English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

hatemondays

#35126 Re: English Premier League

Post by hatemondays »

Hvala charuga, frajer ubi nije vise bilo za citati, evo kod mene uskoro do 5 godina zatvora za online trolanje pa bujrum.
Vezano za temu steta za redse ako ne uzmu titulu ali ovi plavi imaju jacu klupu a duga sezona, evo i ovaj Kompany tek 12-ti start sezone ali ga zavuce kad je najvaznije.Nesto kontam jeli onaj Iheanacho fulao ono namjerno na kraju (jeli na posudbi u Leicesteru ili nije).
Grean

#35127 Re: English Premier League

Post by Grean »

UmaX wrote:Ocito je uspjeh jednog fake teama kao sto je City donio nove lavine navijaca, valjda mladjahnih nekih kao ovaj focko. Ne znaju za drugo, isto kao sto balavci navijaju za Real. Bio je fudbal i prije 2005. godine.

Eto covjek svaki dan nesto nauci, da i City ima navijace, cak i ovdje na forumu. :thumbup:
Podjednako je smijesno da Liverpul ili bilo koji drugi tim ima "navijace" u BiH.

Bio je fudbal i prije 92' i tad se znalo za koga se navija.
dzipalo

#35128 Re: English Premier League

Post by dzipalo »

UmaX wrote: Eto covjek svaki dan nesto nauci, da i City ima navijace, cak i ovdje na forumu. :thumbup:
OOOOOO EDIN DZEKOOOOOOO!!!
OOOOOO EDIN DZEKOOOOOOO!!!
sumirprimus

#35129 Re: English Premier League

Post by sumirprimus »

focko wrote:Mi smo gradzani najaci smo najaci :bih:

Sastali se sastali bitlsi na snijegu nasli kurac nasli kurac zakopan u snijegu uzeli ga uzeli ga pa u njega pusu ne bi li mu ne bi li mu povratili dusu :izet:
:shock: :lol: :lol: :lol: aaaaaaaaa :pisnuo: :odustajem: gasi motaj gasi
sumirprimus

#35130 Re: English Premier League

Post by sumirprimus »

siti il junajted, englezi su to nema to veze koliko junajted ima titula vise..
navijaju ljudi za svoj klub i prije no sto su seici dosli. e sad sto su imali srece sa ovim milijardama njihova stvar :D :thumbup:
todd_smith

#35131 Re: English Premier League

Post by todd_smith »

Grean wrote:
UmaX wrote:Ocito je uspjeh jednog fake teama kao sto je City donio nove lavine navijaca, valjda mladjahnih nekih kao ovaj focko. Ne znaju za drugo, isto kao sto balavci navijaju za Real. Bio je fudbal i prije 2005. godine.

Eto covjek svaki dan nesto nauci, da i City ima navijace, cak i ovdje na forumu. :thumbup:
Podjednako je smijesno da Liverpul ili bilo koji drugi tim ima "navijace" u BiH.

covjek bi rekao da je BiH dio Bavarije ili ipak Katalunje kako se raja ovdje pali na neke klubove :mrgreen:
sumirprimus

#35132 Re: English Premier League

Post by sumirprimus »

pa dobro kod njih to jeste spektakl u odnosu na nase tekme.
mislim na tekme uzivo :D
focko

#35133 Re: English Premier League

Post by focko »

sunny morning, twenty years from title .... this time next year will be for Europa league battle ... nana nanana nanannan .... :bih: :bih:
Charuga
Globalni moderator

#35134 Re: English Premier League

Post by Charuga »

todd_smith wrote:
Grean wrote:Podjednako je smijesno da Liverpul ili bilo koji drugi tim ima "navijace" u BiH.

covjek bi rekao da je BiH dio Bavarije ili ipak Katalunje kako se raja ovdje pali na neke klubove :mrgreen:
Bezveze vam je ta priča. Navijački klubovi velikih klubova (Real, Barsa, Liverpool, United ...) postoje u cijelom svijetu, nije samo BiH u pitanju. Dovoljno je samo da kreneš od komšiluka, pa onda i dalje. Kako se "pale" vani, tako se pale i ovde, ništa čudno.

Mlađe generacije, postratno doba, fudbal u BiH nikakav, idu utakmice na TV-u, gledaju se jake lige, jake utakmice, i desi se to što se desi. Dodatni "plus" svemu tome je što kod nas više ne postoji navijačko tijelo u velikom broju, a ni kultura praćenja naših timova. U Sarajevu na cca 500.000 stanovnika, njih 5.000-7.000-10.000 dođe na DVIJE utakmice u 7-8 dana. Tuzla, Zenica, BL, Mostar ... Sve je to u par deka. Imate mahale u kojima živite, pa saberite koliko ljudi ide na utakmice, a koliko ne.

Helem, tema je EPL.
todd_smith

#35135 Re: English Premier League

Post by todd_smith »

osim sto je jedno navijati tj podrzavati preko TVa, drugo osloviti se sa "mi" i licno shvatiti poraz/pobjedu tih ekipa :mrgreen:
Mišo_Kovač

#35136 Re: English Premier League

Post by Mišo_Kovač »

Što ne bih oslovljavao sa "mi"? Prvi klub i utakmica koju sam gledao u životu je bila Bayernova utakmica, više sam Bayernovih utakmica gledao uživo nego utakmica Sarajeva, stostruko više sam utakmica Bayerna gledao preko TVa nego Sarajeva, plaćam godišnju članarinu Bayernu, što ne bih koristio "mi" kad govorim o svom timu? :-)
nKrkan

#35137 Re: English Premier League

Post by nKrkan »

Manchester City : najveći possession u ligi 63,8 % po utakmici , najbolja tačnost dodavanja 88,8% , najviše šuteva ( 663) , najviše šuteva u okvir gola (251) + 13 u gredu aka prečku i stativu (jedino Chlesea više u ligi 15) , najviše golova (91) , najviše golova iz otvorene igre (70) , najmanje primljenih golova iz otvorene igre (10) , najviše stvorenih prilika itd itd

Frapantno bi bilo da ovakva ekipa ne uzme titulu iduće kolo, ali ništa nije nemoguće
Grean

#35138 Re: English Premier League

Post by Grean »

Charuga wrote:
todd_smith wrote:
Grean wrote:Podjednako je smijesno da Liverpul ili bilo koji drugi tim ima "navijace" u BiH.

Bezveze vam je ta priča. Navijački klubovi velikih klubova (Real, Barsa, Liverpool, United ...) postoje u cijelom svijetu, nije samo BiH u pitanju. Dovoljno je samo da kreneš od komšiluka, pa onda i dalje. Kako se "pale" vani, tako se pale i ovde, ništa čudno.

Mlađe generacije, postratno doba, fudbal u BiH nikakav, idu utakmice na TV-u, gledaju se jake lige, jake utakmice, i desi se to što se desi. Dodatni "plus" svemu tome je što kod nas više ne postoji navijačko tijelo u velikom broju, a ni kultura praćenja naših timova. U Sarajevu na cca 500.000 stanovnika, njih 5.000-7.000-10.000 dođe na DVIJE utakmice u 7-8 dana. Tuzla, Zenica, BL, Mostar ... Sve je to u par deka. Imate mahale u kojima živite, pa saberite koliko ljudi ide na utakmice, a koliko ne.

Helem, tema je EPL.
Jeste tema EPL ali je poenta u tome sto neko sa Dobrinje ili Breke proziva nekog Cityjevca zbog tradicije. Taj dio mi je bizaran.

Kakva prica o tradiciji a mozda nisi posjetio grad iz kojeg ti klub dolazi. Cuvari Liverpulove tradicije iz Pekinga, koliko ozbiljno to zvuci?
todd_smith

#35139 Re: English Premier League

Post by todd_smith »

Mišo_Kovač wrote:Što ne bih oslovljavao sa "mi"? Prvi klub i utakmica koju sam gledao u životu je bila Bayernova utakmica, više sam Bayernovih utakmica gledao uživo nego utakmica Sarajeva, stostruko više sam utakmica Bayerna gledao preko TVa nego Sarajeva, plaćam godišnju članarinu Bayernu, što ne bih koristio "mi" kad govorim o svom timu? :-)
Tema je EPL.
Nadzorna_ploca

#35140 Re: English Premier League

Post by Nadzorna_ploca »

Mišo_Kovač wrote:Što ne bih oslovljavao sa "mi"? Prvi klub i utakmica koju sam gledao u životu je bila Bayernova utakmica, više sam Bayernovih utakmica gledao uživo nego utakmica Sarajeva, stostruko više sam utakmica Bayerna gledao preko TVa nego Sarajeva, plaćam godišnju članarinu Bayernu, što ne bih koristio "mi" kad govorim o svom timu? :-)
Pa po tvojoj prici ja bi rekao da nisi vise od 5 utakmica Sarajeva pogledao u zadnjih 10 godina. :mrgreen:
sumirprimus

#35141 Re: English Premier League

Post by sumirprimus »

Nadzorna_ploca wrote:
Pa po tvojoj prici ja bi rekao da nisi vise od 5 utakmica Sarajeva pogledao u zadnjih 10 godina. :mrgreen:
e moj druze nadzorni, vidis ti o cemu ja govorim :lol: :P
Grean

#35142 Re: English Premier League

Post by Grean »

Meni je samo neprimjereno pozivanje na tradiciju kluba.

Ako ti je do tradicije onda navijas za klub za koji ti je navijao otac, dajdza, tetak, klub koji je iz tvoje sredine.

Ako se ne mozes pomiriti sa kvalitetom PL-a i zelis samo kvalitet i spektakl onda se ne prica o tradiciji i svejedno je pratis li Liverpul ili City, Bayern Minhen ili PSG.

Da je kvalitet jedino mjerilo ne bi postojali navijaci Minhena 1860, svi bi navijali za Bayern. E to je vec da drzis do tradicije, kad si iz Minhena a navijas za treceligasa.
Last edited by Grean on 07/05/2019 12:34, edited 1 time in total.
Point.

#35143 Re: English Premier League

Post by Point. »

Pusti ih kraju, ne kontaju da je fudbal globalni sport a i druga vremena naišla. Svi nešto lokalno furaju a jedva ih se skupi 2000 duša na stadionu. I onda idu ovakva besmislena prozivanja.
sumirprimus

#35144 Re: English Premier League

Post by sumirprimus »

Grean wrote:Meni je samo neprimjereno pozivanje na tradiciju kluba.

Ako ti je do tradicije onda navijas za klub za koji ti je navijao otac, dajdza, tetak, klub koji je iz tvoje sredine.

Ako se ne mozes pomiriti sa kvalitetom PL-a i zelis samo kvalitet i spektakl onda se ne prica o tradiciji i svejedno je pratis li Liverpul ili City, Bayern Minhen ili PSG.

Da je kvalitet jedino mjerilo ne bi postojali navijaci Minhena 1860, svi bi navijali za Bayern. E to je vec da drzis do tradicije, kad si iz Minhena a navijas za treceligasa.
pa dobro sve je za ljude.
ljudi navijaju za strane klubove, ne svidja im se lokalna ponuda ok.njihov izbor.
sumirprimus

#35145 Re: English Premier League

Post by sumirprimus »

Point. wrote:
Pusti ih kraju, ne kontaju da je fudbal globalni sport a i druga vremena naišla. Svi nešto lokalno furaju a jedva ih se skupi 2000 duša na stadionu. I onda idu ovakva besmislena prozivanja.
jest druze globalni sport, al i u tom globusu, ljudi podrzavaju lokalne klubove. bez obzira u kom su rangu takmicenja.
osim ako nisi iz kine indije il sa balkana :D
Point.

#35146 Re: English Premier League

Post by Point. »

sumirprimus wrote:
Point. wrote:
jest druze globalni sport, al i u tom globusu, ljudi podrzavaju lokalne klubove. bez obzira u kom su rangu takmicenja.
osim ako nisi iz kine indije il sa balkana :D
Naravno. I treba da podržavaju lokalne klubove, inače je fudbal besmislen ako će svi navijati za Real i Barcu. Samo kažem da su sada druga vremena, dolazak interneta i 19272 sportskih kanala je učinilo svoje. Dodaj i tu loš kvalitet, amaterizam i nedostatak rezultata lokalnih klubova, ljudi se okreću drugim klubovima. Evo, živim u Skandinaviji i ovdje imaš pun qurac ljudi koji lude za Liverpoolom, Unitedom itd a boli ih kita ili slabo prate domaću ligu i klubove. Tako da nije samo balkanski "fenomen".
sumirprimus

#35147 Re: English Premier League

Post by sumirprimus »

ma razmijem ja to sve, ku ces dalje kad ja moram ronalda gledat :lol: :-)
p206

#35148 Re: English Premier League

Post by p206 »

generalno ljudi su takvi da će uvijek navijati za najuspješnije
od borbe gladijatora u Rimskom koloseumu pa do danas... psihologija čovjeka je takva, jedino kad većina ne navija za uspješnog je kad im dosadi pa žele vidjeti promjenu bilo kakvu

i svi mi ovdje smo počeli navijati za ove strane klubove zbog toga što smo kao djeca vidjeli da dobro igraju, ili nam se svidio neki igrač

šta je djece počelo navijati za Inter zbog Ronalda... sad da napraviš anketu u osnovnim školama ne bi našao nijedno dijete da navija za Inter.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#35149 Re: English Premier League

Post by Jimmy McNulty »

Arsenal sam zavolio zbog Bergkampa, jebem li mu tetku neleteću :mrgreen: kud sam ga toliko gotivio, danas uz Arsenal mogu samo rak dobit od nerviranja :lol:
omar little

#35150 Re: English Premier League

Post by omar little »

kako originalno od klix foruma. ista imbecilna prica svako malo.
Post Reply