiju na BiH, za Dejton.... :D

Samo da te podsjetim: vec je jednom bila vlada bez HDZ... i?
jebena ljevica ne moze da se dogovori oko zajednickog nastupa u jebenom KS, a ti sanjas o pobjedi na nivou FBiH i drzave, koja bi sigurno uspjela, samo da nema Zeljka. Neka Covic sa Dodikom veselo jos cetiri godine krcmi drzavu, to bi doprinjelo razvoju gradjanske svijesti kod hrvata.
criticos

#35134 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

Poznavajući dosadašnji rad Komšića, njegovo uslovaljavanje da NS kandidira premijera KS je čista zavala NS. Nisu dovoljni garanti da ćeš podržavati nešto bez učešća u vlasti, već je garant tvoje samo učešće. Podrška sa distance je nešto najpodlije što zagovara DF, a izgovori su na štetu građana. Već vidim premijera iz NS kojem su vezane ruke, ruke za većinu odluka izostaju u zraku i pada vlada. NS može ključ u bravu, a onda Komšić utrčava sa SBB i SDA da formira kriznu vladu spasa, jer to ne rade radi vlasti i idu protiv principa, ali narod je na prvom mjestu. Taj manevar vidim u izbornoj 2020 za lokalne izbore. Komšiću, tko te ne zna, na ranu bi te previo, stari SDA igraču!
seln

#35135 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

malakh wrote:
Pandakonda wrote: Kako je moguće "podržati" vlast a ne biti u istoj ? Da li stvarno vjeruješ da je Željko toliki dobrica da njegovi samo dižu ruke a ne traže ništa zauzvrat ?
slažem se sa tobom. prosto nemoguć scenariji. ipak mislim da je ovo igrica dfa da kifla ne bude premijer.
Moguce je. Glasas za izbor vlade, glasas za odluke, ali ne ucestvujes kao clan vlade.
To se zove prlamentarizam. poznato sirom svijeta.
kmirsad

#35136 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hipotetička situacija : Ns kaže, neka DF postavi mandatara, mi ćemo podržati koaliciju... SDP, DF, NiP-... ali nečemo učestvovati u Vladi KS... eto našu podršku imate... jebite se kako znate.
pemanapemani

#35137 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

seln wrote:
pemanapemani wrote:
Željko je kriv jer je upropastio da ljevica ima zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva.

Za temelje građanske države je bilo ključno izbaciti HDZ iz vlasti, a član Predsjedništva je bio na drugom mjestu.

Trebalo je omogućiti da HDZ 1990 ima odeređen broj zastupnika u Domovima naroda, a ostatak Hrvata iz pro BiH stranaka.

Nemam iluziju da bi Hrvati većinski glasali za građanski model uređenja države. Trebalo je naći način da Hrvati u manjem broju glasaju za građansko, a da ostatak poguraju Bošnjaci i tako osiguraju kontrolni paket u Domovima naroda, tj. 1/3 zastupnika u Klubovima Hrvata.

Kandidatura Komšića je bila besplatna kampanja za HDZ, jer je njima Komšić kao crvena krpa biku. Na nekog drugog Hrvata oni nemaju adekvatan populistički odgovor, kao na Komšića. On je to znao i opet se kanadidovao.
Činjenice pokazuju da je Komšić odigrao za HDZ, svjesno ili nesvjesno.
Pa sto odmah ne kazes.
Zeljko je kriv za pojavu nacionalizma kod srba i hrvata polovinom osamdesetih, za agresiju na BiH, za Dejton.... :D

Samo da te podsjetim: vec je jednom bila vlada bez HDZ... i?
jebena ljevica ne moze da se dogovori oko zajednickog nastupa u jebenom KS, a ti sanjas o pobjedi na nivou FBiH i drzave, koja bi sigurno uspjela, samo da nema Zeljka. Neka Covic sa Dodikom veselo jos cetiri godine krcmi drzavu, to bi doprinjelo razvoju gradjanske svijesti kod hrvata.
Gdje sam napisao da je Željko kriv za pojavu nacionalizma kod Hrvata i Srba? Nemoj mi stavljati u usta ono što nisam rekao.

Vlada bez HDZ je bila daleke 2001. godine i trajala dvije godine. Jebena ljevica se i ne može dogovoriti zbog ljudi kao što je Komšić, koji je trojanski konj SDA, ali i HDZ. Koalirao sa HDZ, koalirao sa SDA, izašao iz koalicije, ali ih podržavao na nivou kantona, sjebao izbor gradonačelnika Sarajeva, samovoljno se kandidovao za Predsjedništvo u jeku pregovora o ujedinjenju ljevice...
Zašto nije mogao neki drugi Hrvat biti zajednički kandidat ljevice? Je li to lijena ubleha Bogom dana? Frajer u prime time terminu na tv nazove Parlament BiH šupljom pričom i demagoškom ustanovom i onda mi se predstavlja kao neki kurčev patriot i Bosanac. Obično lijeno govno, koje u zadnjih 20 i kusur godina nije ništa teže od kašike podiglo.
seln

#35138 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

kmirsad wrote:Hipotetička situacija : Ns kaže, neka DF postavi mandatara, mi ćemo podržati koaliciju... SDP, DF, NiP-... ali nečemo učestvovati u Vladi KS... eto našu podršku imate... jebite se kako znate.
Dobro ba mirso, hoces li konacno shvatiti: ljevica NEMA vecinu u KS!
Moze ponuditi DF NS, NS SDP, SDP NP, Mujo Sulji.... NE-MA-JU vecinu!!!!!
Pravljenje koalicije pod tim okolnostima je road to hell. Nece sastaviti ni godinu, a profitirace SDA.
Ne moze se pustiti da SDA jos cetiri godine upropastava drzavu?
Pa neka je onda narod ne bira.
Ljevica bi sa 12 mandata pravila vlast, a treba joj 19.
Roccohljup

#35139 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Jel zaista istina da NS ne želi premijersku funkciju koju bi joj spremno prepustili i SDP i DF? i zbog čega?
seln

#35140 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

pemanapemani wrote:
Gdje sam napisao da je Željko kriv za pojavu nacionalizma kod Hrvata i Srba? Nemoj mi stavljati u usta ono što nisam rekao.

Vlada bez HDZ je bila daleke 2001. godine i trajala dvije godine. Jebena ljevica se i ne može dogovoriti zbog ljudi kao što je Komšić, koji je trojanski konj SDA, ali i HDZ. Koalirao sa HDZ, koalirao sa SDA, izašao iz koalicije, ali ih podržavao na nivou kantona, sjebao izbor gradonačelnika Sarajeva, samovoljno se kandidovao za Predsjedništvo u jeku pregovora o ujedinjenju ljevice...
Zašto nije mogao neki drugi Hrvat biti zajednički kandidat ljevice? Je li to lijena ubleha Bogom dana? Frajer u prime time terminu na tv nazove Parlament BiH šupljom pričom i demagoškom ustanovom i onda mi se predstavlja kao neki kurčev patriot i Bosanac. Obično lijeno govno, koje u zadnjih 20 i kusur godina nije ništa teže od kašike podiglo.
Aaaa, sad shvatam... Zeljko 2001. bio trojanac SDA i zato je propala vlast ljevice.
Ja bogami mislio da je ta ista ljevica tada bila u vlasti sa SDA, a kasnije sa Fahrom.
madner

#35141 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

kmirsad wrote:Hipotetička situacija : Ns kaže, neka DF postavi mandatara, mi ćemo podržati koaliciju... SDP, DF, NiP-... ali nečemo učestvovati u Vladi KS... eto našu podršku imate... jebite se kako znate.
DF bi teska srca napravio koaliciju sa SDA, zrtvovali bi se za drzavu. :D
Capsicum

#35142 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

madner wrote:
Misliš kao što se NS sad žrtvuje za bivšeg SDA premijera?
madner

#35143 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Mislim da je NS 3 koplja postenija.
Dok DF ne smije da kaze da navijaju za koaliciju sa SDA i da rade sve kako ne bi doslo do koalicije protiv SDA, NS ima istu liniju kao i prije izbora.

Bijedno, zbog TZ ugroziti interese KSa.
Capsicum

#35144 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

Ne fantaziraj. Lijepo su iz DF-a rekli da će podržati i vladu sa bivšim SDA premijerom, ali neće u njoj učestvovati.
kmirsad

#35145 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

seln wrote:
Dobro ba mirso, hoces li konacno shvatiti: ljevica NEMA vecinu u KS!
Moze ponuditi DF NS, NS SDP, SDP NP, Mujo Sulji.... NE-MA-JU vecinu!!!!!
Pravljenje koalicije pod tim okolnostima je road to hell. Nece sastaviti ni godinu, a profitirace SDA.
Ne moze se pustiti da SDA jos cetiri godine upropastava drzavu?
Pa neka je onda narod ne bira.
Ljevica bi sa 12 mandata pravila vlast, a treba joj 19.
Imam novu ideologiju
Položiti oružje,
Diči ruke, spustiti gače.
Ukinuti stranke. Ukinuti izbore. samo SDA.
Okačiti nisko revolvere. Ko preživi nek vlada. Telekomom, Elektroprivredom, Autoputevima, vodom, spaljivanjem opasnog otpada u kotlovima Termoelektrana...
Pobi sve i vrati se sam.
Živjela anarhija, pravedna korupcija, pljaćka i nepotizam.
kmirsad

#35146 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

madner wrote:
:lol: :D
zippoo87

#35147 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

malakh wrote:

samo bih potcrtao da kada glasas za clana Predsjednistva,ti glasas za covjeka,kandidata a ne za stranku,tako da ti ova konstatacija bas i ne stoji...glasovi koje je dobio Komsic nisu glasovi DFa,nego licno Zeljka Komsica
DF bi mozda i mogla biti ozbiljnija stranka,kada bi otjerali Komsica...sve stranke koje su d.j.l. su ili propale ili propadaju
izgleda da je svakoj stranci lijevog spektra najveci teret upravo vlastiti predsjednici
madner

#35148 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Capsicum wrote:Ne fantaziraj. Lijepo su iz DF-a rekli da će podržati i vladu sa bivšim SDA premijerom, ali neće u njoj učestvovati.
Sve zbog TZ, SDA nema problem da da sto DF trazi.
Capsicum

#35149 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

madner wrote:
Capsicum wrote:Ne fantaziraj. Lijepo su iz DF-a rekli da će podržati i vladu sa bivšim SDA premijerom, ali neće u njoj učestvovati.
Znači nije problem u tome hoće li DF podržati tu koaliciju sa kiflom, već što neće da u njoj učestvuju?
madner

#35150 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Capsicum wrote:
madner wrote:
Znači nije problem u tome hoće li DF podržati tu koaliciju sa kiflom, već što neće da u njoj učestvuju?
Problem je sto DF nema principe.
Problem je sto licna sujeta upravlja odlukama.
Problem je sto bi radije vidili SDA vladu nego pokusali uraditi nesto zbog straha da ce ta koalicija biti uspjesna.
Problem je sto SDA preko DF skuplja glasove.

Da je drugacije bili bi dio ove price, ZK ne bi razmisljao kako da sukne Kifli nego kako da uradi nesto za KS.
Locked