Demokratska fronta Željko Komšić

kiligonzales

#35126 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kiligonzales »

Ne čitajte SDA medije, oni bi da razmontiraju bilo koju stranku koja bi pobjegla iz BH Bloka. Sad su im članci na nivou "ispuni mi želju". Puca se na SDP ili DF, samo zbog kantona SA. Realno nemaju drugog razloga da iste vuku sebi. Svjestan je toga Komšić itekako, a bome i Nikšić. Dali bi oni mnogo samo da neko ne krene demontirati njihovu halku. Goleme su pare u igri u KS. Sad im bazi moze BH blok oduzeti pipu. Pošto su po rezultatu SDP I DF te koje trebaju voditi glavnu rijeć, a NS ta koja donosi prevagu da to bude pobjednički blok, onda i ne cudi sto svako igra svoju igru unutar bloka. Za pocetak nek u Sa donesu promjene koje su zeljeli, nek prave model i sprovode platformu kako su nekada obecavali. Komsic i Becirovic su povukli glasove svojim strankama i oni su razlogom sto su i SDP i DF napravili rezultat. Obje stranke bi igrale riskantno da su kojim slucajem odlucili se za koaliciju sa SDA.

I ne znam otkud ovim SDP-ovcima petlja da seru po covjeku nakon onakvog intervjua Nikšića i SDP sjednice jer nisu znali bili pisali ili srali, tj. posli u vlast sa SDA ili ne.
https://forum.klix.ba/moracemo-donijeti ... 52694.html

Sdpovci , pogotovo ova mlađarija biće uzrocnikom suicida socijaldemokratije u BiH. Lagumdzija ma koliki autokrata bio, za ove je intelektualne kepece je gigant. Becirevic ih je vratio u fokus, inace malci nisu nista vise nego mahalci poput onog umjetnika sa losom prostatom. Ako SDP zeli dobro sebi njih treba marginalizovati. Da je pameti u BH Bloku, nikada nebi pljunuli na Komsica ovi iz SDP i NS, zbog toga sto je on kod glasaca prepoznat kao vrijednost i da su opet izbori glasaci bi prije njemu ukazali povjerenje nego mlađahnih kompleksasima iz SDP i nekim iz NS, makar i svo njegovo politicko djelovanje bilo zasnovano na populizmu i praznim željama da se stanje promjeni.

Kad vec nemaju pameti mogu ko nakon 2014 godine da se rasture pa da stvari budu jos gore nego sto su bile tada. Bolje im je u ove 4 godine da rade na sebi i mogucem ujedinjenju, definisanju ciljeva i strategije, nego da seru jedni po drugima.
kmirsad

#35127 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

kiligonzales wrote:.
Kili... je li istina da ŽK okreče leđa građanskoj BiH i ide u zagrljaj SDA-u.Nisam u toku, vidim da mreže bruje o tome...
nikad_vise

#35128 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nikad_vise »

kiligonzales wrote:Ne čitajte SDA medije, oni bi da razmontiraju bilo koju stranku koja bi pobjegla iz BH Bloka. Sad su im članci na nivou "ispuni mi želju". Puca se na SDP ili DF, samo zbog kantona SA. Realno nemaju drugog razloga da iste vuku sebi. Svjestan je toga Komšić itekako, a bome i Nikšić. Dali bi oni mnogo samo da neko ne krene demontirati njihovu halku. Goleme su pare u igri u KS. Sad im bazi moze BH blok oduzeti pipu. Pošto su po rezultatu SDP I DF te koje trebaju voditi glavnu rijeć, a NS ta koja donosi prevagu da to bude pobjednički blok, onda i ne cudi sto svako igra svoju igru unutar bloka. Za pocetak nek u Sa donesu promjene koje su zeljeli, nek prave model i sprovode platformu kako su nekada obecavali. Komsic i Becirovic su povukli glasove svojim strankama i oni su razlogom sto su i SDP i DF napravili rezultat. Obje stranke bi igrale riskantno da su kojim slucajem odlucili se za koaliciju sa SDA.

I ne znam otkud ovim SDP-ovcima petlja da seru po covjeku nakon onakvog intervjua Nikšića i SDP sjednice jer nisu znali bili pisali ili srali, tj. posli u vlast sa SDA ili ne.

Sdpovci , pogotovo ova mlađarija biće uzrocnikom suicida socijaldemokratije u BiH. Lagumdzija ma koliki autokrata bio, za ove je intelektualne kepece je gigant. Becirevic ih je vratio u fokus, inace malci nisu nista vise nego mahalci poput onog umjetnika sa losom prostatom. Ako SDP zeli dobro sebi njih treba marginalizovati. Da je pameti u BH Bloku, nikada nebi pljunuli na Komsica ovi iz SDP i NS, zbog toga sto je on kod glasaca prepoznat kao vrijednost i da su opet izbori glasaci bi prije njemu ukazali povjerenje nego mlađahnih kompleksasima iz SDP i nekim iz NS, makar i svo njegovo politicko djelovanje bilo zasnovano na populizmu i praznim željama da se stanje promjeni.

Kad vec nemaju pameti mogu ko nakon 2014 godine da se rasture pa da stvari budu jos gore nego sto su bile tada. Bolje im je u ove 4 godine da rade na sebi i mogucem ujedinjenju, definisanju ciljeva i strategije, nego da seru jedni po drugima.
Ja sam glasao za Zeljka i povukao sam bar jos 15ak glasova za njega.Nisam glasac ljevice uopste.Sutra da su izbori,nikad mu vise nebi dao glas.
U drugu ruku,njegova kandidatura ce biti proslost nakon izbornog zakona po volji HDZ-a koji ce SDA ispostovati volju Covica.
nemampojma0

#35129 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

nikad_vise wrote:Ne mrzi niko Komsica zbog toga sto je Komsic,nego ljudi mrze ovako ljigave poteze i prodaju drzave u historijskim momentima kad je moguce okrenuti dosadasnju praksu kriminala i lopovluka u transparentniju politiku prema BiH i Bosnjacima/Bosancima.U momentima kad je se stalo bar u kantonu Sarajevo kriminalnoj hobotnici i kad se poceo raspakivati njihov kriminal,nepotizam i korupcija,on se slomi da promjeni stranu i ovaj sistem ostavi na zivotu kupujuci mu jos vremena a Bosnjacima podari jos par godina ovog sto smo dosad imali..nicega.Zbog toga ga ljudi napadaju,zbog toga ga i ja napadam koji sam mu dao glas,bez obzira sto je glupan i nedorastao smatrao sam da je manje zlo od onog smeca Covica i da mu treba dati glas. Sad kad je dosao u priliku da pokaze svoj patriotizam na djelu a ne samo demagogijom on taj patriotizam umotava u koaliciju sa onim koji su unistili ovu drzavu pod plastom straha od Srba i Hrvata.
Samo jednu stvar ne razumijem. Da projekcije za 4 godine pravite na osnovu nekog istrazivanja, cinjenica i sl., pa bihi shvatio. Ali sva prica ovdje je da ce za 4 godine biti drugacije na osnovu nada i zelja, a to je beznacajno u politici.
Prvo kad SDA nije sad izgubila, nece nikad. Drugo, ako su alternativa ljevici za partnere stranke poput SBB, NIP i PDA, onda bolje da se odmah ugase. Trece, sta cemo sa SNSD i HDZ, samo nemoj reci da ce pasti same cim padne SDA. Cetvrto, pred drzavom su nikad vaznija pitanja, EU i NATO. Peto, pred nama su 4 godine u kojim su investicije oko 5 MILIJARDI KM, jel to treba pustiti da njima upravljaju SDA i SBB/PDA, pojacane sa Niksicem i Grabovicom? I sesto, odose ljudi iz drzave, a najcesce su to glasaci ljevice.Sad im bas treba dati nadu da ce SBB ponovo, sad samo rasterecen Fahrinih optuznica krenuti u harcenje udruzen u prvom redu sa HDZ, a onda i sa SDA.
Zbog svega ovoga je BH blok morao uci u vlast i kao jaci partner SDA-u nametnuti svoj ritam. Posto slijepci nece to da vide, nemaju hrabrosti ni volje da rade, nemaju kvalitetnih kadrova i zadovoljavaju se svojim kanton-drzavama, jel treba oni koji to sve vide da slegnu ramenima i gledaju kako se sve urusava, bez ikakve mogucnosti da to sprijece. Onda bolje ugasiti stranke ljevice, formirati nevladin sektor i kritikovati vlast, em nemas odgovornosti, em nemas mehanizme kao ni opozicija..al ima jedna caka, onda nemas ni plate. A ovako imas platu kao i vlast, zavalis se u opozicionu hladovinu i pisas po svima, a najvise po svojim glasacima koji ocekuju da nesto uradis i za njih.
kiligonzales

#35130 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kiligonzales »

kmirsad wrote:
kiligonzales wrote:.
Kili... je li istina da ŽK okreče leđa građanskoj BiH i ide u zagrljaj SDA-u.Nisam u toku, vidim da mreže bruje o tome...
Ma ovi botovi bi ga rado gurnuli u zagrljaj SDA. Vidis da mu serviraju price koje ni sam nije rekao.

Gurali su ga i prije, dok se SDP kao vodeca stranka BH Bloka lomila na tome putu i pravili ga glavnim promotorom koalicije sa SDA, a oni sami bili u nedoumici sta ce i kako ce da urade.

Vidi se da je DF SDA i SDP trn u oku zbog Komsicevog rezultata. Stranka mu izgubi 30 hiljada glasova u odnosu na 2014. a on se ugura u predsjednistvo, dok Becirovic mora u parlament. Valjda im je zahvalniji partner HDZ.

Sad zbog toga sto je DF oslabio, lesinari bi da okrenu situaciju u svoju korist. Ubij konkurenciju pricom o koaliciji sa SDA.

Još da dodam jedino ko je viđeniji kod Fahre u tornju zadnjih dana jeste Kifla.
Last edited by kiligonzales on 24/02/2019 15:54, edited 1 time in total.
nemampojma0

#35131 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

nikad_vise wrote:
relativno84 wrote:Sabina i uticaj :pisnuo:
Pismenija,inovativnija,pametnija,ljepsa,bolja,kreativnija,...i milion drugih stvari od svakog SDA kandidata kojeg da stranka trenutno ima.
Imali su donekle i Konakovica,ponudili su mu bili i da bude nosioc liste za drzavni parlament prije nego sto ce ih odjebati,al nece covjek da radi u tom blatu.Do sledecih izbora ce jos onih postenih sto je ostalo napustiti SDA,jer vide ljudi kud vodi ovaj "patriotski" brod.

Jedna od najvecih SDA uzdanica je Efendic,kojeg je Konakovic pojeo Face tv u duelu.Pojeo je i Asima Sarajlica na faderalnoj prije godinu dana.
Da ne govorim o Kaplanu i ostalim smecarima.Sabina je za njih gigant.
Opet pricas o politicarima lokalnog i kantonalnog nivoa. Drzavna politika je nebo i zemlja u odnosu na lokalnu.
Mijesas lige, zato se ne razumijemo. Rekao sam, njihov domet je kanton i to treba postovati.
Za teze utakmice treba vise i strucnog znanja i politickog i zivotnog iskustva i petlje, ma svega. Jedan prof Begic u strucnom smislu vrijedi vise nego cijela NS. Ljudi koji su kroz politiku komunicirali i izgradili veze i prijateljstva s ozbiljnijim regionalnim i svjetskim igracima mogu nesto uraditi za drzavu.
Kantonalna liga je kantonalna i ima dobrih igraca za taj nivo. U reprezentaciji nikad niko iz kantonalne nije zaigrao.
kiligonzales

#35132 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kiligonzales »

nikad_vise wrote:
kiligonzales wrote:Ne čitajte SDA medije, oni bi da razmontiraju bilo koju stranku koja bi pobjegla iz BH Bloka. Sad su im članci na nivou "ispuni mi želju". Puca se na SDP ili DF, samo zbog kantona SA. Realno nemaju drugog razloga da iste vuku sebi. Svjestan je toga Komšić itekako, a bome i Nikšić. Dali bi oni mnogo samo da neko ne krene demontirati njihovu halku. Goleme su pare u igri u KS. Sad im bazi moze BH blok oduzeti pipu. Pošto su po rezultatu SDP I DF te koje trebaju voditi glavnu rijeć, a NS ta koja donosi prevagu da to bude pobjednički blok, onda i ne cudi sto svako igra svoju igru unutar bloka. Za pocetak nek u Sa donesu promjene koje su zeljeli, nek prave model i sprovode platformu kako su nekada obecavali. Komsic i Becirovic su povukli glasove svojim strankama i oni su razlogom sto su i SDP i DF napravili rezultat. Obje stranke bi igrale riskantno da su kojim slucajem odlucili se za koaliciju sa SDA.

Ja sam glasao za Zeljka i povukao sam bar jos 15ak glasova za njega.Nisam glasac ljevice uopste.Sutra da su izbori,nikad mu vise nebi dao glas.
U drugu ruku,njegova kandidatura ce biti proslost nakon izbornog zakona po volji HDZ-a koji ce SDA ispostovati volju Covica.
Lomio sam se izmedju njega i Hadzikadica na izborima i na kraju sam glasao za ovoga drugog, ali vidim da bi ga rado sahranili i iz SDA i iz SDP, jbg njima realno ne odgovara niko drugi do oni sami. Sjebali su svaku alternativu sebi koja je znacila od SBIH, koju su satanizirali nakon aprilca i otjerali u penziju politicara koji je znao kuda ce njihova naknadna pamet voditi, od SBB su napravili ne cetnike i ustase, nego trocetnike i troustase, evo sada bi isto to uradili DF pricajuci o mogucoj koaliciji sa SDA. Da nije unutarstranackog raskola unutar SDA, SBB bi otisao na smetljiste kao SBIH, medjutim ih saveznistvo sa PDA i A-SDA odrzalo u zivotu.
criticos

#35133 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by criticos »

Image
Ova ljubav i strategija nikad nije umrla.
relativno84

#35134 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

nikad_vise wrote:Pismenija,inovativnija,pametnija,ljepsa,bolja,kreativnija,...i milion drugih stvari od svakog SDA kandidata kojeg da stranka trenutno ima.
Imali su donekle i Konakovica,ponudili su mu bili i da bude nosioc liste za drzavni parlament prije nego sto ce ih odjebati,al nece covjek da radi u tom blatu.Do sledecih izbora ce jos onih postenih sto je ostalo napustiti SDA,jer vide ljudi kud vodi ovaj "patriotski" brod.

Jedna od najvecih SDA uzdanica je Efendic,kojeg je Konakovic pojeo Face tv u duelu.Pojeo je i Asima Sarajlica na faderalnoj prije godinu dana.
Da ne govorim o Kaplanu i ostalim smecarima.Sabina je za njih gigant.
Jos iz fine porodice :lol:

Sasvim mi je ok da te privlaci, nije to nista lose. Lozi i mene Lana Prlić na nekom levelu, ali sve dok mi pred ocima ne prodje ovo Prlić tad se ohladim. Jbga previse je to sranja da se predje preko toga, nadoces i ti nekad na slicno sa Sabinom, osim ako mozda nemas jaci zeludac pa mozes lakse da varis sve to.

Na stranu to, ali svi ti politicki anonimusi nece nikad imati ni 30% podrske kod naroda koju ima i imat ce Željko. Tako da ovo guslanje moze trajati danima i mjesecima, nista drasticno se nece promijeniti, jer na jednoj strani je Zlatni ljiljan sa svim svojim manama, a na drugoj samo prazne ljusture koje hvataju zadnje vozove da se bilo gdje ugrade.
nemampojma0

#35135 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Potpuno ispravno!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine je podsjetio da će se na dnevnom redu u BiH uskoro ponovo naći krupne stvari poput izmjene izbornog zakona, što bi SDA mogla isporučiti prema Čovićevim zahtjevima, bez da stranke ljevice imaju mogućnost to zaustaviti ako ne budu dio vlasti.

„Da li smo, dakle, svojim uzmicanjem iz učešća u vlasti SDA-u dali za pravo da sa HDZ-om napravi dogovor, odnosno da pristanu na neke Čovićeve zahtjeve? Kada budemo kritikovali SDA zbog toga što je prihvatio Čovićeve uvjete, hoće li građani imati pravo da nam kažu – a, što se niste borili. Zašto ste pobjegli? Toga je mene strah. Kao vlast, ipak možete spriječiti neke stvari, neke druge popraviti.

Ovako... Moja iskustva sa SDA su katastrofalna. O toj vrsti političkog razmišljanja mislim dosta loše. Međutim, ovdje nije riječ o tome; ovdje je riječ o procjeni šta su posljedice vaših odluka. Imate priliku zaustaviti neke negativne procese, a vi to odbijate. Pod kojim izgovorom? Gade mi se! OK, gade se i meni, ali građani za njih glasaju, to je realnost. Ako čovjek u nešto vjeruje, onda ne smije odustajati, naprotiv: uvijek je bolje ući u političku borbu, jer samo tada imate šansu da pobijedite. A to šta ja mislim o njihovim politikama, etničkim i ostalim, valjda sam toliko puta javno rekao. Da ne mislim tako, bio bih sa njima", rekao je Komšić.
Vidal89

#35136 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vidal89 »

nemampojma0 wrote:Potpuno ispravno!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine je podsjetio da će se na dnevnom redu u BiH uskoro ponovo naći krupne stvari poput izmjene izbornog zakona, što bi SDA mogla isporučiti prema Čovićevim zahtjevima, bez da stranke ljevice imaju mogućnost to zaustaviti ako ne budu dio vlasti.

„Da li smo, dakle, svojim uzmicanjem iz učešća u vlasti SDA-u dali za pravo da sa HDZ-om napravi dogovor, odnosno da pristanu na neke Čovićeve zahtjeve? Kada budemo kritikovali SDA zbog toga što je prihvatio Čovićeve uvjete, hoće li građani imati pravo da nam kažu – a, što se niste borili. Zašto ste pobjegli? Toga je mene strah. Kao vlast, ipak možete spriječiti neke stvari, neke druge popraviti.

Ovako... Moja iskustva sa SDA su katastrofalna. O toj vrsti političkog razmišljanja mislim dosta loše. Međutim, ovdje nije riječ o tome; ovdje je riječ o procjeni šta su posljedice vaših odluka. Imate priliku zaustaviti neke negativne procese, a vi to odbijate. Pod kojim izgovorom? Gade mi se! OK, gade se i meni, ali građani za njih glasaju, to je realnost. Ako čovjek u nešto vjeruje, onda ne smije odustajati, naprotiv: uvijek je bolje ući u političku borbu, jer samo tada imate šansu da pobijedite. A to šta ja mislim o njihovim politikama, etničkim i ostalim, valjda sam toliko puta javno rekao. Da ne mislim tako, bio bih sa njima", rekao je Komšić.
Sta ce on zaustaviti da svojih 10 zatupnika???

Ni u Sa kantonu nemogu vlast napraviti niti u Tz

Ovdje se samo radi o pritisku ubleha sa opstinskih odbora unutar df da mogu krasti
nemampojma0

#35137 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Vidal89 wrote:

Sta ce on zaustaviti da svojih 10 zatupnika???

Ni u Sa kantonu nemogu vlast napraviti niti u Tz

Ovdje se samo radi o pritisku ubleha sa opstinskih odbora unutar df da mogu krasti
Eto ti znas. Znas ljude i tvrdis da su lopovi, ma svaka cast.
kiligonzales

#35138 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kiligonzales »

nikad_vise wrote: Drug,postujem te ko sagovornika,al nemoj nam pricu spustati na nivo djeteta od 3 godine?
Stavim Sabinu naspram Dodika i Covica i da vidim nivo zastite drzave? :lol: Gledam evo Sefika Dzaferovica i Zeljka Komsica,jedan Bakirov kucni ljubimac kao pudlica a drugi lazni patriota koji realno pojma nema o politici i izabrali smo ga samo zato jer mu je oponent bio Covic.Sabina bi bila naspram ove trojice kao svemirski brod u svakom pogledu.Siguran sam da bi svojim uticajem mnogo vise pomogla svom narodu nego sto lazne patriote pricaju o nasem branjenju a daju SNSD-u i HDZ-u drzavu na tacni.

Kao prvo teza o nekoj zastiti drzave se moze prodavati nekim krezubim patriotama za kazanom,SDA gdje god je mogla prepustila je drzavu i vlast HDZ-u.Ovu drzavu cuva samo Amerika i EU,i to je aksiom.Prvom prilikom kad Amerika kaze da je BiH na tacni,ona ce biti razjebana jer su upravo ti koje prozivas da nas stite doveli Bosnjake da smo ekonomski na dnu,natalitetom smo na dnu,migracije nas pojedose i ni jedan jedini aparat nemamo da cuvamo ovu drzavu u njenim granicama.Zbog toga ja i pljujem SDA.Sto smo i 25 godina poslije rata u situaciji da se u momentu povlacenja podrske sa zapada i SAD-a ova drzava salje u historiju.Pljujem ih zbog nesposobnosti da istjeraju tuzbu na cistac protiv agresora,zasto se silne pokradene milijarde nisu ulozile u lobiranja sirom svijeta pa da se danas jedan Holokaust ne smije ni spomenuti a jedan genocid u Srebrenici je srpdnja i ovdje u BiH gdje ga pola drzave negira.Zasto se te milijarde nisu ulozile u Istocnu BiH pa da se Bosnjaci vrate na ta mjesta,jer to je cuvanje BiH,zasto se od tih silnih milijardi nije svakom djetu dao doplatak od 500 maraka pa da te danas 25 godina poslije ima 70% u drzavi i da ti odredujes pravila.

Pricas mi o ocuvanju interesa drzave a za onu infopult halu izdvajaju 300 000 maraka.Masica nebi komentarisao,ali za Becirovica mogu samo reci da je covjek jedan veliki gospodin i postenjacina.Kao sto si mogao primjetiti,nemam preferiranje ni prema jednoj stranci,u svakoj stranci ima dobrih ljudi ali imam negativan odnos prema SDA kao stranci jer su napravili sistem u kojem posteni ne mogu doci do izrazaja i jer su ogrezli u kriminal u svim porama drustrva.

Na stranu naše simpatije, Sabina može biti šminka za kantonalne skupštine. Dodik i Čović bi je pojeli za doručak. Za nju je Selim Bešlagić izmislio politiku, a recimo u NS je tu kao savjetodavac, mentor, siva eminencija. Po Komsicu se sere a ni sami ne znaju sta je covjek odradio ili nije u predsjednistvu BiH, cemu je ili nije dao saglasnost, kako je i na koji nacin koristio ili ostetio drzavu.

SDA trguje sa SNSD i HDZ-om i to je njihova politika godinama jer da to ne radi u RS bi se Bosnjacima i Hrvatima desilo da nemaju svoje predstavnike u tome entitetu, a kamoli poziciju podpredsjednika RS. Otuda i trgovina sa pozicija u domu FBiH i prica o Srbinu podpredsjedniku FBiH, pa i gubljenje funkcija koje im na papiru pripadaju. Zato smo mi taoci svi njihove lose politike i kockanja.

Najveca stranka najbrojnijeg naroda radi mira u kuci cini ustupke kako drzava nebi kliznula u krizu nalik onoj kad je SDP zatezao konopce sa Srbima i Hrvatima i na kraju nista nije postigao osim jos vece homogenzijacije njihovih stranaka. Zna se zbog cega se to desilo jer gradjanski koncept BiH im ne odgovara. Ovdje se zbog toga i ratovalo (jedan od razloga) jer 1 covjek 1 glas je znacio nadmoc Bosnjaka nad Srbima i Hrvatima. Otuda i mogucnost vitalnog interesa i blokada.

SDA i jeste postala najgorom zato sto je instalirala sistem vrijednosti u kome clanska i para vrijedi vise od necije sposobnosti i znanja, a kriminal je na cijeni vise nego postenje.
nemampojma0

#35139 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Za one koji nisu navijaci i botovi stranaka, koji ne daju pausalne i licne ocijene politickih prilika. Cijeli intervju dat "Pobjedi".

http://fronta.ba/zeljko-komsic-nasa-je- ... ke-odluke/
last mohicans

#35140 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by last mohicans »

Pratim i čitam, ne mogu se načuditi da ljudi pronalaze išta vrijedno paznje u politici koju propagira ZK. Ma ne bih je ni nazvao politikom, prije ubleharenjem, jeftinim politikanstvom, mesetarenjem i jalijaškim fazonima koji prolaze kod kategorije ljudi, nazalost u velikom procentu, na koju on cilja, a svrašavaju na njegovo udaranje prstiju, spašavanja zemlje od neprijatelja iste. Spasava sam sebe, po ko zna koji put, uhljebljenjem, od opcine NS, ambasadorske funkcije, ničim vrijedne paznje, do mandata u skupštinama i do člana predsjednistava po treci put. Galamdzija na prvu, čovjek koji provede mandat u PS BiH sa 0 incijativa, prijedloga, amandmana, itd. Takav lik je nekome primjer uspjesnog političara. Ma eto vam ga, kip mu sazidajte pa mu se poklonite. Najveci ublehaš kojeg je Bosna imala. Stiče se dojam da pojedini koji na ovoj i drugim temama glorificiraju njegov lik i (NE)djelo jesu lično tipovi poput Suljagica, Bajrovica i Residata.
criticos

#35141 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by criticos »

SDA je igrala dvostruku ulogu, pozivajući Bh. blok u vlast, a u isto vrijeme iskoristila priliku da ojača poziciju SNSD-a i HDZ-a . SDA je glasanjem u NSRS-u omogućila ulazak četiri SNSD-ova delegata u Dom naroda BiH, dok je podrškom HDZ-u u Skupštini ZDK, to isto učinila i kada je riječ o HDZ-u.

Prijatelju, ovo nema veze sa BH Blokom. Onaj tko se bori za BiH patriotski, neovisno kojoj stranci pripada sebi ne dozvoljava da radi ovakve poteze koje je radila SDA.
Zašto moraš biti dio vlasti da bi donio zakon? Zakoni se izglasavaju iz skupštinskih klupa i svaki glas se bilježi neovisno iz koje stranke dolazi. Čemu ta potreba za svjesnom zamjenom teza?
BH Blok je raštiman orkestar dok god je u njemu ŽK. Iću u borbu sa dobro organiziranom mašinerijom uhbljeba i podaničkih državnih službenika i to protiv SDA i HDZ je smiješno u ovomu trenu. Primjer je Kanton Sarajevo. Nema SDA a problemi se javljaju na svakom koraku od ostavštine SDA politike, preko JP i uposlenih, pa do državnih službenika koji podmeću non-stop nemilice šestorki. BH Blok je nastao nakon izbora i nespreman je za bitku. U ovom momentu je bolje biti opozicija i pripremiti se. Krenuti od lokalnih izbora, sačuvati KS i pokazati da se može bez SDA, a onda 2022 povećati broj zastupnika i onda spremno utrčati u institucije i početi tamaniti sustavno i planski sve redom. Sada ući u vlast sa SDA je čisto srljanje. ŽK nije u interesu da ta priča dobije glavu i rep, da osnaži i da se organizirano pripremi za igru, zato ovo i potkopava javno. ŽK treba da bude izbačen iz BH Bloka, kako bi priča o BH Bloku stvarno zaživila i krenula putem pripreme za lokalne izbore kao probni balon, a onda i za finalni udar.
Dođe li u ove 4 godine BiH u situaciju da se odlučuje o bitnim stvarima opstanka, BH Blok zasigurno neće biti neutralan i suzdržan po pitanju NATO, EU, Izborni zakon i dr. što upravo ŽK i SDA pokušavaju prezentirati kao obavezu ulaskom u vlast. Ne treba ti ministar ili direktor preduzeća da bi digao ruku ZA ulazak u NATO.
madner

#35142 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Nego koja je cifra tacno u pitanju? Da se organizujemo i spasimo covjeka hobotnice. :D
Kikibombona

#35143 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kikibombona »

madner wrote:Nego koja je cifra tacno u pitanju? Da se organizujemo i spasimo covjeka hobotnice. :D
SDA moli DF da udje u vlast da bi im DF pokvario planove i sve ih pozatvarao radi kriminala i korupcije. SDA voli sado-mazo, hoce da DF bude domina, zato ih mole da udju u koaliciju.

Drotovska logika.

Ove ublehe DF placenici neka prodaju nepismenim i krezvim.

Koja je cifra?
nemampojma0

#35144 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

criticos wrote:

SDA je igrala dvostruku ulogu, pozivajući Bh. blok u vlast, a u isto vrijeme iskoristila priliku da ojača poziciju SNSD-a i HDZ-a . SDA je glasanjem u NSRS-u omogućila ulazak četiri SNSD-ova delegata u Dom naroda BiH, dok je podrškom HDZ-u u Skupštini ZDK, to isto učinila i kada je riječ o HDZ-u.

Prijatelju, ovo nema veze sa BH Blokom. Onaj tko se bori za BiH patriotski, neovisno kojoj stranci pripada sebi ne dozvoljava da radi ovakve poteze koje je radila SDA.
Zašto moraš biti dio vlasti da bi donio zakon? Zakoni se izglasavaju iz skupštinskih klupa i svaki glas se bilježi neovisno iz koje stranke dolazi. Čemu ta potreba za svjesnom zamjenom teza?
BH Blok je raštiman orkestar dok god je u njemu ŽK. Iću u borbu sa dobro organiziranom mašinerijom uhbljeba i podaničkih državnih službenika i to protiv SDA i HDZ je smiješno u ovomu trenu. Primjer je Kanton Sarajevo. Nema SDA a problemi se javljaju na svakom koraku od ostavštine SDA politike, preko JP i uposlenih, pa do državnih službenika koji podmeću non-stop nemilice šestorki. BH Blok je nastao nakon izbora i nespreman je za bitku. U ovom momentu je bolje biti opozicija i pripremiti se. Krenuti od lokalnih izbora, sačuvati KS i pokazati da se može bez SDA, a onda 2022 povećati broj zastupnika i onda spremno utrčati u institucije i početi tamaniti sustavno i planski sve redom. Sada ući u vlast sa SDA je čisto srljanje. ŽK nije u interesu da ta priča dobije glavu i rep, da osnaži i da se organizirano pripremi za igru, zato ovo i potkopava javno. ŽK treba da bude izbačen iz BH Bloka, kako bi priča o BH Bloku stvarno zaživila i krenula putem pripreme za lokalne izbore kao probni balon, a onda i za finalni udar.
Dođe li u ove 4 godine BiH u situaciju da se odlučuje o bitnim stvarima opstanka, BH Blok zasigurno neće biti neutralan i suzdržan po pitanju NATO, EU, Izborni zakon i dr. što upravo ŽK i SDA pokušavaju prezentirati kao obavezu ulaskom u vlast. Ne treba ti ministar ili direktor preduzeća da bi digao ruku ZA ulazak u NATO.
Da smo dobili Ivanica u DN, izigravao bi veceg katolika od Pape, sto je vec vidjeno s njim u Predsjednistvu. Ono sto proBih snage zanima je NATO, a po tom pitanju RS jedinstveno daje odgovor NE.
Eto ZK je razlog sto je BH blok rastiman orkestar, a nije vise od pola SDP koji takodje hoce u vlast.
Svi pisete isto, za 4 godine BH blok ce sravniti SDA. Na cemu temeljite te tvrdnje osim na vlastitim zeljama i nadanjima? Sta ako BH blok za 4 godine ne bude imao clana predsjednistva, jer je u medjuvremenu izmijenjen Izborni zakon koji ce zacementirati etnicku podjelu? Kako za 4 godine napraviti entitetsku i drzavnu vlast bez SNSD i HDZ, pod uslovom da BH blok pobijedi SDA?
Kako sprijeciti stranacko zaposljavanje u JU i JP, ako nemas uticaj?

Ma ovo je nemoguce, treba da zanemarimo realnost i da mastamo. Eto to je politika koju ti zagovaras.
I de se pokusajte odmaci od tog KS, sve mjerite po njemu. Pomislicu da tvrdite kako KS vrijedi vise nego 10 drugih kantona :D
palermo

#35145 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

nikad_vise wrote: Ja sam glasao za Zeljka i povukao sam bar jos 15ak glasova za njega.Nisam glasac ljevice uopste.Sutra da su izbori,nikad mu vise nebi dao glas.
a jes ono ti 2014 za Fahru glasao :?

baš ti se ne da sa tim glasanjem.....
kiligonzales

#35146 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kiligonzales »

last mohicans wrote:Pratim i čitam, ne mogu se načuditi da ljudi pronalaze išta vrijedno paznje u politici koju propagira ZK. Ma ne bih je ni nazvao politikom, prije ubleharenjem, jeftinim politikanstvom, mesetarenjem i jalijaškim fazonima koji prolaze kod kategorije ljudi, nazalost u velikom procentu, na koju on cilja, a svrašavaju na njegovo udaranje prstiju, spašavanja zemlje od neprijatelja iste. Spasava sam sebe, po ko zna koji put, uhljebljenjem, od opcine NS, ambasadorske funkcije, ničim vrijedne paznje, do mandata u skupštinama i do člana predsjednistava po treci put. Galamdzija na prvu, čovjek koji provede mandat u PS BiH sa 0 incijativa, prijedloga, amandmana, itd. Takav lik je nekome primjer uspjesnog političara. Ma eto vam ga, kip mu sazidajte pa mu se poklonite. Najveci ublehaš kojeg je Bosna imala. Stiče se dojam da pojedini koji na ovoj i drugim temama glorificiraju njegov lik i (NE)djelo jesu lično tipovi poput Suljagica, Bajrovica i Residata.
Nek su ovi bolji sa incijativama a ne mogu dobiti izbore ni u mjesnoj zajednici svojoj lokalnoj koliko glasova skupe. :D
last mohicans

#35147 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by last mohicans »

kiligonzales wrote:
last mohicans wrote:Pratim i čitam, ne mogu se načuditi da ljudi pronalaze išta vrijedno paznje u politici koju propagira ZK. Ma ne bih je ni nazvao politikom, prije ubleharenjem, jeftinim politikanstvom, mesetarenjem i jalijaškim fazonima koji prolaze kod kategorije ljudi, nazalost u velikom procentu, na koju on cilja, a svrašavaju na njegovo udaranje prstiju, spašavanja zemlje od neprijatelja iste. Spasava sam sebe, po ko zna koji put, uhljebljenjem, od opcine NS, ambasadorske funkcije, ničim vrijedne paznje, do mandata u skupštinama i do člana predsjednistava po treci put. Galamdzija na prvu, čovjek koji provede mandat u PS BiH sa 0 incijativa, prijedloga, amandmana, itd. Takav lik je nekome primjer uspjesnog političara. Ma eto vam ga, kip mu sazidajte pa mu se poklonite. Najveci ublehaš kojeg je Bosna imala. Stiče se dojam da pojedini koji na ovoj i drugim temama glorificiraju njegov lik i (NE)djelo jesu lično tipovi poput Suljagica, Bajrovica i Residata.
Nek su ovi bolji sa incijativama a ne mogu dobiti izbore ni u mjesnoj zajednici svojoj lokalnoj koliko glasova skupe. :D
Ne znam na koga misliš. Onaj na koga ja mislim, Denis najprije, je dobio 200000 glasova. Još bi, da nije brutalno pokraden i da ovaj ublehas nije razbio priču prije nego je i počela svojom samoincijativnom kandidaturom, usred dogovora o zajednickom nastupu na predstojecim izborima. On i njegova stranka se moze poistovjetiti sa DJL. Nepredvidiv, prevrtljiv i nekonzistentan, osim u svojim vječitim kandidaturama na raznim nivoima vlasti. Popularnost koju ima apsolutno nije postigao svojim efektivnim i produktivnim radom, vec populizmom i šupljom pričom. Ima srecu što se zove Zeljko i da je Čović u isto vrijeme na suprotnoj strani, strani koju sad i ne smatra toliko oportunističkom, jer očito zeli u vlast s Bakirom da mu vrati za placenu kampanju i ko zna sta vec.
Banksy

#35148 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

madner wrote:Nego koja je cifra tacno u pitanju? Da se organizujemo i spasimo covjeka hobotnice. :D
160 000 glasova, pa pomnoži.
nemampojma0

#35149 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

last mohicans wrote:
kiligonzales wrote:
Ne znam na koga misliš. Onaj na koga ja mislim, Denis najprije, je dobio 200000 glasova. Još bi, da nije brutalno pokraden i da ovaj ublehas nije razbio priču prije nego je i počela svojom samoincijativnom kandidaturom, usred dogovora o zajednickom nastupu na predstojecim izborima. On i njegova stranka se moze poistovjetiti sa DJL. Nepredvidiv, prevrtljiv i nekonzistentan, osim u svojim vječitim kandidaturama na raznim nivoima vlasti. Popularnost koju ima apsolutno nije postigao svojim efektivnim i produktivnim radom, vec populizmom i šupljom pričom. Ima srecu što se zove Zeljko i da je Čović u isto vrijeme na suprotnoj strani, strani koju sad i ne smatra toliko oportunističkom, jer očito zeli u vlast s Bakirom da mu vrati za placenu kampanju i ko zna sta vec.
Bi li prica ta bila drugacija, da je Denis usao umjesto Dzafera :D
Banksy

#35150 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Maraschino wrote:
Nije *ovno ali glupan jeste.
Ko bi jos dozvolio da ga zmija dva puta ujede is iste rupe.
Šališ se...? :D
Post Reply